Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 188
TM 527
SECURITY REPORT 151
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17 Δεκεμβρίου 2019 23:18

COSMOTE TV OTT

Η ολοκαίνουργια Over The Top πλατφόρμα της COSMOTE TV

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
e5e494dd4024ddab3240d0754a2f51fe XL 38365351

Η COSMOTE TV λανσάρει στην ελληνική αγορά τη νέα Over The Top υπηρεσία της, την οποία και δοκίμασε πρώτη η Ψηφιακή Τηλεόραση για να σας την παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια! Η νέα αυτή υπηρεσία είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα του Netflix για την πρόσβαση σε On Demand περιεχόμενο, προσφέροντας όμως και Live TV με…

Η COSMOTE TV λανσάρει στην ελληνική αγορά τη νέα Over The Top υπηρεσία της, την οποία και δοκίμασε πρώτη η Ψηφιακή Τηλεόραση για να σας την παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια! Η νέα αυτή υπηρεσία είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα του Netflix για την πρόσβαση σε On Demand περιεχόμενο, προσφέροντας όμως και Live TV με τα κανάλια της COSMOTE TV, μέσα από το ίδιο περιβάλλον χρήσης. Χρησιμοποιεί Android TV Box που έχει ενσωματωμένο Wi-Fi και δυνατότητα να αποκωδικοποιεί 4K UHD περιεχόμενο, ενώ έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα YouTube, Google Play Store και Google Play Movies.

Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα της υβριδικής της πλατφόρμας η COSMOTE TV προχωράει στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας μια πλήρως επανασχεδιαζόμενη υπηρεσία μέσω Internet που στοχεύει ξεκάθαρα στην προσέλκυση μιας νέας κατηγορίας συνδρομητών. Η νέα COSMOTE TV είναι μια OTT τηλεοπτική πλατφόρμα που λειτουργεί μέσω Internet οποιουδήποτε παρόχου και απευθύνεται σε χρήστες εξοικειωμένους με την τεχνολογία που δεν αρέσκονται στον παραδοσιακό τρόπο παρακολούθησης τηλεόρασης, αλλά προτιμούν τον εναλλακτικό τρόπο που προσφέρει το IP streaming. Με δεδομένη μάλιστα τη στασιμότητα που εδώ και χρόνια παρατηρείται στην αγορά της ελληνικής συνδρομητικής τηλεόρασης, η OTT υπηρεσία της COSMOTE TV αποτελεί μια κίνηση που ενδεχομένως να αποτελέσει οδηγό για τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης των εταιριών, ώστε να εισέλθουν χρήστες που μέχρι σήμερα είναι αρνητικοί απέναντι στις υπάρχουσες πλατφόρμες.

Χαρακτηριστικά

Η OTT πλατφόρμα της COSMOTE TV λειτουργεί με application για Android TV Box (μοντέλο Kaon KSTB6077) που κατασκευάζεται από την Kaonmedia και χορηγείται από την COSMOTE σε πελάτες συμβολαίου ή μέσω application για tablet/smartphones, ενώ να αναφέρουμε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα κυκλοφορήσει και application για Smart TVs, ώστε να είναι εφικτή η θέαση στην τηλεόραση χωρίς την ανάγκη χρήσης αποκωδικοποιητή. Επιπλέον, η πρόσβαση από Mac και windows υπολογιστές θα πραγματοποιείται μέσω web browser. Θα επιτρέπεται η χρήση έως τεσσάρων συνολικά διαφορετικών συσκευών, όμως η ταυτόχρονη θέαση θα περιορίζεται στις δύο από αυτές για όλο το περιεχόμενο πλην του αθλητικού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα διαθέτει adaptive bitrate, ώστε να προσαρμόζει την ανάλυση της εικόνας ανάλογα με την ταχύτητα του δικτύου. Όμως, για τη βέλτιστη τηλεοπτική εμπειρία του χρήστη η ελάχιστη προτεινόμενη ταχύτητα σύνδεσης στο Internet είναι τουλάχιστον τα 8Mbps.

Ο Kaon KSTB6077 έχει υιοθετήσει έναν κλασσικό σχεδιασμό που συναντάμε σε αρκετά Android TV Box της αγοράς και έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 135x135x25 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει δύο ενδεικτικά LED, ένα για τη λειτουργία και ένα για τη σύνδεση στο Internet (σβηστό όταν είναι συνδεδεμένο), ενώ στην επιφάνεια της πάνω πλευράς βρίσκεται το πλήκτρο ON/OFF. Στη δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένο μικροσκοπικό πλήκτρο Pairing/Reset για επανασυσχέτιση του Bluetooth τηλεχειριστηρίου και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ενώ στην αριστερή βρίσκουμε μια USB 2.0 θύρα για σύνδεση περιφερειακών συσκευών. Η πίσω πλευρά εξοπλίζεται με διακόπτη ON/OFF, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1.5A, οπτική θύρα S/PDIF για σύνδεση ψηφιακού ήχου σε ενισχυτή Home Cinema, θύρα HDMI, θύρα RJ45 Ethernet και υποδοχή ANT IN για σύνδεση επίγειου σήματος που όμως είναι ανενεργή. Στο κουτί της συσκευασίας του αποκωδικοποιητή περιλαμβάνονται Bluetooth τηλεχειριστήριο με δυνατότητα φωνητικών εντολών, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, καλώδιο Ethernet, τροφοδοτικό 12V/1.5A και φυλλάδιο γρήγορου οδηγού εγκατάστασης.

Ο Kaon KSTB6077 βασίζει τη λειτουργία του σε λογισμικό Android TV 8.0 Oreo και στο εσωτερικό του φοράει chipset BCM7268 της Broadcom, το οποίο εξοπλίζεται με επεξεργαστή Brahma B53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARMv7 και αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.6GHz (4×1.6GHz), αποδίδοντας 15.000 DMIPS. Εξοπλίζεται επίσης με επεξεργαστή γραφικών Broadcom VideoCore V HW (V3D-520) που υποστηρίζει το OpenGL ES 3.1 για την υλοποίηση της απόδοσης τρισδιάστατων γραφικών. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB LPDDR4 και FLASH 8GB eMMC, από τα οποία τα 4GB διαθέσιμα στον χρήστη.

Έχει δυνατότητα να αποκωδικοποιεί video H.265/HEVC με ανάλυση 4K@60fps, HDR10/HLG, VP9 10-bit, MPEG-2, MPEG-4 Part 10, VC-1 και H.264/AVC με ανάλυση 1080p60. Όμως, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα Android TV Box αυτής της κατηγορίας, έτσι και ο Kaon KSTB6077 μέσω της HDMI 2.0 (με προστασία HDCP 2.2) θύρας του αποδίδει έως 2160p ανάλυση,. Σε ότι αφορά τον ήχο, υποστηρίζει Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, MPEG-1 Layer I/II και MPEG-4 HE-AAC. Για την πρόσβαση στο Internet εξοπλίζεται με θύρα Ethernet, ενώ έχει και ενσωματωμένο Wi-Fi 2×2, διπλής μπάντας 2.4/5GHZ που δίνει λύση στο πρόβλημα της μακρινής απόστασης από το modem-router, καθώς και Bluetooth 4.1. Επιπλέον, έχει ενσωματωμένο Chromecast που επιτρέπει τη λήψη video από φορητή Android/iOS συσκευή, για προβολή του στην τηλεόραση.

Μενού

Η πλοήγηση στο μενού με τη χρήση του παρεχόμενου τηλεχειριστηρίου είναι πανεύκολη, καθώς λόγω της Bluetooth σύνδεσης που διαθέτει δεν χρειάζεται να στοχεύει απευθείας στον αποκωδικοποιητή. Η αρχική οθόνη του διαθέτει την τυπική εμφάνιση του Android TV 8.0, περιλαμβάνοντας τρεις οριζόντιες στήλες, “Εφαρμογές”, “YouTube” και “Ταινίες Play”. Το κανάλι των αγαπημένων εφαρμογών περιλαμβάνει τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής, δηλαδή τις COSMOTE TV, YouTube, Google Play Movies και Google Play Store, ενώ μπορεί να προστεθεί και οποιαδήποτε άλλη που θα κατεβάσει ο συνδρομητής από το Google Play Store. Τα δύο άλλα κανάλια διαθέτουν προτάσεις επιλογής τίτλων για τις αντίστοιχες εφαρμογές “YouTube” και “Ταινίες Play”, ενώ ο χρήστης μπορεί να προσθαφαιρέσει τα κανάλια που ενδεχομένως διαθέτουν οι εγκατεστημένες εφαρμογές. Στο πάνω δεξί μέρος της κάρτας βρίσκουμε το χαρακτηριστικό γρανάζι που μας οδηγεί στο κλασσικό μενού με τις διάφορες ρυθμίσεις των Android TV Box, ενώ στο αριστερό βρίσκουμε το εικονίδιο της φωνητικής πληκτρολόγησης που χρησιμοποιείται για την αναζήτηση περιεχομένου από εφαρμογές όπως το Youtube, το οποίο λειτουργεί άψογα και προσφέρει μεγάλη ευκολία στο χρήστη.

Λειτουργία COSMOTE TV

Η νέα COSMOTE TV ενσωματώνει την τεχνολογία της αντίστοιχης OTT πλατφόρμας της αμερικάνικης εταιρίας Comcast. Διαθέτει ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον πλοήγησης σχεδιασμένο από την ίδια την COSMOTE, στο οποίο έχουν δυνατότητα πρόσβασης έως 5 διαφορετικοί χρήστες με ξεχωριστά προφίλ που μπορούν να δημιουργηθούν αμέσως μετά την είσοδο στην εφαρμογή COSMOTE TV, επιλέγοντας τις κατηγορίες προγραμμάτων που τους ενδιαφέρουν. Η δομή του μενού της πλατφόρμας διαθέτει σχεδιασμό που είναι γνώριμος στους χρήστες που χρησιμοποιούν streaming υπηρεσίες όπως το Netflix ή το Apple TV+. Η πλατφόρμα ενσωματώνει “Recommendation Engine”, προτείνοντας στο χρήστη επιλογές όχι μόνο από το ζωντανό πρόγραμμα των καναλιών, αλλά και από την πλούσια βιβλιοθήκη των ταινιών και σειρών της COSMOTE TV. Η πλοήγηση σε όλα τα υπομενού πραγματοποιείται μέσα από οριζόντιες λωρίδες με posters παρουσίασης διαφορετικών τίτλων, ώστε να γίνεται εύκολος ο εντοπισμός του περιεχομένου όλων των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και να εξασφαλίζεται η γρήγορη μετάβαση σε On Demand περιεχόμενο.

Η κεντρική κάρτα της COSMOTE TV διαθέτει στο αριστερό μέρος της κάθετη στήλη με επιλογές για πρόσβαση στο περιεχόμενο της υπηρεσίας. Η αρχική σελίδα περιλαμβάνει προτάσεις τηλεθέασης σύμφωνα με το περιεχόμενο που αρέσει στο χρήστη, επιλογές από το ζωντανό πρόγραμμα, δημοφιλή προγράμματα των καναλιών, αλλά και του On Demand περιεχομένου, νέες αφίξεις και παραγωγές της COSMOTE TV. “Η λίστα μου” περιλαμβάνει τα αγαπημένα κανάλια του χρήστη, καθώς και τα bookmark του περιεχομένου που ξεκινήσαμε να βλέπουμε. Η επιλογή “Live TV” εμφανίζει κάρτα που περιλαμβάνει τα ζωντανά προγράμματα όλων των καναλιών ανά κατηγορία, καθώς και τα ζωντανά και παρελθοντικά προγράμματα (Replay TV) που μπορεί να αρέσουν στο χρήστη. Το πάνω μέρος αυτής της κάρτας διαθέτει επιλογές εμφάνισης προηγμένου οδηγού προγραμμάτων που προβάλλονται από όλα τα κανάλια έως τις επόμενες επτά ημέρες και πρόσβασης στο Replay TV για τη θέαση επιλεγμένων προγραμμάτων που προβλήθηκαν από τα κανάλια έως και επτά ημέρες πίσω. Οι “Ταινίες/Σειρές” εμφανίζουν κάρτα με προτάσεις και πρεμιέρες ταινιών και σειρών, δημοφιλείς σειρές, κύκλους σειρών, το FOX Play με σειρές από τα κανάλια FOX και FOX Life, καθώς όλες τις κατηγορίες περιεχομένου που διαθέτει το COSMOTE TV Plus. Μέσα από το “Movies Club” ο χρήστης μπορεί να νοικιάσει τις ταινίες που επιθυμεί σε HD και SD ανάλυση, επιλέγοντας μέσα από ένα πλούσιο περιεχόμενο με πρεμιέρες ταινιών και νέες κυκλοφορίες που είναι ταξινομημένο σε κατηγορίες. Τέλος, μέσα από τα “Αθλητικά”, τα “Ντοκιμαντέρ” και τα “Παιδικά”, ο χρήστης αποκτάει εύκολη πρόσβαση στο σχετικό περιεχόμενο είτε είναι από τα κανάλια της COSMOTE TV είτε είναι από τους καταλόγους ή On Demand.

Κατά τη διάρκεια θέασης ενός προγράμματος, πατώντας προς τα κάτω το στρογγυλό πλήκτρο κατεύθυνσης του τηλεχειριστηρίου, εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης το λογότυπο του καναλιού με το poster του προγράμματος και τους τίτλους του τρέχοντος και επόμενου. Πατώντας την αριστερή ή δεξιά κατεύθυνση μπορούμε να περιηγούμαστε ανάμεσα στα κανάλια και να εμφανίζουμε την αντίστοιχη κάρτα πληροφοριών τους. Πατώντας δύο φορές προς τα κάτω το πλήκτρο εμφανίζονται επιλογές για παύση του ζωντανού προγράμματος, μετάβαση στην αρχή του, εμφάνιση της περίληψης, εμφάνιση του προηγμένου οδηγού προγραμμάτων όλων των καναλιών και εμφάνιση ρυθμίσεων που προβάλουν τη γλώσσα, την ποιότητα Βίντεο και διαγνωστικά του τρέχοντος προγράμματος (π.χ. την ανάλυση). Πατώντας περισσότερες φορές την κάτω κατεύθυνση εμφανίζονται αντίστοιχες οριζόντιες λωρίδες από posters, με προτάσεις που μπορεί να αρέσουν στο χρήστη και με τα τρέχοντα και επόμενα προγράμματα όλων των καναλιών.

Η ποιότητα της εικόνας σε όλα τα κανάλια είναι εξαιρετική, ενώ ειδική αναφορά αξίζει το κανάλι COSMOTE SPORT 4K που περιλαμβάνεται αποκλειστικά στην OTT πλατφόρμα της COSMOTE TV και μεταδίδει ζωντανά επιλεκτικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες από την Premier League, τη La Liga Santander, το Champions League και το Europa League, με ποιότητα εικόνας ανώτερη από την αντίστοιχη των καναλιών COSMOTE SPORT της δορυφορικής πλατφόρμας.

Δοκιμή εφαρμογών

Για τη σύνδεση στο τοπικό μας δίκτυο χρησιμοποιήσαμε το Wi-Fi. Το YouTube λειτούργησε άριστα, καθώς η αναζήτηση των τίτλων και η αναπαραγωγή των video εκτελέστηκαν άψογα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ποιότητα εικόνας με μέγιστη τιμή ανάλυσης 2160p 4K. Δοκιμάσαμε επίσης τη λειτουργία Chromecast, μεταδίδοντας με άριστα αποτελέσματα live video υψηλής ανάλυσης από iPad για προβολή του στην τηλεόραση. Από το Google Play Store μπορεί ο συνδρομητής να αναζητήσει και να κατεβάσει αρκετά από τα δημοφιλή applications που χρησιμοποιεί σε άλλες συσκευές του, όπως το Facebook, το VLC, ή το Amazon Prime Video, όχι όμως και το Netflix. Για τις ανάγκες των δικών μας δοκιμών κατεβάσαμε και χρησιμοποιήσαμε εφαρμογές που διευρύνουν σημαντικά το πεδίο λειτουργικότητας του αποκωδικοποιητή της COSMOTE TV. Ο Puffin Browser είναι μία από αυτές, παρέχοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να σερφάρει στο διαδίκτυο.  Για καλύτερη εμπειρία, προτείνεται η χρήση ποντικιού. Οι σελίδες ανοίγουν γρήγορα, ενώ η πλοήγηση μέσα σε αυτές με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου είναι άψογη! Ο Kodi είναι μια άλλη, ο οποίος διατίθεται στην έκδοση 18.5 Leia και λειτουργεί εξαιρετικά, επιτρέποντας την αναπαραγωγή ταινιών από FAT32 & NTFS. Η αναπαραγωγή όλων των 4K UHD video που επιλέξαμε πραγματοποιήθηκε με άνεση, ενώ ο DTS ήχος και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι των αποθηκευμένων ταινιών μας λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς την ανάγκη καμίας ρύθμισης!

{gallery}29137{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Δεν γίνεται να αφήσετε τους φιλοξενούμενούς σας χωρίς τηλεόραση. Η ιταλική Fracarro έρχεται να δώσει τη λύση με το νέο Compact Headend D-Matrix 4S FTA, το οποίο προορίζεται για σύνδεση σε τηλεοράσ...
AVM FRITZ!Fon X6
Το FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4” υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να βλέ...
Solray S01C, S02B & S03C Series
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέες παραλαβές προϊόντων που περιλαμβάνουν σειρές φωτιστικών LED της Solray. Πρόκειται για πλήρως ανεξάρτητα συστήματα φωτισμού που αποτελούνται από προβολέα...
TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Fracarro PAS4117101
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PAS4117101 της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο εξωτερικού χώρου, με τριπλή θωράκιση, διάμετρο 6,...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...