Skip to main content
25 Μαΐου 2023 09:33

Headend & Multi Channel HDMI Modulators

Τα καλύτερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
hotel room with pink details 0d22f3aa

Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, σημαντικό ρόλο παίζει το κόστος, η απλοποίηση της εγκατάστασης και η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης του εξοπλισμού, ακόμα και απομακρυσμένα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός συστήματος Headend που αποτελεί τον πιο σύγχρονο τρόπο πολλαπλής διανομής τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ μια πολύ καλή εναλλακτική λύση προσφέρουν οι πολυκάναλοι διαμορφωτές HDMI σημάτων.  

Τα συστήματα Headend έχουν φέρει επανάσταση στο χώρο της καλωδιακής τηλεόρασης, θέτοντας νέα πρότυπα με τον αυξημένο αριθμό υπηρεσιών που προσφέρουν. Η τεχνολογία μετατροπής που χρησιμοποιούν είναι ο πιο βολικός τρόπος διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών σε εγκαταστάσεις μεσαίου ή μικρού μεγέθους και ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο σχεδιασμός τους είναι βελτιστοποιημένος για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και συνεχή λειτουργία για μια περίοδο πολλών ετών, γεγονός που καθιστά την επένδυση σε αυτά οικονομικά αποδοτική. Από την άλλη πλευρά, οι πολυκάναλοι HDMI Modulators χρησιμοποιούνται κι αυτοί ως κεντρικοί κόμβοι διανομής, λειτουργώντας όμως με διαφορετικό τρόπο. Μπορεί να προσφέρουν μικρότερο αριθμό τηλεοπτικών προγραμμάτων σε σύγκριση με τα Headend, αλλά είναι ιδανικοί για διανομή συνδρομητικής τηλεόρασης.

Χαρακτηριστικά

Το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός Headend είναι η δυνατότητά του να μπορεί να αποδίδει στην έξοδο έναν πολύ μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών σε μορφή DVB-T ή DVB-C, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται αυτές απευθείας στην τηλεόραση. Αρκετά μάλιστα μοντέλα αποδίδουν και IP streams, με αποτέλεσμα ο αριθμός των υπηρεσιών να γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Ο βασικός τρόπος λήψης τους είναι τα δορυφορικά σήματα, ενώ υπάρχουν και μονάδες με επίγεια είσοδο ή ακόμα και IP.

Οι πολυκάναλοι modulators διαθέτουν πολλές εισόδους HDMI κι έτσι μπορούν να συνδέονται σε ισάριθμες οπτικοακουστικές πηγές και να διαμορφώνουν τα σήματά τους σε επίγεια ή καλωδιακά κανάλια. Έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να λαμβάνουν σήματα από δορυφορικούς δέκτες, Android TV Box ή άλλες ακόμα συσκευές πολυμέσων με έξοδο HDMI κι αυτό έχει άριστη εφαρμογή στους αποκωδικοποιητές των Cosmote TV και Nova, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται τα προγράμματά τους ως DVB-T ή DVB-C κανάλια απευθείας στις τηλεοράσεις.

Πλεονεκτήματα

Οι είσοδοι του Headend λαμβάνουν δορυφορικές συχνότητες απευθείας από ένα ή περισσότερα Quatro LNB, ενώ υπάρχουν και μοντέλα με ενσωματωμένο πολυδιακόπτη που τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν και τις 4 πολικότητες ενός δορυφόρου με ένα μόνο καλώδιο. Έτσι, δε χρειάζονται εξωτερικοί πολυδιακόπτες και ούτε η ύπαρξη τροφοδοσίας στην ταράτσα, ενώ απαιτείται και πολύ λιγότερη καλωδίωση, παράγοντες που προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση κόστους στην εγκατάσταση. Ένα άλλο πλεονέκτημα του Headend είναι η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης του συστήματός του μέσω υπολογιστή. Ο ενσωματωμένος πολυπλέκτης του επιτρέπει την απόδοση οποιασδήποτε υπηρεσίας εισόδου σε οποιαδήποτε έξοδο μέσα από ένα φιλικό web interface, με αποτέλεσμα να μπορεί ανά πάσα στιγμή ο εγκαταστάτης ή ο ιδιοκτήτης του καταλύματος να ανανεώνει τη λίστα των προγραμμάτων που θα προσφέρει, αλλά και να ελέγχει το συνολικό εύρος ώστε να αποφεύγεται τυχόν υπερχείλιση του δικτύου που θα δημιουργεί απώλεια σήματος στις τηλεοράσεις. Επιπλέον, τόσο τα συστήματα Headend, όσο και οι πολυκάναλοι modulators, χρησιμοποιούν την υπάρχουσα καλωδίωση κι έτσι δεν απαιτείται νέα εγκατάσταση ομοαξονικού ή UTP δικτύου.


IDComs

Η εταιρία IDComs διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της δανέζικης εταιρίας Triax.

Η Triax παρουσίασε πρόσφατα τη σειρά TDcH Compact Headend, που αποτελείται από 3 ισχυρά μοντέλα και συγκεκριμένα τα 16S, 16S-I και 22STC-I, κατασκευασμένα τόσο για rack 19″, όσο και για τοποθέτηση σε τοίχο.

Η ολοκαίνουργια, διαισθητική πλατφόρμα της TRIAX, ενσωματώνει ομαλά πολύ εύκολη ρύθμιση από τον εγκαταστάτη, κομψό και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον χρήστη, με κεντρική αποκρυπτογράφηση των συνδρομητικών υπηρεσιών, δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης και άμεσες ενημερώσεις υπηρεσιών τηλεόρασης με επεξεργασία των LCN.

Σε όλα τα TDcH Headend, η λειτουργία εξόδου IPTV είναι διαθέσιμη ταυτόχρονα με την έξοδο RF και απαιτείται μόνο η άδεια ενεργοποίησης για την λειτουργία IPTV OUT, η οποία δεν βασίζεται στην ποσότητα της υπηρεσίας, ούτε χρειάζεται περιοδική ανανέωση (είναι one-off). Ο μέγιστος αριθμός υπηρεσιών που μπορούν να υποστηριχθούν σε ένα TDcH είναι 100 υπηρεσίες εξόδου IPTV (TV & Radio) ή πολύ μεγάλο εύρος ζώνης εξόδου στα 950 Mbps.

Επιπλέον αυτών των κλασσικών λειτουργιών, όλα τα μοντέλα της σειράς, δέχονται στην είσοδο τους και σήματα IP, τα οποία μπορούν να δώσουν στην έξοδό τους τόσο σε RF, όσο και σε IPTV.

Όλα τα μοντέλα της σειράς TDcH έχουν ενσωματωμένο πολυδιακόπτη SCR για 4 δορυφόρους, κάτι που σημαίνει πως με 4 unicable LNB και 4 μόνο καλώδια από τα κάτοπτρα μέχρι το Headend, μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε από τις 16 πολώσεις που μας δίνουν αυτά τα 4 μόνο καλώδια. Πρακτικά, δεν χρειαζόμαστε εξωτερικό πολυδιακόπτη, αλλά ούτε 16 καλώδια για να φέρουμε στο κέντρο το σήμα από 4 δορυφόρους. Με άλλα λόγια μειώνουμε το κόστος για τα καλώδια, μειώνουμε την εργασία του τεχνικού και φυσικά δεν χρειάζεται να υπολογίσουμε εξωτερικό πολυδιακόπτη στο συνολικό κόστος.

Όλα τα μοντέλα TDcH έχουν βελτιστοποιηθεί και σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις ειδικές απαιτήσεις διανομής τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, πολυκατοικίες και συναφείς τομείς με εξαιρετικά ελκυστική και πολύ ανταγωνιστική αναλογία κόστους ανά υπηρεσία.

IDComsTRIAX TDcH 16S

Triax TDcH 16S – Free to Air: Το μοντέλο 16S αποτελεί την σχετικά πιο απλή υλοποίηση της σειράς TDcH, καθώς αφορά μόνο σε Free To Air κανάλια με μετατροπή DVB-S/DVB-S2 σε QAM ή COFDM. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με 4x εισόδους DVB-S/S2, 16x tuners DVB-S/S2/S2X με υποστήριξη λήψης multistream και 16 modulators QAM ή COFDM (με δυνατότητα εναλλαγής). 

IDComsTRIAX TDcH 16S I

Triax TDcH 16S-I: Το 16S-I έχει όλες τις δυνατότητες του προηγούμενου μοντέλου, με επιπλέον τη δυνατότητα αποκρυπτογράφησης που υλοποιείται μέσω 8x υποδοχών Common Interface, πλήρους συμβατότητας με τις δορυφορικές εκπομπές ΕΡΤ, DIGEA (39Ε) και Cosmote TV (9Ε).  

IDComsTRIAX TDcH 22STC I

Triax TDcH 22STC–I: Με όλα τα παραπάνω, αλλά και 6 επιπλέον transmodulators DVB-T/T2/C, το Compact Headend Triax TDcH 22STC–I αποτελεί το κορυφαίο μέλος της σειράς TDcH, αφού διαθέτει εισόδους για όλα τα συστήματα δορυφορικής, επίγειας, καλωδιακής και IP λήψης, ενώ στην έξοδο του δίνει ταυτόχρονα σήματα RF σε DVB-T ή DVB-C και IPTV.

Τα Compact Headend της σειράς TDcH, λόγω του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού συντελεστή κόστους ανά υπηρεσία, αποτελούν κυριολεκτικά την πιο οικονομική επιλογή της αγοράς, πιο οικονομική ακόμα και από τις “φτηνές” κατασκευές της κατηγορίας. Φυσικά από πλευράς σχεδίασης και κατασκευής, τόσο το Triax Compact Headend TDcH 22STC–I, όσο και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, τηρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και διαθέτοντας τις σχετικές πιστοποιήσεις.

IDComs, τηλ.: 210-9852935.


LEMCO

Η Lemco διαθέτει στην ελληνική αγορά 3 σειρές Headend, την σειρά Compact line 2 Gold Edition me 5 προϊόντα, την σειρά Microcline με 18 προϊόντα και την σειρά Proline με 11 προϊόντα, ενώ ετοιμάζεται και το IPline, ένα high end headend – server.

Compact Line 2 Gold Edition

Η σειρά Compact Line 2 Gold Edition της Lemco έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών προτύπων, συμπεριλαμβανομένων των DVB-S/S2/S2X/T/T2/C/HDMI, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για διανομή καλωδιακής τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις. Με πολλαπλές εισόδους και εξόδους, τα Compact Line 2 Headend είναι σε θέση να επεξεργάζονται και να διανέμουν αποτελεσματικά μεγάλο όγκο δεδομένων και τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών προγραμμάτων, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη και επεκτάσιμη λύση για όλες τις ανάγκες επεξεργασίας σήματος. Επιπλέον, ο συμπαγής σχεδιασμός εξοικονομεί χώρο και εξασφαλίζει αποτελεσματική λειτουργία, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία ψύξης. Η νέα σειρά Gold Edition περιλαμβάνει την προηγμένη τεχνολογία διαχείρισης περιεχομένου RF Matrix που αναπτύχθηκε από τη Lemco, στην οποία το Headend ελέγχει έως και 99x οθόνες τηλεόρασης, έχοντας τη δυνατότητα να αλλάζει οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι χρησιμοποιώντας την ομοαξονική υποδομή. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να φιλοξενεί το Fleex Embedded, ένα εξελιγμένο IPTV middleware χωρίς την ανάγκη εξωτερικού διακομιστή, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις οθόνες τηλεόρασης σε μια εγκατάσταση (υποστηρίζονται LG, Samsung, Philips και προσαρμοσμένα STB). Αυτό παρέχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως ζωντανή τηλεόραση, ζωντανό ραδιόφωνο, κανάλια πληροφοριών, Cast, καιρό, συναγερμό, EPG και άλλα. Η Compact Line 2 Gold Edition περιλαμβάνει 3 εκδόσεις, την SCL, την SCL (CI) και την HCL HDMI.

SCL Free-To-Air (FTA) series: Περιλαμβάνει τα μοντέλα SCL-824CT και SCL-834CT που προσφέρουν σήμα διανομής τηλεόρασης μέσω RF+IP ταυτόχρονα. Το SCL-824CT λαμβάνει έως και 8 ανεξάρτητα σήματα από δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) πηγές, ενώ το SCL-834CT έως και 8 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη πολλαπλών ροών (multistream). Και τα 2 μοντέλα μετατρέπουν τα σήματα εισόδου σε 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ροή IPTV 1 Gbit. Η πρωτοποριακή τεχνολογία “pool” επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν οποιοδήποτε πρόγραμμα από τις 8 εισόδους και να το αντιστοιχίσουν σε οποιαδήποτε από τις 4x RF + IP εξόδους, παρέχοντας εξαιρετική ευελιξία στη διανομή περιεχομένου.  

SCL Common Interface (CI) series: Περιλαμβάνει τα μοντέλα SCL-424CT και SCL-434CT, τα οποία είναι all-in-one λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν διάφορες ανάγκες μετάδοσης. Το SCL-424CT έχει δυνατότητα λήψης έως και 4 ανεξάρτητων δορυφορικών (DVB-S/S2), επίγειων (DVB-T/T2) ή καλωδιακών (DVB-C) σημάτων, ενώ το SCL-434CT μπορεί να λαμβάνει έως και 4 ανεξάρτητα σήματα από δορυφόρο (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη πολλαπλών ροών (multistream). Τα σήματα μετατρέπονται σε 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, ενώ κάθε μοντέλο παρέχει ταυτόχρονα και 1 Gbit IPTV streaming. Διαθέτοντας 4 υποδοχές CI με τεχνολογία FlexCAM, τα SCL-424CT και SCL-434CT μπορούν να αποκωδικοποιήσουν διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα χρησιμοποιώντας την κατάλληλη μονάδα CAM. Η καινοτόμος τεχνολογία “pool” επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν οποιοδήποτε πρόγραμμα από τις 4 εισόδους και να το αντιστοιχίσουν σε οποιαδήποτε από τις 4x RF + IP εξόδους, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ευελιξία στη διανομή περιεχομένου.

HCL HDMI series: Στη σειρά ανήκει το μοντέλο HCL-824CT, ένα Compact Headend τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητα λήψης έως και 8x HDMI σημάτων, τα οποία τα μετατρέπει σε 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, παρέχοντας ταυτόχρονα και 1 Gbit IPTV streaming. Αξιοποιώντας την τεχνολογία “pool”, το HCL-824CT επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν οποιοδήποτε πρόγραμμα από τις 8 εισόδους και να το αντιστοιχίσουν σε οποιαδήποτε από τις 4x RF + IP εξόδους, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη ευελιξία στη διανομή περιεχομένου. Ο συμπαγής σχεδιασμός και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, καθιστούν το HCL-824CT μια τέλεια λύση για τη διανομή περιεχομένου HDMI, όπως από αποκωδικοποιητές ή πηγές Blu-ray, σε μια εγκατάσταση CATV που χρησιμοποιεί τεχνολογία DVB-T/C και IP.

Pro Line

Η σειρά Pro Line καλύπτει όλα τα βιομηχανικά πρότυπα (DVB-S/S2/S2X/T/T2/C/HDMI/IP), προσφέροντας σήματα μέσω DVB-T/C και IP ταυτόχρονα, χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια ιδανική επιλογή για τον κλάδο της φιλοξενίας. Με τον ισχυρό πολυπλέκτη TS και τις 16x εισόδους και εξόδους, η Pro Line μπορεί να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων και τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά προγράμματα σε μία μόνο μονάδα. Διαθέτει συμπαγή σχεδιασμό 1U Rack για εξοικονόμηση χώρου, καθώς και προηγμένη τεχνολογία ψύξης. Φιλοξενεί επίσης το Fleex Embedded, ενώ με τα διπλά εξωτερικά τροφοδοτικά που είναι “hot-pluggable” για αντικατάσταση σε ώρα λειτουργίας, προσφέρει αξιοπιστία, υψηλή απόδοση και αυξημένη αποτελεσματικότητα. Η Pro Line περιλαμβάνει 4 σειρές Headend, την PLF Free-To-Air (FTA) series, την PLC Common Interface (CI) series, την PLH HDMI series και την PLI IP series.

Η PLF Free-To-Air (FTA) series περιλαμβάνει τα μοντέλα PLF-300, PLF-301, PLF-200 και PLF-201, τα οποία έχουν δυνατότητα λήψης έως και 16x ανεξάρτητων σημάτων. Για εφαρμογές λήψης IPTV, μπορούν να λαμβάνουν έως και 128x SPTS ή 16x MPTS streams και να τα μετατρέπουν σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C με επιπλέον άδεια.

PLF-300: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά (DVB-S/S2), επίγεια (DVB-T/T2) ή καλωδιακά (DVB-C) σήματα και τα μετατρέπει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, με ταυτόχρονη ροή IPTV 1x Gbit.

PLF-301: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη multistream και τα μετατρέπει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, παρέχοντας ταυτόχρονα IPTV streaming 1x Gbit.

PLF-200: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά (DVB-S/S2), επίγεια (DVB-T/T2) ή καλωδιακά (DVB-C) σήματα και τα μετατρέπει σε ροή IPTV 1x Gbit.

PLF-201: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη multistream και τα μετατρέπει σε ροή IPTV 1x Gbit.

Η PLC Common Interface (CI) series περιλαμβάνει τα μοντέλα PLC-300, PLC-301, PLC-200 και PLC-201, τα οποία έχουν δυνατότητα λήψης έως και 16 ανεξάρτητων σημάτων. Υποστηρίζουν έως και 8x Common Interface (CI) χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία FlexCAM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τα συνδέσουν είτε στις εισόδους, είτε στις εξόδους του πολυπλέκτη. Για εφαρμογές λήψης IPTV, όλα τα μοντέλα μπορούν να λάβουν έως και 128x SPTS ή 16x MPTS streams και να τα μετατρέψουν σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C με επιπλέον άδεια.

PLC-300: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά (DVB-S/S2), επίγεια (DVB-T/T2) ή καλωδιακά (DVB-C) σήματα, που μπορεί να τα μετατρέπει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, ενώ παρέχει ταυτόχρονη ροή IPTV 1x Gbit.

PLC-301: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη multistream και μπορεί να τα μετατρέπει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, ενώ παρέχει ταυτόχρονη ροή IPTV 1x Gbit.

PLC-200: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά (DVB-S/S2), επίγεια (DVB-T/T2) ή καλωδιακά (DVB-C) σήματα και μπορεί να τα μετατρέπει σε IPTV streaming 1x Gbit.

PLC-201: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη multistream και μπορεί να τα μετατρέπει σε IPTV streaming 1x Gbit.

Η PLH HDMI series περιλαμβάνει τα μοντέλα PLH-300 και PLH-200, τα οποία διαθέτουν 16 ανεξάρτητες εισόδους HDMI με υποστήριξη HDCP. Για εφαρμογές λήψης IPTV, οι συσκευές αυτές μπορούν να λάβουν έως και 128x SPTS ή 16x MPTS streams και να τα μετατρέψουν σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C με επιπλέον άδεια.

PLH-300: Δίνει στην έξοδο 16x RF κανάλια DVB-T/C, με ταυτόχρονη ροή IPTV 1x Gbit.

PLH-200: Δίνει στην έξοδο IPTV streaming 1x Gbit.

Η PLI IP series σειρά περιλαμβάνει το μοντέλο PLI-400 που έχει δυνατότητα λήψης έως και 128x SPTS / 16x MPTS streams, τα οποία μπορεί να τα μετατρέψει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, παρέχοντας ταυτόχρονα IPTV streaming 1x Gbit.

Micro Line

Η Micro Line περιλαμβάνει 3 διαφορετικές σειρές πολύ ισχυρών mini Headend, τα οποία αποτελούν ιδανικές λύσεις σε περιπτώσεις που απαιτείται διανομή FTA (Free-To-Air) ή κλειδωμένων τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών προγραμμάτων, ή περιεχομένου διαφόρων πηγών HDMI, χρησιμοποιώντας τεχνολογία DVB-T/C ή IPTV.

Τα mini Headend της σειράς CI διαθέτουν 2x ανεξάρτητες εισόδους, καθώς και 2 υποδοχές CI με τεχνολογία FlexCAM που δίνουν τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης κρυπτογραφημένων προγραμμάτων.

MLC 301

MLC-100: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLC-101: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLC-200: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLC-201: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLC-300: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLC-301: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

Τα mini Headend της σειράς FTA εξοπλίζονται με 4x ανεξάρτητες εισόδους.

MLF 301

MLF-100: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLF-101: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLF-200: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLF-201: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLF-300: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLF-301: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

Τα mini Headend της σειράς HD διαθέτουν HDMI εισόδους με υποστήριξη HDCP, για διανομή προγραμμάτων από δορυφορικούς δέκτες, αποκωδικοποιητές και άλλες πηγές σήματος HDMI.

MLH 200

MLH-100: 2x HDMI είσοδοι, 2x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLH-101: 4x HDMI είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLH-200: 2x HDMI είσοδοι, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLH-201: 4x HDMI είσοδοι, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLH-300: 2x HDMI είσοδοι, 2x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLH 301

MLH-301: 4x HDMI είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

Lemco, τηλ.: 210-2811401.


ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η Kathrein, τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για τη διανομή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλους ακόμα χώρους. Η Kathrein Digital Systems είναι ένας ηγέτης της αγοράς για την τεχνολογία ψηφιακής δορυφορικής και επίγειας λήψης. Βασίζεται στην υψηλή ποιότητα, τη συνεχή και περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς και τη συνεπή βιωσιμότητα για όλα τα προϊόντα και τις διαδικασίες. Τόσο η ανάπτυξη, όσο και η τεχνική υποστήριξη που προσφέρει, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει και να ηγείται στον κλάδο της. Τα ψηφιακά συστήματα και οι επαγγελματικές λύσεις που προτείνει είναι υψηλής ποιότητας, ανθεκτικές στο χρόνο, διαχρονικές, ενεργειακά αποδοτικές και οικονομικές. Η σειρά των Ψηφιακών της Compact Headend συνδυάζει καινοτομία και παράδοση κατά τρόπο μοναδικό. Όλα τα μοντέλα εντυπωσιάζουν με την ευελιξία και τις πολυάριθμες δυνατότητες που διαθέτουν, καθώς παρέχουν στους χρήστες την τεχνολογική βάση για τις σημερινές και αυριανές προκλήσεις στο πεδίο της τεχνολογίας επεξεργασίας σήματος. Είναι σχεδιασμένα για να επιτρέπουν τη συνδυασμένη λήψη σημάτων DVB-S/S2/T/T2/C. Κατασκευασμένα από υλικά κορυφαίας ποιότητας και συμπαγή σχεδιασμό, όλα τα συστήματα Headend της KATHREIN προσφέρουν επίσης μια προαιρετική επιλογή αποκρυπτογράφησης 6 κατευθύνσεων (CI).

Η εταιρεία ΛΥΡΑ διαθέτει επαγγελματικά συστήματα Headend της Kathrein που προσφέρουν λύσεις DVB-C και IPTV για ξενοδοχεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν τα εξής χαρακτηριστικά:

• Διαμορφώσεις οποιασδήποτε εισόδου σε οποιαδήποτε έξοδο: DVB-S/-S2/-T/-T2/-C/ HDMI και λήψη σήματος IP σε έξοδο DVB-C, DVB-T και IP

• Συμπαγή και αρθρωτά συστήματα

• Με σασί για τοποθέτηση σε τοίχο ή rack 19”

• Επιλογές CI για κρυπτογραφημένα κανάλια

• Επιλογές πλεονασμού τροφοδοσίας

• Επιλογές απομακρυσμένης διαχείρισης

• Ενσωματωμένο middleware για συστήματα IPTV

• Κορυφαίες τιμές MER στην αγορά

Τα συστήματα Headend 19” της Kathrein διαθέτουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

• Λύση όλα σε ένα

• Ταυτόχρονη λήψη οποιωνδήποτε προτύπων DVB (DVB-S/-S2/-T/-T2/-C)

• Απόλυτα ευέλικτη διαμόρφωση εισόδου, εξόδου και εύρους ζώνης

• Τροφοδοτικό και ανεμιστήρας με δυνατότητα εναλλαγής

• Απομακρυσμένη τροφοδοσία για LNB και ενεργές κεραίες DVB-T/-T2

• Δημιουργία NIT

• 6x υποδοχές CI για ευέλικτη μεμονωμένη ή σειριακή αποκωδικοποίηση

• Κωδικοποίηση HDMI (4 είσοδοι)

• Υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης

• Απομακρυσμένη διαμόρφωση μέσω λογισμικού υπολογιστή USW 800

• Οδηγός LCN, υποστήριξη για πολλαπλά πρότυπα LCN

Η σειρά περιλαμβάνει τα παρακάτω μοντέλα:

UFO 97-18: 18 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 97-18/CI: 18 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι CI

UFO 97-18 HDMI: 20 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 97-18 HDMI/CI: 20 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι CI

UFO IP512: 512 SPTS/18 MPTS streams σε DVB-IP

UFO IP512/CI: 512 SPTS/18 MPTS streams σε DVB-IP, με έξι CI

UFO IP512 HDMI: 512 SPTS/18 MPTS streams σε DVB-IP

UFO IP512 HDMI/CI: 512 SPTS/18 MPTS streams σε DVB-IP, με έξι CI

Αντίστοιχα σε αυτόνομα συστήματα Compact Headend διατίθενται τα παρακάτω μοντέλα:

UFO 87: 8 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 87/CI: 8 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι υποδοχές CI

UFO 87-18: 18 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 87-18/CI: 18 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι υποδοχές CI

UFO 87/18 HDMI: 20 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 87/18 HDMI/CI: 20 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι υποδοχές CI

ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ, τηλ.: 210-8223375.


Tronix

Η εταιρία Tronix διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της SatLink.

SatLink ST-8630: Το SatLink ST-8630 είναι ένα Headend που μπορεί να συλλέγει δορυφορικά, επίγεια ή καλωδιακά σήματα και στη συνέχεια να τα μετατρέπει σε έξοδο IPTV HTTP ή UDP multicast, ή απευθείας σε κανάλι DVB-T. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

• Υποστήριξη σήματος εισόδου 5 καναλιών, μορφής DVB-S/S2, DVB-T, DVB-C, ISDB-T.

• Υποστήριξη σήματος εξόδου 4 καναλιών DVB-T/ISDB-T, με ελεύθερη ρύθμιση της συχνότητας.

• Υποστήριξη εισόδου IPTV, πρωτοκόλλου HTTP unicast, UDP multicast.

• Υποστήριξη αναπαραγωγής εξωτερικών αρχείων video μέσω USB.

• Υποστήριξη εξόδου με πρωτόκολλο HTTP IPTV unicast, που μπορεί να αναπαράγεται απευθείας από δικτυακά set-top box.

• Υποστήριξη διεπαφής εξόδου HDMI για ρύθμιση τηλεόρασης.

TRONIXSATLINK ST 8631

SatLink ST-8631: Το SatLink ST-8631 είναι ένας transmodulator που μετατρέπει τα DVB σήματα σε IP streams ή DVB-T κανάλια. Λαμβάνει τις εκπομπές από 2 δορυφορικούς ή επίγειους αναμεταδότες ή συνδυασμό αυτών, επιλέγει τα προγράμματα που χρειάζονται και τα μετατρέπει σε IP stream ή τα επαναδιαμορφώνει σε κανάλι DVB-T, στέλνοντάς το στην έξοδο προς διανομή. Οι παράμετροί του ρυθμίζονται απευθείας από τα πλήκτρα της πρόσοψης και τη βοήθεια της ενσωματωμένης LCD οθόνης 2,4 ιντσών, ή μέσω σύνδεσης Ethernet από υπολογιστή για γρήγορη διαμόρφωση. Μπορεί επίσης να ομαδοποιήσει πολλαπλές συσκευές σε ένα δίκτυο και να πραγματοποιήσει απομακρυσμένη παρακολούθηση και ρύθμιση μέσω Ethernet. Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αποτελεί η υποστήριξη διαχείρισης κλειδιών BISS, καθώς εξασφαλίζει την αποκρυπτογράφηση των δορυφορικών καναλιών της ΕΡΤ ή της DIGEA από τον Hellas Sat 39E, χωρίς την ανάγκη προσθήκης εξωτερικής μονάδας.

TRONIXSATLINK WS 7992

SatLink WS-7992: Το SatLink WS-7992 είναι ένα ψηφιακό modulator 2 καναλιών που μετατρέπει σήματα video σε τυπικό κανάλι RF. Δίνει ανάλυση Full HD (1080p), ενώ η έξοδός του μπορεί να καταλαμβάνει οποιοδήποτε κανάλι των VHF ή UHF. Χάρη στη δυνατότητά του να δέχεται 2x HDMI ή AV σήματα, αποτελεί μια τέλεια λύση διανομής προγραμμάτων συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως των Cosmote TV και Nova. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

• 2x είσοδοι HDMI/AV

• Τυπική διαμόρφωση COFDM και κωδικοποίηση H.264

• Υποστήριξη προστασίας ψηφιακού περιεχομένου υψηλού εύρους ζώνης HDCP

• Εύρος ζώνης: 6/7/8MHz

• Εύρος συχνοτήτων: 50 – 860MHz

• Ρυθμιζόμενο επίπεδο εξόδου 70dBμV έως 100dBμV, βήμα 1dBμV

• MER >45 dB

• Έγχρωμη LCD οθόνη 2,4 ιντσών

• Μικρό μέγεθος και μικρό βάρος

TRONIXSATLINK WS 7990

SatLink WS-7990: Το SatLink WS-7990 είναι ένα modulator τεσσάρων καναλιών που δέχεται στην είσοδο 4x HDMI ή AV σήματα και τα επεξεργάζεται για να τα αποδώσει στην RF έξοδό του σε MPEG-4 DVB-T κανάλι των VHF ή UHF. Παρέχει ανάλυση Full HD 1080p, ενώ η στάθμη εξόδου ρυθμίζεται μεταξύ 70 – 100dBμV, με βήμα 1dBμV. Διαθέτει έγχρωμη LCD οθόνη 2,4 ιντσών με εύκολο και καλαίσθητο μενού για τις πλήρεις παρεχόμενες ρυθμίσεις του καναλιού εξόδου, ενώ υποστηρίζει και HDCP, προκειμένου να είναι εφικτή η διανομή προστατευμένων πηγών HDMI. Είναι ιδανικό για διανομή προγραμμάτων συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως Cosmote TV, Nova, Sky και άλλες πλατφόρμες.

TRONIXSATLINK WS 8902U

SatLink WS-8902U: Το SatLink WS-8902U είναι ένας πολυκάναλος modulator που έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει είσοδο CVBS και HD και μπορεί επίσης να υποστηρίζει τυπική κωδικοποίηση H.264. Έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει 8x HDMI ή RCA σήματα, να τα κωδικοποιεί και να τα διαμορφώνει στην RF έξοδό του σε COFDM DVB-T κανάλι των VHF/UHF (εύρος συχνοτήτων 50 – 850 MHz). Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διανομή σημάτων video/ήχου από δορυφορικούς δέκτες, κάμερες παρακολούθησης ή συνδρομητικούς αποκωδικοποιητές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σειρά με άλλους modulators, ώστε ο αριθμός των καναλιών στο ομοαξονικό δίκτυο να μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του καταλύματος.

Tronix, τηλ.: 23170-03685.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....