Skip to main content
23 Ιανουαρίου 2019 10:53

Vu+ DUO 4K

Hi-End δορυφορικός δέκτης με προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F04%252F0b8647408e81874a7f137cbbbcd0ea3b XL

Συνεχίζοντας να κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή Enigma2 δορυφορικών δεκτών, η κορεάτικη Vu+ παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες των πλέον απαιτητικών χρηστών. Πρόκειται για τον ολοκαίνουργιο Vu+ Duo 4K, ο οποίος είναι ο ταχύτερος Enigma2 δέκτης που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά, καθώς διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.1GHz…

Συνεχίζοντας να κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή Enigma2 δορυφορικών δεκτών, η κορεάτικη Vu+ παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες των πλέον απαιτητικών χρηστών. Πρόκειται για τον ολοκαίνουργιο Vu+ Duo 4K, ο οποίος είναι ο ταχύτερος Enigma2 δέκτης που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά, καθώς διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.1GHz. Είναι ένας high-end 4K δορυφορικός δέκτης που εξοπλίζεται με διπλά FBC tuners, χάρη στα οποία διαθέτει προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Με ενσωματωμένα Wi-Fi και Bluetooth interfaces, αλλά και υποστήριξη Kodi, HbbTV, διπλού transcoding και multiboot, ο Vu+ Duo 4K θα ενθουσιάσει τους φανατικούς φίλους των Enigma2 δορυφορικών δεκτών.

Ο Vu+ Duo 4K ανήκει στην κατηγορία των PVR ready δορυφορικών δεκτών, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο αφαιρούμενο υποστήριγμα για σύνδεση σκληρού δίσκου 2,5 ιντσών. Έχοντας μάλιστα δυνατότητα να δέχεται διπλά FBC tuners που είναι συμβατά με το σύγχρονο πρότυπο δορυφορικής λήψης DVB-S2X, μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα πολλαπλές εγγραφές προγραμμάτων από διαφορετικούς αναμεταδότες. Μπορεί επίσης να αναπαράγει οποιασδήποτε μορφής αρχεία video και ήχου από εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα. Χάρη στον ταχύτατο επεξεργαστή που διαθέτει, υποστηρίζει UHD ανάλυση (3840×2160 p50/60) και το πρότυπο συμπίεσης H.265/HEVC, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αποκωδικοποιεί UHD δορυφορικά κανάλια. Έχοντας επίσης διπλό αποκωδικοποιητή video, υποστηρίζει ρυθμιζόμενη λειτουργία PiP για ταυτόχρονη εμφάνιση δύο SD ή HD καναλιών στην τηλεόραση, ενώ εκτελεί τις εναλλαγές των καναλιών αστραπιαία. Επιπλέον, υποστηρίζει άριστα διπλό transcoding, multiboot, αλλά και οποιαδήποτε άλλη λειτουργία επιλέξει ο χρήστης.

Χαρακτηριστικά

Ο Vu+ Duo 4K έρχεται σε μαύρο σκάφος, με διαστάσεις 310x241x60 χιλιοστών. Το αριστερό μέρος της πρόσοψης περιλαμβάνει panel με πλήκτρα αφής για λειτουργίες ON/Stand-By, αυξομείωσης ήχου και εναλλαγής καναλιών, ενώ το δεξί μέρος της καλύπτεται από ένα πορτάκι που απελευθερώνει μία θύρα USB 2.0, δύο θύρες Common Interface και υποδοχή ανάγνωσης έξυπνης κάρτας. Στο κέντρο της πρόσοψης δεσπόζει η έγχρωμη LCD οθόνη 3,5 ιντσών που μπορεί να λειτουργεί σαν mini TV, εμφανίζοντας εικόνα καναλιού, πληροφορίες καιρού και οτιδήποτε άλλο προβάλλεται στην κύρια τηλεόραση. Η πίσω πλευρά του δέκτη διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό συνδέσεων που περιλαμβάνει υποδοχή για αφαιρούμενο υποστήριγμα σκληρού δίσκου 2,5 ιντσών, διακόπτη ON/OFF, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V, θύρα RS-232, θύρα Ethernet, δύο θύρες USB 3.0, οπτική θύρα S/PDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου και δύο υποδοχές για σύνδεση ισάριθμων tuners. Ο δέκτης που δοκιμάσαμε μας ήρθε με ένα διπλό FBC DVB-S2X tuner εγκαταστημένο στην πλακέτα του και ένα επιπλέον διπλό DVB-T2 tuner που το συνδέσαμε εύκολα, αφαιρώντας πρώτα το πάνω κάλυμμα του δέκτη και το ειδικό μεταλλικό έλασμα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά. Ο Vu+ Duo 4K έρχεται σε κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AA, καλώδιο HDMI, καλώδιο τροφοδοσίας με τροφοδοτικό 12V, υποστήριγμα σκληρού δίσκου 2,5 ιντσών και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης.

Η καρδιά του Vu+ Duo 4K τροφοδοτείται από πανίσχυρο τετραπύρηνο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARMv7 που βασίζεται σε chipset Broadcom 7278. Διαθέτει τεχνολογία 64 bit και είναι ταχύτερος από οποιονδήποτε άλλον επεξεργαστή που διαθέτουν οι δορυφορικοί δέκτες της παγκόσμιας αγοράς, καθώς συγχρονίζει στα 2.1GHz (4×2.1GHz). Η μονάδα επεξεργασίας των γραφικών υποστηρίζει OpenGL ES 3.1, υλοποιώντας έτσι την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.264/MPEG-4 AVC MVC και H.265/HEVC Main Profile, ενώ έχει δυνατότητα να αναπαράγει UHD δορυφορικά κανάλια με υποστήριξη HDR10/HLG. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου AAC+, AAC-HE, Dolby Digital, Dolby Digital+ και DTS. Ο Vu+ Duo 4K διαθέτει μνήμη RAM 2GB LPDDR4, από την οποία μένουν ελεύθερα για το λειτουργικό συνολικά περίπου 570MB. Έχει επίσης ενσωματωμένη μνήμη FLASH 4GB eMMC, από την οποία καθαρά διαθέσιμα για το λειτουργικό είναι τα 3.5GB και μένουν ελεύθερα περίπου 2.7GB για κατεβάσματα και εγκαταστάσεις πρόσθετων. Επιπλέον, διαθέτει ειδική υποδοχή με παρεχόμενο υποστήριγμα που αποσπάται πανεύκολα και το οποίο μπορεί να δεχτεί σκληρό δίσκο 2,5 ιντσών χωρητικότητας έως και 4TB, ώστε να υπερκαλύπτει άνετα όλες τις ανάγκες εγγραφών.

Υλικό

Ο Vu+ Duo 4K διαθέτει στην πλακέτα του δύο υποδοχές για tuners που συνδέονται με απλούστατο τρόπο και μπορεί να δεχτεί διπλά FBC DVB-S2X, αλλά και FBC-C V1/V2 ή διπλά T2 (MTISF) tuners. Το FBC DVB-S2X tuner που διαθέτει ο δέκτης της δοκιμής μας είναι μοντέλο 45308X και όπως όλα τα FBC tuners διαθέτει ιδιαίτερα προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών προγραμμάτων. Τα FBC (Full-Band Capture) tuners χρησιμοποιούν προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να λαμβάνουν ταυτόχρονα όλο το φάσμα της δορυφορικής μπάντας και να μπορούν να αποκωδικοποιούν την ίδια στιγμή 8 κανάλια από ανεξάρτητους αναμεταδότες. Ουσιαστικά δηλαδή ο δέκτης έχει επιπλέον 6 virtual tuners που λειτουργούν σε loop-through mode, διαθέτοντας στην πράξη 8 tuners συνολικά για δορυφορική λήψη, μέσω ενός μόνο module. Με τη χρήση συμβατικού δορυφορικού εξοπλισμού τα virtual tuners θα καταλαμβάνουν transponders από το ίδιο φάσμα της δορυφορικής μπάντας (V/H, V/L, H/H, H/L) που λαμβάνουν σήμα τα κύρια tuners. Έτσι, ο δέκτης θα μπορεί να συντονίζεται για να εκτελεί ταυτόχρονα 4 εγγραφές προγραμμάτων από κανάλια διαφορετικών transponders που ανήκουν στο ίδιο φάσμα συχνοτήτων ενός δορυφόρου και άλλες 4 από έναν άλλο δορυφόρο ή άλλων transponders διαφορετικού φάσματος από τον ίδιο, δηλαδή συνολικά 8. Με τη χρήση όμως Unicable / Unicable2 (JESS) εξοπλισμού, τα 8 διαθέσιμα tuners θα είναι απολύτως ανεξάρτητα και θα μπορούν να κάνουν ταυτόχρονη λήψη και εγγραφές προγραμμάτων από 8 κανάλια οποιωνδήποτε transponders που μπορούν να ανήκουν ακόμα και σε διαφορετικούς δορυφόρους. Το FBC tuner του δέκτη έχει μεγάλη ευαισθησία και συντονίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια αστραπιαία, ενώ υπάρχει πλήρη συμβατότητα με τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, DiSEqC 1.2, καθώς με Unicable LNB. Η δυνατότητα Blind Scan αν και εμφανίζεται στο μενού, δεν υποστηρίζεται στην πράξη, ενώ να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι ο χρόνος της αυτόματης ανίχνευσης κάθε δορυφόρου εκ των Hot Bird 13E, Astra 19.2E και Hispasat 30.0W ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Το DVB-T2 tuner που είχαμε στη διάθεσή μας είναι το μοντέλο BCM3466, το οποίο και τοποθετήσαμε εύκολα στην ειδική υποδοχή της πλακέτας τους δέκτη. Είναι και αυτό διπλό, γεγονός που προσφέρει στο χρήστη το πλεονέκτημα της εγγραφής ενός προγράμματος με ταυτόχρονη θέαση ενός άλλου από οποιονδήποτε αναμεταδότη. Σε ότι αφορά την αποκρυπτογράφηση υπηρεσιών, ο δέκτης περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του δύο θύρες Common Interface και μια θύρα ανάγνωσης έξυπνης κάρτας, ενώ λόγω της αρχιτεκτονικής ARMv7 του επεξεργαστή ο μόνος emulator που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το OSCAM.

Ο Vu+ Duo 4K διαθέτει θύρα HDMI2.0 που δίνει UHD ανάλυση (3840×2160 p50/60) με υποστήριξη HDR10/HLG, αξιοποιώντας έτσι τις δυνατότητες των σύγχρονων UHD τηλεοράσεων, ενώ διαθέτει επίσης οπτική έξοδο S/PDIF για τη σύνδεση σε συστήματα Home Cinema. Επιπλέον, εξοπλίζεται και με θύρα HDMI IN 2.0 που μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση οποιασδήποτε οπτικοακουστικής πηγής, ώστε να προβάλλεται το περιεχόμενό της μέσω του δέκτη στην τηλεόραση, καλύπτοντας έτσι και την πιθανότητα έλλειψης ελεύθερης HDMI θύρας. Για την πρόσβαση στο internet ο δέκτης διαθέτει Gigabit Ethernet, αλλά και Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5GHz, κάτι που χρησιμοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας.

Λογισμικό

Το προεγκατεστημένο λογισμικό του Vu+ Duo 4K περιλαμβάνει τους drivers, τον Kernel (πυρήνα) Linux 4.1.45 για τη συνεργασία τους με το σύστημα, το Enigma2 με όλα τα αρχεία που υποστηρίζουν τη λειτουργία του δέκτη, διάφορα πρόσθετα, ενώ δε συνοδεύεται από emulators. Για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του δέκτη προτείνεται η αναβάθμισή του με λογισμικό που μπορεί ο χρήστης να βρει εύκολα στο διαδίκτυο. Δοκιμάσαμε τα OpenATV 6.3, OpenBlackHole 4.2, OpenPli 7.0, OpenVIX 5.2, VTi 14.0, PurE2 6.2, όμως κατά την άποψή μας ιδανική επιλογή για τη λειτουργία του δέκτη αποτελεί το BlackHole 3.0.8, καθώς μόνο σε αυτό το image υποστηρίζεται άριστα η λήψη DVB-S2X καναλιών, ενώ και όλες οι λειτουργίες του εκτελούνται άψογα. Το φλασάρισμα του δέκτη με νέο image είναι μια απλούστατη διαδικασία που εκτελείται μέσω ενός φορμαρισμένου σε FAT-32 USB stick, το οποίο περιέχει τα αρχεία του λογισμικού στο φάκελο vuplus/duo4k. Με το διακόπτη τροφοδοσίας σε θέση OFF, τοποθετούμε το stick σε μια από τις πίσω USB θύρες του δέκτη και στη συνέχεια θέτουμε το διακόπτη σε θέση ON. Μόλις μας ζητηθεί από το μήνυμα που εμφανίζεται στην LCD οθόνη του δέκτη αγγίζουμε το διακόπτη αφής ON/Stand-by, ώστε να ξεκινήσει το φλασάρισμα του νέου image. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3-4 λεπτά και ο δέκτης εκτελεί επανεκκίνηση, προβάλλοντας στην τηλεόραση τον γνώριμο οδηγό αρχικών ρυθμίσεων.

Σύνδεση USB DTT Dongle

Εφόσον ο χρήστης δεν επιθυμεί να προμηθευτεί το διπλό DVB-T2 tuner που παρέχει η Vu+, μπορεί να χρησιμοποιήσει USB DTT Dongle που πιθανώς να έχει στη διάθεσή του, ώστε να λαμβάνει με αυτόν τον τρόπο και τα κανάλια επίγειας λήψης. Ο Kernel που περιλαμβάνεται στα images είναι πολύ πρόσφατος κι έτσι ο Vu+ Duo 4K συνεργάζεται με τους drivers πληθώρας USB συσκευών. Χρησιμοποιήσαμε το USB DDT Dongle της Nova που είναι μοντέλο AVerMedia867 και βασίζεται σε chipset Afatech9035. Με την εγκατάσταση των κατάλληλων drivers από το αποθετήριο των πρόσθετων, το A867: VTUNER (DVB-T) εμφανίστηκε στα διαθέσιμα tuners, κάτι μάλιστα που δε χρειάστηκε σε λειτουργία με το BlackHole 3.0.8, καθώς μετά από την επανεκκίνηση το επίγειο tuner αναγνωρίστηκε αυτόματα από το δέκτη και λειτούργησε άψογα στη λήψη των επίγειων καναλιών.

Internet – HbbTV – HDMI CEC – HDMI IN

Χάρη στην υποστήριξη του πρόσθετου Chromium OS, ο Vu+ Duo 4K παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να σερφάρει στο internet. Η λειτουργία εκτελείται γενικά ομαλά, με τις σελίδες να ανοίγουν γρήγορα. Χρησιμοποιήσαμε μάλιστα και Bluetooth πληκτρολόγιο/mouse για πιο εύκολη πλοήγηση, δοκιμάζοντας έτσι με επιτυχία και τη δυνατότητα Bluetooth σύνδεσης του δέκτη. Υποστηρίζεται επίσης άριστα η λειτουργία HbbTV, η οποία ενεργοποιείται με το κόκκινο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου και δίνει πρόσβαση σε υβριδικές υπηρεσίες που εκπέμπουν παράλληλα με το γραμμικό πρόγραμμα τηλεοπτικών καναλιών, όπως αυτές της ΕΡΤ Hybrid. Στο μενού των images περιλαμβάνονται ρυθμίσεις HDMI CEC, επιτρέποντας έτσι την αμφίδρομη επικοινωνία του δέκτη με τηλεοράσεις που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο αυτό. Ο δέκτης διαθέτει και θύρα HDMI IN ώστε να προβάλλει μέσα από το μενού του το περιεχόμενο μιας άλλης συσκευής, κάτι που καλύπτει την πιθανότητα έλλειψης ελεύθερης HDMI θύρας και δοκιμάσαμε με επιτυχία, συνδέοντας σε αυτήν τους δέκτες των Nova και COSMOTE TV.

Λειτουργίες PiPTranscodingMultiboot

Ο Vu+ Duo 4K διαθέτει διπλό αποκωδικοποιητή HD video και υποστηρίζει ρυθμιζόμενη λειτουργία PiP για ταυτόχρονη εμφάνιση δύο SD ή HD καναλιών στην οθόνη της τηλεόρασης. Υποστηρίζει επίσης δυνατότητα transcoding, μετατρέποντας τη ροή δύο καναλιών που αναπαράγει σε χαμηλότερο ρυθμό μετάδοσης, ώστε να μπορούν να μεταδοθούν μέσω internet και να είναι εφικτή η απομακρυσμένη θέασή τους. Διαθέτει εύχρηστο μενού ρυθμίσεων για τη λειτουργία αυτή, παρέχοντας επιλογές Bitrate, Framerate και ανάλυσης που φτάνει τα 720p. Επιπλέον, ο δέκτης υποστηρίζει τη λειτουργία multiboot, κάτι που δοκιμάσαμε με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα images που χρησιμοποιήσαμε. Χάρη στη δυνατότητα multiboot, ο Vu+ Duo 4K μπορεί να λειτουργεί κάθε φορά με διαφορετικό image και όχι μόνο με αυτό που είναι εγκατεστημένο στη Flash μνήμη του. Η ενεργοποίησή του πραγματοποιείται μέσω του πρόσθετου OpenMultiboot που υπάρχει σε όλα τα images, ενώ στο BlackHole 3.0.8 η διαδικασία είναι διαφορετική και απαιτούνται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις. Η εγκατάσταση των images πραγματοποιείται σε ένα stick που είναι συνδεδεμένο σε μια USB θύρα του VU+. Ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει στο stick όσα images επιθυμεί και μέσω της επιλογής multiboot να ορίζει το image με το οποίο θα εκτελεί κάθε φορά επανεκκίνηση ο δέκτης, γεγονός που του παρέχει μεγάλη ευελιξία στις επιλογές του.

IPTV streamingKodiMedia Player

Τα images του Vu+ Duo 4K ενσωματώνουν πρόσφατες εκδόσεις του GStreamer κι έτσι ο δέκτης είναι απόλυτα συμβατός για streaming σε IPTV υπηρεσίες. Δοκιμάσαμε με απόλυτη επιτυχία το streaming σε ελληνικά και ξένα IPTV τηλεοπτικά κανάλια, ενώ δοκιμάσαμε και τη λειτουργία του YouTube που βρίσκεται διαθέσιμο σε όλα τα images. Η αναζήτηση τίτλων πραγματοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ τα video UHD ανάλυσης εκτελούνται απροβλημάτιστα. Δοκιμάσαμε επίσης τον κορυφαίο media center Kodi 17.0 krypton, όμως η αναπαραγωγή multimedia αρχείων από εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα δεν εκτελείται μέσα από αυτόν, αλλά από τον player του δέκτη. Ο Vu+ Duo 4K υποστηρίζει την αναπαραγωγή MKV αρχείων με συμπίεση H.264/AVC, καθώς και H.265/HEVC με UHD ανάλυση, ενώ υποστηρίζει άριστα και τους ελληνικούς υπότιτλους. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας επιλέξαμε την αναπαραγωγή ταινιών μέσω USB 3.0 σκληρού δίσκου που είχαμε στη διάθεσή μας. Η αναπαραγωγή video H.265/HEVC με UHD ανάλυση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη άνεση, ενώ τόσο ο DTS ήχος όσο και οι ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι εκτελέστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

{gallery}25381{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro είναι η τελευταία πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, για επόμενης γενιάς εφαρμογές τηλεόρασης σε χώρους φιλοξενίας. Το διαμορφώσιμο αρθρωτό συμπαγές πλαίσιό του διαθέτει μια σειρ...
 • TP-LINK TL-SG3428XF

  TP-LINK TL-SG3428XF

  Δημιουργήστε και επεκτείνετε το αστραπιαία γρήγορο δίκτυό σας με το TP-Link TL-SG3428XF, ένα πλήρως διαχειριζόμενο Switch επαγγελματικού επιπέδου. Εξοπλίζεται με 4x 10Gbps SFP+ θύρες για συνδεσιμό...
 • Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Η IDComs, πιστή στην υποστήριξη των συναδέλφων τεχνικών, έχει ξεκινήσει από την 1/9/2023 μία άκρως ενδιαφέρουσα καμπάνια που θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2023, η οποία αφορά στα επαγγελματικά πακέτα ...
 • Nedis WSNWA1210BK

  Nedis WSNWA1210BK

  Δημιουργήστε μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση Wi-Fi στο PC σας ή αναβαθμίστε το σήμα Wi-Fi του φορητού υπολογιστή σας, με τον Wireless AC1200 USB αντάπτορα της Nedis. Υποστηρίζει συχνότητα τόσο 5GH...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full HD και υποστήριξη H.265/HEVC, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με διπλό tuner για να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες θέασης του μέσο...
 • FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  Το FRITZ!Box λειτουργεί ως διανομέας Smart Home για τη διαχείριση πολλών συσκευών στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες για έξυπνα χειριστήρια ρολών σε συνδυασμό με το FRITZ!Box για ακόμα ...
 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...