DIABASTE DWREAN DIG 176
techmail
SECURITY REPORT 139
anga2023
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

25 Μαΐου 2023 09:33

Headend & Multi Channel HDMI Modulators

Τα καλύτερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
hotel room with pink details 412de8b8

Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, σημαντικό ρόλο παίζει το κόστος, η απλοποίηση της εγκατάστασης και η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης του εξοπλισμού, ακόμα και απομακρυσμένα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός συστήματος Headend που αποτελεί τον πιο σύγχρονο τρόπο πολλαπλής διανομής τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ μια πολύ καλή εναλλακτική λύση προσφέρουν οι πολυκάναλοι διαμορφωτές HDMI σημάτων.  

Τα συστήματα Headend έχουν φέρει επανάσταση στο χώρο της καλωδιακής τηλεόρασης, θέτοντας νέα πρότυπα με τον αυξημένο αριθμό υπηρεσιών που προσφέρουν. Η τεχνολογία μετατροπής που χρησιμοποιούν είναι ο πιο βολικός τρόπος διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών σε εγκαταστάσεις μεσαίου ή μικρού μεγέθους και ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο σχεδιασμός τους είναι βελτιστοποιημένος για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και συνεχή λειτουργία για μια περίοδο πολλών ετών, γεγονός που καθιστά την επένδυση σε αυτά οικονομικά αποδοτική. Από την άλλη πλευρά, οι πολυκάναλοι HDMI Modulators χρησιμοποιούνται κι αυτοί ως κεντρικοί κόμβοι διανομής, λειτουργώντας όμως με διαφορετικό τρόπο. Μπορεί να προσφέρουν μικρότερο αριθμό τηλεοπτικών προγραμμάτων σε σύγκριση με τα Headend, αλλά είναι ιδανικοί για διανομή συνδρομητικής τηλεόρασης.

Χαρακτηριστικά

Το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός Headend είναι η δυνατότητά του να μπορεί να αποδίδει στην έξοδο έναν πολύ μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών σε μορφή DVB-T ή DVB-C, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται αυτές απευθείας στην τηλεόραση. Αρκετά μάλιστα μοντέλα αποδίδουν και IP streams, με αποτέλεσμα ο αριθμός των υπηρεσιών να γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Ο βασικός τρόπος λήψης τους είναι τα δορυφορικά σήματα, ενώ υπάρχουν και μονάδες με επίγεια είσοδο ή ακόμα και IP.

Οι πολυκάναλοι modulators διαθέτουν πολλές εισόδους HDMI κι έτσι μπορούν να συνδέονται σε ισάριθμες οπτικοακουστικές πηγές και να διαμορφώνουν τα σήματά τους σε επίγεια ή καλωδιακά κανάλια. Έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να λαμβάνουν σήματα από δορυφορικούς δέκτες, Android TV Box ή άλλες ακόμα συσκευές πολυμέσων με έξοδο HDMI κι αυτό έχει άριστη εφαρμογή στους αποκωδικοποιητές των Cosmote TV και Nova, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται τα προγράμματά τους ως DVB-T ή DVB-C κανάλια απευθείας στις τηλεοράσεις.

Πλεονεκτήματα

Οι είσοδοι του Headend λαμβάνουν δορυφορικές συχνότητες απευθείας από ένα ή περισσότερα Quatro LNB, ενώ υπάρχουν και μοντέλα με ενσωματωμένο πολυδιακόπτη που τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν και τις 4 πολικότητες ενός δορυφόρου με ένα μόνο καλώδιο. Έτσι, δε χρειάζονται εξωτερικοί πολυδιακόπτες και ούτε η ύπαρξη τροφοδοσίας στην ταράτσα, ενώ απαιτείται και πολύ λιγότερη καλωδίωση, παράγοντες που προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση κόστους στην εγκατάσταση. Ένα άλλο πλεονέκτημα του Headend είναι η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης του συστήματός του μέσω υπολογιστή. Ο ενσωματωμένος πολυπλέκτης του επιτρέπει την απόδοση οποιασδήποτε υπηρεσίας εισόδου σε οποιαδήποτε έξοδο μέσα από ένα φιλικό web interface, με αποτέλεσμα να μπορεί ανά πάσα στιγμή ο εγκαταστάτης ή ο ιδιοκτήτης του καταλύματος να ανανεώνει τη λίστα των προγραμμάτων που θα προσφέρει, αλλά και να ελέγχει το συνολικό εύρος ώστε να αποφεύγεται τυχόν υπερχείλιση του δικτύου που θα δημιουργεί απώλεια σήματος στις τηλεοράσεις. Επιπλέον, τόσο τα συστήματα Headend, όσο και οι πολυκάναλοι modulators, χρησιμοποιούν την υπάρχουσα καλωδίωση κι έτσι δεν απαιτείται νέα εγκατάσταση ομοαξονικού ή UTP δικτύου.


IDComs

Η εταιρία IDComs διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της δανέζικης εταιρίας Triax.

Η Triax παρουσίασε πρόσφατα τη σειρά TDcH Compact Headend, που αποτελείται από 3 ισχυρά μοντέλα και συγκεκριμένα τα 16S, 16S-I και 22STC-I, κατασκευασμένα τόσο για rack 19″, όσο και για τοποθέτηση σε τοίχο.

Η ολοκαίνουργια, διαισθητική πλατφόρμα της TRIAX, ενσωματώνει ομαλά πολύ εύκολη ρύθμιση από τον εγκαταστάτη, κομψό και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον χρήστη, με κεντρική αποκρυπτογράφηση των συνδρομητικών υπηρεσιών, δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης και άμεσες ενημερώσεις υπηρεσιών τηλεόρασης με επεξεργασία των LCN.

Σε όλα τα TDcH Headend, η λειτουργία εξόδου IPTV είναι διαθέσιμη ταυτόχρονα με την έξοδο RF και απαιτείται μόνο η άδεια ενεργοποίησης για την λειτουργία IPTV OUT, η οποία δεν βασίζεται στην ποσότητα της υπηρεσίας, ούτε χρειάζεται περιοδική ανανέωση (είναι one-off). Ο μέγιστος αριθμός υπηρεσιών που μπορούν να υποστηριχθούν σε ένα TDcH είναι 100 υπηρεσίες εξόδου IPTV (TV & Radio) ή πολύ μεγάλο εύρος ζώνης εξόδου στα 950 Mbps.

Επιπλέον αυτών των κλασσικών λειτουργιών, όλα τα μοντέλα της σειράς, δέχονται στην είσοδο τους και σήματα IP, τα οποία μπορούν να δώσουν στην έξοδό τους τόσο σε RF, όσο και σε IPTV.

Όλα τα μοντέλα της σειράς TDcH έχουν ενσωματωμένο πολυδιακόπτη SCR για 4 δορυφόρους, κάτι που σημαίνει πως με 4 unicable LNB και 4 μόνο καλώδια από τα κάτοπτρα μέχρι το Headend, μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε από τις 16 πολώσεις που μας δίνουν αυτά τα 4 μόνο καλώδια. Πρακτικά, δεν χρειαζόμαστε εξωτερικό πολυδιακόπτη, αλλά ούτε 16 καλώδια για να φέρουμε στο κέντρο το σήμα από 4 δορυφόρους. Με άλλα λόγια μειώνουμε το κόστος για τα καλώδια, μειώνουμε την εργασία του τεχνικού και φυσικά δεν χρειάζεται να υπολογίσουμε εξωτερικό πολυδιακόπτη στο συνολικό κόστος.

Όλα τα μοντέλα TDcH έχουν βελτιστοποιηθεί και σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις ειδικές απαιτήσεις διανομής τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, πολυκατοικίες και συναφείς τομείς με εξαιρετικά ελκυστική και πολύ ανταγωνιστική αναλογία κόστους ανά υπηρεσία.

IDComsTRIAX TDcH 16S

Triax TDcH 16S – Free to Air: Το μοντέλο 16S αποτελεί την σχετικά πιο απλή υλοποίηση της σειράς TDcH, καθώς αφορά μόνο σε Free To Air κανάλια με μετατροπή DVB-S/DVB-S2 σε QAM ή COFDM. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με 4x εισόδους DVB-S/S2, 16x tuners DVB-S/S2/S2X με υποστήριξη λήψης multistream και 16 modulators QAM ή COFDM (με δυνατότητα εναλλαγής). 

IDComsTRIAX TDcH 16S I

Triax TDcH 16S-I: Το 16S-I έχει όλες τις δυνατότητες του προηγούμενου μοντέλου, με επιπλέον τη δυνατότητα αποκρυπτογράφησης που υλοποιείται μέσω 8x υποδοχών Common Interface, πλήρους συμβατότητας με τις δορυφορικές εκπομπές ΕΡΤ, DIGEA (39Ε) και Cosmote TV (9Ε).  

IDComsTRIAX TDcH 22STC I

Triax TDcH 22STC–I: Με όλα τα παραπάνω, αλλά και 6 επιπλέον transmodulators DVB-T/T2/C, το Compact Headend Triax TDcH 22STC–I αποτελεί το κορυφαίο μέλος της σειράς TDcH, αφού διαθέτει εισόδους για όλα τα συστήματα δορυφορικής, επίγειας, καλωδιακής και IP λήψης, ενώ στην έξοδο του δίνει ταυτόχρονα σήματα RF σε DVB-T ή DVB-C και IPTV.

Τα Compact Headend της σειράς TDcH, λόγω του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού συντελεστή κόστους ανά υπηρεσία, αποτελούν κυριολεκτικά την πιο οικονομική επιλογή της αγοράς, πιο οικονομική ακόμα και από τις “φτηνές” κατασκευές της κατηγορίας. Φυσικά από πλευράς σχεδίασης και κατασκευής, τόσο το Triax Compact Headend TDcH 22STC–I, όσο και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, τηρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και διαθέτοντας τις σχετικές πιστοποιήσεις.

IDComs, τηλ.: 210-9852935.


LEMCO

Η Lemco διαθέτει στην ελληνική αγορά 3 σειρές Headend, την σειρά Compact line 2 Gold Edition me 5 προϊόντα, την σειρά Microcline με 18 προϊόντα και την σειρά Proline με 11 προϊόντα, ενώ ετοιμάζεται και το IPline, ένα high end headend – server.

Compact Line 2 Gold Edition

Η σειρά Compact Line 2 Gold Edition της Lemco έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών προτύπων, συμπεριλαμβανομένων των DVB-S/S2/S2X/T/T2/C/HDMI, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για διανομή καλωδιακής τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις. Με πολλαπλές εισόδους και εξόδους, τα Compact Line 2 Headend είναι σε θέση να επεξεργάζονται και να διανέμουν αποτελεσματικά μεγάλο όγκο δεδομένων και τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών προγραμμάτων, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη και επεκτάσιμη λύση για όλες τις ανάγκες επεξεργασίας σήματος. Επιπλέον, ο συμπαγής σχεδιασμός εξοικονομεί χώρο και εξασφαλίζει αποτελεσματική λειτουργία, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία ψύξης. Η νέα σειρά Gold Edition περιλαμβάνει την προηγμένη τεχνολογία διαχείρισης περιεχομένου RF Matrix που αναπτύχθηκε από τη Lemco, στην οποία το Headend ελέγχει έως και 99x οθόνες τηλεόρασης, έχοντας τη δυνατότητα να αλλάζει οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι χρησιμοποιώντας την ομοαξονική υποδομή. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να φιλοξενεί το Fleex Embedded, ένα εξελιγμένο IPTV middleware χωρίς την ανάγκη εξωτερικού διακομιστή, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις οθόνες τηλεόρασης σε μια εγκατάσταση (υποστηρίζονται LG, Samsung, Philips και προσαρμοσμένα STB). Αυτό παρέχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως ζωντανή τηλεόραση, ζωντανό ραδιόφωνο, κανάλια πληροφοριών, Cast, καιρό, συναγερμό, EPG και άλλα. Η Compact Line 2 Gold Edition περιλαμβάνει 3 εκδόσεις, την SCL, την SCL (CI) και την HCL HDMI.

SCL Free-To-Air (FTA) series: Περιλαμβάνει τα μοντέλα SCL-824CT και SCL-834CT που προσφέρουν σήμα διανομής τηλεόρασης μέσω RF+IP ταυτόχρονα. Το SCL-824CT λαμβάνει έως και 8 ανεξάρτητα σήματα από δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) πηγές, ενώ το SCL-834CT έως και 8 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη πολλαπλών ροών (multistream). Και τα 2 μοντέλα μετατρέπουν τα σήματα εισόδου σε 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ροή IPTV 1 Gbit. Η πρωτοποριακή τεχνολογία “pool” επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν οποιοδήποτε πρόγραμμα από τις 8 εισόδους και να το αντιστοιχίσουν σε οποιαδήποτε από τις 4x RF + IP εξόδους, παρέχοντας εξαιρετική ευελιξία στη διανομή περιεχομένου.  

SCL Common Interface (CI) series: Περιλαμβάνει τα μοντέλα SCL-424CT και SCL-434CT, τα οποία είναι all-in-one λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν διάφορες ανάγκες μετάδοσης. Το SCL-424CT έχει δυνατότητα λήψης έως και 4 ανεξάρτητων δορυφορικών (DVB-S/S2), επίγειων (DVB-T/T2) ή καλωδιακών (DVB-C) σημάτων, ενώ το SCL-434CT μπορεί να λαμβάνει έως και 4 ανεξάρτητα σήματα από δορυφόρο (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη πολλαπλών ροών (multistream). Τα σήματα μετατρέπονται σε 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, ενώ κάθε μοντέλο παρέχει ταυτόχρονα και 1 Gbit IPTV streaming. Διαθέτοντας 4 υποδοχές CI με τεχνολογία FlexCAM, τα SCL-424CT και SCL-434CT μπορούν να αποκωδικοποιήσουν διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα χρησιμοποιώντας την κατάλληλη μονάδα CAM. Η καινοτόμος τεχνολογία “pool” επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν οποιοδήποτε πρόγραμμα από τις 4 εισόδους και να το αντιστοιχίσουν σε οποιαδήποτε από τις 4x RF + IP εξόδους, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ευελιξία στη διανομή περιεχομένου.

HCL HDMI series: Στη σειρά ανήκει το μοντέλο HCL-824CT, ένα Compact Headend τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητα λήψης έως και 8x HDMI σημάτων, τα οποία τα μετατρέπει σε 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, παρέχοντας ταυτόχρονα και 1 Gbit IPTV streaming. Αξιοποιώντας την τεχνολογία “pool”, το HCL-824CT επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν οποιοδήποτε πρόγραμμα από τις 8 εισόδους και να το αντιστοιχίσουν σε οποιαδήποτε από τις 4x RF + IP εξόδους, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη ευελιξία στη διανομή περιεχομένου. Ο συμπαγής σχεδιασμός και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, καθιστούν το HCL-824CT μια τέλεια λύση για τη διανομή περιεχομένου HDMI, όπως από αποκωδικοποιητές ή πηγές Blu-ray, σε μια εγκατάσταση CATV που χρησιμοποιεί τεχνολογία DVB-T/C και IP.

Pro Line

Η σειρά Pro Line καλύπτει όλα τα βιομηχανικά πρότυπα (DVB-S/S2/S2X/T/T2/C/HDMI/IP), προσφέροντας σήματα μέσω DVB-T/C και IP ταυτόχρονα, χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια ιδανική επιλογή για τον κλάδο της φιλοξενίας. Με τον ισχυρό πολυπλέκτη TS και τις 16x εισόδους και εξόδους, η Pro Line μπορεί να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων και τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά προγράμματα σε μία μόνο μονάδα. Διαθέτει συμπαγή σχεδιασμό 1U Rack για εξοικονόμηση χώρου, καθώς και προηγμένη τεχνολογία ψύξης. Φιλοξενεί επίσης το Fleex Embedded, ενώ με τα διπλά εξωτερικά τροφοδοτικά που είναι “hot-pluggable” για αντικατάσταση σε ώρα λειτουργίας, προσφέρει αξιοπιστία, υψηλή απόδοση και αυξημένη αποτελεσματικότητα. Η Pro Line περιλαμβάνει 4 σειρές Headend, την PLF Free-To-Air (FTA) series, την PLC Common Interface (CI) series, την PLH HDMI series και την PLI IP series.

Η PLF Free-To-Air (FTA) series περιλαμβάνει τα μοντέλα PLF-300, PLF-301, PLF-200 και PLF-201, τα οποία έχουν δυνατότητα λήψης έως και 16x ανεξάρτητων σημάτων. Για εφαρμογές λήψης IPTV, μπορούν να λαμβάνουν έως και 128x SPTS ή 16x MPTS streams και να τα μετατρέπουν σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C με επιπλέον άδεια.

PLF-300: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά (DVB-S/S2), επίγεια (DVB-T/T2) ή καλωδιακά (DVB-C) σήματα και τα μετατρέπει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, με ταυτόχρονη ροή IPTV 1x Gbit.

PLF-301: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη multistream και τα μετατρέπει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, παρέχοντας ταυτόχρονα IPTV streaming 1x Gbit.

PLF-200: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά (DVB-S/S2), επίγεια (DVB-T/T2) ή καλωδιακά (DVB-C) σήματα και τα μετατρέπει σε ροή IPTV 1x Gbit.

PLF-201: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη multistream και τα μετατρέπει σε ροή IPTV 1x Gbit.

Η PLC Common Interface (CI) series περιλαμβάνει τα μοντέλα PLC-300, PLC-301, PLC-200 και PLC-201, τα οποία έχουν δυνατότητα λήψης έως και 16 ανεξάρτητων σημάτων. Υποστηρίζουν έως και 8x Common Interface (CI) χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία FlexCAM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τα συνδέσουν είτε στις εισόδους, είτε στις εξόδους του πολυπλέκτη. Για εφαρμογές λήψης IPTV, όλα τα μοντέλα μπορούν να λάβουν έως και 128x SPTS ή 16x MPTS streams και να τα μετατρέψουν σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C με επιπλέον άδεια.

PLC-300: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά (DVB-S/S2), επίγεια (DVB-T/T2) ή καλωδιακά (DVB-C) σήματα, που μπορεί να τα μετατρέπει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, ενώ παρέχει ταυτόχρονη ροή IPTV 1x Gbit.

PLC-301: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη multistream και μπορεί να τα μετατρέπει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, ενώ παρέχει ταυτόχρονη ροή IPTV 1x Gbit.

PLC-200: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά (DVB-S/S2), επίγεια (DVB-T/T2) ή καλωδιακά (DVB-C) σήματα και μπορεί να τα μετατρέπει σε IPTV streaming 1x Gbit.

PLC-201: Λαμβάνει έως και 16 ανεξάρτητα δορυφορικά σήματα (DVB-S/S2/S2X) με υποστήριξη multistream και μπορεί να τα μετατρέπει σε IPTV streaming 1x Gbit.

Η PLH HDMI series περιλαμβάνει τα μοντέλα PLH-300 και PLH-200, τα οποία διαθέτουν 16 ανεξάρτητες εισόδους HDMI με υποστήριξη HDCP. Για εφαρμογές λήψης IPTV, οι συσκευές αυτές μπορούν να λάβουν έως και 128x SPTS ή 16x MPTS streams και να τα μετατρέψουν σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C με επιπλέον άδεια.

PLH-300: Δίνει στην έξοδο 16x RF κανάλια DVB-T/C, με ταυτόχρονη ροή IPTV 1x Gbit.

PLH-200: Δίνει στην έξοδο IPTV streaming 1x Gbit.

Η PLI IP series σειρά περιλαμβάνει το μοντέλο PLI-400 που έχει δυνατότητα λήψης έως και 128x SPTS / 16x MPTS streams, τα οποία μπορεί να τα μετατρέψει σε 16x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C, παρέχοντας ταυτόχρονα IPTV streaming 1x Gbit.

Micro Line

Η Micro Line περιλαμβάνει 3 διαφορετικές σειρές πολύ ισχυρών mini Headend, τα οποία αποτελούν ιδανικές λύσεις σε περιπτώσεις που απαιτείται διανομή FTA (Free-To-Air) ή κλειδωμένων τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών προγραμμάτων, ή περιεχομένου διαφόρων πηγών HDMI, χρησιμοποιώντας τεχνολογία DVB-T/C ή IPTV.

Τα mini Headend της σειράς CI διαθέτουν 2x ανεξάρτητες εισόδους, καθώς και 2 υποδοχές CI με τεχνολογία FlexCAM που δίνουν τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης κρυπτογραφημένων προγραμμάτων.

MLC 301

MLC-100: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLC-101: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLC-200: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLC-201: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLC-300: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLC-301: 2x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

Τα mini Headend της σειράς FTA εξοπλίζονται με 4x ανεξάρτητες εισόδους.

MLF 301

MLF-100: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLF-101: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLF-200: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLF-201: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLF-300: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2), επίγειες (DVB-T/T2) ή καλωδιακές (DVB-C) είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLF-301: 4x ανεξάρτητες δορυφορικές (DVB-S/S2/S2X) είσοδοι με υποστήριξη τεχνολογίας multistream, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

Τα mini Headend της σειράς HD διαθέτουν HDMI εισόδους με υποστήριξη HDCP, για διανομή προγραμμάτων από δορυφορικούς δέκτες, αποκωδικοποιητές και άλλες πηγές σήματος HDMI.

MLH 200

MLH-100: 2x HDMI είσοδοι, 2x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLH-101: 4x HDMI είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C.

MLH-200: 2x HDMI είσοδοι, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLH-201: 4x HDMI είσοδοι, έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

έξοδος IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLH-300: 2x HDMI είσοδοι, 2x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

MLH 301

MLH-301: 4x HDMI είσοδοι, 4x RF κανάλια εξόδου DVB-T/C + IPTV μέσω UDP/RTP multicast/unicast.

Lemco, τηλ.: 210-2811401.


ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η Kathrein, τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για τη διανομή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλους ακόμα χώρους. Η Kathrein Digital Systems είναι ένας ηγέτης της αγοράς για την τεχνολογία ψηφιακής δορυφορικής και επίγειας λήψης. Βασίζεται στην υψηλή ποιότητα, τη συνεχή και περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς και τη συνεπή βιωσιμότητα για όλα τα προϊόντα και τις διαδικασίες. Τόσο η ανάπτυξη, όσο και η τεχνική υποστήριξη που προσφέρει, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει και να ηγείται στον κλάδο της. Τα ψηφιακά συστήματα και οι επαγγελματικές λύσεις που προτείνει είναι υψηλής ποιότητας, ανθεκτικές στο χρόνο, διαχρονικές, ενεργειακά αποδοτικές και οικονομικές. Η σειρά των Ψηφιακών της Compact Headend συνδυάζει καινοτομία και παράδοση κατά τρόπο μοναδικό. Όλα τα μοντέλα εντυπωσιάζουν με την ευελιξία και τις πολυάριθμες δυνατότητες που διαθέτουν, καθώς παρέχουν στους χρήστες την τεχνολογική βάση για τις σημερινές και αυριανές προκλήσεις στο πεδίο της τεχνολογίας επεξεργασίας σήματος. Είναι σχεδιασμένα για να επιτρέπουν τη συνδυασμένη λήψη σημάτων DVB-S/S2/T/T2/C. Κατασκευασμένα από υλικά κορυφαίας ποιότητας και συμπαγή σχεδιασμό, όλα τα συστήματα Headend της KATHREIN προσφέρουν επίσης μια προαιρετική επιλογή αποκρυπτογράφησης 6 κατευθύνσεων (CI).

Η εταιρεία ΛΥΡΑ διαθέτει επαγγελματικά συστήματα Headend της Kathrein που προσφέρουν λύσεις DVB-C και IPTV για ξενοδοχεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν τα εξής χαρακτηριστικά:

• Διαμορφώσεις οποιασδήποτε εισόδου σε οποιαδήποτε έξοδο: DVB-S/-S2/-T/-T2/-C/ HDMI και λήψη σήματος IP σε έξοδο DVB-C, DVB-T και IP

• Συμπαγή και αρθρωτά συστήματα

• Με σασί για τοποθέτηση σε τοίχο ή rack 19”

• Επιλογές CI για κρυπτογραφημένα κανάλια

• Επιλογές πλεονασμού τροφοδοσίας

• Επιλογές απομακρυσμένης διαχείρισης

• Ενσωματωμένο middleware για συστήματα IPTV

• Κορυφαίες τιμές MER στην αγορά

Τα συστήματα Headend 19” της Kathrein διαθέτουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

• Λύση όλα σε ένα

• Ταυτόχρονη λήψη οποιωνδήποτε προτύπων DVB (DVB-S/-S2/-T/-T2/-C)

• Απόλυτα ευέλικτη διαμόρφωση εισόδου, εξόδου και εύρους ζώνης

• Τροφοδοτικό και ανεμιστήρας με δυνατότητα εναλλαγής

• Απομακρυσμένη τροφοδοσία για LNB και ενεργές κεραίες DVB-T/-T2

• Δημιουργία NIT

• 6x υποδοχές CI για ευέλικτη μεμονωμένη ή σειριακή αποκωδικοποίηση

• Κωδικοποίηση HDMI (4 είσοδοι)

• Υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης

• Απομακρυσμένη διαμόρφωση μέσω λογισμικού υπολογιστή USW 800

• Οδηγός LCN, υποστήριξη για πολλαπλά πρότυπα LCN

Η σειρά περιλαμβάνει τα παρακάτω μοντέλα:

UFO 97-18: 18 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 97-18/CI: 18 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι CI

UFO 97-18 HDMI: 20 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 97-18 HDMI/CI: 20 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι CI

UFO IP512: 512 SPTS/18 MPTS streams σε DVB-IP

UFO IP512/CI: 512 SPTS/18 MPTS streams σε DVB-IP, με έξι CI

UFO IP512 HDMI: 512 SPTS/18 MPTS streams σε DVB-IP

UFO IP512 HDMI/CI: 512 SPTS/18 MPTS streams σε DVB-IP, με έξι CI

Αντίστοιχα σε αυτόνομα συστήματα Compact Headend διατίθενται τα παρακάτω μοντέλα:

UFO 87: 8 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 87/CI: 8 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι υποδοχές CI

UFO 87-18: 18 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 87-18/CI: 18 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι υποδοχές CI

UFO 87/18 HDMI: 20 κανάλια εξόδου σε DVB-C

UFO 87/18 HDMI/CI: 20 κανάλια εξόδου σε DVB-C, με έξι υποδοχές CI

ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ, τηλ.: 210-8223375.


Tronix

Η εταιρία Tronix διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της SatLink.

SatLink ST-8630: Το SatLink ST-8630 είναι ένα Headend που μπορεί να συλλέγει δορυφορικά, επίγεια ή καλωδιακά σήματα και στη συνέχεια να τα μετατρέπει σε έξοδο IPTV HTTP ή UDP multicast, ή απευθείας σε κανάλι DVB-T. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

• Υποστήριξη σήματος εισόδου 5 καναλιών, μορφής DVB-S/S2, DVB-T, DVB-C, ISDB-T.

• Υποστήριξη σήματος εξόδου 4 καναλιών DVB-T/ISDB-T, με ελεύθερη ρύθμιση της συχνότητας.

• Υποστήριξη εισόδου IPTV, πρωτοκόλλου HTTP unicast, UDP multicast.

• Υποστήριξη αναπαραγωγής εξωτερικών αρχείων video μέσω USB.

• Υποστήριξη εξόδου με πρωτόκολλο HTTP IPTV unicast, που μπορεί να αναπαράγεται απευθείας από δικτυακά set-top box.

• Υποστήριξη διεπαφής εξόδου HDMI για ρύθμιση τηλεόρασης.

TRONIXSATLINK ST 8631

SatLink ST-8631: Το SatLink ST-8631 είναι ένας transmodulator που μετατρέπει τα DVB σήματα σε IP streams ή DVB-T κανάλια. Λαμβάνει τις εκπομπές από 2 δορυφορικούς ή επίγειους αναμεταδότες ή συνδυασμό αυτών, επιλέγει τα προγράμματα που χρειάζονται και τα μετατρέπει σε IP stream ή τα επαναδιαμορφώνει σε κανάλι DVB-T, στέλνοντάς το στην έξοδο προς διανομή. Οι παράμετροί του ρυθμίζονται απευθείας από τα πλήκτρα της πρόσοψης και τη βοήθεια της ενσωματωμένης LCD οθόνης 2,4 ιντσών, ή μέσω σύνδεσης Ethernet από υπολογιστή για γρήγορη διαμόρφωση. Μπορεί επίσης να ομαδοποιήσει πολλαπλές συσκευές σε ένα δίκτυο και να πραγματοποιήσει απομακρυσμένη παρακολούθηση και ρύθμιση μέσω Ethernet. Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αποτελεί η υποστήριξη διαχείρισης κλειδιών BISS, καθώς εξασφαλίζει την αποκρυπτογράφηση των δορυφορικών καναλιών της ΕΡΤ ή της DIGEA από τον Hellas Sat 39E, χωρίς την ανάγκη προσθήκης εξωτερικής μονάδας.

TRONIXSATLINK WS 7992

SatLink WS-7992: Το SatLink WS-7992 είναι ένα ψηφιακό modulator 2 καναλιών που μετατρέπει σήματα video σε τυπικό κανάλι RF. Δίνει ανάλυση Full HD (1080p), ενώ η έξοδός του μπορεί να καταλαμβάνει οποιοδήποτε κανάλι των VHF ή UHF. Χάρη στη δυνατότητά του να δέχεται 2x HDMI ή AV σήματα, αποτελεί μια τέλεια λύση διανομής προγραμμάτων συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως των Cosmote TV και Nova. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

• 2x είσοδοι HDMI/AV

• Τυπική διαμόρφωση COFDM και κωδικοποίηση H.264

• Υποστήριξη προστασίας ψηφιακού περιεχομένου υψηλού εύρους ζώνης HDCP

• Εύρος ζώνης: 6/7/8MHz

• Εύρος συχνοτήτων: 50 – 860MHz

• Ρυθμιζόμενο επίπεδο εξόδου 70dBμV έως 100dBμV, βήμα 1dBμV

• MER >45 dB

• Έγχρωμη LCD οθόνη 2,4 ιντσών

• Μικρό μέγεθος και μικρό βάρος

TRONIXSATLINK WS 7990

SatLink WS-7990: Το SatLink WS-7990 είναι ένα modulator τεσσάρων καναλιών που δέχεται στην είσοδο 4x HDMI ή AV σήματα και τα επεξεργάζεται για να τα αποδώσει στην RF έξοδό του σε MPEG-4 DVB-T κανάλι των VHF ή UHF. Παρέχει ανάλυση Full HD 1080p, ενώ η στάθμη εξόδου ρυθμίζεται μεταξύ 70 – 100dBμV, με βήμα 1dBμV. Διαθέτει έγχρωμη LCD οθόνη 2,4 ιντσών με εύκολο και καλαίσθητο μενού για τις πλήρεις παρεχόμενες ρυθμίσεις του καναλιού εξόδου, ενώ υποστηρίζει και HDCP, προκειμένου να είναι εφικτή η διανομή προστατευμένων πηγών HDMI. Είναι ιδανικό για διανομή προγραμμάτων συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως Cosmote TV, Nova, Sky και άλλες πλατφόρμες.

TRONIXSATLINK WS 8902U

SatLink WS-8902U: Το SatLink WS-8902U είναι ένας πολυκάναλος modulator που έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει είσοδο CVBS και HD και μπορεί επίσης να υποστηρίζει τυπική κωδικοποίηση H.264. Έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει 8x HDMI ή RCA σήματα, να τα κωδικοποιεί και να τα διαμορφώνει στην RF έξοδό του σε COFDM DVB-T κανάλι των VHF/UHF (εύρος συχνοτήτων 50 – 850 MHz). Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διανομή σημάτων video/ήχου από δορυφορικούς δέκτες, κάμερες παρακολούθησης ή συνδρομητικούς αποκωδικοποιητές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σειρά με άλλους modulators, ώστε ο αριθμός των καναλιών στο ομοαξονικό δίκτυο να μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του καταλύματος.

Tronix, τηλ.: 23170-03685.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  Απλός και απίστευτα αποδοτικός, ο προσαρμογέας Powerline Devolo Magic 1 LAN προσφέρει αξιόπιστο Internet με ταχύτητες έως και 1200 Mbps σε όλο το σπίτι, μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Με μεγάλη ε...
 • MELICONI STAND 600

  MELICONI STAND 600

  Η επιδαπέδια βάση Meliconi STAND 600 είναι ιδανική για τηλεοράσεις 50 - 82" με VESA 200 - 300 - 400 - 600 και προσφέρει οριζόντια περιστροφή και κάθετη κλίση. Η κομψή γυάλινη βάση της Meliconi STA...
 • TRIAX Cast

  TRIAX Cast

  Η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας είναι η ψυχαγωγία που φέρνουν οι ίδιοι από το σπίτι τους. Με τη σημερινή έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες streaming, μια απλή,...
 • NEDIS ANIR1504BK700

  NEDIS ANIR1504BK700

  Η NEDIS ANIR1504BK700 είναι μια εσωτερική κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας. Λαμβάνει σήματα από πύργους μετάδοσης σε ακτίν...
 • PROMAX RANGER Neo+

  PROMAX RANGER Neo+

  Προηγμένος αναλυτής σήματος για ειδικούς εγκαταστάτες που περιλαμβάνει webControl (απομακρυσμένο έλεγχο), Merogram, Spectrogram, προαιρετικές δυνατότητες οπτικών ινών και GPS, διάρκεια ζωής μπαταρ...
 • TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  Η TP-Link παρουσιάζει το VIGI NVR1008H, ένα νέο σύστημα καταγραφής video καμερών ασφαλείας, που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους από απόσταση. Το σύστημα διαθέτει ευκρί...
 • IKUSI JSBA-103-C48

  IKUSI JSBA-103-C48

  Το σετ έρχεται στην έκδοση για το κανάλι 48 που εφαρμόζεται στη χώρα μας με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα. Δύο πολύ σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι οι εξής: Η στάθ...
 • ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  Χρησιμοποιήστε το ICY BOX IB-2914MSCL-C31 ως Docking Station και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση στον σκληρό δίσκο 2,5"/3,5" SATA ή M.2 NVMe SSD σας, ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Απλώς συνδέστε το με ...
 • PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  Τα πεδιόμετρα και αναλυτές φάσματος PROMAX της σειράς Ranger Neo+, 2, 3 και 4 μπορούν να αναβαθμιστούν με την προαιρετική επιλογή OP-00X-PS, η οποία επεκτείνει τις δυνατότητές τους με αυτές τις λε...
 • LCL 110

  LCL 110

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου LCL 110, το οποίο διατίθεται σε τρία διαφορετικά καρούλια, μήκους 250, 500 και 1000 μέτρων. Πρόκειται για καλώδιο δικτύου με σήμανση...
 • TP-Link EAP690E HD

  TP-Link EAP690E HD

  Το TP-Link EAP690E HD είναι ένα τετραπλής ζώνης Wi-Fi 6E Access Point οροφής για ασύρματη δικτύωση υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Με υποστήριξη για το πιο πρόσφ...
 • Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Στο προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά στις κεραίες δωματίου και στις ελαφρού τύπου κεραίες, όπως είναι οι κεραίες μπαλκονιού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν λύσεις ανάγκης όταν δεν ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Το νέο τεύχος Ιουνίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Headend &...
 • Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα εν...
 • LEMCO THERON THE-200

  LEMCO THERON THE-200

  Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον THERON THE-200, τον πρώτο ελληνικό δορυφορικό δέκτη που διατίθεται στην εγχώ...
 • B-01

  B-01

  Αυτόν τον μήνα δοκιμάσαμε ένα νέο προϊόν οικιακού κινηματογράφου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον B-01, έναν φορητό mini προβολέα που είναι πανεύκολος στη ρύθμιση κα...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ένα από τα εμπορικότερα και ποιοτικότερα επαγγελματικά πεδιόμετρα της αγοράς δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το PROMAX RANGER mini, έναν all-in-on...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design