Skip to main content
21 Δεκεμβρίου 2020 20:36

MAX HD10 COMBO S2&T2 H.265

Οικονομικός Combo δέκτης με υποστήριξη BISS και IPTV

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
9359d0bc29552b457ba2acf1d2b57d5a XL 66fccbd1

Ένας νέος δέκτης κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, τον οποίο δοκιμάσαμε στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και σας τον παρουσιάζουμε. Πρόκειται για τον MAX HD10 COMBO S2&T2 H.265, έναν εξαιρετικά οικονομικό Full High Definition δέκτη που καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Εξοπλίζεται με ένα DVB-S2 και…

Ένας νέος δέκτης κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, τον οποίο δοκιμάσαμε στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και σας τον παρουσιάζουμε. Πρόκειται για τον MAX HD10 COMBO S2&T2 H.265, έναν εξαιρετικά οικονομικό Full High Definition δέκτη που καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Εξοπλίζεται με ένα DVB-S2 και ένα DVB-T2 tuner, ενώ έχει και δυνατότητα αποκρυπτογράφησης BISS. Επιπλέον, υποστηρίζει USB Wi-Fi που ενεργοποιεί τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, επιτρέποντας έτσι την εκτέλεση διαδικτυακών λειτουργιών, όπως πληροφορίες καιρού, YouTube και IPTV streaming.

Με τον MAX HD10 COMBO S2&T2 H.265 ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έναν Combo δέκτη για να μπορεί να παρακολουθεί δορυφορικά και επίγεια ψηφιακά κανάλια μέσα από μία κοινή συσκευή. Μπορεί μάλιστα να παρακολουθεί και κρυπτογραφημένα BISS δορυφορικά κανάλια, όπως εκείνα της ΕΡΤ που λαμβάνονται από τον Hellas Sat στις 39.0E και της DIGEA που λαμβάνονται από τον Eutelsat στις 3.0E, πράγμα που καθιστά τον δέκτη ιδανικό για τις «λευκές» περιοχές που δεν καλύπτονται από το επίγειο ψηφιακό σήμα. Ο δέκτης λειτουργεί και ως PVR για την εκτέλεση εγγραφών και την αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών, ενώ χάρη στην υποστήριξη USB Wi-Fi μπορεί να συνδέεται στο Internet για να εκτελεί και λειτουργία IPTV streaming.

Χαρακτηριστικά

Ο MAX HD10 COMBO έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σασί, με διαστάσεις 220x128x43 χιλιοστών. Στο κέντρο της πρόσοψής του είναι τοποθετημένη LCD οθόνη 4 ψηφίων και δεξιά της μια USB 2.0 θύρα, ενώ αριστερά της βρίσκουμε 4 πλήκτρα χειρισμού POWER, Volume ±, Channel ± και M(Menu)/OK. Η πίσω του πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1.5A, θύρες SCART, HDMI και USB 2.0, καθώς και υποδοχές LNB IN και ANT IN για σύνδεση δορυφορικού και επίγειου σήματος αντίστοιχα. Στο κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνονται τηλεχειριστήριο με 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1.5A και εγχειρίδιο χρήστη σε ελληνικά και αγγλικά.

Ο MAX HD10 COMBO διαθέτει μνήμη RAM 128MB DDR και FLASH 8MB. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265/HEVC, H.264 (MPEG-4 part 10) MP/HP@L4.1, MPEG-2 MP@HL/ML και ήχου MPEG-1 Layer I/II,AAC, HEAAC, Dolby 5.1. Μέσω της HDMI θύρας του δίνει Full HD (1920x1080p) ανάλυση, ενώ διαθέτει και υποδοχή SCART που κάνει εφικτή τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και είναι πλήρως συμβατός με το νεότερο πρότυπο επίγειας ψηφιακής εκπομπής που μελλοντικά θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας. Διαθέτει επίσης DVB-S2 tuner και υποστηρίζει τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0/1.1/1.2 και USALS, πράγμα που επιτρέπει τη λειτουργία του σε οποιαδήποτε δορυφορική εγκατάσταση. Υποστηρίζει λειτουργία σούπερ τυφλής αναζήτησης (Super Blind Scan) που επιτρέπει στο χρήστη να ανιχνεύει νέες υπηρεσίες χωρίς τη χειροκίνητη εισαγωγή παραμέτρων, για την οποία αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στους δορυφόρους Hot Bird 13.0E και Astra 19.2E ολοκληρώνεται σε 15 περίπου λεπτά. Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει έως 5.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ενώ διαθέτει συνολικά 32 (9 προεπιλεγμένες και επιπλέον 23 διαθέσιμες) λίστες αγαπημένων για τη δημιουργία προσωπικών μπουκέτων. Έρχεται με προ-εγκατεστημένα κλειδιά BISS και μπορεί να ανοίγει κρυπτογραφημένα δορυφορικά κανάλια, όπως αυτά της ΕΡΤ από τον Hellas Sat στις 39.0E και της DIGEA από τον Eutelsat στις 3.0E. Υποστηρίζει λειτουργίες γονικού κλειδώματος, εμφάνισης 7ήμερου ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG) και TELETEXT. Με τη σύνδεση εξωτερικής μονάδας USB, ο δέκτης λειτουργεί ως PVR, ενεργοποιώντας δυνατότητες για εκτέλεση time-shift, ζωντανών ή προγραμματισμένων εγγραφών προγραμμάτων και αναπαραγωγή multimedia αρχείων μορφής TS, MPG, MKV, AVI, ASF, FLV, MP4, WMA, WMV, VOB, MOV, DAT, SRT, SUB, BMP, JPG, JPEG, GIF, PNG και M4A. Επιπλέον, με τη σύνδεση Wi-Fi USB adapter (chip Ralink RT5370/MT7601) ο δέκτης αποκτάει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet που του επιτρέπουν να εκτελεί διαδικτυακές λειτουργίες, όπως πληροφορίες καιρού, YouTube, IPTV streaming, αλλά και DLNA Player.

Μενού

Ο MAX HD10 COMBO διαθέτει πολύγλωσσο μενού (και με ελληνικά), η κεντρική κάρτα του οποίου περιλαμβάνει 5 εικονίδια με αντίστοιχα υπομενού ρυθμίσεων. Από το εικονίδιο ‘’Εγκατάσταση’’ πραγματοποιούνται οι ρυθμίσεις της δορυφορικής κεραίας, η επεξεργασία στις λίστες δορυφόρων και αναμεταδοτών, καθώς και η ανίχνευση δορυφορικών και επίγειων/καλωδιακών ψηφιακών καναλιών. Από το εικονίδιο “Επεξεργασία καναλιού”, ο χρήστης μπορεί να επεξεργάζεται τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια του δέκτη,  έχοντας στη διάθεσή του επιλογές μεμονωμένης διαγραφής, μετακίνησης, παράλειψης, κλειδώματος, προσθήκης σε λίστα αγαπημένων και διαγραφής όλων. Το υπομενού του εικονιδίου “Ρυθμίσεις συστήματος” παρέχει επιλογές ρυθμίσεων για την ώρα (χρονική ζώνη), το χρονοδιακόπτη (εγγραφές), τη γλώσσα, την εικόνα (ανάλυση, αναλογία κ.λπ.), το κλείδωμα (προεπ. κωδ. 0000), την οθόνη (διαφάνεια, χρονικό όριο), το χρώμα (φωτεινότητα, χρώμα, αντίθεση), το Sat2IP και το δίκτυο. Το εικονίδιο “Χρησιμότητα” (Utility) παρέχει επιλογές εμφάνισης πληροφοριών του συστήματος, επαναφοράς σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, αναβάθμισης λογισμικού, επεξεργασίας των αποθηκευμένων κλειδιών κρυπτογράφησης, καθώς και λειτουργίες IPTV, Stalker, Xtream, Καιρός, DLNA Render, DLNA Player και SAT2IP Player. Τέλος, από το εικονίδιο “Κέντρο πολυμέσων” πραγματοποιείται η διαχείριση PVR και η αναζήτηση αρχείων βίντεο, μουσικής, φωτογραφιών και εικόνων.

Λειτουργία

Μέσα στη λίστα των προ-εγκατεστημένων BISS κλειδιών βρίσκονται και εκείνα των καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA κι έτσι ο δέκτης έρχεται έτοιμος για το ξεκλείδωμά τους, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η δορυφορική εγκατάσταση του χρήστη διαθέτει LNB ρυθμισμένα για λήψη σε Hellas Sat 39.0E και Eutelsat 3.0E. Εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί μπορεί να αναβαθμίσει το δέκτη με λογισμικό που θα βρει στη σελίδα της Tronix, το οποίο θα πρέπει να κατεβάσει στον υπολογιστή και να το αντιγράψει σε ένα USB stick. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσέξει και να συνδέσει το USB stick στην πίσω USB θύρα του δέκτη, καθώς η μπροστινή δε λειτουργεί και πιθανότατα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη μονάδα. Η διαδικασία διαρκεί ένα περίπου λεπτό και πραγματοποιείται επιλέγοντας ‘’Αναβάθμιση Λογισμικού’’ – ‘’Αναβάθμιση USB’’, “Διαδρομή αρχείου” και “Έναρξη”.

Με τη χρήση του πλήκτρου SAT από το τηλεχειριστήριο εμφανίζεται η λίστα των ρυθμισμένων δορυφόρων συμπεριλαμβανομένου και του DVB-T/T2, οπότε ο χρήστης μπορεί να μεταβεί στα κανάλια του δορυφόρου που επιθυμεί ή σε αυτά της επίγειας λήψης. Με το πλήκτρο FAV εμφανίζεται η λίστα με τα αγαπημένα μπουκέτα, ενώ για την προβολή περίληψης προγράμματος απαιτείται η είσοδος στο EPG και η χρήση του OK στο γεγονός που επιθυμεί ο χρήστης.

Χρησιμοποιώντας κατάλληλο Wi-Fi USB adapter συνδεθήκαμε με επιτυχία στο Internet και δοκιμάσαμε τη λειτουργία του YouTube. Τα προ-επιλεγμένα video της εφαρμογής αναπαράγονται γενικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι που δεν ισχύει σε τίτλους που προέρχονται από αναζήτηση του χρήστη, καθώς η αναπαραγωγή είναι εφικτή σε ελάχιστους μόνο από αυτούς. Μέσα από τη λειτουργία “Καιρός” προσθέσαμε την πόλη της Αθήνας και λάβαμε πληροφορίες για την πρόγνωση των επόμενων 5 ημερών. Δοκιμάστηκε με επιτυχία η λειτουργία IPTV, χρησιμοποιώντας έτοιμη λίστα αναπαραγωγής μορφής m3u μέσω αποθηκευτικής μονάδας USB. Δεδομένου ότι λειτουργική USB θύρα είναι μόνο μία, συνδέσαμε πρώτα τη μονάδα USB που περιέχει τη λίστα και μέσα από το μενού IPTV φορτώσαμε τα κανάλια της που αποθηκεύτηκαν στο δέκτη. Έπειτα την αφαιρέσαμε και συνδέσαμε το Wi-Fi USB adapter που ενεργοποίησε την πρόσβαση του δέκτη στο Internet, οπότε μέσα από τη λειτουργία IPTV εκτελέσαμε με επιτυχία live streaming στα τηλεοπτικά κανάλια της αποθηκευμένης λίστας. Δοκιμάσαμε στη συνέχεια τη λειτουργία DLNA Player, η οποία επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχομένου από άλλες συσκευές που βρίσκονται εντός του ίδιου δικτύου. Έτσι, είχαμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε Enigma2 δέκτη του τοπικού δικτύου μας και να αποκτήσουμε πρόσβαση στις λίστες του, ώστε να κάνουμε με επιτυχία streaming σε DVB-S2X και multistream τηλεοπτικά κανάλια υψηλής ανάλυσης. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο και επιλέξαμε μέσα από αυτόν πλήθος video με κωδικοποίηση H.265/HEVC και ανάλυση HD, η αναπαραγωγή των οποίων εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ κατά την αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών μας δεν αναγνωρίστηκαν οι εξωτερικοί υπότιτλοι. Τέλος, εκτελέσαμε με επιτυχία ζωντανές εγγραφές προγραμμάτων με τη χρήση του πλήκτρου REC από το τηλεχειριστήριο, καθώς και προγραμματισμένες με επιλογή γεγονότων μέσα από το 7ήμερο EPG.

{gallery}33979{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση – Ενισχυτής κεραίας U35Auto
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα περιγράψουμε σε αυτό το τεύχος τους ενισχυτές κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες ...
TP-Link EAP683 UR AX6000
Το TP-Link Omada EAP683 UR ξεχωρίζει ως μια αξιόπιστη λύση στην κατηγορία των συσκευών δικτύου, συνδυάζοντας συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας, προηγμένη ασφάλεια και απρόσκοπτη διαχείριση δικτύου. Μ...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Redline S30 HEVC
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου δέκτη της Redline, S30 HEVC. Πρόκειται για έναν οικονομικό δέκτη Full HD που είναι εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει συμπίεση H.265...
Ikusi IKUGaF
Η Ikusi καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες τηλεοπτικής αναμετάδοσης προγραμμάτων, με τα έτοιμα επαγγελματικά πακέτα IKUGaF που διαθέτει για τα Gap Fillers. Τα έτοιμα πακέτα IKUGaF είνα...
ANGA PS series
Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών ANGA. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....