Skip to main content
21 Μαΐου 2020 13:55

Infomir MAG424w3

Νέο UHD MAG, με υποστήριξη 4K HEVC, ενσωματωμένο Wi-Fi & τηλεχειριστήριο learning

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
674065f08663c67d1ccfe585a7991297 XL eff459ab

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη της συνταγή να σχεδιάζει εξειδικευμένες συσκευές αναπαραγωγής IPTV/OTT περιεχομένου, η ουκρανική Infomir εμπλουτίζει τη δημοφιλή σειρά MAG με ένα νέο, βελτιωμένο μοντέλο. Πρόκειται για το MAG424w3, το οποίο υποστηρίζει αναπαραγωγή video με εικόνα υπερυψηλής ευκρίνειας…

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη της συνταγή να σχεδιάζει εξειδικευμένες συσκευές αναπαραγωγής IPTV/OTT περιεχομένου, η ουκρανική Infomir εμπλουτίζει τη δημοφιλή σειρά MAG με ένα νέο, βελτιωμένο μοντέλο. Πρόκειται για το MAG424w3, το οποίο υποστηρίζει αναπαραγωγή video με εικόνα υπερυψηλής ευκρίνειας (4K/UHD) και κωδικοποίηση υψηλής απόδοσης (HEVC). Είναι μια βελτιωμένη έκδοση του βασικού μοντέλου MAG424 που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux 4.4.35, το οποίο έχει πλέον ενσωματωμένες μονάδες Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5GHz και Bluetooth 4.1.

Χάρη στην υποστήριξη middleware που διαθέτει, το MAG424w3 είναι μια εξειδικευμένη συσκευή για σύνδεση σε IPTV portals, αλλά και για εκτέλεση live streaming σε τηλεοπτικά κανάλια που περιέχονται σε λίστες αρχείων μορφής .m3u, οι οποίες εισάγονται χειροκίνητα με τη χρήση ενός αποθηκευτικού μέσου. Έτσι, λειτουργώντας ουσιαστικά ως IPTV δέκτης, παρέχει στο χρήστη έναν εναλλακτικό τρόπο ζωντανής τηλεθέασης αμέτρητων τηλεοπτικών καναλιών, καθώς η λήψη τους δεν προϋποθέτει τη σύνδεση καλωδίου επίγειας η δορυφορικής κεραίας, παρά μόνο την ύπαρξη σύνδεσης Internet. Υποστηρίζοντας ανάλυση 4Κ/UHD, μπορεί να αναπαράγει όλα τα αποθηκευμένα video υπερυψηλής ευκρίνειας που διαθέτουν συμπίεση H.265/HEVC και εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους. Χάρη στον ενσωματωμένο Internet Browser παρέχει στο χρήστη δυνατότητα πλοήγησης στις σελίδες του διαδικτύου, ενώ προβάλει και αναλυτικές πληροφορίες για την πρόγνωση του καιρού. Επιπλέον, το ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5GHz λύνει το πρόβλημα της μακρινής απόστασης από το οικιακό modem/router, απλοποιώντας έτσι την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε τηλεόραση.

Χαρακτηριστικά

Συμπεριλαμβανομένου του τηλεχειριστηρίου learning που το συνοδεύει, το MAG424w3 έρχεται με το μοντέρνο Micro Fusion σχεδιασμό της Infomir, σε μαύρο πλαστικό σασί που έχει διαστάσεις 115x115x28 χιλιοστών και βάρος 180 γραμμαρίων. Η επιφάνεια της πάνω πλευράς έχει ενσωματωμένο πλήκτρο ON/Stand-by, ενώ στο πάνω μέρος της δεξιάς γωνίας της πρόσοψης είναι τοποθετημένο διακριτικά ένα ενδεικτικό LED λειτουργίας. Στην αριστερή πλευρά του βρίσκουμε μια USB 2.0 και μια USB 3.0 θύρα, ενώ το πίσω μέρος του διαθέτει εξοπλισμό συνδέσεων που περιλαμβάνει υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, θύρα LAN, θύρα HDMI 2.0 και υποδοχή microSD. Στο κουτί της συσκευασίας του αποκωδικοποιητή θα βρούμε επίσης το τηλεχειριστήριο learning, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και δύο φυλλάδια με οδηγίες χρήσης σε αγγλικά και γερμανικά.

Το MAG424w3 διαθέτει στο εσωτερικό του HiSilicon chipset Hi3798MV200, το οποίο έχει ενσωματωμένο υψηλής απόδοσης επεξεργαστή Cortex-A53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARM και αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.200MHz (4×1.200MHz), ενώ αποδίδει 15.000 DMIPS. Έχει επίσης ενσωματωμένη μνήμη RAM 1GB και FLASH 8GB eMMC. Τα ισχυρά του χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή HEVC αναδεικνύουν άριστα τις δυνατότητες των σύγχρονων δικτύων οπτικών ινών, αναπαράγοντας online με ευκολία 4K περιεχόμενο. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265/HEVC, H.264 (AVC), MPEG-1/2, MPEG-4, XviD και ήχου MPEG L1/L2/L3, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC, Dolby Digital Plus, όχι όμως και DTS. Υποστηρίζει το middleware που βασίζεται στην πλατφόρμα Ministra TV (έκδοση 5.4.0 ή νεότερη) της Infomir κι έτσι έχει άριστη συμβατότητα λειτουργίας σε IPTV portals, γεγονός που καθιστά το MAG424w3 ως μία από τις πλέον αξιόπιστες συσκευές του είδους. Έχει επίσης δυνατότητα να εκτελεί IPTV streaming σε τηλεοπτικά κανάλια που περιέχονται σε έτοιμες λίστες M3U, M3U8, PLS και CUE. Εξοπλίζεται με θύρα HDMI που αποδίδει UHD (2160p) ανάλυση, ενώ διαθέτει υποδοχή Micro SD και δύο θύρες USB που καλύπτουν με ευκολία τις ανάγκες του χρήστη για σύνδεση εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων και πληκτρολογίου/mouse για άνετη χρήση της συσκευής. Υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων video TS, MTS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB, 3GP, ήχου MP3, MPA, M4A, OGG, WAV, ACC και εικόνας JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW, ενώ υποστηρίζει και εξωτερικούς υπότιτλους DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt. Για τη σύνδεση στο Internet χρησιμοποιεί θύρα Ethernet 100Mbps, αλλά και Wi-Fi ac 2×2 που καλύπτει την περίπτωση μακρινής απόστασης από το modem/router, ενώ έχει και ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth 4.1.

Τηλεχειριστήριο με λειτουργία learning

Το MAG424w3 συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά εργονομικό τηλεχειριστήριο εκμάθησης που δέχεται προγραμματισμό ώστε να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Μέσα από μια πανεύκολη διαδικασία, τα πλήκτρα αυξομείωσης ήχου V±, σίγασης, POWER και A/V αντιγράφουν τις λειτουργίες των αντίστοιχων οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου. Τα πέντε αυτά πλήκτρα είναι σημειωμένα με γαλάζιο χρώμα για να εντοπίζονται εύκολα και είναι μόνιμα σε κατάσταση active, ώστε να μην απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους. Και μάλιστα, ο προγραμματισμός των πλήκτρων παραμένει σε ισχύ ακόμα και μετά την αντικατάσταση των αποστραγγισμένων μπαταριών. Η διαδικασία ξεκινάει κρατώντας για τρία δευτερόλεπτα πατημένα ταυτόχρονα το κόκκινο και το μπλε πλήκτρο των πρόσθετων λειτουργιών του τηλεχειριστηρίου, οπότε ενεργοποιούνται και μένουν σταθερά αναμμένα τα ενδεικτικά LED των πλήκτρων TV power (πράσινο) και STB power (κόκκινο), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση learning. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο του MAG απέναντι από αυτό της τηλεόρασης, σε έως 5 εκατοστών απόσταση μεταξύ τους. Πατάμε ένα από τα πλήκτρα που θέλουμε να προγραμματίσουμε, το ενδεικτικό LED του STB power (κόκκινο) αναβοσβήνει μια φορά και μετά παραμένει σε θέση ON, πράγμα που υποδεικνύει ότι το πλήκτρο είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης μέχρι να αναβοσβήσει δύο φορές το ενδεικτικό LED TV power (πράσινο) και μετά να παραμείνει σε θέση ON, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχία του προγραμματισμού. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για καθένα από τα υπόλοιπα πλήκτρα που θέλουμε να αντιγράψουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία learning με το πάτημα του πλήκτρου OK.

Μενού

Όταν τεθεί σε λειτουργία το MAG424w3 εισέρχεται αυτόματα στο ενσωματωμένο portal, το μενού του οποίου έχει τη γνώριμη μορφή που συναντάμε στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς MAG. Στο πάνω μέρος της κεντρικής κάρτας βρίσκονται το εικονίδιο με τον τύπο σύνδεσης, η ώρα, η ημερομηνία και οι πληροφορίες του καιρού, ενώ το υπόλοιπο μέρος καταλαμβάνει μια σειρά εικονιδίων. Από το “Home Media” εμφανίζονται τα συνδεδεμένα δικτυακά και τοπικά μέσα αποθήκευσης, τα αγαπημένα IPTV κανάλια και οι εγγραφές του χρήστη. Επιλέγοντας “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των τηλεοπτικών καναλιών που έχουμε εκεί αντιγράψει από έτοιμες λίστες αναπαραγωγής. Το ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιεί τη δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης video από laptop ή συσκευή Android, για προβολή του στην οθόνη της τηλεόρασης. Από το “Download manager” πραγματοποιείται η διαχείριση των κατεβασμένων αρχείων, ενώ μέσω του “Internet Browser” εκτελείται η πλοήγηση στις σελίδες του διαδικτύου. Από το εικονίδιο “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα προβάλλονται οι πληροφορίες της τρέχουσας θερμοκρασίας και η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες τρεις ημέρες. Από το “Menu Guide” μπορούμε να βρίσκουμε αναλυτικές οδηγίες για τις λειτουργίες της συσκευής. Από το “Settings” εισερχόμαστε στο μενού των διάφορων ρυθμίσεων της συσκευής, όπου μπορούμε μεταξύ άλλων να επιλέξουμε γλώσσα υπότιτλων, να ενεργοποιήσουμε το Time Shift, να εκτελέσουμε έλεγχο της ταχύτητας σύνδεσης και να ορίσουμε τις ρυθμίσεις του συστήματος. Έτσι, μέσα από το “System settings” μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο σύνδεσης (Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth), την ανάλυση της εικόνας (μέγιστη τιμή 3840x2160p-60), τη χρονική ζώνη, την ενεργοποίηση HDMI-CEC, την επανεκκίνηση της συσκευής, την εκτέλεση αναβάθμισης, την προσθήκη URL για portal επιλογής του χρήστη, καθώς και άλλες ακόμα ρυθμίσεις του συστήματος. Ενώ τέλος, μέσα από το “Record Manager” πραγματοποιείται η διαχείριση των εγγραφών μας.

Λειτουργία του ενσωματωμένου Portal

Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω του ενσωματωμένου Internet Browser εκτελείται απολύτως ομαλά, ενώ χάρη στη Bluetooth σύνδεση που λειτουργεί θαυμάσια χρησιμοποιήσαμε πληκτρολόγιο-mouse, το οποίο έκανε την πλοήγησή μας πανεύκολη. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο που περιέχει λίστα αναπαραγωγής τηλεοπτικών καναλιών μορφής m3u και επιλέξαμε το εικονίδιο “Home Media”. Αναζητήσαμε το αρχείο και το επιλέξαμε, οπότε και εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές, F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για προσθήκη όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Επιλεκτική αντιγραφή οποιουδήποτε καναλιού ξεχωριστά στη λίστα IPTV channels μπορεί να γίνει και με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2, πατώντας στο ‘’Copy’’ μέσα από το αναδυόμενο μενού, ενώ πηγαίνοντας στη συνέχεια στο IPTV channels και επιλέγοντας “Paste” ολοκληρώνουμε τη μεταφορά του στη λίστα των IPTV καναλιών. Επιλέξαμε επίσης την εκτέλεση αποθηκευμένων video που περιέχονται στο σκληρό δίσκο. Η αναπαραγωγή όλων των video που δοκιμάσαμε με ανάλυση UHD και συμπίεση H.265/HEVC εκτελέστηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, ενώ κατά την αναπαραγωγή κάθε αποθηκευμένης ταινίας επιλέγοντας iso8859-7 μέσα από το αναδυόμενο μενού αναγνωρίστηκαν και οι ελληνικοί υπότιτλοι. Τέλος, σε λειτουργία IPTV channels χρησιμοποιήσαμε το κόκκινο πλήκτρο (F1) και μέσα από το αναδυόμενο μενού ορίσαμε ώρα έναρξης και τέλους, εκτελώντας με απόλυτη επιτυχία ζωντανή και προγραμματισμένη εγγραφή προγράμματος. Οι εγγραφές αποθηκεύονται στο φάκελο Records που δημιουργείται αυτόματα και βρίσκεται μέσα στο “Home Media”, ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσα από το “Record Manager”.

Προσθήκη εξωτερικού portal

Η δυνατότητα σύνδεσης σε IPTV portals αποτελεί το βασικό σκοπό για τον οποίο έχει σχεδιαστεί το MAG424w3. Για να γίνει αυτό εφικτό, θα πρέπει να επιλέξουμε μέσα από το μενού “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals”, ώστε να εμφανιστεί η κάρτα εισαγωγής των απαραίτητων στοιχείων. Στην κάρτα αυτή μπορούμε να εισάγουμε έως δύο URL και αντίστοιχα ονόματα για ισάριθμα portals, ενώ ενεργοποιώντας το “Multiportal mode” μπορούμε να επιλέξουμε το Portal εκκίνησης, ώστε η συσκευή να συνδέεται αυτόματα σε αυτό κατά την επανεκκίνησή της. Εναλλακτικά, μπορούμε κατά την εκκίνηση (όταν μας ζητηθεί) να πατήσουμε το πλήκτρο menu και να επιλέξουμε το portal στο οποίο θέλουμε να συνδεθούμε. Η λειτουργία του MAG424w3 σε IPTV portal που δοκιμάσαμε ήταν υποδειγματική, ενώ η χρήση του ενσωματωμένου middleware έκανε την πλοήγησή μας στο μενού των υπηρεσιών εξαιρετική. Έχοντας επιλέξει Wi-Fi σύνδεση, το streaming σε προγράμματα με εικόνα υψηλής ευκρίνειας ήταν πραγματικά άριστο, ενώ και η αναπαραγωγή video από το YouTube ήταν απροβλημάτιστη.

{gallery}31107{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...