Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 180
techmail
SECURITY REPORT 142
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

27 Ιουλίου 2023 08:16

Future Of Media 2023

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση της AmyDV

Γράφει: Βασιλική Χονδροδήμου
anoigma FOM23 d9970710

Η AmyDV, εταιρεία που προμηθεύει και υποστηρίζει εξειδικευμένες high-end λύσεις για την αγορά του Digital Video, διοργάνωσε μαζί με σημαντικούς συνεργάτες της και με πρωτοπόρους παγκοσμίως κατασκευαστές, την εκδήλωση Future Of Media, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 στο κτίριο της εταιρείας στα Βριλήσσια.

Μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε στην εκδήλωση Future Of Media 2023 (FOM23) και τεράστια ικανοποίηση ένιωσαν όχι μόνον οι επισκέπτες, αλλά και οι συμμετέχοντες συνεργάτες της AmyDV, που ήρθαν από διάφορα μέρη του πλανήτη για να πληροφορήσουν τον κόσμο του broadcasting, των media και του AV για τα νέα προϊόντα και τις νέες υπηρεσίες τους.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε πλήρη λειτουργία τον εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, ο οποίος βρισκόταν εγκατεστημένος στους χώρους της εκδήλωσης, να γνωρίσουν από κοντά, να υποβάλλουν ερωτήσεις, να λύσουν απορίες τους, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις με τους έμπειρους ανθρώπους που προέρχονται από κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες της Broadcast, Media και AV Βιομηχανίας.

Τα brands και οι οίκοι που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στην εκδήλωση FOM23 ήταν η Imagine Communications, η Matrox Video, η Lumens, η Broadcast Solutions, η Blackmagic Design, η Manios Cine Tools, η RT Software, η Teradek, η Small HD και η Poynting.

Η εκδήλωση FOM23 αποτέλεσε μια γιορτή των νέων τεχνολογιών και των ανθρώπων της! Η FOM23 διεξήχθη στο κτίριο όπου στεγάζεται η Amy στα Βριλήσσια, στην οδό Τροίας 58. Με την προσέλευσή τους, οι επισκέπτες πραγματοποιούσαν την εγγραφή τους και λάμβαναν τα αναμνηστικά που είχε ετοιμάσει η AmyDV για την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων και μία μπλούζα ενθύμιο της FOM23. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσφερόταν καφές και συνοδευτικά βουτήματα. Η εκδήλωση κατέλαβε τον 2ο όροφο και τον χώρο του στούντιο, ενώ στο τέλος της ημέρας, συμμετέχοντες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν στο αίθριο, με πιο χαλαρή διάθεση, πίνοντας ποτά και απολαμβάνοντας το φαγητό που πρόσφερε η εταιρεία.

Poynting

Στον δεύτερο όροφο, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε την κυρία Σοφία Αλεξίου, Sales Account Manager της Poynting Europe, μιας κατασκευαστικής εταιρείας κεραιών. Η Poynting έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Γιοχάνεσμπουργκ και διαθέτει πάνω από 70 διανομείς σε Ευρώπη, Αφρική, Βόρεια Αμερική και Ασία – Ειρηνικό. Η κυρία Αλεξίου μας παρουσίασε ενδελεχώς δύο μοντέλα κεραιών, την MIMO και την EPNT. Η MIMO είναι κατάλληλη για μέσα μεταφοράς, ειδικά για τη ναυτιλία, είναι παν-κατευθυντική, διαθέτει GPS και μπορεί να πιάσει 5G. Η EPNT είναι μια κεραία υψηλής απόδοσης, διαθέτει πιστοποίηση IP65, που την καθιστά ανθεκτική στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τη σκόνη και σε θερμοκρασίες από -40°C έως +80°C.

POYNTING 1 mimo
Η κεραία MIMO της Poynting αποτελεί βασική επιλογή για τη βιομηχανία της ναυτιλίας.
POYNTING 2 epnt
Η EPNT της Poynting διαθέτει διασταυρούμενες πολικές κεραίες για καλύτερη απόδοση.

Imagine Communications

Στο Stand A, συναντήσαμε την Imagine Communications, μια εταιρεία που ενδυναμώνει τη βιομηχανία των media και του entertainment με έδρα στο Τέξας των ΗΠΑ και γραφεία σε πάνω από 24 τοποθεσίες του κόσμου. Ο κύριος Fabrizio Mariani, Sales Manager της εταιρείας για την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Μάλτα, ήταν περιζήτητος, καθώς πλήθος κόσμου από τον χώρο των media αναζητούσε πληροφορίες για τις λύσεις της εταιρείας, αλλά και για τη σύναψη νέων συνεργασιών. Η Imagine Communications παρέχει λύσεις για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία περιεχομένου, αλλά και την απόκτηση εσόδων μέσα από την τηλεόραση. Ο κύριος Mariani μας ενημέρωσε πλήρως για τις ήδη υπάρχουσες, αλλά και τις νέες δυνατότητες των λύσεων Selenio Network Processor (SNP) και Magellan Control System και της πλατφόρμας Imagine Aviator.

IMAGINE COMMUNICATIONS 1 imagine communications
Ο κύριος Fabrizio Mariani παρουσιάζει τις παροχές της Imagine Communications, η οποία προσφέρει IP και cloud-based λύσεις, πολυλειτουργικές πλατφόρμες και πολλά άλλα.
IMAGINE COMMUNICATIONS 2 imagine communications
Πολλοί από τους συνεργάτες της Imagine Communications από τον χώρο των media και τον χώρο της τεχνολογίας.

Matrox Video

Στο Stand B, μας υποδέχθηκε η κυρία Ana Albarracín, Account Manager της Matrox Video για την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Η Matrox Video δραστηριοποιείται εδώ και πάνω από 45 χρόνια στην τεχνολογία video. Το πορτφόλιο της εταιρείας αποτελείται από hardware, software, APIs και SDKs, ιδανικά για τις αγορές του broadcast, των media, του live entertainment και των AV/IT. Η Matrox Video απευθύνεται σε OEMs, system integrators, channel partners και σε οποιονδήποτε άλλο αναζητά την καινοτομία στον χώρο του video. Η κυρία Albarracín μας ξενάγησε στον κόσμο της νέας σειράς IP converters της εταιρείας, της Matrox ConvertIP. Επιπλέον, γνωρίσαμε από κοντά και τον multi-monitor controller Matrox QuadHead2Go Q155, ο οποίος μετέδωσε μια πηγή HDMI σε 3 οθόνες Full HD. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις νέες κάρτες γραφικών της Matrox Video.

MATROX 1
Η κυρία Ana Albarracín ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό για τα προϊόντα της Matrox Video.
MATROX 2
Ο νέος μετατροπέας AV σε IP, Matrox ConvertIP DRH, είναι κατάλληλος για ποικίλα project με μέγιστη ανάλυση video 3840 x 2160.

Lumens

Η Lumens, μια εταιρεία του Ομίλου Pegatron, κατέλαβε το Stand C του φετινού Future Of Media. Ο κύριος Kieron Seth, Marketing Director της Lumens για την Ευρώπη, μας ενημέρωσε για την γκάμα καμερών της εταιρείας. Η Lumens διαθέτει ποιοτικές PTZ κάμερες που είναι ιδανικές για events και στούντιο, σχολικές αίθουσες και αίθουσες συνεδριάσεων για την πραγματοποίηση υβριδικών συναντήσεων κ.ά. Τα προϊόντα της εταιρείας στα οποία εστίασε ο κύριος Seth είναι η VC-A72P-HN, μια NDI και IP κάμερα που υποστηρίζει και την τεχνική genlock, η VC-TR40, μια κάμερα η οποία παρέχει την εντυπωσιακή τεχνολογία εντοπισμού του απεικονιζόμενου, τον οποίο ακολουθεί μέχρι να πραγματοποιηθεί αλλαγή ρύθμισης, τον πεντακάναλο επεξεργαστή Capturevision, τον επεξεργαστή AI-Box 1 CamConnect Pro, που μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 4 IP κάμερες και διαθέτει αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό ανθρώπων κ.ά.

LUMENS 1 lumens
Ο κύριος Kieron Seth παρουσιάζει στους επισκέπτες τα προϊόντα της Lumens που είχαν την τύχη να γνωρίσουν στο Stand C του Future Of Media 2023.
LUMENS 2 lumens
Οι PTZ κάμερες της Lumens που διαθέτουν τεχνολογία εντοπισμού των απεικονιζόμενων.

Broadcast SolutionsLaON

Στο Stand D της εκδήλωσης Future Of Media 2023, συναντήσαμε τον κύριο David Lois, Sales Manager της Broadcast Solutions, η οποία συμμετείχε στο event με σκοπό να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα των ασύρματων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της LaON Technology, τα οποία είναι απαραίτητα για παραγωγές σε στούντιο, σε εξωτερικούς χώρους ή σε θέατρα. Ο κύριος Lois ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του συστήματος νέας γενιάς της LaON, του GENIE, που επιτρέπει ενσύρματη και ασύρματη επικοινωνία με έναν κεντρικό σταθμό. Συγκεκριμένα, μία συσκευή BS1000 είναι ένας multi-channel κεντρικός σταθμός αρκετά ευέλικτος, που δέχεται επεκτάσεις, και υποστηρίζει 188 συνδέσεις ασυρμάτων (Beltpacks), με υψηλή ποιότητα ήχου και σχεδόν μηδενική καθυστέρηση.

BROADCAST SOLUTIONS LaON 1 broadcastsolutions
Πολλοί επισκέπτες επισκέφθηκαν το Stand της Broadcast Solutions, όπου τους ενημέρωσε ο κύριος David Lois για την LaON Technology.
BROADCAST SOLUTIONS LaON 2 broadcastsolutions
Ο κεντρικός πολυκάναλος σταθμός BS1000 της LaON Technology.

Blackmagic Design

Στο στούντιο της AmyDV, στο Stand E, ο κύριος Κωνσταντίνος Γιοβάνος, Τεχνικός Σύμβουλος – Πωλήσεις της AmyDV, μας ενημέρωσε για το Blackmagic Design Ultimatte 12, το εντυπωσιακό DaVinci Resolve 18.5, για εγκαταστάσεις αποθήκευσης για Media, καθώς και για το Τμήμα Πωλήσεων και Υποστήριξης ISO:9001 της AmyDV. Το DaVinci Resolve 18.5 συνδυάζει επεξεργασία, color correction, οπτικά εφέ, κινούμενα γραφικά και παραγωγή ήχου σε ένα μόνο λογισμικό! Το DaVinci Resolve 18.5 είναι ιδανικό για editors, οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τα projects τους πιο γρήγορα, αξιοποιώντας ένα λογισμικό σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στο Hollywood!

BLACKMAGIC 1 blackmagic
Ο κύριος Κωνσταντίνος Γιοβάνος της AmyDV στο Stand E του Future Of Media 2023.
BLACKMAGIC 2 blackmagic
Αυτοψία στο πρόγραμμα DaVinci Resolve 18.5 της Blackmagic.

ManiosCineToolsDedolight

Στο Stand F, συναντήσαμε τον κύριο Ανδρέα Μαυρόγιαννη από την Manios Cine Tools, ο οποίος μας σύστησε με τη «μαγεία» του ανακλώμενου φωτός. Έχοντας εγκαταστήσει μία κάμερα με τον φακό της Canon R5c και αξιοποιώντας τους επισκέπτες ως μοντέλα, ο κύριος Μαυρόγιαννης μας έδειξε την τεχνολογία φωτισμού ενός πορτραίτου με μία μόνο φωτιστική πηγή της Dedolight. Οι επισκέπτες μπορούσαν επιπλέον να ενημερωθούν για συστήματα φωτισμού στούντιο εν γένει, για green keys, table tops, τηλεοπτικές παραγωγές κ.ά.

Manios Cine Tools Dedolight 2 dedolight
Φωτισμός πορτραίτου μέσω μίας μόνο φωτιστικής πηγής της Dedolight και χρήση τεσσάρων ανακλαστήρων.
Manios Cine Tools Dedolight 1 dedolight
Δύο από τους τέσσερις ανακλαστήρες που αξιοποιήθηκαν για την επίτευξη φωτισμού πορτραίτου με μία μόνο φωτιστική πηγή της Dedolight.

RTSoftware

Η RT Software φιλοξενήθηκε στο Stand G του Future Of Media 2023 που διοργάνωσε η ΑmyDV, και την εταιρεία εκπροσώπησε ο κύριος Lindsay J. Hughes, που δραστηριοποιείται στο Τμήμα Πωλήσεων. Η RT Software είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 2004 από μία ομάδα του BBC Technology και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να επενδύει και να εξελίσσει την τεχνολογία του broadcasting και των γραφικών. Ο κύριος Hughes παρουσίασε ενδελεχώς τις λύσεις της RT Software, οι οποίες ομαδοποιούνται «κάτω από την ομπρέλα» των brands Swift και Tactic. Ειδικά, γνωρίσαμε το Swift Live, που είναι ένα web interface για τον έλεγχο των γραφικών μετάδοσης και το Tactic Pro, που είναι μια διαδραστική εφαρμογή που επιτρέπει την τοποθέτηση ειδικά σχεδιασμένων γραφικών σε εγγεγραμμένο video.

RT SOFTWARE 1 rt software
Ο κύριος Lindsay J. Hughes ενημερώνει τους επισκέπτες για την RT Software και τις λύσεις της.
RT SOFTWARE 2 rt software
Το λογισμικό Tactic Pro εν δράση!

TeradekSmallHDWoodenCamera

Στο Stand H, συναντήσαμε δύο αντιπροσώπους της Creative Solutions, την κυρία Zoila López, Sales Manager της εταιρείας για την Ευρώπη στα Teradek Live και τον κύριο Sam Thornley, Regional Sales Manager για τα SmallHD, Teradek Cine και Wooden Camera για τη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε λύσεις με υποστήριξη HDR και on-set monitoring, το σύστημα Ranger για ασύρματη μεταφορά video με μηδενική καθυστέρηση σε on-set παραγωγές, τους διακεκριμένους κωδικοποιητές / αποκωδικοποιητές της κατηγορίας Prism, καθώς και την πλατφόρμα Core, που επιτρέπει τη διαχείριση ροής ενός IP video. Επιπλέον, είδαμε από κοντά και πολλά από τα αξεσουάρ για επαγγελματικές κάμερες της Wooden Camera.

TERADEK 1 teradek
Η κυρία Zoila López, Sales Manager της Teradek για την Ευρώπη, ενημερώνει τους επισκέπτες του περιπτέρου της εταιρείας.
TERADEK 2 teradek
Monitor της εταιρείας Small HD, αξεσουάρ για επαγγελματικές κάμερες της Wooden Camera και προστατευτική θήκη μεταφοράς εξοπλισμού της Teradek.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...
 • Triax OTX 1310

  Triax OTX 1310

  Το οπτικό Headend kit OTX 1310 SAT της Triax, αποτελεί ιδανική λύση για τη μεταφορά δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, με τις ελάχιστες απώλειες. Το OTX 1310 αποτελείται από τ...
 • Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή των νέων πολυδιακοπτών EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998 της Kathrein. Πρόκειται για πολυδιακόπτες με 8 εξόδους για ισάριθμους χρήστες, με εναλλαγή πολικ...
 • Redline S50 HD

  Redline S50 HD

  Το νέο μέλος της σειράς Redline S, ο δορυφορικός δέκτης S50 HD, υπόσχεται πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη. Είναι πολύ οικονομικός και έρχεται κυριολεκτικά σε μέγεθος τσέπης...
 • PNY SSD CS900 250GB

  PNY SSD CS900 250GB

  Οι SSD PNY δίσκοι είναι ιδανικοί για την αντικατάσταση του παλιού σας δίσκου, αλλά και την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαθέτουν μνήμη TLC NAND Flash, που προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση του λειτου...
 • Amiko / Redline / Youin

  Amiko / Redline / Youin

  Η εταιρεία AstraSat διαθέτει μεγάλη ποικιλία Android TV Box, τα οποία βασίζονται σε λειτουργικό Android που είναι φτιαγμένο ειδικά για τηλεοράσεις. Με τα Android TV Box, ο χρήστης έχει στη διάθεσή...
 • Nedis TVSM7060WT

  Nedis TVSM7060WT

  Με τη διακριτική και σκανδιναβική σχεδίασή της, η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης της Nedis μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διακόσμηση σπιτιού, παρέχοντας ένα ξύλινο φινίρισμα, καθώς και απλό και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Σεπτεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Σεπτεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. HDMI Mod...
 • HDMI Modulators

  HDMI Modulators

  Η διανομή τηλεοπτικού σήματος είναι ένας τομέας της τεχνολογίας που έχει σημειώσει τρομερή πρόοδο και συνεχίζει να εξελίσσεται στις μέρες μας, με τεράστιο εύρος εφαρμογών που συναντάμε κυρίως σε χ...
 • Infomir MAG544 & MAG544w3

  Infomir MAG544 & MAG544w3

  Τα πιο πρόσφατα μοντέλα της δημοφιλούς σειράς αποκωδικοποιητών MAG της Infomir, πέρασαν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης για να τα δοκιμάσουμε και να τα παρουσιάσουμε αυτό τον μήν...