Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
25 Νοεμβρίου 2021 15:06

EON TV

Η νέα OTT τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
51d8c19597c883076e62423aae3b74d3 XL 039764b0

Ακολουθώντας σταθερά την πορεία που έχει χαράξει η νέα της ηγεσία για τη δυναμική της ανάκαμψη στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η Nova λανσάρει επίσημα τη νέα Over The Top τηλεοπτική πλατφόρμα της, η οποία φέρει το όνομα EON TV. Λειτουργεί πάνω σε σύνδεση Internet οποιασδήποτε εταιρείας σταθερής…

Ακολουθώντας σταθερά την πορεία που έχει χαράξει η νέα της ηγεσία για τη δυναμική της ανάκαμψη στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η Nova λανσάρει επίσημα τη νέα Over The Top τηλεοπτική πλατφόρμα της, η οποία φέρει το όνομα EON TV. Λειτουργεί πάνω σε σύνδεση Internet οποιασδήποτε εταιρείας σταθερής, ενώ είναι η πρώτη πλήρης διαδικτυακή υπηρεσία περιεχομένου της Nova που διατίθεται ως εμπορικό προϊόν, είτε αυτόνομο, είτε σε συνδυασμό με τηλεφωνία και ευρυζωνική σύνδεση VDSL 50/100, σε τιμές μάλιστα που είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις συνθήκες της σημερινής εποχής.

Αφού πρώτα έκανε αισθητή την παρουσία της με απανωτά χτυπήματα στο στίβο μάχης για την απόκτηση αθλητικού τηλεοπτικού περιεχομένου, παίρνοντας πίσω μετά από χρόνια και με πολυετείς συμφωνίες τα δικαιώματα των Bundesliga, LaLiga Santander και Premier League, η Nova επικεντρώνεται πλέον στο τεχνολογικό κομμάτι των υπηρεσιών της. Μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας, η οποία μπορούμε να πούμε ότι προκάλεσε μια παγωμάρα στους πιστούς συνδρομητές της, έφτασε η ώρα για την εταιρεία να λανσάρει ένα φρέσκο προϊόν που σύμφωνα με την ίδια φέρνει τη νέα εποχή στην τηλεόραση! Με ολόκληρο το Live και On Demand περιεχόμενο της Nova αποκλειστικά μέσω σύνδεσης Internet, η EON TV συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες για να αυξήσει τη διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας, τα περιθώρια της οποίας είναι τεράστια. Απευθύνεται τόσο στους τρέχοντες συνδρομητές της Nova, όσο και σε καινούριους, κυρίως μάλιστα στις νεότερες ηλικιακά γενιές που χρησιμοποιούν το streaming ως το βασικό ή και αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης της ΕΟΝ στο YouTube

 

Χαρακτηριστικά

Η πλατφόρμα EON αποτελεί δημιούργημα του κέντρου ανάπτυξης United Cloud που ανήκει στη United Group και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 70 τεχνικών, κυρίως μηχανικών λογισμικού και ειδικών τεχνολογίας. Η εταιρεία που ελέγχει πλέον τη Nova έχει ήδη λανσάρει με επιτυχία την πλατφόρμα και στις αγορές διάφορων βαλκανικών χωρών όπου δραστηριοποιείται, όπως τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Σλοβενία. Λειτουργεί μέσω αποκωδικοποιητή EON Smart Box και μέσω εφαρμογής σε Smart TV – και άλλες συσκευές streaming, όπως π.χ. android tv media players – πάνω σε σύνδεση Internet οποιασδήποτε εταιρείας σταθερής, που σύμφωνα με τη Nova θα πρέπει να υποστηρίζει ταχύτητα τουλάχιστον 50Mbps. Για να επιτευχθεί βέλτιστη απόδοση και καλύτερη ποιότητα εικόνας, θα πρέπει στον εξοπλισμό και την εφαρμογή EON app να υπάρχει διαθέσιμο min. bit rate 10 Mbps για ανάλυση HD. Την υπηρεσία υποστηρίζουν τηλεοράσεις Smart TV μάρκας Sony, LG, Samsung, Philips, Tesla, Hisense, καθώς και όσες ακόμα διαθέτουν λογισμικό Android TV. Λειτουργεί επίσης και σε smartphones, tablets με τη χρήση mobile app, καθώς και σε φορητούς υπολογιστές με τη χρήση browser, μέσω οποιουδήποτε δικτύου Wi-Fi. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να έχει τη συνδρομητική του τηλεόραση μαζί του πάντα, παντού και σε κάθε συσκευή. Για τους υπάρχοντες μάλιστα συνδρομητές του Nova GO, η EON TV αποτελεί μια ουσιαστική και σύγχρονη αναβάθμιση της φορητής πλατφόρμας, προσφέροντας ανανεωμένο, πιο όμορφο μενού και σαφώς υψηλότερη ανάλυση εικόνας που κάνουν την εμπειρία θέασης απολαυστική. Υποστηρίζεται η ταυτόχρονη θέαση σε έως 3 διαφορετικές οθόνες που θα πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: μία που θα είναι συνδεδεμένη στο EON Smart Box, μία Smart TV ή μια τηλεόραση μέσω ενός TV Box με λογισμικό Android TV, καθώς και μια φορητή συσκευή π.χ. tablet, smartphone ή laptop. Υποστηρίζεται επίσης η λειτουργία CAST, για ασύρματη μετάδοση της εικόνας από τη φορητή συσκευή προς την τηλεόραση. Και επιπλέον, υποστηρίζεται και η ενσύρματη μετάδοση εικόνας από το φορητό υπολογιστή, εφόσον αυτός συνδέεται μέσω HDMI καλωδίου με την τηλεόραση. Είτε ως σταθερή στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, είτε ως GO υπηρεσία σε φορητές συσκευές, η νέα πλατφόρμα EON προσφέρει ενιαίες δυνατότητες που περιλαμβάνουν τις εξής λειτουργίες:

  • Πρωτοφανής στην κυριολεξία ταχύτητα zapping, με τη μετάβαση στο επόμενο κανάλι να πραγματοποιείται μέσα σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου.
  • Επιλογή ανάμεσα σε Light ή Dark mode, για αλλαγή εμφάνισης του μενού.
  • Δυνατότητα Catch up 7 ημερών, στο πιο ευρύτερο πεδίο προγραμμάτων που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα.
  • Παύση προβολής ακόμα και του live προγράμματος.
  • On demand περιεχόμενο που είναι ακόμα πιο πλούσιο από το αντίστοιχο της δορυφορικής πλατφόρμας της Nova.
  • Δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστού προφίλ για τα μέλη της οικογένειας.
  • Παύση προβολής στη μία οθόνη και δυνατότητα συνέχισής της σε μία άλλη.
  • EON Sports Mode με πίνακες στατιστικών του αγώνα και βαθμολογίες, που απογειώνει την ενημέρωση του τηλεθεατή σε άλλο επίπεδο.
  • EON Kids με δυνατότητες προστασίας και γονικού ελέγχου, μέσω ειδικού user interface tailored (προσαρμοσμένου) σε παιδικές ηλικίες που μπορεί να συνοδεύεται και από remote control, ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά.

Πακέτα EON

Η EON TV προσφέρεται εμπορικά είτε ως αυτόνομη υπηρεσία, είτε συνδυαστικά σε πακέτο με τηλεφωνία και Internet. Οι τιμές όλων των προγραμμάτων είναι πραγματικά προσιτές, ενώ ευχάριστη έκπληξη και value for money πρόταση αποτελεί το απλό πακέτο EON που ουσιαστικά είναι το Cinema Pack της Nova, καθώς με 10 ευρώ το μήνα ο συνδρομητής δεν έχει απλά στη διάθεσή του μια streaming υπηρεσία για online τηλεθέαση σειρών, αλλά ένα πλήρες πακέτο premium τηλεόρασης με Live και On Demand περιεχόμενο. Πιο αναλυτικά, οι τιμές όλων των πακέτων που προσφέρονται για 24μηνη παραμονή στην υπηρεσία, είναι οι εξής:

EON Συνδυαστικά Προγράμματα

EON Fiber 50: 73 (44 HD) κανάλια – έως 50Mbps/έως 5Mbps (Download/Upload) – 120’ κινητά, απεριόριστα σταθερά, 30 ευρώ/μήνα.
EON Fiber 100: 73 (44 HD) κανάλια – έως 100Mbps/έως 10Mbps (Download/Upload) – 120’ κινητά, απεριόριστα σταθερά, 33 ευρώ/μήνα.
EON+ Fiber 100 (+7 αθλητικά κανάλια): 80 (51 HD) κανάλια – έως 100Mbps/έως 10Mbps (Download/Upload) – 120’ κινητά, απεριόριστα σταθερά, 43 ευρώ/μήνα.

Σε όλα τα παραπάνω πακέτα τα πάγια των 3 πρώτων μηνών προσφέρονται δωρεάν.

EON Τηλεόραση
EON: 73 (44 HD) κανάλια, 10 ευρώ/μήνα.
EON+ (+7 αθλητικά κανάλια): 80 (51 HD) κανάλια, 23 ευρώ/μήνα.

Στα πακέτα EON Τηλεόρασης ο πρώτος μήνας προσφέρεται δωρεάν.  

EON Smart Box

Ο αποκωδικοποιητής EON Smart Box έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί τετράγωνου σχήματος που στην επιφάνεια της πάνω πλευράς του φέρει το λογότυπο EON, ενώ έχει διαστάσεις 125x125x28 χιλιοστών. Στην αριστερή πλευρά του είναι τοποθετημένες θύρες USB 2.0, USB 3.0 και Micro SD, ενώ η πίσω εξοπλίζεται με πλήκτρο ON/OFF, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V-1A και θύρες AV (3.5mm), HDMI, RJ45 (Ethernet). Στο χαρτονένιο κουτί της συσκευασίας του αποκωδικοποιητή περιλαμβάνονται τηλεχειριστήριο Bluetooth με δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, καλώδιο Ethernet, τροφοδοτικό 12V-1A και πολύγλωσσο φυλλάδιο οδηγού γρήγορης εγκατάστασης. Σημειώνεται επίσης ότι παρέχεται ξεχωριστά ειδικό τηλεχειριστήριο σε εκδόσεις πράσινου και κόκκινου χρώματος για παιδιά, το οποίο παρέχει εύκολο χειρισμό και πρόσβαση σε παιδικό περιεχόμενο.

Στο εσωτερικό του EON Smart Box βρίσκεται SoC Amlogic S905X3, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κεντρικό επεξεργαστή (CPU) Cortex-A55. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARM και περιλαμβάνει 4 πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.9GHz (4x 1.9GHz). Έχει επίσης ενσωματωμένη GPU ARM Mali-G31 MP2 που υποστηρίζει το OpenGL ES 3.2 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Διαθέτει μνήμη RAM 2GB DDR4 από την οποία περίπου 1.23GB χρησιμοποιείται από το σύστημα και FLASH 8GB με συνολικά διαθέσιμη 4.3GB που αποτελεί τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video VP9, H.264, H.265/HEVC και ήχου AAC, Dolby True HD, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS-HD. Υποστηρίζει έως 4K Ultra HD αναλύσεις και διαθέτει συμβατότητα HDR (HDR10), ενώ χάρη στην αναλογική AV θύρα του μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Για τη σύνδεση στο Internet χρησιμοποιεί αποκλειστικά θύρα Ethernet 10/100Mbit/s, ενώ έχει ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth (BT 4.2 BLE) για ασύρματη σύνδεση πληκτρολογίου-mouse, ακουστικών κεφαλής και ηχείων. Διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google και βασίζεται σε λογισμικό Android TV 9.0. Παρά την υποστήριξη DRM Widevine L1 δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις streaming υπηρεσίες Netflix, Amazon prime video και Disney+, είναι όμως άριστα συμβατό με COSMOTE TV και NBA. Έχει ενσωματωμένο Chromecast που λειτουργεί άψογα με όλες τις συμβατές υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας με εύκολο και απλό τρόπο τη μετάδοση ροής περιεχομένου από φορητές συσκευές προς την τηλεόραση. Περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό Bluetooth τηλεχειριστήριο που εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο χωρίς απευθείας στόχευση προς τον αποκωδικοποιητή, το οποίο έχει βραβευτεί με το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο σχεδιασμού “Red Dot Design Award”. Το τηλεχειριστήριο αυτό διαθέτει οπίσθιο φωτισμό και αισθητήρα κίνησης που φωτίζει τα πλήκτρα του όταν μετακινείται, αποκλειστικό μεταλλικό πλήκτρο EON για άμεση μετάβαση στην πλατφόρμα, ενώ υποστηρίζει φωνητικές εντολές για αναζήτηση περιεχομένου.

Μενού Android TV

Εκκινώντας για πρώτη φορά το EON Smart Box ορίζουμε γλώσσα και εφόσον προσθέσουμε τον Google λογαριασμό μας μπορούμε να εγκαταστήσουμε τις προτεινόμενες εφαρμογές. Έπειτα πραγματοποιείται ενημέρωση της πλατφόρμας EON και στη συνέχεια δημιουργούμε προφίλ για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο μενού της. Βγαίνοντας από την πλατφόρμα εμφανίζεται το κεντρικό μενού της συσκευής, το οποίο διαθέτει την τυπική μορφή του Android TV 9.0 που περιλαμβάνει οριζόντιες σειρές εικονιδίων. Στην πάνω σειρά βρίσκουμε τις αγαπημένες Εφαρμογές με τα αντίστοιχα εικονίδιά τους για γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες τους, ενώ με παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου OK μπορούμε να αλλάξουμε την ταξινόμησή τους, ή ακόμα και να προσθέσουμε νέα με τη χρήση του +. Η από κάτω σειρά Επόμενο περιλαμβάνει προτάσεις ζωντανών προγραμμάτων για άμεση μετάβαση σε αυτά. Η σειρά EON περιλαμβάνει 4 εικονίδια (ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ TV, ON DEMAND, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ) για πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο της πλατφόρμας, ενώ στις άλλες σειρές βρίσκουμε προτεινόμενα video του YouTube και Επιλεγμένες εφαρμογές για εγκατάσταση από το Google Play. Πάνω δεξιά βρίσκονται τοποθετημένες η ώρα και το χαρακτηριστικό γρανάζι των ρυθμίσεων, μέσα από το οποίο μπορούμε να ορίσουμε το όνομα της συσκευής, να προσθέσουμε λογαριασμό Google, να διαχειριζόμαστε τις εγκατεστημένες εφαρμογές, να ορίσουμε τις προτιμήσεις της συσκευής (ημερομηνία και ώρα, γλώσσα, ήχο, ανάλυση οθόνης, HDMI CEC και διάφορες άλλες παραμέτρους), καθώς και να προσθέσουμε τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ. 

Λειτουργία EON TV

Αρχικά, να διευκρινίσουμε ότι oι δοκιμές μας πραγματοποιήθηκαν πάνω σε σύνδεση Fiber To The Home 100Mbps. Το μενού της πλατφόρμας EON είναι δομημένο με μεγάλα εικονίδια, ενώ η αρχική σελίδα του περιλαμβάνει μια γενική εικόνα με προτάσεις On Demand περιεχομένου, προγράμματα που παίζονται τώρα και προτάσεις ζωντανών προγραμμάτων που έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις συνήθειες του χρήστη. Πηγαίνοντας με το τηλεχειριστήριο αριστερά εμφανίζεται το μενού της πλατφόρμας, το οποίο περιλαμβάνει κάθετη στήλη με επιλογές “Αρχική”, “Κανάλια”, “On Demand”, “Η Λίστα μου” και “Ρυθμίσεις”.

Επιλέγοντας “Κανάλια” έχουμε στη διάθεσή μας 3 εναλλακτικές επιλογές: μπορούμε να προβάλουμε κάρτα με τα posters των προγραμμάτων που παίζουν τώρα όλα τα κανάλια, κάθετη λίστα των καναλιών με δεύτερη ξεχωριστή στήλη 7 ημερών για Catch up και τρίτη στήλη για επιλογή προγράμματος, καθώς και κάρτα με ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πατώντας πάνω στο poster ενός προγράμματος έχουμε επιλογές για θέασή του από την αρχή, συντονισμό στη live μετάδοση και εμφάνιση περίληψης. Κατά τη ζωντανή θέαση μπορούμε να μετακινούμαστε προς τα πίσω ή να παγώνουμε το πρόγραμμα, ενώ η ταχύτητα του zapping είναι πραγματικά ασύλληπτη! Πατώντας ανά πάσα στιγμή το αριστερό πλήκτρο κατεύθυνσης του τηλεχειριστηρίου εμφανίζεται στο αριστερό μέρος της οθόνης κάθετη στήλη με τα εικονίδια των καναλιών για γρήγορη μετάβαση, ενώ με το δεξί εμφανίζεται κάρτα με την περίληψη του προγράμματος.

Επιλέγοντας “On Demand” εμφανίζεται κάρτα από την οποία ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να βρει αυτό που επιθυμεί να παρακολουθήσει, επιλέγοντας μέσα από τους καταλόγους των καναλιών ή ανά θεματικό περιεχόμενο. Υπάρχει επίσης επιλογή για συνέχεια παρακολούθησης ενός προγράμματος από το σημείο που έχει σταματήσει η προηγούμενη προβολή του στην ίδια ή άλλη συσκευή του χρήστη, καθώς και προτάσεις και νέες αφίξεις ταινιών, σειρών και παιδικών.

“Η Λίστα μου” εμφανίζει όλα τα αγαπημένα κανάλια, ενώ από τις “Ρυθμίσεις” εμφανίζεται κάρτα με διάφορες επιλογές που επιτρέπουν στο χρήστη να ορίσει τις δικές του προτιμήσεις. Αξίζει να σταθούμε στην επιλογή “Ήχος & Video”, από την οποία ορίζουμε την ποιότητα του video. Στο Video Encoding υπάρχουν 2 επιλογές ρυθμού μετάδοσης, ABR (Average Bit Rate – μέσος ρυθμός bit) ή CBR (Constant Bit Rate – σταθερός ρυθμός bit). Και στα δύο mode υπάρχει κλιμακούμενη ποιότητα video, υψηλή (μέχρι 4 Mbit/s), μέτρια (μέχρι 2 Mbit/s) και χαμηλή (μέχρι 1 Mbit/s). Στο ABR υπάρχει επίσης η επιλογή AUTO για αυτόματη προσαρμογή του ρυθμού μετάδοσης στην ταχύτητα της σύνδεσης, όμως στο CBR διατίθεται και επιλογή μέγιστης ποιότητας (μέχρι 7 Mbit/s). Οπότε, για FTTH συνδέσεις, ή ακόμα και για VDSL συνδέσεις που διαθέτουν απόλυτη σταθερότητα και εξασφαλίζουν πολύ υψηλή ταχύτητα, προτείνεται το CBR αντί του ABR. Πολύ χρήσιμη είναι επίσης η επιλογή “Εμφάνιση”, με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε το φόντο από το προεπιλεγμένο Light Mode σε Dark Mode που -κατά την άποψή μας- είναι πολύ πιο ξεκούραστο.

Σε ότι αφορά την ποιότητα της εικόνας, είναι γενικά πολύ καλή στα ζωντανά προγράμματα των HD καναλιών, καθώς και στο On Demand περιεχόμενο, ενώ το επίπεδό της είναι λίγο χαμηλότερο στα προγράμματα των προηγούμενων ημερών που προβάλλονται ετεροχρονισμένα (Catch up). 

Άλλες εφαρμογές

Το EON Smart Box είναι ένα πιστοποιημένο Android TV Box κι έτσι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλες εφαρμογές που διευρύνουν τη λειτουργικότητά του. Δοκιμάσαμε την εφαρμογή του YouTube που λειτουργεί εξαιρετικά, με απροβλημάτιστη την αναζήτηση τίτλων και ομαλή την αναπαραγωγή των video ανάλυσης 2160p. Από τις προτεινόμενες εφαρμογές του αρχικού οδηγού επιλέξαμε την εγκατάσταση των COSMOTE TV, NBA, Kodi κι έτσι προχωρήσαμε στη δοκιμή των λειτουργιών τους. Ο αποκωδικοποιητής διαθέτει άριστη συμβατότητα με την COSMOTE TV που λειτουργεί άψογα, κάτι που διευκολύνει όσους διαθέτουν συνδρομή και στις 2 πλατφόρμες να παρακολουθούν τα προγράμματά τους μέσα από την ίδια συσκευή. Χρησιμοποιήσαμε το NBA League Pass που διαθέτουμε για να συνδεθούμε στην παγκοσμίως κορυφαία αθλητική πλατφόρμα streaming. Η λειτουργία της είναι τέλεια, γεγονός που μας επέτρεψε να παρακολουθήσουμε αγώνες από το NBA με εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο που περιέχει αρχεία πολυμέσων και ανοίξαμε τον Kodi, ο οποίος διατίθεται στην έκδοση 19.3 Matrix. Η αναπαραγωγή όλων των αποθηκευμένων 4K Ultra HD video που επιλέξαμε εκτελέστηκε με άνεση, ενώ τόσο ο DTS ήχος όσο και οι εξωτερικοί υπότιτλοι των ταινιών μας λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, με τη χρήση του Kodi δοκιμάσαμε με επιτυχία και το streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω έτοιμης λίστας αναπαραγωγής μορφής m3u, την οποία φορτώσαμε από το σκληρό μας δίσκο. Τέλος, κατεβάσαμε από το Google Play Store και δοκιμάσαμε με επιτυχία την ανανεωμένη εφαρμογή του ERT•FLIX που δίνει δωρεάν πρόσβαση στην υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ. Τόσο οι ζωντανές ροές, όσο και το On Demand περιεχόμενο της Δημόσιας Τηλεόρασης λειτουργούν άριστα, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

{gallery}37705{/gallery}

—-

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη νέα πλατφόρμα EON TV

Μετά την επίσημη πρεμιέρα της EON TV στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης και τις πρώτες εντυπώσεις που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο από συνδρομητές που ήδη την χρησιμοποιούν, αρκετές είναι οι απορίες για εκείνους που ενδιαφέρονται να μεταβούν στη νέα πλατφόρμα. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις που δίνουμε παρακάτω.

Ε: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλο TV Box εκτός από το EON Smart Box;
Α: Ναι, το EON TV app υπάρχει διαθέσιμο στο Play Store και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε Android TV Box που διαθέτει πιστοποίηση Google, ώστε μέσω αυτού ο συνδρομητής να αποκτήσει πρόσβαση στην EON TV.

Ε: Πόσες ταυτόχρονες θεάσεις επιτρέπονται;
Α: Η Nova διαχωρίζει τις οθόνες θέασης σε μεγάλες και φορητές, ή αλλιώς first screen και second screen. Μεγάλες ή first screen υπολογίζονται εκείνες των τηλεοράσεων που είναι συνδεδεμένες στον αποκωδικοποιητή EON Smart Box (Α) ή σε άλλο πιστοποιημένο Android TV Box (Β), καθώς και οι Smart TVs που χρησιμοποιούν το EON TV app (Γ). Φορητές ή second screen (Δ) υπολογίζονται τα tablets, τα smartphones και τα laptops. Επιτρέπεται η ταυτόχρονη θέαση ανεξαρτήτως περιεχομένου σε 3 οθόνες με τους εξής συνδυασμούς: Α + Β + Δ και Α + Γ + Δ.

Ε: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το EON Smart Box και για την COSMOTE TV;
Α: Μέσω του EON Smart Box είναι εφικτή η πρόσβαση στην πληθώρα των επιλεγμένων, πιστοποιημένων εφαρμογών του Goggle Play Store.

Ε: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το EON Smart Box για Netflix κ.λπ.;
Α: Αν και διαθέτει το απαραίτητο επίπεδο υποστήριξης DRM, το EON Smart Box δεν κάνει προς το παρόν εφικτή την ενσωμάτωση του Netflix. Είναι επίσης συμβατό με την πλατφόρμα του ΝΒΑ.

Ε: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η EON TV σε ADSL 24 σύνδεση;
Α: Για τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού δημιουργούνται απαιτήσεις, ακόμη και παράλληλες, που μοιράζονται το διαθέσιμο bandwidth. Για να επιτευχθεί λοιπόν η βέλτιστη απόδοση της υπηρεσίας χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιπες ανάγκες του νοικοκυριού, το EON Smart Box προσφέρεται από το δίκτυο της Nova μόνο με NGA ταχύτητες ≥ 50Μpbs. Η υπηρεσία EON ωστόσο παρέχεται και μέσω ADSL 24 συνδέσεων αλλά και μέσω δικτύων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Ο αποκωδικοποιητής EON Smart Box δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ADSL σύνδεση Nova πραγματικής ταχύτητας 16Mbps, η οποία λειτουργεί επίσης άριστα με COSMOTE TV, NBA και Netflix.

Ε: Οι συνδρομητές της δορυφορικής Nova μπορούν να έχουν πρόσβαση στην EON TV μέσω της Smart TV τους;
Α: Κατόπιν δικής τους επιθυμίας μπορούν να μεταβούν σε κάποιο πρόγραμμα EON ακολουθώντας την ισχύουσα εμπορική πολιτική. Και κατά τη μετάβαση στα νέα προγράμματα έχουν δυνατότητα να διατηρήσουν τον δορυφορικό τους δέκτη & να απολαμβάνουν την EON εμπειρία μέσω Smart TV ή να λάβουν το νέο αποκωδικοποιητή της EON, εφόσον υποστηρίζεται τεχνικά.

Ε: Γιατί η εικόνα της EON TV δεν ακριβώς ίδια με αυτήν της δορυφορικής Nova;
Α: Γιατί πολύ απλά είναι διαφορετικός ο τρόπος μετάδοσης. Η ποιότητά της EON TV είναι γενικά πολύ καλή. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία streaming πλατφόρμα -τουλάχιστον στην Ευρώπη- που για το ίδιο live περιεχόμενο να έχει αποδώσει μέχρι σήμερα καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με τη δορυφορική μετάδοση.

Ε: Η ποιότητα της εικόνας στην τηλεόραση μέσω CAST είναι εφάμιλλη της αντίστοιχης που δίνει ο αποκωδικοποιητής ή η Smart TV μέσω του EON TV app;
Α: Η ποιότητα της εικόνας στην τηλεόραση μέσω CAST είναι πολύ καλή, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να είναι του ίδιου επιπέδου με εκείνη που αποδίδεται μέσω του αποκωδικοποιητή ή μέσω της Smart TV με τη χρήση του EON TV app. Αυτό είναι ξεκάθαρα απόλυτα φυσιολογικό από τη στιγμή που η τηλεόραση δε συνδέεται απευθείας στην πλατφόρμα EON TV, αλλά κάνει ασύρματη λήψη της εικόνας που μεταδίδεται από τη φορητή συσκευή, με αποτέλεσμα να υπάρχει η φυσική υποβάθμισή της.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Amlogic S905X3Quad Core ARM Cortex-A55, 4x 1.9GHzARM Mali-G31 MP2 / OpenGL ES 3.2 2GB DDR48GB έως 4K Ultra HD @ 60HzHDR10Android TV 9.0Google Widevine L1VP9, H.264, H.265/HEVCAAC, Dolby True HD, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS-HD1x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x Micro SD, 1x RJ45, 1x HDMI, 1x AVBT 4.2 BLE125x125x28 χιλ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...