Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26 Απριλίου 2024 08:13
17 Δεκεμβρίου 2019 23:16

AMIKO MOBILE TRACKER BT COMBO

Όργανο μέτρησης DVB & ATV σημάτων, ελεγχόμενο μέσω smartphone

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
b406e10b341a7e757a160c9628fc6d6b XL f8405224

Η Amiko διευρύνει τη σειρά των οργάνων της για μετρήσεις DVB σημάτων, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο με καινοτόμα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για το Mobile Tracker BT Combo, το οποίο είναι ένα φορητό όργανο χειρός που ελέγχεται μέσω Bluetooth σύνδεσης από Android smartphone ή tablet.

Η Amiko διευρύνει τη σειρά των οργάνων της για μετρήσεις DVB σημάτων, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο με καινοτόμα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για το Mobile Tracker BT Combo, το οποίο είναι ένα φορητό όργανο χειρός που ελέγχεται μέσω Bluetooth σύνδεσης από Android smartphone ή tablet. Ανιχνεύει και αναλύει δορυφορικά, επίγεια/καλωδιακά και αναλογικά σήματα, εξασφαλίζοντας απόλυτη ακρίβεια σε κάθε είδους εγκατάσταση.

Το Amiko Mobile Tracker BT Combo είναι ένα όργανο που δεν έχει ενσωματωμένη οθόνη, καθώς ολόκληρη η επιφάνεια της πρόσοψής του περιβάλλεται από πλήκτρα χειρισμού και LED που παρέχουν βασικές ενδείξεις. Αναλύει όμως τα σήματα και με τη χρήση έξυπνης εφαρμογής δίνει ψηφιακές μετρήσεις στο κινητό τηλέφωνο ή το tablet, μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth. Έτσι, μέσα από την οθόνη της φορητής του συσκευής ο εγκαταστάτης μπορεί να ελέγχει πλήρως το όργανο, ώστε να επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του τον τύπο του σήματος που θέλει να ανιχνεύσει, λαμβάνοντας ευανάγνωστες μετρήσεις που τον βοηθούν να πετύχει άριστη στόχευση της κεραίας.

Χαρακτηριστικά

Το Amiko Mobile Tracker BT Combo έρχεται σε συμπαγές μαύρο σκάφος με πρόσοψη μπλε χρώματος, έχοντας διαστάσεις 123x95x30 χιλιοστών. Η πάνω του πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχές εξωτερικής τροφοδοσίας, SAT για σύνδεση δορυφορικού σήματος, mini USB για ενημέρωση λογισμικού και TER/CAB για σύνδεση επίγειου/καλωδιακού σήματος, μικροσκοπικό πλήκτρο Reset για επαναφορά και Bluetooth κεραία για ασύρματη σύνδεση με Android smartphone/tablet. Στην επιφάνεια της πρόσοψης είναι τοποθετημένα έξι πλήκτρα χειρισμού και πλήθος από ενδεικτικά LED λειτουργίας του οργάνου. Συγκεκριμένα, βρίσκουμε πλήκτρο POWER, δύο πλήκτρα TP/CH ± για εναλλαγή αναμεταδότη/καναλιού, δύο πλήκτρα SAT/BLOCK ± για επιλογή δορυφόρου ή επίγειου/καλωδιακού καναλιού και πλήκτρο MODE για επιλογή τύπου σήματος. Και επιπλέον, 12 ενδεικτικά LED για τη στάθμη και άλλα 12 για την ποιότητα του σήματος, 8 LED TP/CH, 8 LED SAT/BLOCK, καθώς και ενδεικτικά LED Bluetooth, SHORT (προστασία του LNB από βραχυκύκλωμα), LOCK (κλείδωμα του σήματος), DVB-S/S2, DVB-T/T2, ATV/DVB-C/C2, 5V, 12V, 13V, 18V, 24V, 22K, POWER, CHARGE. Το όργανο έρχεται μέσα σε υφασμάτινη θήκη με ενσωματωμένο λουρί για εύκολη μεταφορά στον ώμο, ενώ στο κουτί στης συσκευασίας υπάρχει τροφοδοτικό 12V/1A, τροφοδοτικό αυτοκινήτου και mini CD με οδηγίες χρήσης.

Το Amiko Mobile Tracker BT Combo μετράει δορυφορικά, επίγεια/καλωδιακά και αναλογικά A/V σήματα, δίνοντας με τη βοήθεια των LED οπτική ένδειξη για τη στάθμη και την ποιότητα του σήματος. Επιπλέον, χάρη στο ενσωματωμένο Bluetooth interface που διαθέτει, ελέγχεται πλήρως μέσω mobile εφαρμογής από το κινητό τηλέφωνο, εμφανίζοντας στην οθόνη του ψηφιακές τιμές στάθμης και ποιότητας, αλλά και ανάλυση φάσματος σε πραγματικό χρόνο. Παρέχει επίσης μετρήσεις CNR, CBER, VBER (DVB-S), LBER (DVB-S2), SNR, VBER (DVB-T), LBER (DVB-T2), PER (DVB-C/) και LBER (DVB-C2), ενώ δίνει ηχητική ειδοποίηση για το κλείδωμα του σήματος. Είναι πλήρως συμβατό με τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και USALS, ενώ διαθέτει προηγμένο σύστημα στόχευσης του δορυφορικού κατόπτρου, καθώς εντοπίζει αυτόματα τη γεωγραφική τοποθεσία της εγκατάστασης για να υπολογίσει με ακρίβεια την ανύψωση και το αζιμούθιο. Έχει ενσωματωμένη κεραία Bluetooth με μεγάλη εμβέλεια ασύρματης εκπομπής που μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα, εξασφαλίζοντας άνετη πρόσβαση από το κινητό στον έλεγχο του οργάνου και τη λήψη των μετρήσεων. Διαθέτει επίσης εσωτερική μπαταρία ιόντων-λιθίου γρήγορης φόρτισης που μπορεί να δώσει περίπου έως 3 ώρες αυτονομία λειτουργίας, η οποία καταναλώνει χαμηλό ποσοστό ενέργειας και διατηρείται για πολύ μεγάλο διάστημα σε κατάσταση αναμονής.

Μενού – Λειτουργία

Για τον πλήρη έλεγχο του Amiko Mobile Tracker BT Combo είναι απαραίτητη η εγκατάσταση της εφαρμογής Amiko BT Combo σε Android smartphone/tablet, την οποία μπορεί ο εγκαταστάτης να κατεβάσει δωρεάν από το Google Play Store. Στη συνέχεια και εφόσον το όργανο έχει τεθεί σε κατάσταση λειτουργίας, ενεργοποιούμε τη σύνδεση Bluetooth στο κινητό και αναμένουμε 30 περίπου δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η πρόοδος της μεταφοράς δεδομένων στην οθόνη του. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, η απόσταση μεταξύ του κινητού τηλεφώνου και του οργάνου πρέπει να είναι μικρότερη από 10 μέτρα. Σύροντας το δάχτυλο από την αριστερή άκρη της οθόνης προς τα δεξιά, εμφανίζεται το κεντρικό μενού που περιλαμβάνει εικονίδια για την κατάσταση της μπαταρίας και την απενεργοποίηση του οργάνου, καθώς και επιλογές για τη μετάβαση σε mode DVB-S/S2, DVB-T/T2, ATV/DVB-C/C2 και την είσοδο στο υπο-μενού ρυθμίσεων (SETTING). Από το υπο-μενού ρυθμίσεων βλέπουμε την έκδοση του λογισμικού και μπορούμε να ενεργοποιήσουμε / απενεργοποιήσουμε το ηχητικό σήμα, ή να επαναφέρουμε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Για να εισέλθουμε στις δορυφορικές μετρήσεις επιλέγουμε mode DVB-S/S2, το οποίο περιλαμβάνει επτά ξεχωριστά υπο-μενού, Measure, LNB, Edit SAT, Spectrum, Angle, Finder και DiSEqC  Monitor. Από το Measure εμφανίζονται ψηφιακές τιμές και μπάρες έντασης και ποιότητας του σήματος, καθώς και τιμές CNR, στάθμης, CBER, LBER, FEC. Υπάρχουν επίσης δύο λίστες 8 δορυφόρων και 8 αναμεταδοτών, οι οποίες μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες του εγκαταστάτη. Από το υπο-μενού LNB ορίζουμε τον τύπο του LNB (π.χ. Universal: 9750-10600), την ενεργοποίηση – απενεργοποίηση 22K, την τάση του LNB (13V/18V), τον τύπο του διακόπτη DiSEqC και τη θύρα του, την μπάντα για SCR και SCD2, ενώ μπορούμε να ρυθμίσουμε τη στόχευση του κατόπτρου μέσω USALS και DiSEqC 1.2. Από το Edit SAT μπορούμε να εισάγουμε το όνομα, τις μοίρες και τη θέση (E/W) ενός δορυφόρου, καθώς και συχνότητα, πολικότητα και Symbol Rate του αναμεταδότη. Μέσα από το υπο-μενού Spectrum μπορούμε να επιλέξουμε τις επιθυμητές ρυθμίσεις του LNB (τύπος, 13V/18V, 22K, περιοχή συχνοτήτων), ώστε να προβάλουμε το διάγραμμα του φάσματος. Μπαίνοντας μέσα στο υπο-μενού Angle, επιλέγουμε έναν από τους 8 διαθέσιμους δορυφόρους της λίστας. Το όργανο ανιχνεύει και εντοπίζει αυτόματα τη γεωγραφική τοποθεσία της εγκατάστασής μας, υπολογίζοντας το αζιμούθιο και την ανύψωση του κατόπτρου, οι τιμές των οποίων εμφανίζονται στα αντίστοιχα πεδία τους. Το Finder παρέχει έναν εύχρηστο τρόπο για τη στόχευση του δορυφορικού κατόπτρου. Επιλέγοντας από το κάτω μέρος της οθόνης το δορυφόρο που μας ενδιαφέρει, μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε το κινητό τηλέφωνο με το βραχίονα στήριξης του LNB για να βρούμε με ακρίβεια τις σωστές τιμές του αζιμούθιου και του ύψους. Αυτό το επιτυγχάνουμε μετακινώντας το κάτοπτρο σε τέτοια θέση, ώστε το κόκκινο δορυφορικό εικονίδιο να μεταφερθεί από την άκρη της οθόνης και να καλύψει το κεντρικό, κάτι που σηματοδοτεί την απόλυτη ακρίβεια στη στόχευση του δορυφόρου. Μέσα από το DiSEqC Monitor εμφανίζεται η λίστα εντολών ρύθμισης LNB του καλωδίου εισόδου με τις αντίστοιχες τιμές τους.

Για να πραγματοποιήσουμε μετρήσεις επίγειων ψηφιακών σημάτων επιλέγουμε DVB-T/T2 mode, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά υπο-μενού, Measure, Spectrum, Edit channel και ANT power. Μέσα από το Measure λαμβάνουμε ψηφιακές τιμές με μπάρες έντασης και ποιότητας του σήματος, καθώς και τιμές SNR, στάθμης, CBER, LBER. Κάτω από τις τιμές υπάρχουν και δύο λίστες 8 BLOCK και 8 καναλιών, οι οποίες μπορούν να τροποποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες του εγκαταστάτη. Μέσα από το Spectrum μπορούμε να ορίσουμε το εύρος της συχνότητας, ώστε να προβάλουμε το διάγραμμα του φάσματος. Από το υπο-μενού Edit channel μπορούμε να επεξεργαστούμε τις παραμέτρους του καναλιού, όπως το όνομα, τη συχνότητα, τον τύπο διαμόρφωσης (DVB-T ή DVB-T2) και το εύρος ζώνης. Από το ANT power μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την τάση της κεραίας, επιλέγοντας μεταξύ των τιμών 5V, 12V, 18V και 24V.

Για τις μετρήσεις αναλογικών A/V και καλωδιακών σημάτων επιλέγουμε ATV/DVB-C/C2 mode, το οποίο περιλαμβάνει τα υπο-μενού Measure, Spectrum, Edit channel και Trunk voltage. Το υπο-μενού Measure εμφανίζει τις μετρήσεις του σήματος, με ψηφιακές τιμές και μπάρες για την ένταση και την ποιότητα, καθώς και τιμές SNR, στάθμης, BER, PER. Και εδώ βρίσκουμε επίσης δύο τροποποιήσιμες λίστες 8 BLOCK και 8 καναλιών. Από το Spectrum μπορούμε να προβάλουμε το διάγραμμα του φάσματος, ενώ από το Trunk voltage μπορούμε να μετρήσουμε την DC και AC τάση εισόδου. Τέλος, από το υπο-μενού Edit channel μπορούμε να τροποποιήσουμε τις παραμέτρους του καναλιού, δηλαδή το όνομα, τη συχνότητα, τη διαμόρφωση (DVB-C ή DVB-C2 ή ATV), το εύρος ζώνης και το σύστημα (π.χ. PAL/SECAM για ATV).

{gallery}29135{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...