Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22 Ιουλίου 2021 18:54

HOMATICS DONGLE Q

4K Media Streamer σε μορφή Dongle, με πιστοποίηση 4K Netflix

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
4b5dfcc76bb59f5dc13dfe08af853857 XL 9296fc48

Ένα καινοτόμο Media Streamer που υπερέχει ξεκάθαρα έναντι των περισσοτέρων Android TV Box, έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το Homatics Dongle Q που όπως υποδηλώνει το όνομά του έρχεται σε μορφή Dongle, έτοιμο να συνδεθεί απευθείας στην HDMI θύρα της τηλεόρασης.

Ένα καινοτόμο Media Streamer που υπερέχει ξεκάθαρα έναντι των περισσοτέρων Android TV Box, έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το Homatics Dongle Q που όπως υποδηλώνει το όνομά του έρχεται σε μορφή Dongle, έτοιμο να συνδεθεί απευθείας στην HDMI θύρα της τηλεόρασης. Υποστηρίζει ανάλυση 4K Ultra HD και βασίζεται σε λογισμικό Android TV 10.0 Q, ενώ χάρη στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του μετατρέπει μια συνηθισμένη τηλεόραση σε πραγματική Smart TV. Διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google και έρχεται με 4K YouTube, 4K Netflix, 4K Prime Video, αλλά και με πανέμορφο τηλεχειριστήριο που υποστηρίζει φωνητικές εντολές.

Το Homatics Dongle Q είναι ένα πανίσχυρο 4K media streamer που μπορεί να παρέχει στο χρήστη δυνατότητες που συναντάμε στις Smart TVs νέας τεχνολογίας, καθώς διαθέτει επίσημη πιστοποίηση των δημοφιλέστερων υπηρεσιών streaming για να υποστηρίζει την πλήρη λειτουργία τους. Επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει πραγματικά τη συνδρομή του στο Netflix ή το Amazon Prime Video με ανάλυση 4K, ενώ υποστηρίζει άριστα την COSMOTE TV και άλλες ακόμα IPTV πλατφόρμες. Διαθέτοντας επίσης επίσημη πιστοποίηση Google, κάνει διαθέσιμες αμέτρητες εφαρμογές του Android που διευρύνουν τη λειτουργικότητά του για να προσφέρει ένα ευρύτερο πεδίο ψυχαγωγίας.

Χαρακτηριστικά

Το Homatics Dongle Q διαθέτει compact σχεδιασμό, καθώς έρχεται σε μορφή dongle με ενσωματωμένο καλώδιο HDMI για απευθείας σύνδεση στην τηλεόραση, έχοντας διαστάσεις 53x145x15 χιλιοστών. Το κουτί της συσκευασίας του περιλαμβάνει εξωτερικό τροφοδοτικό 5V και Bluetooth τηλεχειριστήριο με υποστήριξη φωνητικών εντολών.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται SoC Amlogic S905Y2, το οποίο είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Cortex-A53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι τεχνολογίας ARM και περιλαμβάνει 4 πυρήνες που συγχρονίζουν σε συχνότητα 1.8GHz (4×1.8GHz), αποδίδοντας 16.500 DMIPS. Διαθέτει επίσης επεξεργαστή γραφικών ARM Mali-G31, ενώ έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB DDR και FLASH 8GB eMMC, εκ των οποίων είναι καθαρά διαθέσιμα 4,5GB για εγκαταστάσεις εφαρμογών. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video VP9 Profile-2 έως 4K x 2K@60fps, H.265/HEVC MP-10@L4.1 έως 1080p@60fps, H.264/AVC HP@L4.2 έως 1080p@30fps, H.264/MVC έως 1080P@60fps, MPEG-4 ASP@L5 έως 1080P@60fps (ISO-14496), WMV/VC-1 SP/MP/AP έως 1080p@60fps, MPEG-2 MP/HL έως 1080p@60fps (ISO- 13818), MPEG-1 MP/HL έως 1080p@60fps (ISO-11172), RealVideo 8/9/10 έως 1080p@60fps, ήχου DOLBY, DTS και εικόνας JPG, BMP, GIF, PNG.

Έχει ενσωματωμένες μονάδες Wi-Fi 5 διπλής μπάντας 2.4GHz/5GHz τεχνολογίας MIMO 2T2R και Bluetooth 4.2. Οι δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας σε συνδυασμό με τις συμπαγείς του διαστάσεις καθιστούν πανεύκολη τη μεταφορά και χρήση του οπουδήποτε, ενώ διαθέτει ανάλυση εικόνας 4K Ultra HD με υποστήριξη HDR. Έχει ενσωματωμένη λειτουργία Chromecast για μετάδοση ροής περιεχομένου από το tablet ή το smartphone. Βασίζεται σε λογισμικό Android TV 10.0 Q και διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google, 4K Netflix και 4K Prime Video, ενώ είναι επίσης συμβατό με αμέτρητες άλλες υπηρεσίες που γίνονται διαθέσιμες μέσω του προ-εγκατεστημένου Play Store. Συνοδεύεται από ένα πολύ άνετο και όμορφο τηλεχειριστήριο που διαθέτει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ειδικά πλήκτρα NETFLIX, YouTube, prime video και Google Play για γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες τους. Το τηλεχειριστήριο αυτό διαθέτει επίσης ειδικό πλήκτρο για ενεργοποίηση αποστολής φωνητικών εντολών, με υποστήριξη Google Assistant για τον έλεγχο οικιακών συσκευών. 

Μενού

Ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη συσκευή ορίζουμε τη γλώσσα, ρυθμίζουμε το Wi-Fi και εφόσον το επιθυμούμε μπορούμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση των προτεινόμενων πρόσθετων εφαρμογών, ώστε να μεταφερθούμε στη συνέχεια στην κάρτα του κεντρικού μενού. Το κεντρικό μενού του Homatics Dongle Q διαθέτει την τυπική μορφή του Android TV 10.0 Q που έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο το home entertainment. Περιλαμβάνει οριζόντιες σειρές με εικονίδια εφαρμογών και προτάσεις περιεχομένου, η διάταξη των οποίων μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Στην πάνω σειρά βρίσκονται προτεινόμενες εφαρμογές για άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες τους, με δυνατότητα αλλαγής της σειράς διάταξής τους, ενώ πατώντας το εικονίδιο + που βρίσκεται στα δεξιά, μπορούν να προστεθούν,  όποιες επιθυμεί ο χρήστης. Επιπλέον, πατώντας πάνω στο εικονίδιο Εφαρμογές ανοίγει η κάρτα με τα εικονίδια όλων των εγκατεστημένων apps της συσκευής. Στην από κάτω σειρά βρίσκεται το NETFLIX με προτάσεις προβολής περιεχομένου σύμφωνα με το ιστορικό παρακολούθησης του χρήστη και αμέσως από κάτω η αντίστοιχη σειρά του Prime Video. Στις επόμενες σειρές εμφανίζονται οι Ταινίες Play με επιλεγμένους τίτλους για αγορά, επιλεγμένες εφαρμογές για εγκατάσταση από το Google Play, το Facebook Watch για πρόσβαση σε video του Facebook, το YouTube με προτεινόμενα video για παρακολούθηση, οι τάσεις του YouTube που έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών, καθώς και το YouTube Music με αντίστοιχες προτάσεις περιεχομένου.

Στην κάρτα με τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές βρίσκουμε επίσης τα εικονίδια του MX Player, του NBA, του TV File Commander, του IPTV, του KODI, του Perfect Player, αλλά και του StbEMU που εξομοιώνει το Dongle με τις συσκευές MAG για να είναι συμβατό στη σύνδεση με Stalker Portals. Τέλος, πάνω δεξιά στην κάρτα του κεντρικού μενού βρίσκεται τοποθετημένο το χαρακτηριστικό γρανάζι των ρυθμίσεων. Από εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε το Wi-Fi, να προσθέσουμε τον Google λογαριασμό μας, να δούμε τη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών και να ορίσουμε τις προτιμήσεις της συσκευής, όπως ημερομηνία και ώρα, γλώσσα, ανάλυση οθόνης, HDMI CEC, ήχο και άλλες παραμέτρους.

Δοκιμή εφαρμογών

Δοκιμάστηκε η εφαρμογή του YouTube με άριστα αποτελέσματα, καθώς η αναζήτηση τίτλων και η αναπαραγωγή video είναι απροβλημάτιστη, ακόμα και με επιλογή ποιότητας εικόνας 2160p•4K. Ανοίξαμε την εφαρμογή IPTV και μέσα από το μενού της πληκτρολογήσαμε URL που οδηγεί σε πηγή ενεργής λίστας ελληνικών καναλιών, μορφής m3u. To streaming στα τηλεοπτικά κανάλια της λίστας αναπαραγωγής στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Στη συνέχεια ανοίξαμε το NETFLIX και χρησιμοποιήσαμε τη συνδρομή που διαθέτουμε στη δημοφιλή υπηρεσία. Η υπηρεσία λειτουργεί υποδειγματικά, με άνετη πλοήγηση στο μενού και ροή περιεχομένου με εικόνα υψηλής ή υπερυψηλής ευκρίνειας, ανάλογα με το πακέτο συνδρομής του χρήστη. Ανοίξαμε το NBA app και συνδεθήκαμε στο λογαριασμό που επίσης διαθέτουμε στην παγκοσμίως κορυφαία πλατφόρμα αθλητικού περιεχομένου. Η εφαρμογή λειτουργεί άψογα, γεγονός που μας επέτρεψε να παρακολουθήσουμε τους Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούμπο από τους τελικούς αγώνες της Ανατολικής περιφέρειας του NBA, με απόλυτη σταθερότητα και άριστη ποιότητα εικόνας.

Μέσω του Google Play Store εγκαταστήσαμε τον OPEN BROWSER και με τη χρήση αυτού δοκιμάσαμε το σερφάρισμα στο Internet. Η εφαρμογή λειτουργεί χωρίς να προβληματίζει, με γρήγορο άνοιγμα των ιστοσελίδων και ομαλή πλοήγηση μέσα σε αυτές. Από το δημοφιλές κατάστημα κατεβάσαμε επίσης το ERT•FLIX ώστε να δοκιμάσουμε τη λειτουργία του. Η συμβατότητα με την υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ είναι άριστη, καθώς η πρόσβαση στο σύνολο του Live και On Demand περιεχομένου της Δημόσιας Τηλεόρασης πραγματοποιείται απροβλημάτιστα, ενώ και η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική. Τέλος, κατεβάσαμε και δοκιμάσαμε την εφαρμογή της COSMOTE TV. Η λειτουργία της υπηρεσίας είναι τέλεια, καθώς υπάρχει πλήρης συμβατότητα με όλες τις δυνατότητες που υποστηρίζει, συμπεριλαμβανομένης της ομαλής μετάδοσης του COSMOTE SPORT 4K, εφόσον βέβαια ο χρήστης διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας.

{gallery}36503{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...