DIABASTE DWREAN DIG 166
techmail
SECURITY REPORT 129
now 33 2022
satpraxis 2022
energiatec banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21 Οκτωβρίου 2021 13:37

Youin YOU-BOX

Με επίσημη πιστοποίηση Google και Netflix 4K

Γράφει: Χάρης Ματθαίου

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Android TV Box που κυκλοφορούν σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το YOU-BOX της ισπανικής Youin, το οποίο βασίζεται σε Android TV 10.0 και περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο Bluetooth με οπίσθιο φωτισμό και μικρόφωνο για τη χρήση του Google Assistant.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Android TV Box που κυκλοφορούν σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το YOU-BOX της ισπανικής Youin, το οποίο βασίζεται σε Android TV 10.0 και περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο Bluetooth με οπίσθιο φωτισμό και μικρόφωνο για τη χρήση του Google Assistant. Διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google και Netflix 4K, καθώς και τις άδειες που απαιτούνται για την πλήρη συμβατότητα με όλες τις συνδρομητικές υπηρεσίες streaming. Έχει ενσωματωμένες μονάδες Wi-Fi ac και Bluetooth 4.2, ενώ είναι συμβατό με συστήματα που ελέγχονται μέσω του Google Home.

Η Youin είναι μία ισπανική εταιρεία τεχνολογίας που έχει γίνει γνωστή κυρίως από τα ηλεκτρικά της scooters και το YOU-BOX αποτελεί την πρώτη της παραγωγή Android TV Box. Το YOU-BOX είναι μια κορυφαία συσκευή της κατηγορίας που εντυπωσιάζει με την πληρότητα των δυνατοτήτων της και μετατρέπει την τηλεόραση σε πραγματική Smart TV. Διαθέτοντας επίσημη πιστοποίηση Google, Netflix, Prime Video, Disney+ και HBO, προσφέρει στο χρήστη όλες τις επιλογές για 4K streaming στο εμπορικότερο τηλεοπτικό περιεχόμενο. Είναι σχεδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ ένα από τα σημεία αναφοράς του είναι το εκπληκτικό voice Bluetooth τηλεχειριστήριό του με τα αποκλειστικά πλήκτρα YouTube, NETFLIX, prime video, Google Play και το χαρακτηριστικό πλήκτρο Google Assistant που ενεργοποιεί τη δυνατότητα αποστολής φωνητικών εντολών για την εκτέλεση αναζητήσεων.

Χαρακτηριστικά

Το Youin YOU-BOX διαθέτει μαύρο πλαστικό σκάφος τετράγωνου σχήματος, διαστάσεων 112x112x24 χιλιοστών και βάρους 250 γραμμαρίων. Έρχεται μέσα σε χαρτονένιο κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο Bluetooth + IR, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό DC 12V/1A και πολύγλωσσο φυλλάδιο με γρήγορες οδηγίες. Στην πρόσοψή του διακρίνουμε ένα ενδεικτικό LED λειτουργίας που είναι τοποθετημένο εσωτερικά, ενώ ανάμεσα στις άφθονες γρίλιες εξαερισμού της κάτω πλευράς βρίσκεται μικροσκοπικό πλήκτρο Recovery που χρησιμοποιείται για επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ο εξοπλισμός συνδέσεων είναι τοποθετημένος περιμετρικά, όπου έχουμε: στη δεξιά πλευρά θύρες MICRO SD, USB 2.0, USB 3.0 και στην πίσω υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας, θύρες LAN, HDMI, AV, OPTICAL S/PDIF και USB Type-C που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για φόρτιση.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται SoC Amlogic S905X3 που περιλαμβάνει κεντρικό επεξεργαστή (CPU) Cortex-A55. Ο επεξεργαστής αυτός είναι τεχνολογίας ARM 64-bit και αποτελείται από 4 πυρήνες που συγχρονίζουν σε συχνότητα 1.9GHz (4x 1.9GHz). Περιλαμβάνει επίσης GPU ARM Mali-G31 MP2 που υποστηρίζει το OpenGL ES 3.2 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Διαθέτει μνήμη RAM 2GB DDR3 (1GB ελεύθερη) και FLASH 8GB eMMC (4,5GB διαθέσιμα) που αποτελεί τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση μιας micro SD κάρτας (έως 32GB). Σε ότι αφορά την αναπαραγωγή video, το YOU-BOX είναι συμβατό με τις πιο σύγχρονες μορφές video όπως H.265 και VP9 με native ανάλυση 4K@60fps, ενώ υπάρχει επίσημη υποστήριξη HDR, με HDR 10+, HLG και Dolby Vision, για την απόδοση βαθύτερων χρωμάτων και πιο ρεαλιστικής εικόνας που προσφέρεται από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες streaming. Σε ότι αφορά τον ήχο, μπορεί να αναπαράγει Dolby Digital και DTS έως και 7.1 μέσω της θύρας HDMI, 5.1 μέσω της S/PDIF και στερεοφωνικό μέσω της AV. Διαθέτει chip Wi-Fi ac + Bluetooth 4.2 με εσωτερικές κεραίες Wi-Fi, κάτι που διευκολύνει την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού. Έχει ενσωματωμένο Chromecast που λειτουργεί τέλεια με όλες τις συμβατές υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας με εύκολο και απλό τρόπο τη μετάδοση ροής περιεχομένου από φορητές συσκευές. Βασίζεται σε λογισμικό Android TV 10.0 (32 bit) που λαμβάνει ενημερώσεις Over The Air. Διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google και υποστήριξη DRM Google Widevine L1 που εξασφαλίζει πλήρη συμβατότητα με Netflix 4K, Prime Video 4K και Disney + 4K, ενώ είναι άριστα συμβατό και με την πλατφόρμα της COSMOTE TV. Επιπλέον, διαθέτει Bluetooth τηλεχειριστήριο που επιτρέπει τον έλεγχό του χωρίς απευθείας στόχευση και υποστηρίζει φωνητικές εντολές, ενώ χάρη στη συμβατότητα με το Hey Google μπορεί να ενσωματωθεί στον οικιακό αυτοματισμό.

Μενού

Το κεντρικό μενού του Youin YOU-BOX έχει την τυπική μορφή του μενού που συναντάμε στις σύγχρονες Smart TV με λογισμικό Android TV. Είναι σχεδιασμένο με οριζόντιες σειρές εικονιδίων για εφαρμογές και προτάσεις περιεχομένου, η διάταξη των οποίων μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη. Στην πάνω σειρά βρίσκουμε τις αγαπημένες Εφαρμογές με τα αντίστοιχα εικονίδιά τους για γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες τους. Η ταξινόμησή τους μπορεί να αλλάξει με παρατεταμένο πάτημα του κεντρικού πλήκτρου του τηλεχειριστηρίου, ενώ η προσθήκη νέου γίνεται με τη χρήση του +. Επιπλέον, επιλέγοντας το εικονίδιο Εφαρμογές ανοίγει η κάρτα με τα εικονίδια όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών της συσκευής. Στις από κάτω οριζόντιες σειρές βρίσκονται το NETFLIX, το YouTube και το Prime Video με αντίστοιχες προτάσεις προβολής περιεχομένου που βασίζονται στο ιστορικό παρακολούθησης του χρήστη, Επιλεγμένες εφαρμογές του Google Play, οι Τάσεις του YouTube που έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών και το YouTube Music με αντίστοιχες προτάσεις προβολής. Πάνω δεξιά στην κάρτα του κεντρικού μενού βρίσκονται η ώρα και το χαρακτηριστικό γρανάζι των ρυθμίσεων. Από το υπομενού των ρυθμίσεων μπορούμε να ορίσουμε το όνομα της συσκευής, να ρυθμίσουμε το Wi-Fi, να προσθέσουμε λογαριασμό Google, να διαχειριζόμαστε τις εγκατεστημένες εφαρμογές, να προσθέσουμε τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ, καθώς και να ορίσουμε τις προτιμήσεις της συσκευής, όπως την ημερομηνία και ώρα, τη γλώσσα, τον ήχο, την ανάλυση οθόνης, το HDMI CEC και διάφορες άλλες παραμέτρους.

Δοκιμή εφαρμογών

Για τη σύνδεση στο Internet χρησιμοποιήσαμε το Wi-Fi που δε μας προβλημάτισε σε κανένα σημείο των δοκιμών μας. Αρχικά, δοκιμάσαμε την εφαρμογή του YouTube που λειτούργησε άριστα, με απροβλημάτιστη την αναζήτηση τίτλων και ομαλή την αναπαραγωγή video ανάλυσης 2160p. Ανοίξαμε το NETFLIX και χρησιμοποιήσαμε το λογαριασμό που διαθέτουμε για να το δοκιμάσουμε. Η υπηρεσία λειτουργεί τέλεια, προσφέροντας άνετη πλοήγηση στο πλήρες μενού των διαθέσιμων καταλόγων και αναπαραγωγή περιεχομένου με κορυφαία εικόνα 4K Ultra HD ανάλυσης, εφόσον φυσικά ο χρήστης διαθέτει ανάλογο πακέτο συνδρομής. Προσθέσαμε το λογαριασμό μας Google και εγκαταστήσαμε από το Play Store δημοφιλείς εφαρμογές που εμπλουτίζουν την ψυχαγωγία του χρήστη προσφέροντάς του πολλαπλές επιλογές.

Κατεβάσαμε τον TV Internet Browser και με τη χρήση αυτού δοκιμάσαμε το σερφάρισμα στο Internet. Η εφαρμογή λειτουργεί χωρίς να προβληματίζει, καθώς οι σελίδες του web ανοίγουν γρήγορα και η πλοήγηση μέσα σε αυτές πραγματοποιείται άνετα, είτε με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου, είτε με τη χρήση Bluetooth πληκτρολογίου/mouse που δοκιμάσαμε. Συνδέσαμε σκληρό δίσκο και κατεβάσαμε την εφαρμογή GSE SMART IPTV. Μέσα από το μενού της αναζητήσαμε έτοιμη λίστα αναπαραγωγής μορφής m3u και αφού την προσθέσαμε εκτελέσαμε με επιτυχία live streaming στα τηλεοπτικά κανάλια που περιέχει.

Κατεβάσαμε και τον media center Kodi, ο οποίος είναι διαθέσιμος στην έκδοση 19.1 Matrix. Η αναπαραγωγή όλων των αποθηκευμένων 4K Ultra HD video που επιλέξαμε εκτελέστηκε με άνεση, ενώ τόσο ο DTS ήχος, όσο και οι εξωτερικοί υπότιτλοι των ταινιών “έπαιξαν” χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κατεβάσαμε και δοκιμάσαμε το Spotify, το οποίο παρέχει πλήρη πρόσβαση στη δημοφιλή σουηδική music streaming υπηρεσία. Η εφαρμογή λειτουργεί άψογα και προσφέρει non stop μουσικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Κατεβάσαμε επίσης την εφαρμογή NBA app και χρησιμοποιήσαμε το NBA League Pass της συνδρομής μας για να συνδεθούμε στην παγκοσμίως κορυφαία streaming πλατφόρμα αθλητικού περιεχομένου.

Παρακολουθήσαμε με εξαιρετική ποιότητα εικόνας ζωντανή εκπομπή του NBA TV, ενώ τονίζουμε το αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η εφαρμογή λόγω της έναρξης της νέας σεζόν του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη.

Κατεβάσαμε και δοκιμάσαμε με άριστα αποτελέσματα τη λειτουργία του ERTFLIX, το οποίο δίνει δωρεάν πρόσβαση στην υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ. Η θέαση ολόκληρου του Live και On Demand περιεχομένου της Δημόσιας Τηλεόρασης πραγματοποιείται απροβλημάτιστα, ενώ η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική.

Τέλος, κατεβάσαμε και δοκιμάσαμε την εφαρμογή της COSMOTE TV, η λειτουργία της οποίας είναι τέλεια. Υπάρχει πλήρης συμβατότητα με όλες τις δυνατότητες που παρέχει η ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένου του On Demand περιεχομένου και του COSMOTE SPORT 4K, το οποίο μπορεί ο χρήστης να το παρακολουθεί με ανάλυση Ultra HD εφόσον διαθέτει υψηλής ταχύτητας σύνδεση Internet.

{gallery}37326{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Amlogic S905X3Quad Core ARM 64-bit Cortex-A55, 4×1.9GHzARM Mali-G31 MP2 / OpenGL ES 3.2 2GB DDR38GB eMMCAndroid TV 10.04K Ultra HD @ 60HzHDR 10+, HLG, Dolby VisionGoogle Widevine L1VP9 4Kx2K@60fps, H.265/HEVCDolby Digital, DTS1x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x micro SD, 1x LAN, 1x HDMI 2.1, 1x AV, 1x OPTICAL S/PDIF, 1x USB-C Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2112x112x24 χιλ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • YDS-TC012 & YDS-TC018

  YDS-TC012 & YDS-TC018

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων φορτιστών YDS-TC012 και YDS-TC018. Πρόκειται για universal επιτοίχιους φορτιστές USB 5V με μέγιστο ρεύμα εξόδου 3A. Υποστηρίζουν το πρό...
 • TP-LINK: Ο παγκοσμίως Νο.1 πάροχος προϊόντων Wi-Fi για 11 συνεχή χρόνια

  TP-LINK: Ο παγκοσμίως Νο.1 πάροχος προϊόντων Wi-Fi για 11 συνεχή χρόνια

  Για 11 συνεχή έτη, η TP-Link® κατατάσσεται παγκοσμίως ως ο Νο.1 πάροχος σε συσκευές WLAN, συγκεντρώνοντας μερίδιο 17,8% της παγκόσμιας αγοράς. Το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της υποστή...
 • AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  Η εταιρεία AMY A.E. διαθέτει στην ελληνική αγορά μια οικονομική συσκευή της γερμανικής AVM για την επέκταση του οικιακού WLAN. Πρόκειται για το FRITZ!Repeater 1200 AX, έναν επαναλήπτη 2 ζωνών που ...
 • DEEPCOOL CASTLE 240EX A-RGB

  DEEPCOOL CASTLE 240EX A-RGB

  Η DEEPCOOL, μια εταιρεία με εξειδίκευση σε υδροψύξεις και κουτιά RGB, παρουσιάζει την νέα AIO υδρόψυξη CASTLE 240EX A-RGB, η οποία προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα φωτισμού για το PC σας χάρη στο ενσωμ...
 • PROMAX TVHUNTER+

  PROMAX TVHUNTER+

  Το TVHunter+ είναι ένα μικρό, φορητό & εύκολο στη χρήση πεδιόμετρο που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης και για τα δύο συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης, DVB-T ...
 • Mistral Wind Maxi

  Mistral Wind Maxi

  Η wind Maxi είναι η ενισχυμένη έκδοση της απλής κεραίας Wind. Προορίζoνται και οι δύο για περιοχές με ισχυρούς ανέμους και πολύ ήλιο, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά. Η Wi...
 • SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION

  SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION

  Η επιτοίχια βάση SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION TILT είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις 42" έως 75" ιντσών, με μέγιστο βάρος 45 κιλών και max VESA 600x400. Διαθέτει σύστημα εύκολης ρύθμισης της ο...
 • ANGA PS-5 / PS-10 / PS-20 / PS-30

  ANGA PS-5 / PS-10 / PS-20 / PS-30

  Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς κεραιών UHF της ANGA. Πρόκειται για κεραίες εξωτερικού χώρου με ενσωματωμένο φίλτρο LTE 5G, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανά...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ο εξαιρετικά συμπαγής αναλυτής PROMAX RANGER mini, έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση κεραιών TV/SAT, καθώς και συστημάτων διανομής. Το συγκεκριμένο πεδιόμετρο είναι συμβατό με τα πρότυπα DVB-T/T...
 • TP-LINK TL-SM311LS/LM & TL-SM5310-T

  TP-LINK TL-SM311LS/LM & TL-SM5310-T

  Η εταιρεία TP-Link διαθέτει SFP Modules που είναι συμβατά με τις θύρες SFP+ των νέων της Multi-Gigabit Switches. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε: Τα MiniGBIC Modules TL-SM311LS και TL-SM311LM που είνα...
 • AVM WireGuard

  AVM WireGuard

  Η πρόσβαση στο FRITZ!Box, το σύστημα NAS ή άλλες συσκευές του οικιακού δικτύου εν κινήσει, μπορεί να γίνει δυνατή με ένα ασφαλές εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Με τη νέα δυνατότητα WireGuard της ...
 • MELICONI FlatStyle ES 800

  MELICONI FlatStyle ES 800

  Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει την σειρά FlatStyle, με την εγγύηση της εξ' ολοκλήρου Ιταλικής κατασκευής, εστιάζοντας στη λειτουργικότητα....

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Τεύχος 167

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Τεύχος 167

  Το νέο τεύχος Αυγούστου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Έπειτα από...
 • Disney+

  Disney+

  Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής λόγω της αναβολής της προγραμματισμένης για πέρυσι έλευσής του στην Ελλάδα, η είσοδος του Disney+ στην εγχώρια αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι πλέον γ...
 • AVM FRITZ!Box 4060

  AVM FRITZ!Box 4060

  Η γερμανική AVM διευρύνει την οικογένεια FRITZ!Box, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση. Πρόκειται για το FRITZ!Box 4060, το οποίο δε...
 • OCTAGON SX988 4K UHD IP

  OCTAGON SX988 4K UHD IP

  Η γερμανική OCTAGON διευρύνει την οικογένεια των ψηφιακών της δεκτών, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για τον SX988 4K UHD IP που αποτελεί τη νέα γενιά της σειράς SX IP, με επεξεργαστή 6...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design