Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Ιανουαρίου 2019 10:52

INFOMIR MAG324 / MAG324w2

Διπλή έκδοση με φρέσκο σχεδιασμό και υψηλή απόδοση!

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
671069dcab7c3754f4932250540a5220 XL 007c9ba0

Η ουκρανική Infomir διευρύνει το στόλο των συσκευών της με ένα καινούργιο μοντέλο υψηλής απόδοσης. Το νέο MAG324 κυκλοφορεί σε διπλή έκδοση, με ανανεωμένο σχεδιασμό σκάφους και τηλεχειριστηρίου, για μεγαλύτερη εργονομία και ευκολία στη χρήση. Έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή που βασίζεται σε Broadcom chipset, υποστηρίζει συμπίεση video HEVC έως…

Η ουκρανική Infomir διευρύνει το στόλο των συσκευών της με ένα καινούργιο μοντέλο υψηλής απόδοσης. Το νέο MAG324 κυκλοφορεί σε διπλή έκδοση, με ανανεωμένο σχεδιασμό σκάφους και τηλεχειριστηρίου, για μεγαλύτερη εργονομία και ευκολία στη χρήση. Έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή που βασίζεται σε Broadcom chipset, υποστηρίζει συμπίεση video HEVC έως 1080p ανάλυσης, ενώ στην έκδοση MAG324w2 έχει ενσωματωμένο Wi-Fi module για ασύρματη σύνδεση που χαρίζει απόλυτη ελευθερία από καλώδια.

Όπως όλα τα προηγούμενα μοντέλα, έτσι και το νέο MAG324 είναι ένα εξειδικευμένο IPTV box που μπορεί να συνδέεται σε portals για να αναπαράγει τεράστια ποικιλία IPTV υπηρεσιών, χάρη στην ενσωματωμένη Multiscreen πλατφόρμα Ministra TV της Infomir. Βασισμένο σε ανοιχτό λογισμικό Linux 3.3, υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα multimedia αρχείων video με περιεχόμενο συμπίεσης H.265/HEVC και ανάλυσης 1080p. Μπορεί ακόμα να κάνει streaming σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια μέσα από έτοιμες .m3u λίστες αναπαραγωγής που εισάγει χειροκίνητα ο χρήστης, προσφέροντας έτσι έναν εναλλακτικό τρόπο τηλεθέασης χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Επιπλέον, παρέχει δυνατότητα άνετης πλοήγησης στο internet που επιτρέπει στο χρήστη να σερφάρει μέσα από τη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, ενώ χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi module που διαθέτει το MAG324w2, αποφεύγονται τα καλώδια που πολλές φορές χαλάνε την αισθητική του χώρου και διευκολύνεται η τοποθέτηση της συσκευής σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου.

Χαρακτηριστικά

Το MAG324 υιοθετεί τον ολοκαίνουργιο Micro Fusion σχεδιασμό της Infomir, με τετράγωνο σχήμα στρογγυλοποιημένων γωνιών και χαρακτηριστικό κόκκινο κύκλο στην πάνω πλευρά του σκάφους, έχοντας διαστάσεις 115x115x28 χιλιοστών και βάρος 170 γραμμαρίων. Το πάνω μέρος της δεξιάς γωνίας της πρόσοψης ενσωματώνει ενδεικτικό LED λειτουργίας, ενώ στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες δύο USB 2.0 θύρες. Η πίσω πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, υποδοχή AV mini jack 3.5mm, θύρα HDMI 1.4 και θύρα LAN. Η συσκευή έρχεται σε κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει εργονομικό τηλεχειριστήριο ανανεωμένο σχεδιαστικά και με κόκκινο κύκλο γύρο από το πλήκτρο τεσσάρων κατευθύνσεων, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά. Το MAG324 τρέχει με λειτουργικό σύστημα Linux 3.3 και έχει ενσωματωμένο Media Portal για IPTV λειτουργίες που βασίζεται σε WebKit, υποστηρίζοντας τα πρωτόκολλα HTTP 1.1, HTML 4.01, XHTML 1.0/1.1, DOM 1/2/3, CSS 1/2/3, XML 1.0, XSLT 1.0, XPath 1.0, SOAP 1.1, JavaScript ECMA-262 rev.5, Media JavaScript API και C layer SDK. Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή MIPS 4KE που βασίζεται σε Broadcom chipset BCM75839, ο οποίος λειτουργεί σε συχνότητα 750 MHz και αποδίδει 2.000 DMIPS, ενώ έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 1GB και FLASH 512 MB NAND. Διαθέτει επίσης μηχανή επεξεργασίας των γραφικών με GPU 1 Gpix/s που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0, επιτρέποντάς του να αναπαράγει τρισδιάστατα γραφικά. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-1/2, MPEG-4, H.264/AVC High Profile@Level 4.2, WMV9, H.265/HEVC Main και Main10 Profile έως 1080p στα 60 fps, XviD και 3D. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου MPEG-1 layer I/II/III, WMA, AAC-LC, HE-AAC v1, HE-AAC v2 και Dolby Digital. Χάρη στην θύρα HDMI 1.4 (με συμβατότητα HDCP 1.4) αποδίδει Full HD (1080p) ανάλυση, ενώ διαθέτει και αναλογική έξοδο AV ώστε να μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται με θύρα Ethernet 100 Mbps, ενώ στην έκδοση MAG324w2 έχει ενσωματωμένο Wi-Fi b/g/n/ac module που του δίνει τη δυνατότητα να συνδέεται στο τοπικό δίκτυο ακόμα και ασύρματα. Μέσω των δύο USB 2.0 θυρών που διαθέτει μπορεί να δέχεται αποθηκευτικά μέσα για αναπαραγωγή multimedia αρχείων, υποστηρίζοντας format video MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT, WMV, ήχου MP3, MPA, M4A, WMA, Ogg, WAV και εικόνας JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW. Υποστηρίζει επίσης και την αναπαραγωγή εξωτερικών υπότιτλων (και των ελληνικών) από αρχεία ttxt sub, DVB, WebVtt, PGS, Ass/Ssa, Srt και Sub.

Μενού-Λειτουργία

Εφόσον τεθεί σε λειτουργία το MAG324 εμφανίζεται η κάρτα του κυρίου μενού του, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από εικονίδια. Με την επιλογή του εικονιδίου “Settings” εμφανίζεται το μενού με τις ρυθμίσεις της συσκευής, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Από το “System settings” ορίζονται οι ρυθμίσεις δικτύου, Servers, video, audio και άλλων λειτουργιών της συσκευής. Πατώντας πάνω στους Servers και επιλέγοντας Portals πληκτρολογούμε τα URL των Stalker Portals της επιλογής μας, ώστε να γίνει εφικτή η σύνδεση σε αυτά και να αποκτήσουμε πρόσβαση στις IPTV υπηρεσίες τους. Από το εικονίδιο “Menu Guide” του κύριου μενού εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Επιλέγοντας το εικονίδιο “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η πρόγνωση καιρού των επόμενων τριών ημερών. Μέσω του εικονιδίου “Download manager” υποστηρίζεται η δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ από τον “Internet Browser” εκτελείται η λειτουργία πλοήγησης στο internet. Όλες οι σελίδες ανοίγουν ομαλά χωρίς να προβληματίζουν το χρήστη, ενώ η χρήση ασύρματου πληκτρολογίου και mouse μέσω USB σύνδεσης κάνουν το σερφάρισμα ξεκούραστο. Από το εικονίδιο ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή ή συσκευή Android, για αποστολή και αναπαραγωγή video στην οθόνη της τηλεόρασης. Επιλέγοντας το εικονίδιο “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών και τοπικών μέσων, ενώ εδώ αποθηκεύονται τα αγαπημένα IPTV κανάλια και οι εγγραφές του χρήστη. Τέλος, με την επιλογή του εικονιδίου “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης.

Σύνδεση σε Portals

Το MAG324 είναι μια εξειδικευμένη συσκευή για σύνδεση σε Portals IPTV υπηρεσιών και δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Portals της επιλογής του. Από το εικονίδιο “Settings” του κύριου μενού και επιλέγοντας με τη σειρά “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία στα οποία εισάγονται από το χρήστη το URL και το όνομα κάθε Portal. Στη συνέχεια, ενεργοποιώντας το “Multiportal mode” εμφανίζεται η δυνατότητα επιλογής του προκαθορισμένου Portal εκκίνησης, ώστε σε κάθε εκκίνηση της συσκευής να φορτώνεται αυτόματα στην οθόνη αυτό που επιθυμεί ο χρήστης. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal και συνδεθήκαμε σε αυτό χωρίς την εισαγωγή κωδικών, έχοντας πλέον στη διάθεσή μας ένα νέο μενού με πληθώρα εικονιδίων που δίνουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες. Έχοντας από πριν επιλέξει τη Wi-Fi σύνδεση μέσα από το MAG324w2, δοκιμάσαμε με άριστα αποτελέσματα τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών που βρήκαμε στο Portal. Μέσα σε αυτές υπήρχε το δημοφιλές YouTube, το οποίο λειτούργησε άψογα, ενώ εκτελέσαμε απροβλημάτιστα το streaming σε ελληνικά και ξένα IPTV τηλεοπτικά κανάλια, ακόμα και HD ανάλυσης.

Streaming μέσω .m3u λίστας και λειτουργία media player

Το MAG324 μπορεί να κάνει streaming σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια μέσα από έτοιμες .m3u λίστες αναπαραγωγής που εισάγονται χειροκίνητα από το χρήστη. Συνδέσαμε USB stick με .m3u αρχείο που περιέχει έτοιμη λίστα URL ελληνικών καναλιών και επιλέξαμε το εικονίδιο ‘’Home Media’’. Έπειτα πατήσαμε πάνω στο εικονίδιο του stick, επιλέξαμε το αρχείο .m3u και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει και επιλεκτική αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών, ώστε να κρατήσει μόνο αυτά που επιθυμεί. Έτσι, με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο επιλέξαμε τα κανάλια της δικής μας επιλογής και πατήσαμε ‘’Copy’’. Ανοίγοντας στη συνέχεια το εικονίδιο “IPTV channels” και επιλέγοντας “Paste” δημιουργήθηκε εκεί η λίστα των καναλιών, επιτρέποντας έτσι ανά πάσα στιγμή την εύκολη εύρεση και αναπαραγωγή τους. Με τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου F1 εκτελέσαμε με επιτυχία εγγραφές προγραμμάτων, οι οποίες αποθηκεύονται σε σχετικό φάκελο του ‘’Home Media’’, ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου ‘’Record manager’’. Δοκιμάσαμε στη συνέχεια την αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών από USB 3.0 σκληρό δίσκο που είχαμε στη διάθεσή μας. Η αναπαραγωγή video συμπίεσης H.265/HEVC και ανάλυσης HD εκτελέστηκε άψογα, ενώ επιλέγοντας iso8859-7 αναγνωρίστηκαν με επιτυχία και οι ελληνικοί υπότιτλοι.

{gallery}25379{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...