Skip to main content
17 Μαρτίου 2020 14:17

T95 max+

Το πρώτο Android TV Box της αγοράς με υποστήριξη 8K!

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
4155426a6e640174ce728c3b782a3c8b XL fa817fcd

Ένα νέο TV Box που μόλις κυκλοφόρησε, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρόκειται για το T95 Max Plus, το οποίο βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie και διαθέτει πανίσχυρα χαρακτηριστικά, ενώ είναι το πρώτο TV Box της ελληνικής αγοράς με δυνατότητα αποκωδικοποίησης 8K UHD video.

Ένα νέο TV Box που μόλις κυκλοφόρησε, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρόκειται για το T95 Max Plus, το οποίο βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie και διαθέτει πανίσχυρα χαρακτηριστικά, ενώ είναι το πρώτο TV Box της ελληνικής αγοράς με δυνατότητα αποκωδικοποίησης 8K UHD video. Έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Netflix, YouTube, Kodi, αλλά και το Google Play Store που κάνει διαθέσιμες αμέτρητες άλλες εφαρμογές. Με ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4/5GHz, νέο AMLogic SoC και τεράστιο χώρο αποθήκευσης, αναμένεται να ικανοποιήσει τους φίλους της κατηγορίας.

Το T95 Max Plus έχει σχεδιαστεί για χρήστες που επιζητούν μια οικονομική λύση που να τους επιτρέπει να παρακολουθούν πλούσιο Over The Top περιεχόμενο στην τηλεόραση, μετατρέποντάς την σε Smart TV. Έτσι, με τη μικρή αυτή συσκευή οι χρήστες μπορούν να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία του Netflix, να παρακολουθούν 4K video από το YouTube και να απολαμβάνουν τις αποθηκευμένες ταινίες τους από τον media center Kodi, με δυνατότητα αποκωδικοποίησης ακόμα και 8K UHD περιεχομένου. Μπορούν επίσης να σερφάρουν με άνεση στις σελίδες του Internet, αλλά και να κατεβάζουν μέσα από το Google Play Store όσες εφαρμογές επιθυμούν, με την άνεση που τους προσφέρει ο τεράστιος εσωτερικός χώρος αποθήκευσης. Επιπλέον, με ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας και Bluetooth, η μεταφορά και τοποθέτηση της συσκευής σε οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού γίνεται απλούστατη υπόθεση.

Χαρακτηριστικά

Το T95 Max Plus έρχεται σε ένα κλασικά σχεδιασμένο μαύρο τετράγωνο σασί, με διαστάσεις 100x100x17 χιλιοστών. Παρά τη μικρή της επιφάνεια η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED, ενώ στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες θύρες USB 3.0, USB 2.0 και micro SD. Η πίσω πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 5V/2A και θύρες HDMI 2.1, Ethernet 10/100Mbps, mini AV. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο learning για κοινό έλεγχο TV Box και τηλεόρασης, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 5V/2A και πολύγλωσσο φυλλάδιο χρήστη.

Το T95 Max Plus βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie και στο εσωτερικό του διαθέτει το νέο SoC (System on Chip) AMLogic S905X3, τεχνολογίας 12nm (nanometer). Το chipset αυτό εξοπλίζεται με υψηλής απόδοσης 64-bit επεξεργαστή Cortex-A55, τεχνολογίας ARMv7, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1,91GHz (4×1,91GHz). Έχει επίσης ενσωματωμένο διπύρηνο επεξεργαστή γραφικών Mali-G31 που υποστηρίζει το OpenGL ES 3.2 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών και αποτελεί βέλτιστη λύση για την αναπαραγωγή 4K video. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 4GB DDR3 που είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη που διαθέτουν τα περισσότερα TV Box της αγοράς, με την καθαρά διαθέσιμη να φτάνει περίπου τα 3.1GB, γεγονός που εγγυάται την υψηλότερη ταχύτητα λειτουργίας και τη μέγιστη σταθερότητα του συστήματος, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες για παγώματα κατά τη θέαση τηλεοπτικού περιεχομένου. Έχει επίσης εσωτερική μνήμη FLASH 64GB eMMC που αποτελεί έναν τεράστιο χώρο αποθήκευσης, από την οποία η καθαρά διαθέσιμη φτάνει τα 54GB και επαρκεί πλήρως για την εγκατάσταση όσων εφαρμογών επιθυμεί ο χρήστης.

Το T95 Max Plus έχει δυνατότητα να αποκωδικοποιεί 8K@24fps (7680×4320) UHD video που προσφέρει ακόμα πιο καθαρή εικόνα σε σύγκριση με το 4K. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση VP9 Profile-2 έως 4K/2K@60fps, H.265/HEVC MP-10@L5.1 έως 4K/2K@60fps, AVS2-P2 Profile έως 4K/2K@60fps,  H.264/AVC HP@L5.1 έως 4K/2K@30fps , H.264/MVC έως 1080P@60fps, MPEG-4 ASP@L5 έως1080P@60fps (ISO-14496), WMV/VC-1 SP/MP/AP έως 1080P@60fps, AVS-P16 (AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile έως 1080P@60fps, MPEG-2 MP/HL έως 1080P@60fps (ISO-13818), MPEG-1 MP/HL έως 1080P@60fps (ISO-11172) και  Real Video 8/9/10 έως 1080P@60fps. Σε ότι αφορά τον ήχο, υποστηρίζει αποκωδικοποίηση AC3 (Dolby Digital), E-AC3 (Dolby Digital Plus/DD+), AAC και DTS, ενώ υποστηρίζει και downmix  7.1 σε 5.1. Μέσω της HDMI 2.1 θύρας του, το T95 Max Plus αποδίδει στην τηλεόραση εικόνα με μέγιστη ανάλυση 4K 2160p@30Hz και υποστήριξη Dolby Vision, διαθέτει όμως και mini AV που επιτρέπει τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4/5GHz που λύνει το πρόβλημα της μακρινής απόστασης από το modem/router και διευκολύνει την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού, αλλά και Bluetooth 4.1 που επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με πληκτρολόγια, mouse, χειριστήρια παιχνιδιών και άλλες ακόμα συσκευές. Υποστηρίζονται επίσης λειτουργίες Miracast και AirPlay για ασύρματη μετάδοση περιεχομένου από το smartphone και προβολή του στην τηλεόραση.

Βασικές λειτουργίες

Το T95 Max Plus προορίζεται βασικά για αναπαραγωγή 4K video από το YouTube, για πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω browser, για χρησιμοποίηση ενεργής συνδρομής στη δημοφιλή υπηρεσία του Netflix, για IPTV streaming και παρακολούθηση αποθηκευμένων ταινιών με δυνατότητα υποστήριξης 8K UHD μέσω του Kodi. Υποστηρίζονται αρχεία video με format MKV, WMV, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, MP4, RM και JPG, ήχου MP3, AAC, WMA, RM, FLAC και Ogg, καθώς και εικόνας JPEG, BMP, GIF, PNG και TIF. Οι βασικές αυτές λειτουργίες μπορούν να εμπλουτιστούν με πλήθος IPTV και άλλων ακόμα εφαρμογών που είναι διαθέσιμες μέσα από τα καταστήματα Aptoide TV και Google Play Store, καθώς ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης επαρκεί άνετα για την εγκατάστασή τους. 

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το T95 Max Plus συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο learning που δέχεται προγραμματισμό ώστε να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και περιλαμβάνει την εκμάθηση των πλήκτρων αυξομείωσης ήχου V±, σίγασης, επιλογής πηγής εισόδου TV IN και Power, με τις λειτουργίες των αντίστοιχων οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου. Τα πέντε αυτά πλήκτρα διαθέτουν διαφορετικό χρώμα από τα υπόλοιπα και είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστή περιοχή Control TV, ώστε να εντοπίζονται εύκολα, ενώ είναι μόνιμα σε κατάσταση active και δεν απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους. Επιπλέον, ο προγραμματισμός των πλήκτρων παραμένει σε ισχύ ακόμα και όταν οι αποστραγγισμένες μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου αντικατασταθούν με νέες. Η διαδικασία ξεκινάει κρατώντας πατημένο το πλήκτρο POWER της περιοχής Control TV. Το ενδεικτικό LED αρχίζει να αναβοσβήνει με γρήγορο ρυθμό και το απελευθερώνουμε μετά από 5 δευτερόλεπτα όταν και μένει σταθερά αναμμένο, κάτι που υποδεικνύει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση learning. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο εκμάθησης απέναντι από το γνήσιο (“μάτι” με “μάτι”) σε κοντινή απόσταση (μικρότερη των 3 εκ.) μεταξύ τους. Πατάμε ένα από τα πλήκτρα που θέλουμε να προγραμματίσουμε και το ενδεικτικό LED αρχίζει να αναβοσβήνει με αργό ρυθμό, υποδεικνύοντας έτσι ότι είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης, το LED αναβοσβήνει τρεις φορές και μετά επανέρχεται και πάλι σταθερά αναμμένο, σηματοδοτώντας έτσι την επιτυχία του προγραμματισμού. Εκτελούμε τα παραπάνω βήματα για όλα τα πλήκτρα Control TV και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία learning με το πάτημα του πλήκτρου OK που σβήνει το ενδεικτικό LED.

Μενού

Το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής κάρτας του μενού καταλαμβάνεται από μεγάλα εικονίδια Recommend για άμεση επιλογή των αγαπημένων εφαρμογών του χρήστη, YouTube, Google Play, Chrome για πρόσβαση στις αντίστοιχες λειτουργίες και My Files για πλοήγηση στα αρχεία της συσκευής, ενώ μπορούν να προστεθούν τρία επιπλέον εικονίδια εφαρμογών επιλογής του χρήστη. Στο κάτω μέρος της κάρτας είναι τοποθετημένα τρία εικονίδια για άμεση μετάβαση στις ρυθμίσεις, στην αρχική οθόνη και στις εγκατεστημένες εφαρμογές, ενώ στο πάνω μέρος εμφανίζονται το εικονίδιο σύνδεσης και η ώρα. Στην κάρτα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές βρίσκουμε το AppInstaller, τα Settings και Droid Settings για τις διάφορες ρυθμίσεις της συσκευής, τον File Browser, τα Media Center και AirPin (PRO) για τις λειτουργίες DLNA και AirPlay, το Miracast, τα καταστήματα Aptoide TV και Play Store, τον Chrome, τους Movie Player και KD Player (Kodi), ενώ εδώ υπάρχουν φυσικά το Netflix και το YouTube.

Δοκιμή εφαρμογών

Με τη χρήση του Chrome η πλοήγηση στο Internet εκτελείται σε γενικές γραμμές ομαλά, ενώ και το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο βοηθάει την περιήγηση μέσα στις σελίδες, προτείνεται όμως η χρήση ασύρματου ή Bluetooth πληκτρολογίου/mouse για πιο άνετο σερφάρισμα. Το YouTube λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς η αναζήτηση των τίτλων και η αναπαραγωγή των video εκτελούνται απροβλημάτιστα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ποιότητα εικόνας με μέγιστη τιμή 2160p 4K. Χρησιμοποιήσαμε τη συνδρομή μας και συνδεθήκαμε στη δημοφιλή υπηρεσία του Netflix, το οποίο λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα. Η ροή του video δεν προβλημάτισε σε κανένα σημείο, ενώ η ποιότητα της εικόνας είναι αυτή που συναντάμε στα περισσότερα Android TV Box αυτής της κατηγορίας και βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο που περιέχει αποθηκευμένα αρχεία video και ανοίξαμε τον Kodi, ο οποίος έρχεται στην έκδοση 18.0. Η συσκευή δυσκολεύτηκε στην αποκωδικοποίηση των video με ανάλυση 8K, με αποτέλεσμα να ζορίζεται εμφανέστατα κατά την αναπαραγωγή τους. Τα πράγματα αντίθετα ήταν σαφώς καλύτερα σε 4K περιεχόμενο, με την αναπαραγωγή όλων των video που δοκιμάσαμε να εκτελείται απολύτως ομαλά. Επιπλέον, τόσο ο DTS ήχος, όσο και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι των ταινιών που επιλέξαμε, αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Συνδέσαμε επίσης USB stick με έτοιμες λίστες μορφής m3u και εκτελέσαμε με επιτυχία live streaming σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια.

Από το κατάστημα του Aptoide TV κατεβάσαμε και δοκιμάσαμε τις εφαρμογές Popcorn Time και Mobdro, οι οποίες λειτούργησαν απροβλημάτιστα. Μέσα από το video club του Popcorn Time παρακολουθήσαμε ταινίες με πολύ καλή ποιότητα εικόνας, ενώ μέσω του Mobdro κάναμε live streaming σε δημοφιλή ξένα τηλεοπτικά κανάλια με μέτρια ποιότητα εικόνας. Τέλος, κατεβάσαμε μέσα από το Google Play Store την εφαρμογή NBA app και χρησιμοποιώντας την ενεργή συνδρομή μας συνδεθήκαμε στο NBA League Pass. Η λειτουργία της εφαρμογής ήταν άψογη και μέσα από αυτή παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση αγώνες μπάσκετ από το πρωτάθλημα του NBA, απολαμβάνοντας κορυφαίο θέαμα με εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

{gallery}30209{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....