Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
23 Σεπτεμβρίου 2015 01:01

Οι τηλεοπτικές σειρές στη συνδρομητική TV

Γράφει: Νίκος Δρικάκης
436d3c61bd4ec3e85ebee5d6d390b643 XL 526eb5c4

Featured | Σεπτέμβριος… επιστροφή από διακοπές, επιστροφή στους συνηθισμένους έντονους ρυθμούς, στην καθημερινότητα. Επιστροφή όμως και στις αγαπημένες μας συνήθειες. Οι τηλεοπτικές σειρές που γίνονται όλο και περισσότερο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές περιμένουν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο τους. Αφήστε λοιπόν όλα τα υπόλοιπα και αφεθείτε σε μια φανταστική…

Σεπτέμβριος… επιστροφή από διακοπές, επιστροφή στους συνηθισμένους έντονους ρυθμούς, στην καθημερινότητα. Επιστροφή όμως και στις αγαπημένες μας συνήθειες. Οι τηλεοπτικές σειρές που γίνονται όλο και περισσότερο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές περιμένουν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο τους. Αφήστε λοιπόν όλα τα υπόλοιπα και αφεθείτε σε μια φανταστική πραγματικότητα που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Σειρές εποχής, αστυνομικές, μυστηρίου, αισθηματικές, κωμικές, φαντασίας, είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που μας προσφέρονται. Εμείς, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τις πιο δημοφιλείς από αυτές που προβάλλονται στα συνδρομητικά πακέτα της Nova και του OTE TV και σας τις παρουσιάζουμε.

Σειρές στη Nova

Ας δούμε μερικές από τις σειρές που προβάλλονται πρώτα, αποκλειστικά και πολύ κοντά ή ταυτόχρονα με την Αμερική από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova:

Blindspot: Η νέα συναρπαστική σειρά μυστηρίου “Blindspot” ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στα κανάλια Novacinema! Η σειρά προβάλλεται πολύ κοντά χρονικά με την Αμερική και πρωταγωνιστούν οι Jaimie Alexander (Thor, The Last Stand) και Sullivan Stapleton (300: Rise of an Empire, Gangster Squad). Το Blindspot περιστρέφεται γύρω από μία γυναίκα (Jamie Alexander) που δεν θυμάται τίποτα από το παρελθόν της, ούτε καν το όνομά της, και βρίσκεται γυμνή μέσα σε ένα σάκο στη μέση της Times Square με το σώμα της καλυμμένο από τατουάζ. Η ανακάλυψή της, αποτελεί ένα τεράστιο μυστήριο, που προκαλεί αμέσως την προσοχή του FBI, καθώς κάθε τατουάζ είναι μέρος ενός πολύπλοκου παζλ και αντιστοιχεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Show me a hero: Η νέα συναρπαστική μίνι σειρά έξι επεισοδίων της HBO, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών όπως η Winona Ryder, James Belushi, Alfred Molina, Catherine Keener, Oscar Isaac, Peter Riegert κ.ά., ενώ η σκηνοθεσία είναι του Paul Haggis (σκηνοθέτης του “Crash”) που έχει κερδίσει δύο Όσκαρ και ήταν υποψήφιος για άλλα τρία. Η σειρά, που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, μας μεταφέρει στο Yonkers, μια μεσαίου μεγέθους πόλη βόρεια της Νέας Υόρκης, στα τέλη της δεκαετίας του 80. Όταν ο δήμαρχος της πόλης, ύστερα από δικαστική εντολή, θα προσπαθήσει να προχωρήσει στην ανέγερση σπιτιών για οικογένειες… χαμηλού εισοδήματος μέσα σε συνοικίες «λευκών», η πόλη… σκίζεται στα δύο και θα ξεσπάσουν έντονες φυλετικές, κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις και διαμάχες.

1992: To «1992» είναι μία ιταλική δραματική σειρά. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια και είναι γυρισμένη στη Ρώμη, το Μιλάνο και σε άλλες ιταλικές πόλεις. Η σειρά κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD. Η σειρά δείχνει την ιστορία 6 ανθρώπων, των οποίων η ζωή είναι συνυφασμένη με το ταχέως μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας, στις αρχές του 1990, όταν και ξεκίνησε η επιχείρηση «Clean Hands» για τη διερεύνηση πολιτικών σκανδάλων και τη διαφθορά των πολιτικών κομμάτων της χώρας. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Stefano Accorsi, Guido Caprino, Miriam Leone κ.ά.

Gotham: Πριν τον Batman, υπήρχε… το Gotham! Η σειρά ακολουθεί την πορεία του γενναίου αστυνομικού Τζέιμς Γκόρντον, σε μια πόλη βυθισμένη στην παρανομία, κι αφηγείται το χρονικό της ‘γέννησης’ του Σκοτεινού Ιππότη. Η σειρά παρουσιάζει την καθημερινή μάχη του ντετέκτιβ James Gordon (Ben McKenzie – Southland, The O.C.) με το έγκλημα και την διαφθορά σε μία προσπάθεια να επαναφέρει την πόλη στην αγνή εκδοχή των παιδικών του χρόνων. Παράλληλα, παρουσιάζει τις ιστορίες προέλευσης αρκετών αντιπάλων του Batman όπως του Penguin, του Riddler, της Catwoman, του Joker, της Poison Ivy αλλά και του ίδιου του “σκοτεινού ιππότη” μετά την δολοφονία των γονιών του.

The Following: Δημιουργός της σειράς είναι ο Kevin Williamson, γνωστός από τις παραγωγές «The Vampire Diaries» και «Dawson’ s Creek», αλλά και ο άνθρωπος που με τη σειρά ταινιών «Scream», σύστησε στο σινεφίλ κοινό ένα διαφορετικό είδος τρόμου. Ο Kevin Bacon ερμηνεύει τον Ryan Hardy, έναν πρώην πράκτορα του FBI. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος Joe Carroll, που υποδύεται ο James Purefoy, δραπέτευσε την παραμονή της εκτέλεσής του από την πτέρυγα των μελλοθανάτων, ξεκινώντας μια νέα σειρά δολοφονιών. Το FBI αποφασίζει τότε να καλέσει τον Ryan Hardy ως σύμβουλο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνος που τον είχε συλλάβει 9 χρόνια πριν. Με τους Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea.

Person of Interest: Η συναρπαστική αστυνομική σειρά του Jonathan Nolan (σεναριογράφου των «Dark Knight» και «Prestige») και J.J. Abrams («Lost», «Super 8»), είναι γεμάτη σασπένς και μυστήριο, τα επεισόδια της οποίας μάλιστα, προβάλλονται πολύ κοντά χρονικά με την προβολή τους στην Αμερική. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από έναν υπερυπολογιστή, με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος τροφοδοτείται από όλα τα δεδομένα παρακολούθησης από όλον τον κόσμο και, με βάση κάποιους αλγόριθμους, μπορεί να εξαγάγει συμπεράσματα για μελλοντικές βίαιες πράξεις. Η μηχανή είναι κατασκευασμένη από ένα μυστηριώδη μηχανικό λογισμικού (Μάικλ Έμερσον), ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως ένα πρώην στέλεχος της CIA (Τζιμ Καβίζελ) με σκοπό να προλαμβάνει βίαια εγκλήματα στη Νέα Υόρκη.

The Brink: Ο πρώτος κύκλος της κωμικής σειράς “The Brink” της HBO, με τον Jack Black και τον Tim Robbins στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, έπαιξε αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και μάλιστα προβλήθηκε ταυτόχρονα με την Αμερική. Περιμένουμε ήδη με ανυπομονησία το δεύτερο κύκλο, καθώς η σειρά δημιούργησε αίσθηση με το ιδιαίτερα καυστικό πολιτικό χιούμορ, αφού από τη «σάτιρα» της σειράς δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Αμερικής, ούτε οι σχέσεις της υπερδύναμης με το Ισραήλ, αλλά ούτε και η… εξωτερική πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες. Ο αρχικός σχεδιασμός της σειράς είναι πως κάθε σεζόν θα εστιάζει κάθε φορά σε μία διαφορετική κρίση κάπου στον κόσμο περιστρεφόμενη όμως γύρω από τους ίδιους βασικούς χαρακτήρες.

True Detective: Οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς έπαιξαν αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και ο δεύτερος κύκλος προβλήθηκε ταυτόχρονα με την Αμερική! Η αστυνομική σειρά της HBO αγαπήθηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο! Στον δεύτερο κύκλο, οι Vince Vaughn και Colin Farrell αντικατέστησαν τους Matthew McConaughey και Woody Harrelson. Ενώ στην αρχή οι φαν της σειράς ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς το πρώτο δίδυμο της σειράς κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, παρόλα αυτά κατάφεραν να κερδίσουν τη… συμπάθεια τους στο τέλος, αφού κατάφεραν να ανταπεξέλθουν εξίσου καλά. Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου πιο σκοτεινό κι από την κόλαση, πιο κινηματογραφικό από το ίδιο το σινεμά και με δύο αξέχαστους χαρακτήρες σε αξέχαστες ερμηνείες.

Silicon Valley: Μια από τις πιο πετυχημένες σειρές της ΗΒΟ που προβάλλεται στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την προβολή του στην Αμερική! Η σειρά διακωμωδεί τον τρόπο ζωής των ευφυέστατων, αλλά ακοινώνητων δημιουργών επιτυχημένων startups εταιρειών και παρουσιάζει όλα εκείνα που συμβαίνουν στην ομώνυμη περιοχή του San Fransisco, όπου έχουν την έδρα τους κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας. Η σειρά συγκέντρωσε θετικά σχόλια από τον αμερικανικό Τύπο, με το περιοδικό «Entertainment Weekly» να την χαρακτηρίζει ως μια «καταπληκτική νέα κωμωδία», τη διαδικτυακή έκδοση του «The Hollywood Reporter» ως «ασυνήθιστα διορατική», και την εφημερίδα «Washington Post» ως «νόστιμη και ξεκαρδιστική».

Game of Thrones: Πρόκειται σίγουρα για την πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, μια σειρά «φαινόμενο» που άλλαξε τα τηλεοπτικά δεδομένα. Οι τηλεθεάσεις της σειράς σπάνε κάθε ρεκόρ, οι συζητήσεις και τα… σενάρια για το τι θα ακολουθήσει στους επόμενους κύκλους δίνουν και παίρνουν σε forums και blogs σε όλον τον κόσμο και όλοι προσπαθούν να… μαντέψουν ποιος θα είναι αυτός που θα καθίσει στο τέλος στον… σιδερένιο θρόνο! Η πιο επιτυχημένη σειρά παγκοσμίως, προβάλλεται αποκλειστικά και μόνο στα κανάλια Novacinema, ταυτόχρονα με την Αμερική! Πρόκειται για μία σειρά που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης, φανατικών τηλεθεατών, καλών κριτικών και βραβείων. Όχι άδικα. Μέσα σε μια σειρά γεμάτη βία, σεξ, διαπλοκή, μηχανορραφίες, αιμομιξίες και βαρβαρότητα, διαδραματίζεται ο πόλεμος των αρχόντων του Βορρά με τον γιο και τον αδελφό του βασιλιά για τον Σιδερένιο Θρόνο. Το κόστος της σειράς, που υπολογίζεται στα 60 εκατ. δολάρια για τα επεισόδια της πρώτης σεζόν, συγκρίνεται άνετα με αυτό μιας κινηματογραφικής παραγωγής καθιστώντας την, παρέα με το «Rome», του ίδιου καναλιού, μία από τις ακριβότερες σειρές που έγιναν ποτέ για την τηλεόραση.

Black Sails II: Η βραβευμένη με ΕΜΜΥ σειρά “Black Sails” προβάλλεται στα κανάλια Novacinema, μόλις 48 ώρες μετά την προβολή τους στην Αμερική! To Black Sails (Μαύρα Πανιά) είναι μια αμερικανική δραματική περιπετειώδης τηλεοπτική σειρά που περιγράφει μια ιστορία που λαμβάνει χώρα στο νησί Νιου Πρόβιντενς και αποτελεί πρίκουελ της νουβέλας «Το νησί των θησαυρών» του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον. Η σειρά δημιουργήθηκε από τους Τζόναθαν Ε. Στάινμπεργκ (Jonathan E. Steinberg) και Ρόμπερτ Λέβιν (Robert Levine).

Gomorah: Βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Robertο Saviano, η σειρά «Gomorra» διαδραματίζεται στη Νάπολη, εκεί όπου ο νόμος ελέγχεται από την εγκληματική οργάνωση Καμόρα. Μέσα από τη μάτια του 30χρονου Ciro Di Marzio, παρουσιάζεται η κυριαρχία της οργάνωσης στην ευρύτερη περιοχή. Ο ίδιος είναι μέλος της μαφίας και δεξί χέρι του νονού, Pietro Savastano και βλέπει την απόλυτη πίστη και αφοσίωση του στην οργάνωση να δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες ιταλικές πόλεις, όπως Νάπολη, Ρώμη και Μιλάνο, καθώς επίσης και στη Βαρκελώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά «Gomorra», μεταδίδεται σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής. Με τους Marco D’Amore, Salvatore Esposito, Fortunato Cerlino, Walter Lippa, Fabio de Caro, Maria Pia Calzone, Massimiliano Rossi, Marco Palvetti.

The Leftovers: Μετά τη μυστηριώδη και τραγική εξαφάνιση μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού της Γης, οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης προσπαθούν να επιβιώσουν, ενώ παράλληλα αγωνίζονται να συμφιλιωθούν με την ανεξήγητη απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Η σειρά γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη και είναι βασισμένη στην ομώνυμη βραβευμένη νουβέλα του συγγραφέα Tom Perotta, ο οποίος υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Damon Lindelof, δημιουργό της θρυλικής σειράς «Lost», καθώς και των ταινιών «Προμηθέας» και «Star Trek: Into the Darkness». Το πρωταγωνιστικό καστ αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler και Michael Gaston

NCIS: Ο πράκτορας Λιρόι Γκιμπς και οι συνεργάτες του, στα επεισόδια της σειράς «NCIS», τα οποία προβάλλονται μόλις 48 ώρες μετά την προβολή τους στην Αμερική, συνεχίζουν ακάθεκτοι να καταπιάνονται με εγκλήματα, που δεν έχουν διαλευκανθεί και ρίχνουν άπλετο φως σε υποθέσεις, που είναι βαθιά θαμμένες και τις καλύπτει μυστήριο.

CSI: Μία από τις μακροβιότερες σειρές του τηλεοπτικού δικτύου CBS, το CSI Las Vegas ολοκληρώθηκε οριστικά μετά από 15 χρόνια προβολής και περισσότερα από 300 επεισόδια. Το επικό δίωρο grand finale, μιας από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές παγκοσμίως, μεταδόθηκε αποκλειστικά σε Α’ τηλεοπτική προβολή και μόλις 24 ώρες μετά την προβολή στην Αμερική από τα κανάλια Novacinema. Η σειρά CSI Las Vegas υπήρξε για επτά συνεχή χρόνια υποψήφια για το βραβείο της πιο αγαπητής δραματικής σειράς στα βραβεία People’s Choice Awards, κερδίζοντας σταθερά το πρώτο βραβείο από το 2003 έως το 2006.

Σειρές στον ΟΤΕ TV

Οι περισσότερες σειρές του OTE TV θα προβάλλονται πλέον στο OTE Cinema 4HD, το νέο κανάλι που πρόσφατα λάνσαρε η συνδρομητική πλατφόρμα, ειδικά για τη μετάδοση νέων και παλαιότερων αγαπημένων σειρών. Ας δούμε μερικές από αυτές που έρχονται τη νέα σεζόν:

House of Cards: Με φόντο τα παιχνίδια εξουσίας στον Λευκό Οίκο, η σειρά ακολουθεί τον βουλευτή του Δημοκρατικού κόμματος Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι), στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί σε θέση μεγαλύτερης ισχύος, με τη βοήθεια της συζύγου του Κλερ (Ρόμπιν Ράιτ), και παράλληλα να πάρει εκδίκηση από εκείνους που ευθύνονται για το ότι έχασε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Στην προσπάθεια αυτή εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, μία φιλόδοξη δημοσιογράφος (Κέιτ Μάρα) και ένας αλκοολικός γερουσιαστής (Κόρεϊ Στολ). Οι 3 πρώτοι κύκλοι του βραβευμένου με 2 Χρυσές Σφαίρες και 4 Emmy House of Cards, θα προβάλλονται από τις 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο βράδυ με διπλά επεισόδια στις 22:00 και τις 23:00. O 4ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στον OTE TV το 2016, αμέσως μετά την Αμερική.

The Musketeesr: Η σειρά του BBC διαδραματίζεται στη Γαλλία του 17ου αιώνα και προσφέρει μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας του Αλέξανδρου Δουμά για μια ομάδα άριστα εκπαιδευμένων σωματοφυλάκων στην υπηρεσία του Βασιλιά, της Βασίλισσας και της χώρας. Τα επεισόδια του 2ου κύκλου της αγαπημένης σειράς ξεκινούν στις 27 Σεπτέμβρη στις 22:00 στο κανάλι OTE CINEMA 4HD. Με τους Τόμ Μπέρκ, Λιουκ Πασκαλίνο, Χάουαρντ Τσάρλς.

Orphan Black: Η Σάρα (Τατιάνα Μασλέινι), μια μικροαπατεώνας, είναι μάρτυρας της αυτοκτονίας της Μπεθ, η οποία μοιάζει να είναι δίδυμη αδερφή της. Κρυμμένη πίσω από την ταυτότητα της Μπεθ, η Σάρα ανακαλύπτει ότι είναι ένας κλώνος, ότι έχει πολλούς κλώνους «αδελφές» σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, και ότι κάποιοι συνωμοτούν για να τις σκοτώσουν. Πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου (23:00) για τη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας, που ήδη μετρά πολλούς φανατικούς οπαδούς στην Αμερική.

Texas Rising: Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου (OTE CINEMA 4HD – 22:00), κάνει πρεμιέρα η δραματική μίνι σειρά Texas Rising. Παρακολουθούμε την επανάσταση του Τέξας ενάντια στο Μεξικό, και το πώς δημιουργήθηκαν οι Τέξας Ρέιντζερς. Με ένα εντυπωσιακό all-star καστ (Μπιλ Πάξτον, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Ολιβιέρ Μαρτίνεζ, Τόμας Τζέιν, Ρέι Λιότα).

Aquarius: Δράμα μυστηρίου για έναν αστυνομικό (Ντέιβιντ Ντουκόβνι), ο οποίος εισέρχεται στα άδυτα του Los Angeles καταδιώκοντας τον διαβόητο serial killer Charles Manson και την «Οικογένειά» του, πριν το διαβόητο δολοφονικό ξεφάντωμά τους στην Αμερική των 60s.

Downton Abbey: Το χρονικό της ζωής της οικογένειας Crawley και του υπηρετικού προσωπικού τους, αρχής γενομένης από τα έτη που προηγήθηκαν του Π.Π. Πολέμου έως τα τέλη της δεκαετίας του 1920. Στις 29 Σεπτεμβρίου, o 6ος και τελευταίος κύκλος του βραβευμένου με 3 Χρυσές Σφαίρες, 11 Emmy και 2 BAFTA, Downton Abbey (22:00), έρχεται αποκλειστικά στον ΟΤΕ TV, λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς στην Μ. Βρετανία. Λίγες ώρες πριν, θα προβληθεί επίσης σε πρώτη προβολή, το τελευταίο -9o- επεισόδιο του 5ου κύκλου. Με τους Χιού Μπόνεβιλ, Φύλλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ Μαγκόβερν.

Wolf Hall: Η Αγγλία τη δεκαετία των 1520 είναι στο χείλος της καταστροφής. Αν ο Βασιλιάς πεθάνει χωρίς αρσενικό διάδοχο, η χώρα θα μπορούσε να καταστραφεί από εμφύλιο πόλεμο. Ο βασιλιάς Ερρίκος ο 8ος (Ντέμιαν Λιούις) θέλει να ακυρώσει το γάμο του και να παντρευτεί την Ανν Μπόλειν. Ο Πάπας και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης τον εμποδίζουν. Σε αυτό το αδιέξοδο έρχεται να δώσει λύση ο Τόμας Κρόμγουελ. Με τους Mark Rylance, Damian Lewis, Claire Foy, Jonathan Pryce, Bernard Hill.

The Affair: Το «The Affair» βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής σειράς και διερευνά τις συναισθηματικές επιπτώσεις μιας εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ του Νώε (Ντόμινικ Ουέστ) και της Άλισον (Ρουθ Ουίλσον), όταν οι δύο τους συναντιούνται στο θέρετρο Montauk στο Long Island. Ο Νώε είναι δάσκαλος στη Νέας Υόρκη και είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά, αλλά αγανακτεί για την οικονομική εξάρτησή του από τον εύπορο πεθερό του. Η Άλισον είναι μια νεαρή σερβιτόρα που προσπαθεί να συναρμολογήσει τη ζωή και το γάμο της μετά το θανάτου του παιδιού της. Για την ερμηνεία της η Ρουθ Γουίλσον βραβεύτηκε επίσης με Χρυσή Σφαίρα. Με τους Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney.

Extant: Πρεμιέρα στον OTE TV και για το πολυαναμενόμενο Extant, από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, όπου η Χάλι Μπέρι, στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο, υποδύεται μία αστροναύτη που επιστρέφει ανεξήγητα έγκυος μετά από 13μηνη αποστολή στο διάστημα. Με τους Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer.

Chasing Life: Η Έιπριλ (Ιτάλια Ρίτσι) είναι μια έξυπνη και φιλόδοξη ανερχόμενη δημοσιογράφος σε μια εφημερίδα της Βοστόνης. Όμως, ακριβώς όταν η ζωή της αρχίζει να πηγαίνει περίφημα, τόσο στη δουλειά της, όσο και στα ερωτικά της, η Έιπριλ μαθαίνει ότι έχει λευχαιμία. Με τους Italia Ricci, Mary Page Keller, Richard Brancatisano.

Orange Is The New Black: Η ιστορία της Πάιπερ Τσάπμαν (Τέιλορ Σίλλινγκ), μια γυναίκα γύρω στα τριάντα της, η οποία καταδικάστηκε σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση για μια υπόθεση δεκαετίας, της μεταφοράς χρημάτων για την τότε φίλη της δικινητήρια ναρκωτικών. Δεύτερος κύκλος για την βραβευμένη σειρά του Netflix που ξεκινά την 1η Οκτώβρη. Με τους Taylor Schilling, Danielle Brooks, Taryn Manning και Kate Mulgrew.

Defiance: Άνθρωποι και εξωγήινοι συμβιώνουν σε μία κατεστραμμένη Γη του 2046. Η σειρά διαδραματίζεται στο εγγύς μέλλον, όταν εξωγήινοι διαφόρων φυλών, γνωστοί συλλογικά ως Votans έχουν έρθει στη Γη, αναζητώντας ένα νέο σπίτι μετά την καταστροφή του ηλιακού συστήματός τους. Στο καστ της σειράς υπάρχει και ελληνικό στοιχείο. Η “εξωγήινη” πρωταγωνίστρια της σειράς, η Stephanie Leonidas, όπως αποκαλύπτει το επώνυμό της, έχει ελληνικές ρίζες. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα. Με τους Grant Bowler, Stephanie Leonidas, Julie Benz.

Dominion: Η σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός στρατιώτη ο οποίος ανακαλύπτει ότι πιθανότατα είναι ο σωτήρας της ανθρωπότητας. Με τους Roxanne McKee, Tom Wisdom, Anthony Head.

Σειρές στα κανάλια FOX & FOX life

Ας δούμε λίγο τι αναμένεται το επόμενο διάστημα και από τα κατεξοχήν κανάλια σειρών, FOX & FOX life, που υπάρχουν και στα δύο συνδρομητικά πακέτα .

Empire 2: Ο 2ος κύκλος της δραματικής σειράς, «Empire», έχει θέμα τη ζωή του δημιουργού μιας μουσικής αυτοκρατορίας και τη διαμάχη των τριών γιων του, με την πρώην γυναίκα του για τη διαδοχή στο θρόνο της εταιρείας. Ο Lucious Lyon, τον οποίο υποδύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Terrence Howard (Crash, Hustle & Flow), είναι ο απόλυτος βασιλιάς της hip-hop σκηνής. Ο ταλαντούχος Lyon υπήρξε μέλος συμμορίας, μέχρι που ίδρυσε την Empire Entertainment και έκτοτε βρίσκεται σταθερά στην κορυφή. Ωστόσο, όλα αλλάζουν όταν μαθαίνει πως πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια που θα τον αφήσει παράλυτο, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τον Lucious, που καλείται να επιλέξει έναν από τους 3 γιους του για να αναλάβει το ρόλο του, χωρίς να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στην ήδη δυσλειτουργική οικογένεια του. Το soundtrack της σειράς φέρει τη σφραγίδα του θρυλικού hip-hop παραγωγού Timbaland. Τα επεισόδια του δεύτερου κύκλου του «Empire» προβάλλονται στο FOX, λιγότερό από 24 ώρες μετά την επίσημη προβολή τους στην Αμερική! Πρεμιέρα στις 24 Σεπτέμβρη στις 21:50 στο κανάλι FOX.

The Walking Dead 6: Στην 5η σεζόν του «The Walking Dead» είδαμε τους πρωταγωνιστές να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιβιώσουν και να αποκτούν απίστευτη δύναμη. Κάποιοι από αυτούς έγιναν σχεδόν παράνομοι, καθώς τα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα. Στον 6ο κύκλο της σειράς, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αφού η ομάδα καλείται πλέον να συνειδητοποιήσει ότι έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη, από την απλή επιβίωση. Η ηθική διαμάχη, σκιαγραφείται ξεκάθαρα στην εξέλιξη του χαρακτήρα του Rick Grimes (Andrew Lincoln), ο οποίος ανακαλύπτει ξανά την έννοια της ανθρωπιάς μέσα του. Η πορεία του Rick θα τον μεταμορφώσει από τον τύπο που δεν εμπιστεύεται κανέναν και θεωρεί ότι είναι καλύτερο να σκοτώσει πριν τον σκοτώσουν, στον άνθρωπο που συνειδητοποιεί τη σημασία του να μένει πιστός στις βασικές αρχές της ανθρωπιάς. Την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου συντονιστείτε στο FOX για να παρακολουθήσετε το πρώτο επεισόδιο του 6ου κύκλου λιγότερο από 24 ώρες μετά την πρεμιέρα της σειράς στην Αμερική!

Homeland 5: Στο τέλος του 4ου κύκλου, η Αμερικανική Πρεσβεία στο Πακιστάν βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς ο τρομοκράτης Haqqani απέδρασε και η Carrie έμαθε ότι ο Saul είχε υποστηρίξει τη συμφωνία μαζί του. Ο 5ος κύκλος του «Homeland» ξεκινά 2 χρόνια μετά τη θητεία της Carrie Mathison (Claire Danes) ως επικεφαλής του γραφείου επιχειρήσεων στο Islamabad. Παλεύοντας να συμφιλιωθεί με την ενοχή και την απογοήτευση από τα χρόνια που εργάστηκε στην πρώτη γραμμή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», η Carrie έχει συνειδητά κόψει τις γέφυρες με τη CIA και έχει αποσυρθεί στο Βερολίνο, όπου εργάζεται για μία ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας. Μία σειρά από νέους χαρακτήρες έρχεται να προστεθεί στο cast του «Homeland», συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού Sebastian Koch (The Lives of Others, A Good Day to Die Hard), στο ρόλο του αφεντικού της Carrie.
Τα ολοκαίνουρια επεισόδια του «Homeland» θα προβάλλονται στο FOX κάθε Δευτέρα, λιγότερο από 24 ώρες μετά την επίσημη προβολή τους στην Αμερική! Πρεμιέρα στις 5 Οκτώβρη στις 21:50.

Mistresses 3: Το «Mistresses» είναι μία συναρπαστική, προκλητική σειρά που ακολουθεί τις σκανδαλώδεις ζωές μιας σέξι παρέας με 4 κολλητές φίλες, που προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους. Στο ζήτημα του έρωτα, τα κορίτσια βρίσκουν υποστήριξη η μία στην άλλη, καθώς ωθούν τα όρια τους, δοκιμάζουν τις αντοχές τους και ανακαλύπτουν πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Είναι αποφασισμένες να τολμήσουν το ταξίδι της αγάπης, με όλη την έξαψη, τα μυστικά και την προδοσία που μπορεί να τους επιφυλάσσει, προστατεύοντας συγχρόνως τις περίπλοκες σχέσεις που έχουν συνάψει. Πρεμιέρα στις 28 Σεπτέμβρη στις 21:00 στο κανάλι FOX Life.

Grey’s Anatomy 12: Μετά τον τραγικό θάνατο του Dr. Derek Shepherd (Patrick Dempsey), λίγα μόλις επεισόδια πριν το φινάλε του 11ου κύκλου, οι fans της σειράς ανυπομονούν να ανακαλύψουν σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί δημιουργικά το πολύχρονο, ιατρικό δράμα και πώς θα επηρεάσει η απώλεια του McDreamy εκείνους που έμειναν πίσω, κυρίως την Dr. Meredith Grey (Ellen Pompeo), που αδυνατεί να ξεπεράσει το χαμό του αγαπημένου της. Με τα χρόνια το «Grey’s Anatomy» έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως από κοινό και κριτικούς έχοντας αποσπάσει αμέτρητα βραβεία και υποψηφιότητες. Η σειρά θα προβάλλεται στο FOX Life λίγες μόλις ημέρες μετά την πρεμιέρα στην Αμερική. Ξεκινά την 1 Οκτωβρίου στις 21:00.

How to get Away with Murder 2: Η προτεινόμενη για Όσκαρ και Emmy, Viola Davis πρωταγωνιστεί στο δικηγορικό δράμα «How To Get Away With Murder» της Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Scandal). Η πανέξυπνη και χαρισματική καθηγήτρια εγκληματολογίας Annalise Keating (Viola Davis) και κορυφαία δικηγόρος προσκαλεί 5 από τους φοιτητές της στο πρώτο έτος της νομικής να δουλέψουν μαζί της σε πολύ δύσκολες αληθινές υποθέσεις. Οι φοιτητές έχουν συνειδητοποιήσει ότι η εκπληκτική καθηγήτριά τους είναι επικίνδυνη, ωστόσο θα έρθει κάποια στιγμή που θα χρειαστούν τη βοήθειά της, διότι θα βρεθούν μπλεγμένοι και οι ίδιοι σε ένα έγκλημα. Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου κύκλου αναλώθηκε στην προσπάθεια να ανακαλυφθεί ο δολοφόνος του Sam (Tom Verica) και της Lila Stangard (Megan West), το «How To Get Away With Murder» αναμένεται να κάνει επεισοδιακή επιστροφή, με την επίλυση του μυστηρίου που καλύπτει το θάνατο της Rebecca (Katie Findlay). Στο φινάλε του κύκλου η κοπέλα του Wes, βρέθηκε επίσης δολοφονημένη στο υπόγειο, από τους Frank και Annalise, που υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση. Πρεμιέρα 1η Οκτωβρίου στις 22:40, φυσικά στο FOX Life.

Αντί επιλόγου

Κλείνοντας το αφιέρωμα αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τόσο οι δύο συνδρομητικές μας πλατφόρμες (Nova & OTE TV), όσο και η FOX International Channels, έχουν αναπτύξει ειδικές εφαρμογές, μέσω των οποίων έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας σειρές και σε tablets, smartphones και κάποιες από αυτές και σε PC ή laptop. Πρόκειται για τις εφαρμογές Nova GO, OTE TV GO αλλά και FOX Play (για συνδρομητές OTE TV) τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν για smartphone/tablet δωρεάν μέσω AppStore ή Google Play.

Καλή θέαση!

{gallery}15551{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...