Skip to main content
18 Φεβρουαρίου 2020 21:57

TVIP S-Box V.530

4K IPTV Box σε μέγεθος τσέπης!

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Fc1ed92f29d679439d9b5b4101db7751d XL

Η καναδέζικη Tvip είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού και στην κατασκευή εξοπλισμού για παρόχους IPTV/OTT υπηρεσιών. Το TVIP S-Box V.530 είναι μια μικροσκοπική συσκευή της εταιρίας αυτής που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η οποία υποστηρίζει 4K UHD ανάλυση 3840×2160 (HDR) και έχει…

Η καναδέζικη Tvip είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού και στην κατασκευή εξοπλισμού για παρόχους IPTV/OTT υπηρεσιών. Το TVIP S-Box V.530 είναι μια μικροσκοπική συσκευή της εταιρίας αυτής που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η οποία υποστηρίζει 4K UHD ανάλυση 3840x2160 (HDR) και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για πρόσβαση σε IPTV servers, προσφέροντας live streaming και video on demand με εύκολο και άμεσο τρόπο. Συνοδεύεται από learning remote control, ώστε με το ίδιο τηλεχειριστήριο να ελέγχονται και οι βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Το TVIP S-Box V.530 είναι ένα IPTV Box που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να μπορεί να συνδέεται σε IPTV servers και να παρακολουθεί τα προγράμματα της συνδρομής του ή να κάνει streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω M3U λίστας αναπαραγωγής. Επιτρέπει την πρόσβαση και σε OTT περιεχόμενο, καθώς έρχεται με ενσωματωμένες τις εφαρμογές YouTube και PLEX. Διαθέτει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιήγησης, με τη χρήση του οποίου ο χρήστης μπορεί να σερφάρει στις ιστοσελίδες του διαδικτύου, ενώ είναι και ένας άριστος media player που μπορεί να αναπαράγει όλους τους τύπους αρχείων video και ήχου, υποστηρίζοντας ανάλυση UHD και αποκωδικοποίηση H.265/HEVC.

Χαρακτηριστικά

Το TVIP S-Box V.530 έρχεται σε ένα μαύρο πλαστικό τετράγωνο σασί που έχει μέγεθος τσέπης, με διαστάσεις 67x67x17 χιλιοστών. Στο εσωτερικό της μπροστινής πλευράς του είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED λειτουργίας που γίνεται κόκκινο σε θέση stand-by και μπλε σε θέση ON, ενώ στη δεξιά βρίσκουμε μια USB 2.0 θύρα, μια microSD θύρα, υποδοχή IR και υποδοχή mini AV. Η πίσω πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 5V, θύρα Ethernet και θύρα HDMI. Η συσκευή κυκλοφορεί στην αγορά μέσα σε ένα πολύ μικρό κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο εκμάθησης με δυο μπαταρίες μεγέθους AAA, πλακέ καλώδιο HDMI, καλώδιο mini jack 3.5mm σε τριπλό RCA, καλώδιο επέκτασης με αισθητήρα υπέρυθρων IR για έλεγχο του STB από μη ορατό σημείο και πολύγλωσσο φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης.

Το TVIP S-Box V.530 βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και εξοπλίζεται με SoC (System on chip) AmLogic S905W, το οποίο έχει ενσωματωμένο κεντρικό επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων που συγχρονίζουν στα 1.2GHz (4×1.2GHz). Έχει επίσης ενσωματωμένο πενταπύρηνο επεξεργαστή γραφικών Mali-450 που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Σε ότι αφορά τις μνήμες του, έχει ενσωματωμένη RAM 1GB και FLASH 8GB. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265 (10Bit), VP9, H.264, MPEG-4 ASP, Xvid, MPEG-2, MJPEG 2160p@30fps και μέσω της HDMI θύρας του δίνει UHD ανάλυση 3840×2160 (HDR) στην τηλεόραση. Διαθέτει όμως και αναλογική έξοδο mini AV για να μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται με θύρα Ethernet 10/100Mbps για πρόσβαση στο Internet, ενώ έλλειψη αποτελεί η απουσία του Wi-Fi, καθώς περιορίζονται οι επιλογές τοποθέτησής του και για τη σύνδεσή του σε τηλεοράσεις που βρίσκονται μακριά από το modem/router θα πρέπει να εφαρμοστούν άλλες λύσεις. Έχει δυνατότητα να συνδέεται σε portals IPTV υπηρεσιών που αποτελεί και τη βασική χρήση της συσκευής, ενώ μπορεί να εκτελεί streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω M3U λίστας αναπαραγωγής, το URL της οποίας θα πρέπει να εισάγει χειροκίνητα ο χρήστης, καθώς δεν υποστηρίζεται η αυτόματη εισαγωγή της με τη χρήση αποθηκευτικού μέσου, κάτι που επίσης αποτελεί έλλειψη. Διαθέτει υποστήριξη middleware TVIP TMS, IPTV PORTAL, Open JSON API, Stalker, Microimpuls, Smotreshka και HTML5/JS portals. Έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει αποθηκευμένα αρχεία video MPEG-TS, MPEG-PS, MP4, MKV, AVI, MOV, FLV και OGG, ήχου MPEG, MP3, MPA, AAC, WMA, OGG, WAV, FLAC και APE, εικόνας JPEG και PNG, ενώ υποστηρίζει και αρχεία εξωτερικών υπότιτλων DVBSub, VOBSub, Teletext, SSA/ASS και SubRip. Έχει επίσης δυνατότητα αναπαραγωγής 4K UHD video από τη δημοφιλή υπηρεσία του YouTube, ενώ επιτρέπει στο χρήστη την πλοήγηση στις σελίδες του διαδικτύου μέσω του ενσωματωμένου browser.

Μενού

Το μενού του TVIP S-Box V.530 είναι εξαιρετικά λιτό, καθώς απουσιάζουν από την κεντρική κάρτα του οι διάφορες εφαρμογές που βρίσκουμε διαθέσιμες στα αντίστοιχα Android TV Box. Η κεντρική αυτή κάρτα διαθέτει τρεις οριζόντιες σειρές εικονιδίων, το περιεχόμενο των οποίων είναι κατανεμημένο σε TVIP, Applications και Settings, ενώ στο πάνω μέρος εμφανίζονται το εικονίδιο σύνδεσης στο Internet, η ώρα και η ημερομηνία.

Η σειρά Settings περιλαμβάνει τα εικονίδια επιλογών για τις διάφορες ρυθμίσεις και συγκεκριμένα τα System, Appearance, Network, Display, TV και Security. Από το System εμφανίζεται υπομενού για την επιλογή της γλώσσας, της χρονικής ζώνης, της γλώσσας υπότιτλων και άλλων ακόμα ρυθμίσεων της συσκευής, ενώ από εδώ εκτελείται ο έλεγχος για διαθέσιμη αναβάθμιση του λογισμικού. Από το Appearance ορίζουμε διάφορες παραμέτρους για την εμφάνιση, όπως το χρώμα και το background, ενώ από το Network βλέπουμε τις πληροφορίες του δικτύου. Μέσα από το υπομενού του Display επιλέγουμε την ανάλυση της εικόνας με μέγιστη διαθέσιμη τιμή την 2160p/30Hz, το μέγεθος της οθόνης και τις ρυθμίσεις HDMI-CEC. Από το υπομενού TV επιλέγουμε την πηγή περιεχομένου μεταξύ M3U-playlist, IPTV-portal, Web portal, Middleware API, Legacy protocol και εισάγουμε τα αντίστοιχα στοιχεία τους. Τέλος, από το Security ορίζουμε διάφορες ρυθμίσεις ασφάλειας, όπως το κλείδωμα των καναλιών για ενηλίκους.

Η σειρά Applications περιλαμβάνει τα εικονίδια των YouTube, YouTube Kids που δεν είναι διαθέσιμο για τη χώρα μας και PLEX.

Η σειρά TVIP περιλαμβάνει τα εικονίδια Watch TV, DVR, Mediaplayer, CCTV και Browser. Με τη χρήση του Watch TV ο χρήστης αποκτάει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια μέσω του IPTV server στον οποίο είναι συνδεδεμένη η συσκευή, ή μέσω M3U λίστας αναπαραγωγής, ανάλογα με την πηγή περιεχομένου που έχει προηγουμένως ορίσει μέσα από το υπομενού TV. Μέσα στο DVR βρίσκονται οι εγγραφές του χρήστη, ενώ μέσα στο Mediaplayer εμφανίζονται οι τοπικά και δικτυακά συνδεδεμένες συσκευές αποθήκευσης. Από εδώ μπορεί ο χρήστης να πλοηγείται στο περιεχόμενο των συνδεδεμένων δίσκων ή media server και να επιλέγει τις αποθηκευμένες ταινίες που επιθυμεί να παρακολουθήσει. Μπορεί επίσης να επιλέγει και να εκτελεί ένα αρχείο .m3u που περιλαμβάνει λίστα IPTV τηλεοπτικών καναλιών, κάνοντας έτσι live streaming σε αυτά. Μέσα από το CCTV μπορεί να προστεθεί το URL μιας CCTV πηγής, ενώ τέλος, μέσω του Browser εκτελείται η πλοήγηση στο Internet.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το TVIP S-Box V.530 συνοδεύεται από learning remote control που με τον κατάλληλο προγραμματισμό μιας ομάδας πλήκτρων του μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Μέσα από μια γρήγορη και πανεύκολη διαδικασία, τα πλήκτρα αυξομείωσης ήχου V±, επιλογής πηγής εισόδου TV IN και Power αντιγράφουν και μαθαίνουν να εκτελούν με ακρίβεια τις λειτουργίες των αντίστοιχων οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου. Τα τέσσερα αυτά πλήκτρα μαζί με ένα πλήκτρο SET διαθέτουν διαφορετικό χρώμα από τα υπόλοιπα και είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστή περιοχή TV Control για να εντοπίζονται εύκολα, ενώ είναι μόνιμα σε κατάσταση active και δεν απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους. Επιπλέον, ο προγραμματισμός των πλήκτρων παραμένει σε ισχύ ακόμα και όταν οι αποστραγγισμένες μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου αντικατασταθούν με νέες. Η διαδικασία ξεκινάει κρατώντας πατημένο το πλήκτρο SET. Το ενδεικτικό LED αρχίζει να αναβοσβήνει με γρήγορο ρυθμό και το απελευθερώνουμε μετά από 2 δευτερόλεπτα όταν και μένει σταθερά αναμμένο, κάτι που υποδεικνύει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση learning. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο εκμάθησης αντικριστά με το γνήσιο, σε απόσταση ενός εκατοστού μεταξύ τους. Πατάμε στιγμιαία ένα από τα πλήκτρα της περιοχής TV Control και το ενδεικτικό LED αρχίζει να αναβοσβήνει με αργό ρυθμό, υποδεικνύοντας έτσι ότι είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης, το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει τρεις φορές και μετά επανέρχεται και πάλι σταθερά αναμμένο, σηματοδοτώντας έτσι την επιτυχία του προγραμματισμού. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για τα υπόλοιπα πλήκτρα του γκρουπ εκμάθησης και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία learning με το πάτημα του πλήκτρου SET που σβήνει το ενδεικτικό LED.

Λειτουργία

Δοκιμάσαμε την πλοήγηση στο Internet μέσω του ενσωματωμένου Browser, λειτουργία που εκτελείται σε γενικές γραμμές ομαλά, προϋπόθεση όμως για εύκολο και άνετο σερφάρισμα αποτελεί η χρήση πληκτρολογίου/mouse. Το YouTube λειτουργεί άψογα, καθώς η αναζήτηση των τίτλων και η αναπαραγωγή των video εκτελούνται χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ ο χρήστης έχει δυνατότητα επιλογής ποιότητας εικόνας με μέγιστη τιμή 2160p 4K. Μέσα από τις ρυθμίσεις TV ορίσαμε πηγή περιεχομένου M3U-playlist και πληκτρολογήσαμε το σχετικό URL που δίνει πρόσβαση στην αντίστοιχη λίστα αναπαραγωγής. Επιλέξαμε στη συνέχεια το Watch TV, το οποίο φόρτωσε τα IPTV κανάλια αυτής της λίστας κι έτσι μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε ζωντανή τηλεόραση εκτελώντας live streaming. Έπειτα ανοίξαμε το Mediaplayer και εμφανίστηκε η λίστα των τοπικά και δικτυακά συνδεδεμένων συσκευών αποθήκευσης. Μέσα σε αυτή εμφανίστηκε ως media server, ο δέκτης Dreambox One UHD που ήταν συνδεδεμένος εντός του τοπικού μας δικτύου. Αποκτήσαμε έτσι πρόσβαση στις εγγραφές και τις λίστες καναλιών του δέκτη, κάτι που μας επέτρεψε να κάνουμε live streaming σε δορυφορικά κανάλια έως Full HD ανάλυσης. Μέσα στη λίστα υπήρχε φυσικά και USB δίσκος που περιέχει αποθηκευμένα αρχεία video, τον οποίο είχαμε συνδέσει για τις ανάγκες των δοκιμών μας. Η αναπαραγωγή των 4K UHD video με αποκωδικοποίηση H.265/HEVC που επιλέξαμε εκτελέστηκε με άνεση, ενώ ο DTS ήχος και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι των ταινιών αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιλέξαμε επίσης μέσα από το δίσκο αρχείο μορφής .m3u που περιλαμβάνει λίστα IPTV τηλεοπτικών καναλιών και εκτελέσαμε απευθείας με αυτόν τον τρόπο απόλυτα επιτυχημένο streaming.

{gallery}29838{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Δεν γίνεται να αφήσετε τους φιλοξενούμενούς σας χωρίς τηλεόραση. Η ιταλική Fracarro έρχεται να δώσει τη λύση με το νέο Compact Headend D-Matrix 4S FTA, το οποίο προορίζεται για σύνδεση σε τηλεοράσ...
AVM FRITZ!Fon X6
Το FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4” υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να βλέ...
Solray S01C, S02B & S03C Series
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέες παραλαβές προϊόντων που περιλαμβάνουν σειρές φωτιστικών LED της Solray. Πρόκειται για πλήρως ανεξάρτητα συστήματα φωτισμού που αποτελούνται από προβολέα...
TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Fracarro PAS4117101
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PAS4117101 της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο εξωτερικού χώρου, με τριπλή θωράκιση, διάμετρο 6,...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...