Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 496
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29 Σεπτεμβρίου 2020 00:09

Infomir MAG424Aw3

Νέο 4K STB της σειράς MAG με Android, Wi-Fi, Bluetooth & τηλεχειριστήριο learning

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
5ae24d0a94db2bee83949781cd36c30a XL d096279f

Ένα ακόμα μέλος προστέθηκε στην οικογένεια των συσκευών MAG, καθώς η ουκρανική Infomir προχώρησε στην παραγωγή ενός νέου μοντέλου. Πρόκειται για το MAG424Aw3, το οποίο αποτελεί μια εναλλακτική έκδοση του Linux STB MAG424w3 και είναι το δεύτερο της δημοφιλούς σειράς που βασίζεται σε λογισμικό Android (έκδοση 7.0).

Ένα ακόμα μέλος προστέθηκε στην οικογένεια των  συσκευών MAG, καθώς η ουκρανική Infomir προχώρησε στην παραγωγή ενός νέου μοντέλου. Πρόκειται για το MAG424Aw3, το οποίο αποτελεί μια εναλλακτική έκδοση του Linux STB MAG424w3 και είναι το δεύτερο της δημοφιλούς σειράς που βασίζεται σε λογισμικό Android (έκδοση 7.0). Υποστηρίζει αναπαραγωγή video 4K/Ultra HD με κωδικοποίηση HEVC, έχει ενσωματωμένες μονάδες Wi-Fi ac 2x2 MIMO που λειτουργεί σε διπλή μπάντα 2.4GHz/5GHz και Bluetooth 4.1, ενώ έρχεται με τηλεχειριστήριο learning ώστε να μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Μετά το MAG425A που αποτέλεσε το πρώτο Android TV Box της Infomir, το MAG424Aw3 γίνεται το δεύτερο STB της σειράς που χρησιμοποιεί το δημοφιλέστερο λογισμικό των συσκευών αυτής της κατηγορίας. Σε αντίθεση όμως με τον προκάτοχό του, το MAG424Aw3 δεν υποστηρίζει τις υπηρεσίες Google Play, με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιήσει καμία από τις εφαρμογές του Android. Έτσι, περιορίζεται στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές MAGic της Infomir, οι οποίες του επιτρέπουν να συνδέεται σε portals που είναι συμβατά με το middleware Ministra TV έκδοσης τουλάχιστον 5.4.0 ή μεγαλύτερης, να κάνει streaming σε IPTV κανάλια μέσω m3u λίστας αναπαραγωγής, να ακούει μουσική, να παρακολουθεί αποθηκευμένες ταινίες με ανάλυση Ultra HD και κωδικοποίηση H.265/HEVC, καθώς και να σερφάρει στο Internet. Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας, με Wi-Fi ac 2×2 MIMO 2.4GHz/5GHz και Bluetooth 4.1.

Χαρακτηριστικά

Το MAG424Aw3 και το τηλεχειριστήριό του ακολουθούν το γνωστό μοντέρνο Micro Fusion σχεδιασμό της Infomir με το χαρακτηριστικό μαύρο – κόκκινο χρώμα, με σασί που έχει διαστάσεις 115x115x28 χιλιοστών και βάρος 175 γραμμαρίων. Στο πάνω μέρος της δεξιάς γωνίας της πρόσοψης είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED λειτουργίας και στην πάνω πλευρά διακόπτης ON/Stand-by. Περιμετρικά της συσκευής βρίσκουμε: θύρες USB 2.0, USB 3.0 και μικροσκοπική οπή με πλήκτρο Fn για επαναφορά στην αριστερή πλευρά, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, θύρα LAN, θύρα HDMI 2.0a και υποδοχή microSD στο πίσω μέρος. Στο κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνονται τηλεχειριστήριο learning, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και δύο φυλλάδια με οδηγίες χρήσης σε αγγλικά και γερμανικά.

Το MAG424Aw3 διαθέτει στο εσωτερικό του HiSilicon chipset Hi3798MV200, το οποίο έχει ενσωματωμένο υψηλής απόδοσης επεξεργαστή Cortex-A53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARM και περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.200MHz (4×1.200MHz), με απόδοση 15.000 DMIPS. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB, από την οποία η πραγματικά διαθέσιμη είναι 1.9GB και FLASH 8GB eMMC, από τα οποία καθαρά διαθέσιμα είναι τα 4GB. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265/HEVC Main/Main 10 Profile@Level 5.1 High tier 2160p@60 fps, H.264/AVC High Profile@Level 5.1 2160p@30 fps, VP8 1080p@60fps, MPEG-1 1080p@60 fps, MPEG-2 Main Profile@High Level 1080p@60 fps και MPEG-4 Simple Profile@Level 1 1080p@60 fps. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση ήχου MPEG L1/L2/L3, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC, Dolby Digital Plus και DTS. Για τη σύνδεση στο Internet εξοπλίζεται με θύρα Ethernet 100Mbps, ενώ έχει ενσωματωμένο Wi-Fi ac 2×2 MIMO και Bluetooth 4.1. Υποστηρίζει λειτουργία Miracast για προβολή της οθόνης συμβατού Android smartphone στην τηλεόραση. Υποστηρίζει επίσης το middleware της πλατφόρμας Ministra TV έκδοσης 5.4.0 ή μεγαλύτερης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμβατότητα με τα portals που χρησιμοποιούν μικρότερη.  Υποστηρίζει την εκτέλεση IPTV streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω έτοιμης λίστας αναπαραγωγής μορφής M3U, M3U8, PLS και CUE. Μέσω της HDMI 2.0a θύρας του αποδίδει Ultra HD (2160p) ανάλυση, ενώ διαθέτει υποδοχή microSD και δύο θύρες USB για συνδέσεις αποθηκευτικών μέσων και πληκτρολογίου/mouse. Υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων video TS, MTS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB και 3GP, ήχου MP3, MPA, M4A, OGG, WAV και ACC, εικόνας JPEG, PNG, BMP και RAW, ενώ υποστηρίζει τους εξωτερικούς υπότιτλους (και ελληνικούς) SRT, SSA/ASS και SUB.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το MAG424Aw3 έρχεται με εργονομικό τηλεχειριστήριο learning, το οποίο προγραμματίζεται ώστε να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, τα πλήκτρα αυξομείωσης ήχου V±, σίγασης, POWER και A/V αντιγράφουν τα αντίστοιχα οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου, ώστε να εκτελούν τις συγκεκριμένες λειτουργίες. Τα 5 αυτά πλήκτρα βρίσκονται τοποθετημένα στην αριστερή πλευρά και είναι μαρκαρισμένα με γαλάζιο χρώμα για να ξεχωρίζουν, ενώ είναι μόνιμα σε κατάσταση active και δεν απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους. Φυσικά, ο προγραμματισμός τους παραμένει σε ισχύ ακόμα και μετά την αντικατάσταση των αποστραγγισμένων μπαταριών. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και ξεκινάει με το ταυτόχρονο πάτημα του κόκκινου και του μπλε πλήκτρου των πρόσθετων λειτουργιών για τρία δευτερόλεπτα, οπότε ενεργοποιούνται και μένουν σταθερά αναμμένα τα ενδεικτικά LED των πλήκτρων TV power (πράσινο) και STB power (κόκκινο), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση learning. Έπειτα τοποθετούμε το τηλεχειριστήριο learning απέναντι από αυτό της τηλεόρασης, σε έως 5 εκατοστών απόσταση μεταξύ τους. Πατάμε ένα από τα πλήκτρα που θέλουμε να προγραμματίσουμε, το ενδεικτικό LED του STB power (κόκκινο) αναβοσβήνει μια φορά και μετά παραμένει σε θέση ON, πράγμα που υποδεικνύει ότι το πλήκτρο είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Στη συνέχεια πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης μέχρι να αναβοσβήσει δύο φορές το ενδεικτικό LED TV power (πράσινο) και μετά να παραμείνει σε θέση ON, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχία του προγραμματισμού. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για καθένα από τα υπόλοιπα πλήκτρα που θέλουμε να αντιγράψουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία προγραμματισμού με το πάτημα του πλήκτρου OK.

Μενού

Η κεντρική κάρτα του MAG424Aw3 περιλαμβάνει δύο οριζόντιες σειρές εικονιδίων που περιλαμβάνουν MAGic και άλλες εφαρμογές για πρόσβαση σε αντίστοιχες λειτουργίες, κάτω από αυτές υπάρχουν τα εικονίδια των ρυθμίσεων και του Wi-Fi, ενώ πάνω δεξιά αναγράφονται η ώρα και ημερομηνία.

Από τον MINISTRA PLAYER πραγματοποιούμε τη σύνδεση σε portals IPTV υπηρεσιών, εφόσον φυσικά εισάγουμε τα απαραίτητα στοιχεία. Για να είναι όμως αυτό εφικτό, θα πρέπει απαραίτητα το portal να υποστηρίζει την έκδοση 5.4.0 ή μεγαλύτερη του middleware Ministra TV, καθώς η συσκευή δεν είναι συμβατή με τις προηγούμενες εκδόσεις. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε στις δοκιμές μας, καθώς οι προσπάθειές μας για τη σύνδεση σε 2 portals στέφθηκαν από ισάριθμες αποτυχίες, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των portals είναι συμβατή με προηγούμενες εκδόσεις του Ministra TV.

Μέσω του Miracast μπορούμε να προβάλλουμε την οθόνη ενός Android smartphone στην τηλεόραση, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα υποστηρίζει λειτουργία ασύρματης μετάδοσης οθόνης. Η λίστα των μοντέλων από τις εταιρείες Huawei, Xiaomi, OPPO, Samsung, Google και Asus που υποστηρίζονται από την εφαρμογή προβάλλονται στην οθόνη της τηλεόραση μέσω του οδηγού της.

Σε ότι αφορά τις εφαρμογές MAGic, μία από αυτές είναι το MAGic Cast που ενεργοποιεί τη δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης video από laptop ή συσκευή Android, για προβολή του στην οθόνη της τηλεόρασης.

Το MAGic Store είναι ουσιαστικά το γνωστό κατάστημα Aptoide TV, η παρουσία του οποίου όμως είναι χωρίς κανένα νόημα, καθώς είναι αδύνατη η ολοκλήρωση της εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι ακόμα και με χειροκίνητη εγκατάσταση αρχείων apk καμία εφαρμογή του Android δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Μέσω του MAGic Browser (εναλλακτική επιλογή ο WebView Browser) μπορούμε να σερφάρουμε στις σελίδες του Internet. Η εφαρμογή λειτουργεί γενικά ομαλά, ενώ προτείνεται η χρήση πληκτρολογίου/mouse για άνετη πλοήγηση. Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε εδώ ότι η ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth παρουσιάζει αστάθεια στη λειτουργία της με ταυτόχρονα ενεργοποιημένο και το Wi-Fi, καθώς η ασύρματη σύνδεση Bluetooth πληκτρολογίου/mouse (που πάντα χρησιμοποιούμε στις δοκιμές μας) παρουσίαζε συνεχείς διακοπές, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η χρήση του. Με απενεργοποιημένο το Wi-Fi η μονάδα λειτουργεί άψογα.

Από το MAGic Files εκτελούμε αναζήτηση αρχείων, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε απευθείας από εκεί την αναπαραγωγή τους μέσω των προτεινόμενων player. Τα αρχεία ήχου εκτελούνται μέσω του MAGic Audio και τα αρχεία video μέσω MAGic Player ή Video Player. Η αναπαραγωγή όλων των video με ανάλυση Ultra HD και κωδικοποίηση H.265/HEVC που επιλέξαμε μέσα από συνδεδεμένο USB σκληρό δίσκο πραγματοποιήθηκε με άνεση, ενώ τόσο ο DTS ήχος, όσο και οι ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι εκτελέστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία το streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω έτοιμης λίστας αναπαραγωγής μορφής m3u, χρησιμοποιώντας τον MAGic Player.

Τέλος, μέσω του εικονιδίου ρυθμίσεων μπορούμε να ρυθμίσουμε το Wi-Fi, το Bluetooth, την ανάλυση (μέγιστη τιμή 2160p 60Hz), τη γλώσσα και τη χρονική ζώνη, καθώς και να πραγματοποιήσουμε επαναφορά της συσκευής και ενημέρωση λογισμικού, την οποία και εκτελέσαμε (τρέχουσα έκδοση v.1.4.0).

{gallery}32730{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...