DIABASTE DWREAN DIG 165 1
techmail
SECURITY REPORT 128
now 33 2022
satpraxis 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21 Μαρτίου 2022 22:21

GSH-2970

Ο νέος αποκωδικοποιητής της δορυφορικής Nova

Γράφει: Χάρης Ματθαίου

Με το εμπορικό λανσάρισμα της EON TV που επισημοποίησε το πέρασμα της Nova στη νέα της εποχή, η εταιρεία προσφέρει πλέον ένα νέο αποκωδικοποιητή για τη δορυφορική της πλατφόρμα. Πρόκειται για τον GSH-2970, έναν Combo δέκτη που είναι εξοπλισμένος με DVB-S2 και DVB-T2 tuners.

Με το εμπορικό λανσάρισμα της EON TV που επισημοποίησε το πέρασμα της Nova στη νέα της εποχή, η εταιρεία προσφέρει πλέον ένα νέο αποκωδικοποιητή για τη δορυφορική της πλατφόρμα. Πρόκειται για τον GSH-2970, έναν Combo δέκτη που είναι εξοπλισμένος με DVB-S2 και DVB-T2 tuners. Υποστηρίζει Full HD (1080i) ανάλυση και είναι ειδικά σχεδιασμένος για θέαση των δορυφορικών καναλιών της Nova, προσφέροντας ταυτόχρονα και τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Επιπλέον, έρχεται με τηλεχειριστήριο που διαθέτει προγραμματιζόμενα πλήκτρα για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Η κυκλοφορία του GSH-2970 σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τους θρυλικούς Novabox, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι αποκωδικοποιητές εγχώριας συνδρομητικής πλατφόρμας που έβαλαν την εικόνα υψηλής ευκρίνειας στο ελληνικό σπίτι. Οι αποκωδικοποιητές αυτοί θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται από τους παλαιούς συνδρομητές Nova που τους έχουν στην κατοχή τους, για όσο χρόνο ακόμα είναι λειτουργικοί, ενώ έχουν σταματήσει πια να υποστηρίζονται και να διατίθενται εμπορικά. Η συνδρομητική τηλεόραση της Nova λέγεται πλέον EON TV και με κάθε νέα συνδρομή μέσω δορυφόρου προσφέρεται δωρεάν ο GSH-2970.  

Χαρακτηριστικά

Ο αποκωδικοποιητής GSH-2970 έχει κατασκευαστεί στην Κίνα από την εταιρεία Sichuan Changhong. Διαθέτει μικροσκοπικό μέγεθος και ο σχεδιασμός του παραπέμπει περισσότερο σε IPTV Box, ενώ οι διαστάσεις του είναι 140x83x32 χιλιοστά. Η πρόσοψή του διαθέτει LCD οθόνη 4 ψηφίων και 3 πλήκτρα χειρισμού για ενεργοποίηση – απενεργοποίηση της συσκευής και εναλλαγή καναλιών, ενώ στην πίσω όψη έχουμε: υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC IN 12V/1.5A, θύρες AV, HDMI, LAN και υποδοχές SAT IN, RF IN για σύνδεση με τη δορυφορική και την επίγεια κεραία αντίστοιχα. Το κουτί της συσκευασίας του αποκωδικοποιητή περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο εκμάθησης με 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο με τριπλούς ακροδέκτες RCA, καλώδιο HDMI και εγχειρίδιο χρήστη στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Ο GSH-2970 έχει 2 ενσωματωμένα tuners, ένα DVB-S2 για λήψη των καναλιών της Nova από το δορυφόρο Hot Bird 13E και ένα DVB-T2 για λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών που μεταδίδονται στην περιοχή. Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης σε διακόπτη DiSEqC 4 θέσεων, ενώ υποστηρίζονται η αυτόματη σάρωση και η χειροκίνητη με επιλογή δορυφορικού αναμεταδότη ή επίγειου καναλιού (συχνότητας). Υποστηρίζονται η λειτουργία εμφάνισης 7ήμερου ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG), το γονικό κλείδωμα και η δημιουργία έως 8 προσωπικών μπουκέτων, με δυνατότητα μάλιστα του χρήστη να ταξινομεί τα κανάλια με τη σειρά και την αρίθμηση που εκείνος επιθυμεί, κάτι που δεν ήταν εφικτό να γίνει με τους αποκωδικοποιητές Novabox.  

Μέσω της HDMI θύρας του ο GSH-2970 δίνει έως Full HD ανάλυση (1080i), διαθέτει όμως και αναλογική AV που επιτρέπει τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Η ενσωματωμένη θύρα LAN προς το παρόν αξιοποιείται για τις ανάγκες της εφαρμογής του Καιρού, καθώς δεν υποστηρίζεται η υπηρεσία Nova On Demand. Όμως, κάθε συνδρομητής EON που είναι κάτοχος του GSH-2970 δε στερείται τη χρήση της υπηρεσίας σε μεγάλη οθόνη, καθώς έχει το δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης σε αυτή μέσω της Smart TV του, ή μέσω πιστοποιημένης συσκευής streaming (π.χ. Android TV Box). Στο www.nova.gr αναφέρονται αναλυτικά οι υποστηριζόμενες συσκευές.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Ο GSH-2970 έρχεται με τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνει προγραμματιζόμενα πλήκτρα για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης, δηλαδή άνοιγμα/σβήσιμο, επιλογή πηγής εισόδου, σίγαση ήχου, αυξομείωση έντασης και εναλλαγή καναλιών. Στο πάνω μέρος του διαθέτει 2 διαγραμμισμένες σειρές πλήκτρων που περιλαμβάνουν το TV Set και τα TV Input, TV Mute, TV VOL ±, TV CH ±, τα οποία μαζί με το TV POWER μπορούν να αντιγράψουν και να εκτελούν τις λειτουργίες των αντίστοιχων πλήκτρων του γνήσιου τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης. Τα πλήκτρα αυτά είναι μόνιμα ενεργοποιημένα και ο προγραμματισμός τους παραμένει σε ισχύ ακόμα και μετά την αντικατάσταση των μπαταριών. Για να εκτελέσουμε τη διαδικασία ακολουθούμε τα εξής βήματα: κρατάμε πατημένο το πλήκτρο TV Set για 3 δευτερόλεπτα μέχρι να ανάψει το ενδεικτικό κόκκινο LED, κάτι που μας δείχνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει μπει σε λειτουργία εκμάθησης. Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα πατάμε στιγμιαία το πλήκτρο που επιθυμούμε να ρυθμίσουμε και το κόκκινο LED αναβοσβήνει ρυθμικά, υποδεικνύοντας έτσι ότι είναι έτοιμο για αντιγραφή. Έπειτα τοποθετούμε το τηλεχειριστήριο του δέκτη απέναντι από αυτό της τηλεόρασης (“μάτι” με ”μάτι”), σε απόσταση μικρότερη των 3 εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε στη συνέχεια το αντίστοιχο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης και εφόσον το κόκκινο LED αναβοσβήσει γρήγορα και μετά παραμείνει σταθερά αναμμένο, σημαίνει ότι ο προγραμματισμός του ήταν επιτυχής. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για τα υπόλοιπα πλήκτρα που θέλουμε να αντιγράψουμε και εφόσον τελειώσουμε με όλα, πατάμε στιγμιαία το πλήκτρο TV Set για να σβήσει το ενδεικτικό κόκκινο LED και να εξέλθουμε από τη λειτουργία εκμάθησης.   

Μενού – Λειτουργία

Θέτοντας για πρώτη φορά σε λειτουργία τον GSH-2970 εμφανίζεται ο οδηγός εγκατάστασης που μας καλεί να πραγματοποιήσουμε σάρωση δορυφορικών και επίγειων καναλιών, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ενέργειας αυτής εκτελείται αναβάθμιση λογισμικού. Η μορφή του μενού είναι εντελώς διαφορετική από τη γνώριμη των αποκωδικοποιητών Novabox. Περιλαμβάνει 5 επιμέρους κάρτες που εμφανίζονται με την επιλογή του αντίστοιχου εικονιδίου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη στο κάτω μέρος της οθόνης. Από τις “Τεχνικές Ρυθμίσεις” μπορούμε να ορίσουμε τις επιλογές μας για την εικόνα (ανάλυση, διαφάνεια μενού, αναλογία οθόνης κ.ά.), να δούμε τις πληροφορίες του σήματος, να επαναφέρουμε τις αρχικές ρυθμίσεις της συσκευής, να εκτελέσουμε τον τύπο σάρωσης που επιθυμούμε (δορυφορική ή/και επίγεια, αυτόματη ή ανά κανάλι/αναμεταδότη), καθώς και να αναζητήσουμε νέα έκδοση λογισμικού για να αναβαθμιστεί ο αποκωδικοποιητής. Στις “Εφαρμογές” βρίσκουμε τον καιρό, ενώ από την κάρτα Irdeto CA” βλέπουμε διάφορες πληροφορίες για το λογισμικό και μπορούμε να προβάλουμε τα εισερχόμενα μηνύματα. Το TV/Radio” περιλαμβάνει επιλογή εμφάνισης του EPG και λίστα με όλα τα προ-εγκατεστημένα μπουκέτα του αποκωδικοποιητή για εμφάνιση των καναλιών τους. Συγκεκριμένα, τα κανάλια είναι ταξινομημένα σε Public, DTT, Radios, NOVA, INTERNATIONAL NEWS, MUSIC, KIDS, DOCUMENTARIES και SPORTS. Από τις “Ρυθμίσεις χρήστη” μπορούμε να ορίσουμε τις επιλογές που επιθυμούμε για διάφορες παραμέτρους του αποκωδικοποιητή. Μπορούμε δηλαδή να ορίσουμε γλώσσα μενού και υπότιτλων, να βάλουμε υπενθύμιση για κάποιο πρόγραμμα, να ενεργοποιήσουμε το γονικό έλεγχο (προεπιλογή 1234) ή το κλείδωμα καναλιών, να ορίσουμε τη διάρκεια του χρόνου που θα εμφανίζεται η κάρτα των πληροφοριών του προγράμματος, να δημιουργήσουμε τα προσωπικά μας μπουκέτα αγαπημένων και να ρυθμίσουμε (εάν θέλουμε) τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις για αυτόματη απενεργοποίηση της συσκευής, επιλέγοντας τιμή από 2 έως 24 ώρες.

Σε κατάστασης θέασης, πατώντας το Info βλέπουμε στο κάτω μέρος της οθόνης τους τίτλους τρέχοντος και επόμενου προγράμματος, ενώ με δεύτερο πάτημα του Info εμφανίζεται από πάνω η αντίστοιχη περίληψη. Πατώντας το OK εμφανίζεται σε κάθετη στήλη η λίστα των καναλιών, ενώ με τη χρήση των πλήκτρων αριστερής και δεξιάς κατεύθυνσης μπορούμε να μεταφερόμαστε μεταξύ των μπουκέτων. Το τηλεχειριστήριο διαθέτει επίσης 4 πλήκτρα λειτουργιών για εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Συγκεκριμένα, το Option για αλλαγή της γλώσσας και του τύπου του ήχου (Stereo, Dolby), το FAV για απευθείας εμφάνιση της λίστας των καναλιών του μπουκέτου που έχουμε δημιουργήσει, το Bmail για εμφάνιση των εισερχόμενων μηνυμάτων και το Help που εμφανίζει κάρτα με επιλογές για άμεση επανεκκίνηση (κόκκινο), σάρωση (πράσινο) και επαναφορά σε αρχικές ρυθμίσεις (κίτρινο).

{gallery}38854{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

LCD οθόνη 4 ψηφίων1x DVB-S2, 1x DVB-T2Full HD (1080i) Stereo, Dolby1x AV, 1x HDMI, 1X LAN, 1x SAT IN, 1x RF IN140x83x32 χιλ.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Lemco – Συμμετοχή στην CabSat 2022

  Lemco – Συμμετοχή στην CabSat 2022

  Στη Lemco, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, προσπαθούμε να είμαστε πάντα μπροστά από την εποχή μας, με καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες που βοηθούν τον κλάδο μας να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. Συμμε...
 • GM80470 & GM80160 – Φακοί κεφαλής για επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και τεχνικούς

  GM80470 & GM80160 – Φακοί κεφαλής για επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και τεχνικούς

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή δύο νέων φακών κεφαλής. Πρόκειται για τους GM80470 και GM80160 που είναι τύπου COB LED και ανήκουν στην οικονομική σειρά φακών κεφαλής. Είναι σχ...
 • TP-Link EAP225-Outdoor & EAP610-Outdoor

  TP-Link EAP225-Outdoor & EAP610-Outdoor

  Τα EAP225-Outdoor και EAP610-Outdoor είναι δύο νέα Wi-Fi Access Points εξωτερικού χώρου της σειράς Omada της TP-Link, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ομαλή εμπειρία Wi-Fi ακόμη και σε...
 • AVM FRITZ!Repeater 6000

  AVM FRITZ!Repeater 6000

  Το FRITZ!Repeater 6000 της γερμανικής AVM, είναι το πρώτο Repeater που κυκλοφόρησε στην αγορά με τεχνολογία AX (Wi-Fi 6). Διαθέτει 3 εσωτερικές μονάδες Wi-Fi και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα...
 • OCTAGON SX988 4K UHD IP

  OCTAGON SX988 4K UHD IP

  Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του Octagon SX988 4K UHD IP. Πρόκειται για ένα νέο IP δέκτη που λειτουργεί με διπλό λειτουργικό σύστημα, Enigma2 και Octagon Define Linux OS. Αν και δεν ...
 • Τα νέα της Mistral: Η νέα Micro Roc antenna και το Magic Panel

  Τα νέα της Mistral: Η νέα Micro Roc antenna και το Magic Panel

  Μια νέα κεραία ήλθε να προστεθεί στη γκάμα κεραιών της Mistral. Με γνώμονα ότι οι κεραίες θα πρέπει να είναι αυτές που πραγματικά απαιτούνται, δεν πρέπει να επιλέγονται ούτε πολύ μικρές, ούτε και ...
 • TP-LINK EAP650 & EAP653

  TP-LINK EAP650 & EAP653

  Τα EAP650 και EAP653 είναι δύο AX3000 Wi-Fi 6 Access Points οροφής με συμπαγή σχεδιασμό, ιδανικά για επαγγελματικά σενάρια που απαιτούν υψηλή απόδοση, όπως ξενοδοχεία, γραφεία, εμπορικά πολυκαταστ...
 • AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  Η γερμανική AVM παρουσιάζει μια πιο οικονομική συσκευή για την επέκταση του οικιακού WLAN. Πρόκειται για το FRITZ!Repeater 1200 AX, έναν επαναλήπτη 2 ζωνών που υποστηρίζει το νέο πρότυπο Wi-Fi 6. ...
 • Professional BISS CAM 16 καναλιών της IDComs για Ξενοδοχεία και Gap Fillers

  Professional BISS CAM 16 καναλιών της IDComs για Ξενοδοχεία και Gap Fillers

  Στα ξενοδοχεία αλλά και τα Gap Fillers, η αρχική λήψη των ελληνικών καναλιών, μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ εύκολα μέσω του δορυφόρου HellaSat στις 39ο ανατολικά, αφού πλέον όλα τα ελληνικά κανάλ...
 • TP-LINK TL-SG2428P & TL-SG3452X

  TP-LINK TL-SG2428P & TL-SG3452X

  Τα TP-LINK TL-SG2428P και TL-SG3452X είναι 2 νέα Switches που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, ιδανικά για επαγγελματική χρήση. Διαθέτουν web interface με αναβαθμισμένες λειτουργίες που καλύπτουν ...
 • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  Ένα νέο ασύρματο router της γερμανικής AVM έφτασε στην ελληνική αγορά, ειδικά σχεδιασμένο για συνδέσεις Fiber To The Home (FTTH). Πρόκειται για το FRITZ!Box 5530 Fiber, το οποίο χρησιμοποιείται απ...
 • Κεραίες για μπαλκόνι από την Mistral

  Κεραίες για μπαλκόνι από την Mistral

  Η ανάγκη χρήσης κεραίας μπαλκονιού δημιουργείται κυρίως από την ανεπάρκεια κάλυψης των τηλεοπτικών αναγκών από την κεντρική εγκατάσταση. Κάποιοι επιθυμούν να είναι αυτάρκεις με τη δική τους κεραία...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση – Ιούλιος 2022

  Ψηφιακή Τηλεόραση – Ιούλιος 2022

  Το νέο τεύχος Ιουλίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τα τηλεοπτικ...
 • Δορυφορικά κανάλια με κρυπτογράφηση BISS

  Δορυφορικά κανάλια με κρυπτογράφηση BISS

  Τα τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS παραμένουν σταθερή αξία για εκείνους που ασχολούνται με τη δορυφορική λήψη. Εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα παρουσιάζουν ουσιαστικό ενδιαφέρ...
 • TP-Link Omada Wi-Fi access points

  TP-Link Omada Wi-Fi access points

  Το Wi-Fi στις μέρες μας είναι πάντα απαραίτητο σε εξωτερικά περιβάλλοντα, είτε όταν κάνουμε πάρτι, είτε όταν εργαζόμαστε στην αυλή ή τον κήπο μας. Η χρήση του είναι απαραίτητη, κυρίως όταν θέλουμε...
 • mistral Micro Roc

  mistral Micro Roc

  Προσαρμοσμένη στις ανάγκες που έχουν προκύψει από το Ψηφιακό Μέρισμα II με την τοποθέτηση των καναλιών σε μικρότερο φάσμα συχνοτήτων, η Mistral παρουσιάζει μία ακόμα κεραία με προδιαγραφές 5G. Πρό...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design