Skip to main content
22 Φεβρουαρίου 2024 10:36

Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

Περιεχόμενο και τρόπος θέασης

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
HbbTV Red Button b78ef51b

Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παραδοσιακός τρόπος τηλεθέασης δεν είναι πλέον ο μοναδικός, καθώς έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή του HbbTV, στην εποχή δηλαδή της υβριδικής τηλεόρασης. Στο άρθρο λοιπόν που ετοιμάσαμε, παρουσιάζουμε όλες τις υβριδικές πλατφόρμες των ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών, που αλλάζουν την εμπειρία προβολής και οδηγούν σε μια λιγότερο παθητική ψυχαγωγία.

Η υιοθέτηση της μετάδοσης video μέσω IP δείχνει την προθυμία των τηλεοπτικών σταθμών να ανταποκριθούν στη σύγχρονη τάση κατανάλωσης περιεχομένου και την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί για βελτίωση της διαδραστικότητας. Ταυτόχρονα, η ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση των έξυπνων τηλεοράσεων έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξοικείωση των καταναλωτών με τις υβριδικές πλατφόρμες των ελεύθερων τηλεοπτικών καναλιών, που μετά τα πρώτα τους βήματα έχουν εμπλουτίσει το περιεχόμενό τους σε σημείο που να μπορούν να ανταποκρίνονται ουσιαστικά στις σύγχρονες ανάγκες τηλεθέασης. Το «κόκκινο κουμπί» του τηλεκοντρόλ έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που παρακολουθούμε τηλεόραση, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να βλέπουμε όποτε εμείς θέλουμε τα αγαπημένα μας προγράμματα. Έτσι, δεν χρειάζεται να προσαρμόζουμε την καθημερινότητά μας στις ώρες ζωντανής προβολής, ούτε και να αγχωνόμαστε μήπως χάσουμε κάποια επεισόδια που μεταδίδονται ταυτόχρονα την ίδια ώρα.

Προδιαγραφή HbbTV

Οι υβριδικές πλατφόρμες των τηλεοπτικών σταθμών βασίζονται στο διεθνές πρότυπο HbbTV, που σημαίνει Hybrid Broadcast Broadband TV, δηλαδή υβριδική τηλεόραση ευρυζωνικής μετάδοσης. Το HbbTV είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που στοχεύει στην εναρμόνιση της ψηφιακής μετάδοσης και της ευρυζωνικής παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας στους τελικούς καταναλωτές, μέσω συνδεδεμένων έξυπνων τηλεοράσεων (Smart TVs), αποκωδικοποιητών και συσκευών πολλαπλών οθονών. Η προδιαγραφή HbbTV αναπτύχθηκε από ηγέτες του κλάδου για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης video για τους καταναλωτές, επιτρέποντας καινοτόμες, διαδραστικές υπηρεσίες σε δίκτυα εκπομπής και ευρυζωνικότητας. Χρησιμοποιεί στοιχεία υφιστάμενων προδιαγραφών από άλλα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των OIPF (Open IPTV Forum), CEA-2014 (CE-HTML), W3C (HTML κ.λπ.), καθώς και προδιαγραφές σημάτων DVB (ETSI: European Telecommunications Standards Institute TS 102 809) και DASH.

Τον Ιούνιο του 2014, οι δραστηριότητες του Open IPTV Forum (OIPF) μεταφέρθηκαν στην Ένωση HbbTV, με σκοπό αυτή να συμπεριλάβει τον καθορισμό προδιαγραφών για παρόχους υπηρεσιών και προμηθευτές τεχνολογίας που εξορθολογίζουν και επιταχύνουν την ανάπτυξη των υπηρεσιών IPTV.

Πρόσβαση στις υβριδικές πλατφόρμες

Οι υβριδικές πλατφόρμες που βασίζονται στο πρότυπο HbbTV μπορούν να λειτουργούν μέσω διαφορετικών τεχνολογιών μετάδοσης, όπως δορυφορικά, καλωδιακά ή επίγεια ψηφιακά δίκτυα. Ενσωματώνουν πλούσιο ψυχαγωγικό περιεχόμενο που μπορεί να περιλαμβάνει επεισόδια σειρών και εκπομπών για On demand θέαση, δελτία ειδήσεων, ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος, ζωντανή ακρόαση ραδιοφωνικών σταθμών, ή ακόμα και live μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, όλα αυτά σε παράλληλη μετάδοση με τα γραμμικά προγράμματα των ψηφιακών καναλιών. Η πρόσβαση στις υβριδικές πλατφόρμες των τηλεοπτικών σταθμών πραγματοποιείται από τηλεοράσεις τύπου Smart TVs (τουλάχιστον τελευταίας 5ετίας) με ενεργοποιημένη τη λειτουργία της υβριδικής τηλεόρασης, ή εναλλακτικά από επίγειους ψηφιακούς δέκτες που να είναι συμβατοί με το πρότυπο HbbTV. Η εκάστοτε συσκευή (τηλεόραση ή επίγειος ψηφιακός δέκτης) θα πρέπει απαραίτητα να είναι συνδεδεμένη στο Internet, αλλά και στο καλώδιο που έρχεται από την κεραία επίγειας λήψης. Επίσης, η πρόσβαση μπορεί να γίνει εφικτή και με δορυφορική λήψη μέσα από Enigma2 δέκτες συνδεδεμένους στο Internet, με την προϋπόθεση ότι το image που χρησιμοποιείται θα υποστηρίζει το πρόσθετο HbbTV.

Όταν η τηλεόραση (ή ο επίγειος / δορυφορικός δέκτης) είναι συντονισμένη σε τηλεοπτικό σταθμό που υποστηρίζει HbbTV, ο τηλεθεατής λαμβάνει μια παρότρυνση για δράση στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτή εμφανίζεται με τη μορφή ενός λογότυπου που δείχνει ένα κόκκινο κουμπί, το οποίο ενημερώνει τον τηλεθεατή ότι μια εφαρμογή είναι διαθέσιμη για εκκίνηση με το πάτημά του. Αφού πατηθεί το κόκκινο κουμπί του τηλεκοντρόλ, το μενού της υβριδικής πλατφόρμας του καναλιού φορτώνεται στην οθόνη και ο τηλεθεατής μπορεί να ξεκινήσει την πλοήγηση μέσα σε αυτό για να επιλέξει το περιεχόμενο που επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο της υβριδικής τηλεόρασης στην Ελλάδα

Η υβριδική τηλεόραση εγκαινιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου του 2017 από την ΕΡΤ, με την κυκλοφορία της πλατφόρμας ERT Hybrid. Δεν αποτελεί υπερβολή ότι αποτέλεσε μοναδική καινοτομία στα τηλεοπτικά χρονικά της χώρας μας, φέρνοντας για πρώτη φορά τη δωρεάν On demand θέαση που άλλαξε σταδιακά τις συνήθειες του Έλληνα τηλεθεατή. Η πλατφόρμα της Δημόσιας Τηλεόρασης στη συνέχεια επανασχεδιάστηκε και αντικαταστάθηκε από τη σύγχρονη και πληρέστατη πλατφόρμα streaming ERT·FLIX, η οποία τέθηκε σε κυκλοφορία στις 22 Απριλίου του 2020. Το Open Beyond ήταν το πρώτο κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης που δημιούργησε δική του υβριδική πλατφόρμα, βγάζοντας στον αέρα το 2019 το Open Hybrid. Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν κατά σειρά τα ΣΚΑΪ Hybrid, MEGA Play, Star Hybrid (σήμερα Star PLAY), Alpha Hybrid, ANT1 Hybrid κι έτσι πλέον όλοι οι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας διαθέτουν δική τους υβριδική πλατφόρμα. Στην εποχή της υβριδικής τηλεόρασης έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν και οι περιφερειακοί σταθμοί της χώρας, με το BEST TV της Καλαμάτας να βγάζει στον αέρα το BEST Hybrid και το αθηναϊκό BLUE SKY την πλατφόρμα BLUE SKY HYBRID TV.

ERT·FLIX

Το ERT·FLIX είναι η ψηφιακή υβριδική πλατφόρμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία γίνεται διαθέσιμη από τα κανάλια ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3 και ERT News, είτε μέσω επίγειας λήψης είτε μέσω Enigma2 δορυφορικού δέκτη (Hellas Sat 39E). Διαθέτει όμορφα σχεδιασμένο μενού, με άριστη ταξινόμηση του περιεχομένου του σε κατηγορίες, που βοηθάει τον χρήστη να βρίσκει εύκολα αυτό που τον ενδιαφέρει να παρακολουθήσει. Το περιεχόμενο του ERT·FLIX ανανεώνεται τακτικά και είναι πραγματικά τόσο πλούσιο, που ανάλογό του είναι σχεδόν απίθανο να βρει κανείς σε δωρεάν τηλεοπτική πλατφόρμα, ενώ φυσικά δε μπορεί να συγκριθεί με αυτό που διαθέτουν οι υπόλοιπες πλατφόρμες των καναλιών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Πιο αναλυτικά, ο τηλεθεατής έχει στη διάθεσή του:

1.ERTFLIX

Ζωντανές ροές: Περιλαμβάνονται τα κανάλια ΕΡΤ Sports που προσφέρουν αποκλειστικές live μεταδόσεις σημαντικών αθλητικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων αγώνων πρωταθλήματος της Basket League A1 ανδρών, το κανάλι ERT World, τα θεματικά κανάλια kids·tv και music·tv, καθώς και όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ.

Σειρές: Πλήρεις και catch up ξένες σειρές, καθώς και όλοι οι κύκλοι επεισοδίων σύγχρονων ελληνικών σειρών που αυτήν την εποχή περιλαμβάνουν τις εξής: Έρημη Χώρα, Η Παραλία, Κάνε ότι Κοιμάσαι II, Ηλέκτρα, Στα Σύρματα, Ο Όρκος II, 3ος Όροφος, Κάνε ότι Κοιμάσαι, Ο Όρκος, Το Βραχιόλι της Φωτιάς, Καρτ Ποστάλ, Αγάπη Παράνομη, Τα Καλύτερά μας Χρόνια, Τα Νούμερα, Μια Νύχτα του Αυγούστου, Η Τούρτα της Μαμάς, Ζακέτα να Πάρεις, Σε Ξένα Χέρια, Κρίσιμες Στιγμές, Φλόγα και Άνεμος, Κι όμως Είμαι Ακόμα Εδώ, Έξι Νύχτες στην Ακρόπολη, Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Ποίος Ήτον ο Φονεύς του Αδελφού μου, Βαρδιάνος στα Σπόρκα.

Ταινίες: Λίστες ταινιών ταξινομημένες σε Περιπέτειες, Κωμωδίες, Δραματικές, Θρίλερ, Ρομαντικές, Εκτός Νόμου, Βιογραφίες, Σινεφίλ, Ελληνικός Κινηματογράφος, Μικρές Ιστορίες, Παιδικές.

Παιδικά: Περιλαμβάνονται Παιδικές Ταινίες, Κινούμενα Σχέδια, Παιδικές Εκπομπές, Κλασικές Παιδικές Σειρές.

Ντοκιμαντέρ: Χωρισμένα σε λίστες με Παγκόσμια Ιστορία, Φύση – Περιβάλλον, Ταξίδι, Ευ Ζην, Επιστήμη – Άνθρωπος, Ελληνικά Ντοκιμαντέρ, Ελληνική Ιστορία.

Εκπομπές: Επεισόδια εκπομπών της ΕΡΤ ταξινομημένα σε Ψυχαγωγία, Συνεντεύξεις, Έρευνα.

Ενημέρωση: Περιλαμβάνει λίστες με όλες τις Ενημερωτικές Εκπομπές, όλες τις Ειδήσεις και ΕΡΤ NEWS Ένθετα που αφορούν την υγεία, το περιβάλλον, την παιδεία και άλλα θέματα.

Αθλητικά: On demand θέαση αγώνων από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, τα πρωταθλήματα της Volley League και της Basket League, καθώς και επεισόδια των εκπομπών της ΕΡΤ The Game, Τζάμπολ, Auto Moto, Ο Κόσμος των Σπορ και Αθλητική Κυριακή.

Η ΕΡΤ θυμάται: Διαθέσιμα όλα τα επεισόδια από Παλιές Αγαπημένες Σειρές, Εκπομπές και Κλασικές Παιδικές Σειρές, μέσα από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ.

Βαθμολογία ERT·FLIX: 10/10

Open Hybrid

Μέσα από το Open Hybrid, ο τηλεθεατής μπορεί να παρακολουθεί On demand όλες τις εκπομπές και σειρές του Open αμέσως μετά τη ζωντανή προβολή τους. Επιπλέον, η πλατφόρμα έχει έντονο αθλητικό στοιχείο, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε σχετικό περιεχόμενο με τη χρήση των χρωματιστών πλήκτρων του τηλεκοντρόλ. Συγκεκριμένα, με την τηλεόραση συντονισμένη στο Open Beyond, πατώντας το πράσινο πλήκτρο, ο τηλεθεατής μεταφέρεται στην ενότητα της πλατφόρμας «Bet Builders by Stoiximan» για να παρακολουθήσει εκπομπές με στοιχηματικές προτάσεις. Ομοίως, με το κίτρινο πλήκτρο εμφανίζεται η ενότητα αθλητικών ειδήσεων σε 1 λεπτό, ενώ με το μπλε πλήκτρο ενεργοποιείται η θέαση σε αποκλειστικές live μεταδόσεις αγώνων από τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Αργεντινής και της Βραζιλίας. Η πλατφόρμα λειτουργεί τόσο στην επίγεια λήψη όσο και σε Enigma2 δορυφορικό δέκτη, ενώ το μενού της περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

2.Open Hybrid

Πρόγραμμα: Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα μέσα από τον ηλεκτρονικό οδηγό, εμφανίζεται η λίστα με όλα τα διαθέσιμα επεισόδιά του.

On demand: Όλες οι τελευταίες καταχωρήσεις από τα προγράμματα του σταθμού, για γρήγορη επιλογή προβολής τους.

Δελτίο Καιρού: Όλα τα δελτία πρόγνωσης που μεταδίδονται καθημερινά.

Εκπομπές: Περιλαμβάνει τα Hybrid ORIGINALS, ψυχαγωγικές εκπομπές, ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, αθλητικές εκπομπές, καθώς και πλήρεις κύκλους επεισοδίων από ξένες και ελληνικές σειρές, στις οποίες περιλαμβάνονται: Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια, Η δική μας οικογένεια, Το κόκκινο ποτάμι, Σ’ αγαπάω μεν… αλλά, Η τελευταία ώρα, Ου φονεύσεις.

Νέα: Οι τελευταίες ειδήσεις σε ξεχωριστές σελίδες.

Κανάλια: Live streaming στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς ECCLESIA TV, ΚΡΗΤΗ TV, ΘΡΑΚΗ NET και BEST TV.

Αναζήτηση: Πληκτρολογώντας 4 τουλάχιστον γράμματα, ο τηλεθεατής βρίσκει εύκολα το πρόγραμμα που ψάχνει για να παρακολουθήσει.

Βαθμολογία Open Hybrid: 8/10

ΣΚΑΪ Hybrid

Το ΣΚΑΪ Hybrid βάζει τον τηλεθεατή στον κόσμο μιας ελεύθερης, δωρεάν και διαδραστικής τηλεοπτικής εμπειρίας, κάνοντας διαθέσιμο όλο το πρόγραμμα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ όποτε εκείνος το επιθυμεί. Η πλατφόρμα λειτουργεί μέσω επίγειας λήψης και μέσω Enigma2 δορυφορικού δέκτη, με όμορφο μενού που περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

3.SKAI HYBRID

Ενημέρωση: Όλα τα δελτία ειδήσεων και όλα τα επεισόδια των ενημερωτικών εκπομπών του σταθμού.

Ψυχαγωγία: Όλα τα επεισόδια των ψυχαγωγικών εκπομπών, στις οποίες δεσπόζει το δημοφιλές reality Survivor.

Σειρές: Πλήρεις κύκλοι επεισοδίων των ελληνικών σειρών Οι Πανθέοι, Γλυκάνισος, Στοργή, Άγρια Γη, 8 Λέξεις, Θα Γίνει της Πολυκατοικίας.

Cinema: Λίστα που ανανεώνεται κατά περιόδους και αυτή την εποχή περιλαμβάνει τις ταινίες Με τη Δική σου Ανάσα, Σε Ομηρία, The Way Back.

Πρόγραμμα: Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος, με αναλυτική περιγραφή κάθε γεγονότος.

Αναζήτηση: Πληκτρολογώντας 3 τουλάχιστον γράμματα, ο τηλεθεατής βρίσκει εύκολα το πρόγραμμα που ψάχνει για να το παρακολουθήσει.

Live radio: Ζωντανή ακρόαση των ραδιοφωνικών σταθμών ΣΚΑΪ 100.3 FM και bwin ΣΠΟΡ FM 94.6.

Βαθμολογία ΣΚΑΪ Hybrid: 7/10

MEGA Play

Το MEGA Play δίνει στον τηλεθεατή, οποιαδήποτε ώρα το επιθυμεί, δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα επεισόδια των αγαπημένων σειρών του MEGA, σε εκπομπές και αποσπάσματα από το ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού, καθώς και σε αγώνες και στιγμιότυπα από το UEFA Champions League. Επιπλέον, ο τηλεθεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κλασικές αγαπημένες σειρές από την τεράστια ταινιοθήκη του σταθμού, καθώς και να ακούει τον ραδιοφωνικό σταθμό My Radio 104,6. Διαθέτει αναμφισβήτητα το πλουσιότερο περιεχόμενο από όλες τις πλατφόρμες των ιδιωτικών σταθμών και λειτουργεί και στην επίγεια λήψη και σε Enigma2 δορυφορικό δέκτη. Το μενού της περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

4.MEGA Play

Σειρές: Όλα τα επεισόδια των ελληνικών σειρών που μεταδόθηκαν πρόσφατα από το MEGA, που αυτή την εποχή είναι οι: Famagusta, Εθνική Ελλάδος, Το Ναυάγιο, Η Γη της Ελιάς, Μαύρο Ρόδο, Μαίρη Μαίρη Μαίρη, Έξαψη, Οι απαράδεκτοι.

Mega Classics: Πλήρεις κύκλοι αγαπημένων κλασικών σειρών του MEGA, που είναι ταξινομημένες σε κωμωδίες και δραματικές. Στο Παρά Πέντε, Δέκα Λεπτά Κήρυγμα, Επτά Θανάσιμε Πεθερές, Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα, Μικρομεσαίοι, Μίλα μου Βρώμικα, Εκμέκ Παγωτό, Περί Ανέμων και Υδάτων, Είμαστε στον Αέρα, Bellas TV, Ίχνη, Οι Μάγισσες της Σμύρνης, Ψίθυροι Καρδιάς, Φιλοδοξίες, Το Κόκκινο Φεγγάρι, Ένοχη Αγάπη και άλλες ακόμα αγαπημένες σειρές, σε μια λίστα που ανανεώνεται τακτικά.

Ψυχαγωγία: Όλα τα επεισόδια των ψυχαγωγικών εκπομπών που μεταδίδει το MEGA.

Δελτία Ειδήσεων: Όλα τα δελτία ειδήσεων, τα δελτία νοηματικής και τα δελτία καιρού.

Ενημέρωση: Όλα τα επεισόδια των ενημερωτικών εκπομπών του σταθμού.

Αθλητικά: Όλα τα επεισόδια των εκπομπών Super Μπάλα Live, UCL Magazine και Super Μπάλα του Σαββάτου, όλα τα δελτία αθλητικών ειδήσεων, καθώς και ολόκληροι αγώνες από το UEFA Champions League.

Podcasts: Λίστα με podcasts.

Golden Classics: Λίστα με κλασικές στιγμές MEGA σε αναβαθμισμένη ποιότητα.

Live Radio: Ζωντανή ακρόαση του ραδιοφωνικού σταθμού my radio 104,6.

Βαθμολογία MEGA Play: 9/10

Star PLAY

Το Star PLAY είναι η ψηφιακή υβριδική πλατφόρμα του καναλιού Star, η οποία λειτουργεί τόσο στην επίγεια λήψη όσο και σε Enigma2 δορυφορικό δέκτη. Μέσα από ένα πλούσιο περιεχόμενο που ανανεώνεται συνεχώς με τη «φόρτωση» όλων των νέων επεισοδίων της ημέρας, ο τηλεθεατής μπορεί να παρακολουθεί On demand τις αγαπημένες του εκπομπές οποιαδήποτε ώρα θέλει. Πιο αναλυτικά, το μενού του Star PLAY περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

5.Star PLAY

Ψυχαγωγία: Μία τεράστια βιβλιοθήκη με όλα τα επεισόδια των ψυχαγωγικών προγραμμάτων, καθώς και έξτρα υλικό από τα δημοφιλή reality παιχνίδια του Star. Διαθέσιμα τα MasterChef, Ζήνα το Βράδυ, Breakfast@Star, Αλήθειες με τη Ζήνα, Shopping Star, Cash or Trash, Τροχός της Τύχης, Stars System, First Dates, Φάρμα, Fame Story, TRACTION, Asia Express, Αποστολή, Breakfast@Star 2022-23, Αλήθειες με τη Ζήνα 2022-23, Τροχός της Τύχης 2022-23, Shopping Star 2022-23, GNTM 5, DOT, Life Is a beach, GNTM 4, GLOBETROTTERS.

Ενημέρωση: Όλα τα δελτία ειδήσεων και τα δελτία καιρού.

Σειρές: Διαθέσιμα επεισόδια από τις σειρές Στα Σύνορα και Τρία Μίλια, καθώς και πλήρεις κύκλοι από τις σειρές Έρωτας με Διαφορά, Ντετέκτιβ Μονκ και The Closer.

Starland: Τα τελευταία επεισόδια των παιδικών προγραμμάτων του σταθμού.

Ταινίες: Διαθέσιμες πληροφορίες ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών.

Πρόγραμμα: Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα μέσα από τον ηλεκτρονικό οδηγό, εμφανίζεται η λίστα με όλα τα διαθέσιμα επεισόδιά του.

Βαθμολογία Star PLAY: 7/10

Alpha Hybrid

Μία από τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα με τις πλατφόρμες υβριδικής τηλεόρασης καταλαμβάνει το Alpha Hybrid, δεδομένου ότι προσφέρει On demand πλήρεις κύκλους επεισοδίων από όλες τις σειρές του Alpha, που αποτελούν αναμφισβήτητα τον βασικό πυλώνα του προγράμματος του σταθμού. Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη μέσω επίγειας λήψης και μέσω Enigma2 δορυφορικού δέκτη, ενώ το μενού της περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

6.Alpha Hybrid

Σειρές: Όλες οι σειρές του Alpha χωρισμένες σε κατηγορίες Κωμωδία και Δράμα. Στην κωμωδία περιλαμβάνονται τα εξής: Φόνοι Στο Καμπαναριό, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, Τα Νεοκλασικά, Έλα στη θέση μου, Το σόι σου, Άσε μας ρε μαμά, Κρατάς μυστικό, Σπίτι είναι, Αστέρας Ραχούλας, Κόκκινο Νυφικό. Στην κατηγορία Δράμα περιλαμβάνονται τα εξής: Ο Γιατρός, Το προξενιό της Ιουλίας, Σασμός, Αυτή η νύχτα μένει, Ψέματα, Αμφιβολίες, Ο Σκαραβαίος, Οικογενειακές Ιστορίες, 10η Εντολή, Αστέρια στην Άμμο, Έρωτας μετά, Αγγελική, Το Τατουάζ, Η λέξη που δε λες, Σαν οικογένεια.

Ψυχαγωγία: Όλα τα επεισόδια από τα Happy Day στον Alpha, Super Katerina, Το Πιο Μεγάλο Παζάρι, Καλύτερα δε γίνεται!, Παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Ενημέρωση: Όλα τα επεισόδια των ενημερωτικών εκπομπών και όλα τα δελτία ειδήσεων του σταθμού.

Box Office: Λίστα με ταινίες On demand που ανανεώνεται τακτικά και αυτή την εποχή περιλαμβάνει τις 3 Μέρες Διορία, Snowpiercer, Αστερίξ Το μυστικό του μαγικού ζωμού, Ο Φαροφύλακας.

Αναζήτηση: Πληκτρολογώντας 3 τουλάχιστον γράμματα, ο χρήστης βρίσκει εύκολα το πρόγραμμα που ψάχνει.

Πρόγραμμα: 7ήμερος ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος.

Βαθμολογία Alpha Hybrid: 8,5/10

ANT1 Hybrid

Το περιεχόμενο του ANT1 Hybrid είναι σαφώς πιο φτωχό συγκριτικά με τις υπόλοιπες υβριδικές πλατφόρμες, δεδομένου ότι όλο το περιεχόμενο του ANT1 προσφέρεται μέσα από τη συνδρομητική πλατφόρμα streaming ANT1+, που σημαίνει ότι για να το παρακολουθήσει κάποιος πρέπει να πληρώσει! Η χρήση του ANT1 Hybrid περιορίζεται στην On demand θέαση επιλεγμένων προγραμμάτων που μεταδόθηκαν από τον ANT1 την τελευταία εβδομάδα. Και αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί τόσο μέσω επίγειας λήψης όσο και μέσω Enigma2 δορυφορικού δέκτη, ενώ το μενού της περιλαμβάνει τα εξής:

7.ANT1 Hybrid

Πρόγραμμα: Εμφανίζεται ο 7ήμερος ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος.

Live: Μετάβαση στο ζωντανό πρόγραμμα του καναλιού.

Replay: Λίστα προγραμμάτων που μεταδόθηκαν την τελευταία εβδομάδα από τον ANT1, για ετεροχρονισμένη θέαση.

Live Radio: Ζωντανή ακρόαση των ραδιοφωνικών σταθμών RYTHMOS 94.9 και easy 97,2.

Βαθμολογία ANT1 Hybrid: 5/10

BEST Hybrid & BLUE SKY Hybrid TV

Πρόκειται για τις υβριδικές πλατφόρμες των BEST TV (Καλαμάτα) και BLUE SKY (Αθήνα) αντίστοιχα, των μοναδικών περιφερειακών σταθμών της χώρας που υποστηρίζουν το HbbTV. Δεδομένου ότι οι σταθμοί αυτοί δεν λαμβάνονται από Enigma2 δορυφορικό δέκτη, οι πλατφόρμες τους λειτουργούν μόνο μέσω επίγειας λήψης.

8.BLUE SKY HYBRID TV

Στο μενού του BEST Hybrid, ο τηλεθεατής μπορεί να βρει On demand όλα τα δελτία ειδήσεων και όλα τα επεισόδια των ενημερωτικών εκπομπών του BEST TV, όλα τα επεισόδια της αθλητικής εκπομπής Κυριακή στα Σπορ, συνεδριάσεις Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εκδηλώσεις τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ υπάρχει διαθέσιμος ένας πλήρης οδηγός πλοήγησης στο πρόγραμμα του BEST TV και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας. Περιλαμβάνονται επίσης 3 κανάλια για live streaming, τα οποία προσφέρουν ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων και διάφορες εκδηλώσεις αυτοδιοικητικού, επιχειρηματικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

Το μενού του BLUE SKY Hybrid TV περιλαμβάνει όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, όλα τα επεισόδια των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών του BLUE SKY, καθώς και 7ήμερο ηλεκτρονικό οδηγό για το πρόγραμμα που μεταδίδει ο σταθμός.

Βαθμολογία BEST Hybrid: 6/10

Βαθμολογία BLUE SKY Hybrid TV: 4/10

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
 • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
 • D-Link DWA-X1850

  D-Link DWA-X1850

  Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
 • Ikusi FTD-420

  Ikusi FTD-420

  Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
 • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
 • devolo Magic 2 WiFi next

  devolo Magic 2 WiFi next

  Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...