Skip to main content
26 Ιουλίου 2020 23:13

Το 1ο webinar της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ είναι γεγονός!

18debfe59ef44b481dcf50461f6aa8c1 XL 40f48053

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρώτο webinar του περιοδικού ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στη 16:00 και είχε θέμα «Οι νέες τάσεις στην Ψηφιακή Τηλεόραση». Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο που μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook και την πλατφόρμα Zoom συμμετείχαν οι εταιρείες ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, LEMCO και DIGITAL INNOVATIONS, καθώς και τεχνικοί εγκαταστάτες εταιρειών από το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρώτο webinar του περιοδικού ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στη 16:00 και είχε θέμα «Οι νέες τάσεις στην Ψηφιακή Τηλεόραση». Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο που μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook και την πλατφόρμα Zoom συμμετείχαν οι εταιρείες ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, LEMCO και DIGITAL INNOVATIONS, καθώς και τεχνικοί εγκαταστάτες εταιρειών από το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα.

Το σεμινάριο αυτό ανήκει στη νέα σειρά των επιμορφωτικών webinars που ξεκίνησε να διοργανώνει το περιοδικό ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για τους τεχνικούς και επαγγελματίες της αγοράς συστημάτων τηλεόρασης, τα οποία θα μεταδίδονται σε live streaming και θα είναι δωρεάν διαθέσιμα να τα παρακολουθούν όλοι, απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή τους. Επίσης, όσοι δεν μπορούν να τα παρακολουθούν ζωντανά θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα video μέσα από τη σελίδα του DIGITAL TV INFO στο Facebook, ή μέσα από το κανάλι του Security Report στο YouTube. Τα διαδικτυακά αυτά σεμινάρια συντονίζει ο δημοσιογράφος Αργύρης Νομικός, εκδότης του περιοδικού ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Θεματολογία

Στο πρώτο webinar με θέμα «Οι νέες τάσεις στην Ψηφιακή Τηλεόραση», συζητήθηκε η αλλαγή στο περιβάλλον εργασίας του χώρου, όπου πραγματοποιείται μετάβαση από την παραδοσιακή γραμμική TV στην IPTV, τις οπτικές ίνες και τα Android TV Box. Παρόντες ήταν οι κύριοι Άκης Καραϊωσηφίδης της Ψηφιακής Τεχνολογίας, Κώστας Λεμπιδάκης της LEMCO και Νίκος Γουναλάκης της Digital Innovations, άπαντες Διευθύνοντες Σύμβουλοι των αντίστοιχων εταιρειών, ενώ παρεμβάσεις έκαναν οι κύριοι Αντώνης Ζαχαριουδάκης της SALORAS SATELLITE CENTER, Βασίλης Χονδρογιάννης της Κέντρο Κεραίας και Χρυσόστομος Θεοφίλου της CNC Connection, τεχνικοί εγκαταστάτες των εταιρειών που εδρεύουν σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν ανέπτυξαν τα σχέδια τους για τα νέα προϊόντα και την τεχνογνωσία που διαθέτουν για να καλύψουν τις νέες τεχνολογίες, ενώ οι τεχνικοί από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τις υποστηρίξουν και να τις προωθήσουν. Τα επίκαιρα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν τα εξής: Τι προϊόντα διατίθενται στο χώρο του IPTV; Για ποιο λόγο ένας τεχνικός να επιλέξει ένα IPTV Headend, αντί ενός παραδοσιακού RF Headend? Υπάρχει ζήτηση στην ξενοδοχειακή αγορά για τα IPTV Headend? Ποιο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των οπτικών ινών στα ξενοδοχεία έναντι του ομοαξονικού καλωδίου; Ποιες υπηρεσίες προσφέρονται στα δωμάτια, εκτός από τηλεοπτικά προγράμματα; Έχει υψηλό κόστος μια εγκατάσταση οπτικής ίνας; Υπάρχει ζήτηση για οικιακό IPTV; Θα παραδώσουν την θέση τους σταδιακά στα IPTV Boxes οι δορυφορικοί και επίγειοι δέκτες; Είναι βάσιμο στην Ελλάδα του σήμερα να μιλάμε για οπτική ίνα; Οι απαντήσεις που δόθηκαν για όλα αυτά τα ζητήματα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Απαντήσεις – Παρεμβάσεις

Ο δημοσιογράφος Αργύρης Νομικός έθεσε ζητήματα μέσα από 5 κύκλους ερωτήσεων και στον πρώτο από αυτούς οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι ανέφεραν λίγα λόγια για τις εταιρείες τους και το αντικείμενο εργασίας τους.

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε τους λόγους για τους οποίους ένας τεχνικός ή κατάστημα του χώρου θα επέλεγε τις εταιρείες αυτές για προμηθευτή του. Απαντώντας σε αυτό, η Ψηφιακή Τεχνολογία αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκρισή της, την ύπαρξη στοκ ανά πάσα στιγμή και την ευκολία στη συνεργασία σε συνδυασμό με την ελκυστική τιμή των προϊόντων της. Η LEMCO τόνισε την υπεροχή της απέναντι σε κάθε ανταγωνιστή, η οποία βασίζεται στο τρίπτυχο τιμή, υποστήριξη-τεχνογνωσία και εγγύηση. Η Digital Innovations από την πλευρά της υποστήριξε το πλεονέκτημά της ότι δεν πουλάει μόνο το υλικό, αλλά παρέχει και την τεχνογνωσία στον εγκαταστάτη, προσφέροντας πλήρη λύση με το κλειδί στο χέρι και εγγύηση διάρκειας ζωής.

Στον τρίτο κύκλο τέθηκε το ζήτημα της αγοράς της τηλεόρασης που αλλάζει, καθώς από την γραμμική TV περνάμε στην IPTV και από το ομοαξονικό καλώδιο σε άλλα μέσα καλωδίωσης που υποστηρίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες. Όπως είπε ο κύριος Λεμπιδάκης της LEMCO, τα RF Headend δίνουν μια οικονομικά προσιτή λύση, που έχει όμως περιορισμένες δυνατότητες. Τα IPTV Headend προτείνονται όταν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις, καθώς μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο τηλεοπτικό zapping, αλλά και Video on Demand, παραγγελίες μέσα από το δωμάτιο, προβολή διαφημίσεων και άλλες υπηρεσίες. Επειδή βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο, ιδανική λύση αποτελούν τα Headend της σειράς Compact Line που αποδίδουν ταυτόχρονα RF και IP έξοδο, επιτρέποντας έτσι τη σταδιακή μετάβαση των δωματίων, ανάλογα με τις ανάγκες και τις εκάστοτε οικονομικές δυνατότητες των ξενοδοχείων. Ο κύριος Γουναλάκης της Digital Innovations χαρακτήρισε την οπτική ίνα ως τρένο που του προσθέτουμε βαγόνια, δηλαδή IPTV, τηλεφωνία, RF over Fiber κ.λπ. Πρόκειται για μια λύση που καταργεί όλα τα υπόλοιπα καλώδια, καθώς δημιουργεί την κατάλληλη υποδομή για κάθε μελλοντική εγκατάσταση, χωρίς την ανάγκη εκ νέου επέμβασης σε τοίχους και δάπεδα. Ουσιαστικά δηλαδή, το ποσοστό σε κόστος μειώνεται δραματικά. Προσφέρει μάλιστα μεγάλο πλεονέκτημα σε ξενοδοχεία που επεκτείνονται σε μεγάλη έκταση, καθώς προσφέρει σταθερά υψηλή ποιότητα, σε αντίθεση με το UTP καλώδιο που πάνω από τα 100 μέτρα έχει τρομακτικές απώλειες. Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα εξυπηρέτησης IP over Fiber σε έως 1024 δωμάτια, μέσω μίας μόνο μονάδας GPON. Ο κύριος Καραϊωσηφίδης της Ψηφιακής Τεχνολογίας υποστήριξε ότι τα IPTV Box θα πάρουν σταδιακά τη θέση των ψηφιακών δεκτών. Η εταιρεία διαθέτει Android TV Boxes και IPTV Boxes που πλησιάζουν τις πωλήσεις των επίγειων δεκτών και εκτιμάται ότι σε λίγο θα τις ξεπεράσουν, ενώ διαθέτει και υβριδικούς δορυφορικούς δέκτες και Android TV box. Το πλεονέκτημα του IPTV Box είναι η εύκολη εγκατάστασή του, καθώς σε αντίθεση με τους ψηφιακούς δέκτες δεν απαιτείται η εγκατάσταση δορυφορικής ή επίγειας κεραίας και το πέρασμα καλωδίων μέσα από ορόφους, παρά μόνο η σύνδεσή του στο οικιακό modem/router. Με παρέμβασή του από την Κρήτη όπου βρίσκεται, ο κύριος Ζαχαριουδάκης της Saloras Satellite Center είπε ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις. Το RF κρατάει ακόμα, όμως οι νέες τεχνολογίες αποκτούν σταδιακά διείσδυση στον ξενοδοχειακό χώρο. Η εταιρεία του είναι η πρώτη που προχώρησε στην εγκατάσταση Fiber To The Room στην Κρήτη πριν από 4 χρόνια. Έχει επίσης συμμετάσχει στην εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών σε 7 ξενοδοχεία, εκ των οποίων στα 4 την ολοκλήρωσε μόνη της και στα άλλα 3 μαζί με άλλους συνεργάτες που είναι υπεργολάβοι.

Στον τέταρτο κύκλο οι εταιρείες ρωτήθηκαν για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που τους δίνονται να προωθήσουν νέα υλικά σε σχέση με το παρελθόν. Η Ψηφιακή Τεχνολογία παρουσίασε θερμόμετρο απομακρυσμένης μέτρησης και δύο νέα καταπληκτικά gadgets, το μαγικό τζάμι και την έξυπνη κλειδαριά. Το μαγικό τζάμι είναι ένα αυτοκόλλητο που τοποθετείται σε τζάμι και μετατρέπεται σε διαφανές ή αδιαφανές με επιλογή από το τηλεχειριστήριο. Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να προβάλλει εικόνα με οπίσθια προβολή κι έτσι με τη χρήση ενός projector μετατρέπεται σε τηλεόραση έως 250 ιντσών!  Η έξυπνη κλειδαριά επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχό της μέσω πληκτρολογίου που μπορεί να προγραμματίσει το χρόνο της ελεύθερης πρόσβασης σε σπίτι άλλης τοποθεσίας. Είναι ιδανικό για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ λειτουργεί χωρίς καμία ανάγκη σύνδεσης στο Internet. Η Digital Innovations τόνισε ότι μεγαλύτερη σημασία από τις ίδιες τις νέες τεχνολογίες έχει η επένδυση πάνω σε αυτές, η ενημέρωση και εκπαίδευση δηλαδή του τεχνικού στα νέα προϊόντα, ενώ ανέφερε ότι προσφέρει νέα λύση Fiber SFP. Η LEMCO από την πλευρά της μετέφερε σημαντικές ειδήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά. Πρώτα από όλα ετοιμάζονται νέα Headend που θα προστεθούν στη σειρά Micro Line, τα οποία για πρώτη φορά θα μπορούν να κάνουν λήψη IP σήματος και να το μετατρέπουν σε RF. Η ανάγκη προέκυψε από τη ζήτηση της Ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς στις αναπτυγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης τα τηλεοπτικά σήματα μεταδίδονται μέσω IP και μετατρέπονται σε RF μέσω Headend, ώστε να μπορούν να διανεμηθούν στις τηλεοράσεις των σπιτιών. Ετοιμάζονται και δύο ολοκαίνουργιες σειρές Headend, η Nano Line και μία High End σειρά που προορίζεται για την αγορά της Αμερικής, η ονομασία της οποίας για λόγους marketing δεν ανακοινώνεται ακόμα. Επίσης, για πρώτη φορά η εταιρεία ξεκινάει την παραγωγή προϊόντων LEMCO software. Το πρώτο από αυτά θα αποτελεί μια πλατφόρμα μετατροπής του IP σήματος των Headend σε μορφή που θα λαμβάνεται από φορητές συσκευές. Το προϊόν αυτό θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο και θα πωλείται ως υπηρεσία SaaS (Software as a Service). Επιπλέον, ετοιμάζονται και προϊόντα για διανομή DVB-T2 σήματος, τα οποία θα παρουσιαστούν το 2021. Παρέμβαση έκανε ο κύριος Θεοφίλου της CNC Connection, ο οποίος μίλησε για τη ζήτηση της IPTV από όλα τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, χωρίς μάλιστα οι ιδιοκτήτες τους να γνωρίζουν όλες τις δυνατότητές της. Η εταιρεία προτείνει την οπτική ίνα γιατί προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα ως τεχνολογία. Το RF βέβαια δεν καταργείται και ιδανική λύση είναι η εγκατάσταση των υβριδικών Headend της LEMCO που δίνει τη δυνατότητα στους ξενοδόχους για σταδιακή μετάβαση σε βάθος χρόνου στην IPTV. Παρέμβαση έκανε επίσης ο κύριος Βασίλης Χονδρογιάννης της εταιρείας Κέντρο Κεραίας που εδρεύει στην Κέρκυρα. Ανέφερε ότι η Κέρκυρα έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές, όμως αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται τρία έργα εγκατάστασης IPTV. Σύμφωνα με την εταιρεία η κεντρική διανομή μέσω οπτικής ίνας είναι πλέον μονόδρομος, ώστε να προσφέρεται IPTV στα δωμάτια μέσω καλωδίου UTP.

Στον πέμπτο κύκλο οι εταιρείες αναφέρθηκαν στα προϊόντα που σκοπεύουν να επενδύσουν περισσότερο στο μέλλον. Η Ψηφιακή Τεχνολογία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα gadgets και στρέφεται σε συσκευές που εξυπηρετούν το έξυπνο σπίτι. Σύντομα θα είναι διαθέσιμος ένας νέος δέκτης με υποστήριξη HbbTV, αλλά και πρωτοποριακές οικιακές συσκευές όπως οι ρομποτικές σκούπες. Η Digital Innovations αναφέρθηκε στο HLS, στα Headend IP σε DVB-C/T που παράγονται σε συνεργασία με τη LEMCO και σε High End συσκευές Νατοϊκών έργων. Η LEMCO από την πλευρά της επενδύει σε προϊόντα που αφορούν την οπτική ίνα και το mobile streaming, τα οποία είναι άκρως ανταγωνιστικές λύσεις τόσο από οικονομική, όσο και από τεχνολογική άποψη. Ταυτόχρονα με τα προϊόντα που αναφέρθηκαν στον προηγούμενο κύκλο, αναπτύσσονται επίσης projects που αφορούν το Bluetooth Beacon και το RFID. Τα προϊόντα αυτά είναι παρεμφερή με την τηλεόραση και ανοίγουν τους ορίζοντες για νέες αγορές.

Το 1ο webinar ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό από διάφορους επαγγελματίες του χώρου και απαντήσεις σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στους εκπροσώπους των εταιριών από τηλεθεατές.

{gallery}32038{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
 • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
 • D-Link DWA-X1850

  D-Link DWA-X1850

  Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
 • Ikusi FTD-420

  Ikusi FTD-420

  Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
 • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
 • devolo Magic 2 WiFi next

  devolo Magic 2 WiFi next

  Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...