Skip to main content
26 Ιουλίου 2020 23:14

Smart TVs

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις έξυπνες τηλεοράσεις

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
3c0f677b130a0a19d056b7a4b11f932b XL d88b25cc

Οι Smart TVs έχουν φέρει μια επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των τηλεοράσεων και στο περιεχόμενο που μπορούμε να παρακολουθούμε μέσα από αυτές. Η ζήτησή τους σημειώνει στις μέρες μας εκρηκτική αύξηση, καθώς η προτίμηση σε αυτές από τους υποψήφιους αγοραστές είναι συντριπτικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηλεοράσεις. Ας δούμε λοιπόν τι είναι η Smart TV, πώς λειτουργεί…

Οι Smart TVs έχουν φέρει μια επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των τηλεοράσεων και στο περιεχόμενο που μπορούμε να παρακολουθούμε μέσα από αυτές. Η ζήτησή τους σημειώνει στις μέρες μας εκρηκτική αύξηση, καθώς η προτίμηση σε αυτές από τους υποψήφιους αγοραστές είναι συντριπτικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηλεοράσεις. Ας δούμε λοιπόν τι είναι η Smart TV, πώς λειτουργεί, ποιοι τύποι υπάρχουν, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, καθώς και ποιοι είναι οι διάφοροι παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πριν την αγορά της.

Οι Smart TVs είναι κάτι περισσότερο από απλές τηλεοράσεις, καθώς βασίζονται σε λειτουργικό σύστημα και διαθέτουν πρόσθετη λειτουργικότητα που τις κάνει εξαιρετικά δημοφιλείς. Επιπλέον, κάθε Smart TV είναι μια από τις πολλές συσκευές που ανήκουν στην οικογένεια των έξυπνων συσκευών. Όπως συμβαίνει όμως με όλες τις τεχνολογίες, έτσι κι αυτές διαθέτουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που θα πρέπει κάποιος να τα γνωρίζει προτού προχωρήσει στην αγορά μιας νέας Smart TV. Δεδομένου ότι είναι πιο ακριβές από τις απλές τηλεοράσεις, αξίζει στην πραγματικότητα η αγορά τους; Στο ερώτημα αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε μέσα από διάφορες παραμέτρους που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Τι κάνει μια Smart TV που μια απλή τηλεόραση δεν μπορεί;

Όταν καθόμαστε να δούμε τηλεόραση, προσπαθούμε να βρούμε κάποιο κανάλι που να προβάλλει το περιεχόμενο που θα επιθυμούσαμε εκείνη τη στιγμή να παρακολουθήσουμε. Δεδομένου ότι η ροή των ζωντανών προγραμμάτων δεν αποφασίζεται από εμάς, αρκετές φορές αισθανόμαστε κάπως απογοητευμένοι γιατί δε μας αρέσουν αυτά που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι, επιλέγουμε τη χρήση της δορυφορικής ή IPTV συνδρομής μας για να παρακολουθήσουμε VOD περιεχόμενο, κάτι που όμως προϋποθέτει τη χρήση εξωτερικής συσκευής (δέκτη ή TV Box) συνδεδεμένης στο Internet. Εδώ λοιπόν βλέπουμε τη σημασία και την αναγκαιότητα της Smart TV, καθώς η ίδια η τηλεόραση πλέον μας επιτρέπει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε προγράμματα της επιλογής μας τη στιγμή που εμείς το επιθυμούμε, αρκεί να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Αυτή είναι η βασική μορφή της Smart TV, που αποκαλείται αλλιώς και συνδεδεμένη τηλεόραση ή υβριδική τηλεόραση.

Τι είναι η Smart TV;

Με λίγα λόγια, η Smart TV είναι μια τηλεόραση που ενσωματώνει ένα λειτουργικό σύστημα/πλατφόρμα, ώστε να επιτρέπει στο χρήστη να αποκτάει πρόσβαση, να διαχειρίζεται και να παρακολουθεί περιεχόμενο μέσω του διαδικτύου, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης καμίας εξωτερικής συσκευής. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορες υπηρεσίες, όπως video streaming, πλοήγηση στις σελίδες του web, ή ακόμα και να παίζει online παιχνίδια. Μερικές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στις οποίες μπορούμε να αποκτούμε πρόσβαση μέσα από τις έξυπνες τηλεοράσεις είναι τα Netflix, YouTube, Spotify και Amazon Prime Video.

Πώς λειτουργεί η έξυπνη τηλεόραση;

Η λειτουργία της παραδοσιακής τηλεόρασης επικεντρώνεται στο να μεταφέρει εικόνες στην οθόνη της, συντονίζοντας το tuner του δέκτη και αποκωδικοποιώντας τα σήματα εκπομπής. Αν διαθέτουμε μια τέτοια τηλεόραση, αποκωδικοποιητή και σύνδεση στο Internet, μπορούμε να ενσωματώσουμε τις λειτουργίες και των τριών με τέτοιο τρόπο που να μας επιτρέπει να παρακολουθούμε στην τηλεόραση περιεχόμενο που βασίζεται στο διαδίκτυο. Από την άλλη πλευρά, εκτός από τη λήψη τηλεοπτικών καναλιών η έξυπνη τηλεόραση έχει την πρόσθετη δυνατότητα να φορτώνει και να μεταδίδει επιπλέον περιεχόμενο που προέρχεται από το διαδίκτυο. Πρακτικά, η Smart TV μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με ένα τεράστιο tablet, ή με έναν σταθερό υπολογιστή που παρέχει στη διάθεση του χρήστη εικονικό πληκτρολόγιο, ενώ αρκετά μοντέλα συνοδεύονται από air mouse για απευθείας πληκτρολόγηση κειμένου. Για τη σύνδεση στο Internet εξοπλίζονται με θύρα Ethernet, ενώ όλα τα νέα μοντέλα έχουν και ενσωματωμένο Wi-Fi που λύνει το πρόβλημα της μακρινής απόστασης από το οικιακό modem/router. Οι πλατφόρμες των Smart TVs διαθέτουν εργαλεία SDK (Software Development Kit) ή NDK (Native Development Kit) που επιτρέπουν σε προγραμματιστές τρίτων μερών να δημιουργούν εφαρμογές για αυτές, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του υλικού. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν στη συνέχεια να εγκατασταθούν και να απεγκατασταθούν από τους χρήστες για πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο, παρακάμπτοντας τις πλατφόρμες παραδοσιακών μέσων. Οι έξυπνες τηλεοράσεις μπορούν να λαμβάνουν και να παραδίδουν στους χρήστες περιεχόμενο (όπως φωτογραφίες ή ταινίες ή μουσική) από άλλες φορητές συσκευές, εφόσον είναι συνδεδεμένες στο ίδιο τοπικό δίκτυο. Επιπλέον, παρέχουν πρόσβαση σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως Video-on-Demand (VOD), ηλεκτρονικές διαφημίσεις, παιχνίδια, μέσα κοινωνική δικτύωσης και εφαρμογές πολυμέσων.

Τύποι των Smart TVs

Υπάρχουν διάφοροι τύποι έξυπνων τηλεοράσεων, οι οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την ανάλυση της εικόνας, την τεχνολογία της οθόνης και την πλατφόρμα του λογισμικού που διαθέτουν.

Ανάλυση εικόνας: Με βάση την ανάλυση της εικόνας, μια Smart TV μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε 4K Ultra HD, Full HD και HD.

Η τεχνολογία 4K Ultra HD παρέχει ανάλυση 2160p, η οποία είναι 4 φορές μεγαλύτερη από αυτήν των τηλεοράσεων Full HD. Επομένως, το 4K Ultra HD προσφέρει περισσότερη ευκρίνεια με πολύ πιο λεπτομερείς εικόνες. Το επίπεδο αυτής της ανάλυσης παρέχει στον τηλεθεατή την ελευθερία να κάθεται κοντά στην τηλεόραση και να απολαμβάνει μια εντυπωσιακή τηλεοπτική εμπειρία, ασύγκριτα  ανώτερη από την αντίστοιχη των κανονικών τηλεοράσεων. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να αναβαθμίζει σε μεγαλύτερη κλίμακα (upscaling) το υπάρχον περιεχόμενο HD, κάνοντας την εικόνα πιο ευκρινή και πιο οξύτερη.

Η τεχνολογία Full HD παρέχει ανάλυση 1080p,  η οποία είναι είναι αρκετά υψηλή ώστε να επιτρέπει μια εξαιρετική εμπειρία προβολής. Η ανάλυση αυτή κάνει δυνατή την παρακολούθηση ταινιών Blu Ray σε τηλεοράσεις Full HD, χωρίς καμία υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας.

Τέλος, η HD είναι η παλαιότερη τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2005, ώστε να παρέχει ανάλυση 720p. Την συναντάμε κυρίως σε Smart TVs με οθόνες έως 32 ιντσών και σε ορισμένες των 39 ιντσών, οι οποίες αναφέρονται ως HD ή HD Ready.

Τεχνολογία οθόνης: Με βάση την τεχνολογία της οθόνης, οι έξυπνες τηλεοράσεις μπορούν να ταξινομηθούν σε Smart TVs LCD, LED και OLED.

Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη της Smart TV είναι LCD (Liquid Crystal Display), δηλαδή οθόνη υγρών κρυστάλλων. Από την άλλη πλευρά, οι τύπου LED (Light Emitting Diodes) βασίζονται σε διόδους εκπομπής φωτός και θεωρούνται μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Οι οθόνες τεχνολογίας OLED (Organic Light Emitting Diodes) προσφέρουν εξαιρετικά υψηλό βαθμό ακρίβειας χρωμάτων. Η τεχνολογία OLED επιτρέπει ευρύτερη γωνία θέασης και εικόνες πεντακάθαρες χωρίς ίχνος θόλωσης, καθώς κάθε ένα από τα εκατομμύρια pixels φωτίζεται ξεχωριστά. Η τεχνολογία αυτή είναι ιδανική να χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό εξαιρετικά λεπτών οθονών τηλεόρασης.

Πλατφόρμες λογισμικού: Οι πλατφόρμες λογισμικού θεωρούνται ως ένας επίσης βασικός παράγοντας για την κατηγοριοποίηση των έξυπνων τηλεοράσεων. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα στοιχεία που διαθέτουν είναι κοινά, κάθε κατασκευαστής προτιμά να χρησιμοποιεί τη δική του πλατφόρμα λογισμικού. Οι πιο κοινές πλατφόρμες που συναντάμε είναι οι εξής:

Web OS: Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα είναι γνωστό για την ταχύτητά του και χρησιμοποιείται στις έξυπνες τηλεοράσεις της LG. Είναι συμβατό με Netflix, YouTube, Amazon Prime Video και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες περιεχομένου. Δεν είναι εύκολο να εξατομικευτεί από το χρήστη, είναι όμως αρκετά δημοφιλές. Το μενού της πλατφόρμας είναι σχεδιασμένο με μία οριζόντια σειρά από προσαρμόσιμες κάρτες στο κάτω μέρος της οθόνης για εφαρμογές και ρυθμίσεις, αλλά και μια δεύτερη με περιεχόμενο που εμφανίζεται όταν επισημαίνεται μια εφαρμογή. Επιπλέον, ένας αρχικός πίνακας ελέγχου εμφανίζει όλες τις συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές. Χάρη στην υποστήριξη Amazon Alexa, Google Assistant και τον ψηφιακό βοηθό φωνής ThinQ της LG, επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές.

Tizen: Πρόκειται για το λειτουργικό σύστημα των έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung, το οποίο μοιάζει πολύ με το Web OS, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί στα μέτρα του χρήστη πιο εύκολα. Η πλοήγηση στο μενού του Tizen είναι επίσης αρκετά ευκολότερη, ενώ διαθέτει κι αυτό δυο σειρές εικονιδίων, μία με τα διαθέσιμα apps και μία με περιεχόμενο από οποιαδήποτε εφαρμογή που έχει επισημανθεί. Αν και οι ρίζες αυτού του λειτουργικού συστήματος προέρχονται από τα smartphones, το Tizen OS είναι συμβατό με ευρύτερη ποικιλία περιεχομένου που παρέχεται μέσω του ενσωματωμένου hub, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών i-Player και ITV Player. Διαθέτει επίσης κορυφαία υποστήριξη Amazon Alexa, Google Assistant και voice assistant της Samsung, επιτρέποντας στο χρήστη να ελέγχει συμβατές έξυπνες συσκευές, όπως φώτα και θερμοστάτες.

Firefox OS: Το Firefox OS είναι διαθέσιμο μόνο σε τηλεοράσεις Panasonic. Είναι γνωστότερο για τα πολύχρωμα αναδυόμενα εικονίδια, ενώ αποτελεί και ένα από τα πιο εύκολα λειτουργικά συστήματα. Είναι συμβατό με μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών, όπως το Netflix, το YouTube και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες.

Fire TV Edition: Είναι ένα λειτουργικό σύστημα που το συναντάμε σε οικονομικά προσιτές έξυπνες τηλεοράσεις, μάρκας κυρίως Grundig και Toshiba. Προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο και γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες streaming της Amazon, αλλά και στα Netflix, YouTube.  Έχει ενσωματωμένο τον βοηθό Alexa της Amazon που παρέχει δυνατότητα φωνητικής αλληλεπίδρασης σε ένα ευρύτατο φάσμα λειτουργιών, όπως αναζήτηση τίτλων ή έλεγχο του φωτισμού του δωματίου.

Android TV: Είναι το πιο δημοφιλές, αλλά και το πιο φιλικό στο χρήστη λειτουργικό σύστημα των έξυπνων τηλεοράσεων, λόγω της μεγάλης εξοικείωσής τους με τα Android smartphones. Προσαρμόζεται πολύ εύκολα στα μέτρα του χρήστη και παρέχει δυνατότητα άνετης πλοήγησης στο μενού της πλατφόρμας. Είναι φυσικά συμβατό με εφαρμογές όπως το Netflix και το YouTube, ενώ είναι επίσης και το πιο κατάλληλο για online gaming. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του Android TV απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα είναι το ενσωματωμένο κατάστημα του Google Play Store, πράγμα που επιτρέπει στο χρήστη να εγκαθιστά και να χρησιμοποιεί στην τηλεόραση οποιεσδήποτε εφαρμογές εκείνος επιθυμεί. Με απλά λόγια, ο χρήστης αποκτάει τη δυνατότητα να απολαμβάνει στην τηλεόραση κορυφαίες IPTV υπηρεσίες που προσφέρονται μόνο μέσα από τα Android TV Boxes. Χρησιμοποιείται σε Smart TVs που παράγει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων, η Sony, ενώ πλέον ενσωματώνεται σε νέα μοντέλα ολοένα και περισσότερων εταιριών (Philips, Toshiba, Sharp κ.ά.), κάτι που δείχνει ότι το Android OS είναι το λειτουργικό σύστημα που τελικά θα επικρατήσει στην αγορά.

Πλεονεκτήματα της Smart TV

Ας δούμε τώρα ποια είναι τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι Smart TVs έναντι των συμβατικών τηλεοράσεων, ώστε να κερδίσουν τελικά την προτίμηση του υποψήφιου αγοραστή.

Πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό περιεχομένου: Είτε αποθηκευμένο, είτε ζωντανό, η διαθεσιμότητα του τηλεοπτικού περιεχομένου αποτελεί τη βασική επιτυχία της Smart TV. Έτσι, επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί ακόμη και τις πιο πρόσφατες ταινίες που μπορεί να κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, καθώς και ταινίες παλαιότερων εποχών.

Παρακολουθεί ότι θέλει και όταν το θέλει: Η δυνατότητα του χρήστη να παρακολουθεί VOD περιεχόμενο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης μιας Smart TV.

Δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης: Με τη βοήθεια των φωνητικών καταχωρήσεων που υποστηρίζουν σε πολλές γλώσσες ο Google Assistant και ο Amazon Alexa, ο θεατής μπορεί να αναζητάει προγράμματα και να ρυθμίζει το χρονοδιάγραμμά του σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες.

Universal τηλεχειριστήριο: Το τηλεχειριστήριο της Smart TV έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο όλων των συνδεδεμένων συσκευών.

Παιχνίδια: Η έξυπνη τηλεόραση επιτρέπει την πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που είναι συμβατά με την πλατφόρμα λογισμικού στην οποία βασίζεται η Smart TV.

Μειονεκτήματα της Smart TV

Οι Smart TVs μπορεί να αναφέρονται ως έξυπνες τηλεοράσεις, διαθέτουν όμως και διάφορα μειονεκτήματα που θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη του ο υποψήφιος αγοραστής.

Ασφάλεια: Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε συνδεδεμένη στο Internet συσκευή, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σχετικά με την ασφάλειά της, στα οποία θα αναφερθούμε ξεχωριστά παρακάτω.

Κόστος: Παρόλο που το κόστος τους δεν είναι πλέον απαγορευτικό, οι Smart TVs  είναι αρκετά πιο βαριές στην τσέπη συγκριτικά με τις απλές τηλεοράσεις, αν και πολλοί κατασκευαστές έχουν φέρει στην αγορά σειρές οικονομικά προσιτών μοντέλων.

Αργή απόκριση με βαρύ φορτίο: Δεδομένης της περιορισμένης μνήμης τους, δεν είναι λίγες οι φορές που οι Smart TVs έχουν αργή απόκριση, παρόμοια με αυτή των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, λόγω του υπερβολικού φορτίου που δέχονται.

Εξάρτηση από το διαδίκτυο: Επειδή κυκλοφορούν συχνά ενημερώσεις για το λογισμικό και τις εγκατεστημένες εφαρμογές της, κάθε έξυπνη τηλεόραση χρειάζεται τακτική ενημέρωση για τη σωστή λειτουργία της.

Θέματα ασφαλείας

Οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet και βασίζουν τη λειτουργία τους σε λογισμικό, αντιμετωπίζουν πάντα προβλήματα ασφάλειας και αξιοπιστίας. Έτσι, δε θα μπορούσε και η έξυπνη τηλεόραση να εξαιρείται από το πρόβλημα αυτό. Θεωρητικά λοιπόν, κακόβουλοι hackers θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην έξυπνη τηλεόραση του χρήστη και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του. Θα μπορούσαν δηλαδή να έχουν πρόσβαση στα πλάνα ασφαλείας του, να τον παρακολουθούν μέσω της έξυπνης τηλεόρασης και να ακούνε τις συνομιλίες του. Και το πιο ενοχλητικό είναι ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να σημειωθούν χωρίς την παραμικρή γνώση του. Για παράδειγμα, οι συνήθειες και οι προτιμήσεις του για το περιεχόμενο που επιθυμεί να παρακολουθεί, είναι προσβάσιμες σε οποιονδήποτε αναζητά αυτές τις πληροφορίες. Το ίδιο ισχύει και για την ομιλία του από την ηχογράφηση μέσω κάμερας, ή από τη χρήση της φωνητικής αναζήτησης. Εάν η έξυπνη τηλεόραση είναι ενσωματωμένη σε εφαρμογές Smart Home, γίνεται επίσης ευκολότερη η υποκλοπή προσωπικών και οικονομικών στοιχείων του χρήστη. Επιπλέον, εάν στο μέλλον σταματήσουν να κυκλοφορούν ενημερώσεις λογισμικού, οι έξυπνες τηλεοράσεις θα γίνουν πιο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις.

Αξίζει τελικά η αγορά μιας Smart TV;

Στο ερώτημα αυτό απαντάμε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι ναι, αξίζει απόλυτα η αγορά μιας Smart TV. Επειδή έχει περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες από εκείνες των κανονικών τηλεοράσεων, αλλά και επειδή μπορεί να προστεθεί στο οικιακό δίκτυο των έξυπνων συσκευών και να λειτουργήσει ως κέντρο ελέγχου για αυτές. Επιπλέον, η δυνατότητα που προσφέρει στο χρήστη για streaming σε video και μουσική, μεταφέρει την ψυχαγωγία του σε άλλο επίπεδο. Για όσους ανησυχούν σχετικά με θέματα ασφαλείας και απορρήτου, μπορούν να αποσυνδέσουν την Smart TV από το Internet και να την χρησιμοποιούν ως μια απλή τηλεόραση. Με αυτόν τον τρόπο θα μηδενίσουν τις πιθανότητες για παραβίαση δεδομένων, θα χάσουν όμως τα μεγάλα πλεονεκτήματα που μπορεί να τους προσφέρει η έξυπνη τηλεόραση. Άλλωστε, οι Smart TVs είναι εδώ για να μείνουν και η ζήτησή τους συνεχώς αυξάνεται, ενώ αντίθετα, το ενδιαφέρον για τις απλές τηλεοράσεις εξαντλείται. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση στις τιμές των Smart TVs και θα οδηγήσει στη συνέχεια περισσότερους ανθρώπους να τις αποκτήσουν, μέχρι να γίνουν ο συνηθισμένος τύπος τηλεόρασης που θα αγοράζεται.

{gallery}32039{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Δεν γίνεται να αφήσετε τους φιλοξενούμενούς σας χωρίς τηλεόραση. Η ιταλική Fracarro έρχεται να δώσει τη λύση με το νέο Compact Headend D-Matrix 4S FTA, το οποίο προορίζεται για σύνδεση σε τηλεοράσ...
AVM FRITZ!Fon X6
Το FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4” υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να βλέ...
Solray S01C, S02B & S03C Series
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέες παραλαβές προϊόντων που περιλαμβάνουν σειρές φωτιστικών LED της Solray. Πρόκειται για πλήρως ανεξάρτητα συστήματα φωτισμού που αποτελούνται από προβολέα...
TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Fracarro PAS4117101
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PAS4117101 της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο εξωτερικού χώρου, με τριπλή θωράκιση, διάμετρο 6,...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...