Skip to main content
22 Σεπτεμβρίου 2022 20:12

Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2022-23

SPORTS 2023 a8010673

Μετά από ένα τηλεοπτικά κενό καλοκαίρι που πέρασε χωρίς τη διεξαγωγή κάποιας από τις σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις που παραδοσιακά πραγματοποιούνται τέτοια εποχή, φτάσαμε στη νέα αθλητική σεζόν 2022-23 που ήδη ξεκίνησε με το Ευρωμπάσκετ 2022. Σε σχέση με όσα γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο περιεχόμενο των COSMOTE TV και Nova που πλέον ονομάζεται EON, καθώς έχουμε σημαντικές μετακινήσεις πρωταθλημάτων και μεμονωμένων ομάδων ανάμεσα στις δύο ψηφιακές πλατφόρμες. Έτσι, διαμορφώνεται ένας ριζικά ανανεωμένος αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης, τον οποίο θα παρουσιάσουμε στο άρθρο που ετοιμάσαμε.  

Την παράσταση κλέβει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που για πρώτη φορά μόνο οι μισοί αγώνες του θα μεταδοθούν ελεύθερα (ANT1), ενώ επίσης για πρώτη φορά θα διεξαχθεί μέσα στο χειμώνα και συγκεκριμένα από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ. Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, τα οποία αναγκαστικά θα σταματήσουν προσωρινά, κάτι που θα συμβεί και στην ελληνική Super League, όπου θα υπάρξει μια πρωτοφανής για τα δεδομένα της χειμερινή διακοπή, διάρκειας σχεδόν ενάμιση μήνα. Συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 13 Νοεμβρίου που θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και θα ξαναρχίσει στις 21 Δεκεμβρίου. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς οι ομάδες θα εκμεταλλευτούν το διάστημα αυτό πραγματοποιώντας μια μίνι προετοιμασία που θα τις βοηθήσει να καλύψουν τις αδυναμίες τους και να παρουσιαστούν βελτιωμένες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αδυναμίες που τον Αύγουστο αποδείχτηκαν καθοριστικές για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη, καθώς κόντρα σε μέτριους αντιπάλους αποκλείστηκαν πρόωρα από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ και ο Ολυμπιακός που απέτυχε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League και εξασφάλισε με μεγάλη δυσκολία τη συμμετοχή του στο Europa League, παρουσίασε μια εικόνα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για επιτυχημένη πορεία. Για τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού θα αναφερθούμε παρακάτω, πριν από αυτό όμως θα κάνουμε μια απαραίτητη στάση στα τηλεοπτικά της Super League.

Τηλεοπτικά Super League

Όπως συνέβη και την περασμένη σεζόν, έτσι και την φετινή, τα δικαιώματα των ομάδων της Super League μοιράστηκαν ανάμεσα σε COSMOTE TV και Nova, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει και πάλι στην πρώτη που έχει συμφωνήσει με τις 8 από τις 14 ομάδες για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων τους από τα κανάλια της. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όποιος θέλει να έχει πλήρη πρόσβαση στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αποκτήσει συνδρομή και στις δύο ψηφιακές πλατφόρμες! Ίσως η κατάσταση αλλάξει του χρόνου με την επαναφορά του καθεστώτος της κεντρικής διαχείρισης, ένα ζήτημα που έθεσαν από πέρσι όλες οι ομάδες της Super League, αλλά συνάντησαν την αντίδραση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που δε συμφωνούσαν σε αυτό. Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό, καθώς πρώτα από όλα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στην κατανομή των χρημάτων που θα αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα. Ποια όμως από τις μεγάλες θα δεχτεί να συμβιβαστεί με χαμηλότερα ποσά συγκριτικά με αυτά που εισπράττει σήμερα από την επιμέρους συμφωνία που έχει υπογράψει με την πλατφόρμα της επιλογής του; Καμία ασφαλώς και χωρίς συμβιβασμό από μία ή περισσότερες μεγάλες ομάδες, συμφωνία για κεντρική διαχείριση, δεν πρόκειται να υπάρξει! Επιπλέον, είναι και εξαιρετικά αμφίβολο αν οποιαδήποτε τηλεοπτική πλατφόρμα θα επιθυμούσε να καταθέσει τέτοια οικονομική πρόταση που το ύψος της να μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των ομάδων, που παρά το απελπιστικά φτωχό θέαμα που παρουσιάζουν είναι παράλογες!

Η κεντρική διαχείριση είναι όμως κάτι που θα μας απασχολήσει περισσότερο του χρόνου, καθώς την τρέχουσα σεζόν το πιο σημαντικό θέμα στα τηλεοπτικά της Super League είναι η συμφωνία του Ολυμπιακού με την COSMOTE TV. Μια συμφωνία που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, δεδομένης της αρμονικής επαγγελματικής συνεργασίας που είχαν αναπτύξει οι ερυθρόλευκοι με τη Nova τα προηγούμενα χρόνια. Οι εντός έδρας αγώνες της ομάδας μεταδίδονται πλέον από τα κανάλια COSMOTE Sport και περιμένουμε τώρα με ενδιαφέρον να δούμε αν και σε ποιο βαθμό το γεγονός αυτό θα έχει επίπτωση στη συνδρομητική βάση της COSMOTE TV, μέσα από τα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσει η εταιρεία.

COSMOTE TV

Έχασε Premier League, πήρε τα δικαιώματα του Ολυμπιακού στη Super League

Το δυναμικό μπάσιμο της COSMOTE TV πέρσι στη Super League ήταν μόνο η αρχή, καθώς η φετινή συμφωνία με τον Ολυμπιακό επιβεβαιώνει τη σαφή στροφή του ενδιαφέροντος της πλατφόρμας στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ολυμπιακός με την COSMOTE TV έχει τριετή διάρκεια και το ποσό που προβλέπεται να εισπράξει είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει ποτέ ελληνική ομάδα για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα. Εκτός από τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας για το πρωτάθλημα της Super League, περιλαμβάνει επίσης και τα ματς των προκριματικών φάσεων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και όλα τα φιλικά. Από την άλλη πλευρά, υπογράφοντας συμφωνία με έναν σύλλογο που διαθέτει τεράστια μάζα φανατικών φιλάθλων και βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο ακμής εδώ και δυόμισι δεκαετίες, η COSMOTE TV κάνει μια πολύ έξυπνη κίνηση για να προσελκύσει νέους συνδρομητές, ως αντιστάθμισμα στη φετινή απώλεια της Premier League και των άλλων εμπορικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου που έχασε από πέρσι. Συνολικά, τα κανάλια COSMOTE Sport μεταδίδουν τη φετινή σεζόν τα εντός έδρας ματς των 8 εκ των 14 ομάδων της Super League, που είναι οι εξής: ΑΕΚ, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία, ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός. Σημειώνουμε εδώ την παρουσία και των τριών ομάδων του πρώην Π.Ο.Κ. που η δυναμικότητά τους και οι φετινές φιλοδοξίες τους αυξάνουν τις πιθανότητες παρουσίας τους στα play off, κάτι που συνεπάγεται ότι – εκτός απροόπτου – τουλάχιστον οι μισοί αγώνες της φάσης αυτής που θα κρίνουν τον πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα μεταδοθούν από τα κανάλια της πλατφόρμας.

Συνεχίζει και τη φετινή σεζόν η COSMOTE TV να κατέχει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης όλων των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, προσφέροντας ζωντανά περισσότερους από 420 αγώνες. Συγκεκριμένα, μεταδίδει και τους 137 αγώνες του UEFA Champions League από τη φάση των play-off έως και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου 2023 στο Atatürk Olympic Stadium στην Κωνσταντινούπολη, όλους τους 141 αγώνες του UEFA Europa League από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2023 στο Puskas Arena στη Βουδαπέστη, καθώς και όλους τους 141 αγώνες του UEFA Europa Conference League που θα ολοκληρωθεί με τον τελικό της 7ης Ιουνίου στο Eden Arena στην Πράγα. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει προκριθεί στη φάση των ομίλων και συμμετέχει στο Europa League. Η κλήρωση τον έφερε στον 7ο όμιλο με αντιπάλους τις Ναντ, Φράιμπουργκ, Καραμπάχ και οι αγώνες που θα δώσει εναντίον τους θα διεξάγονται ημέρα Πέμπτη, με το πρόγραμμα των μεταδόσεών τους να έχει ως εξής:

· 8/9: Ναντ – Ολυμπιακός (22:00)

· 15/9: Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ (19:45)

· 6/10: Ολυμπιακός – Καραμπάχ (22:00)

· 13/10: Καραμπάχ – Ολυμπιακός (19:45)

· 27/10: Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός (22:00)

· 3/11: Ολυμπιακός – Ναντ (19:45)

Και τη νέα σεζόν υπάρχει πλήρης κάλυψη της ιταλικής Serie A από τα κανάλια COSMOTE Sport, με τη μετάδοση και των 10 ματς κάθε αγωνιστικής. Σημαντική προσθήκη από φέτος αποτελεί η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ολόκληρης της αγγλικής EFL, για τη μετάδοση 2 έως 4 αγώνων κάθε αγωνιστική από τη Sky Bet Championship (κυρίως), τη League One και τη League Two. Υπάρχει επίσης κάλυψη της Liga Portugal Bwin (Primeira Liga), με τη μετάδοση των αγώνων της Μπενφίκα, της Πόρτο, της Σπόρτινγκ συν 2 ακόμα ματς κάθε αγωνιστική. Το ποδοσφαιρικό μενού της πλατφόρμας συμπληρώνεται με αποκλειστικές μεταδόσεις από τη Scottish Premiership (SPFL), το αγγλικό FA Cup, το αγγλικό Community Shield (Σούπερ Καπ), το Scottish League Cup, το Copa Libertadores, το Copa Sudamericana, το UEFA Youth League και πιθανότατα το Κύπελλο Ελλάδας.

Ένα από τα πιο βαριά χαρτιά του αθλητικού περιεχομένου της COSMOTE TV παραμένει το NBA που έχει φανατικούς φίλους στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Η 77η regular season του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη ξεκινάει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 02:30 π.μ. με τους πρωταθλητές της ανατολικής περιφέρειας Boston Celtics να υποδέχονται τους Philadelphia 76ers, ενώ λίγες ώρες αργότερα έχουμε την απονομή των δαχτυλιδιών στους πρωταθλητές Golden State Warriors του εκπληκτικού Steph Curry, που ξεκινούν την υπεράσπιση του τίτλου τους αντιμετωπίζοντας τους Los Angeles Lakers του LeBron James (05:00 π.μ.). Η regular season θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, οπότε θα έχουμε διακοπή μέχρι την έναρξη του τουρνουά NBA Play-In 2023 που θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 11 Απριλίου έως την Παρασκευή 14 Απριλίου. Ακολουθεί στη συνέχεια η έναρξη των NBA Playoffs 2023 το Σάββατο 15 Απριλίου, ενώ ο 1ος αγώνας των τελικών του NBA 2023 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Όλα αυτά θα καλύπτονται καθημερινά και από την primetime ζώνη του Σαββάτου και της Κυριακής με συνολικά περισσότερες από 350 live μεταδόσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης τα Christmas Day Games, τα MLK (Martin Luther King) Games και το NBA All Star Game. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι για τους πελάτες COSMOTE σταθερής ή κινητής που επιθυμούν να γίνουν συνδρομητές στην premium υπηρεσία του NBA για να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλους τους αγώνες από φορητές συσκευές ή Smart Tv με κορυφαία ποιότητα εικόνας, ισχύει προσφορά που παρέχει 20% έκπτωση από την αρχική τιμή του NBA Annual League Pass! Το μπασκετικό μενού της COSMOTE TV συμπληρώνουν live μεταδόσεις από το WNBA, το Basketball Champions League στο οποίο συμμετέχουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι, την ισπανική Liga Endesa (ACB), το Copa del Rey και το Supercopa de España, την τουρκική Basketbol Süper Ligi και το Erkekler Türkiye Kupasi.

Σημαντική προσθήκη αποτελεί η πρόσφατη απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης του Πρωταθλήματος Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου NFL, που περιλαμβάνουν και το Super Bowl (τελικός).

Για τους φίλους του τένις υπάρχουν οι μεταδόσεις των αγώνων του Στέφανου Τσιτσιπά, καθώς και των τουρνουά ATP 250, ATP Masters 500, ATP Masters 1000, Nitto ATP Finals και Next Gen ATP Finals. Πλούσιο είναι το μενού των μεταδόσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει Formula 1 (όλους τους αγώνες και τα δοκιμαστικά), Moto GP, WRC, Formula 2, Formula 3, Extreme E, Redbull MotoGP Rookies Cup, Moto E και RX World Rallycross Championship. Τέλος, υπάρχει και χάντμπολ με αγώνες από EHF Champions League και HBL Handball Bundesliga.

Αθλητικές μεταδόσεις

Ποδόσφαιρο: Super League (8/14), Κύπελλο Ελλάδας, UEFAChampions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, Serie A, EFL (Sky Bet Championship, League One, League Two), Liga Portugal Bwin, Scottish Premiership, FA Cup, Community Shield, Scottish League Cup, Copa Libertadores, Copa Sudamericana

Μπάσκετ: NBA, Liga Endesa (ACB), Copa del Rey, Supercopa de España, Basketbol Süper Ligi, Erkekler Türkiye Kupasi, WNBA

Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο: NFL

Τένις: Στέφανος Τσιτσιπάς, ATP 250, ATP Masters 500, ATP Masters 1000, Nitto ATP Finals, Next Gen ATP Finals

Μηχανοκίνητα σπορ: Formula 1, Moto GP, WRC, Formula 2, Formula 3, Extreme E, Redbull MotoGP Rookies Cup, Moto E, RX World Rallycross Championship

Χάντμπολ: EHF Champions League, HBL Handball Bundesliga

Nova (EON)

Αποχώρησε ο Ολυμπιακός, επέστρεψε όμως η Premier League για 6 σεζόν!

Από την προηγούμενη σεζόν έγινε φανερή η αλλαγή στρατηγικής της Nova στο αθλητικό περιεχόμενο που θα προσφέρει η πλατφόρμα της, με την απόφασή της να απαλλαχτεί μετά από πολλά χρόνια από το μεγαλύτερο βάρος της ελληνικής Super League και να στρέψει το ενδιαφέρον της κυρίως στα εμπορικότερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Αυτό έγινε ακόμα περισσότερο σαφές τη φετινή σεζόν, καθώς υπάρχουν δύο σημαντικές προσθαφαιρέσεις στα τηλεοπτικά δικαιώματα που κατέχει, τα οποία διαμορφώνουν ένα εντελώς καινούργιο τοπίο που αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι ή όχι προς όφελος της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Τερματίστηκε η συνεργασία με τον Ολυμπιακό, που – ειδικά τα τελευταία χρόνια – αποτελούσε το προπύργιο του ελληνικού ποδοσφαίρου για τα κανάλια Novasports. Την τρέχουσα σεζόν υπάρχουν σε ισχύ επιμέρους συμφωνίες με τις 6 από τις 14 ομάδες της Super League για τη μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων τους στο πρωτάθλημα, οι οποίες είναι οι εξής: Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον αντίποδα είχαμε την πολύ εντυπωσιακή προσθήκη της αγγλικής Premier League που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια και αποτελεί πλέον το βασικό όχημα των αθλητικών μεταδόσεων της πλατφόρμας EON. Το εμπορικότερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του πλανήτη θα φιλοξενείται για τις επόμενες 6 (!) σεζόν στα κανάλια Novasports, που θα μεταδίδουν όλους των αγώνες σε κάθε αγωνιστική.

Υπάρχει και φέτος πλήρη κάλυψη, με τη μετάδοση όλων των αγώνων της ισπανικής La Liga Santander, καθώς και της γερμανικής Bundesliga (συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τα playoff ανόδου – υποβιβασμού). Καλύπτεται επίσης το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 Uber Eats με τη μετάδοση 6 αγώνων σε κάθε αγωνιστική, ενώ το ποδοσφαιρικό μενού περιλαμβάνει και μεταδόσεις αγώνων από την ολλανδική Eredivisie, τη βελγική Jupiler Pro League, την ισπανική LaLiga 2, τη γερμανική Bundesliga 2, την ιταλική Serie B, το αμερικάνικο MLS, το γερμανικό κύπελλο DFB-Pokal, το Coppa Italia και το βελγικό κύπελλο Croky Cup, ενώ (παράλληλα με τον Alpha) θα μεταδίδονται όλα τα ματς της Εθνικής μας ομάδας για το Nations League και τα προκριματικά του Euro.  

Συνεχίζεται και φέτος η κάλυψη της Euroleague Basketball, που θα είναι και πάλι ένα από τα βαριά χαρτιά του αθλητικού περιεχομένου της EON. Το εγχώριο ενδιαφέρον παραμένει φυσικά τεράστιο λόγω της αδιάλειπτης παρουσίας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που με βάση τους τίτλους που έχουν κατακτήσει τοποθετούνται στις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πέρσι ότι έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν το τρόπαιο, ενώ οι πράσινοι προσπαθούν να επανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο για να ξαναζήσουν τις δόξες του παρελθόντος. Η απουσία των ρωσικών ομάδων αλλοιώνει σε ένα βαθμό τη δυναμική της διοργάνωσης, που όμως διατηρεί το επιτυχημένο format των 18 ομάδων σε ένα πρωτάθλημα 2 γύρων με συνολικά 34 αγωνιστικές. Αυτές θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν και φέτος 7 διπλές αγωνιστικές όπου θα έχουμε αγώνες κάθε μέρα, δηλαδή Τρίτη – Τετάρτη και Πέμπτη – Παρασκευή. Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης ανοίγει στις 6 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Ολυμπιακός ξεκινάει με ταξίδι στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει στο Palau Blaugrana τη Μπαρτσελόνα (7/10, 21:30). Σε ότι αφορά τα ντέρμπι ανάμεσα στους 2 αιωνίους, έχουμε Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός την 16η αγωνιστική (30/12, 21:00) στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός την 32η (31/3, 21:00) στο ΣΕΦ, ενώ η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 14 Απριλίου του 2023. Θα υπάρχουν αποκλειστικές μεταδόσεις από όλα τα ματς της κανονικής περιόδου, των playoffs και του Final Four, που κατά πάσα πιθανότητα θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Το μπασκετικό μενού περιλαμβάνει επίσης τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, όλους τους αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, 2 αγώνες από κάθε αγωνιστική της ιταλικής Lega Basket Serie A, αγώνες από το NCAA, καθώς και αποκλειστικές μεταδόσεις από κάθε αγωνιστική του EuroCup, συμπεριλαμβανομένων όλων των αγώνων του Προμηθέα Πάτρας. Η διοργάνωση περιλαμβάνει 2 ομίλους των 10 ομάδων που συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, ενώ η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί στο 2ο και ξεκινάει τους αγώνες της εκτός έδρας αντιμετωπίζοντας στην Ιταλία την Τρέντο (12/10, 21:00).

Για τους φίλους του τένις υπάρχουν οι αγώνες της Μαρίας Σάκκαρη, η αποκλειστική μετάδοση του Wimbledon, μεταδόσεις από τα τουρνουά γυναικών WTA 250, WTA 500, WTA 1000, WTA 250, ενώ μέσω του Eurosport μεταδίδονται αποκλειστικά οι αγώνες του Roland Garros.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα σπορ, μεταδίδονται αγώνες βόλεϊ από το FIVB Volleyball Nations League, τουρνουά γκολφ The Masters και αγώνες Grand Prix από το γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού DTM.

Αθλητικές μεταδόσεις

Ποδόσφαιρο: Super League (6/14), Premier League, La Liga Santander, LaLiga 2, Bundesliga, Bundesliga 2, Ligue 1 Uber Eats, Eredivisie, Jupiler Pro League, MLS, Serie B, Coppa Italia, DFB-Pokal, Croky Cup, Nation League

Μπάσκετ: Euroleague Basketball, EuroCup Basketball, NCAA, Lega Basket Serie A, Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Τένις: Μαρία Σάκκαρη, Wimbledon, WTA 250, WTA 500, WTA 1000, WTA 250, Roland Garros

Υπόλοιπα σπορ: FIVB Volleyball Nations League, The Masters (γκολφ), DTM (αυτοκ.)

Ελεύθερα κανάλια

Mundial, Champions League και ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ χωρίς συνδρομή

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το πρώτο που δε θα καλυφτεί από τη δημόσια τηλεόραση, καθώς ο Όμιλος ANT1 πήρε τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης των φετινών αγώνων που θα γίνουν στο Κατάρ. Από το σύνολο των 64 ματς της διοργάνωσης, τα 32 θα μεταδοθούν ελεύθερα από την τηλεόραση του ANT1, και τα υπόλοιπα 32 αποκλειστικά από τη συνδρομητική πλατφόρμα streaming ANT1+. Στις 2 πρώτες αγωνιστικές των ομίλων θα έχουμε 4 ματς καθημερινά με ώρες μετάδοσης 12:00, 15:00, 18:00, 21:00, ενώ από την τρίτη αγωνιστική και μέχρι τον τελικό οι αγώνες θα διεξάγονται στις 17:00 και τις 21:00. Το ελεύθερο κανάλι του ANT1 θα προσφέρει ζωντανές μεταδόσεις κυρίως από τη ζώνη των 21:00, καθώς και από όλους τους αγώνες από την προημιτελική φάση μέχρι και το μεγάλο τελικό (18/12, 17:00).

Πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο προσφέρει η δημόσια τηλεόραση, με σημαντικές μεταδόσεις κυρίως από ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Καλύπτει το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ, μεταδίδοντας αποκλειστικά όλους τους αγώνες της Stoiximan Basket League μέσα από την ΕΡΤ 3 και την διαδικτυακή πλατφόρμα ERT·FLIX, ενώ εκτός απροόπτου θα καλύψει και φέτος το Κύπελλο Ελλάδας. Μέσω της ΕΡΤ 3 και του ERT·FLIX καλύπτεται επίσης το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ θα μεταδοθούν και φέτος ζωντανά (παράλληλα με την COSMOTE TV) ο τελικός του UEFA Europa League και ο τελικός του UEFA Europa Conference League. Επίσης, συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν η κάλυψη της Formula 1 (όλοι οι αγώνες και τα δοκιμαστικά), του πρωταθλήματος της Volley League Ανδρών (Α1), του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ Βόλεϊ.

Το MEGA συνεχίζει και φέτος να δίνει το παρόν στο UEFA Champions League, δίνοντας την ευκαιρία στους τηλεθεατές να παρακολουθούν ελεύθερα ζωντανή δράση από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μεταδίδεται (παράλληλα με την COSMOTE TV) ένας αγώνας πρώτης επιλογής σε κάθε αγωνιστική, ημέρα Τετάρτη από τη ζώνη των 22:00, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών, των ομίλων, των νοκ άουτ και φυσικά του τελικού.

Η τηλεόραση του Alpha φιλοξενεί την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, μεταδίδοντας ελεύθερα (παράλληλα με τα Novasports) όλους τα παιχνίδια της από το Nations League και τα προκριματικά του Euro, καθώς και όλους τους φιλικούς αγώνες της.

Τέλος, το Action 24 έκανε την έκπληξη και απέκτησε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του αγγλικού Carabao Cup (Λιγκ Καπ).

Αθλητικές μεταδόσεις

Διοργανώσεις: Mundial 2022 (ANT1),Τελικός Europa League & Europa Conference League (ΕΡΤ),Stoiximan Basket League (ΕΡΤ), Κύπελλο Μπάσκετ (ΕΡΤ), Volley League (ΕΡΤ), Κύπελλο & Λιγκ Καπ Βόλεϊ (ΕΡΤ), Formula 1 (ΕΡΤ), Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου (Alpha), UEFA Champions League (MEGA), Carabao Cup (Action 24)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Δεν γίνεται να αφήσετε τους φιλοξενούμενούς σας χωρίς τηλεόραση. Η ιταλική Fracarro έρχεται να δώσει τη λύση με το νέο Compact Headend D-Matrix 4S FTA, το οποίο προορίζεται για σύνδεση σε τηλεοράσ...
AVM FRITZ!Fon X6
Το FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4” υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να βλέ...
Solray S01C, S02B & S03C Series
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέες παραλαβές προϊόντων που περιλαμβάνουν σειρές φωτιστικών LED της Solray. Πρόκειται για πλήρως ανεξάρτητα συστήματα φωτισμού που αποτελούνται από προβολέα...
TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Fracarro PAS4117101
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PAS4117101 της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο εξωτερικού χώρου, με τριπλή θωράκιση, διάμετρο 6,...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...