DIABASTE DWREAN DIG 165 1
techmail
SECURITY REPORT 128
now 33 2022
satpraxis 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21 Μαρτίου 2022 22:21

Smart TVs OS

Τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα των έξυπνων τηλεοράσεων

Γράφει: Χάρης Ματθαίου

Οι έξυπνες τηλεοράσεις σήμερα κατασκευάζονται με όλο και πιο βελτιωμένα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η αγορά καινούργιας να αποτελεί έναν μικρό πονοκέφαλο. Πέρα από την ανάλυση, το μέγεθος της οθόνης και τον αριθμό των διαθέσιμων HDMI θυρών του…

Οι έξυπνες τηλεοράσεις σήμερα κατασκευάζονται με όλο και πιο βελτιωμένα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η αγορά καινούργιας να αποτελεί έναν μικρό πονοκέφαλο. Πέρα από την ανάλυση, το μέγεθος της οθόνης και τον αριθμό των διαθέσιμων HDMI θυρών του, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αγοραστής πριν καταλήξει στο μοντέλο που θα επιλέξει. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το λειτουργικό σύστημα, ένα ζήτημα που οι περισσότεροι παραβλέπουν ή τουλάχιστον δε δίνουν τη δέουσα σημασία. Έτσι, στο άρθρο που ετοιμάσαμε παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά καθενός, ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει την πλατφόρμα που ταιριάζει περισσότερο στις δικές του ανάγκες.   

Όλοι αναζητούν μια φιλική στη χρήση τηλεόραση που να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα επιλογών περιεχομένου, αλλά ταυτόχρονα και να μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά της. Οι καλύτερες Smart TVs στην αγορά είναι έξυπνες στη χρήση, ενσωματώνουν χρήσιμες λειτουργίες AI και παρέχουν πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες streaming. Μάλιστα, οι τηλεοράσεις εκείνες οι οποίες βασίζονται σε WebOS (LG), Tizen OS (Samsung) και Android TV OS (Sony κ.ά.) που είναι τα δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα, διαθέτουν το μεγάλο πλεονέκτημα να είναι συμβατές με τις ελληνικές πλατφόρμες COSMOTE TV και EON, επιτρέποντας στους συνδρομητές τους να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αυτές χωρίς να χρειάζονται να συνδέσουν τους αποκωδικοποιητές τους.

Ακόμα και τα φτηνότερα μοντέλα σύγχρονων τηλεοράσεων των περισσότερων κατασκευαστών έχουν προ-εγκατεστημένες ορισμένες έξυπνες λειτουργίες, οπότε από αυτή την άποψη η αγορά μιας νέας τηλεόρασης σήμερα είναι εγγυημένα μια έξυπνη τηλεόραση. Τι ακριβώς όμως πρέπει να μπορεί να κάνει μια τηλεόραση για να χαρακτηριστεί ως Smart TV και τι διαχωρίζει την καλύτερη Smart TV από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό;  

Η επιλογή λειτουργικού συστήματος είναι σημαντική

Σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί μια νέα τηλεόραση που δεν είναι «έξυπνη». Αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό στον καθένα από μία επίσκεψη στο κοντινότερο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, όπου οι πωλητές κατακλύζουν τον υποψήφιο αγοραστή έξυπνης τηλεόρασης με υποσχόμενες δυνατότητες streaming, casting, κοινής χρήσης και δημοφιλείς εφαρμογές όπως Netflix και YouTube. Δεν έχουν όμως φτιαχτεί όλες οι έξυπνες τηλεοράσεις με τον ίδιο τρόπο, ούτε και μπορούν να προσφέρουν τα ίδια πράγματα. Όπως και ο κόσμος των λειτουργικών συστημάτων για επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές, έτσι και τα διάφορα λειτουργικά συστήματα των Smart TV έχουν τα δικά τους δυνατά και αδύνατα σημεία. Ορισμένες έχουν πιο εκτεταμένη γκάμα εφαρμογών, άλλες έχουν καλύτερο περιβάλλον χρήσης, άλλες είναι πιο συμβατές με συσκευές τρίτων και ούτω καθεξής. Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι λοιπόν το καλύτερο; Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην απάντηση του ερωτήματος αυτού, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά των κυριότερων λειτουργικών συστημάτων που μπορούμε να βρούμε στις έξυπνες τηλεοράσεις της ελληνικής αγοράς.

WebOS

Η ιστορία του WebOS είναι πολύ μεγάλη. Σε αντίθεση με τη πεποίθηση που έχει επικρατήσει, το αρχικό σύστημα που βασίζεται στον πυρήνα Linux αναπτύχθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Palm, όπου αργότερα πουλήθηκε στη Hewlett-Packard και τελικά στην LG Electronics. Η πρώτη συσκευή που το χρησιμοποίησε ήταν ένα PDA το 2009. Αν και όπως γνωρίζουμε είναι το λειτουργικό σύστημα της LG, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε τηλεόραση το 2014 και από τότε αναδείχτηκε αμέσως σε βασικό πρωταγωνιστή. Το περιβάλλον χρήσης του είναι διαισθητικό και μη επεμβατικό. Το κύριο μενού εξακολουθεί να αναπτύσσεται στο κάτω μέρος της οθόνης, χωρισμένο μεταξύ εφαρμογών, συνδεδεμένων αξεσουάρ και ρυθμίσεων.

Η εξέλιξή του με την πάροδο των χρόνων ήταν συνεχής, ενσωματώνοντας για παράδειγμα υποστήριξη Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit 2 και πολλές λειτουργίες για οικιακό αυτοματισμό. Υπάρχουν νέες εφαρμογές όπως Amazon prime video, Apple TV, Disney+ και πολλές ακόμα  άλλες, ενώ συνολικά η διεπαφή του είναι ευέλικτη και γρήγορη. Το “πόσο” ακριβώς, εξαρτάται σαφώς από το μοντέλο επεξεργαστή με τον οποίο είναι εξοπλισμένη η τηλεόραση. Το WebOS είναι συμβατό με το πρωτόκολλο Bluetooth, που σημαίνει ότι είναι εύκολο για το χρήστη να συνδέσει πληκτρολόγια, ποντίκια και άλλα χρήσιμα περιφερειακά, ενώ διαθέτει επίσης και συμβατότητα Miracast. Οι πιο πρόσφατες λειτουργίες που περιλαμβάνονται στην τελευταία έκδοση είναι οι εξής:

 • Ανανεωμένη μπάρα εκκίνησης (Launcher) δύο επιπέδων.
 • Το μενού γρήγορων ρυθμίσεων είναι πλέον προσαρμόσιμο.
 • Λειτουργία Sports Alert που ειδοποιεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα αθλητικό γεγονός στο οποίο έχει εγγραφεί ο χρήστης.
 • Λειτουργικότητα τεχνητής νοημοσύνης που βελτιστοποιεί την ποιότητα της εικόνας με βάση τα χαρακτηριστικά περιεχομένου και αξιοποιεί την ανάλυση που πραγματοποιείται με βάση τη βαθιά μάθηση.
 • Έλεγχος φωτεινότητας AI, που όταν είναι ενεργός ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης με βάση τη φωτεινότητα που εντοπίζεται γύρω από την τηλεόραση.
 • Λειτουργία art gallery που μετατρέπει την τηλεόραση σε πίνακα ζωγραφικής.
 • Ήχος AI/AI Sound Pro, που όταν είναι ενεργός εξασφαλίζει ηχητικά εφέ και προσομοίωση surround με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ανάλογα με το περιεχόμενο.

Tizen OS

Το Tizen OS είναι το ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα της Samsung, το οποίο βασίζεται επίσης στον πυρήνα του Linux. Το αρχικό του project δημιουργήθηκε το 2011, ξεκινώντας ως μια πλατφόρμα για εφαρμογές Html5 που προορίζονται για φορητές συσκευές, ενώ στη συνέχεια η εξέλιξη της αγοράς το έφερε σε smartphones και smartwatches. Από το 2015 ο σχεδιασμός του έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό με ισχυρή έμπνευση από το WebOS, οπότε ενσωματώθηκε στις τηλεοράσεις και χάρη στις πωλήσεις των Samsung έγινε ένα από το πιο δημοφιλή στον κόσμο λειτουργικά συστήματα των Smart TV. Το Tizen OS βρίσκεται σήμερα σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφικών μηχανών, φούρνων και κλιματιστικών μονάδων. Οπτικά, το περιβάλλον χρήσης του είναι ευχάριστο, με μια οριζόντια γραμμή που αναπτύσσεται στο κάτω μέρος της οθόνης με όλες τις εφαρμογές και το περιεχόμενο του χρήστη.

Η δύναμή του όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ευκολία χρήσης, η ταχύτητα, η λειτουργικότητα και το διαθέσιμο App Store. Στην πραγματικότητα, σε σχέση με το WebOS δεν υπάρχει καμία λειτουργία που να μην βρίσκεται μέσα και σε αυτό το λειτουργικό σύστημα, ενώ επιπλέον το Tizen υποστηρίζει και multiview για προβολή 2 πηγών ταυτόχρονα. Το κατάστημα εφαρμογών της Samsung είναι μεγάλο και εύκολο στην πλοήγηση, διαθέτοντας τον ίδιο αριθμό εφαρμογών με το WebOS. Το Tizen είναι εξοπλισμένο με τον ιδιόκτητο φωνητικό βοηθό Bixby της Samsung, ο οποίος μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με έξυπνες οικιακές συσκευές από τον ίδιο κατασκευαστή ή/και συμβατές συσκευές τρίτων, ενώ υποστηρίζει επίσης και Alexa.

Android TV OS

Το Android TV είναι το πιο κοινό λειτουργικό σύστημα των Smart TV, καθώς το συναντάμε πλέον σε ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Sony και Philips. Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Panasonic που σήμερα χρησιμοποιεί το “My Home Screen”, αλλά τελευταία έχει κυκλοφορήσει μερικά μοντέλα της με Android TV, κάτι που μπορεί να σηματοδοτεί μια οριστική αλλαγή στο βασικό λειτουργικό σύστημα των τηλεοράσεων της.

Ανάμεσα στα 3 πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα, το Android TV είναι αυτό που προσφέρει μεγαλύτερη προσαρμογή. Το περιβάλλον χρήσης του δε βασίζεται σε μια γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης, καθώς προτιμάει να προβάλλει πάντα ένα κεντρικό μενού πλήρους οθόνης. Η πρόσβαση στο Google Play Store επιτρέπει στο χρήστη να μπορεί να βρει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό διαθέσιμων εφαρμογών, κάτι που το κατατάσσει στην κορυφή της λίστας από την άποψη των δυνατοτήτων και αποτελεί τον κύριο λόγο που κατά την εκτίμησή μας θα επικρατήσει στο μέλλον απέναντι στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα. Προσφέρει μάλιστα μερικές από τις παγκοσμίως δημοφιλέστερες πλατφόρμες streaming (π.χ. NBA), εξασφαλίζοντας μοναδική συμβατότητα και όλες τις προχωρημένες δυνατότητες θέασης. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημά του αποτελεί η ενσωματωμένη υποστήριξη  του Chromecast, η οποία κάνει τη μετάδοση ροής περιεχομένου από το Android/iOS τηλέφωνο ή tablet προς την τηλεόραση παιχνίδι. Υποστηρίζει επίσης τον Google Assistant, επιτρέποντας στο χρήστη να μπορεί να χρησιμοποιεί τη φωνή του μέσω της τηλεόρασης όχι μόνο για αναζήτηση περιεχομένου, αλλά και για να ελέγχει όλες τις έξυπνες οικιακές συσκευές του, όπως φώτα, ηχεία, θερμοστάτες, ηλεκτρικές πρίζες και άλλα.

Από την άλλη πλευρά, η πλατφόρμα είναι ελαφρώς λιγότερο διαισθητική από τα WebOS και Tizen OS, κάτι που βέβαια συνηθίζεται μετά από λίγες ημέρες χρήσης. Το μεγαλύτερο όμως μειονέκτημά της αποτελεί το γεγονός ότι είναι πιο «βαριά» και υστερεί στην ταχύτητα έναντι των βασικών ανταγωνιστών της, καθώς υπάρχει καθυστέρηση τόσο στην πλοήγηση του μενού, όσο και στην εναλλαγή των τηλεοπτικών καναλιών.

Saphi OS

Το Saphi OS βασίζεται επίσης σε πυρήνα Linux και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται σε ορισμένα μοντέλα τηλεοράσεων Philips. Γεννήθηκε από την ανάγκη να κρατηθεί χαμηλά η τιμή της τηλεόρασης και ως εκ τούτου εργάζεται με μέτριους επεξεργαστές και με περιορισμένη ποσότητα μνήμης RAM. Προσφέρει μια απλοποιημένη διεπαφή και σπάνια χρησιμοποιεί αξεσουάρ, κόβοντας π.χ. εντελώς την επεξεργασία φόντου και τις κινούμενες εικόνες συστήματος.

Η διαθεσιμότητα εφαρμογών προφανώς δε βρίσκεται σε επίπεδο Android TV (ή Tizen και WebOS), χωρίς όμως να υπάρχει έλλειψη κλασικών υπηρεσιών ροής όπως το Netflix, το Rakuten TV, το YouTube και το Amazon Prime Video, όλα σε 4K και όλα με υποστήριξη HDR. Ο βοηθός φωνής στον οποίο βασίζεται είναι η Alexa, η οποία ενεργοποιείται από το ενσωματωμένο μικρόφωνο του τηλεχειριστηρίου που παρέχει η Philips.

VIDAA U OS

Το VIDAA U OS είναι ένα – όχι και τόσο γνωστό – λειτουργικό σύστημα έξυπνων τηλεοράσεων, όπου στην Ελλάδα το βρίσκουμε σε Smart TVs της Hisense που σταδιακά καταλαμβάνουν ένα αξιοσημείωτο ποσοστό αγοράς. Η διεπαφή του μοιάζει λίγο πολύ με όλα τα άλλα, ενώ οι κινούμενες εικόνες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Οι χρόνοι ανοίγματος των εφαρμογών σίγουρα δεν είναι οι πιο γρήγοροι, αλλά συνολικά η πλατφόρμα είναι αρκετά λειτουργική. Η αρχική σελίδα πλήρους οθόνης είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πολύ εύκολο για το χρήστη να βρίσκει τις εφαρμογές, τις λειτουργίες και τις πληροφορίες που αναζητάει, ενώ δε λείπουν οι προτάσεις με βάση το περιεχόμενο στο οποίο είχε πρόσβαση κατά το παρελθόν. Περιλαμβάνει τις πιο διάσημες εφαρμογές όπως το Netflix, το Amazon Prime Video, το YouTube και το Rakuten, καθώς και άλλες όπως τα Rai Play, Mediaset Play, Chili και TimVision, ενώ απουσιάζουν τα Disney + και Apple TV. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του VIDAA U OS είναι ότι πλέον υπάρχει υποστήριξη για COSMOTE TV, Nova και NBA, με αποτέλεσμα να προτιμάται σταδιακά από όλο και περισσότερους χρήστες. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η συμβατότητα με τον φωνητικό βοηθό Alexa.

{gallery}38856{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Lemco – Συμμετοχή στην CabSat 2022

  Lemco – Συμμετοχή στην CabSat 2022

  Στη Lemco, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, προσπαθούμε να είμαστε πάντα μπροστά από την εποχή μας, με καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες που βοηθούν τον κλάδο μας να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. Συμμε...
 • GM80470 & GM80160 – Φακοί κεφαλής για επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και τεχνικούς

  GM80470 & GM80160 – Φακοί κεφαλής για επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και τεχνικούς

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή δύο νέων φακών κεφαλής. Πρόκειται για τους GM80470 και GM80160 που είναι τύπου COB LED και ανήκουν στην οικονομική σειρά φακών κεφαλής. Είναι σχ...
 • TP-Link EAP225-Outdoor & EAP610-Outdoor

  TP-Link EAP225-Outdoor & EAP610-Outdoor

  Τα EAP225-Outdoor και EAP610-Outdoor είναι δύο νέα Wi-Fi Access Points εξωτερικού χώρου της σειράς Omada της TP-Link, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ομαλή εμπειρία Wi-Fi ακόμη και σε...
 • AVM FRITZ!Repeater 6000

  AVM FRITZ!Repeater 6000

  Το FRITZ!Repeater 6000 της γερμανικής AVM, είναι το πρώτο Repeater που κυκλοφόρησε στην αγορά με τεχνολογία AX (Wi-Fi 6). Διαθέτει 3 εσωτερικές μονάδες Wi-Fi και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα...
 • OCTAGON SX988 4K UHD IP

  OCTAGON SX988 4K UHD IP

  Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του Octagon SX988 4K UHD IP. Πρόκειται για ένα νέο IP δέκτη που λειτουργεί με διπλό λειτουργικό σύστημα, Enigma2 και Octagon Define Linux OS. Αν και δεν ...
 • Τα νέα της Mistral: Η νέα Micro Roc antenna και το Magic Panel

  Τα νέα της Mistral: Η νέα Micro Roc antenna και το Magic Panel

  Μια νέα κεραία ήλθε να προστεθεί στη γκάμα κεραιών της Mistral. Με γνώμονα ότι οι κεραίες θα πρέπει να είναι αυτές που πραγματικά απαιτούνται, δεν πρέπει να επιλέγονται ούτε πολύ μικρές, ούτε και ...
 • TP-LINK EAP650 & EAP653

  TP-LINK EAP650 & EAP653

  Τα EAP650 και EAP653 είναι δύο AX3000 Wi-Fi 6 Access Points οροφής με συμπαγή σχεδιασμό, ιδανικά για επαγγελματικά σενάρια που απαιτούν υψηλή απόδοση, όπως ξενοδοχεία, γραφεία, εμπορικά πολυκαταστ...
 • AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  Η γερμανική AVM παρουσιάζει μια πιο οικονομική συσκευή για την επέκταση του οικιακού WLAN. Πρόκειται για το FRITZ!Repeater 1200 AX, έναν επαναλήπτη 2 ζωνών που υποστηρίζει το νέο πρότυπο Wi-Fi 6. ...
 • Professional BISS CAM 16 καναλιών της IDComs για Ξενοδοχεία και Gap Fillers

  Professional BISS CAM 16 καναλιών της IDComs για Ξενοδοχεία και Gap Fillers

  Στα ξενοδοχεία αλλά και τα Gap Fillers, η αρχική λήψη των ελληνικών καναλιών, μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ εύκολα μέσω του δορυφόρου HellaSat στις 39ο ανατολικά, αφού πλέον όλα τα ελληνικά κανάλ...
 • TP-LINK TL-SG2428P & TL-SG3452X

  TP-LINK TL-SG2428P & TL-SG3452X

  Τα TP-LINK TL-SG2428P και TL-SG3452X είναι 2 νέα Switches που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, ιδανικά για επαγγελματική χρήση. Διαθέτουν web interface με αναβαθμισμένες λειτουργίες που καλύπτουν ...
 • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  Ένα νέο ασύρματο router της γερμανικής AVM έφτασε στην ελληνική αγορά, ειδικά σχεδιασμένο για συνδέσεις Fiber To The Home (FTTH). Πρόκειται για το FRITZ!Box 5530 Fiber, το οποίο χρησιμοποιείται απ...
 • Κεραίες για μπαλκόνι από την Mistral

  Κεραίες για μπαλκόνι από την Mistral

  Η ανάγκη χρήσης κεραίας μπαλκονιού δημιουργείται κυρίως από την ανεπάρκεια κάλυψης των τηλεοπτικών αναγκών από την κεντρική εγκατάσταση. Κάποιοι επιθυμούν να είναι αυτάρκεις με τη δική τους κεραία...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση – Ιούλιος 2022

  Ψηφιακή Τηλεόραση – Ιούλιος 2022

  Το νέο τεύχος Ιουλίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τα τηλεοπτικ...
 • Δορυφορικά κανάλια με κρυπτογράφηση BISS

  Δορυφορικά κανάλια με κρυπτογράφηση BISS

  Τα τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS παραμένουν σταθερή αξία για εκείνους που ασχολούνται με τη δορυφορική λήψη. Εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα παρουσιάζουν ουσιαστικό ενδιαφέρ...
 • TP-Link Omada Wi-Fi access points

  TP-Link Omada Wi-Fi access points

  Το Wi-Fi στις μέρες μας είναι πάντα απαραίτητο σε εξωτερικά περιβάλλοντα, είτε όταν κάνουμε πάρτι, είτε όταν εργαζόμαστε στην αυλή ή τον κήπο μας. Η χρήση του είναι απαραίτητη, κυρίως όταν θέλουμε...
 • mistral Micro Roc

  mistral Micro Roc

  Προσαρμοσμένη στις ανάγκες που έχουν προκύψει από το Ψηφιακό Μέρισμα II με την τοποθέτηση των καναλιών σε μικρότερο φάσμα συχνοτήτων, η Mistral παρουσιάζει μία ακόμα κεραία με προδιαγραφές 5G. Πρό...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design