Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

24 Απριλίου 2022 12:38

SATLINK ST-6986

Πεδιόμετρο για σήματα DVB-S/S2/S2X/T/T2/C, με λήψη multistream και έλεγχο οπτική ίνας

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
938f3c56b8670b764b26495223c6ab0d XL 6369b785

Ένα καταπληκτικό πεδιόμετρο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, δοκιμάσαμε για αυτό μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το SATLINK ST-6986, ένα κορυφαίων δυνατοτήτων φορητό όργανο που υποστηρίζει όλα τα πρότυπα ψηφιακών σημάτων.

Ένα καταπληκτικό πεδιόμετρο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, δοκιμάσαμε για αυτό μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το SATLINK ST-6986, ένα κορυφαίων δυνατοτήτων φορητό όργανο που υποστηρίζει όλα τα πρότυπα ψηφιακών σημάτων. Δίνει πλήρεις μετρήσεις και ανάλυση φάσματος σε πραγματικό χρόνο για DVB-S/S2/S2X, DVB-T/T2 και DVB-C σήματα πάνω στην 7 ιντσών Full HD ανάλυσης (1080p) TFT LCD οθόνη του, ενώ λειτουργεί και ως tester για έλεγχο οπτικής ίνας. Χάρη στον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4 H.265/HEVC (10 bit) και τη δυνατότητά του να αποδιαμορφώνει ακόμα και τα multistream δορυφορικά σήματα εγγυάται απόλυτη ακρίβεια στην εγκατάσταση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιείται και ως φορητή τηλεόραση για προβολή τηλεοπτικών καναλιών και αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων πολυμέσων.  

Η ισπανική SATLINK διευρύνει τη μεγάλη οικογένεια των ψηφιακών οργάνων ανίχνευσης και μέτρησης που διαθέτει, παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο πεδιόμετρο που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το ST-6986 δίνει πληρέστατες μετρήσεις για όλα τα ψηφιακά σήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εκπέμπουν μέσω DVB-S2X και multistream αναμεταδοτών, προσφέροντας στον επαγγελματία εγκαταστάτη ή τον προχωρημένο χομπίστα όλα όσα χρειάζονται για την ακρίβεια οποιασδήποτε εγκατάστασης. Διαθέτοντας μία χορταστική Full HD οθόνη 7 ιντσών που αποκωδικοποιεί και την εικόνα των ελεύθερων τηλεοπτικών καναλιών από τον εκάστοτε αναμεταδότη, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στην ταράτσα που εγγυάται την άριστη στόχευση κάθε δορυφορικού κατόπτρου ή επίγειας κεραίας.

Χαρακτηριστικά

Το SATLINK ST-6986 έρχεται σε γκρι πλαστικό σασί που καλύπτεται περιφερειακά από σκληρό καουτσούκ για την προστασία του από πτώσεις, έχοντας διαστάσεις 253x171x54 χιλιοστών και βάρος 1,3 κιλών. Η πρόσοψή του διαθέτει έγχρωμη TFT LCD οθόνη 7 ιντσών και δεξιά της 4 ενδεικτικά LED τροφοδοσίας, πόλωσης, κλειδώματος και φόρτισης, ενώ στην υπόλοιπη επιφάνειά της είναι τοποθετημένα αριθμητικά και βοηθητικά πλήκτρα οπίσθιου φωτισμού για χειρισμό των μενού του οργάνου. H πίσω του όψη έχει ενσωματωμένο LED-φακό, ενώ σε ότι αφορά τις διαθέσιμες υποδοχές συνδέσεων έχουμε: στην πάνω πλευρά υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας, υποδοχή σύνδεσης οπτικής ίνας, θύρες DC OUT, AV OUT, ETHERNET, HDMI OUT, USB και υποδοχές ANT, LNB για συνδέσεις επίγειου/καλωδιακού και δορυφορικού σήματος, ενώ στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες θύρες AV IN και HDMI IN. Στο κουτί της συσκευασίας του οργάνου βρίσκουμε τσάντα μεταφοράς, λουράκι ώμου για την τσάντα, λουράκι χειρός για το όργανο, επιτοίχιο φορτιστή DC 12V/1.5A, φορτιστή αυτοκινήτου, καλώδιο σύνδεσης AV (RCA), καλώδιο τροφοδοσίας για εξωτερική κάμερα, προστατευτικό φιλμ οθόνης, adaptor αρσενικού RCA σε BNC, adaptors τύπου F για SAT και RF, adaptor τύπου F για επέκταση καλωδίου, adaptors οπτικής ίνας και εγχειρίδιο οδηγιών σε CD.  

Το SATLINK ST-6986 διαθέτει ισχυρό μικροεπεξεργαστή Novatek που ο πυρήνας του συγχρονίζει σε συχνότητα 500MHz, καθώς και μνήμη SDRAM 1GB DDR3. Ανιχνεύει με αυτόματη, χειροκίνητη και τυφλή σάρωση όλα τα DVB-S/S2/S2X, DVB-T/T2 και DVB-C σήματα, συμπεριλαμβανομένων των multistream δορυφορικών συχνοτήτων. Υποστηρίζοντας τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0/1.1/1.2 και Unicable, μπορεί να μετρήσει το σήμα ακόμα και στην έξοδο οποιασδήποτε εγκατάστασης. Δίνει ψηφιακές τιμές και μπάρες για την ισχύ και την ποιότητα τους σήματος, ποσοστό σφάλματος (CBER, VBER), αναλογία σφάλματος διαμόρφωσης (MER), ενώ προβάλει ανάλυση φάσματος και αστεροειδές διάγραμμα σε πραγματικό χρόνο τόσο για τα δορυφορικά, όσο και για τα επίγεια/καλωδιακά σήματα. Παρέχει ηχητική ειδοποίηση και οπτική ένδειξη για το κλείδωμα του σήματος, ενώ έχει δυνατότητα να υπολογίζει αυτόματα AZ και EL που βοηθάει τον εγκαταστάτη στην κατεύθυνση και την κλίση του κατόπτρου, εξασφαλίζοντας έτσι την άριστη στόχευσή του στο δορυφόρο. Διαθέτει θύρα DC OUT για τροφοδοσία εξωτερικής κάμερας με τάση 12 Volt. Λειτουργεί επίσης και ως tester για έλεγχο οπτικής ίνας, δίνοντας μέτρηση για την ισχύ του σήματός της.

Το SATLINK ST-6986 υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-2 MP@HL, MPEG-1, MPEG-4 ASP@L5, H.264/AVC MP&HP@L4, H.265/HEVC (10 Bit) και μπορεί να προβάλει τα τηλεοπτικά κανάλια του εκάστοτε αναμεταδότη, λειτουργώντας έτσι και ως φορητή τηλεόραση. Διαθέτει εξόδους HDMI 1.3a και AV για μεταφορά της εικόνας του στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, καθώς και εισόδους HDMI IN, AV IN για προβολή περιεχομένου από εξωτερική πηγή στην οθόνη του οργάνου. Διαθέτει επίσης θύρα USB 2.0 και μέσω ενός stick μπορεί να δεχτεί αναβάθμιση λογισμικού, να αναπαράγει αποθηκευμένα αρχεία μορφής wma, mp3, mp4, avi, jpg, jpeg, bmp και img, ή να εκτελέσει εγγραφή σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Έχει ενσωματωμένο LED-φακό και πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού που ενεργοποιούνται μέσα από το μενού, ώστε να διευκολύνεται η χρήση του ακόμα και στο σκοτάδι. Διαθέτει θύρα ETHERNET, αλλά και ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο Internet και προβολή video από το YouTube. Λειτουργεί με αποσπώμενη μπαταρία Li-Ion 7.4V/5000mAh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 2,5 περίπου ωρών συνεχούς χρήσης ή 5 ωρών σε αναμονή.

Μενού – Λειτουργία

Το SATLINK ST-6986 διαθέτει πολύγλωσσο (χωρίς ελληνικά) και εύκολο στη χρήση μενού, η κεντρική κάρτα του οποίου περιλαμβάνει 8 εικονίδια για πρόσβαση σε αντίστοιχες λειτουργίες.

Από το Satellite πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις για την εύρεση δορυφορικού σήματος. Εδώ επιλέγουμε δορυφόρο και ορίζουμε τύπο LNB, συχνότητα αναμεταδότη, Symbol Rate, πολικότητα, τύπο DiSEqC και ισχύ του LNB. Πατώντας το OK λαμβάνουμε στην οθόνη μπάρες και ψηφιακές τιμές για την ισχύ και την ποιότητα του σήματος, ενώ με τη χρήση των βοηθητικών πλήκτρων μπορούμε να εκτελέσουμε ανίχνευση υπηρεσιών στον επιλεγμένο αναμεταδότη (κόκκινο – Auto Search), ή να προβάλουμε την ανάλυση του φάσματος (κίτρινο – Spectrum) και το αστεροειδές διάγραμμα (πράσινο – Constellation).

Από το Terrestrial πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις για την εύρεση επίγειου ψηφιακού σήματος. Από τις διαθέσιμες επιλογές μπορούμε να ορίσουμε τη χώρα, τη συχνότητα καναλιού, το Bandwidth, την τάση της κεραίας και το LCN. Η ανίχνευση υπηρεσιών και η λήψη μετρήσεων πραγματοποιούνται με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε και στο δορυφορικό σήμα.

Ομοίως, από το Cable πραγματοποιούμε με τον ίδιο τρόπο τις αντίστοιχες μετρήσεις για τα καλωδιακά σήματα, ορίζοντας μέσα από τη σχετική κάρτα χώρα, συχνότητα καναλιού, Bandwidth, τύπο διαμόρφωσης (QAM16/64/256) και τάση της κεραίας.

Από το Spectrum μπορούμε να εισάγουμε τις παραμέτρους για το δορυφορικό, επίγειο ή καλωδιακό σήμα που επιθυμούμε και πατώντας το OK να προβάλουμε στην οθόνη την ανάλυση του αντίστοιχου φάσματος.

Από το Network πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις του Wi-Fi και αποκτούμε πρόσβαση στο YouTube για θέαση video από τη λίστα του.

Από το Other οδηγούμαστε σε ένα μενού που περιλαμβάνει διάφορες επιλογές ρυθμίσεων. Από εδώ μπορούμε να διαχειριζόμαστε (κλείδωμα, μετακίνηση, διαγραφή κ.λπ.) τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια που έχουμε αποθηκεύσει στη συσκευή. Μπορούμε να διαχειριζόμαστε (προσθήκη, τροποποίηση κ.λπ.) τις λίστες των αποθηκευμένων δορυφόρων και αναμεταδοτών, λαμβάνοντας και τις αντίστοιχες πληροφορίες (ψηφιακές τιμές, μπάρες) του σήματος. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το κινητό μας κάτοπτρο (DiSEqC 1.2, USALS) και να ορίσουμε τον τρόπο ανίχνευσης υπηρεσιών. Μπορούμε να ορίσουμε έως 8 διαφορετικούς αναμεταδότες και να εκτελέσουμε ταυτόχρονη ανίχνευση, ώστε να λάβουμε στην ίδια κάρτα πληροφορίες για όλα τα σήματα. Μπορούμε να επιλέξουμε το δορυφόρο που επιθυμούμε και να εισάγουμε το γεωγραφικό μήκος της τοποθεσίας μας, ώστε το όργανο να υπολογίσει αυτόματα τις μοίρες για την ανύψωση, το αζιμούθιο και την κλίση του LNB, στοιχεία που εξασφαλίζουν την άριστη στόχευση του κατόπτρου. Και επιπλέον, μπορούμε να ορίσουμε μήκος κύματος και μονάδα μέτρησης για να ελέγξουμε την ισχύ του σήματος της οπτικής ίνας.

Από το Media Center μπορούμε να επιλέξουμε την αναπαραγωγή ενός αρχείου από μια συνδεδεμένη μονάδα αποθήκευσης, ή να εκτελέσουμε εγγραφή σε τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Τέλος, από το Setting ρυθμίζουμε όλες τις παραμέτρους της συσκευής, όπως τη γλώσσα μενού, τη χώρα, την ανάλυση, τη χρονική ζώνη, την ενεργοποίηση του ηχητικού βόμβου, την ενεργοποίηση του φακού και του φωτισμού του πληκτρολογίου, ενώ μπορούμε να εκτελέσουμε επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα σε USB και να εκτελέσουμε αναβάθμιση λογισμικού.  

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...