Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21 Μαρτίου 2022 22:20

USTYM 4K PRO

4K δέκτης με DVB-S2X / DVB-T2 tuners και διπλό λειτουργικό σύστημα

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
c7af402467addd5fe41dda9aececb616 XL fb0cc802

Ένα νέο 4K δέκτη που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για τον Ustym 4K Pro της ουκρανικής uClan, ο οποίος υποστηρίζει διπλό λειτουργικό σύστημα εκκίνησης Define OS / Enigma2 και διαθέτει multiboot λειτουργία για έως 4 διαφορετικά λογισμικά.

Ένα νέο 4K δέκτη που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για τον Ustym 4K Pro της ουκρανικής uClan, ο οποίος υποστηρίζει διπλό λειτουργικό σύστημα εκκίνησης Define OS / Enigma2 και διαθέτει multiboot λειτουργία για έως 4 διαφορετικά λογισμικά. Υποστηρίζει ανάλυση Ultra HD και είναι εξοπλισμένος με 2 tuners, ένα DVB-T2 για επίγεια λήψη και ένα DVB-S2X με δυνατότητα αποδιαμόρφωσης δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν μέσω πολλαπλής ροής (Multistream) από τον ίδιο αναμεταδότη. Είναι επίσης εξοπλισμένος με τις πιο κοινές διεπαφές που του εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας, ενώ έχει ενσωματωμένο Wi-Fi 300Mbps με 2 εξωτερικές κεραίες και έρχεται με τηλεχειριστήριο TV learning που προγραμματίζεται για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Ο Ustym 4K PRO μπορεί να λειτουργεί ως ένας καθαρόαιμος Enigma2 δέκτης που διαθέτει μάλιστα μία ευρύτατη υποστήριξη από τις μεγαλύτερες ομάδες ανάπτυξης λογισμικού (image), αλλά και ως ένα IPTV Box που ενσωματώνει όλες τις δημοφιλείς λειτουργίες για streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω του διαδικτύου. Διαθέτει υποστήριξη για IPTV portals, Xtream Codes, Stalker, λίστες αναπαραγωγής μορφής .m3u, ενώ έχει και προ-εγκατεστημένες εφαρμογές για πρόσβαση σε live και On Demand περιεχόμενο. Παράλληλα, χάρη στα 2 νέας γενιάς tuners του καλύπτει όλες τις ανάγκες του χρήστη για ψηφιακές λήψεις. Προσφέρει επίγεια και δορυφορικά κανάλια, με δυνατότητα λήψης DVB-S2X, αποκρυπτογράφησης BISS και αποδιαμόρφωσης multistream μεταδόσεων. Και επιπλέον, το ενσωματωμένο Wi-Fi σε συνδυασμό με το τηλεχειριστήριο TV learning εξασφαλίζουν τεράστια ευελιξία στην τοποθέτησή του και τον κοινό έλεγχο με την τηλεόραση.

Χαρακτηριστικά

Ο Ustym 4K PRO έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σασί, με διαστάσεις 220x125x40 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει 4ψήφια οθόνη 7 τμημάτων με οπίσθιο φωτισμό LED, καθώς και ένα μεγάλο κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Στη δεξιά του πλευρά είναι τοποθετημένες μία USB 3.0 θύρα και υποδοχή CA CARD για ανάγνωση έξυπνης κάρτας, ενώ στην πίσω έχουμε: πλήκτρο ON/OFF, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V, μικροσκοπική οπή με πλήκτρο RECOVERY, υποδοχή SD CARD (microSD), θύρες USB 2.0, ETHERNET, RS-232, AV και S/PDIF, υποδοχές DVB-C/T2 και DVB-S2, καθώς και 2 ενσωματωμένες κεραίες Wi-Fi. Ο δέκτης έρχεται σε κουτί συσκευασίας από σκληρό χαρτόνι που μέσα του περιέχει τηλεχειριστήριο TV learning, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό και φυλλάδιο χρήστη σε αγγλικά, ουκρανικά, ρωσικά και πολωνικά.

Στην καρδιά του Ustym 4K PRO βρίσκεται SoC HiSilicon Hi3798MV200 με πανίσχυρο επεξεργαστή (CPU) Cortex-A53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARMv7 64bit και αποτελείται από 4 πυρήνες που συγχρονίζουν σε συχνότητα 1.6GHz (4x 1.6GHz), αποδίδοντας συνολικά 15.000 DMIPS. Η έξοδος του video ελέγχεται από πολλαπλών πυρήνων GPU Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Διαθέτει γρήγορη μνήμη RAM 1GB και FLASH 8GB eMMC που το μέγεθός της επιτρέπει την εγκατάσταση 4 διαφορετικών λογισμικών για multiboot λειτουργία, αφήνοντας και έναν ελεύθερο χώρο αποθήκευσης 4GB. Διαθέτει πλήρη υποστήριξη για Ultra HD, με ανάλυση 3840x2160p στα 60 fps σε συνδυασμό με High Dynamic Range (HDR) 10 bit και Hybrid Log Gamma (HLG) που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αντίθεση και βαθύτερο χρώμα. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-2, MPEG-4/AVC, H.264, H.265/HEVC, και ήχου Dolby Digital (AC3), Dolby Digital plus και DTS. Είναι άριστα συμβατός για εκτέλεση IPTV streaming και επιπλέον, υποστηρίζει YouTube HD και Netflix HD που προσφέρουν περιεχόμενο με εικόνα υψηλής ευκρίνειας (1080p).   

Υλικό

Ο Ustym 4K PRO έχει ενσωματωμένα στη μητρική του πλακέτα 2 tuners αμερικάνικης κατασκευής. Ένα DVB-T2/C Maxlinear MXL608 με αποδιαμορφωτή Altobeam ATBM7821 για λήψη επίγειων ή καλωδιακών σημάτων και ένα DVB-S2X RDA5815m με αποδιαμορφωτή Silabs Si2166-D60 για δορυφορική λήψη. Το δορυφορικό tuner του υποστηρίζει τεχνολογία T2-Mi για τη λήψη multistream σημάτων από τον ίδιο αναμεταδότη και μπορεί, για παράδειγμα, να αποδιαμορφώνει τα επίγεια ψηφιακά κανάλια της Ιταλίας που λαμβάνονται πανεύκολα από το δορυφόρο Eutelsat 9E. Υποστηρίζονται τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και USALS, ενώ η εναλλαγή των καναλιών πραγματοποιείται σε εξαιρετικά γρήγορους χρόνους. Υποστηρίζεται η λειτουργία τυφλής ανίχνευσης (Blind Scan) που όμως δε λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια, ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η αυτόματη αναζήτηση καναλιών σε ολόκληρο το δορυφόρο Astra 19E ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 λεπτά. Για την αποκρυπτογράφηση υπηρεσιών ο Ustym 4K PRO εξοπλίζεται με αναγνώστη έξυπνης κάρτας, ενώ υποστηρίζεται ο emulator OSCAM και η διαχείριση κλειδιών BISS που εξασφαλίζει το “άνοιγμα” των καναλιών της DIGEA από τον Eutelsat 3E, αλλά και της ΕΡΤ από τον Hellas Sat 39E. Για την πρόσβαση στο Internet χρησιμοποιεί θύρα Gigabit Ethernet (1000Mbps), ενώ έχει και ενσωματωμένο Wi-Fi (300Mbps) με 2 εξωτερικές κεραίες, το οποίο χρησιμοποιήσαμε στις δοκιμές μας χωρίς κανένα πρόβλημα. Διαθέτει συνολικά 2 θύρες USB (εκ των οποίων η μία είναι USB 3.0) και λειτουργεί άριστα ως media player, καθώς μπορεί να αναπαράγει σχεδόν όλες τις μορφές αρχείων video και ήχου, ενώ έχει τη δυνατότητα να εκτελεί εγγραφές σε 3 προγράμματα ταυτόχρονα από τον ίδιο αναμεταδότη. Διαθέτει επίσης θύρα HDMI 2.a με υποστήριξη HDCP 2.2 για 4K@60Hz, αλλά και έξοδο AV για σύνδεση σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Ο Ustym 4K PRO διαθέτει τηλεχειριστήριο TV learning που προγραμματίζεται για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης, δηλαδή ενεργοποίηση/απενεργοποίηση, αυξομείωση έντασης και εναλλαγή μεταξύ εισόδων AV. Στο πάνω μέρος του βρίσκεται μια ξεχωριστή περιοχή TV Control TV που περιλαμβάνει πλήκτρο SET και 4 πλήκτρα POWER, VOL-, VOL+ TV/AV που μπορούν να αντιγράψουν και να εκτελούν τις λειτουργίες των αντίστοιχων πλήκτρων οποιουδήποτε τηλεχειριστηρίου τηλεόρασης. Τα πλήκτρα αυτά είναι μόνιμα ενεργοποιημένα και ο προγραμματισμός τους παραμένει σε ισχύ ακόμα και μετά την αντικατάσταση των μπαταριών. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και πραγματοποιείται ως εξής: κρατάμε πατημένο το πλήκτρο SET για 3 δευτερόλεπτα και το απελευθερώνουμε όταν ανάψει το ενδεικτικό κόκκινο LED, κάτι που μας δείχνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε λειτουργία εκμάθησης. Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα πατάμε στιγμιαία το πλήκτρο POWER της περιοχής Control TV και το κόκκινο LED αναβοσβήνει ρυθμικά, υποδεικνύοντας έτσι ότι είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο του δέκτη απέναντι από αυτό της τηλεόρασης (“μάτι” με ”μάτι”), σε απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης και εφόσον το κόκκινο LED αναβοσβήσει 3 φορές και μετά παραμείνει σταθερά αναμμένο, σημαίνει ότι ο προγραμματισμός ήταν επιτυχής. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για τα υπόλοιπα πλήκτρα που θέλουμε να αντιγράψουμε και όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία πατάμε στιγμιαία το πλήκτρο SET για να εξέλθουμε από την κατάσταση εκμάθησης.

Λογισμικό

Ο Ustym 4K PRO έρχεται με προ-εγκατεστημένο λογισμικό OpenATV 6.4, το οποίο περιλαμβάνει τους drivers, τον Kernel (πυρήνα) Linux 4.4.35 για τη συνεργασία τους με το σύστημα, το Enigma2 με όλα τα αρχεία που υποστηρίζουν τη λειτουργία του δέκτη, καθώς και διάφορα πρόσθετα. Διαθέτει όμως δυνατότητα multiboot λειτουργίας και μπορεί να δεχτεί την εγκατάσταση έως 4 διαφορετικών λογισμικών. Υποστηρίζει 2 λειτουργικά συστήματα, το Enigma2 που παρέχει μια τεράστια γκάμα επιλογών από images και το Define OS που έχει αναπτυχτεί με βάση το εργοστασιακό λογισμικό DENYS_OS των δεκτών uClan DENYS. Όλα τα λογισμικά είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα uclan.tv και ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει στον υπολογιστή τα images openATV, OpenPLi, OpenDroid, openHDF, openSPA, OpenVision, OpenFIX, Pur E2, PKT E2 και το Denys_OS. Η διαδικασία εγκατάστασης νέου λογισμικού πραγματοποιείται ως εξής: Αντιγράφουμε το zip αρχείο του λογισμικού σε ένα USB stick και έχοντας σβηστό το δέκτη το τοποθετούμε σε μια USB θύρα του. Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο standby της πρόσοψης και τροφοδοτούμε το δέκτη με ρεύμα, ενώ το απελευθερώνουμε όταν εμφανιστεί στην οθόνη της πρόσοψης η ένδειξη “UPdt”. Περιμένουμε να εμφανιστεί στην τηλεόραση το Recovery menu και επιλέγουμε “USB Multiboot Image Upgrade”. Στο νέο μενού που ανοίγει αναζητούμε και επιλέγουμε το αρχείο του λογισμικού, ορίζουμε τη θέση εγκατάστασής του (EMMC SLOT 1-4) και πατάμε έναρξη. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης που διαρκεί περίπου 2 λεπτά, πάμε πίσω στην κεντρική κάρτα του Recovery menu, επιλέγουμε “Multiboot Selector” και ορίζουμε το λογισμικό εκκίνησης του δέκτη. Όταν ο δέκτης βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας, η επιλογή λογισμικού εκκίνησης πραγματοποιείται μέσα από το “Multiboot menu”.

Λειτουργία Enigma2

Όπως προαναφέραμε, ο Ustym 4K PRO υποστηρίζεται από μία ευρύτατη γκάμα Enigma2 images που λειτουργούν άψογα κι έτσι ο χρήστης έχει πολλές επιλογές για να χρησιμοποιεί αυτά που του αρέσουν περισσότερο. Εκτός από τη συμβατότητα με Netflix HD, YouTube HD, Kodi και Stalker που είναι έτσι κι αλλιώς διαθέσιμα και στο Define OS, αξίζει να αναφερθούμε στα εξής:

HbbTV: Με την εγκατάσταση του πρόσθετου hbbtv-webkit από το αποθετήριο των πρόσθετων,  ενεργοποιείται η υποστήριξη HbbTV, η οποία δίνει πρόσβαση σε υβριδικές υπηρεσίες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για την τηλεόραση και μεταδίδονται μέσω Internet παράλληλα με το γραμμικό πρόγραμμα των καναλιών. Το HbbTV λειτουργεί άριστα στα ξένα τηλεοπτικά κανάλια που το υποστηρίζουν, ενώ σε ότι αφορά τα ελληνικά υπάρχει συμβατότητα μόνο με ERT•FLIX και ΣΚΑΪ HYBRID, καθώς η αναπαραγωγή περιεχομένου από Mega Play και OPEN HYBRID είναι αδύνατη.

Transcoding: Υποστηρίζεται λειτουργία transcoding που μετατρέπει τη ροή του καναλιού που αναπαράγει ο δέκτης σε χαμηλότερο ρυθμό μετάδοσης, ώστε να μπορεί να μεταδοθεί μέσω Interneτ και να είναι εφικτή η απομακρυσμένη θέασή του. Για τη λειτουργία αυτή διαθέτει ειδικό μενού ρυθμίσεων που παρέχει επιλογές Bitrate (έως 5Mbps), Framerate (έως 30fps), Resolution (έως HD 1080), Video codec (H.264/H.265), Aspect Ratio και Interlaced.

Picture in Picture: Υποστηρίζεται λειτουργία Picture in Picture για ταυτόχρονη εμφάνιση 2 καναλιών -ακόμα και Ultra HD ανάλυσης- στην οθόνη της τηλεόρασης, αρκεί αυτά να εκπέμπουν από τον ίδιο αναμεταδότη. Μέσα από το πάνελ πληροφοριών του PiP μπορούμε να επιλέγουμε αλλαγή καναλιού στην κύρια εικόνα ή το παράθυρο, αλλαγή μεγέθους του παραθύρου και μετακίνησης της θέσης του.

Λειτουργία Define OS

Το μενού του Denys_OS περιλαμβάνει 3 καρτέλες μεγάλων εικονιδίων, ενώ η εναλλαγή ανάμεσα σε αυτές πραγματοποιείται με το δεξί και το αριστερό πλήκτρο κατεύθυνσης. Από το εικονίδιο “Εγκατάσταση” πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις της δορυφορικής και της επίγειας λήψης, διαχειριζόμαστε τα κανάλια, επιλέγουμε έτοιμες ρυθμίσεις από έναν κατάλογο βάσης δεδομένων ή επιλέγουμε δεδομένα για αποθήκευση σε USB stick, ενώ πληκτρολογώντας τα ψηφία 6836 από το τηλεχειριστήριο αποκαλύπτεται το κρυφό μενού CAM Setting. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε CAM Mode το DENCAM και μέσα από το CA Key Editor να αποκτήσουμε πρόσβαση στον κατάλογο των κλειδιών BISS, ή να ορίσουμε το OSCAM και να το ρυθμίσουμε μέσω web browser σε υπολογιστή, πληκτρολογώντας στο πεδίο διευθύνσεων την IP του δέκτη, π.χ. 192.168.178.83:8888. Επίσης, κατά τη θέαση ενός προγράμματος πληκτρολογώντας τα ψηφία 6969 αποκτούμε απευθείας πρόσβαση στον κατάλογο των κλειδιών BISS, ενώ αν πληκτρολογήσουμε 0000 μπορούμε να κάνουμε γρήγορη εισαγωγή κλειδιού BISS για το κανάλι που παρακολουθούμε. Σε ότι αφορά τις εφαρμογές που δοκιμάσαμε με επιτυχία, αξίζει να αναφερθούμε στις εξής: Το “CINEMA PORTAL” περιλαμβάνει έναν κατάλογο πρόσθετων για αναπαραγωγή ταινιών και 4 πύλες με adult περιεχόμενο. Το “Demo TV” παρέχει ελεύθερη πρόσβαση για streaming σε πλήθος τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών. Το “Online Radio” προσφέρει ραδιοφωνικά κανάλια με πεντακάθαρο ήχο που είναι ταξινομημένα σε λίστες, στις οποίες υπάρχουν και ελληνικά. Το “IPTV Start” παρέχει δυνατότητα για streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω έτοιμης λίστας .m3u που εισάγουμε με τη χρήση ενός USB stick. To “Autoget .m3u playlist” παρέχει δυνατότητα για χειροκίνητη εισαγωγή URL που οδηγεί σε πηγή λίστας αναπαραγωγής για αυτόματη εκτέλεση streaming στα κανάλια αυτής. Το “XTREAM CODES” είναι η δημοφιλής εφαρμογή που με την εισαγωγή των στοιχείων λογαριασμού Xtream παρέχει πρόσβαση στα προγράμματα ενός IPTV portal. Η εισαγωγή των απαιτούμενων στοιχείων σε όλες τις IPTV εφαρμογές μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί μέσω του web interface από τον υπολογιστή. Επίσης, συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο και δοκιμάστηκαν με επιτυχία η αναπαραγωγή αποθηκευμένων video με ανάλυση 4K Ultra HD και συμπίεση H.265/HEVC, καθώς και ταινιών με DTS ήχο και ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους. Τέλος, εκτελέσαμε με επιτυχία ζωντανές και προγραμματισμένες εγγραφές προγραμμάτων.

{gallery}38853{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

4ψήφια οθόνη 7 τμημάτων με οπίσθιο φωτισμό LEDSoC HiSilicon Hi3798MV200 ARMv7 Cortex-A53, Quad Core 64bit (4x 1.6GHz), 15.000 DMIPSMali-450 MP (OpenGL ES 2.0)1GB DDR4 8GB eMMCEnigma2 + Define OSπρο-εγκατεστημένο OpenATV 6.41x RDA5815m + Silabs Si2166-D60 demodulator, 1x Maxlinear MXL608 + Altobeam ATBM7821 demodulatorDVB-S2X / Multistream, DVB-T2/C4K Ultra HD (3840x2160p) HDR 10bit, HLGOSCAM, BISS300Mbps MPEG-2, MPEG-4/AVC, H.264, H.265/HEVC Dolby Digital (AC3), Dolby Digital plus, DTS1x CA CARD, 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x ETHERNET, 1x HDMI 2.0a, 1x Micro SD, 1x RS232, 1xAV, 1x S/PDIF220x125x40 χιλ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...