24 Απριλίου 2022 12:38

SATLINK ST-6986

Πεδιόμετρο για σήματα DVB-S/S2/S2X/T/T2/C, με λήψη multistream και έλεγχο οπτική ίνας

Γράφει: Χάρης Ματθαίου

Ένα καταπληκτικό πεδιόμετρο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, δοκιμάσαμε για αυτό μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το SATLINK ST-6986, ένα κορυφαίων δυνατοτήτων φορητό όργανο που υποστηρίζει όλα τα πρότυπα ψηφιακών σημάτων.

Ένα καταπληκτικό πεδιόμετρο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, δοκιμάσαμε για αυτό μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το SATLINK ST-6986, ένα κορυφαίων δυνατοτήτων φορητό όργανο που υποστηρίζει όλα τα πρότυπα ψηφιακών σημάτων. Δίνει πλήρεις μετρήσεις και ανάλυση φάσματος σε πραγματικό χρόνο για DVB-S/S2/S2X, DVB-T/T2 και DVB-C σήματα πάνω στην 7 ιντσών Full HD ανάλυσης (1080p) TFT LCD οθόνη του, ενώ λειτουργεί και ως tester για έλεγχο οπτικής ίνας. Χάρη στον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4 H.265/HEVC (10 bit) και τη δυνατότητά του να αποδιαμορφώνει ακόμα και τα multistream δορυφορικά σήματα εγγυάται απόλυτη ακρίβεια στην εγκατάσταση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιείται και ως φορητή τηλεόραση για προβολή τηλεοπτικών καναλιών και αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων πολυμέσων.  

Η ισπανική SATLINK διευρύνει τη μεγάλη οικογένεια των ψηφιακών οργάνων ανίχνευσης και μέτρησης που διαθέτει, παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο πεδιόμετρο που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το ST-6986 δίνει πληρέστατες μετρήσεις για όλα τα ψηφιακά σήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εκπέμπουν μέσω DVB-S2X και multistream αναμεταδοτών, προσφέροντας στον επαγγελματία εγκαταστάτη ή τον προχωρημένο χομπίστα όλα όσα χρειάζονται για την ακρίβεια οποιασδήποτε εγκατάστασης. Διαθέτοντας μία χορταστική Full HD οθόνη 7 ιντσών που αποκωδικοποιεί και την εικόνα των ελεύθερων τηλεοπτικών καναλιών από τον εκάστοτε αναμεταδότη, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στην ταράτσα που εγγυάται την άριστη στόχευση κάθε δορυφορικού κατόπτρου ή επίγειας κεραίας.

Χαρακτηριστικά

Το SATLINK ST-6986 έρχεται σε γκρι πλαστικό σασί που καλύπτεται περιφερειακά από σκληρό καουτσούκ για την προστασία του από πτώσεις, έχοντας διαστάσεις 253x171x54 χιλιοστών και βάρος 1,3 κιλών. Η πρόσοψή του διαθέτει έγχρωμη TFT LCD οθόνη 7 ιντσών και δεξιά της 4 ενδεικτικά LED τροφοδοσίας, πόλωσης, κλειδώματος και φόρτισης, ενώ στην υπόλοιπη επιφάνειά της είναι τοποθετημένα αριθμητικά και βοηθητικά πλήκτρα οπίσθιου φωτισμού για χειρισμό των μενού του οργάνου. H πίσω του όψη έχει ενσωματωμένο LED-φακό, ενώ σε ότι αφορά τις διαθέσιμες υποδοχές συνδέσεων έχουμε: στην πάνω πλευρά υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας, υποδοχή σύνδεσης οπτικής ίνας, θύρες DC OUT, AV OUT, ETHERNET, HDMI OUT, USB και υποδοχές ANT, LNB για συνδέσεις επίγειου/καλωδιακού και δορυφορικού σήματος, ενώ στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες θύρες AV IN και HDMI IN. Στο κουτί της συσκευασίας του οργάνου βρίσκουμε τσάντα μεταφοράς, λουράκι ώμου για την τσάντα, λουράκι χειρός για το όργανο, επιτοίχιο φορτιστή DC 12V/1.5A, φορτιστή αυτοκινήτου, καλώδιο σύνδεσης AV (RCA), καλώδιο τροφοδοσίας για εξωτερική κάμερα, προστατευτικό φιλμ οθόνης, adaptor αρσενικού RCA σε BNC, adaptors τύπου F για SAT και RF, adaptor τύπου F για επέκταση καλωδίου, adaptors οπτικής ίνας και εγχειρίδιο οδηγιών σε CD.  

Το SATLINK ST-6986 διαθέτει ισχυρό μικροεπεξεργαστή Novatek που ο πυρήνας του συγχρονίζει σε συχνότητα 500MHz, καθώς και μνήμη SDRAM 1GB DDR3. Ανιχνεύει με αυτόματη, χειροκίνητη και τυφλή σάρωση όλα τα DVB-S/S2/S2X, DVB-T/T2 και DVB-C σήματα, συμπεριλαμβανομένων των multistream δορυφορικών συχνοτήτων. Υποστηρίζοντας τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0/1.1/1.2 και Unicable, μπορεί να μετρήσει το σήμα ακόμα και στην έξοδο οποιασδήποτε εγκατάστασης. Δίνει ψηφιακές τιμές και μπάρες για την ισχύ και την ποιότητα τους σήματος, ποσοστό σφάλματος (CBER, VBER), αναλογία σφάλματος διαμόρφωσης (MER), ενώ προβάλει ανάλυση φάσματος και αστεροειδές διάγραμμα σε πραγματικό χρόνο τόσο για τα δορυφορικά, όσο και για τα επίγεια/καλωδιακά σήματα. Παρέχει ηχητική ειδοποίηση και οπτική ένδειξη για το κλείδωμα του σήματος, ενώ έχει δυνατότητα να υπολογίζει αυτόματα AZ και EL που βοηθάει τον εγκαταστάτη στην κατεύθυνση και την κλίση του κατόπτρου, εξασφαλίζοντας έτσι την άριστη στόχευσή του στο δορυφόρο. Διαθέτει θύρα DC OUT για τροφοδοσία εξωτερικής κάμερας με τάση 12 Volt. Λειτουργεί επίσης και ως tester για έλεγχο οπτικής ίνας, δίνοντας μέτρηση για την ισχύ του σήματός της.

Το SATLINK ST-6986 υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-2 MP@HL, MPEG-1, MPEG-4 ASP@L5, H.264/AVC MP&HP@L4, H.265/HEVC (10 Bit) και μπορεί να προβάλει τα τηλεοπτικά κανάλια του εκάστοτε αναμεταδότη, λειτουργώντας έτσι και ως φορητή τηλεόραση. Διαθέτει εξόδους HDMI 1.3a και AV για μεταφορά της εικόνας του στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, καθώς και εισόδους HDMI IN, AV IN για προβολή περιεχομένου από εξωτερική πηγή στην οθόνη του οργάνου. Διαθέτει επίσης θύρα USB 2.0 και μέσω ενός stick μπορεί να δεχτεί αναβάθμιση λογισμικού, να αναπαράγει αποθηκευμένα αρχεία μορφής wma, mp3, mp4, avi, jpg, jpeg, bmp και img, ή να εκτελέσει εγγραφή σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Έχει ενσωματωμένο LED-φακό και πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού που ενεργοποιούνται μέσα από το μενού, ώστε να διευκολύνεται η χρήση του ακόμα και στο σκοτάδι. Διαθέτει θύρα ETHERNET, αλλά και ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο Internet και προβολή video από το YouTube. Λειτουργεί με αποσπώμενη μπαταρία Li-Ion 7.4V/5000mAh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 2,5 περίπου ωρών συνεχούς χρήσης ή 5 ωρών σε αναμονή.

Μενού – Λειτουργία

Το SATLINK ST-6986 διαθέτει πολύγλωσσο (χωρίς ελληνικά) και εύκολο στη χρήση μενού, η κεντρική κάρτα του οποίου περιλαμβάνει 8 εικονίδια για πρόσβαση σε αντίστοιχες λειτουργίες.

Από το Satellite πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις για την εύρεση δορυφορικού σήματος. Εδώ επιλέγουμε δορυφόρο και ορίζουμε τύπο LNB, συχνότητα αναμεταδότη, Symbol Rate, πολικότητα, τύπο DiSEqC και ισχύ του LNB. Πατώντας το OK λαμβάνουμε στην οθόνη μπάρες και ψηφιακές τιμές για την ισχύ και την ποιότητα του σήματος, ενώ με τη χρήση των βοηθητικών πλήκτρων μπορούμε να εκτελέσουμε ανίχνευση υπηρεσιών στον επιλεγμένο αναμεταδότη (κόκκινο – Auto Search), ή να προβάλουμε την ανάλυση του φάσματος (κίτρινο – Spectrum) και το αστεροειδές διάγραμμα (πράσινο – Constellation).

Από το Terrestrial πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις για την εύρεση επίγειου ψηφιακού σήματος. Από τις διαθέσιμες επιλογές μπορούμε να ορίσουμε τη χώρα, τη συχνότητα καναλιού, το Bandwidth, την τάση της κεραίας και το LCN. Η ανίχνευση υπηρεσιών και η λήψη μετρήσεων πραγματοποιούνται με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε και στο δορυφορικό σήμα.

Ομοίως, από το Cable πραγματοποιούμε με τον ίδιο τρόπο τις αντίστοιχες μετρήσεις για τα καλωδιακά σήματα, ορίζοντας μέσα από τη σχετική κάρτα χώρα, συχνότητα καναλιού, Bandwidth, τύπο διαμόρφωσης (QAM16/64/256) και τάση της κεραίας.

Από το Spectrum μπορούμε να εισάγουμε τις παραμέτρους για το δορυφορικό, επίγειο ή καλωδιακό σήμα που επιθυμούμε και πατώντας το OK να προβάλουμε στην οθόνη την ανάλυση του αντίστοιχου φάσματος.

Από το Network πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις του Wi-Fi και αποκτούμε πρόσβαση στο YouTube για θέαση video από τη λίστα του.

Από το Other οδηγούμαστε σε ένα μενού που περιλαμβάνει διάφορες επιλογές ρυθμίσεων. Από εδώ μπορούμε να διαχειριζόμαστε (κλείδωμα, μετακίνηση, διαγραφή κ.λπ.) τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια που έχουμε αποθηκεύσει στη συσκευή. Μπορούμε να διαχειριζόμαστε (προσθήκη, τροποποίηση κ.λπ.) τις λίστες των αποθηκευμένων δορυφόρων και αναμεταδοτών, λαμβάνοντας και τις αντίστοιχες πληροφορίες (ψηφιακές τιμές, μπάρες) του σήματος. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το κινητό μας κάτοπτρο (DiSEqC 1.2, USALS) και να ορίσουμε τον τρόπο ανίχνευσης υπηρεσιών. Μπορούμε να ορίσουμε έως 8 διαφορετικούς αναμεταδότες και να εκτελέσουμε ταυτόχρονη ανίχνευση, ώστε να λάβουμε στην ίδια κάρτα πληροφορίες για όλα τα σήματα. Μπορούμε να επιλέξουμε το δορυφόρο που επιθυμούμε και να εισάγουμε το γεωγραφικό μήκος της τοποθεσίας μας, ώστε το όργανο να υπολογίσει αυτόματα τις μοίρες για την ανύψωση, το αζιμούθιο και την κλίση του LNB, στοιχεία που εξασφαλίζουν την άριστη στόχευση του κατόπτρου. Και επιπλέον, μπορούμε να ορίσουμε μήκος κύματος και μονάδα μέτρησης για να ελέγξουμε την ισχύ του σήματος της οπτικής ίνας.

Από το Media Center μπορούμε να επιλέξουμε την αναπαραγωγή ενός αρχείου από μια συνδεδεμένη μονάδα αποθήκευσης, ή να εκτελέσουμε εγγραφή σε τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Τέλος, από το Setting ρυθμίζουμε όλες τις παραμέτρους της συσκευής, όπως τη γλώσσα μενού, τη χώρα, την ανάλυση, τη χρονική ζώνη, την ενεργοποίηση του ηχητικού βόμβου, την ενεργοποίηση του φακού και του φωτισμού του πληκτρολογίου, ενώ μπορούμε να εκτελέσουμε επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα σε USB και να εκτελέσουμε αναβάθμιση λογισμικού.  

{gallery}39194{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • TP-Link TL-SG2210MP

  TP-Link TL-SG2210MP

  Το TL-SG2210MP είναι ένα νέο Smart Switch της TP-Link, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για επαγγελματική χρήση. Είναι κατάλληλο για χρήση σε διάφορες εφαρμογές, όπως συστήματα παρακολούθησης, χώρους φι...
 • ANTTRON AM440 & AM340

  ANTTRON AM440 & AM340

  Δύο νέοι ενισχυτές της ANTTRON διατίθενται στην ελληνική αγορά από την Tronix, οι οποίοι έχουν ενσωματωμένο φίλτρο LTE 5G και έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν προκύ...
 • AVM FRITZ!Box 4060

  AVM FRITZ!Box 4060

  Ένας νέος ασύρματος δρομολογητής της γερμανικής AVM έφτασε στην ελληνική αγορά, ειδικά σχεδιασμένος για συνδέσεις Fiber To The Home (FTTH). Πρόκειται για το FRITZ!Box 4060, το οποίο δεν είναι ένα ...
 • ANGA AIR-102W / AIR-202W/ AIR-302W

  ANGA AIR-102W / AIR-202W/ AIR-302W

  Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων τηλεχειριστηρίων AIR-102W, AIR-202W και AIR-302W της ANGA. Πρόκειται για universal τηλεχειριστήρια που είναι κατάλληλα για όλες τις μά...
 • MELICONI FlatStyle ES 800

  MELICONI FlatStyle ES 800

  Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει την σειρά FlatStyle, με την εγγύηση της εξ' ολοκλήρου Ιταλικής κατασκευής, εστιάζοντας στη λειτουργικότητα....
 • PROMAX TVHUNTER+

  PROMAX TVHUNTER+

  Το TVHunter+ είναι ένα μικρό, φορητό & εύκολο στη χρήση πεδιόμετρο που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης και για τα δύο συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης, DVB-T ...
 • Lemco – Συμμετοχή στην CabSat 2022

  Lemco – Συμμετοχή στην CabSat 2022

  Στη Lemco, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, προσπαθούμε να είμαστε πάντα μπροστά από την εποχή μας, με καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες που βοηθούν τον κλάδο μας να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. Συμμε...
 • GM80470 & GM80160 – Φακοί κεφαλής για επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και τεχνικούς

  GM80470 & GM80160 – Φακοί κεφαλής για επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και τεχνικούς

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή δύο νέων φακών κεφαλής. Πρόκειται για τους GM80470 και GM80160 που είναι τύπου COB LED και ανήκουν στην οικονομική σειρά φακών κεφαλής. Είναι σχ...
 • TP-Link EAP225-Outdoor & EAP610-Outdoor

  TP-Link EAP225-Outdoor & EAP610-Outdoor

  Τα EAP225-Outdoor και EAP610-Outdoor είναι δύο νέα Wi-Fi Access Points εξωτερικού χώρου της σειράς Omada της TP-Link, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ομαλή εμπειρία Wi-Fi ακόμη και σε...
 • AVM FRITZ!Repeater 6000

  AVM FRITZ!Repeater 6000

  Το FRITZ!Repeater 6000 της γερμανικής AVM, είναι το πρώτο Repeater που κυκλοφόρησε στην αγορά με τεχνολογία AX (Wi-Fi 6). Διαθέτει 3 εσωτερικές μονάδες Wi-Fi και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα...
 • OCTAGON SX988 4K UHD IP

  OCTAGON SX988 4K UHD IP

  Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του Octagon SX988 4K UHD IP. Πρόκειται για ένα νέο IP δέκτη που λειτουργεί με διπλό λειτουργικό σύστημα, Enigma2 και Octagon Define Linux OS. Αν και δεν ...
 • Τα νέα της Mistral: Η νέα Micro Roc antenna και το Magic Panel

  Τα νέα της Mistral: Η νέα Micro Roc antenna και το Magic Panel

  Μια νέα κεραία ήλθε να προστεθεί στη γκάμα κεραιών της Mistral. Με γνώμονα ότι οι κεραίες θα πρέπει να είναι αυτές που πραγματικά απαιτούνται, δεν πρέπει να επιλέγονται ούτε πολύ μικρές, ούτε και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση – Ιούλιος 2022

  Ψηφιακή Τηλεόραση – Ιούλιος 2022

  Το νέο τεύχος Ιουλίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τα τηλεοπτικ...
 • Δορυφορικά κανάλια με κρυπτογράφηση BISS

  Δορυφορικά κανάλια με κρυπτογράφηση BISS

  Τα τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS παραμένουν σταθερή αξία για εκείνους που ασχολούνται με τη δορυφορική λήψη. Εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα παρουσιάζουν ουσιαστικό ενδιαφέρ...
 • TP-Link Omada Wi-Fi access points

  TP-Link Omada Wi-Fi access points

  Το Wi-Fi στις μέρες μας είναι πάντα απαραίτητο σε εξωτερικά περιβάλλοντα, είτε όταν κάνουμε πάρτι, είτε όταν εργαζόμαστε στην αυλή ή τον κήπο μας. Η χρήση του είναι απαραίτητη, κυρίως όταν θέλουμε...
 • mistral Micro Roc

  mistral Micro Roc

  Προσαρμοσμένη στις ανάγκες που έχουν προκύψει από το Ψηφιακό Μέρισμα II με την τοποθέτηση των καναλιών σε μικρότερο φάσμα συχνοτήτων, η Mistral παρουσιάζει μία ακόμα κεραία με προδιαγραφές 5G. Πρό...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design