Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 180
techmail
SECURITY REPORT 143
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29 Σεπτεμβρίου 2023 09:03
29 Σεπτεμβρίου 2023 08:49
28 Αυγούστου 2023 22:19

HDMI Modulators

Τα καλύτερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
adult male lying sofa holding remote control sunlight through windows 351e2da1

Η διανομή τηλεοπτικού σήματος είναι ένας τομέας της τεχνολογίας που έχει σημειώσει τρομερή πρόοδο και συνεχίζει να εξελίσσεται στις μέρες μας, με τεράστιο εύρος εφαρμογών που συναντάμε κυρίως σε χώρους φιλοξενίας. Εκτός από την ανάγκη διαμοιρασμού μεγάλης ποσότητας τηλεοπτικών προγραμμάτων που προϋποθέτει τη λήψη συχνοτήτων από έναν ή περισσότερους δορυφόρους, υπάρχει και η ανάγκη πολλαπλής διανομής του τηλεοπτικού σήματος που αναπαράγεται από μια οπτικοακουστική πηγή. Εδώ, λοιπόν, έρχονται τα HDMI modulators, τα οποία παίρνουν το HDMI σήμα από έναν συνδρομητικό αποκωδικοποιητή, έναν Blu-Ray player, μία κάμερα ασφαλείας ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με θύρα HDMI και το διαμορφώνουν κατάλληλα, ώστε να μπορεί από την έξοδο RF να διανεμηθεί ως επίγειο ψηφιακό ή καλωδιακό κανάλι, μέσω του ομοαξονικού δικτύου της τηλεόρασης.

Στην αρχική τους μορφή, οι διαμορφωτές ήχου και εικόνας (A/V modulators) διαμόρφωναν το σήμα της πηγής σε κανάλι DVB-T με εικόνα τυπικής ευκρίνειας (SD). Με την πάροδο όμως των χρόνων, όπου η υψηλή ευκρίνεια κέρδιζε συνεχώς έδαφος και τελικά επικράτησε ως η βέλτιστη μορφή στην ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαιτήσεις άλλαξαν. Δημιουργήθηκε η ανάγκη για μια πιο ποιοτική εικόνα στο διαμορφωμένο κανάλι διανομής, καθώς η τυπική ευκρίνεια είναι πια ξεπερασμένη. Το τηλεοπτικό κοινό έχει εξοικειωθεί σε μεγάλο βαθμό με την HD εικόνα, με αποτέλεσμα η θέαση προγραμμάτων σε μορφή SD να μην είναι πλέον καθόλου ευχάριστη και να κουράζει. Έτσι, οι διαμορφωτές εξελίχτηκαν σε HDMI modulators για να μπορούν να αποδίδουν ένα DVB-T κανάλι που δεν χάνει καθόλου από την αρχική ποιότητα του σήματος της πηγής, προσφέροντας εικόνα με ανάλυση Full HD.

HDMI Modulator diagram

Χαρακτηριστικά

Το βασικό σχήμα διαμόρφωσης που χρησιμοποιούν τα HDMI modulators είναι το COFDM, που προέρχεται από το Coded Orthogonal Frequency Division Multiplexing, το οποίο σημαίνει ορθογώνια πολυπλεξία διαίρεσης συχνότητας. Είναι μια μορφή διαμόρφωσης που ταιριάζει ιδιαίτερα στις ανάγκες του καναλιού επίγειας ψηφιακής μετάδοσης (DVB-T), λόγω της ανθεκτικότητάς της σε φυσικά εμπόδια και παρεμβολές, ενώ χρησιμοποιείται κυρίως στην Ευρώπη. Τα περισσότερα μοντέλα υποστηρίζουν και διαμόρφωση τετραγωνισμού πλάτους, που είναι γνωστή ως QAM (Quadrature Amplitude Modulation), η οποία χρησιμοποιείται στο DVB-C που είναι το ευρωπαϊκό πρότυπο για την καλωδιακή ψηφιακή τηλεόραση. Και στους δύο τύπους διαμόρφωσης, τα HDMI modulators αποδίδουν ψηφιακό κανάλι μορφής MPEG-4 με ευκρίνεια εικόνας Full HD (1080p), ενώ υπάρχουν και μοντέλα που διαμορφώνουν το σήμα της πηγής σε IP stream.

Πλεονεκτήματα

Τα HDMI modulators είναι απλούστατα στην εγκατάστασή τους, καθώς για να συνδεθούν στην οπτικοακουστική πηγή απαιτείται μόνο ένα απλό καλώδιο HDMI. Υπάρχουν, επίσης, και πολυκάναλες μονάδες, οι οποίες διαθέτουν περισσότερες HDMI εισόδους για σύνδεση σε ισάριθμες πηγές. Το κυριότερο πλεονέκτημά τους, όμως, είναι ότι για την ενσωμάτωσή τους στο δίκτυο δεν χρειάζεται η προσθήκη καμίας εξωτερικής συσκευής, αλλά ούτε και το πέρασμα νέας καλωδίωσης. Αντίθετα, μάλιστα, τα HDMI modulators είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούν την υπάρχουσα καλωδίωση του ομοαξονικού δικτύου της τηλεόρασης. Ακόμα και σε ένα μέτριας κατάστασης καλωδιακό δίκτυο που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών, μπορούν να αποδώσουν στις τηλεοράσεις το διαμορφωμένο κανάλι της πηγής με εξαιρετική ποιότητα εικόνας Full HD. Η ρύθμισή τους πραγματοποιείται πανεύκολα μέσω τοπικού χειρισμού από τα ενσωματωμένα πλήκτρα και την οθόνη που διαθέτουν, ενώ αρκετά μοντέλα προσφέρουν πιο εξελιγμένη παραμετροποίηση μέσω λογισμικού από τον υπολογιστή. Επιπλέον, η χρήση τους δεν προορίζεται μόνο για ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και για άλλους επαγγελματικούς χώρους, όπως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ενώ καλύπτουν ακόμα και οικιακές ανάγκες.

AstraSat

Από την AstraSat έχουμε το mini modulator VTECH Z23, το οποίο είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Διαθέτει ultra compact σχεδιασμό, με μαύρο μεταλλικό σασί που έχει διαστάσεις μόλις 132x84x31 χιλιοστών και βάρος 350 γραμμαρίων. Η πρόσοψή του διαθέτει LCD οθόνη τεσσάρων ψηφίων, 2 ενδεικτικά LED PWR και LOCK, καθώς και 6 πλήκτρα χειρισμού για εύκολη και γρήγορη τοπική ρύθμιση. Στην πάνω πλευρά βρίσκουμε την υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 5V, θύρα PC (mini USB) για αναβάθμιση λογισμικού, θύρα HD για είσοδο σήματος από μια οπτικοακουστική πηγή και υποδοχή OUTPUT για έξοδο σήματος RF, ενώ οι δύο κάθετες πλευρές του διαθέτουν γρίλιες εξαερισμού για εύκολη απαγωγή της θερμότητας από το εσωτερικό. Στο κουτί της συσκευασίας του περιλαμβάνονται το τροφοδοτικό της μονάδας, καλώδιο mini USB σε USB Type-A και CD με οδηγίες χρήσης.

ASTRASATV TECH Z23 Front

Το V-TECH Z23 είναι ένα μικρού μεγέθους Full High Definition ψηφιακό modulator ενός καναλιού, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή 200MHz 32Bits RISC, μνήμη RAM 512MB DDR II και NOR Flash 32MB, χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζουν ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία 24/7. Υποστηρίζει κωδικοποίηση MPEG-4 AVC/H.264 και είναι σχεδιασμένος να λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο ψηφιακό δέκτη, αποκωδικοποιητή, κάμερα, συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων ή οποιαδήποτε άλλη πηγή με HDMI, για να το διαμορφώσει σε DVB-T COFDM κανάλι των UHF (470-862 MHz / CH 21-69) ή των VHF (170-230 MHz / CH 5-12). Το κανάλι αυτό το αποδίδει στην RF έξοδό του για να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου σε όλες τις τηλεοράσεις του με Full HD ανάλυση 1080p. Η στάθμη του σήματος εξόδου είναι εργοστασιακά προ-ρυθμισμένη στα 90dBμV, με επιλογή αύξησης του επιπέδου της έως +6dBμV (96dBμV) ή μείωσης έως -14dBμV (76dBμV), ενώ στη μέγιστη τιμή της έχουμε εξαιρετική ποιότητα MER >35dB. Υποστηρίζει κωδικοποίηση video MPEG1, MPEG2, MPEG4 και ήχου MPEG I L1/2, MPEG II LII, AAC LC, HE-AAC v1/v2 (2-CH). Χάρη στο compact μέγεθός του, τοποθετείται εύκολα και παντού, ενώ χάρη στην LCD οθόνη και των 4 πλήκτρων της πρόσοψής του ρυθμίζεται πανεύκολα και γρήγορα, με την λειτουργία ID Pre-Config. Εξοπλίζεται με θύρα USB για αναβάθμιση λογισμικού, ενώ διαθέτει λειτουργία Backup Config DATA για εξαγωγή ή εύκολη μεταφόρτωση ρυθμίσεων. Είναι κατάλληλος για οικιακή και επαγγελματική χρήση, ενώ λόγω της συμβατότητάς του με τους αποκωδικοποιητές των Cosmote TV και Nova είναι ιδανικός για πρακτορεία ΟΠΑΠ και ξενοδοχεία. Αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

Επεξεργαστής: 200MHz 32Bits RISC.

Μνήμη: RAM 512MB DDR II / NOR Flash 32MB.

Κωδικοποίηση video: MPEG1, MPEG2, MPEG4.

Κωδικοποίηση ήχου: MPEG I L1/2, MPEG II LII, AAC LC, HE-AAC v1/v2 (2-CH).

Ανάλυση video: 1080p@30FPS.

Κανάλια εξόδου: VHF/CH 5-12 (170-230 MHz) & UHF/CH 21-69 (470-862 MHz).

Στάθμη εξόδου: 76dBμV-96dBμV.

MER: >35dB.

Συνδέσεις: mini USB, HDMI, RF OUTPUT.

Οθόνη: LCD 4x ψηφίων.

Πλήκτρα ελέγχου: ΠΑΝΩ / ΚΑΤΩ / CNT / CH / LCN / ATT.

Διαστάσεις: 132x84x31 χιλ.

info
AstraSat
Κ. Καραμανλή 35, 570 08 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310-782251
e-mail: astrasat@astrasat.gr | site: www.astrasat.gr

Axsat

Η εταιρεία Axsat διαθέτει στην ελληνική αγορά τον Opticum HDMI Modulator Single DVBT. Πρόκειται για έναν αξιόπιστο ψηφιακό διαμορφωτή HDMI, ο οποίος επιτρέπει τη διανομή του σήματος από μια οπτικοακουστική πηγή σε όλες τις τηλεοράσεις του ομοαξονικού δικτύου, σαν να ήταν ένα πρόσθετο επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF. Έρχεται σε ένα κλασικά σχεδιασμένο μαύρο μεταλλικό σασί, που έχει διαστάσεις 164x104x41 χιλιοστών, ενώ περιλαμβάνει στη συσκευασία του εξωτερικό τροφοδοτικό DC 12V/1A. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη OLED και 6 πλήκτρα χειρισμού για τοπική ρύθμιση, καθώς και 3 ενδεικτικά LED POWER, LOCK, SIGNAL. Στην πάνω πλευρά του, είναι τοποθετημένες η υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, θύρες USB και HDMI IN, διακόπτης LTE και υποδοχές RF IN και RF OUT.

AXSATOPTICUM Single DVB T

Ο διαμορφωτής HDMI σε DVB-T της Opticum είναι εξαιρετικά ευέλικτος και μπορεί να επεξεργαστεί σήματα HDMI, π.χ. από δορυφορικούς δέκτες, αποκωδικοποιητές, υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, κάμερες παρακολούθησης, συσκευές αναπαραγωγής DVD, συσκευές αναπαραγωγής Blu-Ray και πολλά άλλα. Η μονάδα σαρώνει την εικόνα σε 1080p, την συμπιέζει σε MPEG4 και τη διαμορφώνει σε COFDM DVB-T, έτσι ώστε να μπορεί να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Η ανάλυση Full HD του ψηφιακού σήματος εισόδου διατηρείται πλήρως, ενώ τα κανάλια εξόδου μπορούν να λαμβάνονται από επίγειους ψηφιακούς δέκτες ή τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T/T2 (MPEG4). Είναι ένας ιδανικός διαμορφωτής για μεγάλα συστήματα διανομής, όπως ξενοδοχεία, super market ή ακόμα και για οικιακούς χρήστες, που θέλουν, για παράδειγμα, να ενσωματώσουν το σήμα της κάμερας παρακολούθησης στο υπάρχον καλωδιακό δίκτυο τηλεόρασης. Εξοπλίζεται με υποδοχή RF IN, που κάνει by-pass το σήμα που εισέρχεται από την κεραία και έτσι αποδίδει στην έξοδο RF OUT και τα τηλεοπτικά κανάλια της επίγειας ψηφιακής μπάντας, που λαμβάνονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται η σύνδεση εξωτερικού splitter στην εγκατάσταση. Έχει, επίσης, ενσωματωμένο φίλτρο LTE που ενεργοποιείται μέσω διακόπτη, για απόρριψη σημάτων που προέρχονται από την κινητή τηλεφωνία. Η έξοδός του λειτουργεί στο εύρος συχνοτήτων 174-233 MHz (VHF) και 470-858 MHz (UHF), ενώ η τιμή της στάθμης του σήματος φτάνει τα 90dBμV, με δυνατότητα μεταβολής της 0 έως -14dB και 0 έως +6dB. Προγραμματίζεται πανεύκολα μέσω τοπικού χειρισμού, ενώ διαθέτει θύρα USB για αναβάθμιση λογισμικού. Αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά του διαμορφωτή είναι τα εξής:

Επεξεργαστής: 200MHz 32Bits RISC.

Μνήμη: RAM DDR II 16bit 512Mbits x 1 / Flash 32Mbit x 1.

Πρότυπο σήματος εξόδου: DVB-T (MPEG-4).

Μορφές video: MPEG1, MPEG2, MPEG4 SP@L3 έως ASP@L5, AVC, HP@Level 4.1, MP@Level 4.1, H264, JPEG.

Audio: MPEG I layer1/2, MPEG II Layer II, AAC LC, HE-AAC v1/V2 (2-CH).

Ανάλυση video: 1080i, έως 1080p@30FPS.

Εύρος συχνοτήτων εξόδου: 174-233 MHz (VHF III) / 470-858 MHz (UHF).

FEC: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8.

Guard interval: 1/4, 1/8, 1/16, 1/32.

Στάθμη εξόδου: 90dBμV (προεπιλογή).

Ρύθμιση στάθμης: 0 έως -14dB (76dBμV), 0 έως +6dB (96dBμV).

Συνδέσεις: RF IN, RF OUT, διακόπτης LTE, USB, HDMI IN.

Οθόνη: OLED 128×32 dots.

Πλήκτρα ελέγχου: ΠΑΝΩ / ΚΑΤΩ / ΑΡΙΣΤΕΡΑ / ΔΕΞΙΑ, MENU / OK, LOCK.

Διαστάσεις: 164x104x41 χιλ.

info
Axsat
Ζωοδόχου Πηγής 7, 142 34 Νέα Ιωνία
τηλ.: 210-2928700
e-mail: sale@axsat.gr | site: www.axsat.gr

Daisat

Το μοντέλο MHD001P είναι ένας ποιοτικός HDMI διαμορφωτής της TERRA, που λαμβάνει ένα HDMI σήμα και το μετατρέπει στην έξοδο σε ένα κανάλι DVB-T της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί να μεταδοθεί σε όλες τις τηλεοράσεις του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει Full HD (1920×1080-30p) ανάλυση εικόνας και αποτελεί μια απλή και οικονομική λύση για διανομή τηλεοπτικού σήματος σε οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους. Εξοπλισμένος με υποδοχή RF IN, μπορεί να συνδεθεί στην κεραία για να αποδίδει στην έξοδο και τα επίγεια ψηφιακά κανάλια. Ο προγραμματισμός του είναι απλός και πραγματοποιείται με τη χρήση των ενσωματωμένων πλήκτρων και της οθόνης LED της πρόσοψης. Διαθέτει μεταλλική κατασκευή και είναι τοποθετημένος μέσα σε πλαστική βάση που ανοίγει με πορτάκι, ενώ οι διαστάσεις του είναι 166x109x30 χιλιοστά. Διατίθεται σε συσκευασία που περιλαμβάνει εξωτερικό τροφοδοτικό ρεύματος.

Άλλος ένας ποιοτικός HDMI διαμορφωτής της TERRA είναι ο MHD002. Χάρη στην υποστήριξη HDCP που διαθέτει, είναι συμβατός με τους αποκωδικοποιητές των Cosmote TV και EON/Nova. Δίνει εικόνα με Full HD (1920×1080-30p) ανάλυση και αποτελεί μια απλή και οικονομική λύση για διανομή τηλεοπτικού σήματος σε οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους. Εξοπλισμένος με είσοδο RF IN, μπορεί να συνδεθεί στην κεραία για να αποδίδει μικτή έξοδο με τα επίγεια ψηφιακά κανάλια. Διαθέτει, επίσης, υποδοχή HDMI OUT με εσωτερικό κύκλωμα loop-through που επιτρέπει την απευθείας σύνδεση της οπτικοακουστικής πηγής στη διπλανή τηλεόραση, χωρίς την ανάγκη προσθήκης εξωτερικού HDMI splitter. Ο προγραμματισμός του είναι απλούστατος και πραγματοποιείται με τη χρήση των ενσωματωμένων πλήκτρων και της οθόνης LED της πρόσοψης. Διαθέτει μεταλλική κατασκευή και είναι τοποθετημένος μέσα σε πλαστική βάση που ανοίγει με πορτάκι, ενώ έχει διαστάσεις 166x109x30 χιλιοστών. Λειτουργεί με τάση DC 12V, ενώ η συσκευασία του δεν περιλαμβάνει τροφοδοτικό.

Το μοντέλο TERRA MHD002P διαθέτει τα ίδια ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά με τον MHD002, αλλά περιλαμβάνει και τροφοδοτικό στη συσκευασία του.

Ο TERRA MHD003P είναι ένας ψηφιακός modulator που λαμβάνει ένα σήμα εισόδου σε ανάλυση Full HD (1920×1080-30p) και το διαμορφώνει σε πολυπλεξία DVB-C QAM. Χάρη στην υποστήριξη του πρωτοκόλλου HDCP, υποστηρίζει το κωδικοποιημένο σήμα HDMI που διαθέτει προστασία αναπαραγωγής, με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα συμβατός για χρήση με τους αποκωδικοποιητές των Cosmote TV και EON/Nova. Είναι κατάλληλος για χρήση σε όλα τα συστήματα ομοαξονικού δικτύου καλωδιακής τηλεόρασης. Διαθέτει είσοδο RF IN για λήψη σήματος από το δίκτυο της κεραίας ή άλλον διαμορφωτή HDMI σε DVB-C, ενώ η έξοδός του λειτουργεί στο εύρος συχνοτήτων 102-862 MHz, με ρυθμιζόμενη στάθμη σήματος 60-90 dBμV.

Ο TERRA mhi430 είναι μια πολυλειτουργική συσκευή που διαμορφώνει σήματα HDMI σε ροή IP. Διαθέτει τρεις εισόδους HDMI, έξοδο RJ-45 (SPTS IP) και διεπαφή ελέγχου Ethernet μέσω RJ-45. Η έξοδος μπορεί να μεταδώσει τρία ανεξάρτητα ρυθμιζόμενα streams (κωδικοποίηση H.264 και MPEG-1 Layer II/AAC), UDP/RTP (πολυδιανομή) ή SAP/SDP. Το IP σήμα εξόδου μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα Ethernet Switch για να διαμοιράζεται μεταξύ πολλαπλών δεκτών IPTV, που βρίσκονται στο τοπικό δίκτυο. Ο ρυθμός μετάδοσης του συμπιεσμένου σήματος στην έξοδο του διαμορφωτή περιορίζεται στα 11Mbps. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του TERRA mhi430 είναι η απουσία ανάγκης για οποιοδήποτε λογισμικό middleware, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο οικονομικό από άλλες λύσεις και πολύ απλό σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση και τη λειτουργία του.

info
Daisat electronics
Λ. Μεσογείων 444, 153 42 Αγία Παρασκευή
τηλ.: 210-6090818
e-mail: info@daisat.gr | site: www.daisat.gr

IDComs

Ο FoxunHD SXHE01 είναι ένας HDMI to IP encoder, ο οποίος χρησιμοποιείται για να μετατρέψει ένα σήμα από πηγή HDMI σε δικτυακό stream, προκειμένου να διοχετευθεί σε IP δίκτυο, τοπικό ή WAN, καθώς υποστηρίζει τα πρωτόκολλα UDP, HTTP, RTSP, RTMP και ONVIF. Ο συγκεκριμένος encoder υποστηρίζει H.264 και MPEG1 Audio Layer 2, ενώ επιτυγχάνει CBR/VBR rate 16Kbps~16Mbps, διαθέτοντας Gigabit network interface με full duplex mode. Στην είσοδο HDMI, ο encoder SX-HE01 μπορεί να δεχτεί σήματα video με αναλύσεις έως και 720p, 1080p@60Hz. Ο έλεγχος και η παραμετροποίηση του encoder επιτυγχάνεται εύκολα μέσω web interface με τοπική IP, αλλά και απομακρυσμένα σε WAN, καθώς διατίθενται όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τα πρωτόκολλα, τα URL, τις αναλύσεις, την μετάδοση multicast και πολλά άλλα, με βασικά μενού τις επιλογές: Status, Encoder, OSD, System. Σημειώνεται ότι το stream εξόδου μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιονδήποτε IP δέκτη, αλλά και με προγράμματα, όπως π.χ. το VLC player.

IDComsTRIAX MOD103T Package contents

Σε περίπτωση που απαιτείται η θέαση του stream από περισσότερους τοπικούς χρήστες ταυτόχρονα, μπορεί να ενεργοποιηθεί το multicast IP και να χρησιμοποιηθεί το multicast URL από τη σελίδα Status. Για απομακρυσμένους χρήστες, προτείνεται η χρήση RTMP, ενώ μία ακόμη ενδιαφέρουσα χρήση του encoder, αφορά στα NVR με υποστήριξη H.264 decoder. Τέλος, ο FoxunHD SX-HE01 HDMI to IP encoder, διαθέτει είσοδο 12V για το παρεχόμενο τροφοδοτικό, HDMI IN, θύρα Gigabit LAN και οπή Reset, ενώ στην πρόσοψη διατίθενται ενδεικτικά LED Power, LAN και HDMI IN.

IDComsTRIAX MOD103T

Ο MOD103T είναι ένα ψηφιακό modulator της Triax με έλεγχο IR, με τον οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε μία πηγή HDMI σε RF DVB-T COFDM κανάλι με ανάλυση Full HD 1080p και να διοχετεύσουμε το τελευταίο στο υπάρχον ομοαξονικό δίκτυο, μαζί με τα λαμβανόμενα επίγεια ψηφιακά κανάλια της περιοχής μας. Παράλληλα, μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο τηλεχειρισμού της βασικής μας συσκευής – πηγής HDMI, με το παρεχόμενο σετ πομπού IR με ψηφιακό link. Επιπλέον, το MOD103T διαθέτει και μία έξοδο HDMI loop, προκειμένου να διατηρηθεί απρόσκοπτη η λειτουργία της βασικής μας τηλεόρασης. Η μία – εκ των δύο – έξοδος RF μπορεί να παρέχει τάση DC 9V κατ’ επιλογή, προκειμένου να μπορεί να τροφοδοτείται εξ αποστάσεως το ψηφιακό link για τη μεταφορά των εντολών IR, ενώ η είσοδος RF IN δέχεται σήμα από επίγεια κεραία, για τη μίξη στην έξοδο RF. Κατά σειρά εμφάνισης, το MOD103T διαθέτει έξοδο IR Out, RF Out με παροχή DC 9V, RF Out, είσοδο RF IN, HDMI OUT, HDMI IN, USB για αναβάθμιση λογισμικού και υποδοχή 12V για το παρεχόμενο τροφοδοτικό.

IDComsFoxunHD SX HE01

Ο MOD103T παραμετροποιείται πλήρως και πολύ εύκολα μέσω των πλήκτρων πρόσοψης και της οθόνης LCD, τόσο για το διαμορφωμένο stream, όσο και για τη στάθμη εξόδου, ενώ σαφώς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά δύο ή περισσότεροι διαμορφωτές και το σήμα στη συνέχεια να διανεμηθεί στο ομοαξονικό δίκτυο. Στη συσκευασία – εκτός από το modulator – θα βρείτε εξωτερικό τροφοδοτικό 12V, πομπό IR και δέκτη-αισθητήρα IR με ψηφιακό Link. Τέλος, να σημειωθεί ότι το Triax MOD103T HDMI modulator επιδέχεται επιτοίχια στήριξη.

info
IDComs
Θουκυδίδου 4, 174 55 Άλιμος
τηλ.: 210-9852935
e-mail: info@idcoms.gr | site: www.idcoms.gr

Lemco

Η Lemco διαθέτει 3 σειρές ποιοτικών HDMI modulators που υποστηρίζουν πραγματικό HDCP, εξασφαλίζοντας έτσι άριστη συμβατότητα με τους αποκωδικοποιητές των Cosmote TV και EON/Nova.

Σειρά HDMOD

HDMOD-4: Με εξαιρετική εικόνα (Full HD 1920×1080 – 30p) και ποιότητα διαμόρφωσης (MER~35dB), το HDMOD-4 αποτελεί ιδανική λύση για τη διανομή ψηφιακών σημάτων που προέρχονται από μια πηγή HDMI, σε δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DVB-T. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τη συσκευή εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τη διασύνδεση Bluetooth, μέσω δωρεάν εφαρμογής από συσκευή Android ή iOS. Τέλος, το μικρό μέγεθος και το μεταλλικό κέλυφος του HDMOD-4 παρέχουν εξαιρετική ηλεκτρομαγνητική θωράκιση, μεγάλη διάχυση της θερμοκρασίας, καθώς και ακαμψία.

Σειρά HDMOD-5

Η σειρά περιλαμβάνει οικιακούς διαμορφωτές υψηλής ποιότητας, που δέχονται μία HDMI είσοδο από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, Blu-Ray player, κάμερα ή άλλη συσκευή με HDMI και το διαμορφώνει, χρησιμοποιώντας τεχνολογία DVB-T, για διανομή του στο ομοαξονικό δίκτυο τηλεόρασης. Διαθέτουν θύρα HDMI OUT με εσωτερικό κύκλωμα loop-through, ώστε η HDMI έξοδος της οπτικοακουστικής πηγής να διατηρείται πάντα διαθέσιμη. Όλα τα μοντέλα ρυθμίζονται και ελέγχονται ασύρματα με σύνδεση Bluetooth, με τη χρήση δωρεάν εφαρμογής από συσκευή Android ή iOS. Δίνουν εικόνα με ανάλυση Full HD (1080p), ενώ η υψηλή ποιότητα διαμόρφωσης (MER ~ 35dB) εγγυάται σταθερή και ομαλή λειτουργία. Διαθέτουν πανέμορφο σχεδιασμό, με μεταλλικό σασί που προσφέρει μεγάλη απαγωγή της θερμότητας από το εσωτερικό.

HDMOD-5L: Το πιο απλό μοντέλο της σειράς με θύρες HD IN, HD OUT και RF OUT.

HDMOD-5S: Διαθέτει επιπλέον υποστήριξη IR για τη μεταφορά σήματος του τηλεχειριστηρίου, καθώς και είσοδο RF IN που μπορεί να συνδεθεί στο καλώδιο της κεραίας, ώστε να μεταφέρει στην έξοδο και τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής λήψης.

HDMOD-5F: Επιπλέον των παραπάνω συνδέσεων, διαθέτει και τριπλή είσοδο RCA για λήψη αναλογικού σήματος A/V.

Σειρά HDMOD-6

Η σειρά περιλαμβάνει ποιοτικούς και αξιόπιστους διαμορφωτές DVB-T με πολύ μικρό μέγεθος και υψηλές επιδόσεις. Δέχονται το σήμα οποιασδήποτε οπτικοακουστικής πηγής με HDMI και το μετατρέπουν στην έξοδο σε κανάλι DVB-T των VHF ή UHF, με εικόνα υψηλής ευκρίνειας Full HD 1080p. Η εξαιρετική ποιότητα διαμόρφωσης (MER ~ 35dB) και το πολύ καθαρό φάσμα του σήματος εξόδου, καθιστούν τους διαμορφωτές της σειράς HDMOD-6 ιδανικούς για διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου σε όλα τα δίκτυα CATV. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα έχουν ενσωματωμένο πομπό υπέρυθρων IR για τη μεταφορά των εντολών ενός τηλεχειριστηρίου μέσα από το ομοαξονικό δίκτυο. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τη συσκευή είτε χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη διεπαφή SSD (Seven Segment Display) και το πληκτρολόγιο για γρήγορη εγκατάσταση, είτε χρησιμοποιώντας τη διεπαφή USB με το κατάλληλο λογισμικό που συνοδεύει κάθε μοντέλο, για προγραμματισμό εκ των προτέρων μέσω υπολογιστή. Τέλος, η κατασκευή από ανοδιωμένο αλουμίνιο προσφέρει εξαιρετική ηλεκτρομαγνητική θωράκιση, άριστη απαγωγή θερμότητας και στιβαρότητα.

HDMOD-6L: Η πιο απλή έκδοση της σειράς με θύρες HD IN, HD OUT και RF OUT.

HDMOD-6S: Διαθέτει επιπλέον και είσοδο RF IN, ώστε εάν συνδεθεί στο καλώδιο της κεραίας να αποδίδει στην έξοδο και τα επίγεια ψηφιακά κανάλια που λαμβάνονται στην περιοχή.

HDMOD-6F: Επιπλέον των παραπάνω συνδέσεων, διαθέτει και τριπλή είσοδο RCA A/V IN, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για λήψη αναλογικού τηλεοπτικού σήματος.

LEMCOHDMOD 6S

info
Lemco
Λαθέας 46, 136 78 Αθήνα
τηλ.: 210-2811401
e-mail: info@lemco.gr | site: www.lemco.gr

ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

Από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ, έχουμε ένα ποιοτικό μοντέλο της γερμανικής Kathrein και συγκεκριμένα το UFX 10. Πρόκειται για έναν μονοκάναλο κωδικοποιητή HDMI MPEG-4 AVC/H.264, ο οποίος λαμβάνει ένα ψηφιακό σήμα από κάμερες, συσκευές αναπαραγωγής DVD, Blu-Ray players, επίγειους / δορυφορικούς δέκτες ή οποιαδήποτε άλλη οπτικοακουστική πηγή με HDMI, το κωδικοποιεί και το διαμορφώνει στην έξοδο RF σε DVB-C ή DVB-T κανάλι, για διανομή του μέσω του υπάρχοντος ομοαξονικού δικτύου σε όλες τις τηλεοράσεις.

LYRAKATHREIN UFX 10 Back

Διαθέτει είσοδο RF IN με εσωτερικό loop-through για σύνδεση στο σύστημα της κεραίας, ώστε να μεταφέρει στην έξοδο RF μαζί με το διαμορφωμένο κανάλι και τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής λήψης. Διαθέτει, επίσης, και θύρα HDMI OUT, ώστε να μην χάνεται η απευθείας σύνδεση της πηγής στην HDMI θύρα της τηλεόρασης, με δυνατότητα μάλιστα να περνάει και τα σήματα αναλύσεων 4K Ultra HD.

LYRAKATHREIN UFX 10

Επιπλέον, εξοπλίζεται και με υποδοχή IR OUT που μπορεί να αξιοποιηθεί με ένα σύστημα πομποδέκτη υπέρυθρων, ώστε να δίνει το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της δυνατότητας αποστολής εντολών από το τηλεχειριστήριο. Η ρύθμιση της συσκευής πραγματοποιείται τοπικά με τη βοήθεια των 6 πλήκτρων χειρισμού και της οθόνης της πρόσοψης, ενώ μέσω της USB θύρας του δέχεται αναβάθμιση λογισμικού. Μόλις συνδεθεί το ρεύμα, στην οθόνη της συσκευής εμφανίζεται το προκαθορισμένο κανάλι / συχνότητα και η ανάλυση του σήματος εισόδου HDMI, ενώ πατώντας το πλήκτρο MENU εισερχόμαστε στο πρόγραμμα για να μπορούμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις. Παρέχει πολλαπλές επιλογές ρυθμίσεων, όπως χώρα, όνομα δικτύου, video bitrate, bandwidth, τύπο διαμόρφωσης και διάφορες άλλες παραμέτρους. Λειτουργεί με εξωτερική τροφοδοσία DC 12V, ενώ το μεταλλικό σασί του έχει διαστάσεις 172x115x32 χιλιοστών και βάρος 600 γραμμαρίων. Τα πλήρη χαρακτηριστικά του UFX 10 είναι τα εξής:

Πρότυπο video: MPEG-4 H.264 (AVC).

H.264 profile: Main profile.

H.264 Level: Level 4.0.

Ανάλυση: 1920x1080i/p (Full HD), 1280x720i/p (HD), 576i/p, 480i/p.

Video bit rate: 1-12 Mbps.

Συχνότητα ήχου HDMI IN: 192KHz.

Κωδικοποίηση: MPEG-1, Layer II, MPEG-2 AAC, MPEG-4 AAC, MPEG-4 AVC/H.264.

Audio bitrate: MPEG-1, Layer II: 64, 96, 128, 192, 256, 320, 384 kbps / MPEG-2 AAC: 128, 192, 256, 320, 384 kbps / MPEG-4 AAC: 64, 96, 128, 192, 256 kbps.

Εύρος συχνοτήτων: 105-858 MHz.

Στάθμη σήματος εξόδου: 70-100 dBμV.

Απώλεια loop RF-IN/RF-OUT: 10dB.

DVB-C standard: EN300429 V1.2.1.

DVB-C constellation: 16/4/32/64/128/256 QAM.

DVB-C Bandwidth: 8.7-8 MHz.

DVB-C Symbol Rate: 2-6.96 MS/s.

DVB-C MER: ≥ 33dB.

DVB-T: COFDM.

DVB-T standard: EN 300 744.

DVB-T protection interval: 1/4, 1/8, 1/16, 1/32.

DVB-T FEC: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8.

DVB-T FFT mode: 2 χιλ., 8 χιλ.

DVB-T Bandwidth: 6/7/8 MHz.

DVB-T constellation: QPSK, 16QAM, 64QAM.

DVB-T MER: ≥ 33dB.

RF Input/Output: Σύνδεση τύπου F.

Εξωτερική τροφοδοσία: 12V/2A.

Εύρος θερμοκρασίας: 5 έως +40°C.

Κατανάλωση ισχύος: Maximum 11.5W.

Διαστάσεις: 172x115x32 χιλ.

Βάρος: 600 γραμμ.

info
ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ
Φυλής 16, 104 33 Αθήνα
τηλ.: 210-8230280
e-mail: info@lyrasa.gr | site: www.lyrasa.gr

Stam Electronics

Από την Stam Electronics έχουμε το Anttron TMX160HD, το οποίο διαθέτει τον κλασικό σχεδιασμό των συσκευών αυτής της κατηγορίας. Το μεταλλικό σασί του έχει πράσινο με κόκκινο χρώμα στην πρόσοψη, ενώ οι διαστάσεις του είναι 150x130x35 χιλιοστά και το βάρος του μόλις 450 γραμμάρια. Στη συσκευασία του περιλαμβάνονται εξωτερικό τροφοδοτικό 5V/2A και οδηγίες χρήσης. Πρόκειται για ένα ποιοτικό modulator με μία είσοδο HDMI που είναι ικανή να λαμβάνει όλες τις αναλύσεις μέχρι 1080p. Μετατρέπει το σήμα της πηγής σε DVB-C QAM ή DVB-T COFDM κανάλι των UHF/VHF, ώστε να μπορεί να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου για να λαμβάνεται από όλες τις τηλεοράσεις του.

STAMANTTRON TMX160HD Front

Εξοπλίζεται με είσοδο RF INPUT που κάνει by-pass το σήμα της κεραίας, με αποτέλεσμα να συνδυάζει στην έξοδό του και τα τηλεοπτικά κανάλια της επίγειας ψηφιακής μπάντας που λαμβάνονται στην περιοχή, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για τοποθέτηση διαχωριστή (splitter) σήματος στην εγκατάσταση. Η έξοδός του λειτουργεί στο εύρος συχνοτήτων 170-230 MHz (VHF) και 470-862 MHz (UHF) για DVB-T και 47-862 MHz για DVB-C, ενώ η στάθμη του σήματος φτάνει πάνω από τα 82 dBμV με δυνατότητα εξασθένισης (0-15). Είναι κατάλληλος για επαγγελματική και οικιακή χρήση, ενώ χάρη στην άδεια HDCP που διαθέτει, έχει απόλυτη συμβατότητα με τους αποκωδικοποιητές των Cosmote TV και EON/Nova.

STAMANTTRON TMX160HD

Προγραμματίζεται γρήγορα με τη βοήθεια των τριών πλήκτρων και της οθόνης της πρόσοψης, με τον εξής απλό τρόπο: Με τα κουμπιά ΕΠΑΝΩ και ΚΑΤΩ πραγματοποιείται η εναλλαγή μεταξύ St (τυπικό DVB-T ή DVB-C), Ch (κανάλι), AT (εξασθένιση) και ID (αναγνωριστικό προγράμματος). Για κάθε παράμετρο, κρατάμε πατημένο το πλήκτρο επιλογής για να εισέλθουμε σε αυτήν και στη συνέχεια, με τα πλήκτρα ΕΠΑΝΩ και ΚΑΤΩ εισάγουμε την τιμή που επιθυμούμε. Για παράδειγμα, σε λειτουργία Ch, ορίζουμε το κανάλι εξόδου και σε λειτουργία AT ορίζουμε την εξασθένιση. Για να πραγματοποιήσουμε πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λογισμικό TMHDIface (διαθέσιμο στο anttron.com) μέσω του υπολογιστή. Διαθέτει, επίσης, θύρα USB για τη σύνδεση με υπολογιστή, για αναβάθμιση λογισμικού και εισαγωγή ή εξαγωγή ρυθμίσεων. Αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

Είσοδος video: HDMI.

Λειτουργίες ανάλυσης: 480p – 576p – 720p – 1080i – 1080P.

Συμπίεση video: H.264 – bitrate 5-15 Mb/s.

Συμπίεση ήχου: AAC-LC / MPEG1-L2 – bitrate 128-384 Kb/s.

Επεξεργασία DVB: PAT, PMT, SDT, NIT.

Ρυθμίσεις: Όνομα καναλιού/δικτύου, SID, LCN, TSID, ONID, NID, εκδόσεις, audio, video PIDs.

Εύρος συχνοτήτων DVB-T: 170-230 MHz (VHF) / 470-862 MHz (UHF).

Constellation – FEC (DVB-T): QPSK/16QAM/64QAM – 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8.

Guard interval (DVB-T): 1/4, 1/8, 1/16, 1/32.

Mode – MER (DVB-T): 2K/8K – 31 dB.

Εύρος συχνοτήτων DVBC: 47-862 MHz.

Constellation – MER (DVB-C): QAM16, 32, 64, 128, 256 / MER > 40dB.

Στάθμη εξόδου: > 82dBμV.

Symbol rate: έως 7000kB/s.

Τροφοδοσία: 5V/2A.

Κατανάλωση: 10 Watts.

Διαστάσεις: 150x130x35 χιλ.

info
Stam Electronics
Γούναρη 3, 153 43 Αγία Παρασκευή
τηλ.: 210-6002159
e-mail: info@stamelectronics.com | site: www.stamelectronics.com

Tronix

To Satlink ST-6501 έρχεται σε μέγεθος τσέπης (127x67x17 χιλ.) και διαθέτει επεξεργαστή 200MHz 32Bits RISC, μνήμη RAM 512MB DDR II και NOR Flash 32MB. Υποστηρίζει κωδικοποίηση MPEG-4 AVC/H.264 και διαμορφώνει ένα HDMI σήμα σε DVB-T COFDM κανάλι των UHF (470-862 MHz / CH 21-69) ή των VHF (174-230 MHz / CH 5-12), με Full HD ανάλυση 1080p. Η στάθμη του σήματος στην RF έξοδό του μπορεί να φτάσει πάνω από τα 100dBμV, με MER πάνω από 28dB. Διαθέτει λειτουργία Backup Config DATA και δέχεται αναβάθμιση λογισμικού μέσω USB.

TRONIXSATLINK ST 6501

Το Satlink ST-6503 είναι ένα HDMI modulator που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιπτώσεις, όπως έλεγχο επιτήρησης, ψηφιακή σήμανση ξενοδοχείων, εμπορικά καταστήματα, ενώ είναι κατάλληλο και για οικιακή χρήση. Κωδικοποιεί το HDMI σήμα που λαμβάνει σε μορφή MPEG-4 AVC/H.264 και το διαμορφώνει στην έξοδο σε COFDM DVB-T κανάλι των VHF ή UHF. Διαθέτει είσοδο RF INPUT και αποδίδει στην έξοδο RF και τα επίγεια ψηφιακά κανάλια, ενώ η στάθμη του σήματος εξόδου είναι ρυθμιζόμενη 70dBμV-100dBμV, με MER 35dB.

TRONIXSATLINK ST 6503

Το Anttron TMX160HD διαμορφώνει το HDMI της οπτικοακουστικής πηγής είτε σε COFDM DVB-T κανάλι των VHF ή UHF, είτε σε καλωδιακό κανάλι DVB-C QAM, με ανάλυση Full HD. Χάρη στην είσοδο RF INPUT που διαθέτει, συνδυάζει στην έξοδό του και τα τηλεοπτικά κανάλια που λαμβάνονται από το σύστημα της κεραίας. Η έξοδός του λειτουργεί στο εύρος συχνοτήτων 170-230 MHz (VHF) και 470-862 MHz (UHF) για DVB-T και 47-862 MHz για DVB-C, ενώ η στάθμη του σήματος είναι ρυθμιζόμενη 67dBμV-82dBμV.

TRONIXANTTRON TMX160HD

Το Anttron TMX170HD διαθέτει mini μέγεθος και διαμορφώνει ένα HDMI σήμα σε DVB-T COFDM MPEG-4 κανάλι των VHF/UHF ή καλωδιακό DVB-C QAM, με ανάλυση Full HD 1080p. Εξοπλίζεται με θύρα HDMI OUT που διατηρεί διαθέσιμη την HDMI έξοδο της πηγής, αλλά και με RF INPUT για μικτή έξοδο με τα κανάλια που λαμβάνονται από την κεραία. Διαθέτει λειτουργία ID Pre-Config για πανεύκολη και γρήγορη ρύθμιση, ενώ οι εξαιρετικά compact διαστάσεις του εξασφαλίζουν εξοικονόμηση χώρου για ευκολία τοποθέτησης, ακόμα και όπου υπάρχει ελάχιστος χώρος.

TRONIXANTTRON TMX170HD

Το Satlink WS-6990,διαθέτοντας HDMI είσοδο, αλλά και τριπλή RCA αναλογική A/V είσοδο, κωδικοποιεί το σήμα της πηγής σε μορφή MPEG-4 AVC/H.264 και το διαμορφώνει στην έξοδο σε COFDM DVB-T κανάλι των VHF (CH 5-12) ή UHF (CH 21-69), με ανάλυση 1080p. Διαθέτει 6 πλήκτρα ελέγχου και έγχρωμη LCD οθόνη 2,4 ιντσών για πλοήγηση στο μενού ρυθμίσεων, καθώς και 3 ενδεικτικά LED PWR, CVBS, HDMI. Χάρη στην είσοδο ANT IN περνάει στην έξοδο και τα κανάλια που λαμβάνει η κεραία, ενώ η στάθμη του σήματος είναι ρυθμιζόμενη 70dBμV-100dBμV.

TRONIXANTTRON TMX4KL

Το Anttron TMX4KL υποστηρίζει συμπίεση H.264/AVC και διαμορφώνει το HDMI σήμα μιας οπτικοακουστικής πηγής είτε σε DVB-T κανάλι των UHF/VHF, είτε σε καλωδιακό DVB-C, με ανάλυση 1080p. Διαθέτει υποδοχή RF IN και παρέχει μικτή έξοδο με τα επίγεια ψηφιακά κανάλια της περιοχής, αλλά και HDMI OUT που διατηρεί διαθέσιμη την HDMI θύρα της πηγής, περνώντας μάλιστα και ανάλυση 4K. Η στάθμη του σήματος είναι ρυθμιζόμενη 70dBμV-85dBμV, με MER >34dB. Προγραμματίζεται με τοπικό χειρισμό ή με τη χρήση του λογισμικού TMHDIface μέσω υπολογιστή.

Ο Satlink WS-8902U είναι ένας πολυκάναλος modulator υψηλών προδιαγραφών με 8 εισόδους, καθεμιά από τις οποίες διαθέτει θύρα HDMI και τριπλή RCA, για λήψη 8 ψηφιακών ή αναλογικών τηλεοπτικών σημάτων. Τα σήματα αυτά τα διαμορφώνει στην έξοδο σε 8 COFDM DVB-T κανάλια των UHF/VHF, με ανάλυση 1080p. Διαθέτει έγχρωμη LCD οθόνη 2,4 ιντσών και πλήκτρα ελέγχου για τις ρυθμίσεις, καθώς και είσοδο ANT IN για να περνάει στην έξοδο και τα κανάλια που λαμβάνονται από την κεραία. Η στάθμη του σήματος εξόδου είναι ρυθμιζόμενη 70dBμV-100dBμV.

info
Tronix
Θεσσαλονίκης 88, 601 00 Κατερίνη
τηλ.: 23170-03685
e-mail: tronix.gr@gmail.com | site: www.tronix.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...
 • Triax OTX 1310

  Triax OTX 1310

  Το οπτικό Headend kit OTX 1310 SAT της Triax, αποτελεί ιδανική λύση για τη μεταφορά δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, με τις ελάχιστες απώλειες. Το OTX 1310 αποτελείται από τ...
 • Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή των νέων πολυδιακοπτών EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998 της Kathrein. Πρόκειται για πολυδιακόπτες με 8 εξόδους για ισάριθμους χρήστες, με εναλλαγή πολικ...
 • Redline S50 HD

  Redline S50 HD

  Το νέο μέλος της σειράς Redline S, ο δορυφορικός δέκτης S50 HD, υπόσχεται πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη. Είναι πολύ οικονομικός και έρχεται κυριολεκτικά σε μέγεθος τσέπης...
 • PNY SSD CS900 250GB

  PNY SSD CS900 250GB

  Οι SSD PNY δίσκοι είναι ιδανικοί για την αντικατάσταση του παλιού σας δίσκου, αλλά και την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαθέτουν μνήμη TLC NAND Flash, που προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση του λειτου...
 • Amiko / Redline / Youin

  Amiko / Redline / Youin

  Η εταιρεία AstraSat διαθέτει μεγάλη ποικιλία Android TV Box, τα οποία βασίζονται σε λειτουργικό Android που είναι φτιαγμένο ειδικά για τηλεοράσεις. Με τα Android TV Box, ο χρήστης έχει στη διάθεσή...
 • Nedis TVSM7060WT

  Nedis TVSM7060WT

  Με τη διακριτική και σκανδιναβική σχεδίασή της, η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης της Nedis μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διακόσμηση σπιτιού, παρέχοντας ένα ξύλινο φινίρισμα, καθώς και απλό και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...