Skip to main content
20 Νοεμβρίου 2019 19:48

PAOK TV

Η νέα πλατφόρμα μετάδοσης όλων των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
8d13d25169529a266ea414523b7b5edf XL 56e16573

Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα…

Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα της χώρας που διαχειρίζεται μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των εντός έδρας αγώνων της στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας για τους φίλους της ζωντανά και αποκλειστικά τις μεταδόσεις τους μέσω του επίσημου καναλιού της!

Μπορεί να έχει μετονομαστεί σε Super League και από φέτος πλέον σε Super League 1, όμως για τους παραδοσιακούς Έλληνες φιλάθλους παραμένει το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας. Για διάφορους λόγους που δε χρειάζεται να αναφέρουμε, το πρωτάθλημα έχει χάσει μεγάλος μέρος της αίγλης που διέθετε άλλες εποχές, όμως οι φίλαθλοι θέλουν πάντα να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας. Το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League που εξασφάλιζε κάθε χρόνο πολύτιμα έσοδα στις ΠΑΕ, ανάγκασε από πέρυσι τις ομάδες να αναζητούν αυτόνομα την τηλεοπτική τους στέγη. Για την φετινή σεζόν που το πρωτάθλημα διεξάγεται με 14 ομάδες, οι εντός έδρας αγώνες των 9 από αυτές μεταδίδονται από τη Nova, 4 από αυτές συνεχίζουν στην ΕΡΤ, ενώ οι αγώνες του ΠΑΟΚ καλύπτονται αποκλειστικά από τη νέα πλατφόρμα PAOK TV. Έτσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ποδοσφαιρική ομάδα επιλέγει τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων της μέσω συνδρομητικής πλατφόρμας που ανήκει στην ίδια την ΠΑΕ, ενώ είναι και η πρώτη φορά που αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μεταδίδονται αποκλειστικά και μόνο μέσω internet! Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο εφόσον στεφτεί με επιτυχία, ενδέχεται να ανοίξει ένα νέο δρόμο στις ομάδες για τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων τους.

Χαρακτηριστικά

Η πλατφόρμα PAOK TV λειτουργεί επί του παρόντος μέσω ενός προγράμματος περιήγησης (Chrome, Safari κ.ά.) σε υπολογιστή ή laptop. Επειδή η μετάδοση χρησιμοποιεί player της πλατφόρμας, οι περισσότερες τηλεοράσεις τύπου Smart TV που χρησιμοποιούν τον ενσωματωμένο τους browser αντιμετωπίζουν πρόβλημα συμβατότητας και αδυνατούν να φορτώσουν το video. Οπότε, για την προβολή της μετάδοσης ενός αγώνα στην τηλεόραση χρειάζεται η σύνδεση του laptop μέσω καλωδίου HDMI, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ένα Android TV Box με ενσωματωμένο browser. Μέσα από τον player υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάλυσης 360p, 480p, HD 720p, αλλά και Full HD 1080p, ενώ μέσω της προεπιλογής Auto η ποιότητα της εικόνας προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητα της γραμμής, η οποία σύμφωνα με τις προδιαγραφές της πλατφόρμας πρέπει να είναι τουλάχιστον 4Mbps. Επειδή φυσικά πρόκειται για online streaming, σε περιπτώσεις όπου η ταχύτητα του internet είναι σχετικά χαμηλή και βρίσκεται κοντά στο όριο της προδιαγραφής, θα πρέπει να αποφεύγεται η σύνδεση πολλαπλών συσκευών στο ασύρματο router, ώστε να μην επιβαρύνεται το τοπικό δίκτυο. Η τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων γίνεται με υψηλές προδιαγραφές, καθώς για τις μεταδόσεις τους χρησιμοποιούνται οκτώ κάμερες και μία Super Slow Motion. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και πρόκειται για πλατφόρμα που απευθύνεται σε συνδρομητές-φίλους της ομάδας της ΠΑΟΚ, για την περιγραφή των αγώνων δεν έχει επιλεγεί ένας δημοσιογράφος-οπαδός της ομάδας, αλλά ένας καταξιωμένος και αντικειμενικός sportscaster (σ.σ. Αλέξης Σπυρόπουλος) που χωρίς αμφιβολία δίνει σοβαρότητα και κύρος στις μεταδόσεις. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης ειδικής εφαρμογής PAOK TV App, η οποία θα λύσει το πρόβλημα συμβατότητας των Smart TV και θα κάνει την πλατφόρμα πιο εύχρηστη σε smartphones, tablets και Android TV Boxes.

Περιεχόμενο Τιμές συνδρομών

Η πλατφόρμα PAOK TV παρέχει δυνατότητα επιλογής ετήσιας συνδρομής, ή Pay Per View. Η ετήσια συνδρομή πληρώνεται εφάπαξ, ή με έως 10 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας και κοστίζει 69,99 ευρώ, δίνοντας πρόσβαση στις μεταδόσεις όλων των εντός έδρας αγώνων της ομάδας που περιλαμβάνουν τα ματς της κανονικής περιόδου και των Playoffs (13+5=18), με απεριόριστη δυνατότητα επαναλήψεων, αλλά και σε πλούσιο υλικό με εκπομπές, αποκλειστικές συνεντεύξεις και αφιερώματα. Η επιλογή Pay Per View προσφέρει στο φίλο του ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να επιλέξει το περιεχόμενο, ή τη ζωντανή μετάδοση αγώνα που επιθυμεί να παρακολουθήσει, σε προνομιακή τιμή και δίχως την παραμικρή δέσμευση. Ουσιαστικά δηλαδή δεν πρόκειται για συνδρομή, αλλά για μεμονωμένη αγορά ζωντανής μετάδοσης που απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που αδυνατούν, ή δεν επιθυμούν να δαπανήσουν το ποσό των 69,99 ευρώ, ώστε με ένα μικρότερο κόστος να μπορούν να απολαύσουν ένα σημαντικό ντέρμπυ (7,99 ευρώ με Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό), ή κάποιο άλλο ματς (4,99 ευρώ) της ομάδας τους. Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα χρήσης κουπονιού για το κάθε παιχνίδι, αλλά και για την ετήσια συνδρομή, τα οποία μπορούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ να αγοράσουν από τα επίσημα καταστήματα της ομάδας, PAOK FC Official Store στο γήπεδο της Τούμπας και PAOK FC City Store-1926 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φυσικά, διατίθεται και επαγγελματικό πακέτο για τους χώρους εστίασης, το οποίο κοστίζει 200 ευρώ. Με μία ενεργή επαγγελματική συνδρομή, οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων μπορούν να προβάλουν όλους τους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ σε έως 5 τηλεοράσεις ταυτόχρονα. Λαμβάνοντας μάλιστα ειδική σηματοδότηση PAOK TV Approved, τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα μπαίνουν σε σχετική λίστα που υπάρχει διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να ενημερώνονται για τους χώρους από τους οποίους μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Σε ότι αφορά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, μετά από συμφωνία της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπάρχει ειδικό πακέτο ετήσιας συνδρομής (σεζόν 2019-2020) για τα πρακτορεία της περιοχής, στην τιμή των 124 ευρώ.

Μενού – Λειτουργία

Η είσοδος στην πλατφόρμα PAOK TV πραγματοποιείται μέσω ενός προγράμματος περιήγησης (browser), πληκτρολογώντας το tv.paokfc.gr στο πεδίο διευθύνσεων. Στο πάνω δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας του υπάρχουν επιλογές σύνδεσης και εγγραφής νέου λογαριασμού που αποτελεί προϋπόθεση για την αγορά συνδρομής ή Pay Per View, ενώ πιο αριστερά βρίσκουμε τα πεδία PAOK TV (Home menu), SUBSCRIPTIONS, HOTSPOTS, CATEGORIES, PAOK FC. Μέσω του PAOK FC μεταφερόμαστε στην επίσημη ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, ενώ πατώντας στο SUBSCRIPTIONS εμφανίζεται η περιγραφή του περιεχομένου της πλατφόρμας και από κάτω η επιλογή αγοράς συνδρομής. Πατώντας ΑΓΟΡΑ εμφανίζεται το μενού της πληρωμής που περιλαμβάνει δυνατότητες χρήσης PayPal ή πιστωτικής κάρτας με επιλογή έως 10 δόσεων. Για να επιλέξουμε αγορά Pay Per View, θα πρέπει να πατήσουμε στο PAOK TV που θα μας μεταφέρει στην κεντρική σελίδα και να μεταφερθούμε στα UPCOMING VIDEOS, ώστε να επιλέξουμε τον αγώνα που μας ενδιαφέρει. Στη σελίδα που ανοίγει μπορούμε να επιλέξουμε Pay Per View και μέσα από το μενού πληρωμής να ορίσουμε τον τρόπο αυτής με χρήση PayPal ή πιστωτικής κάρτας. Από το πεδίο HOTSPOTS εμφανίζεται η λίστα με τα PAOK FC Official Hotspots, δηλαδή οι χώροι εστίασης και δημόσιας προβολής που έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα να προβάλουν τους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ, ώστε οι φίλοι της ομάδας να βρίσκουν εύκολα τον κοντινότερο σε αυτούς μέρος. Στο πεδίο CATEGORIES βρίσκουμε λίστα με διάφορα video που περιλαμβάνουν συνεντεύξεις τύπου, highlights, γκολ, προσωπικές συνεντεύξεις και άλλα ακόμα θέματα, ενώ εδώ υπάρχουν και οι αγώνες που έχουν μεταδοθεί από το PAOK TV, ώστε οι φίλοι της ομάδας να μπορούν να τους παρακολουθούν όποτε θέλουν.

Όταν υπάρχει ζωντανή μετάδοση αγώνα, στην κεντρική σελίδα εμφανίζεται παράθυρο για την απευθείας πρόσβαση του συνδρομητή. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας παρακολουθήσαμε μέσω της πλατφόρμας PAOK TV τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα ΠΑΟΚ – Λαμίας 3-0. Συνδεθήκαμε στην πλατφόρμα μέσω Wi-Fi από MacBook Pro και μέσω καλωδίου Ethernet από δέκτη Dreambox One Ultra HD σε λειτουργία Android, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος σε τηλεόραση 47”. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα όσες φορές δοκιμάσαμε να συνδεθούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, με το online streaming να ξεκινάει πάντα χωρίς καθυστέρηση. Η ροή του video και στις δύο συσκευές ήταν γενικά ομαλή, αν και μέσω του Dreambox παρατηρήσαμε κάποιες φορές προβλήματα συγχρονισμού της κίνησης, χωρίς όμως να φτάσουν σε σημείο να καταστήσουν τη θέαση του αγώνα προβληματική. Έχοντας επιλέξει ανάλυση 1080p, η ποιότητα της εικόνας στην τηλεόραση μέσω του Dreambox ήταν πάρα πολύ καλή, ενώ στο MacBook ήταν άριστη. Συνολικά, η θέαση του αγώνα δεν μας προβλημάτισε, ενώ μέσω του MacBook ήταν συγκριτικά καλύτερη και εφάμιλλη με την αντίστοιχη ενός αγώνα που μεταδίδεται επίγεια ή δορυφορικά στην τηλεόραση.

{gallery}28734{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....