Skip to main content
22 Ιουλίου 2019 20:49

Infomir MAG425A

Το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
0e31f9d32171d9fe7abf412274fb3604 XL 8545e856

Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV…

Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth τηλεχειριστήριο με πραγματικά εξαιρετική υποστήριξη φωνητικού ελέγχου, το MAG425A αποτελεί την τέλεια λύση για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου.

Ακολουθώντας για αρκετά χρόνια μια απολύτως επιτυχημένη συνταγή, η Infomir καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών για κατανάλωση on-line IPTV περιεχομένου, παράγοντας όλο και πιο βελτιωμένα μοντέλα που βασίζονται στην ίδια φιλοσοφία λειτουργίας. Αυτή τη φορά όμως, το φρέσκο MAG425A ακολουθεί έναν εντελώς νέο δρόμο, καθώς είναι ένα 4K Android TV Box συμβατό με την πλατφόρμα Ministra TV της Infomir, το οποίο έρχεται με προ-εγκατεστημένες υπηρεσίες της Google που χωρίς καμία πρόσθετη ρύθμιση κάνει την πρόσβαση σε IPTV/OTT περιεχόμενο εύκολη και άμεση. Με το MAG425A ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει ταινίες, μουσική και παιχνίδια του Google Play, να αναπαράγει 4K video από το YouTube, να αναπαράγει οποιασδήποτε μορφής multimedia αρχεία και να αποκτάει πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες μέσω του media center Kodi, να εκτελεί live streaming μέσω .m3u λίστας και να συνδέεται σε IPTV servers. Επιπλέον, με την ασύρματη σύνδεση Wi-Fi απλοποιείται η τοποθέτηση της συσκευής σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου, ενώ με τη δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης η εύρεση περιεχομένου γίνεται πανεύκολη.

Χαρακτηριστικά

Το MAG425A έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί που βασίζεται στον Micro Fusion σχεδιασμό της Infomir, με το τετράγωνο σχήμα στρογγυλοποιημένων γωνιών και τον χαρακτηριστικό κόκκινο κύκλο στην επιφάνεια της πάνω πλευράς, διαθέτοντας διαστάσεις 115x115x28 χιλιοστών και βάρος 180 γραμμαρίων. Στο πάνω μέρος της δεξιάς γωνίας της πρόσοψης είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED λειτουργίας και στην πάνω πλευρά διακόπτης ON/Stand-by. Η αριστερή πλευρά περιλαμβάνει μια USB 2.0 και μια USB 3.0 θύρα, ενώ το πίσω μέρος της συσκευής εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, θύρα LAN, θύρα HDMI 2.0a και υποδοχή microSD. Η συσκευή έρχεται σε κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει Bluetooth 4.1 τηλεχειριστήριο με υποστήριξη φωνητικού ελέγχου, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG425A έχει ενσωματωμένο HiSilicon chipset Hi3798MV200, το οποίο είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARMv7. Ο επεξεργαστής αυτός είναι μοντέλο Cortex-A53 και αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που λειτουργούν στα 1200MHz (4x1200MHz), αποδίδοντας 15.000 DMIPS. Διαθέτει μονάδα επεξεργασίας γραφικών με GPU Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0, υλοποιώντας έτσι την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Έχει δυνατότητα να αναπαράγει 4K περιεχόμενο με υποστήριξη HDR και κωδικοποίηση H.265/HEVC, δίνει όμως έως Full HD ανάλυση, καθώς η μέγιστη τιμή στο μενού ρυθμίσεων της εικόνας είναι η 1080p. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265/HEVC Main/Main 10 Profile, 4K x 2K@60fps 10-bit, H.264/AVC BP/MP/HP@Level 5.1, H.264/AVC MVC, 4K x 2K@30fps, 4K x 2K@60fps 10-bit VP9, 1080p@60fps VP6/8, 1080p@60fps MPEG-1, 1080p@60fps MPEG-2 SP@ML και MP@HL, MPEG-4 SP@Levels 0-3, ASP@Levels 0-5 και GMC. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου MPEG-1 I/II, MPEG-2 II, III (mp3), HE-AAC v1, HE-AAC v2, Dolby Digital Plus AAC-LC και DTS. Το MAG425A έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB, με το πραγματικό συνολικό μέγεθος αυτής να φτάνει τα 1856MB, εκ των οποίων περίπου 700MB χρησιμοποιούνται από το σύστημα και απομένουν ελεύθερα περίπου 1156MB. Έχει επίσης ονομαστική τιμή μνήμης FLASH 8GB eMMC που αποτελεί τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, από τα οποία καθαρά διαθέσιμα στο χρήστη για εγκαταστάσεις είναι τα 4.4GB.   

Το MAG425A βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android TV 8.0 και υποστηρίζει το middleware της πλατφόρμας Ministra TV. Για τη σύνδεση στο internet εξοπλίζεται με θύρα LAN 100Mbps, ενώ έχει και ενσωματωμένη μονάδα 802.11ac 2×2 Wi-Fi διπλής ζώνης που λειτουργεί σε δίκτυα 2,4GHz και 5GHz, παρέχοντας αξιόπιστη μετάδοση δεδομένων σε ταχύτητες έως και 867Mbps. Συνοδεύεται από Bluetooth 4.1 τηλεχειριστήριο με πραγματικά εξαιρετική υποστήριξη φωνητικού ελέγχου, που σε συνδυασμό με τον Google Assistant απλοποιεί την εύρεση περιεχομένου. Αναγνωρίζει άριστα φωνητικές εντολές σε ελληνικά και αγγλικά που του επιτρέπουν να εντοπίζει εύκολα διαθέσιμους τίτλους από το YouTube, ταινίες, μουσική, παιχνίδια και εφαρμογές από το Google Play Store, ή ακόμα και να δίνει ηχητικές και οπτικές πληροφορίες για τον καιρό! Υποστηρίζει το live streaming μέσω .m3u λίστας, ή μέσω σύνδεσης σε IPTV servers, ενώ είναι και ένας άριστος media player που μέσω του Kodi μπορεί να αναπαράγει όλες τις μορφές αρχείων video και ήχου, υποστηρίζοντας φυσικά και τους εξωτερικούς (και ελληνικούς) υπότιτλους. Επιπλέον, χάρη στο ενσωματωμένο Chromecast μπορεί χωρίς καμία ρύθμιση να δέχεται τη μετάδοση περιεχομένου από iOS/Android smartphone ή tablet και να το αναπαράγει στην τηλεόραση.

Μενού

Μετά την αρχική ενεργοποίηση του MAG425A εμφανίζεται ο οδηγός αρχικών ρυθμίσεων, με την πρώτη από αυτές να αφορά την αντιστοίχιση του Bluetooth τηλεχειριστηρίου με το MAG425A, κάτι που επιτυγχάνεται με ταυτόχρονο πάτημα τεσσάρων δευτερολέπτων των πλήκτρων “Home” και “OK”. Στη συνέχεια επιλέγουμε μέγεθος οθόνης, ορίζουμε γλώσσα, ρυθμίζουμε το Wi-Fi, εισάγουμε τα στοιχεία του Google λογαριασμού μας, επιλέγουμε ένα όνομα για τη συσκευή και προχωράμε στην εγκατάσταση των προτεινόμενων εφαρμογών της Google, ώστε να εμφανιστεί η οθόνη του κεντρικού μενού. Στο αριστερό μέρος της οθόνης αυτής υπάρχει μια στήλη με τρία εικονίδια “Εφαρμογές”, “Ταινίες Play” και “YouTube”, όπου δίπλα τους εμφανίζεται σχετικό περιεχόμενο. Στο πάνω δεξί μέρος υπάρχει το χαρακτηριστικό γρανάζι των ρυθμίσεων, το οποίο οδηγεί στο μενού για όλες τις ρυθμίσεις και πληροφορίες της συσκευής. Πατώντας πάνω στα εικονίδια “Ταινίες Play” και “YouTube” μεταφερόμαστε στις αντίστοιχες λειτουργίες, όπου με τη φωνητική αναζήτηση μπορούμε εύκολα να βρούμε τους τίτλους που επιθυμούμε. Από το εικονίδιο “Εφαρμογές” ανοίγει η καρτέλα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής. Εδώ ξεχωρίζουν το Ministra Player που δίνει πρόσβαση σε Portals συμβατά με την πλατφόρμα Ministra TV, το Facebook Watch που δίνει δυνατότητα αναπαραγωγής video από το λογαριασμό Facebook του χρήστη, το NBA app που απαιτεί σύνδεση σε ενεργή συνδρομή του NBA League Pass, το StbEMU που εξομοιώνει τις Android συσκευές για συμβατότητα με το Stalker και το IPTV Smarters Pro που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδέεται σε Xtream Codes IPTV Portals. Στον κατάλογο βρίσκονται επίσης τα IPTV, LAZY IPTV και Perfect Player που χρησιμοποιούνται για live IPTV streaming μέσω χειροκίνητης εισαγωγής .m3u λίστας, ο κορυφαίος media center Kodi, το Google Play Store, τα Google Play Movies, Music και Games, ο MX Player, καθώς και τα MAGic Audio, MAGic Files για αναζήτηση αρχείων και MAGic Player για αναπαραγωγή video.

Δοκιμή εφαρμογών

Το YouTube λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα, ενώ υποστηρίζεται η επιλογή 4K (2160p) ποιότητας εικόνας μέσα από την αναπαραγωγή video. Η αναζήτηση τίτλων με τη βοήθεια των φωνητικών εντολών από το τηλεχειριστήριο είναι άψογη, ενώ τα UHD video εκτελούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. Ανοίξαμε το NBA app και αφού εισαγάγαμε τα στοιχεία της ενεργής συνδρομής μας για να συνδεθούμε στο NBA League Pass, δοκιμάσαμε το live streaming στο πρόγραμμα του NBA TV και την αναπαραγωγή On Demand περιεχομένου που περιλάμβανε τους αγώνες των NBA Finals. Η εφαρμογή λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα, ενώ η ποιότητα της εικόνας είναι σχετικά καλή, χωρίς όμως να φτάνει στο υψηλότατο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει σε άλλα IPTV Box, όπου η εγκατάστασή της πραγματοποιήθηκε μέσω του Google Play Store. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το MAG425A είναι το πρώτο STB της αγοράς που έρχεται με προ-εγκατεστημένη τη δημοφιλέστατη αυτή εφαρμογή, σε μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για λογισμικό Android TV. Συνδέσαμε USB stick που περιείχε έτοιμες .m3u λίστες, τις οποίες εισαγάγαμε στη συσκευή με τη χρήση των εφαρμογών IPTV, LAZY IPTV και Perfect Player. Το streaming σε IPTV τηλεοπτικά προγράμματα εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις περιπτώσεις, οπότε εξαρτάται από το χρήστη ποια από τις τρεις εφαρμογές θα προτιμήσει να χρησιμοποιεί. Ανοίξαμε στη συνέχεια την εφαρμογή IPTV Smarters Pro και επιλέξαμε την προσθήκη χρήστη, εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία λογαριασμού Xtream Codes. Μέσα από το ενσωματωμένο middleware η πλοήγηση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο του IPTV Portal ήταν πανεύκολη και ευχάριστη, ενώ η θέαση τηλεοπτικών καναλιών με πληροφορίες EPG ήταν απολαυστική. Οι δοκιμές μας συνεχίστηκαν με τη σύνδεση USB σκληρού δίσκου που περιείχε πλούσιο περιεχόμενο video και το άνοιγμα του Kodi, ο οποίος έρχεται στην έκδοση 18.3-Leia. Η αναπαραγωγή 4K UHD video εκτελέστηκε με άνεση, ενώ τόσο ο DTS ήχος των ταινιών, όσο και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί εδώ, ότι για την υποστήριξη του DTS ήχου ο Kodi αποτελεί την μοναδική επιλογή, καθώς τόσο στον MX Player, όσο και στον MAGic Player το συγκεκριμένο format ήχου δεν υποστηρίζεται. Με τη χρήση του Kodi δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία το IPTV streaming μέσω .m3u λίστας από USB stick, ενώ στη συνέχεια ανοίξαμε το Google Play Store. Χρησιμοποιήσαμε το τηλεχειριστήριο και δώσαμε φωνητική εντολή “Internet browser”, ενώ από τα αποτελέσματα της αναζήτησης επιλέξαμε την εγκατάσταση του WEB Browser. Έτσι, το MAG425A απέκτησε και δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η λειτουργία του συγκεκριμένου browser είναι σταθερότατη και θα πρέπει μάλιστα να τονιστεί ότι η ταχύτητά του εκπλήσσει ευχάριστα! Τέλος, χάρη στο ενσωματωμένο Chromecast και χωρίς καμία απολύτως ρύθμιση, μεταδώσαμε στην τηλεόραση video μέσω iPad με απλό πάτημα του χαρακτηριστικού εικονιδίου μετάδοσης από την οθόνη της φορητής συσκευής, η αναπαραγωγή του οποίου εκτελέστηκε απροβλημάτιστα και με άριστη ποιότητα εικόνας.

{gallery}27361{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...