19 Μαΐου 2022 13:31

REDLINE REDROID S100 +PLUS

Android 4K Δορυφορικός δέκτης & IPTV Box

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
8ddd658444ce22efea4a5e1ecce414b8 XL 82e500d2

Ένα πολύ ενδιαφέρον Set Top Box που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για το REDLINE REDROID S100 +PLUS, το οποίο βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android 6.0.1 Marshmallow και λειτουργεί ταυτόχρονα ως 4K δορυφορικός δέκτης και IPTV Box.

Ένα πολύ ενδιαφέρον Set Top Box που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για το REDLINE REDROID S100 +PLUS, το οποίο βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android 6.0.1 Marshmallow και λειτουργεί ταυτόχρονα ως 4K δορυφορικός δέκτης και IPTV Box. Προσφέρει ελεύθερα και κρυπτογραφημένα δορυφορικά κανάλια, αλλά και πολλαπλές επιλογές για online streaming και αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων. Υποστηρίζει Ultra HD ανάλυση, ενώ έρχεται με ενσωματωμένο Wi-Fi και τα καταστήματα Play Store, RedStore που κάνουν διαθέσιμες απεριόριστες εφαρμογές για κατέβασμα.

Με το REDROID S100 +PLUS η τουρκική REDLINE παρουσιάζει ένα καινοτόμο STB που μέσα από ένα κοινό μενού επιτρέπει στο χρήστη να το χρησιμοποιεί τόσο ως 4K δορυφορικό δέκτη, όσο και ως IPTV Box. Έχοντας μάλιστα στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες δυνατότητες που του προσφέρουν η υποστήριξη emulators και η διαχείριση κλειδιών BISS, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί και κρυπτογραφημένα δορυφορικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών της ΕΡΤ και της DIGEA. Παράλληλα, μπορεί να πλοηγείται στις σελίδες του Internet μέσω browser, να παρακολουθεί αποθηκευμένα αρχεία σχεδόν οποιασδήποτε μορφής video και ήχου, αλλά και να εκτελεί ατελείωτο IPTV streaming σε αμέτρητα ξένα τηλεοπτικά κανάλια. Και όλα αυτά χωρίς περιορισμούς στη θέση τοποθέτησής του, καθώς το ενσωματωμένο Wi-Fi λύνει το πρόβλημα της απόστασης από το οικιακό modem – router και διευκολύνει τη σύνδεσή του στην τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου.

Χαρακτηριστικά

Ο REDLINE REDROID S100 +PLUS έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 171x107x30 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LCD 4 ψηφίων, ενώ περιμετρικά είναι τοποθετημένος ο εξοπλισμένος συνδέσεων, όπου έχουμε: στην αριστερή πλευρά υποδοχή IR για σύνδεση καλωδίου επέκτασης αισθητήρα υπέρυθρων, υποδοχή έξυπνης κάρτας, καθώς και θύρες TF (micro SD), USB 1, USB 2 και στην πίσω όψη υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1.5A, θύρες LAN, HD OUT, AV, οπτική S/PDIF για έξοδο ψηφιακού ήχου, υποδοχή ANT για σύνδεση κεραίας Wi-Fi και υποδοχή LNB IN για σύνδεση δορυφορικού σήματος. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει το τηλεχειριστήριο του STB, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V/1.5A και πολύγλωσσο φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης.

Ο REDLINE REDROID S100 +PLUS βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android 6.0.1 Marshmallow και διαθέτει κεντρικό επεξεργαστή (CPU) Cortex-A53, ο οποίος είναι αρχιτεκτονικής ARM και περιλαμβάνει 4 πυρήνες που συγχρονίζουν στα 2.0GHz (4x 2.0GHz), αποδίδοντας συνολικά 18.400 DMIPS. Διαθέτει επίσης GPU Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB DDR3 και FLASH 8GB eMMC που αποτελεί τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση κάρτας micro SD. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4K@p60 10-bit H.265, 4K@p60 VP9 Profile 2, 4K@p30 H.264 και ήχου Dolby Digital, DTS. Μέσω της HDMI 2.0 θύρας του δίνει έως Ultra HD ανάλυση, ενώ διαθέτει και αναλογική έξοδο AV (3.5mm) για να μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Η συμβατότητα με το πρωτόκολλο DiSEqC είναι πλήρης, ενώ υποστηρίζεται η λειτουργία τυφλής αναζήτησης (Blind scan) υπηρεσιών. Για την αποκρυπτογράφηση υπηρεσιών ο δέκτης υποστηρίζει τους emulators CCCAM, NEWCAMD και τη διαχείριση κλειδιών BISS, εξασφαλίζοντας έτσι το άνοιγμα των καναλιών της DIGEA από τον Eutelsat 3E και της ΕΡΤ  από τον Hellas Sat 39E. Για την πρόσβαση στο Internet χρησιμοποιεί θύρα RJ-45 Ethernet 100Mbit/s, διαθέτει όμως και δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας με ενσωματωμένο Wi-Fi  2.4GHz και Bluetooth. Έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Netflix, YouTube, MYTV, IPTV, Cineflix και Browser, ενώ μέσω του Play Store και κυρίως του RedStore προσφέρει για κατέβασμα ενδιαφέρουσες IPTV και άλλων ειδών εφαρμογές. Υποστηρίζει επίσης αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων video AVI, RM, RMVB, TS, VOB, MKV, MOV, ISO, WMV, ASF, FLV, DAT, MPG, MPEG, ήχου MP3, WMA, AAC, WAV, OGG, AC3, DDP, TrueHD, DTS, HD, FLAC, APE και εικόνας HD JPG, BMP, PNG, GIF, TIFF, ενώ υποστηρίζει και εξωτερικούς υπότιτλους (και ελληνικούς) μορφής SRT, SMI, SUB, SSA, και IDX.

Μενού

Αρχικά, εκτελούμε αναβάθμιση λογισμικού που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση ορισμένων δυσλειτουργιών του εργοστασιακού, στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.  

Το μενού της αρχικής οθόνης περιλαμβάνει μία κύρια περιοχή με μεγάλα εικονίδια “DTV”, “MYTV”, “NETFLIX”, “IPTV”, “Cineflix”, “YouTube” και “world tv” για άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες τους, η οποία συμπληρώνεται από αυτά των “Εφαρμογές”, “APP STORE” (Play Store και RedStore), “Ρυθμίσεις”. Κάτω από αυτή την περιοχή βρίσκονται τα μικρότερα εικονίδια των “Upgrade”, “Δοκιμασία ταχύτητας” (Speed Test), “Εκκίνηση εφαρμογών” (Boot App) και “Καθαρή μνήμη” (Clear Memory), ενώ με το εικονίδιο «+» μπορεί να προστεθεί στην κάρτα και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή επιθυμεί ο χρήστης. Από τις “Ρυθμίσεις” ορίζουμε όλες τις βασικές παραμέτρους της συσκευής όπως γλώσσα, ρυθμίσεις Wi-Fi, αναβάθμιση λογισμικού, ανάλυση εικόνας, ημερομηνία & ώρα. Από τις “Εφαρμογές” εμφανίζεται η κάρτα με όλα τα εικονίδια όλων των εγκατεστημένων apps, όπου εκτός αυτών που βρίσκονται στο κεντρικό μενού αξίζει να αναφερθούμε στα Internet, Media Center, App Installer, File Browser, Miracast, Movie Player, Stalker Lite και Twitter.

Επιλέγοντας το DTV, η συσκευή λειτουργεί ως δορυφορικός δέκτης. Πατώντας το πλήκτρο MENU εμφανίζεται το μενού ρυθμίσεων του, το οποίο χωρίζεται σε 4 επιμέρους κάρτες. Μέσω του “INSTALLATION” πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις της κεραίας, διαχειριζόμαστε τους δορυφόρους και τους αναμεταδότες, ενώ από εδώ εκτελούμε ανίχνευση υπηρεσιών. Από το “CHANNEL MANAGER” μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα κανάλια (διαγραφή, μετακίνηση κ.λπ.) και να δημιουργήσουμε έως 8 λίστες αγαπημένων. Από το “UPGRADE” μπορούμε να εκτελέσουμε αναβάθμιση online ή μέσω USB, να ρυθμίσουμε το CCCAM ή το NEWCAMD, καθώς και να διαχειριστούμε τα κλειδιά κρυπτογράφησης του δέκτη, επιλέγοντας χειροκίνητη εισαγωγή-τροποποίηση ή φόρτωση νέων μέσω USB. Τέλος, από το “SETTINGS” μπορούμε να ορίσουμε γλώσσα, ημερομηνία/ώρα, ανάλυση εικόνας και άλλες βασικές ρυθμίσεις.

Δοκιμή εφαρμογών

Για τη σύνδεση στο Internet χρησιμοποιήσαμε σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας το Wi-Fi, το οποίο δε μας προβλημάτισε σε κανένα σημείο. Μέσω υπολογιστή αναζητήσαμε και βρήκαμε στο Internet νεότερη έκδοση λογισμικού για τον REDROID S100 +PLUS, η οποία αποκαθιστά τη λειτουργία του YouTube και διάφορα άλλα bugs, ανανεώνοντας ταυτόχρονα την εμφάνιση του μενού της αρχικής οθόνης. Κατεβάζουμε λοιπόν το αρχείο zip που περιλαμβάνει το πιο πρόσφατο λογισμικό και το αντιγράφουμε όπως είναι σε ένα USB stick, το οποίο έπειτα το συνδέουμε σε μια USB θύρα του STB. Πατάμε Upgrade και επιλέγουμε αναβάθμιση μέσω USB, αναζητούμε το αρχείο zip της αναβάθμισης και προχωράμε στη διαδικασία που ολοκληρώνεται σύντομα.

Δοκιμάσαμε πρώτα τη λειτουργία του δορυφορικού δέκτη και μετά από τις απαραίτητες ρυθμίσεις της κεραίας προχωρήσαμε στη λήψη καναλιών. Παρακολουθήσαμε απροβλημάτιστα και με κορυφαία ποιότητα εικόνας τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν με ανάλυση Ultra HD, ενώ στη συνέχεια αποθηκεύσαμε σε USB stick τα προ-εγκατεστημένα κλειδιά κρυπτογράφησης, ώστε να τα επεξεργαστούμε ως αρχείο κειμένου στον υπολογιστή. Προσθέσαμε λοιπόν τα BISS κλειδιά των καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA και φορτώσαμε το νέο αρχείο πίσω στο δέκτη, ο οποίος ξεκλείδωσε έτσι με επιτυχία την εικόνα τους. Μοναδικό μειονέκτημα εδώ ότι ελληνικό EPG υποστηρίζεται μόνο από τα κανάλια της ΕΡΤ. Δοκιμάσαμε επίσης με επιτυχία την εγγραφή προγράμματος, πατώντας απλά το σχετικό κόκκινο πλήκτρο από το τηλεχειριστήριο.

Δοκιμάσαμε την εφαρμογή του YouTube που λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα, υποστηρίζοντας όμως μέγιστη ανάλυση video 1080p. Χρησιμοποιήσαμε τη συνδρομή που διαθέτουμε στο Netflix και παρακολουθήσαμε χωρίς πρόβλημα περιεχόμενο από τη δημοφιλή υπηρεσία, με εικόνα ομαλής ροής και SD ανάλυσης. Ανοίξαμε την εφαρμογή Internet και εκτελέσαμε σερφάρισμα στις web σελίδες του διαδικτύου. Η εφαρμογή λειτουργεί ομαλά, ενώ με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου ως mouse που ενεργοποιείται με το χαρακτηριστικό πλήκτρο-βελάκι, η πλοήγηση γίνεται πιο εύκολη. Ανοίξαμε την εφαρμογή IPTV και εκτελέσαμε με επιτυχία δωρεάν streaming σε πλήθος ξένων τηλεοπτικών καναλιών. Η εφαρμογή λειτουργεί σταθερότατα, ενώ η ευκρίνεια της εικόνας είναι σε αρκετές περιπτώσεις υψηλή. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η εφαρμογή IPTV+, την οποία κατεβάσαμε από το κατάστημα RedStore. Περιλαμβάνει αμέτρητο αριθμό δημοφιλέστατων ξένων και ελληνικών καναλιών, προσφέροντας ποιοτικό περιεχόμενο για όλα τα γούστα. Από το RedStore κατεβάσαμε επίσης τον Kodi που είναι διαθέσιμος στην έκδοση 19.0 Matrix και συνδέσαμε σκληρό δίσκο που περιέχει αποθηκευμένα video. Η αναπαραγωγή όλων των 4K Ultra HD αρχείων που επιλέξαμε εκτελέστηκε με άνεση, ενώ ο DTS ήχος και οι ελληνικοί υπότιτλοι των ταινιών μας λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

{gallery}39451{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  Απλός και απίστευτα αποδοτικός, ο προσαρμογέας Powerline Devolo Magic 1 LAN προσφέρει αξιόπιστο Internet με ταχύτητες έως και 1200 Mbps σε όλο το σπίτι, μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Με μεγάλη ε...
 • MELICONI STAND 600

  MELICONI STAND 600

  Η επιδαπέδια βάση Meliconi STAND 600 είναι ιδανική για τηλεοράσεις 50 - 82" με VESA 200 - 300 - 400 - 600 και προσφέρει οριζόντια περιστροφή και κάθετη κλίση. Η κομψή γυάλινη βάση της Meliconi STA...
 • TRIAX Cast

  TRIAX Cast

  Η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας είναι η ψυχαγωγία που φέρνουν οι ίδιοι από το σπίτι τους. Με τη σημερινή έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες streaming, μια απλή,...
 • NEDIS ANIR1504BK700

  NEDIS ANIR1504BK700

  Η NEDIS ANIR1504BK700 είναι μια εσωτερική κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας. Λαμβάνει σήματα από πύργους μετάδοσης σε ακτίν...
 • PROMAX RANGER Neo+

  PROMAX RANGER Neo+

  Προηγμένος αναλυτής σήματος για ειδικούς εγκαταστάτες που περιλαμβάνει webControl (απομακρυσμένο έλεγχο), Merogram, Spectrogram, προαιρετικές δυνατότητες οπτικών ινών και GPS, διάρκεια ζωής μπαταρ...
 • TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  Η TP-Link παρουσιάζει το VIGI NVR1008H, ένα νέο σύστημα καταγραφής video καμερών ασφαλείας, που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους από απόσταση. Το σύστημα διαθέτει ευκρί...
 • IKUSI JSBA-103-C48

  IKUSI JSBA-103-C48

  Το σετ έρχεται στην έκδοση για το κανάλι 48 που εφαρμόζεται στη χώρα μας με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα. Δύο πολύ σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι οι εξής: Η στάθ...
 • ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  Χρησιμοποιήστε το ICY BOX IB-2914MSCL-C31 ως Docking Station και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση στον σκληρό δίσκο 2,5"/3,5" SATA ή M.2 NVMe SSD σας, ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Απλώς συνδέστε το με ...
 • PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  Τα πεδιόμετρα και αναλυτές φάσματος PROMAX της σειράς Ranger Neo+, 2, 3 και 4 μπορούν να αναβαθμιστούν με την προαιρετική επιλογή OP-00X-PS, η οποία επεκτείνει τις δυνατότητές τους με αυτές τις λε...
 • LCL 110

  LCL 110

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου LCL 110, το οποίο διατίθεται σε τρία διαφορετικά καρούλια, μήκους 250, 500 και 1000 μέτρων. Πρόκειται για καλώδιο δικτύου με σήμανση...
 • TP-Link EAP690E HD

  TP-Link EAP690E HD

  Το TP-Link EAP690E HD είναι ένα τετραπλής ζώνης Wi-Fi 6E Access Point οροφής για ασύρματη δικτύωση υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Με υποστήριξη για το πιο πρόσφ...
 • Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Στο προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά στις κεραίες δωματίου και στις ελαφρού τύπου κεραίες, όπως είναι οι κεραίες μπαλκονιού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν λύσεις ανάγκης όταν δεν ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Το νέο τεύχος Ιουνίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Headend &...
 • Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα εν...
 • LEMCO THERON THE-200

  LEMCO THERON THE-200

  Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον THERON THE-200, τον πρώτο ελληνικό δορυφορικό δέκτη που διατίθεται στην εγχώ...
 • B-01

  B-01

  Αυτόν τον μήνα δοκιμάσαμε ένα νέο προϊόν οικιακού κινηματογράφου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον B-01, έναν φορητό mini προβολέα που είναι πανεύκολος στη ρύθμιση κα...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ένα από τα εμπορικότερα και ποιοτικότερα επαγγελματικά πεδιόμετρα της αγοράς δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το PROMAX RANGER mini, έναν all-in-on...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design