DIGITAL TV 168
techmail
SECURITY REPORT 131
now 33 2022
satpraxis 2022
energiatec banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17 Μαρτίου 2020 14:19

IPTV Boxes

Ποιες είναι οι δυνατότητες τους και τι προσφέρουν

Γράφει: Χάρης Ματθαίου

Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό…

Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης.

Αφουγκράζοντας τις σύγχρονες ανάγκες και προτιμήσεις των χρηστών, όλο και περισσότερες εταιρίες στρέφονται στην παραγωγή των IPTV Boxes, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συνεχώς νεότερα μοντέλα με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, τα οποία κυκλοφορούν στην ελληνική, αλλά και την παγκόσμια αγορά. Τα IPTV Boxes προσφέρουν ζωντανή τηλεόραση, αλλά και on demand περιεχόμενο, ενώ υποστηρίζουν δημοφιλείς IPTV και άλλες ακόμα εφαρμογές. Διακρίνονται για το πολύ μικρό τους μέγεθος, ενώ οι δυνατότητές τους ποικίλουν, καθώς ανάλογα με τους επεξεργαστές που διαθέτουν μπορούν να υποστηρίζουν Full HD, 4K, ή ακόμα και 8K UHD ανάλυση. Επιπλέον, αρκετά μοντέλα διαθέτουν και δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας, έχοντας στο εσωτερικό τους ενσωματωμένες μονάδες Wi-Fi και Bluetooth. Χωρισμένα σε δυο κατηγορίες βασίζονται σε λογισμικό Linux ή Android, ενώ ο χρήστης τους αποκτάει πρόσβαση σε δωρεάν και συνδρομητικές υπηρεσίες.

Linux IPTV Boxes

Τα IPTV boxes με λογισμικό Linux διακρίνονται για το λιτό μενού που διαθέτουν, καθώς βασικό σκοπό της λειτουργίας τους αποτελεί η σύνδεση σε IPTV servers. Από την άλλη πλευρά, μειονέκτημά τους αποτελεί η απουσία ηλεκτρονικού καταστήματος που να παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να κατεβάσει και να εγκαταστήσει επιπλέον εφαρμογές. Οι δημοφιλέστερες συσκευές αυτής της κατηγορίας παράγονται από την ουκρανική Infomir, με τη σειρά MAG να βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κορυφή της προτίμησης του μέσου χρήστη, καθώς προσφέρει εκπληκτική συμβατότητα με portals IPTV υπηρεσιών για ζωντανή τηλεόραση και video on demand. Η σύνδεση σε αυτά προϋποθέτει την προσθήκη της MAC Address της συσκευής στη λίστα του IPTV server, κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση δεν είναι ελεύθερη και απαιτείται η πληρωμή συνδρομής. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν υποστηρίζουν και άλλες λειτουργίες, στις οποίες θα αναφερθούμε παρακάτω ξεχωριστά.

Android IPTV Boxes

Τα IPTV boxes με λογισμικό Android διαθέτουν περιεχόμενο με τεράστια ποικιλία εφαρμογών που προσφέρουν ένα πλουσιότατο πακέτο ψυχαγωγίας, μετατρέποντας την τηλεόραση σε Smart TV. Έρχονται με ενσωματωμένο το δημοφιλές κατάστημα Google Play Store, μέσα από το οποίο μπορεί ο χρήστης να κατεβάζει και να εγκαθιστά τις εφαρμογές που είναι εξοικειωμένος να χρησιμοποιεί στο smartphone και το tablet. Οι περισσότερες συσκευές αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν επίσης τα καταστήματα Aptoide TV και App Store, τα οποία κάνουν διαθέσιμες ενδιαφέρουσες δωρεάν IPTV εφαρμογές, players, games και ακόμα περισσότερο περιεχόμενο που διευρύνει τη λειτουργικότητά τους. Επιπλέον, με τη χρήση ενός USB stick που περιέχει κατάλληλο APK αρχείο και τη μέθοδο sideloading, δέχονται τη χειροκίνητη εγκατάσταση applications που δε βρίσκονται διαθέσιμα μέσα στα επίσημα ηλεκτρονικά καταστήματα, εφόσον φυσικά αυτές είναι συμβατές με τη συσκευή. Τα IPTV Boxes με λογισμικό Android υποστηρίζουν τη σύνδεση σε IPTV servers μέσα από τις εξειδικευμένες εφαρμογές που διαθέτουν, ενώ σε σχέση με τα Linux IPTV Boxes διαθέτουν το μεγάλο πλεονέκτημα να είναι συμβατά με κορυφαίες συνδρομητικές υπηρεσίες. Πέρα όμως από το IPTV streaming που αποτελεί το βασικό σκοπό για τον οποίο προορίζονται, λειτουργούν άριστα ως media players, επιτρέπουν την πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενώ διαθέτουν συμβατότητα με εφαρμογές των social media.

Ασύρματη σύνδεση, Miracast/DLNA/Airplay/VPN

Τα περισσότερα IPTV Boxes έχουν ενσωματωμένο Wi-Fi που λύνει το πρόβλημα της μακρινής απόστασης από το οικιακό modem/router, διευκολύνοντας έτσι την τοποθέτησή τους σε οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού, αλλά και Bluetooth που επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση συσκευών, όπως πληκτρολόγιο/mouse. Υποστηρίζουν λειτουργίες Miracast για προβολή της οθόνης του κινητού στην τηλεόραση, DLNA και Airplay για λήψη περιεχομένου από smartphone και tablet, αλλά και VPN για ασφαλή προβολή περιεχομένου μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου.

Internet browser, YouTube

Τα IPTV Boxes έχουν ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, που μπορεί να είναι ο Google Chrome ή άλλος Internet browser. Ανάλογα με τον επεξεργαστή που διαθέτουν η πλοήγηση στις σελίδες του web εκτελείται ομαλά, κάτι που επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει άνετο σερφάρισμα μέσα από τη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Περιλαμβάνουν επίσης το YouTube, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί άψογα. Και μάλιστα, οι συσκευές που υποστηρίζουν 4K ανάλυση αναπαράγουν εξαιρετικά τα UHD video που μπορεί να αναζητήσει ο χρήστης μέσα από τη βιβλιοθήκη της δημοφιλούς υπηρεσίας, παρέχοντας δυνατότητα επιλογής ποιότητας της εικόνας με ανάλυση 2160p.

IPTV streaming, m3u playlist

Εκτός από τα διάφορα IPTV applications (Popcorn Time, WebTV, Mobdro κ.λπ.) που μπορούν να μεταφορτωθούν και να εγκατασταθούν μέσα από τα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά καταστήματα αγορών (Aptoide TV, App Store), αρκετά από τα IPTV boxes με λογισμικό Android έρχονται με δικές τους προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα είναι και εξαιρετικές, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να αποκτάει πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία ποιοτικών τηλεοπτικών καναλιών. Υποστηρίζουν επίσης λειτουργία IPTV streaming μέσω m3u λίστας αναπαραγωγής, η οποία θα βρίσκεται μέσα σε αρχείο που μπορεί να εισάγει χειροκίνητα ο χρήστης. Τέτοια αρχεία περιλαμβάνουν λίστες με URL τηλεοπτικών καναλιών και μπορεί να τα βρίσκει εύκολα ο χρήστης από το διαδίκτυο για να τα αποθηκεύει στον υπολογιστή του, ώστε να μπορεί να τα αντιγράφει σε ένα USB stick και να τα εισάγει χειροκίνητα στη συσκευή. Η εκτέλεσή τους πραγματοποιείται μέσω της ενσωματωμένης στο IPTV Box εφαρμογής (π.χ. MYTVOnline), ή μέσω άλλων applications (IPTV, LAZY IPTV, Perfect Player κ.λπ.) με τα οποία είναι εξοικειωμένος ο χρήστης και μπορούν να μεταφορτωθούν μέσα από το Google Play Store.

Media player, Kodi

Τα IPTV boxes με λογισμικό Android που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, έρχονται με προ-εγκατεστημένο τον κορυφαίο media center Kodi. Η εφαρμογή αυτή χαρίζει στη συσκευή εκπληκτικές δυνατότητες media player, καθώς μέσα από ένα εξαιρετικό, κινηματογραφικό interface, επιτρέπει την αναπαραγωγή των αποθηκευμένων ταινιών του χρήστη, παρέχοντάς του πλήθος επιλογών για την εικόνα, τον ήχο και τους υπότιτλους. Ο Kodi έχει ενσωματωμένα πρόσθετα για εκτέλεση streaming σε IPTV τηλεοπτικά προγράμματα, κάτι που μπορεί να κάνει και με την προσθήκη URL επιλογής του χρήστη, ή μέσω χειροκίνητης εισαγωγής m3u λίστας από τοπικό αποθηκευτικό μέσο και την ενεργοποίηση των κατάλληλων ρυθμίσεων. Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι επειδή πρόκειται για μια ανοικτού κώδικα εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων, διαθέτει τεράστια περιθώρια παραμετροποίησής του. Έτσι, με την εγκατάσταση του κατάλληλου Build από το χρήστη, απογειώνονται οι δυνατότητές του και μετατρέπεται στον απόλυτο media center, με αποτέλεσμα να δίνει πρόσβαση σε νόμιμο, αλλά και… πειρατικό περιεχόμενο, μέσα από πλήθος addons για live streaming και video on demand. Άλλες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορεί να συναντήσουμε στο μενού των συσκευών αυτής της κατηγορίας είναι ο MX Player, ο BS Player, το PLEX και το VLC.

Stalker, Xtream Codes

Τα περισσότερα IPTV boxes έχουν ενσωματωμένο middleware για υποστήριξη Stalker και Xtream Codes που δίνουν πρόσβαση σε portals IPTV υπηρεσιών, κάτι που άλλωστε αποτελεί μια από τις βασικές λειτουργίες τους. Σε άλλα IPTV boxes που βασίζονται σε λογισμικό Android, η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται με τη χρήση άλλων εφαρμογών (π.χ. StbEmu, IPTV Smarters Pro) που μπορούν να μεταφορτωθούν μέσα από το Google Play Store.

 

Netflix, Amazon Prime Video, NBA League Pass

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ενότητα, μεγάλο πλεονέκτημα των IPTV boxes με λογισμικό Android αποτελεί η δυνατότητά τους να υποστηρίζουν τη λειτουργία των δημοφιλέστερων παγκοσμίως υπηρεσιών IPTV streaming. Το Netflix περιλαμβάνεται πάντα στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του μενού κι έτσι ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει ταινίες της πλατφόρμας μέσα από την οθόνη της μεγάλης τηλεόρασής του, με την προϋπόθεση φυσικά ότι διαθέτει ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία. Η εφαρμογή λειτουργεί ομαλά, με απροβλημάτιστη την αναζήτηση των τίτλων και άψογη τη ροή του τηλεοπτικού περιεχομένου. Η ποιότητα της εικόνας είναι σχετικά καλή, χωρίς όμως να φτάνει στο επίπεδο εκείνης των τηλεοράσεων τύπου Smart TV. Άλλες δημοφιλείς συνδρομητικές υπηρεσίες streaming, των οποίων οι εφαρμογές συνήθως δεν είναι προ-εγκατεστημένες, αλλά μπορούν να μεταφορτωθούν μέσα από το Google Play Store, είναι το Amazon Prime Video και το NBA League Pass που διαθέτει άριστη συμβατότητα και αποτελεί την κορυφαία του είδους παγκοσμίως! Με την εγκατάσταση του NBA app και τη χρήση της ενεργής συνδρομής του, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί στην τηλεόραση όλους τους αγώνες από το πρωτάθλημα του NBA μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού, απολαμβάνοντας σούπερ θέαμα με εξαιρετικά ομαλή ροή κίνησης και εκπληκτική ποιότητα εικόνας!       

Social media & άλλες εφαρμογές

Έχοντας ενσωματωμένο το δημοφιλές κατάστημα Google Play Store, τα Android TV Boxes κάνουν διαθέσιμες στο χρήστη αγαπημένες του εφαρμογές που χρησιμοποιεί καθημερινά στο smartphone και το tablet. Έτσι, μέσα από το Facebook και το Messenger έχει τη δυνατότητα να αποκτάει πρόσβαση στα social media, ώστε να μένει πάντα συνδεδεμένος στο λογαριασμό του ακόμα και μέσα από τη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Μπορεί επίσης να μεταφορτώσει το Gmail, ώστε ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για τα νέα του μηνύματα. Επιπλέον, μέσα από την κατάλληλη εφαρμογή καιρού μπορεί να ενημερώνεται για την πρόγνωση των επόμενων ημερών σε περιοχή που εκείνος θα επιλέξει, ή μέσω του δημοφιλούς Google Maps να εντοπίζει κάποια διεύθυνση που τον ενδιαφέρει.

Ανακεφαλαιώνοντας

Τα IPTV Boxes απευθύνονται στους χρήστες εκείνους που δεν αρέσκονται στα προγράμματα που προβάλει η παραδοσιακή τηλεόραση, αλλά αναζητούν περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις. Αποτελούν επίσης όχημα που μεταφέρει τον τηλεθεατή στον κόσμο του 4K και 8K UHD. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet, κάτι που προϋποθέτει την ύπαρξη broadband σύνδεσης. Συνδυάζοντας πρόσβαση σε νόμιμο και πειρατικό περιεχόμενο, άριστη λειτουργία media player για αναπαραγωγή πολυμέσων, πλοήγηση στις σελίδες του διαδικτύου και χρήση ποικιλίας εφαρμογών, τα IPTV Boxes προσφέρουν στο χρήστη ανά πάσα στιγμή ένα χορταστικό πακέτο ψυχαγωγίας.

{gallery}30210{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • <strong>TRIAX TDcH Compact Headend 22STC-I</strong>

  TRIAX TDcH Compact Headend 22STC-I

  Κατασκευασμένο τόσο για τοποθέτηση σε τοίχο, όσο και για rack 19", το TDcH 22STC-I είναι εξοπλισμένο με 4 εισόδους DVB-S/S2, 1 είσοδο DVB-T/T2/C, 16 transmodulators DVB-S2X, 6 transmodulators DVB-...
 • FRITZ!OS 7.50  – Ανακοινώθηκε στην IFA 2022 η νέα έκδοση λογισμικού

  FRITZ!OS 7.50  – Ανακοινώθηκε στην IFA 2022 η νέα έκδοση λογισμικού

  Στην έκθεση IFA 2022 που έγινε στο Βερολίνο, η AVM ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λογισμικού FRITZ!OS, που είναι η 7.50. Η ολοκληρωμένη ενημέρωση FRITZ!OS 7.50 θα φέρει περίπου 100...
 • <strong>INFOMIR MAG522W3 – </strong><strong>Νέο</strong><strong> MAG </strong><strong>με</strong><strong> </strong><strong>ενσωματωμένο</strong><strong> Wi-Fi 2T2R ac</strong>

  INFOMIR MAG522W3 – Νέο MAG με ενσωματωμένο Wi-Fi 2T2R ac

  Η εταιρεία TRONIX ανακοινώνει την παραλαβή του νέου μοντέλου της Infomir, του MAG 522W3. Πρόκειται για την τροποποιημένη έκδοση του μοντέλου MAG522 που περιλαμβάνει ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi διπλή...
 • <strong>Επαναφορτιζόμενοι φακοί υψηλής απόδοσης</strong><strong> </strong><strong>8009 / 8061 / 9021</strong><strong></strong>

  Επαναφορτιζόμενοι φακοί υψηλής απόδοσης 8009 / 8061 / 9021

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή μιας νέας σειράς επαναφορτιζόμενων φακών που είναι ιδανικοί για διάφορες χρήσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για τα μοντέλα...
 • <strong>Lemco – </strong><strong>Εκπαιδευτικά σεμινάρια 2022</strong>

  Lemco – Εκπαιδευτικά σεμινάρια 2022

  Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης για νέες τεχνολογικές λύσεις, η Lemco διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) με την παρακάτω θεματολογία: · Νέα σειρά headend - Compact Line 2 · IPT...
 • Astra Sat – συμμετοχή στην ENERGIA.TEC

  Astra Sat – συμμετοχή στην ENERGIA.TEC

  Η εταιρεία Astra Sat ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στην 4η ENERGIA.TEC, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. στην Παιανία και αναμένεται να ξεπερά...
 • IB-HUB1419

  IB-HUB1419

  Το IB-HUB1419-LAN είναι ταυτόχρονα μια τόσο πρακτική και εύχρηστη περιφερειακή συσκευή, όσο και ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Διαθέτει τρεις θύρες...
 • D-LINK E15 EAGLE PRO AI AX1500

  D-LINK E15 EAGLE PRO AI AX1500

  Απολαύστε ταχύτητες Wi-Fi 6 νέας γενιάς με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που βελτιστοποιούνται και βελτιώνονται πάντα, για γρήγορη, αποτελεσματική και γενική κάλυψη Internet σε κάθε δωμάτιο, που...
 • NEDIS WIFILX51RGB – Wi-Fi smart διακοσμητική ταινία φωτισμού Full Color RGB 

  NEDIS WIFILX51RGB – Wi-Fi smart διακοσμητική ταινία φωτισμού Full Color RGB 

  Κάντε τις διακοσμήσεις σας πιο εορταστικές από ποτέ, με την smart Full Color LED διακοσμητική ταινία φωτισμού της Nedis. Η εγκατάστασή της πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα, καθώς συνδέεται απευ...
 • ANGA MASTER 1/2/3

  ANGA MASTER 1/2/3

  Η εταιρία STAM Electronics ανακοινώνει τη νέα παραλαβή σειράς ενισχυτών ιστού της ANGA. Πρόκειται για ενισχυτές με ενσωματωμένο φίλτρο 4G LTE που λειτουργούν στα κανάλια 21-69 της μπάντας των UHF....
 • NEDIS NBSTND100SI

  NEDIS NBSTND100SI

  Η φορητή και αναδιπλούμενη βάση φορητού υπολογιστή της Nedis, είναι το απαραίτητο στοιχείο για το γραφείο σας! Η βάση διασφαλίζει ότι η τοποθέτηση του φορητού υπολογιστή, του tablet ή του smartpho...
 • Τα νέα της Mistral – Γνωρίστε από κοντά τις κεραίες μπαλκονιού στην έκθεση ENERGIA.TEC

  Τα νέα της Mistral – Γνωρίστε από κοντά τις κεραίες μπαλκονιού στην έκθεση ENERGIA.TEC

  Η ανάγκη χρήσης κεραίας μπαλκονιού δημιουργείται κυρίως από την ανεπάρκεια κάλυψης των τηλεοπτικών αναγκών από την κεντρική εγκατάσταση. Κάποιοι επιθυμούν να είναι αυτάρκεις με τη δική τους κεραία...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το τεύχος Οκτωβρίου 2022 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report”

  Κυκλοφορεί το τεύχος Οκτωβρίου 2022 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report”

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Μετά από έ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2022-23

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2022-23

  Μετά από ένα τηλεοπτικά κενό καλοκαίρι που πέρασε χωρίς τη διεξαγωγή κάποιας από τις σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις που παραδοσιακά πραγματοποιούνται τέτοια εποχή, φτάσαμε στη νέα αθλητική σεζόν ...
 • Semi-Automated Offside Technology

  Semi-Automated Offside Technology

  Όπως επιβεβαίωσε επίσημα η FIFA, μια νέα τεχνολογία που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρ...
 • OPPO Reno7 Lite 5G

  OPPO Reno7 Lite 5G

  Η κινέζικη εταιρεία OPPO, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο κατασκευαστές smartphone, κάνει την είσοδό της στην ελληνική αγορά με την παρουσίαση ενός νέου της μοντέλου. Πρόκειται για το OPPO R...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design