Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 188
TM 531
SECURITY REPORT 151
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22 Ιουλίου 2021 18:55

LG 43UT782H0ZA

4K UHD Hotel TV 43” με ενσωματωμένη πλατφόρμα LG Pro:Centric

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
ae65f01572c82cf7bc6ce0b62da68ac9 XL 0675252b

Μία ξενοδοχειακή τηλεόραση που δεν προορίζεται για απλή θέαση τηλεοπτικών καναλιών, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για την 43UT782H0ZA της LG Electronics που είναι μια τηλεόραση 43 ιντσών με ανάλυση 4K Ultra HD, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ικανοποιεί τις ανάγκες…

Μία ξενοδοχειακή τηλεόραση που δεν προορίζεται για απλή θέαση τηλεοπτικών καναλιών, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για την 43UT782H0ZA της LG Electronics που είναι μια τηλεόραση 43 ιντσών με ανάλυση 4K Ultra HD, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών στα δωμάτια των ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου. Βασισμένη στο προηγμένο σύστημα διαχείρισης Pro:Centric, χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών για να επεκτείνει τη λίστα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της ξενοδοχειακής επιχείρησης, χωρίς καμία ανάγκη προσθήκης εξωτερικών αποκωδικοποιητών.

Η LG 43UT782H0ZA Pro:Centric είναι κάτι παραπάνω από μια απλή τηλεόραση, καθώς βοηθάει στην κερδοφορία και την ανάπτυξη του ξενοδοχείου, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της διαμονής των πελατών. Προσφέρει μεγάλο αριθμό εφαρμογών για βασικές υπηρεσίες που μπορούν να προσαρμόζονται γρήγορα στις απαιτήσεις των πελατών, όπως: Καιρός, Χάρτης εδάφους, Ενότητες διαφημίσεων, Προσωπικά μηνύματα, Ραδιόφωνο, Έλεγχος λογαριασμού, Οδηγός τηλεόρασης, Φωνητικές εντολές, Αναγνώριση φωνής, Πληροφορίες πτήσεων, Εικονικός οδηγός και πολλές ακόμα άλλες χρήσιμες λειτουργίες που θα είναι σχετικές με το ξενοδοχείο.

Χαρακτηριστικά

Η LG 43UT782H0ZA έρχεται με διαστάσεις 96,25×56,46×3,99 εκατοστών, έτοιμη για τοποθέτηση σε επιτοίχια βάση με Vesa 200×200. Διαθέτει κομψό και λεπτό μεταλλικό σχεδιασμό, με κάθετη πλευρική υποδοχή ώστε να ταιριάζει απόλυτα στο χώρο. Ο πλουσιότατος εξοπλισμός συνδέσεων που είναι τοποθετημένος στην πίσω πλευρά της τηλεόρασης περιλαμβάνει την υποδοχή τροφοδοσίας με τάση 220V, θύρα RS-232C για έλεγχο και συντήρηση, υποδοχή H/P OUT για σύνδεση ακουστικών, θύρα HDMI 2.0 IN, οπτική θύρα εξόδου ψηφιακού ήχου, θύρα RJ12 Clock Interface, θύρα USB 2.0 IN 1, υποδοχή COMPONENT IN AV (πράσινο – κίτρινο), διπλή υποδοχή 3.5mm jack SPEAKER OUT για σύνδεση εξωτερικών ηχείων (STEREO 8Ω – VOLUME CONTROL) και 2 μικροσκοπικές οπές RESET – UPDATE, ενώ στην κάθετη πλευρική υποδοχή συναντάμε υποδοχή (τύπου F) LNB SATELLITE IN για σύνδεση δορυφορικού σήματος, υποδοχή (τύπου RF) ANT/CABLE IN, 2 θύρες RJ45 (AUX LAN, LAN), 2 θύρες HDMI 2.0 IN, θύρα USB 2.0 IN 2 και υποδοχή PCMCIA.

Η LG 43UT782H0ZA είναι μια Smart TV που βασίζεται σε λογισμικό webOS 4.5. Διαθέτει οθόνη 43 ιντσών, με ανάλυση 4K Ultra HD (3840×2160) και υποστήριξη HDR 10 Pro/HLG, ενώ παρέχει έξοδο ήχου 2 καναλιών (10W + 10W). Έχει 2 ενσωματωμένα tuners, ένα DVB-S2 για δορυφορική λήψη και ένα DVB-T2/C για επίγεια/καλωδιακή λήψη. Ανήκει στη επαγγελματική σειρά ξενοδοχειακών τηλεοράσεων της LG και χάρη στο ενσωματωμένο middleware που βασίζεται στην πλατφόρμα Pro:Centric, προσφέρει προηγμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας που αναβαθμίζουν την ψυχαγωγία των πελατών στα δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων, χωρίς μάλιστα να απαιτείται η προσθήκη εξωτερικών αποκωδικοποιητών. Υποστηρίζει επίσης λειτουργία IPTV και έχει ενσωματωμένη δυνατότητα διαχείρισης καναλιών με δυνατότητα κλωνοποίησης μέσω USB, εάν δεν υπάρχει σύστημα κεντρικής διαχείρισης. Τέλος, η τηλεόραση υποστηρίζει λειτουργία φωνητικών εντολών με την σύνδεση του Magic Motion Remote Control, το οποίο εξυπηρετεί και στην εύκολη πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Pro:Centric

Το Pro:Centric είναι μια IPTV πλατφόρμα φιλοξενίας, η οποία ελέγχεται δικτυακά από server που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου. Διαθέτει απαράμιλλη ικανότητα να επικοινωνεί απευθείας με τους επισκέπτες και να κάνει κάθε ξεχωριστή διαμονή τους στο ξενοδοχείο εξατομικευμένη, παρέχοντάς τους παράλληλα την πρόσβαση σε μια ποικιλία επιλογών ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης της ροής video από φορητές συσκευές. Βασίζεται σε HTML5 και διαθέτει εργαλεία εύκολης επεξεργασίας που επιτρέπουν στο δημιουργό του συστήματος να σχεδιάζει μια πραγματικά προσαρμοσμένη εμφάνιση και αίσθηση για τους πελάτες του ξενοδοχείου, προσφέροντας από ένα κενό πρότυπο «δωρεάν σχεδίασης» έως διάφορα πρότυπα θεμάτων που παρέχονται από την LG. Βοηθάει επίσης τους ξενοδόχους να ενημερώνουν τους επισκέπτες σχετικά με τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου, τις ειδήσεις, τον καιρό και άλλες πληροφορίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μέσω γραφικών στοιχείων (widget) που μπορούν να βρίσκονται τοποθετημένα στην αρχική οθόνη της τηλεόρασης. Με περισσότερες υπηρεσίες από ποτέ, η πλατφόρμα LG Pro:Centric διαθέτει αμφίδρομες επικοινωνίες, επιτρέποντας στους επισκέπτες να κάνουν παραγγελίες για υπηρεσία δωματίου, να κλείνουν ραντεβού στο spa, να αλληλεπιδρούν με τη ρεσεψιόν και να κάνουν check out. Οι επισκέπτες δεν έχουν πλέον την ανάγκη να κάνουν έρευνα στο δωμάτιο για πληροφορίες, καθώς όλες οι ενημερώσεις, τα μενού και το περιεχόμενο βρίσκονται μαζεμένα σε ένα μέρος, στην τηλεόραση.

Μειωμένο λειτουργικό κόστος

Τώρα πια, το σύστημα τηλεοπτικής μετάδοσης του ξενοδοχείου δεν αποτελεί μόνο ένα στοιχείο πρόσθετων εξόδων, αλλά και μια πηγή πρόσθετου κέρδους. Μπορεί να ενημερώνει τους επισκέπτες άμεσα για τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, να τοποθετεί διαφημιστικά μηνύματα από άλλες εταιρείες, να ενημερώνει για τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του ξενοδοχείου, όπως εστιατόριο, γυμναστήριο, spa και άλλα. Και επιπλέον, η απουσία μηνιαίων δαπανών αδειοδότησης για τη λειτουργία του λογισμικού Pro:Centric παρέχει μια επιπλέον ευκαιρία για γρήγορη ανάπτυξη της επιχείρησης.

Αλληλεπίδραση με το σύστημα PMS του ξενοδοχείου

Η δυνατότητα συντονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών με το τοπικό σύστημα PMS του ξενοδοχείου καθιστά δυνατή τη δημιουργία προσωπικών λειτουργιών, όπως: αποστολή προσωπικών μηνυμάτων, έλεγχο λογαριασμού και πολλά άλλα.

Δυνατότητα δημιουργίας αποκλειστικού περιεχομένου

Ανάλογα με τις δυνατότητες του ισχυρού λογισμικού, το σύστημα μπορεί να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί μεμονωμένες ενότητες που περιέχουν έως και 40 ξεχωριστές σελίδες πληροφοριών (15 σελίδες ανά ενότητα). Έχει αναπτυχθεί ειδικά μια ξεχωριστή ενότητα που μπορεί να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται τη λίστα των τηλεοπτικών καναλιών που μεταδίδονται από το σύστημα. Επιπλέον, η πλατφόρμα αυτή μπορεί να δημιουργήσει και να μεταδίδει έως και 20 τηλεοπτικά κανάλια με περιεχόμενο του ξενοδοχείου.

Απομακρυσμένος έλεγχος

Το σύστημα διαθέτει δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης που προσφέρει μια σειρά βολικών λειτουργιών, οι οποίες μπορούν να εκτελούνται κεντρικά χωρίς να αφαιρείται χρόνος από το προσωπικό τους σέρβις, όπως: ξεχωριστές ρυθμίσεις και διαγνωστικούς ελέγχους για κάθε τηλεόραση, ενημερώσεις λογισμικού και επίλυση τυχόν προβλημάτων, χωρίς την ανάγκη μετάβασης στο δωμάτιο.

1-Click Service

Υποστηρίζεται δυνατότητα λειτουργίας 1-click service που βελτιώνει την άνεση των επισκεπτών και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης. Με ένα απλό κλικ στο κουμπί υπηρεσίας της οθόνης, οι επισκέπτες μπορούν να ζητούν άνετα μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως υπηρεσία δωματίου, καθαρισμό δωματίου και υπηρεσία πλυντηρίου. Επιπλέον, επειδή όλα αυτά παρακολουθούνται και καταγράφονται κεντρικά, η ανταπόκριση στις ανάγκες των επισκεπτών πραγματοποιείται άμεσα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Διαφημίσεις και προσφορές

Με την εμφάνιση AD Banner που μπορεί να εμφανίζεται σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, προβάλλονται στοχευμένες και αποτελεσματικές διαφημίσεις της επιχείρησης. Επιπλέον, μέσω κυλιόμενου μηνύματος σύντομης ενημέρωσης (Ticker) που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της τηλεόρασης, ο πελάτης λαμβάνει πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, τις προσφορές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Μενού της τηλεόρασης

Το ενσωματωμένο μενού της τηλεόρασης είναι το Hotel Quick Menu 3.0, το οποίο παρέχει δυνατότητα δημιουργίας ενός ξενοδοχειακού μενού που μπορεί να παραμετροποιείται με τις επιθυμητές ρυθμίσεις, όπως: Hotel Video, Hotel Directory, YouTube Shortcut, Bluetooth Shortcut, Input Shortcuts, Chromecast, Website Shortcuts, Wake up, Sleep, Channel EPG, Subtitles, Audio Language και άλλες ακόμα λειτουργίες.

Θέτοντας σε λειτουργία την τηλεόραση που είχαμε στη διάθεσή μας εμφανίζεται στην οθόνη φωτογραφία του ξενοδοχείου με προσωπικό μήνυμα καλωσορίσματος του πελάτη, ενώ με το πάτημα του πλήκτρου OK από το τηλεχειριστήριο μεταφερόμαστε στην κάρτα του κεντρικού μενού υπηρεσιών. Επιλέγοντας το Hotel Info μπορούμε να βρούμε σχετικές πληροφορίες για τα εστιατόρια, τους χώρους αναψυχής και το spa. Από το Channel Guide αποκτούμε πρόσβαση στη λίστα με τα διαθέσιμα τηλεοπτικά κανάλια που λαμβάνονται μέσω IP. Μέσω του Weather λαμβάνουμε πληροφορίες για τον καιρό, ενώ το Flight παρέχει ενημέρωση για αναχωρήσεις και αφίξεις αεροπορικών πτήσεων. Επιλέγοντας Smart Apps οδηγούμαστε στη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών, μέσα στην οποία υπάρχει η δημοφιλής υπηρεσία του YouTube. Από το Billing Info ο πελάτης λαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες για το λογαριασμό του, ενώ μέσω του Message μπορεί να βλέπει τα προσωπικά του μηνύματα. Από το Room Automation ο πελάτης μπορεί να διαχειρίζεται αυτοματισμούς του δωματίου, όπως τον έλεγχο του φωτισμού και της θερμοκρασίας, ή ακόμα και το μηχανισμό ανοίγματος – κλεισίματος των κουρτινών. Τέλος, από το IoT και τη χρήση ειδικού τηλεχειριστηρίου, γίνεται εφικτός ο έλεγχος των παραπάνω αυτοματισμών μέσω φωνητικών εντολών.

{gallery}36504{/gallery}

  • LG ELECTRONICS HELLAS
  • Εθνάρχου Μακαρίου 1, 175 01 Δέλτα Παλαιού Φαλήρου
  • τηλ.: 210-4800670
  • site: www.lg.com/gr/business

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...