Skip to main content
19 Μαΐου 2022 13:31

REDLINE REDROID S100 +PLUS

Android 4K Δορυφορικός δέκτης & IPTV Box

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
8ddd658444ce22efea4a5e1ecce414b8 XL 53cdd94f

Ένα πολύ ενδιαφέρον Set Top Box που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για το REDLINE REDROID S100 +PLUS, το οποίο βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android 6.0.1 Marshmallow και λειτουργεί ταυτόχρονα ως 4K δορυφορικός δέκτης και IPTV Box.

Ένα πολύ ενδιαφέρον Set Top Box που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για το REDLINE REDROID S100 +PLUS, το οποίο βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android 6.0.1 Marshmallow και λειτουργεί ταυτόχρονα ως 4K δορυφορικός δέκτης και IPTV Box. Προσφέρει ελεύθερα και κρυπτογραφημένα δορυφορικά κανάλια, αλλά και πολλαπλές επιλογές για online streaming και αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων. Υποστηρίζει Ultra HD ανάλυση, ενώ έρχεται με ενσωματωμένο Wi-Fi και τα καταστήματα Play Store, RedStore που κάνουν διαθέσιμες απεριόριστες εφαρμογές για κατέβασμα.

Με το REDROID S100 +PLUS η τουρκική REDLINE παρουσιάζει ένα καινοτόμο STB που μέσα από ένα κοινό μενού επιτρέπει στο χρήστη να το χρησιμοποιεί τόσο ως 4K δορυφορικό δέκτη, όσο και ως IPTV Box. Έχοντας μάλιστα στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες δυνατότητες που του προσφέρουν η υποστήριξη emulators και η διαχείριση κλειδιών BISS, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί και κρυπτογραφημένα δορυφορικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών της ΕΡΤ και της DIGEA. Παράλληλα, μπορεί να πλοηγείται στις σελίδες του Internet μέσω browser, να παρακολουθεί αποθηκευμένα αρχεία σχεδόν οποιασδήποτε μορφής video και ήχου, αλλά και να εκτελεί ατελείωτο IPTV streaming σε αμέτρητα ξένα τηλεοπτικά κανάλια. Και όλα αυτά χωρίς περιορισμούς στη θέση τοποθέτησής του, καθώς το ενσωματωμένο Wi-Fi λύνει το πρόβλημα της απόστασης από το οικιακό modem – router και διευκολύνει τη σύνδεσή του στην τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου.

Χαρακτηριστικά

Ο REDLINE REDROID S100 +PLUS έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 171x107x30 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LCD 4 ψηφίων, ενώ περιμετρικά είναι τοποθετημένος ο εξοπλισμένος συνδέσεων, όπου έχουμε: στην αριστερή πλευρά υποδοχή IR για σύνδεση καλωδίου επέκτασης αισθητήρα υπέρυθρων, υποδοχή έξυπνης κάρτας, καθώς και θύρες TF (micro SD), USB 1, USB 2 και στην πίσω όψη υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1.5A, θύρες LAN, HD OUT, AV, οπτική S/PDIF για έξοδο ψηφιακού ήχου, υποδοχή ANT για σύνδεση κεραίας Wi-Fi και υποδοχή LNB IN για σύνδεση δορυφορικού σήματος. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει το τηλεχειριστήριο του STB, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V/1.5A και πολύγλωσσο φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης.

Ο REDLINE REDROID S100 +PLUS βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android 6.0.1 Marshmallow και διαθέτει κεντρικό επεξεργαστή (CPU) Cortex-A53, ο οποίος είναι αρχιτεκτονικής ARM και περιλαμβάνει 4 πυρήνες που συγχρονίζουν στα 2.0GHz (4x 2.0GHz), αποδίδοντας συνολικά 18.400 DMIPS. Διαθέτει επίσης GPU Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB DDR3 και FLASH 8GB eMMC που αποτελεί τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση κάρτας micro SD. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4K@p60 10-bit H.265, 4K@p60 VP9 Profile 2, 4K@p30 H.264 και ήχου Dolby Digital, DTS. Μέσω της HDMI 2.0 θύρας του δίνει έως Ultra HD ανάλυση, ενώ διαθέτει και αναλογική έξοδο AV (3.5mm) για να μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Η συμβατότητα με το πρωτόκολλο DiSEqC είναι πλήρης, ενώ υποστηρίζεται η λειτουργία τυφλής αναζήτησης (Blind scan) υπηρεσιών. Για την αποκρυπτογράφηση υπηρεσιών ο δέκτης υποστηρίζει τους emulators CCCAM, NEWCAMD και τη διαχείριση κλειδιών BISS, εξασφαλίζοντας έτσι το άνοιγμα των καναλιών της DIGEA από τον Eutelsat 3E και της ΕΡΤ  από τον Hellas Sat 39E. Για την πρόσβαση στο Internet χρησιμοποιεί θύρα RJ-45 Ethernet 100Mbit/s, διαθέτει όμως και δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας με ενσωματωμένο Wi-Fi  2.4GHz και Bluetooth. Έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Netflix, YouTube, MYTV, IPTV, Cineflix και Browser, ενώ μέσω του Play Store και κυρίως του RedStore προσφέρει για κατέβασμα ενδιαφέρουσες IPTV και άλλων ειδών εφαρμογές. Υποστηρίζει επίσης αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων video AVI, RM, RMVB, TS, VOB, MKV, MOV, ISO, WMV, ASF, FLV, DAT, MPG, MPEG, ήχου MP3, WMA, AAC, WAV, OGG, AC3, DDP, TrueHD, DTS, HD, FLAC, APE και εικόνας HD JPG, BMP, PNG, GIF, TIFF, ενώ υποστηρίζει και εξωτερικούς υπότιτλους (και ελληνικούς) μορφής SRT, SMI, SUB, SSA, και IDX.

Μενού

Αρχικά, εκτελούμε αναβάθμιση λογισμικού που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση ορισμένων δυσλειτουργιών του εργοστασιακού, στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.  

Το μενού της αρχικής οθόνης περιλαμβάνει μία κύρια περιοχή με μεγάλα εικονίδια “DTV”, “MYTV”, “NETFLIX”, “IPTV”, “Cineflix”, “YouTube” και “world tv” για άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες τους, η οποία συμπληρώνεται από αυτά των “Εφαρμογές”, “APP STORE” (Play Store και RedStore), “Ρυθμίσεις”. Κάτω από αυτή την περιοχή βρίσκονται τα μικρότερα εικονίδια των “Upgrade”, “Δοκιμασία ταχύτητας” (Speed Test), “Εκκίνηση εφαρμογών” (Boot App) και “Καθαρή μνήμη” (Clear Memory), ενώ με το εικονίδιο «+» μπορεί να προστεθεί στην κάρτα και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή επιθυμεί ο χρήστης. Από τις “Ρυθμίσεις” ορίζουμε όλες τις βασικές παραμέτρους της συσκευής όπως γλώσσα, ρυθμίσεις Wi-Fi, αναβάθμιση λογισμικού, ανάλυση εικόνας, ημερομηνία & ώρα. Από τις “Εφαρμογές” εμφανίζεται η κάρτα με όλα τα εικονίδια όλων των εγκατεστημένων apps, όπου εκτός αυτών που βρίσκονται στο κεντρικό μενού αξίζει να αναφερθούμε στα Internet, Media Center, App Installer, File Browser, Miracast, Movie Player, Stalker Lite και Twitter.

Επιλέγοντας το DTV, η συσκευή λειτουργεί ως δορυφορικός δέκτης. Πατώντας το πλήκτρο MENU εμφανίζεται το μενού ρυθμίσεων του, το οποίο χωρίζεται σε 4 επιμέρους κάρτες. Μέσω του “INSTALLATION” πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις της κεραίας, διαχειριζόμαστε τους δορυφόρους και τους αναμεταδότες, ενώ από εδώ εκτελούμε ανίχνευση υπηρεσιών. Από το “CHANNEL MANAGER” μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα κανάλια (διαγραφή, μετακίνηση κ.λπ.) και να δημιουργήσουμε έως 8 λίστες αγαπημένων. Από το “UPGRADE” μπορούμε να εκτελέσουμε αναβάθμιση online ή μέσω USB, να ρυθμίσουμε το CCCAM ή το NEWCAMD, καθώς και να διαχειριστούμε τα κλειδιά κρυπτογράφησης του δέκτη, επιλέγοντας χειροκίνητη εισαγωγή-τροποποίηση ή φόρτωση νέων μέσω USB. Τέλος, από το “SETTINGS” μπορούμε να ορίσουμε γλώσσα, ημερομηνία/ώρα, ανάλυση εικόνας και άλλες βασικές ρυθμίσεις.

Δοκιμή εφαρμογών

Για τη σύνδεση στο Internet χρησιμοποιήσαμε σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας το Wi-Fi, το οποίο δε μας προβλημάτισε σε κανένα σημείο. Μέσω υπολογιστή αναζητήσαμε και βρήκαμε στο Internet νεότερη έκδοση λογισμικού για τον REDROID S100 +PLUS, η οποία αποκαθιστά τη λειτουργία του YouTube και διάφορα άλλα bugs, ανανεώνοντας ταυτόχρονα την εμφάνιση του μενού της αρχικής οθόνης. Κατεβάζουμε λοιπόν το αρχείο zip που περιλαμβάνει το πιο πρόσφατο λογισμικό και το αντιγράφουμε όπως είναι σε ένα USB stick, το οποίο έπειτα το συνδέουμε σε μια USB θύρα του STB. Πατάμε Upgrade και επιλέγουμε αναβάθμιση μέσω USB, αναζητούμε το αρχείο zip της αναβάθμισης και προχωράμε στη διαδικασία που ολοκληρώνεται σύντομα.

Δοκιμάσαμε πρώτα τη λειτουργία του δορυφορικού δέκτη και μετά από τις απαραίτητες ρυθμίσεις της κεραίας προχωρήσαμε στη λήψη καναλιών. Παρακολουθήσαμε απροβλημάτιστα και με κορυφαία ποιότητα εικόνας τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν με ανάλυση Ultra HD, ενώ στη συνέχεια αποθηκεύσαμε σε USB stick τα προ-εγκατεστημένα κλειδιά κρυπτογράφησης, ώστε να τα επεξεργαστούμε ως αρχείο κειμένου στον υπολογιστή. Προσθέσαμε λοιπόν τα BISS κλειδιά των καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA και φορτώσαμε το νέο αρχείο πίσω στο δέκτη, ο οποίος ξεκλείδωσε έτσι με επιτυχία την εικόνα τους. Μοναδικό μειονέκτημα εδώ ότι ελληνικό EPG υποστηρίζεται μόνο από τα κανάλια της ΕΡΤ. Δοκιμάσαμε επίσης με επιτυχία την εγγραφή προγράμματος, πατώντας απλά το σχετικό κόκκινο πλήκτρο από το τηλεχειριστήριο.

Δοκιμάσαμε την εφαρμογή του YouTube που λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα, υποστηρίζοντας όμως μέγιστη ανάλυση video 1080p. Χρησιμοποιήσαμε τη συνδρομή που διαθέτουμε στο Netflix και παρακολουθήσαμε χωρίς πρόβλημα περιεχόμενο από τη δημοφιλή υπηρεσία, με εικόνα ομαλής ροής και SD ανάλυσης. Ανοίξαμε την εφαρμογή Internet και εκτελέσαμε σερφάρισμα στις web σελίδες του διαδικτύου. Η εφαρμογή λειτουργεί ομαλά, ενώ με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου ως mouse που ενεργοποιείται με το χαρακτηριστικό πλήκτρο-βελάκι, η πλοήγηση γίνεται πιο εύκολη. Ανοίξαμε την εφαρμογή IPTV και εκτελέσαμε με επιτυχία δωρεάν streaming σε πλήθος ξένων τηλεοπτικών καναλιών. Η εφαρμογή λειτουργεί σταθερότατα, ενώ η ευκρίνεια της εικόνας είναι σε αρκετές περιπτώσεις υψηλή. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η εφαρμογή IPTV+, την οποία κατεβάσαμε από το κατάστημα RedStore. Περιλαμβάνει αμέτρητο αριθμό δημοφιλέστατων ξένων και ελληνικών καναλιών, προσφέροντας ποιοτικό περιεχόμενο για όλα τα γούστα. Από το RedStore κατεβάσαμε επίσης τον Kodi που είναι διαθέσιμος στην έκδοση 19.0 Matrix και συνδέσαμε σκληρό δίσκο που περιέχει αποθηκευμένα video. Η αναπαραγωγή όλων των 4K Ultra HD αρχείων που επιλέξαμε εκτελέστηκε με άνεση, ενώ ο DTS ήχος και οι ελληνικοί υπότιτλοι των ταινιών μας λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

{gallery}39451{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
 • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
 • D-Link DWA-X1850

  D-Link DWA-X1850

  Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
 • Ikusi FTD-420

  Ikusi FTD-420

  Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
 • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
 • devolo Magic 2 WiFi next

  devolo Magic 2 WiFi next

  Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...