Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 180
techmail
SECURITY REPORT 142
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22 Ιουνίου 2023 22:30

ANGACOM 2023

Επιστροφή στην κανονικότητα!

Γράφει: Αργύρης Νομικός
ANGACOM 2023 b3027435

Για άλλη μια χρονιά, η διεθνής έκθεση ANGACOM διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας στις 23-25 Μαΐου και το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση ταξίδεψε μέχρι εκεί για να σας μεταφέρει πλούσιο ρεπορτάζ από τη συμμετοχή των εταιρειών, αλλά και τις τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, οι οποίες θα απασχολήσουν το επάγγελμά μας τα επόμενα χρόνια.

Η φετινή ANGACOM χαρακτηρίστηκε από την αυξημένη συμμετοχή εκθετών, αλλά και την εμφανώς βελτιωμένη επισκεψιμότητα σε σχέση με το περσινό – μάλλον αποτυχημένο – μετάCOVID relaunch. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 457 εκθέτες και προσήλθαν σε αυτήν 22.000 επισκέπτες από 80 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, οι οποίοι κατέλαβαν τα Hall 7 και 8 του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Koelnmesse.

Η φετινή έκθεση εκμεταλλεύτηκε το ξέσπασμα που έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη, με την εγκατάσταση οπτικής ίνας, αφού μόνο για την αγορά της Γερμανίας αναμένεται να επενδυθούν 50 δισεκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση 30 εκατομμυρίων μιλιών οπτικής ίνας. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος των περιπτέρων της έκθεσης αφορούσε σε εξοπλισμό οπτικής ίνας, ενώ η πολύ μεγάλη επένδυση που γίνεται στη Γερμανία, οδήγησε στη συμμετοχή πολλών γερμανικών εταιρειών, κάτι που αλλοίωσε τον χαρακτήρα της έκθεσης, αφού την κατέστησε περισσότερο τοπική και λιγότερο διεθνή.

Εκτός από την οπτική ίνα, ο δικτυακός εξοπλισμός ήταν άλλο ένα μεγάλο trend της έκθεσης. Όλες οι μεγάλες εταιρείες – AVM, TP Link, Devolo και Zyxell – παρουσίασαν πλειάδα νέων, αλλά και ιδιαίτερα καινοτόμων προϊόντων.

Όσον αφορά στον χώρο της τηλεόρασης, αυτός χαρακτηρίστηκε πρώτα από όλα από τις απουσίες μεγάλων ονομάτων. Από τις μεσογειακές χώρες, η Sinuta με τα κάτοπτρα, η Cavel με τα καλώδια και η Promax με τα πεδιόμετρα συμμετείχαν ως εκθέτες στην ANGACOM 2023, ενώ η απουσία των Triax, Televes, Fracarro και Fagor έφερε εμφανή έλλειψη επίγειας κεραίας και συναφών προϊόντων και στα δύο Hall της έκθεσης. Μάλιστα, πολλές από τις παραπάνω εταιρείες φέρονται διατεθειμένες να συμμετέχουν στην έκθεση IBC στο Άμστερνταμ. Το τηλεοπτικό κομμάτι της έκθεσης θα λέγαμε ότι «έσωσαν» οι γερμανικές εταιρείες, οι οποίες έδωσαν όλες το «παρών», με σαφώς μικρότερα περίπτερα σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Όσον αφορά στην ελληνική συμμετοχή, είχαμε την τριπλέτα των εταιρειών Lemco – Digital Innovations και Accordia να συγκατοικούν σε κοινό περίπτερο, ενώ για μία ακόμη φορά συναντήσαμε και την κατασκευάστρια εταιρεία Hellenic Cables, η οποία δραστηριοποιείται έντονα στη γερμανική αγορά.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι η διοργανώτρια αρχή έχει κάνει άνοιγμα και σε νέες αγορές από τον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού και του IT Security, με αποτέλεσμα να δούμε στην έκθεση εταιρείες, όπως η Bitdefender.

Η επόμενη έκθεση, η ANGACOM 2024, θα διεξαχθεί στις 14-16 Μαΐου 2024 στον ίδιο χώρο.

AVM από την AMY Α.Ε.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό περίπτερο της έκθεσης να άνηκε στην εταιρεία AVM, με τα διάσημα Fritz!Box router της, που την αποκλειστική αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα, διαθέτει η εταιρεία ΑΜΥ Α.Ε. Άκρως εντυπωσιακή θα χαρακτηρίζαμε και την παρουσία της AVM, όσον αφορά στα νέα προϊόντα και τις καινοτομίες, αφού στην έκθεση παρουσιάστηκαν νέες σειρές προϊόντων με Wi-Fi 7, tri-band Mesh και υποστήριξη λειτουργιών οικιακής δικτύωσης, όπως Zigbee.

Μάλιστα, στο stand της εταιρείας έγινε και ζωντανή επίδειξη προϊόντων με Wi-Fi 7. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι στην έκθεση παρουσιάστηκε και το νέο λογισμικό FRITZ!OS 7.50, με νέες λειτουργίες, ισχυρότερο Mesh Wi-Fi και υποστήριξη VPN και WireGuard.

AMY A.E., τηλ.: 210-6133000.

Digital Innovations B.V.

H ολλανδική εταιρεία Digital Innovations B.V. του Έλληνα Νίκου Γουναλάκη συμμετείχε για μία ακόμη φορά στη διεθνή έκθεση ANGACOM 2023. Μαζί με τον Έλληνα επιχειρηματία ήταν και ο Αλέξανδρος Κουσκουμπεκάκης από την ENSAT, η οποία αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά την Digital Innovations. Η εταιρεία συγκατοίκησε στην έκθεση μαζί με τις δύο ελληνικές εταιρείες Lemco και Accordia.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Digital Innovations, κάτι που είναι λογικό, αφού η Digital Innovations είναι μία πρωτοπόρα εταιρεία όσον αφορά στα δίκτυα οπτικών ινών, ενώ η συνεχή συμμετοχή της στις πρόσφατες ANGACOM την έχει κάνει διάσημη σε μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού κοινού. Από την άλλη βέβαια, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι η Digital Innovations κατέβηκε με πληθώρα νέων προϊόντων στην ANGACOM 2023 – εκ των οποίων τα περισσότερα για οπτική ίνα – όπως εργαλεία συγκόλλησης οπτικών ινών, όργανα μέτρησης οπτικής ίνας, διάφορες εκδόσεις σε OTDR meters, καθώς και πεδιόμετρα για μέτρηση τηλεοπτικών σημάτων μέσω ομοαξονικού καλωδίου, αλλά και οπτικής ίνας.

Digital Innovations, τηλ.: 0031-135073831.

Kathrein Hellas (ΛΥΡΑ AEBE)

Η γερμανική εταιρεία Kathrein είναι μία από τις μεγαλύτερες – αν όχι η μεγαλύτερη και διασημότερη – στον χώρο των προϊόντων λήψης και διανομής τηλεοπτικού σήματος. Η Kathrein αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ. Η Kathrein κατεβαίνει κάθε χρόνο στην ANGACOM και μάλιστα με ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα. Φέτος, όμως, περιορίστηκε σε εμφανώς μικρότερο χώρο.

Παρόλα αυτά, τα νέα προϊόντα δεν έλειψαν. Η μετατροπή του RF τηλεοπτικού σήματος σε οπτικό, η διανομή του σε μεγάλες αποστάσεις και η μετατροπή του ξανά σε RF, ώστε να είναι συμβατό με τα παραδοσιακά μέσα, μέσα από έναν οικονομικό και ταυτόχρονα αξιόπιστο τρόπο, ήταν αυτό που κέντριζε το ενδιαφέρον του επισκέπτη στο περίπτερο της Kathrein. Μπορεί το πολύ μεγάλο παραβολικό κάτοπτρο, άριστης ποιότητας κατασκευής να κέντριζε το ενδιαφέρον τα προηγούμενα χρόνια, όμως φέτος είπαμε ότι το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην οπτική ίνα.

ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ, τηλ.: 210-8230280.

Lemco

H ελληνική εταιρεία Lemco εξελίσσεται σε μια παγκόσμια δύναμη στον χώρο του Headend. Δεν ήταν μόνο το πλήθος εταιρειών και επισκεπτών που ενδιαφέρθηκε για τα νέα Headends της εταιρείας, αλλά τα πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά τους, σε συνδυασμό με την οικονομική τιμή τους, αφήνουν πίσω πολύ μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους.

Στην έκθεση, η Lemco τα έδωσε όλα, αφού όχι μόνο κατέβασε την πολύ επιτυχημένη σειρά Headend, Compact Line 2, αλλά ταυτόχρονα παρουσίασε και τη νέα σειρά Pro-Line με εμπλουτισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και σε rackάτη πλέον μορφή. Σε αυτά συνυπολογίστε και το λογισμικό Fleex, που, σε συνδυασμό με τα προϊόντα Lemco, εκτοξεύουν την εμπειρία τηλεθέασης των φιλοξενούμενων ενός ξενοδοχείου.

Lemco, τηλ: 210-2811401.


Promax

H ισπανική Promax είναι μία από τις λίγες μεσογειακές χώρες που κατέβηκε στη διεθνή έκθεση ANGACOM 2023. Η Promax έχει κατέβει, αν όχι σε όλες, σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις ANGACOM και ένας από τους βασικούς λόγους για αυτό είναι ότι γίνεται στη Γερμανία, όπου διαθέτει γερμανικό παράρτημα. Στη χώρα μας, αντιπροσωπεύεται για πάρα πολλά χρόνια από την IDComs και τον Θανάση Κυριακόπουλο.

Για άλλη μια φορά, η Promax δεν κατέβηκε με άδεια χέρια στην έκθεση. Έδειξε αρκετά νέα προϊόντα και μεταξύ αυτών ξεχωρίσαμε το επαγγελματικό πεδιόμετρο Atlas.

IDComs, τηλ: 210-9852935.

Polytron – Cavel: Οι εταιρείες που αντιπροσωπεύει η Stam Electronics

H ελληνική εισαγωγική εταιρεία Stam Electronics δεν είχε δικό της περίπτερο στην έκθεση ANGACOM 2023, αλλά την επισκέφτηκε ο εμπορικός της διευθυντής, κος Θανάσης Τζαμάρας, τον οποίο συναντήσαμε στα περίπτερα των Polytron και Cavel, που τις αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά η Stam Electronics.

Η γερμανική Polytron συμμετέχει κάθε χρόνο στην ANGACOM, αλλά φέτος θα λέγαμε ότι είναι η χρονιά της, αφού παρουσίασε περισσότερα νέα προϊόντα από κάθε άλλη φορά. Νέα Headends, νέοι HDMI Modulators, νέοι πολυδιακόπτες, τριπλές πρίζες νέου σχεδιασμού και συστήματα διανομής τηλεοπτικού σήματος μέσω ομοαξονικού καλωδίου ή οπτικής ίνας είναι μερικά από τα νέα προϊόντα που είδαμε στο περίπτερο της Polytron.

Όσον αφορά στην ιταλική εταιρεία Cavel, παρότι θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες ομοαξονικού καλωδίου, διακρίναμε μία στροφή προς νέες αγορές. Καλώδια για CCTV, συναγερμού, πυρασφάλειας, αλλά και οπτικών ινών ήταν μερικά από τα πολλά νέα προϊόντα που παρουσίασε η Cavel στην ANGACOM 2023.

Stam Electronics, τηλ.: 210-6002159.


TP-Link

Η TP-Link δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει στην ANGACOM. Φέτος, όμως, ήταν μία από τις πιο δυνατές χρονιές της, αφού και μεγαλύτερο περίπτερο από κάθε άλλη φορά είχε, και πάρα πολλά νέα προϊόντα παρουσίασε. Συγκεκριμένα, στην έκθεση είδαμε όλα τα νέα προϊόντα της τρομερής νέας σειράς Aginet, προϊόντα με υποστήριξη Wi-Fi 7, προϊόντα με υποστήριξη tri-band, καθώς και προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για δίκτυα οπτικών ινών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στα προϊόντα οπτικής ίνας, μιας και η γερμανική αγορά, αλλά και η υπόλοιπη ευρωπαϊκή βρίσκεται κάτω από υπερταχεία ανάπτυξη.

TP-Link Enterprise Hellas, τηλ.: 210-8022468.

Sat Link Oranth Videostrong TVIP: Οι εταιρείες που αντιπροσωπεύει η Tronix

Η εισαγωγική εταιρεία Tronix δεν συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην ANGACOM 2023, όμως ο ιδιοκτήτης της, κος Νίκος Καζαντζής, επισκέφθηκε την έκθεση, καθώς και όλα τα περίπτερα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει τους διαμορφωτές και τα sat finders της Sat Link, καθώς και τα media και android players των εταιρειών Oranth, Videostrong και TVIP. Όσον αφορά στην Oranth, διαθέτει στην αγορά τα γνωστά media players TANIX, ενώ η Videostrong διαθέτει τα γνωστά Media players mecool, καθώς και υλικά ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης. Τέλος, η TVIP διαθέτει τα γνωστά media players TVIP.

Tronix, τηλ.: 23170-03685.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...
 • Triax OTX 1310

  Triax OTX 1310

  Το οπτικό Headend kit OTX 1310 SAT της Triax, αποτελεί ιδανική λύση για τη μεταφορά δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, με τις ελάχιστες απώλειες. Το OTX 1310 αποτελείται από τ...
 • Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή των νέων πολυδιακοπτών EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998 της Kathrein. Πρόκειται για πολυδιακόπτες με 8 εξόδους για ισάριθμους χρήστες, με εναλλαγή πολικ...
 • Redline S50 HD

  Redline S50 HD

  Το νέο μέλος της σειράς Redline S, ο δορυφορικός δέκτης S50 HD, υπόσχεται πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη. Είναι πολύ οικονομικός και έρχεται κυριολεκτικά σε μέγεθος τσέπης...
 • PNY SSD CS900 250GB

  PNY SSD CS900 250GB

  Οι SSD PNY δίσκοι είναι ιδανικοί για την αντικατάσταση του παλιού σας δίσκου, αλλά και την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαθέτουν μνήμη TLC NAND Flash, που προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση του λειτου...
 • Amiko / Redline / Youin

  Amiko / Redline / Youin

  Η εταιρεία AstraSat διαθέτει μεγάλη ποικιλία Android TV Box, τα οποία βασίζονται σε λειτουργικό Android που είναι φτιαγμένο ειδικά για τηλεοράσεις. Με τα Android TV Box, ο χρήστης έχει στη διάθεσή...
 • Nedis TVSM7060WT

  Nedis TVSM7060WT

  Με τη διακριτική και σκανδιναβική σχεδίασή της, η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης της Nedis μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διακόσμηση σπιτιού, παρέχοντας ένα ξύλινο φινίρισμα, καθώς και απλό και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Σεπτεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Σεπτεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. HDMI Mod...
 • HDMI Modulators

  HDMI Modulators

  Η διανομή τηλεοπτικού σήματος είναι ένας τομέας της τεχνολογίας που έχει σημειώσει τρομερή πρόοδο και συνεχίζει να εξελίσσεται στις μέρες μας, με τεράστιο εύρος εφαρμογών που συναντάμε κυρίως σε χ...
 • Infomir MAG544 & MAG544w3

  Infomir MAG544 & MAG544w3

  Τα πιο πρόσφατα μοντέλα της δημοφιλούς σειράς αποκωδικοποιητών MAG της Infomir, πέρασαν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης για να τα δοκιμάσουμε και να τα παρουσιάσουμε αυτό τον μήν...