Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 188
TM 531
SECURITY REPORT 151
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22 Αυγούστου 2018 21:01

ZGEMMA H.2H

Enigma2 Combo δέκτης σε τιμή ασυναγώνιστη

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
d11f63da156072558d05097b4772151d XL 1bf443b8

Ένας ακόμα δέκτης της κινέζικης εταιρίας Shenzhen Air Digital Technology κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες στην ελληνική αγορά, συνδυάζοντας άριστα δυνατότητες, αξιοπιστία και χαμηλό κόστος. Πρόκειται για τον Zgemma H.2H, ο οποίος είναι ένας Enigma2 Combo δέκτης που διαθέτει εντυπωσιακά για την κατηγορία του χαμηλή τιμή, γεγονός που τον καθιστά τον…

Ένας ακόμα δέκτης της κινέζικης εταιρίας Shenzhen Air Digital Technology κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες στην ελληνική αγορά, συνδυάζοντας άριστα δυνατότητες, αξιοπιστία και χαμηλό κόστος. Πρόκειται για τον Zgemma H.2H, ο οποίος είναι ένας Enigma2 Combo δέκτης που διαθέτει εντυπωσιακά για την κατηγορία του χαμηλή τιμή, γεγονός που τον καθιστά τον οικονομικότερο Enigma2 Combo δέκτη της αγοράς. Mε διπύρηνο επεξεργαστή BCM7362 (Broadcom Chip), μνήμη flash 256MB, Card Reader, Micro SD Card Reader και μεγάλη υποστήριξη από images, εγγυάται ότι θα καλύψει αυτούς που επιζητούν να αποκτήσουν έναν Enigma2 Combo δέκτη χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτούν ιδιαίτερα.

Με δυνατότητα λήψης δορυφορικών και επίγειων προγραμμάτων, υποστήριξη Full HD ανάλυσης και 100Mbit/s Ethernet interface για σύνδεση στο internet, ο Zgemma H.2H παρέχει στο χρήστη πολλαπλούς τρόπους τηλεθέασης. Μπορεί να κάνει streaming σε IPTV κανάλια και σε video από το YouTube, να επιτρέψει την εγκατάσταση πλήθους πρόσθετων από το αποθετήριο, ενώ είναι συμβατός με τη λήψη υβριδικών HbbTV υπηρεσιών που εκπέμπουν παράλληλα με το πρόγραμμα των γραμμικών καναλιών. Με τη σύνδεση USB αποθηκευτικού μέσου ή micro SD κάρτας λειτουργεί σαν media player για να εκτελεί εγγραφές και αναπαραγωγή multimedia αρχείων, ενώ χάρη στη μεγάλη υποστήριξη από Enigma2 images δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να πειραματιστεί με το δέκτη, ώστε να τον διαμορφώσει όπως εκείνος επιθυμεί.

Χαρακτηριστικά

Ο Zgemma H.2H έρχεται σε μεταλλικό μαύρο κουτί, με διαστάσεις 209x42x140 χιλιοστών. Η πρόσοψή του περιλαμβάνει οθόνη LED 7 τμημάτων, ενώ αριστερά της είναι τοποθετημένο πλήκτρο ON/Standby και δεξιά της ένα πορτάκι που απελευθερώνει υποδοχή ανάγνωσης έξυπνης κάρτας και μια θύρα USB2.0. Η δεξιά πλευρά διαθέτει υποδοχή ανάγνωσης micro SD κάρτας με χωρητικότητα έως 128GB, ενώ η πίσω πλευρά του δέκτη περιλαμβάνει όλες τις υποδοχές συνδέσεων. Συγκεκριμένα, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/DC, πλήκτρο ON/OFF, τρεις AV θύρες RCA, ON/OFF διακόπτη ANT POWER, ομοαξονική θύρα S/PDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου, υποδοχές RF IN και LNB IN για συνδέσεις επίγειου/καλωδιακού και δορυφορικού σήματος, θύρα HDMI, θύρα Ethernet και μια επιπλέον USB2.0 θύρα. Το κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο, τροφοδοτικό 12V/2A, καλώδιο HDMI και πολυσέλιδο έντυπο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Ο Zgemma H.2H τρέχει με γρήγορο επεξεργαστή BCM7362 (Broadcom Chip) στα 751MHz, ο οποίος είναι διπύρηνος (2x751MHz) και αποδίδει 2000 DMIPS. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-1, MPEG-2 Main Profile@High Level, XVID HD και H.264 High Profile@Level4 (1080p*30fps). Σε ότι αφορά τον ήχο, υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση MPEG-1 Layer 1/2/3, MPEG-2 AAC, MPEG-4 HE-AAC, Dolby Digital (AC3) και DTS. Ο Zgemma H.2H διαθέτει μνήμη RAM 512MB DDR3, από την οποία η συνολική διαθέσιμη για το λειτουργικό είναι περίπου 312MB. Έχει ενσωματωμένη μνήμη NAND Flash 256MB, από την οποία το σύνολο που διατίθεται στο λειτουργικό είναι περίπου 217MB, ενώ (ανάλογα με το image που φοράει ο δέκτης) μένουν ελεύθερα περίπου 120MB για τις εγκαταστάσεις πρόσθετων.

Παρά το χαμηλό του κόστος, ο Zgemma H.2H διαθέτει όλα τα γνώριμα χαρακτηριστικά των Enigma2 δεκτών της αγοράς, επιτρέποντας την εναλλαγή skins, τη σύνδεση από υπολογιστή μέσω web interface και μέσω FTP για εύκολη πρόσβαση και αποστολή αρχείων, καθώς επίσης και την εγκατάσταση διαφορετικών images.

Υλικό

Ο Zgemma H.2H έχει ενσωματωμένο στη μητρική πλακέτα του DVB-S2 tuner (μοντέλο BCM7346) για λήψη δορυφορικών προγραμμάτων, αλλά και υβριδικό DVB-T2/C tuner (μοντέλο Si2168) για λήψη επίγειων ή καλωδιακών προγραμμάτων. Το δορυφορικό tuner υποστηρίζει πλήρως τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και USALS, ενώ άξια αναφοράς είναι η εξαιρετική ευαισθησία του επίγειου tuner, καθώς δοκιμάστηκε με άριστα αποτελέσματα σε ιδιαίτερα χαμηλής ισχύος σήματα.

Ο Zgemma H.2H εξοπλίζεται με αναγνώστη έξυπνης κάρτας, που λόγω της αρχιτεκτονικής MIPS του επεξεργαστή συνεργάζεται με όλους τους γνωστούς emulators κι έτσι έχει δυνατότητα να αποκρυπτογραφεί τα προγράμματα της συνδρομητικής κάρτας του χρήστη. Διαθέτει HDMI θύρα που δίνει έως Full HD ανάλυση 1080p 50/60Hz, αλλά και RCA έξοδο που επιτρέπει τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται επίσης και με ομοαξονική θύρα S/PDIF για τη σύνδεσή του με συστήματα Home Cinema, βελτιώνοντας έτσι την οπτικοακουστική εμπειρία του χρήστη. Για τη σύνδεση στο internet έχει ενσωματωμένο Ethernet interface, ενώ με τη σύνδεση κατάλληλου USB Dongle υποστηρίζει και Wi-Fi, διευκολύνοντας την τοποθέτησή του δίπλα από οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού. Επιπλέον, μπορεί να δεχτεί USB σκληρό δίσκο ή micro SD κάρτα που τον μετατρέπουν σε πλήρες PVR, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να εκτελεί εγγραφές των αγαπημένων του δορυφορικών ή επίγειων προγραμμάτων και αναπαραγωγή των αποθηκευμένων ταινιών του.

Λογισμικό

Ο Zgemma H.2H έρχεται με προ-εγκατεστημένο λογισμικό OpenATV 6.0, το οποίο περιλαμβάνει τους drivers, τον Kernel (πυρήνα) Linux 4.10.6 για τη συνεργασία τους με το σύστημα, το Enigma2 με όλα τα αρχεία που απαιτούνται για τη λειτουργία του δέκτη και διάφορα πρόσθετα. Για τις δικές μας δοκιμές, κατεβάσαμε στον υπολογιστή από το internet και στη συνέχεια φορτώσαμε στο δέκτη τα images των OpenPli-6.2, OpenATV-6.1, Opendroid-6.5, PKT-3670, Openvix-5.1, Openspa-7.2 και Egami-8.1.1. Η διαδικασία της αναβάθμισης είναι απλούστατη και εκτελείται μέσω ενός φορμαρισμένου σε FAT-32 USB stick, το οποίο θα πρέπει να περιέχει τον φάκελο zgemma με τα αρχεία του λογισμικού. Με το πλήκτρο ON/OFF σε θέση OFF, τοποθετούμε το stick στην πίσω USB θύρα του δέκτη. Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ON/Standby της πρόσοψης θέτουμε το πλήκτρο ON/OFF σε θέση ON, ενώ μόλις εμφανιστεί στην LED οθόνη η ένδειξη USB απελευθερώνουμε το πλήκτρο ON/Standby. Στη συνέχεια, εμφανίζεται στην οθόνη πρώτα η ένδειξη FLSH και μετά από λίγο το BOOT, το οποίο σηματοδοτεί την κατάσταση εκκίνησης του δέκτη με το νέο του image. Η αναβάθμιση ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο λεπτά, οπότε και εμφανίζεται στην τηλεόραση ο γνωστός οδηγός αρχικών ρυθμίσεων, ενώ χρησιμοποιώντας ένα απλό τρικ μπορούμε να απλουστεύσουμε τελείως τη διαδικασία. Ανοίγοντας στον υπολογιστή το φάκελο που περιέχει τα αρχεία του λογισμικού, πηγαίνουμε στο noforce και το μετονομάζουμε σε force. Έχοντας κάνει αυτή την αλλαγή, το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσουμε το stick στην πίσω USB θύρα του δέκτη και να θέσουμε το πλήκτρο ON/OFF σε θέση ON, ώστε να ξεκινήσει αυτόματα η διαδικασία της αναβάθμισης. Όλα τα images που δοκιμάσαμε περιλαμβάνουν νεότερο Kernel (4.10.12) και νεότερο GStreamer (1.13.0) σε σχέση με αυτά που περιλαμβάνονται στο προ-εγκατεστημένο λογισμικό, ενώ στο σύνολό τους λειτουργούν άριστα, κατά την προσωπική μας άποψη όμως το καλύτερο είναι το Egami-8.1.1.

HbbTV – HDMI CEC

Το HbbTV βρίσκεται διαθέσιμο για κατέβασμα στο αποθετήριο των πρόσθετων και λειτουργεί άριστα σε όλα τα images που δοκιμάσαμε. Με την εγκατάστασή του ο Zgemma H.2H αποκτάει πρόσβαση στις υβριδικές HbbTV υπηρεσίες που εκπέμπουν παράλληλα με το πρόγραμμα των γραμμικών καναλιών. Έτσι, γίνεται εφικτή η είσοδος στην πλατφόρμα της ΕΡΤ Hybrid για όσους δε διαθέτουν τηλεόραση τύπου Smart TV. Στο μενού όλων των images περιλαμβάνεται επίσης ρύθμιση για τη λειτουργία HDMI CEC, χάρη στην οποία ο δέκτης υποστηρίζει τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με την τηλεόραση, εφόσον και η ίδια υποστηρίζει το πρωτόκολλο αυτό.

IPTV streaming – Media Player

Χάρη στην ενσωμάτωση του GStreamer 1.13.0 σε όλα τα images που δοκιμάσαμε, ο Zgemma H.2H είναι απόλυτα συμβατός με IPTV υπηρεσίες. Δοκιμάσαμε το streaming σε πλήθος ελληνικών και διεθνών καναλιών, το οποίο εκτελέστηκε άψογα, ενώ δοκιμάσαμε και την αναπαραγωγή video εκτελώντας το πρόσθετο YouTube. Η λειτουργία του ήταν άριστη τόσο στην αναζήτηση τίτλων, όσο και στο streaming οποιουδήποτε video, ακόμα και υψηλής ανάλυσης.

Συνδέσαμε USB σκληρό δίσκο που είχε αποθηκευμένες ταινίες της συλλογής μας και επιλέξαμε την αναπαραγωγή αρχείου με ήχο DTS, η οποία εκτελέστηκε άψογα, ενώ φυσικά και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε με απόλυτη επιτυχία την εγγραφή ζωντανού και μελλοντικού προγράμματος.

{gallery}23395{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...