Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Οκτωβρίου 2019 12:56

Infomir MAG420

Νέα, βασική έκδοση του δημοφιλούς MAG με υποστήριξη 4K

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
bed3e06e344bc4c97e97329be0e4d44a XL eac34722

Η ουκρανική Infomir διευρύνει την οικογένεια των δημοφιλών συσκευών της, παρουσιάζοντας το νέο MAG420. Πρόκειται για ένα ακόμα STB της ομώνυμης σειράς MAG που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου. Είναι μία βασική έκδοση με λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A-53…

Η ουκρανική Infomir διευρύνει την οικογένεια των δημοφιλών συσκευών της, παρουσιάζοντας το νέο MAG420. Πρόκειται για ένα ακόμα STB της ομώνυμης σειράς MAG που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου. Είναι μία βασική έκδοση με λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A-53, η οποία έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή HEVC που μπορεί να αναπαράγει με ευκολία 4K περιεχόμενο.

 

Το MAG420 εφαρμόζει την επιτυχημένη συνταγή της Infomir που παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο στο χρήστη να παρακολουθεί ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Έχει ενσωματωμένο middleware που βασίζεται στην πλατφόρμα Ministra multiscreen TV και προορίζεται κυρίως για σύνδεση σε portals IPTV υπηρεσιών, ενώ μπορεί να εκτελεί και live streaming τηλεοπτικών καναλιών που περιέχονται σε λίστες αρχείων μορφής .m3u, οι οποίες εισάγονται χειροκίνητα από το χρήστη με τη βοήθεια ενός αποθηκευτικού μέσου. Στα κανάλια αυτά μάλιστα, η συσκευή μπορεί να εκτελεί και εγγραφές προγραμμάτων, σε ζωντανό ή προγραμματισμένο χρόνο. Επιπλέον, έχει δυνατότητα να αναπαράγει με άνεση αποθηκευμένα video υπερυψηλής ανάλυσης UHD και ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους, να περιηγείται στο web χάρη στον ενσωματωμένο Internet Browser, αλλά και να προβάλει πληροφορίες για την πρόγνωση του καιρού.

Χαρακτηριστικά

Υιοθετώντας τον κλασικό σχεδιασμό της Infomir, το MAG420 έρχεται στο γνώριμο μικροσκοπικό μαύρο κουτί, με διαστάσεις 132x87x26 χιλιοστών και βάρος μόλις 128 γραμμαρίων. Στο αριστερό μέρος της πρόσοψης είναι τοποθετημένη μια USB 2.0 θύρα και στο δεξιό της ένα ενδεικτικό LED λειτουργίας. Η πίσω πλευρά της συσκευής εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A, θύρες AV (3.5mm), HDMI 2.0, LAN, USB 3.0 και μικροσκοπικό πλήκτρο Fn για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το κουτί της συσκευασίας του MAG420 περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG420 διαθέτει στο εσωτερικό του Hisilicon chipset Hi3798MV200, το οποίο έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή Cortex A-53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARM και αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1,2 GHz (4×1,2 GHz), ενώ αποδίδει 15.000 DMIPS. Διαθέτει επίσης μνήμη RAM 512 MB και FLASH 512 MB NAND. Βασισμένο σε λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και διαθέτοντας υποστήριξη middleware χάρη στην ενσωματωμένη πλατφόρμα Ministra multiscreen TV, το MAG420 αποτελεί την επόμενη γενιά των MAG322 και classic MAG254 της Infomir. Χάρη στον επεξεργαστή του και τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή H.265/HEVC, επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση σε UHD περιεχόμενο ακόμη και με χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG1/2 Main Profile @ High Level, MPEG4 part 2 (ASP), H.265 Main/Main 10 Profile@Level 5.1 High 2160p@60 fps, H.264 AVC High@Level 5.1 2160p@30 fps, XviD, 3D. Διαθέτει τεχνολογία Dolby Digital που υποστηρίζει ήχο surround οκτώ καναλιών 7.1 και παρέχει Hi-Fi ήχο, ακόμα και όταν αναπαράγεται συμπιεσμένος ήχος, ενώ υποστηρίζει και MPEG L1/L2/L3, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC. Διαθέτει HDMI 2.0 που δίνει έως 2160p ανάλυση, αλλά και mini AV που επιτρέπει τη σύνδεση ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Για τη σύνδεση στο Internet διαθέτει Ethernet interface 100 Mbps, ενώ θεωρητικά υποστηρίζει και USB Wi-Fi, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τις δοκιμές μας, καθώς δύο adapters που δοκιμάσαμε δεν αναγνωρίστηκαν. Εξοπλίζεται με δύο USB θύρες και μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων ώστε να λειτουργεί ως media player, για αναπαραγωγή πληθώρας multimedia αρχείων και εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων. Υποστηρίζει αρχεία video TS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB, ήχου AC3, ACC, APE, FLAC, M4A, MP3, OGG, WAV, εικόνας JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW και υπότιτλων DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt. Κύρια όμως λειτουργία του MAG420 είναι η σύνδεση σε portals IPTV υπηρεσιών, μια δυνατότητα που έχει καταστήσει τα MAG ως τις δημοφιλέστερες συσκευές αυτής της κατηγορίας. Υποστηρίζει άριστα επίσης το streaming σε τηλεοπτικά προγράμματα που περιέχονται σε έτοιμες λίστες αρχείων m3u, m3u8, pls και cue, τα οποία εισάγονται από το χρήστη με τη σύνδεση ενός USB stick.

Μενού

Θέτοντας σε λειτουργία το MAG420 εμφανίζεται στην τηλεόραση το κύριο μενού του ενσωματωμένου Portal, το οποίο έχει τη γνώριμη μορφή που έχουμε συναντήσει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας MAG. Στο πάνω μέρος βλέπουμε την κατάσταση της σύνδεσης, την ώρα, την ημερομηνία και τις πληροφορίες του καιρού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της κάρτας καταλαμβάνει μια σειρά από εικονίδια. Επιλέγοντας από αυτά το “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών (SMB, NFS, UPNP-DLNA) και τοπικών μέσων, καθώς και των αγαπημένων IPTV καναλιών και εγγραφών του χρήστη. Από το “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να τα επιλέγει και να εκτελεί σε αυτά zapping, όπως ακριβώς κάνει και με έναν οποιοδήποτε DVB δέκτη. Με το ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης video από laptop ή συσκευή Android, για προβολή στην οθόνη της τηλεόρασης. Το “Download manager” παρέχει δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ μέσω του “Internet Browser” εκτελείται η πλοήγηση στο internet, η οποία σε γενικές γραμμές είναι απολύτως ομαλή. Μέσω του εικονιδίου “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η κάρτα που θα μας ενημερώνει για την τωρινή θερμοκρασία και την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες τρεις ημέρες. Από το “Menu Guide” εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Το εικονίδιο “Settings” εμφανίζει το μενού διάφορων ρυθμίσεων της συσκευής, όπως αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Το “System settings” περιλαμβάνει ρυθμίσεις για δίκτυο (Ethernet, Wi-Fi), Servers, video, audio, γλώσσα, χρονική ζώνη και άλλες λειτουργίες της συσκευής. Στις ρυθμίσεις γλώσσας απουσιάζει η ελληνική, καθώς οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, ουκρανικά και τούρκικα. Από τις ρυθμίσεις Servers και την επιλογή Portals, ο χρήστης εισάγει τα URL των Portals που επιθυμεί, ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε αυτά για να αποκτήσει πρόσβαση στα IPTV προγράμματά τους. Τέλος, μέσα από το “Record Manager” παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης των εγγραφών.

Λειτουργία του ενσωματωμένου Portal

Αφού πρώτα συνδέσαμε USB stick που περιείχε αρχεία μορφής m3u με λίστες από URL ελληνικών και ξένων καναλιών, επιλέξαμε στη συνέχεια το εικονίδιο “Home Media”. Πατήσαμε πάνω στο εικονίδιο του stick, επιλέξαμε ένα από τα m3u αρχεία μας και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Επιμέρους αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών μπορεί να γίνει και με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο για οποιοδήποτε κανάλι που θα επιλέξει ο χρήστης, πατώντας στο ‘’Copy’’ μέσα από το διαθέσιμο μενού. Έπειτα πηγαίνουμε στο “IPTV channels” και μέσα από το μενού επιλέγουμε “Paste” που εκτελεί τη μεταφορά και δημιουργεί τη λίστα των καναλιών, κάτι που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση και αναπαραγωγή τους.

Συνδέσαμε στη συνέχεια USB 3.0 σκληρό δίσκο και σε λειτουργία “IPTV channels” χρησιμοποιήσαμε το κόκκινο πλήκτρο F1 για να εκτελέσουμε εγγραφές προγραμμάτων. Μέσα από το μενού που εμφανίζεται έχουμε δυνατότητα να ορίσουμε ώρα έναρξης και τέλους, κάτι που επιτρέπει την εκτέλεση εγγραφής ακόμα και σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι εγγραφές αποθηκεύονται σε σχετικό φάκελο του “Home Media”, ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου “Record Manager”. Στη συνέχεια, επιλέξαμε την εκτέλεση πλήθους αρχείων που περιείχε ο σκληρός δίσκος. Η αναπαραγωγή όλων των UHD H.265/HEVC video που δοκιμάσαμε εκτελέστηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, ενώ κατά την αναπαραγωγή κάθε αποθηκευμένης ταινίας επιλέγοντας iso8859-7 μέσα από το εμφανιζόμενο μενού αναγνωρίστηκαν και οι ελληνικοί υπότιτλοι.

Σύνδεση σε εξωτερικό Portal

Το MAG420 παρέχει δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Portals, επιτρέποντας την εισαγωγή των URL στο μενού ρυθμίσεων συστήματος. Επιλέγοντας με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία εισαγωγής URL και ονόματος κάθε Portal. Με την ενεργοποίηση του “Multiportal mode” μπορούμε να ορίσουμε το Portal εκκίνησης, στο οποίο η συσκευή θα συνδέεται αυτόματα κατά την ενεργοποίησή της. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal, επιλέγοντας στη συνέχεια τη φόρτωση αυτού. Με τη σύνδεση στο νέο αυτό Portal εμφανίστηκε ένα νέο μενού με εικονίδια πρόσβασης σε ποικιλία IPTV υπηρεσιών. Το streaming στις υπηρεσίες του Portal εκτελέστηκε ομαλά, ακόμα και σε προγράμματα με υψηλή ανάλυση εικόνας.

{gallery}28372{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...