Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29 Μαρτίου 2024 07:34

Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

Βροντερό παρών από τις εταιρείες τηλεοπτικής τεχνολογίας!

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης και Ελένη Μιχαηλίδου
REPORT ATHENS ANOIGMA 1024 ba54124f

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μαρτίου 2024. Η 3η κατά σειρά Athens Electronix έμελλε να είναι η πλέον εντυπωσιακή – τόσο από πλευράς μαζικότητας, όσο και από πλευράς πληθώρας προϊόντων – τουλάχιστον μέχρι την επόμενη…

Επαγγελματίες τεχνικοί, εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης, δικτύων και τηλεφωνίας, καταστήματα υπολογιστών, καθώς και καταστήματα με ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, τεχνικές εταιρείες, υπεργολάβοι, κατασκευαστές, System Integrators ή ακόμα και στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, επισκέφθηκαν την Athens Electronix 2024, σπάζοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας!

Περίπου 1.500 επαγγελματίες ήρθαν σε επαφή και περιηγήθηκαν στα πάνω από 50 περίπτερα των μεγαλύτερων εταιρειών από τον χώρο των συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης, δικτύων και τεχνολογίας ξενοδοχείων, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

Με τη σειρά τους, οι εκθέτες μας, μέσα από την εντυπωσιακή προετοιμασία τους, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν σε ζωντανή επίδειξη κάμερες, συναγερμούς, Headends, προϊόντα συστημάτων τηλεόρασης και δικτύου και γενικότερα, να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τα σημαντικότερα προϊόντα και τις σημαντικότερες υπηρεσίες τελευταίας κυκλοφορίας που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.

Κατά γενική ομολογία, το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό για όλους τους εκθέτες (ανεξαιρέτως ειδίκευσης), αφού στα περίπτερα όλων παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα, αυξημένο ενδιαφέρον και σημαντική επαγγελματική ανάδραση. Οι εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από το «ζωηρό» ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκατοντάδες επισκέπτες ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, ραδιοηλεκτρολόγοι, εγκαταστάτες, προμηθευτές, τεχνικοί κ.λπ., γεγονός που αποτυπώνει τις δυνατότητες που ενυπάρχουν στον ευρύτερο κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, πάνελ συζητήσεων και τεχνικά σεμινάρια, με επίλεκτες εταιρείες του κλάδου να συζητάνε για τις ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά και να παρουσιάζουν τα πιο «δυνατά» και πρόσφατα προϊόντα που διαθέτουν. Αξιοσημείωτο είναι το πάνελ ομιλιών που διοργανώθηκε με θεματολογία τα «Εργασιακά δικαιώματα στα τεχνικά επαγγέλματα», το οποίο κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και στο οποίο συμμετείχαν οι Ηλίας Κεστρίτσαλης, Πρόεδρος Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. (Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας), Γρηγόρης Αβραάμ, Πρόεδρος ΣΚΕΑ (Σύνδεσμος Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας) και Γιώργος Μοσχονάς, Πρόεδρος Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος.

Ολόκληρο το διήμερο της διεξαγωγής της Athens Electronix 2024 ο πλούσιος μπουφές, που είχε την υπογραφή της Οικογένειας Στεργίου, έγινε ανάρπαστος!

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Meet and Relax Area, ο οποίος χορηγήθηκε από την εταιρεία EDISION, τελέστηκαν εποικοδομητικές επαγγελματικές συναντήσεις και συζητήσεις με τα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών των κλάδων των συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης, δικτύων και τεχνολογίας ξενοδοχείων.

Οι κλαδικές εκθέσεις – συνέδρια Electronix διοργανώνονται από το 2016 από την εκδοτική εταιρεία Libra Press. Κάθε χρόνο η Libra Press διοργανώνει εναλλάξ τις εκθέσεις – συνέδρια Athens Electronix στην Αθήνα, Salonica Electronix στη Θεσσαλονίκη και Creta Electronix στην Κρήτη, προκειμένου να έρθει πιο κοντά στους επαγγελματίες και τεχνικούς συστημάτων τηλεόρασης, ασφαλείας και δικτύων. Όλα τα events είναι πανελλαδικά, με εκθέτες και επισκέπτες από όλη την ελληνική επικράτεια.

Xορηγοί επικοινωνίας της Athens Electronix 2024 ήταν τα περιοδικά Ψηφιακή Τηλεόραση, Security Report, Security Report Cyprus, Techmail,hxosplus, NOW,το site Τechblog και το forum SATLEO.

Η Athens Electronix 2024 τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Β.Ε.Α., του E.B.E.A., της Π.Ο.Σ.Ε.Η., του Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος, του Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. και του Σ.Ε.Κ.Η.Α.

Platinum Sponsor της Athens Electronix 2024 ήταν η Dahua Technology, Gold Sponsor η INIM Electronics, ενώ χορηγός ήταν και η Personal Security.

Η συντακτική ομάδα της διοργανώτριας εταιρείας Libra Press περιηγήθηκε στον χώρο της έκθεσης και σάς παρουσιάζει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα περίπτερα των εκθετών.

Allwan

To «ρόδι έσπασε» η εταιρεία Allwan όσον αφορά στις κλαδικές εκθέσεις της Libra Press. Η παρθενική εμφάνιση της εταιρείας συνοδεύτηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς μεγάλος αριθμός επισκεπτών γνώρισε τις πολλές και διαφορετικές λύσεις της. H Allwan από το 2013 που ιδρύθηκε, επικεντρώνεται στη διανομή επιλεγμένων τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας, ενώ συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους, με στόχο να προσφέρει στην ελληνική αγορά ανταγωνιστικές και αξιόπιστες επιλογές, στους τομείς εξειδίκευσής της. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα προϊόντα της Yeastar, που είδαμε στην Athens Electronix 2024, στη διανομή των οποίων η Allwan εξειδικεύεται – εδώ και μία δεκαετία – ως Μaster Distributor στην Ελλάδα.

ALLWAN 3

Όσον αφορά στα προϊόντα άλλων μεγάλων κατασκευαστριών, η Allwan φιλοξένησε στο περίπτερό της λύσεις της Milesight, της Yealink, της TRENDnet, της Ubiquiti, της Akuvox, της Vtech και άλλων.

Allwan, τηλ.: 216-7002406.

AstraSat

Η Astra Sat, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, «κατέβηκε» στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην Athens Electronix 2024. Η εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα έντονα στον χώρο της χονδρικής, ειδικά στην αγορά της Βορείου Ελλάδας. Όσον αφορά στα προϊόντα που παρουσίασε η AstraSat στην έκθεση, σίγουρα ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στα πεδιόμετρα X-FINDER3 και MultiTracker 3 της Amiko.

ASTRASAT 3

Επίσης, συναντήσαμε το XDG 8S2-8T, ένα compact επαγγελματικό Headend της Fracarro, με υψηλές επιδόσεις, κατάλληλο για την επεξεργασία και την κατανομή τηλεοπτικών προγραμμάτων σε ξενοδοχεία, οικισμούς camping, κρουαζιερόπλοια, δημόσια κτίρια και μεγάλα κτίρια. Το XDG 8S2-8T μπορεί να λάβει τηλεοπτικά προγράμματα από 8 ανεξάρτητα δορυφορικά transponders (DVB-S / S2 / S2X), όχι μόνο free to air, αλλά και κωδικοποιημένα χάρη στις 3 θύρες common interface που διαθέτει. Μπορεί να αναδιαμορφώσει κανάλια και να μεταδώσει σε 8 ψηφιακά multiplex DVB-T ή σε DVB-C.

AstraSat, τηλ.: 2310-784232.

Axsat

AXSAT 3

Ξεχώρισε το κόκκινο περίπτερο της Axsat στην Athens Electronix 2024! Η εταιρεία, με έτος ίδρυσης το 2001, αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους της ΝΑ Ευρώπης στον χώρο της Ψηφιακής Τηλεόρασης και Τεχνολογίας, καλύπτοντας ολοκληρωμένα όλους τους τομείς της αγοράς με προϊόντα και εξειδικευμένες υπηρεσίες και λύσεις. Στο περίπτερό της, οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων που δύναται να τους παρέχει η εταιρεία. Εστιάζοντας στις κυριότερες κατηγορίες αυτών, η Axsat μπορεί να περηφανεύεται για την κατοχή ενός πλήρους χαρτοφυλακίου όσον αφορά στα συστήματα εικόνας και ήχου, σε κεραίες και συναφή εξαρτήματα επίγειας και δορυφορικής λήψης, σε εργαλεία καλωδίων, βάσεις τηλεοράσεων, εξαρτήματα στήριξης, μίκτες, διακλαδωτές, κατανεμητές και άλλα πολλά.

Axsat, τηλ: 210-2928700.

Digital Innovations – ENSAT Technologies

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες Digital Innovations και ENSAT Technologies συμμετείχαν δυναμικά στην Athens Electronix 2024. Προωθώντας την ευρεία γκάμα λύσεων που προσφέρουν σε όλη τη χώρα – λύσεις κατάλληλες τόσο για τις μικρές εγκαταστάσεις, όσο και για τις πλέον μεγαλύτερες – οι κοι Αλέξανδρος Κουσκουμπεκάκης, ιδιοκτήτης της ENSAT Technologies, και Νίκος Γουναλάκης, ιδιοκτήτης της Digital Innovations, υποδέχτηκαν εκατοντάδες υποψήφιους συνεργάτες.

DIGITAL INNOVATIONS 3

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2017, όταν η ENSAT Technologies, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, σύνηψε συμφωνία με την ολλανδική Digital Innovations, ώστε να διαθέτει απευθείας και αποκλειστικά όλα τα προϊόντα της δεύτερης στην ελληνική αγορά, μέσω χονδρικής πώλησης. Όπως φάνηκε και στην έκθεση, στην ENSAT Technologies κάθε επαγγελματίας μπορεί να βρει τεράστια ποικιλία προϊόντων αναφορικά με τις οπτικές ίνες και να μάθει τα πάντα γύρω από την τεχνολογία Fiber to the Room.

Digital Innovations, τηλ: 0031-135073831 / ENSAT Technologies, τηλ.: 2810-244966.

FT Electronics

H FT Electronics, που δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στην εμπορία και διανομή πάσης φύσεως ηλεκτρονικών ειδών και εξαρτημάτων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, συμμετείχε δυναμικά στην Athens Electronix 2024. To «γεμάτο» με προϊόντα περίπτερο της FT Electronics προσέλκυσε τόσο τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, όσο όμως και τους λάτρεις των ψηφιακών gadget.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα προϊόντα της εταιρείας Hom-io, που είναι κατάλληλα για την πλήρη μετατροπή μίας τυπικής κατοικίας σε «έξυπνη». Ένα από τα πολλά προϊόντα που αξίζει να ξεχωρίσουμε είναι η Telecamera SmartEye 5.0 της Hom-io, που είναι πλήρως συμβατή με την εφαρμογή Hom-io και ολόκληρη τη γκάμα συμβατών προϊόντων της εταιρείας, όπως επίσης με την Alexa και το Google Home.

FT 3

Όσον αφορά σε προϊόντα πιο εξειδικευμένα στον χώρο της τηλεόρασης, για ακόμα μία φορά, η FT Electronics ανέδειξε την πλούσια ποικιλία βάσεων τηλεόρασης που διαθέτει, δικτυακό υλικό των εταιρειών Tenda και Mercusys, καλώδια, τροφοδοτικά για κάμερες, κινητά και laptop, racks, διάφορα είδη καλωδίων, τηλέφωνα, ηχεία, τηλεχειριστήρια, 3D printers κ.ά.

FT Electronics, τηλ.: 210-4834260.

IDComs

Πλήθος επισκεπτών κατέφθασε στο περίπτερο της IDComs, προκειμένου να ενημερωθεί για τι νέες τεχνολογίες της Ikusi στην ξενοδοχειακή διανομή τηλεοπτικών σημάτων και της LG στον τομέα της φιλοξενίας, να δει από κοντά τους ισχυρούς αναλυτές φάσματος της Promax, καθώς και τα νέα δικτυακά προϊόντα της Ekselans.

Στο περίπτερο της IDComs, ήταν εγκατεστημένο – σε πλήρη λειτουργία – όλο το hardware με το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε ξενοδοχεία, όπως το απόλυτο Smart HeadEnd ikusiflow για IPTV & RF διανομή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών σε ξενοδοχεία κάθε μεγέθους και μια σειρά άλλα προϊόντα της Ikusi.

IDComs 3

Σε συνεργασία με την LG Business Solutions, αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας infotainment Pro:Centric Direct και Pro:Centric Cloud για αναβαθμισμένη ξενοδοχειακή εμπειρία.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, πως χάρη στη δορυφορική λήψη που είχε εγκαταστήσει η IDComs, προχώρησε σε live επίδειξη όλων των υπηρεσιών, αλλά και των οργάνων ATLaS NG, RANGER Neo & HD RANGER Eco της Promax.

Τέλος, τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, η IDComs πραγματοποίησε 2 ημερίδες για τις τεχνολογίες Hospitality και δικτύων.

IDComs, τηλ.: 210-9852935.

Kathrein Hellas – ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

Η Kathrein εκπροσωπήθηκε επάξια στην Athens Electronix από την ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ. Τα επιβλητικά προϊόντα της Kathrein τοποθετήθηκαν σε κεντρικό διάδρομο της έκθεσης και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών και επισκεπτριών. Ξέχωρη θέση στην επίδειξη προϊόντων Kathrein κατέλαβαν οι σχετικά νέοι πολυδιακόπτες EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998.

Kathrein 3

Επιπλέον, αξίζει μία αναφορά στις νέες σειρές των ψηφιακών Headend της Kathrein, UFOpro και UFOprolite, οι οποίες προσφέρουν ευελιξία και πολυάριθμες δυνατότητες επεξεργασίας σήματος. Η προηγμένη αρχιτεκτονική τους έχει σχεδιαστεί για εξοικονόμηση χώρου, ενέργειας και πόρων, καθώς και για την κάλυψη όλων των απαιτήσεων που μπορεί να έχει ένα πλήρες δίκτυο φιλοξενίας. Κατασκευασμένα από υλικά κορυφαίας ποιότητας και διαθέτοντας συμπαγή σχεδιασμό, θέτουν υψηλά πρότυπα για τις σημερινές και αυριανές προκλήσεις στο πεδίο της τεχνολογίας επεξεργασίας σήματος.

ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ, τηλ.: 210-8230280.

Lemco

Η Lemco, με οδηγό την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη επαγγελματικών λύσεων στον χώρο του τηλεοπτικού σήματος μέσω RF, IP αλλά και οπτικών ινών, αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επαγγελματίες τεχνικούς που παρευρέθηκαν στην έκθεση. Η σειρά Headend Pro-Line, που παρουσίασε η Lemco, με τον ισχυρό πολυπλέκτη TS και τις 16x εισόδους και εξόδους, μπορεί να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων και τηλεοπτικά / ραδιοφωνικά προγράμματα σε μία μόνο μονάδα. Διαθέτει συμπαγή σχεδιασμό 1U Rack για εξοικονόμηση χώρου, καθώς και προηγμένη τεχνολογία ψύξης. Χάρη στα διπλά εξωτερικά τροφοδοτικά που είναι hot-pluggable για αντικατάσταση σε ώρα λειτουργίας, προσφέρει αξιοπιστία, υψηλή απόδοση και αυξημένη αποτελεσματικότητα. Η Pro-Line περιλαμβάνει 4 σειρές Headend, την PLF Free-To-Air (FTA) series, την PLC Common Interface (CI) series, την PLH HDMI series και την PLI IP series.

Lemco 3

Ακόμα, η Lemco επικεντρώθηκε και στην παρουσίαση των ξενοδοχειακών προϊόντων της και συγκεκριμένα της υπηρεσίας Fleex, που μετατρέπει την τηλεόραση ενός δωματίου σε έξυπνη και χαρίζει στον επισκέπτη μία σειρά από ξεχωριστές δυνατότητες. Η υπηρεσία Fleex είναι σχεδιασμένη για να καλύψει ευρεία γκάμα αναγκών ειδικά στον κλάδο της φιλοξενίας. Επιτρέπει την απρόσκοπτη προσαρμογή, ώστε να μπορούν οι χρήστες να συνδυάζουν διάφορες μονάδες και να δημιουργούν μια βέλτιστη λύση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Lemco, τηλ.: 210-2811401.

Mistral Antenna Systems

Δίπλα ακριβώς από την είσοδο του εκθεσιακού χώρου στήθηκε το περίπτερο της ελληνικής βιοτεχνίας, Mistral Antenna Systems, εταιρείας με πολύχρονη δραστηριοποίηση στην παραγωγή κεραιών και ενισχυτών τηλεόρασης, συσκευών υψηλής συχνότητας, μικτών, διακλαδωτήρων, RF modulators, φίλτρων και άλλων συναφών συσκευών για τα συστήματα τηλεόρασης.

Η Mistral Antenna Systems παρουσίασε ένα αντιπροσωπευτικό μεν, μεγάλο δε δείγμα του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Η πολυεπίπεδη κεραία UHF – TV, Magic Panel, είναι πλήρως καλυμμένη και δεν έχει μόνο το επίπεδο σχήμα των κεραιών πάνελ, αλλά διαθέτει παράλληλα και αρκετό βάθος. Η κεραία αυτή αποτελείται από έναν επίπεδο ανακλαστήρα, από ένα επίπεδο μονόπολο, έναν επίπεδο κατευθυντήρα και δύο επίπεδους κυματοδηγούς, αριστερά και δεξιά. Όλα αυτά μαζί περιλαμβάνονται σε ένα πλαστικό στεγανό κουτί ελλειψοειδούς σχήματος, με βάθος μόνο 15cm.

MISTRAL 3

Η ομάδα της Mistral Antenna Systems συμμετείχε ενεργά στην έκθεση, προσφέροντας επαγγελματική βοήθεια σε όποιον/α τη ζητούσε.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047940.

Panel TV

Η Panel TV κέρδισε τις εντυπώσεις με τα προϊόντα της, που προορίζονται για μεγάλους οργανισμούς και ξενοδοχειακές μονάδες. Ειδικά όσον αφορά σε ξενοδοχειακές λύσεις, η Panel TV έχει τη δυνατότητα να «εξοπλίσει» τον κάθε ξενοδόχο με ψηφιακά προϊόντα και λύσεις που θα καλύπτουν από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη ανάγκη του θαμώνα, ανεβάζοντας την ποιότητα διαμονής στο ξενοδοχείο – π.χ. υπενθυμίζοντας μία κράτηση ή παρέχοντας την εμπειρία παρακολούθησης IPTV.

PANEL TV 3

Μεταξύ άλλων, η διαδραστική οθόνη αφής της Clevertouch προσφέρει ζωντανή και καθαρή εικόνα 4K, ανεξαιρέτως του επιπέδου φωτεινότητας που επικρατεί στον χώρο, επιτρέπει την εύκολη και άμεση προβολή εικόνων μέσω ασύρματης σύνδεσης με κινητό, tablet και laptop, ενώ τέλος δύναται να υποστηρίξει μέχρι και τέσσερις διαφορετικές παρουσιάσεις (4-split view). Γενικότερα, όμως, η Panel TV διαθέτει στην ελληνική αγορά τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα ολοκληρωμένο Smart Meeting Room, που θα καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες ενός σεμιναρίου, παρουσίασης ή βιντεοκλήσης. Στο περίπτερο της Panel TV, συναντήσαμε, επίσης, συνεργατικά monitor αφής, επαγγελματικές κάμερες, εξαρτήματα ασύρματης παρουσίασης, βάσεις και trolleys, όπως και συστήματα έξυπνης διαχείρισης καλωδίων.

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους πολυζωνικούς ψηφιακούς πίνακες πληροφοριών Digital Infoboards, που εγκαθίστανται και μετακινούνται εύκολα, και προσφέρουν δυνατότητα συνεχόμενων αναρτήσεων ή/και προώθηση προσφορών / εκδηλώσεων. Η Panel TV προάγει επίσης διασκεδαστικές ψηφιακές λύσεις για τις μικρότερες ηλικίες, όπως διαδραστικές οθόνες παιχνιδιού.

Panel TV, τηλ.: 210-9017620.

SatStore

Η SatStore, κυπριακή εταιρεία που προμηθεύει συνδρομητικά πακέτα, δέκτες IPTV, DiSEqC, καλώδια, κεραίες TV κ.ά., παρευρέθηκε στην Athens Electronix 2024, παρουσιάζοντας τα προϊόντα που διαθέτει στη χονδρική αγορά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το Dr. HD 1000, ένα πολυλειτουργικό TV finder για μετρήσεις επίγειας, δορυφορικής και καλωδιακής ψηφιακής τηλεόρασης. Το Dr. HD 1000 υποστηρίζει DVB-S/S2, DVB-T/T2 και DVB-C bands, λειτουργεί σε εύρος συχνοτήτων 45 έως 2.350 MHz και διαθέτει έξοδο HDMI για σύνδεση σε τηλεοράσεις, οθόνες κ.ο.κ. Αναφορικά με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, αξίζει να ξεχωρίσουμε πως διαθέτει λειτουργία Sat ID, ισχυρή μπαταρία Li-Ion 3400 mAh με την εγγύηση της Panasonic και έγχρωμο πάνελ LCD 3,5 ιντσών με ανάλυση 320×240.

Ακόμα, συναντήσαμε τον αποκωδικοποιητή 4K UltraHD OTT IPTV, που είναι εξοπλισμένος με ένα νέο τηλεχειριστήριο uClan Premium v4.0 και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στο διαδίκτυο, αλλά και σε τοπικά δίκτυα και να υποστηρίζει όλες τις δυνατότητες προηγούμενων μοντέλων IPTV της μάρκας uClan. Ο αποκωδικοποιητής είναι επίσης κατάλληλος για υπηρεσίες OTT. Ως προς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, διαθέτει Linux OS, έχει ανάλυση 4K / UHD (3840×2160), υποστηρίζει τη λειτουργία ποντικιού, ραδιοφώνου, διαδικτύου και YouTube και έχει επιφάνεια OSD φιλική προς τον χρήστη.

SatStore, τηλ.: 0035-799047071.

TPLink

Πλήθος κόσμου πέρασε από το περίπτερο της TP-Link στην Athens Electronix 2024. Τα εκθέματα της εταιρείας ήταν εστιασμένα στη σειρά δικτυακών προϊόντων Omada και στα συστήματα ασφαλείας της σειράς VIGI. Όσον αφορά τη σειρά Omada, αυτή – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνει Access Points, Switches και Gateways, τα οποία δύνανται να συνδεθούν με πλατφόρμα Software Defined Networking (SDN), παρέχοντας 100% κεντρική διαχείριση cloud. Τα συστήματα Omada δημιουργούν ένα ιδιαίτερα επεκτάσιμο δίκτυο, όπου όλα ελέγχονται από μία μόνο διεπαφή και παρέχονται απρόσκοπες ασύρματες και ενσύρματες συνδέσεις, ιδανικές για χρήση σε φιλοξενία, εκπαίδευση, καταστήματα λιανικής, γραφεία και άλλα.

TP LINK 3

Όσον αφορά στη σειρά καμερών VIGI, αυτή έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή και λεπτομερή εικόνα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Στη σειρά, διαθέσιμη βρίσκεται μεγάλη γκάμα δικτυακών καταγραφικών με PoE θύρες. Όλα τα προϊόντα της σειράς είναι συμβατά με το ONVIF, έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά και με συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών. Διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως η έξυπνη ανίχνευση, η απομακρυσμένη παρακολούθηση, οι εύχρηστες διεπαφές διαχείρισης, η υψηλή ανάλυση 4Κ, ο αλγόριθμος συμπίεσης Η.265+ και οι PoE θύρες.

TP-Link Enterprise Hellas, τηλ.: 210-8022468.

Tronix

Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση της εταιρείας Tronix στην Salonica Elecronix 2023, σειρά είχε η συμμετοχή της στην Athens Electronix 2024. Σε αυτή, κέρδισε το ενδιαφέρον τεχνικών και εγκαταστατών τόσο από τον χώρο του security όσο και αυτού των τηλεοπτικών συστημάτων. Ο λόγος είναι πως η εταιρεία διατηρεί σταθερά ανοδική πορεία όσον αφορά στην προμήθεια και διανομή εξοπλισμού τηλεοπτικής λήψης και δικτυακού εξοπλισμού.

Η εταιρεία Tronix έχει συνάψει συνεργασίες με διεθνείς προμηθευτές από διάφορους κλάδους: Διαθέτει πλήρη γκάμα δικτυακού εξοπλισμού, αφού συνεργάζεται με τις εταιρείες Ubiquity, Microtik, TP-Link, Netis, ZTE, Zyxel κ.ά. Όσον αφορά στον εξοπλισμό τηλεοπτικής λήψης, διαθέτει στην ελληνική αγορά όλη την γκάμα των προϊόντων της Infomir, μαζί με τα γνωστά σε όλους Mag, τους διάσημους Linux δέκτες της VU+, καθώς και τους επίγειους και δορυφορικούς δέκτες Max. Διαθέτει, επίσης, πλήρη γκάμα από Android boxes, όπως τα Formuler και τα mlogic. Τέλος, όσον αφορά στα συστήματα συναγερμού εμπορεύεται όλους τους μεγάλους οίκους με τις Hikvision, Dahua και Ajax να είναι τα βασικά «όπλα» της στον χώρο του CCTV και των συναγερμών.

Tronix, τηλ.: 23170-03685.

Ψηφιακή Τεχνολογία

Το Μαγικό Τζάμι της εταιρείας Ψηφιακή Τεχνολογία «έκλεψε» την παράσταση σε ακόμα μία έκθεση της Libra Press. Πρόκειται για ένα φιλμ με αυτοκόλλητη τη μία του επιφάνεια, ώστε να μπορεί να εφαρμόζεται πάνω σε κάθε τζάμι (μονό, διπλό, triplex, αλεξίσφαιρο κ.λπ.). Είναι διαθέσιμο σε όλες τις πιθανές διαστάσεις και συνοδεύεται από μετασχηματιστή από 220V σε 48V και τηλεχειριστήριο. Πέρα, όμως, από το Μαγικό Τζάμι η εταιρεία επέδειξε και τις επίγειες ψηφιακές κεραίες Golden Media που διαθέτει και έρχονται σε δύο μεγέθη.

PSIFIAKI TEXNOLOGIA 3

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία εισάγει και διακινεί στην αγορά χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως δορυφορικούς και επίγειους ψηφιακούς δέκτες, υλικά και παρελκόμενα για δορυφορική και επίγεια τηλεοπτική λήψη (οικιακή και επαγγελματική), κάτοπτρα για επίγεια ή δορυφορική λήψη, συνδρομητικές κάρτες για δορυφορικούς δέκτες, οικιακές και επαγγελματικές τηλεοράσεις (ξενοδοχειακά μοντέλα), tablets και σύγχρονες ψηφιακές μικροσυσκευές, κάμερες και καταγραφικά και προϊόντα φωτισμού LED.

Ψηφιακή Τεχνολογία, τηλ.: 210-8835300.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
 • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
 • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

  Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

  Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
 • TP-Link ER706W-4G

  TP-Link ER706W-4G

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
 • Kakusiga KK-12101

  Kakusiga KK-12101

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
 • Ekselans AP 1200 W2

  Ekselans AP 1200 W2

  Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
 • Nedis TVSM6050BK

  Nedis TVSM6050BK

  Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...