Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
11 Μαΐου 2018 14:43

WIND VISION

Η νέα IPTV πλατφόρμα της WIND είναι γεγονός!

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
4d6b289734bce649e4406ad05265754b XL 5bce8194

Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, η νέα IPTV πλατφόρμα της WIND είναι επίσημα διαθέσιμη στην αγορά, φιλοδοξώντας να καταλάβει σημαντικό μερίδιο από αυτή. Η WIND VISION λοιπόν είναι πλέον γεγονός, αποτελώντας μια ακόμα επιλογή συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας. Είναι η πρώτη και μοναδική τηλεοπτική πλατφόρμα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 4K Android TV Box…

Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, η νέα IPTV πλατφόρμα της WIND είναι επίσημα διαθέσιμη στην αγορά, φιλοδοξώντας να καταλάβει σημαντικό μερίδιο από αυτή. Η WIND VISION λοιπόν είναι πλέον γεγονός, αποτελώντας μια ακόμα επιλογή συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας. Είναι η πρώτη και μοναδική τηλεοπτική πλατφόρμα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 4K Android TV Box, καθώς έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να μεταδίδει το γραμμικό πρόγραμμα τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και να παρέχει δυνατότητα πρόσβασης σε αμέτρητες εφαρμογές του Google Play Store και αναπαραγωγής 4K Ultra HD περιεχομένου με τεχνολογία HDR.

Με προ-εγκατεστημένα τα NETFLIX, YouTube και ξεχωριστά applications Google Play Movies, Google Play Store, Google Play Music και Google Play Games, η WIND VISION μετατρέπει την τηλεόραση σε Smart TV. Ο συνδρομητής μπορεί να κατεβάσει τις αγαπημένες του εφαρμογές, να νοικιάσει ταινίες, να ακούσει μουσική, να παίξει παιχνίδια, να κάνει streaming σε όποια video επιθυμεί και να χρησιμοποιήσει τον ενεργό λογαριασμό του στην υπηρεσία NETFLIX για να απολαύσει ταινίες με Ultra HD ανάλυση, μέσα από τη συσκευή της συνδρομητικής του πλατφόρμας. Παράλληλα, με πάνω από 60 συνδρομητικά, με όλα τα Novasports και με δυνατότητα λήψης και των επίγειων καναλιών, προσφέρει στο συνδρομητή ένα νέο τρόπο για να βλέπει τηλεόραση.

Χαρακτηριστικά εξοπλισμού

Η συνδρομητική πλατφόρμα WIND VISION έρχεται με ένα κομψό, μικροσκοπικό 4K Android TV Box της Technicolor, το οποίο βασίζεται σε λογισμικό έκδοσης 7.1.1. Nougat. Η συσκευή στηρίζει τις λειτουργίες της σε τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A53 που βασίζεται σε SoC Amlogic S905D, στα 1.5 GHz. Έχει ενσωματωμένη μνήμη SDRAM 2GB DDR3 και αποθηκευτικό χώρο eMMC 8GB Flash. Η μονάδα επεξεργασίας γραφικών διαθέτει πενταπύρηνο επεξεργαστή Mali-450 και υποστηρίζει OpenGL ES 2.0 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών και κορυφαίας ποιότητας εικόνας.Διαθέτοντας θύρα Ethernet εκτελεί την αναπαραγωγή τηλεοπτικών καναλιών που μεταδίδονται μέσω ADSL σύνδεσης της WIND, ενώ έχει και δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης, καθώς έχει ενσωματωμένα Wi-Fi και Bluetooth interface. Εξοπλίζεται επίσης με DVB-T2 tuner, παρέχοντας έτσι και όλα τα ελεύθερα επίγεια ελληνικά κανάλια στο ίδιο περιβάλλον πλοήγησης με τα συνδρομητικά.

Έχει δυνατότητα να αναπαράγει 4K Ultra HD περιεχόμενο με τεχνολογία HDR, ενώ είναι μια multiscreen πλατφόρμα που απελευθερώνει το συνδρομητή από τον περιορισμό της μίας οθόνης, καθώς επιτρέπει την ταυτόχρονη παρακολούθηση διαφορετικών προγραμμάτων από την τηλεόραση, το smartphone και το tablet οποιαδήποτε στιγμή, χάρη στην έξυπνη εφαρμογή WIND VISION που διατίθεται για δωρεάν κατέβασμα σε Android και iOS συσκευές από τα αντίστοιχα καταστήματα των Google Play Store και App Store.

Ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογικές δυνατότητες, καθώς είναι ο μοναδικός αποκωδικοποιητής ελληνικής συνδρομητικής πλατφόρμας που παρέχει δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth, χειριστηρίων παιχνιδιών για συναρπαστικό gaming, πληκτρολογίου-mouse για άνετη πλοήγηση, ηχείων και ακουστικών για τέλειο ήχο που απογειώνει την τηλεοπτική εμπειρία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στο συνδρομητή να μεταδώσει ασύρματα στην τηλεόραση μέσω του Chromecast φωτογραφίες, video και περιεχόμενο εφαρμογών από το smartphone και το tablet, με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Επιπλέον, υποστηρίζει φωνητική αναζήτηση στο περιεχόμενο εφαρμογών του Google (π.χ. video από το YouTube), ώστε ο συνδρομητής να βρίσκει αυτό που θέλει εύκολα και απλά, μόνο με τη φωνή του. Το 4K Android TV Box της WIND VISION συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά εργονομικό τηλεχειριστήριο, ενώ στο πακέτο της συσκευασίας του περιλαμβάνονται και καλώδια HDMI και RF σύνδεσης επίγειας κεραίας.

Περιεχόμενο

Μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον, η πλατφόρμα WIND VISION παρέχει δυνατότητα πρόσβασης σε πάνω από 60 συνδρομητικά κανάλια με περιεχόμενο για όλη την οικογένεια. Αναμφισβήτητα, το φιλέτο των τηλεοπτικών προγραμμάτων της WIND VISION αποτελούν τα κανάλια Novasports, προσφέροντας Premium αθλητικό περιεχόμενο από δημοφιλείς ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Οι αγώνες από το πρωτάθλημα της Super League, της Euroleague Basketball και του Basketball Champions League βρίσκονται στην κορυφή του ελληνικού ενδιαφέροντος και σε συνδυασμό με την κάλυψη ξένων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και το πρόγραμμα των καναλιών Εxtreme sports, motorVISION, GINX, Nautical channel, Outdoor channel προσφέρουν ένα εξαιρετικό αθλητικό πακέτο.

Η πλατφόρμα διαθέτει και πληρέστατο μουσικό περιεχόμενο με δημοφιλή κανάλια από όλο τον κόσμο. MTV Hits, MTV Live HD, VH1, MTV Rocks, STINGRAY LITE TV, STINGRAY Vibe, STINGRAY LOUD, STINGRAY JUICEBOX, STINGRAY djazz, STINGRAY iConcerts, CMusic, STINGRAY Classica και STINGRAY AMBIANCE αποτελούν ένα χορταστικό μουσικό πακέτο για όλα τα γούστα. Η WIND VISION διαθέτει επίσης τις δημοφιλέστερες σειρές από τα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα, όπως τα FOX, FOX life, καθώς επίσης και τα ψυχαγωγικά κανάλια E!, Food Network.

Παιδικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους από τα κανάλια Disney, Disney Junior, Disney XD, nickelodeon, SMILE, BabyTV. Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ με μοναδικές παραγωγές από τα κορυφαία διεθνή κανάλια National Geographic, Nat Geo WILD, travel channel, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore, CBS reality, History, CRIME+ INVESTIGATION, RT DOCS. Τα hot lifestyle κανάλια Fashion TV, World Fashion, LUXE.TV.

Τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά κανάλια του κόσμου Bloomberg TV, Euronews (Eng), Sky News, CNBC, BBC World News, Deutsche Welle, Rai 1, France 24, TV5 Monde, TVE, RT, Aljazeera, CGTN, NHK World.

Επιπλέον, χάρη στο ενσωματωμένο DVB-T2 tuner του 4K Android TV Box, τα ελληνικά κανάλια εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας γίνονται διαθέσιμα στο ίδιο περιβάλλον πλοήγησης της WIND VISION, με εμπλουτισμένο οδηγό προγράμματος που περιλαμβάνει εικόνες και πληροφορίες ανά πρόγραμμα.

Η WIND VISION εκτός από συνδρομητική τηλεόραση είναι και μια πλήρης Android TV πλατφόρμα, μετατρέποντας κάθε τηλεόραση σε Smart TV. Έχει προ-εγκατεστημένες τις εφαρμογές Google Play Movies για ταινίες on demand από μια τεράστια ταινιοθήκη με όλες τις νέες κυκλοφορίες, Google Play Games που δίνει πρόσβαση σε τεράστια ποικιλία παιχνιδιών για ατελείωτο gaming με δυνατότητα σύνδεσης ασύρματου gamepad και Google Play Music για streaming σε εκατομμύρια μουσικών τίτλων.

Έχει επίσης ενσωματωμένο το Google Play Store που επιτρέπει στο συνδρομητή να κατεβάσει όλες τις αγαπημένες του εφαρμογές, όπως ακριβώς κάνει και στο κινητό του τηλέφωνο. Έχει προ-εγκατεστημένο και το YouTube που δίνει τη δυνατότητα προβολής οποιουδήποτε video από την τεράστια βιβλιοθήκη της δημοφιλούς υπηρεσίας, αλλά και το NETFLIX. Μέσα από την WIND VISION, το NETFLIX διατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης.

Με ελληνικούς υπότιτλους και μενού, οι συνδρομητές της WIND VISION που διαθέτουν ενεργό λογαριασμό στο NETFLIX απολαμβάνουν περιεχόμενο στην μεγαλύτερη ανάλυση που μπορούν να αποδώσουν οι τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας. Μάλιστα, για τους συνδρομητές της που δε διαθέτουν λογαριασμό στο NETFLIX, η WIND VISION έχει εξασφαλίσει μια εξαιρετική προσφορά για τους πρώτους μήνες σύνδεσης. Για ταχύτητα ADSL σύνδεσης WIND έως 24Mbps προσφέρονται 3 μήνες δωρεάν NETFLIX, ενώ για ταχύτητες 50, 100 ή 200Mbps οι δωρεάν μήνες NETFLIX φτάνουν τους 6!

Μενού

Το 4K Android TV Box της WIND VISION διαθέτει μενού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με την επιλογή να εμφανίζεται στην αρχική εκκίνησή του, ενώ αλλαγή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή από τις ρυθμίσεις. Εφόσον στη συνέχεια οριστεί Wi-Fi τρόπος σύνδεσης (τον οποίο και επιλέξαμε), επιλέγουμε το δίκτυό μας και πληκτρολογούμε τον κωδικό πρόσβασης. Μετά την επιτυχία της σύνδεσης η συσκευή πραγματοποιεί αυτόματο έλεγχο και εκτελεί ενημέρωση λογισμικού.

Στη συνέχεια ο συνδρομητής εφόσον το επιθυμεί εισάγει τα στοιχεία του Google λογαριασμού του, ώστε να είναι διαθέσιμες για κατέβασμα οι εφαρμογές του Google Play Store. Μετά από αυτό το στάδιο επιλέγουμε αναζήτηση καναλιών, η οποία ολοκληρώνεται ταχύτατα και εφόσον η συσκευή τροφοδοτείται και με επίγειο σήμα αποδίδει για την περιοχή της Αθήνας συνολικά 111 διαθέσιμα κανάλια. Επιλέγοντας “Συνέχεια”, εμφανίζεται ο πίνακας των καναλιών με τα εικονίδιά τους και πατώντας πάνω σε οποιοδήποτε από αυτά προβάλλεται το ζωντανό πρόγραμμά του.

Πατώντας το γαλάζιο πλήκτρο με το λογότυπο της WIND από το τηλεχειριστήριο εμφανίζεται σε κεντρικό παράθυρο το τρέχον πρόγραμμα και από κάτω τα κανάλια με poster από το πρόγραμμα που προβάλλουν, στα οποία η πλοήγηση γίνεται με οριζόντια κατεύθυνση και η επιλογή μετάβασης με το πλήκτρο OK. Αριστερά από το παράθυρο που προβάλλει το τρέχον πρόγραμμα υπάρχουν οι επιλογές NETFLIX, YouTube, Play Movies, για πρόσβαση στις αντίστοιχες λειτουργίες.

Η αναζήτηση και αναπαραγωγή video οποιασδήποτε ανάλυσης από το YouTube εκτελούνται άριστα, ενώ η άμεση πρόσβαση στο NETFLIX  κατά την διάρκεια προβολής προγράμματος πραγματοποιείται από το πλήκτρο με τον κόκκινο κύκλο του τηλεχειριστηρίου. Δεξιά από το παράθυρο προβολής του προγράμματος υπάρχουν οι επιλογές “οδηγός προγράμματος”, “αθλητικά”, “πρόγραμμα τηλεόρασης”, “συνδρομές”, “κανάλια”, “ρυθμίσεις”. Οι “ρυθμίσεις” περιλαμβάνουν επιλογές γλώσσας, ήχου, βίντεο, και γονικού ελέγχου, τεχνικές πληροφορίες, πηγές καναλιών, αναζήτηση καναλιών και έλεγχο για ενημερώσεις.

Τα “κανάλια” περιλαμβάνουν λίστα με κατηγορίες των καναλιών (Ελληνικά, Αθλητικά, Παιδικά κ.λπ.), ενώ στις “συνδρομές” βρίσκονται τα Adult κανάλια και στα “αθλητικά” τα sport κανάλια. Το “πρόγραμμα τηλεόρασης” προβάλλει σε κάθετες στήλες το πρόγραμμα κάθε καναλιού, τα οποία εμφανίζονται ανά πέντε.

Ο “οδηγός προγράμματος” είναι αναβαθμισμένος και προβάλλει τα προγράμματα των καναλιών με δυνατότητα catch up επτά ημερών, ώστε ο συνδρομητής να μπορεί να παρακολουθήσει τα προγράμματα που προβλήθηκαν εκείνο το διάστημα. Τα προγράμματα των καναλιών που διαθέτουν catch up δυνατότητα διακρίνονται από το χαρακτηριστικό στρογγυλό τόξο, ενώ το ίδιο σύμβολο υπάρχει σε όλα ανεξαιρέτως τα ζωντανά προγράμματα, δίνοντας τη δυνατότητα επανεκκίνησής του από την αρχή. Πατώντας πάνω σε κάθε πρόγραμμα εμφανίζονται οι αναλυτικές πληροφορίες του, με επιλογές προβολής, ήχου και υπότιτλων.

Πατώντας το πλήκτρο με τον λευκό κύκλο από το τηλεχειριστήριο εμφανίζονται όλες οι εγκατεστημένες εφαρμογές. Για τους συνδρομητές της WIND VISION που διαθέτουν ενεργή συνδρομή και στο NBA League Pass προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κατεβάσουν στο 4K Android TV Box της πλατφόρμας από το Google Play Store την εφαρμογή NBA App και να συνδεθούν στο λογαριασμό τους.

Η εφαρμογή λειτουργεί άριστα, γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τον τέταρτο ημιτελικό αγώνα των NBA Playoffs της Δύσης New Orleans Pelicans – Golden State Warriors με εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

{gallery}22462{/gallery}

  • WIND Hellas
  • Δίκτυο καταστημάτων Wind
  • τηλ.: Εξυπηρέτηση πελατών: 13800
  • site: www.wind.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...