24 Απριλίου 2022 12:38

SATLINK ST-6986

Πεδιόμετρο για σήματα DVB-S/S2/S2X/T/T2/C, με λήψη multistream και έλεγχο οπτική ίνας

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
938f3c56b8670b764b26495223c6ab0d XL 73691466

Ένα καταπληκτικό πεδιόμετρο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, δοκιμάσαμε για αυτό μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το SATLINK ST-6986, ένα κορυφαίων δυνατοτήτων φορητό όργανο που υποστηρίζει όλα τα πρότυπα ψηφιακών σημάτων.

Ένα καταπληκτικό πεδιόμετρο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, δοκιμάσαμε για αυτό μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το SATLINK ST-6986, ένα κορυφαίων δυνατοτήτων φορητό όργανο που υποστηρίζει όλα τα πρότυπα ψηφιακών σημάτων. Δίνει πλήρεις μετρήσεις και ανάλυση φάσματος σε πραγματικό χρόνο για DVB-S/S2/S2X, DVB-T/T2 και DVB-C σήματα πάνω στην 7 ιντσών Full HD ανάλυσης (1080p) TFT LCD οθόνη του, ενώ λειτουργεί και ως tester για έλεγχο οπτικής ίνας. Χάρη στον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4 H.265/HEVC (10 bit) και τη δυνατότητά του να αποδιαμορφώνει ακόμα και τα multistream δορυφορικά σήματα εγγυάται απόλυτη ακρίβεια στην εγκατάσταση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιείται και ως φορητή τηλεόραση για προβολή τηλεοπτικών καναλιών και αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων πολυμέσων.  

Η ισπανική SATLINK διευρύνει τη μεγάλη οικογένεια των ψηφιακών οργάνων ανίχνευσης και μέτρησης που διαθέτει, παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο πεδιόμετρο που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το ST-6986 δίνει πληρέστατες μετρήσεις για όλα τα ψηφιακά σήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εκπέμπουν μέσω DVB-S2X και multistream αναμεταδοτών, προσφέροντας στον επαγγελματία εγκαταστάτη ή τον προχωρημένο χομπίστα όλα όσα χρειάζονται για την ακρίβεια οποιασδήποτε εγκατάστασης. Διαθέτοντας μία χορταστική Full HD οθόνη 7 ιντσών που αποκωδικοποιεί και την εικόνα των ελεύθερων τηλεοπτικών καναλιών από τον εκάστοτε αναμεταδότη, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στην ταράτσα που εγγυάται την άριστη στόχευση κάθε δορυφορικού κατόπτρου ή επίγειας κεραίας.

Χαρακτηριστικά

Το SATLINK ST-6986 έρχεται σε γκρι πλαστικό σασί που καλύπτεται περιφερειακά από σκληρό καουτσούκ για την προστασία του από πτώσεις, έχοντας διαστάσεις 253x171x54 χιλιοστών και βάρος 1,3 κιλών. Η πρόσοψή του διαθέτει έγχρωμη TFT LCD οθόνη 7 ιντσών και δεξιά της 4 ενδεικτικά LED τροφοδοσίας, πόλωσης, κλειδώματος και φόρτισης, ενώ στην υπόλοιπη επιφάνειά της είναι τοποθετημένα αριθμητικά και βοηθητικά πλήκτρα οπίσθιου φωτισμού για χειρισμό των μενού του οργάνου. H πίσω του όψη έχει ενσωματωμένο LED-φακό, ενώ σε ότι αφορά τις διαθέσιμες υποδοχές συνδέσεων έχουμε: στην πάνω πλευρά υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας, υποδοχή σύνδεσης οπτικής ίνας, θύρες DC OUT, AV OUT, ETHERNET, HDMI OUT, USB και υποδοχές ANT, LNB για συνδέσεις επίγειου/καλωδιακού και δορυφορικού σήματος, ενώ στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες θύρες AV IN και HDMI IN. Στο κουτί της συσκευασίας του οργάνου βρίσκουμε τσάντα μεταφοράς, λουράκι ώμου για την τσάντα, λουράκι χειρός για το όργανο, επιτοίχιο φορτιστή DC 12V/1.5A, φορτιστή αυτοκινήτου, καλώδιο σύνδεσης AV (RCA), καλώδιο τροφοδοσίας για εξωτερική κάμερα, προστατευτικό φιλμ οθόνης, adaptor αρσενικού RCA σε BNC, adaptors τύπου F για SAT και RF, adaptor τύπου F για επέκταση καλωδίου, adaptors οπτικής ίνας και εγχειρίδιο οδηγιών σε CD.  

Το SATLINK ST-6986 διαθέτει ισχυρό μικροεπεξεργαστή Novatek που ο πυρήνας του συγχρονίζει σε συχνότητα 500MHz, καθώς και μνήμη SDRAM 1GB DDR3. Ανιχνεύει με αυτόματη, χειροκίνητη και τυφλή σάρωση όλα τα DVB-S/S2/S2X, DVB-T/T2 και DVB-C σήματα, συμπεριλαμβανομένων των multistream δορυφορικών συχνοτήτων. Υποστηρίζοντας τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0/1.1/1.2 και Unicable, μπορεί να μετρήσει το σήμα ακόμα και στην έξοδο οποιασδήποτε εγκατάστασης. Δίνει ψηφιακές τιμές και μπάρες για την ισχύ και την ποιότητα τους σήματος, ποσοστό σφάλματος (CBER, VBER), αναλογία σφάλματος διαμόρφωσης (MER), ενώ προβάλει ανάλυση φάσματος και αστεροειδές διάγραμμα σε πραγματικό χρόνο τόσο για τα δορυφορικά, όσο και για τα επίγεια/καλωδιακά σήματα. Παρέχει ηχητική ειδοποίηση και οπτική ένδειξη για το κλείδωμα του σήματος, ενώ έχει δυνατότητα να υπολογίζει αυτόματα AZ και EL που βοηθάει τον εγκαταστάτη στην κατεύθυνση και την κλίση του κατόπτρου, εξασφαλίζοντας έτσι την άριστη στόχευσή του στο δορυφόρο. Διαθέτει θύρα DC OUT για τροφοδοσία εξωτερικής κάμερας με τάση 12 Volt. Λειτουργεί επίσης και ως tester για έλεγχο οπτικής ίνας, δίνοντας μέτρηση για την ισχύ του σήματός της.

Το SATLINK ST-6986 υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-2 MP@HL, MPEG-1, MPEG-4 ASP@L5, H.264/AVC MP&HP@L4, H.265/HEVC (10 Bit) και μπορεί να προβάλει τα τηλεοπτικά κανάλια του εκάστοτε αναμεταδότη, λειτουργώντας έτσι και ως φορητή τηλεόραση. Διαθέτει εξόδους HDMI 1.3a και AV για μεταφορά της εικόνας του στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, καθώς και εισόδους HDMI IN, AV IN για προβολή περιεχομένου από εξωτερική πηγή στην οθόνη του οργάνου. Διαθέτει επίσης θύρα USB 2.0 και μέσω ενός stick μπορεί να δεχτεί αναβάθμιση λογισμικού, να αναπαράγει αποθηκευμένα αρχεία μορφής wma, mp3, mp4, avi, jpg, jpeg, bmp και img, ή να εκτελέσει εγγραφή σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Έχει ενσωματωμένο LED-φακό και πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού που ενεργοποιούνται μέσα από το μενού, ώστε να διευκολύνεται η χρήση του ακόμα και στο σκοτάδι. Διαθέτει θύρα ETHERNET, αλλά και ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο Internet και προβολή video από το YouTube. Λειτουργεί με αποσπώμενη μπαταρία Li-Ion 7.4V/5000mAh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 2,5 περίπου ωρών συνεχούς χρήσης ή 5 ωρών σε αναμονή.

Μενού – Λειτουργία

Το SATLINK ST-6986 διαθέτει πολύγλωσσο (χωρίς ελληνικά) και εύκολο στη χρήση μενού, η κεντρική κάρτα του οποίου περιλαμβάνει 8 εικονίδια για πρόσβαση σε αντίστοιχες λειτουργίες.

Από το Satellite πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις για την εύρεση δορυφορικού σήματος. Εδώ επιλέγουμε δορυφόρο και ορίζουμε τύπο LNB, συχνότητα αναμεταδότη, Symbol Rate, πολικότητα, τύπο DiSEqC και ισχύ του LNB. Πατώντας το OK λαμβάνουμε στην οθόνη μπάρες και ψηφιακές τιμές για την ισχύ και την ποιότητα του σήματος, ενώ με τη χρήση των βοηθητικών πλήκτρων μπορούμε να εκτελέσουμε ανίχνευση υπηρεσιών στον επιλεγμένο αναμεταδότη (κόκκινο – Auto Search), ή να προβάλουμε την ανάλυση του φάσματος (κίτρινο – Spectrum) και το αστεροειδές διάγραμμα (πράσινο – Constellation).

Από το Terrestrial πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις για την εύρεση επίγειου ψηφιακού σήματος. Από τις διαθέσιμες επιλογές μπορούμε να ορίσουμε τη χώρα, τη συχνότητα καναλιού, το Bandwidth, την τάση της κεραίας και το LCN. Η ανίχνευση υπηρεσιών και η λήψη μετρήσεων πραγματοποιούνται με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε και στο δορυφορικό σήμα.

Ομοίως, από το Cable πραγματοποιούμε με τον ίδιο τρόπο τις αντίστοιχες μετρήσεις για τα καλωδιακά σήματα, ορίζοντας μέσα από τη σχετική κάρτα χώρα, συχνότητα καναλιού, Bandwidth, τύπο διαμόρφωσης (QAM16/64/256) και τάση της κεραίας.

Από το Spectrum μπορούμε να εισάγουμε τις παραμέτρους για το δορυφορικό, επίγειο ή καλωδιακό σήμα που επιθυμούμε και πατώντας το OK να προβάλουμε στην οθόνη την ανάλυση του αντίστοιχου φάσματος.

Από το Network πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις του Wi-Fi και αποκτούμε πρόσβαση στο YouTube για θέαση video από τη λίστα του.

Από το Other οδηγούμαστε σε ένα μενού που περιλαμβάνει διάφορες επιλογές ρυθμίσεων. Από εδώ μπορούμε να διαχειριζόμαστε (κλείδωμα, μετακίνηση, διαγραφή κ.λπ.) τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια που έχουμε αποθηκεύσει στη συσκευή. Μπορούμε να διαχειριζόμαστε (προσθήκη, τροποποίηση κ.λπ.) τις λίστες των αποθηκευμένων δορυφόρων και αναμεταδοτών, λαμβάνοντας και τις αντίστοιχες πληροφορίες (ψηφιακές τιμές, μπάρες) του σήματος. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το κινητό μας κάτοπτρο (DiSEqC 1.2, USALS) και να ορίσουμε τον τρόπο ανίχνευσης υπηρεσιών. Μπορούμε να ορίσουμε έως 8 διαφορετικούς αναμεταδότες και να εκτελέσουμε ταυτόχρονη ανίχνευση, ώστε να λάβουμε στην ίδια κάρτα πληροφορίες για όλα τα σήματα. Μπορούμε να επιλέξουμε το δορυφόρο που επιθυμούμε και να εισάγουμε το γεωγραφικό μήκος της τοποθεσίας μας, ώστε το όργανο να υπολογίσει αυτόματα τις μοίρες για την ανύψωση, το αζιμούθιο και την κλίση του LNB, στοιχεία που εξασφαλίζουν την άριστη στόχευση του κατόπτρου. Και επιπλέον, μπορούμε να ορίσουμε μήκος κύματος και μονάδα μέτρησης για να ελέγξουμε την ισχύ του σήματος της οπτικής ίνας.

Από το Media Center μπορούμε να επιλέξουμε την αναπαραγωγή ενός αρχείου από μια συνδεδεμένη μονάδα αποθήκευσης, ή να εκτελέσουμε εγγραφή σε τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Τέλος, από το Setting ρυθμίζουμε όλες τις παραμέτρους της συσκευής, όπως τη γλώσσα μενού, τη χώρα, την ανάλυση, τη χρονική ζώνη, την ενεργοποίηση του ηχητικού βόμβου, την ενεργοποίηση του φακού και του φωτισμού του πληκτρολογίου, ενώ μπορούμε να εκτελέσουμε επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα σε USB και να εκτελέσουμε αναβάθμιση λογισμικού.  

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  Απλός και απίστευτα αποδοτικός, ο προσαρμογέας Powerline Devolo Magic 1 LAN προσφέρει αξιόπιστο Internet με ταχύτητες έως και 1200 Mbps σε όλο το σπίτι, μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Με μεγάλη ε...
 • MELICONI STAND 600

  MELICONI STAND 600

  Η επιδαπέδια βάση Meliconi STAND 600 είναι ιδανική για τηλεοράσεις 50 - 82" με VESA 200 - 300 - 400 - 600 και προσφέρει οριζόντια περιστροφή και κάθετη κλίση. Η κομψή γυάλινη βάση της Meliconi STA...
 • TRIAX Cast

  TRIAX Cast

  Η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας είναι η ψυχαγωγία που φέρνουν οι ίδιοι από το σπίτι τους. Με τη σημερινή έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες streaming, μια απλή,...
 • NEDIS ANIR1504BK700

  NEDIS ANIR1504BK700

  Η NEDIS ANIR1504BK700 είναι μια εσωτερική κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας. Λαμβάνει σήματα από πύργους μετάδοσης σε ακτίν...
 • PROMAX RANGER Neo+

  PROMAX RANGER Neo+

  Προηγμένος αναλυτής σήματος για ειδικούς εγκαταστάτες που περιλαμβάνει webControl (απομακρυσμένο έλεγχο), Merogram, Spectrogram, προαιρετικές δυνατότητες οπτικών ινών και GPS, διάρκεια ζωής μπαταρ...
 • TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  Η TP-Link παρουσιάζει το VIGI NVR1008H, ένα νέο σύστημα καταγραφής video καμερών ασφαλείας, που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους από απόσταση. Το σύστημα διαθέτει ευκρί...
 • IKUSI JSBA-103-C48

  IKUSI JSBA-103-C48

  Το σετ έρχεται στην έκδοση για το κανάλι 48 που εφαρμόζεται στη χώρα μας με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα. Δύο πολύ σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι οι εξής: Η στάθ...
 • ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  Χρησιμοποιήστε το ICY BOX IB-2914MSCL-C31 ως Docking Station και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση στον σκληρό δίσκο 2,5"/3,5" SATA ή M.2 NVMe SSD σας, ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Απλώς συνδέστε το με ...
 • PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  Τα πεδιόμετρα και αναλυτές φάσματος PROMAX της σειράς Ranger Neo+, 2, 3 και 4 μπορούν να αναβαθμιστούν με την προαιρετική επιλογή OP-00X-PS, η οποία επεκτείνει τις δυνατότητές τους με αυτές τις λε...
 • LCL 110

  LCL 110

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου LCL 110, το οποίο διατίθεται σε τρία διαφορετικά καρούλια, μήκους 250, 500 και 1000 μέτρων. Πρόκειται για καλώδιο δικτύου με σήμανση...
 • TP-Link EAP690E HD

  TP-Link EAP690E HD

  Το TP-Link EAP690E HD είναι ένα τετραπλής ζώνης Wi-Fi 6E Access Point οροφής για ασύρματη δικτύωση υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Με υποστήριξη για το πιο πρόσφ...
 • Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Στο προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά στις κεραίες δωματίου και στις ελαφρού τύπου κεραίες, όπως είναι οι κεραίες μπαλκονιού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν λύσεις ανάγκης όταν δεν ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Το νέο τεύχος Ιουνίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Headend &...
 • Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα εν...
 • LEMCO THERON THE-200

  LEMCO THERON THE-200

  Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον THERON THE-200, τον πρώτο ελληνικό δορυφορικό δέκτη που διατίθεται στην εγχώ...
 • B-01

  B-01

  Αυτόν τον μήνα δοκιμάσαμε ένα νέο προϊόν οικιακού κινηματογράφου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον B-01, έναν φορητό mini προβολέα που είναι πανεύκολος στη ρύθμιση κα...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ένα από τα εμπορικότερα και ποιοτικότερα επαγγελματικά πεδιόμετρα της αγοράς δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το PROMAX RANGER mini, έναν all-in-on...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design