Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 189
TM 532
SECURITY REPORT 151
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Οκτωβρίου 2019 12:56

Infomir MAG420

Νέα, βασική έκδοση του δημοφιλούς MAG με υποστήριξη 4K

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
bed3e06e344bc4c97e97329be0e4d44a XL eac34722

Η ουκρανική Infomir διευρύνει την οικογένεια των δημοφιλών συσκευών της, παρουσιάζοντας το νέο MAG420. Πρόκειται για ένα ακόμα STB της ομώνυμης σειράς MAG που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου. Είναι μία βασική έκδοση με λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A-53…

Η ουκρανική Infomir διευρύνει την οικογένεια των δημοφιλών συσκευών της, παρουσιάζοντας το νέο MAG420. Πρόκειται για ένα ακόμα STB της ομώνυμης σειράς MAG που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου. Είναι μία βασική έκδοση με λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A-53, η οποία έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή HEVC που μπορεί να αναπαράγει με ευκολία 4K περιεχόμενο.

 

Το MAG420 εφαρμόζει την επιτυχημένη συνταγή της Infomir που παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο στο χρήστη να παρακολουθεί ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Έχει ενσωματωμένο middleware που βασίζεται στην πλατφόρμα Ministra multiscreen TV και προορίζεται κυρίως για σύνδεση σε portals IPTV υπηρεσιών, ενώ μπορεί να εκτελεί και live streaming τηλεοπτικών καναλιών που περιέχονται σε λίστες αρχείων μορφής .m3u, οι οποίες εισάγονται χειροκίνητα από το χρήστη με τη βοήθεια ενός αποθηκευτικού μέσου. Στα κανάλια αυτά μάλιστα, η συσκευή μπορεί να εκτελεί και εγγραφές προγραμμάτων, σε ζωντανό ή προγραμματισμένο χρόνο. Επιπλέον, έχει δυνατότητα να αναπαράγει με άνεση αποθηκευμένα video υπερυψηλής ανάλυσης UHD και ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους, να περιηγείται στο web χάρη στον ενσωματωμένο Internet Browser, αλλά και να προβάλει πληροφορίες για την πρόγνωση του καιρού.

Χαρακτηριστικά

Υιοθετώντας τον κλασικό σχεδιασμό της Infomir, το MAG420 έρχεται στο γνώριμο μικροσκοπικό μαύρο κουτί, με διαστάσεις 132x87x26 χιλιοστών και βάρος μόλις 128 γραμμαρίων. Στο αριστερό μέρος της πρόσοψης είναι τοποθετημένη μια USB 2.0 θύρα και στο δεξιό της ένα ενδεικτικό LED λειτουργίας. Η πίσω πλευρά της συσκευής εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A, θύρες AV (3.5mm), HDMI 2.0, LAN, USB 3.0 και μικροσκοπικό πλήκτρο Fn για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το κουτί της συσκευασίας του MAG420 περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG420 διαθέτει στο εσωτερικό του Hisilicon chipset Hi3798MV200, το οποίο έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή Cortex A-53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARM και αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1,2 GHz (4×1,2 GHz), ενώ αποδίδει 15.000 DMIPS. Διαθέτει επίσης μνήμη RAM 512 MB και FLASH 512 MB NAND. Βασισμένο σε λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35 και διαθέτοντας υποστήριξη middleware χάρη στην ενσωματωμένη πλατφόρμα Ministra multiscreen TV, το MAG420 αποτελεί την επόμενη γενιά των MAG322 και classic MAG254 της Infomir. Χάρη στον επεξεργαστή του και τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή H.265/HEVC, επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση σε UHD περιεχόμενο ακόμη και με χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG1/2 Main Profile @ High Level, MPEG4 part 2 (ASP), H.265 Main/Main 10 Profile@Level 5.1 High 2160p@60 fps, H.264 AVC High@Level 5.1 2160p@30 fps, XviD, 3D. Διαθέτει τεχνολογία Dolby Digital που υποστηρίζει ήχο surround οκτώ καναλιών 7.1 και παρέχει Hi-Fi ήχο, ακόμα και όταν αναπαράγεται συμπιεσμένος ήχος, ενώ υποστηρίζει και MPEG L1/L2/L3, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC. Διαθέτει HDMI 2.0 που δίνει έως 2160p ανάλυση, αλλά και mini AV που επιτρέπει τη σύνδεση ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Για τη σύνδεση στο Internet διαθέτει Ethernet interface 100 Mbps, ενώ θεωρητικά υποστηρίζει και USB Wi-Fi, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τις δοκιμές μας, καθώς δύο adapters που δοκιμάσαμε δεν αναγνωρίστηκαν. Εξοπλίζεται με δύο USB θύρες και μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων ώστε να λειτουργεί ως media player, για αναπαραγωγή πληθώρας multimedia αρχείων και εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων. Υποστηρίζει αρχεία video TS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB, ήχου AC3, ACC, APE, FLAC, M4A, MP3, OGG, WAV, εικόνας JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW και υπότιτλων DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt. Κύρια όμως λειτουργία του MAG420 είναι η σύνδεση σε portals IPTV υπηρεσιών, μια δυνατότητα που έχει καταστήσει τα MAG ως τις δημοφιλέστερες συσκευές αυτής της κατηγορίας. Υποστηρίζει άριστα επίσης το streaming σε τηλεοπτικά προγράμματα που περιέχονται σε έτοιμες λίστες αρχείων m3u, m3u8, pls και cue, τα οποία εισάγονται από το χρήστη με τη σύνδεση ενός USB stick.

Μενού

Θέτοντας σε λειτουργία το MAG420 εμφανίζεται στην τηλεόραση το κύριο μενού του ενσωματωμένου Portal, το οποίο έχει τη γνώριμη μορφή που έχουμε συναντήσει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας MAG. Στο πάνω μέρος βλέπουμε την κατάσταση της σύνδεσης, την ώρα, την ημερομηνία και τις πληροφορίες του καιρού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της κάρτας καταλαμβάνει μια σειρά από εικονίδια. Επιλέγοντας από αυτά το “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών (SMB, NFS, UPNP-DLNA) και τοπικών μέσων, καθώς και των αγαπημένων IPTV καναλιών και εγγραφών του χρήστη. Από το “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να τα επιλέγει και να εκτελεί σε αυτά zapping, όπως ακριβώς κάνει και με έναν οποιοδήποτε DVB δέκτη. Με το ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης video από laptop ή συσκευή Android, για προβολή στην οθόνη της τηλεόρασης. Το “Download manager” παρέχει δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ μέσω του “Internet Browser” εκτελείται η πλοήγηση στο internet, η οποία σε γενικές γραμμές είναι απολύτως ομαλή. Μέσω του εικονιδίου “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η κάρτα που θα μας ενημερώνει για την τωρινή θερμοκρασία και την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες τρεις ημέρες. Από το “Menu Guide” εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Το εικονίδιο “Settings” εμφανίζει το μενού διάφορων ρυθμίσεων της συσκευής, όπως αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Το “System settings” περιλαμβάνει ρυθμίσεις για δίκτυο (Ethernet, Wi-Fi), Servers, video, audio, γλώσσα, χρονική ζώνη και άλλες λειτουργίες της συσκευής. Στις ρυθμίσεις γλώσσας απουσιάζει η ελληνική, καθώς οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, ουκρανικά και τούρκικα. Από τις ρυθμίσεις Servers και την επιλογή Portals, ο χρήστης εισάγει τα URL των Portals που επιθυμεί, ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε αυτά για να αποκτήσει πρόσβαση στα IPTV προγράμματά τους. Τέλος, μέσα από το “Record Manager” παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης των εγγραφών.

Λειτουργία του ενσωματωμένου Portal

Αφού πρώτα συνδέσαμε USB stick που περιείχε αρχεία μορφής m3u με λίστες από URL ελληνικών και ξένων καναλιών, επιλέξαμε στη συνέχεια το εικονίδιο “Home Media”. Πατήσαμε πάνω στο εικονίδιο του stick, επιλέξαμε ένα από τα m3u αρχεία μας και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Επιμέρους αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών μπορεί να γίνει και με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο για οποιοδήποτε κανάλι που θα επιλέξει ο χρήστης, πατώντας στο ‘’Copy’’ μέσα από το διαθέσιμο μενού. Έπειτα πηγαίνουμε στο “IPTV channels” και μέσα από το μενού επιλέγουμε “Paste” που εκτελεί τη μεταφορά και δημιουργεί τη λίστα των καναλιών, κάτι που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση και αναπαραγωγή τους.

Συνδέσαμε στη συνέχεια USB 3.0 σκληρό δίσκο και σε λειτουργία “IPTV channels” χρησιμοποιήσαμε το κόκκινο πλήκτρο F1 για να εκτελέσουμε εγγραφές προγραμμάτων. Μέσα από το μενού που εμφανίζεται έχουμε δυνατότητα να ορίσουμε ώρα έναρξης και τέλους, κάτι που επιτρέπει την εκτέλεση εγγραφής ακόμα και σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι εγγραφές αποθηκεύονται σε σχετικό φάκελο του “Home Media”, ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου “Record Manager”. Στη συνέχεια, επιλέξαμε την εκτέλεση πλήθους αρχείων που περιείχε ο σκληρός δίσκος. Η αναπαραγωγή όλων των UHD H.265/HEVC video που δοκιμάσαμε εκτελέστηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, ενώ κατά την αναπαραγωγή κάθε αποθηκευμένης ταινίας επιλέγοντας iso8859-7 μέσα από το εμφανιζόμενο μενού αναγνωρίστηκαν και οι ελληνικοί υπότιτλοι.

Σύνδεση σε εξωτερικό Portal

Το MAG420 παρέχει δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Portals, επιτρέποντας την εισαγωγή των URL στο μενού ρυθμίσεων συστήματος. Επιλέγοντας με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία εισαγωγής URL και ονόματος κάθε Portal. Με την ενεργοποίηση του “Multiportal mode” μπορούμε να ορίσουμε το Portal εκκίνησης, στο οποίο η συσκευή θα συνδέεται αυτόματα κατά την ενεργοποίησή της. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal, επιλέγοντας στη συνέχεια τη φόρτωση αυτού. Με τη σύνδεση στο νέο αυτό Portal εμφανίστηκε ένα νέο μενού με εικονίδια πρόσβασης σε ποικιλία IPTV υπηρεσιών. Το streaming στις υπηρεσίες του Portal εκτελέστηκε ομαλά, ακόμα και σε προγράμματα με υψηλή ανάλυση εικόνας.

{gallery}28372{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...