Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 188
TM 523
SECURITY REPORT 151
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Μαρτίου 2023 19:34

Salonica Electronix 2023

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

SALONICA 2023 3fb3ffc1

Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Palace και αποτέλεσε «μαγνήτη» για τους τεχνικούς και τους εγκαταστάτες, όχι μόνο από την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας. Κατά γενική ομολογία, η έκθεση ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την προσέλευση να προσεγγίζει τετραψήφιο αριθμό. Ο αριθμός των επισκεπτών μάλιστα, έφτασε σε τόσο μεγάλα επίπεδα που ανάγκασε τους ανθρώπους της διοργάνωσης να «αγχωθούν» για το εάν θα φτάσουν τα υλικά της ρεσεψιόν!

Πιο αναλυτικά, η πρώτη μέρα της έκθεσης, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, κύλησε ομαλά με σημαντική μαζικότητα αποτελώντας το εφαλτήριο για την «απογείωση» της έκθεσης κατά την δεύτερη μέρα, το Σάββατο 11 Μαρτίου. Σε αυτή, πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για την πλέον μεγαλύτερη προσέλευση στα χρονικά της Salonica Electronix. Το κλίμα ήταν θετικό για όλους τους εκθέτες, οι οποίοι στο σύνολο τους φάνηκαν ικανοποιημένοι τόσο από τον αριθμό των επισκεπτών, όσο και από το μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών αυτού. Οι νέες γνωριμίες με τους βορειοελλαδίτες συνεργάτες των πάνω από 40 εταιριών που συμμετείχαν ως εκθέτες ήταν πολλές και συχνές, ενώ σε όλα τα περίπτερα (που ξεπέρασαν τα 70) παρατηρήθηκε αναβαθμισμένη κινητικότητα, ενδιαφέρον και ανάδραση. Ακόμα, θετικά πρέπει να αποτιμηθεί και η διοργάνωση σεμιναριακών ομιλιών από μερίδα εκθετών στην ειδικά διαμορφωμένη έκθεση του ξενοδοχείου. Κατά τη διάρκεια αυτών, επαγγελματίες των συστημάτων ασφαλείας, της τηλεόρασης και των δικτύων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις μεγαλύτερες εταιρείες του εκάστοτε κλάδου και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και απόψεις μαζί τους.

Πλάι στη Salonica Electronix, η επιτυχής διοργάνωση του CyberTechCon, του συνεδρίου για το Digital Transformation, το CyberSecurity και το Cloud, ανέδειξε πως δύο διαφορετικοί κλάδοι της τεχνολογίας μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Τη δεύτερη μέρα της διεξαγωγής της έκθεσης, το Σάββατο, 11 Μαρτίου, από τις 10:00 έως 17:00, στην αίθουσα Timber του Porto Palace Hotel, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από επαγγελματίες ειδικούς στα συστήματα ασφαλείας, τηλεόρασης, τηλεφωνίας και δικτύων, ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού υλικού.

Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν δύο πάνελ συζητήσεων, στα οποία συμμετείχαν οι Cosmote, Nova και Vodafone, τα οποία συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς.

Το πρώτο με τίτλο Αναπτύσσοντας τα δίκτυα FTTH – οι επόμενες κινήσεις των παρόχων, έδωσε  σε ορισμένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ τόσο των καταναλωτών, όσο και των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία υλοποίησης και εγκατάστασης μίας σύνδεσης FTTH. Στην ενότητα θα συμμετείχαν οι κύριοι Νικηφόρος Πλόσκας, Υποδιευθυντής Συντονισμού & Ελέγχου Όμιλος ΟΤΕ, Σωτήρης Γερασιμίδης, Technology & Operations Director Nova, Μάρκος Γιακουμέλος, Head of Strategy & Wholesale Business Vodafone Greece.

Το δεύτερο panel με τίτλο Η επόμενη μέρα στη συνδρομητική τηλεόραση – εξελίξεις και προβληματισμοί πραγματοποιήθηκε μια επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης και του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί το τοπίο έως σήμερα. Το πρόβλημα της πειρατείας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το panel, γι’ αυτό θα αναλυθεί εις βάθος το ίδιο το πρόβλημα και οι επιπτώσεις, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης αυτών. Συμμετέχοντες της ενότητας αυτής θα είναι η κυρία Φαίη Τσιτσιπή, Senior Manager Market Insights & Content Production COSMOTE TV, και οι κύριοι Χάρης Αντωνόπουλος, Fixed & TV Director Nova και Ανδρέας Γεωργιάδης, Pay TV Manager Vodafone Greece. Συντονιστής θα είναι, επίσης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς.
Χορηγοί της Salonica Electronix 2023 ήταν οι εταιρείες Cosmote, Dahua, Personal Security και Schneider Electric, ενώ η έκθεση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Θεσσαλονίκης.

Παρακάτω, παρατίθεται αναλυτικό αφιέρωμα όλων των εταιριών που ειδικεύονται στον τομέα των συστημάτων τηλεόρασης και συμμετείχαν ως εκθέτες στη Salonica Electronix 2023.

IDComs

Με λύσεις IKUSI, TRIAX, PROMAX για τον επαγγελματία χονδρικής

idcoms2

Η IDComs δεν έχει χάσει ούτε μία έκθεση της Libra Press. Από το 2016 μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει σε όλες τις Athens, Salonica και Creta Electronix που έχουν γίνει. Στην Salonica Electronix 2023 κατέβηκε πιο πλήρης από ποτέ αφού πλέον διαθέτει πλήρη κατάλογο χονδρικής με υλικά για κάθε εφαρμογή, μέσω των αντιπροσωπειών IKUSI, TRIAX και PROMAX που διαθέτει. Ταυτόχρονα διατηρεί την ισχυρή τεχνογνωσία που έχει στο χώρο των ξενοδοχειακών συστημάτων τηλεόρασης, ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα λύση IPTV IKUSIflow, που διαθέτει, με τις νέες οικονομικότερες λύσεις IPTV της Triax, διαθέτοντας ουσιαστικά την πιο πλήρη γκάμα IPTV Headend στην αγορά, με άκρως ποιοτικές ή ακόμη και οικονομικές προτάσεις

Τοποθετημένο σε κεντρικότατο σημείο, το περίπτερο της IDComs προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, με την ομάδα εκπροσώπησης της εταιρείας να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση προκειμένου να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους συνεργάτες και να λύσει τυχόν απορίες. Στο περίπτερο της IDComs οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν ανάμεσα σε μια σειρά από λύσεις στους τομείς των δικτύων, του Wi-Fi και φυσικά της τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα για την τηλεόραση, το περίπτερο της IDComs επικεντρώθηκε στις νέες τεχνολογικές λύσεις του IPTV δικτύου, που αφορούν συνήθως μαζικούς χώρους (όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κ.λπ.). H IDComs αποτελεί μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που ασχολήθηκε με το δίκτυο IPTV – με εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος σε 5αστερο ξενοδοχείο ήδη από το 2008 – και προσφέρει στους συνεργάτες της υποστήριξη όχι μόνο στη διαδικασία της προϊοντικής διαλογής, αλλά και στη διαχείριση του αντίστοιχου software. 

idcoms3


Αναφορικά με τα διαχειριστικά λογισμικά ξενοδοχείων, στο περίπτερο της IDComs εκτέθηκε η τελευταία λέξη των τεχνολογιών της LG και της Triax. Αρχικά, σαν επίσημος integrator της LG για την Infotainment πλατφόρμα Pro:Centric, η IDComs παρουσίασε το σύστημα της πλατφόρμας σε πλήρη λειτουργία, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες, αλλά και τους λόγους για τους οποίους αυτή βρίσκεται στην 1η θέση των προτιμήσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Επιπλέον, από πλευράς Triax, αναδείχθηκαν οι νέες τεχνολογίες TriaxCast & Triax EoC (Ethernet over Coax) και τα νέα προσιτού κόστους HeadEnds της σειράς TDcH, η εξαιρετική ευελιξία των οποίων στηρίζεται στην SCR/Unicable τεχνολογία, που προσφέρει λήψη από 16 διαφορετικά transponders που βρίσκονται σε 4 διαφορετικούς δορυφόρους, με 4 μόνο ομοαξονικά καλώδια.

Την προσοχή των εκθετών όμως, κέντρισε και η μεγάλη γκάμα προϊόντων της PROMAX (οργάνων, πεδιομέτρων, πολυμέτρων κ.ά.), και ιδιαίτερα τα mini RANGER, ATLaS NG με την οθόνη 10” και RANGER Neo 2.

Ταυτόχρονα το Σάββατο το απόγευμα η IDComs διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την τεχνολογία IPTV στα ξενοδοχεία. Είναι άξιο αναφοράς ότι η IDComs αρέσκετε στην διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, μοιράζοντας απλόχερα τεχνογνωσία στην αγορά, παρότι είναι γνωστό ότι η τεχνογνωσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με ανταγωνιστικά προϊόντα. Σχετικά με αυτό, ο κος Κυριακόπουλος έχει κατά καιρό τονίσει, ότι μέσω της διεξαγωγής σεμιναρίων, ημερίδων και webinars, η εταιρία έχει σκοπό την κατανόηση της διαρκώς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας από τους τεχνικούς του κλάδου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι πρωτοβουλίες αυτές από πλευράς IDComs αναμένεται να συνεχιστούν και θέτουν ως πρωταρχικό στόχο όχι το λανσάρισμα προϊόντων, αλλά την τεχνική υποστήριξη των επαγγελματιών.

IDComs, τηλ.: 210-9852935.

PartnerNet
Λύσεις Wi-Fi, τηλεφωνίας με ξενοδοχειακές υπηρεσίες τηλεόρασης

Μία από τις πιο πληθωρικές παρουσίες στην Salonica Electronix 2023, ήταν αυτής της PartnerNet. Το περίπτερο της ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της έκθεσης και συνάμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χάρη στα πολλά και διαφορετικά προϊόντα που διαθέτει η εταιρία.

Η PartnerΝET έχει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια και ειδικεύεται στην υψηλή τεχνολογία με πολυετή εμπειρία στα ασύρματα δίκτυα και  τις λύσεις τηλεπικοινωνίας. Η δύναμη της PartnerΝET βρίσκεται στις καινοτόμες ιδέες της και την πολυετή εμπειρία της στην αγορά τεχνολογίας. Η εταιρεία έχει βραβευθεί με κορυφαίες πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τεχνολογίας παγκοσμίως.

Εκπροσωπεί μια σειρά καινοτόμων προϊόντων κορυφαίων οίκων ICT παγκοσμίως, όπως: Grandstream, Alcatel, Htek, BeroNet, Patton, Allo, BroXnet, Seqrite, Storagevault, Char, Ruijie Networks, κ.ά., παρέχοντας ισχυρά εργαλεία για πιο αποτελεσματική και αποδοτική επιχείρηση.

partnernet2

Το περιοδικό μας επισκέφτηκε το stand της PartnerNET στην Creta Electronix 2022 και συνομίλησε με τον CEO της εταιρείας, Angelo Gentili, για τα νέα Wi-Fi router της Grandstream, τα Access Points και τα Switch της Alcatel, τις δικτυακές συσκευές της BroxNET και φυσικά, τα ολοκαίνουρια δικτυακά προϊόντα της Ruijie Networks, που όπως τόνισε ο κος Gentili θα απασχολήσουν έντονα την αγορά το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα στην έκθεση Salonica Electronix 2023, η PartnerNET παρουσίασε και μία υπηρεσία – έκπληξη για την αγορά της ξενοδοχειακής τηλεόρασης. Πρόκειται για μια ενιαία λύση που περιλαμβάνει Ψηφιακή Σήμανση με ενσωματωμένη IPTV, διαδραστική πύλη IPTV και VoD, τηλεόραση IPTV, live streaming, κωδικοποίηση HD χαμηλής καθυστέρησης, media video player, εφαρμογή πολυμέσων για φορητές συσκευές και κράτηση δωματίου. Είναι ειδικά σχεδιασμένο όχι μόνο για ξενοδοχεία, αλλά και για αθλητικά στάδια, τραπεζικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, πανεπιστημιακές σχολές και ναυτιλιακές εγκαταστάσεις. Όσοι ενδιαφέρεστε δείτε περισσότερα στο σχετικό video στο κανάλι του περιοδικού στο youtube, με την ομιλία του κου Gentili στην Salonica Electronix 2023.

partnernet3

PartnerNet, τηλ.: 210-710000

Tronix
Security και Δορυφορικά στην ίδια στέγη

Από την Salonica Elecronix 2019 είχε να κατέβει η εταιρία Tronix σε έκθεση και σίγουρα η συμμετοχή της στην Salonica Electronix 2023, είναι άκρως πληθωρική. Η εταιρία έχει κάνει μια πραγματική ανάπτυξη στα συστήματα συναγερμού, αφού εμπορεύεται όλους τους μεγάλους οίκους. Hikvision, Dahua, Ajax είναι τα βασικά όπλα της Tronix στο χώρο του CCTV και των συναγερμών. Ταυτόχρονα η εταιρία διαθέτει πλήρη γκάμα δικτυακού εξοπλισμού, αφού διαθέτει προϊόντα από τις εταιρίες Ubiquity, Microtik, TP-Link, Netis, ZTE, Zyxel κ.ά.

TRONIX2

Εκεί όμως που πραγματικά κάνει την διαφορά είναι στο εξοπλισμό τηλεοπτικής λήψης. Διαθέτει στην ελληνική αγορά όλη την γκάμα των προϊόντων της Infomir, μαζί με τα γνωστά σε όλους Mag, τους διάσημους Linux δέκτες της VU+, καθώς και τους επίγειους και δορυφορικούς δέκτες Max. Διαθέτει επίσης, πλήρης γκάμα από android box, όπως τα Formuler και τα mlogic.

015a8fd1 5849 4bd3 a19d cae1cf568ad8

Όσο αφορά το ενισχυτικό υλικό στην Tronix συναντήσαμε τους κεντρικούς και ιστού ενισχυτές της βελγικής Anttron, κάτοπτρα και κεραίες της εταιρίας Fuba, βάσεις TV, ομοαξονικά καλώδια και όλη την γκάμα των παρελκομένων που χρειάζονται.

Η εταιρία Tronix είναι μία πλήρως ανταγωνιστική εταιρία είτε αφορά το Security, είτε τα δορυφορικά, αφού συγκεντρώνει όλες τις μεγάλες μάρκες και των δύο χώρων, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες της να τα έχουν όλα από τον ίδιο προμηθευτή.

TRONIX3

Tronix, τηλ.: 23710-03685.

Mistral
Κεραίες και τηλεοπτικό υλικό made in Greece

mistral1

Η ελληνική βιοτεχνία Mistral Antenna Systems, έχει συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις Athens, Salonica και Creta Electronix, παρουσιάζοντας πάντα ότι πιο νέο διαθέτει από την πολύ μεγάλη γκάμα των προϊόντων της. Το πέρας του Lockdown βρήκε την ελληνική βιοτεχνία ιδιαίτερα δραστήρια, αφού ξεκίνησε να επανασχεδιάζει ή να παράγει νέες σειρές προϊόντων κεραίας και ενισχυτή, με νέα βελτιωμένα χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες και σε διάφορες εκδόσεις για να εξυπηρετήσουν διαφορετικές εφαρμογές.

mistral2

Στην Salonica Electronix 2023 η Mistral κατέβασε ένα αντιπροσωπευτικό μεν, μεγάλο δε δείγμα του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Τα βασικά προϊόντα που ξεχώρισαν ήταν οι νέες κεραίες τηλεόρασης της εταιρείας, οι οποίες παρέχουν ποιοτική λήψη έως το κανάλι 48, απορρίπτοντας τα σήματα παρεμβολών 4G και 5G. Οι κεραίες αυτές διαχωρίζονται σε ακάλυπτου και καλυμμένου διπόλου. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις δεύτερες, οι οποίες διαθέτουν τη δυνατότητα συγκράτησης του νερού (βροχή, χιόνι, υγρασία) μακριά από το δίπολο, με ευτυχές αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των απωλειών σήματος και την αποφυγή της απορρύθμισης της ιδιοσυχνότητας του διπόλου.

Μερικές κεραίες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση και αξίζουν την προσοχή μας είναι οι παρακάτω:

Special mini antenna: Πρόκειται για μία εξωτερική κεραία μικρού μεγέθους, τεχνολογίας ενός διπόλου και τριών στοιχείων λήψης (τύπου Yagi), ιδανική για μέσα και έξω από την πόλη με βασικό της πλεονέκτημα την περιστρεφόμενή της βάση που εξασφαλίζει ευκολότερη ευθυγράμμιση με τους αναμεταδότες.

Magic Panel antenna: Πρόκειται για μια κεραία πάνελ, πλήρως καλυμμένη, η οποία δεν έχει μόνο το επίπεδο σχήμα των κεραιών πάνελ, αλλά διαθέτει παράλληλα και αρκετό βάθος. Η κεραία αυτή αποτελείται από έναν επίπεδο ανακλαστήρα, από ένα επίπεδο μονόπολο, έναν επίπεδο κατευθυντήρα και δύο επίπεδους κυματοδηγούς, αριστερά και δεξιά. Το εύρος λήψης της Magic Panel είναι στα κανάλια 21-48, με ισχυρή απόρριψη στα σήματα 5G. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, ο λοβός απολαβής που δημιουργείται είναι αρκετά στενός, παρέχοντας ικανοποιητική απολαβή – UHF 8dBi, VHF -10dBi, FM -15dBi – και λήψη μόνο από εμπρός. Διαθέτει μπράτσο 14 εκατ. για στήριξη σε τοίχο ή ιστό, εποξικό μετασχηματιστή προσαρμογής με βύσμα F με στεγανό κάλυμμα, ενώ μπορεί να περιστραφεί σχεδόν 360°. Διατίθεται σε λευκή και μαύρη απόχρωση.

Επιπρόσθετα, από τις κεραίες που εκτέθηκαν στην Salonica Electronix «διακρίθηκε» και η Julia, η μόνη κεραία δωματίου ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Η εσωτερική αυτή κεραία τηλεοράσεως περιλαμβάνει δύο αναδιπλούμενα δίπολα και έναν πολύ καλό προενισχυτή στο εσωτερικό της. Αξιοσημείωτο είναι ότι δέχεται τάση τροφοδοσίας από 3 διαφορετικές πηγές, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φορητή κεραία. Ο ενσωματωμένος ενισχυτής της Julia είναι από τις συσκευές με τεχνολογία πολύ χαμηλού θορύβου που παράγει η Mistral Antenna Systems.

mistral3

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047939.

FT Electronics
Λύσεις
smart home και υλικά εξοπλισμού καταστημάτων

ft1

H FT Electronics, που δραστηριοποιείται εδώ και 19 χρόνια στην εμπορία ηλεκτρονικών ειδών και τηλεπικοινωνιακού υλικού, συμμετείχε δυναμικά στην Salonica Electronix 2022.
Στο περίπτερο της FT Electronics είδαμε τα προϊόντα της εταιρείας Hom-io που είναι κατάλληλα για τη μετατροπή της κατοικίας σε έξυπνη, βάσεις τηλεοράσεων, δικτυακό υλικό των εταιρειών Tenda και Mercusys, καλώδια, τροφοδοτικά για κάμερες, κινητά & laptop, RACK, διάφορα είδη καλωδίων για κάμερες, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηχεία, τηλεχειριστήρια, 3D printers κ.ά.

ft2

Από αυτά ξεχωρίζουμε:

• Τη βάση τηλεόρασης LCD 6040 της Br@cket, κατάλληλη για τηλεοράσεις 37”- 70”. Η βάση διαθέτει ενσωματωμένο αλφάδι που προσδίδει τη δυνατότητα οριζόντιας κίνησης από -15 έως 15 μοίρες, ενώ το μέγιστο βάρος φορτίου που μπορεί να κρατήσει είναι 45 κιλά με απόσταση από τον τοίχο 62 χιλιοστών.

ft3

• Την πρόσθετη εξωτερική μονάδα θυροτηλεόρασης Wirebell Hom-io, με μεταλλική θήκη και φωτιζόμενο πλήκτρο κλήσης, ηχείο, κάμερα με IR LEDs για νυχτερινή όραση, ευρυγώνιο φακό και αδιάβροχη προστασία επιπέδου IP65.

ft4

FT Electronics, τηλ.: 210-4834260.

Astra Sat
Δορυφορικά, Τηλεοπτικά και
Security για κάθε επαγγελματία

ASTRASAT1

Η εταιρεία Astra Sat με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα έντονα στο χώρο της χονδρικής, ειδικά όσο αφορά την αγορά της Βορείου Ελλάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κατά βάσει Μακεδόνες επισκέπτες της έκθεσης, να την γνωρίζουν πολύ καλά και να μην παραλείψουν να περάσουν από το περίπτερο της. Εκτός βέβαια από τους Μακεδόνες τεχνικούς στο περίπτερο της Astra Sat συναντήσαμε και τον κο Στεφανάκη από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και το σημαντικότερο, τον ιδρυτή της εταιρίας κο Σωκράτη Βυζαρέλη, έναν πραγματικό δάσκαλο για εμάς τους νεώτερους κυρίως όσο αφορά την εγκατάσταση μεγάλων κινητών κατόπτρων. Εκείνα τα δύσκολα πρώτα χρόνια της δορυφορικής τηλεόρασης, ο κος Σωκράτης ήταν ο μόνος στην Θεσσαλονίκη και ένας από τους λίγους στην Ελλάδα που γνώριζαν τα μυστικά των μεγάλων κινητών κατόπτρων που χρησιμοποιούσαμε για να κατεβάζουμε τα D2-MAC κανάλια και τον αποκλίνων δορυφόρο που έβγαινε η Nova (Filmnet).

astrasat2

Όσο αφορά τα προϊόντα που παρουσίασε στην έκθεση η Astra Sat σίγουρα ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στη νέα σειρά CCTV υλικών της Amiko. Κάμερες ενσύρματες ή Wi-Fi, κάμερες με solar panel, κάμερες bullet ή dome, αλλά και υλικά θυροτηλεόρασης ήταν τα νέα προϊόντα της Amiko που είδαμε από κοντά στην Salonica Elecronix.

Ταυτόχρονα είδαμε τις κεραίες και το τηλεοπτικό υλικό των εταιριών ENGEL και Fracarro, τους δορυφορικούς δέκτες και τις κάμερες Redline, των τηλεοπτικών προϊόντων Arli, καθώς και των προϊόντων ηλεκτροκίνησης YOUIN. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε λύσεις κατάλληλες για ξενοδοχεία, όπως είναι τα ξενοδοχειακά συστήματα LEMCO TV.

astrasat3

Astra Sat, τηλ.: 2310-784232.

Lemco
Υβριδικά
headends και υπηρεσίες τηλεόρασης για ξενοδοχεία!

lemco1

Η Lemco, που κοντά 40 χρόνια πρωτοστατεί στον χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής εξοπλισμού μετάδοσης και διανομής τηλεοπτικών σημάτων, δεν μπορούσε να λείπει από την Creta Electronix 2022. Με οδηγό την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη επαγγελματικών λύσεων στον χώρο του τηλεοπτικού σήματος μέσω RF, IP αλλά και οπτικών ινών, αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επαγγελματίες τεχνικούς που παρευρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

lemco2

Στην Salonica Electronix 2023, η Lemco επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των ξενοδοχειακών προϊόντων της και συγκεκριμένα στην υπηρεσία Flix, που μετατρέπει την τηλεόραση ενός δωματίου σε έξυπνη και χαρίζει στον επισκέπτη μια σειρά από υπηρεσίες, καθώς και στην υβριδική σειρά των Headends της, τα οποία εκτός από έξοδο RF, διαθέτουν και έξοδο IPTV.

lemco3

Lemco, τηλ.: 210-2811401.

Accordia
Νέα καλώδια για νέες αγορές!

accordia1

Με εκατοντάδες εκατομμύρια μέτρα καλωδίων στο ενεργητικό της και με τεχνογνωσία που αυξάνεται συνεχώς καθώς ανταγωνίζεται μεγάλους διεθνείς παραγωγούς, η Accordia συνεχίζει σήμερα με ακόμα υψηλότερους στόχους. Επανασχεδιάζει τα καλώδιά της ώστε να είναι πιο ασφαλή με καλύτερη αντίδραση στη φωτιά. Χρησιμοποιεί νέα υλικά, όπως Low Smoke Halogen Free και πλαστικά υψηλών θερμοκρασιών. Αναπτύσσει νέες κατηγορίες καλωδίων για εφαρμογές σε έξυπνα κτίρια, συστήματα πυρασφάλειας και αυτοματισμών, Broadcast Sdi. Πετυχαίνει νέες πιστοποιήσεις, όπως B2ca και KNX, ανοίγει νέες αγορές στην Ασία και ανανεώνει την εταιρική της ταυτότητα!
Η εταιρία συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη έκθεση Salonica Electronix 2023. Η Accordia, μετονομασία της ιστορικής ΒΙΟΚΑΛ, παρουσίασε τα πιστοποιημένα από τον οργανισμό KNX καλώδια της Accordia και ιδιαίτερα αυτά των σειρών ‘Pyrolink’ και ‘HyperShield’ που εγγυώνται την καλύτερη δυνατή σύνδεση σε συστήματα πυροπροστασίας. Ταυτόχρονα παρουσίασε τις τεχνολογίες ‘AllWeather’ και ‘HyperShield’ που υιοθετούνται για να προστατεύουν τα καλώδια από την υγρασία και τις εγκαταστάσεις από εξωτερικές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.


Accordia, τηλ.: 2310-787202.

SATSTORE
Το
Dr. HD 1000 στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

SATSTORE1

Η κυπριακή εταιρία SATSTORE μετά την Creta Electronix, παραβρέθηκε και στην Salonica Electronix 2023, παρουσιάζοντας στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας, το πολυλειτουργικό Sat Finder,  Dr. HD 1000. Το Dr. HD 1000 υποστηρίζει DVB-S/S2, DVB-T/T2 και DVB-C bands, κάτι που το καθιστά ιδανικό για μετρήσεις επίγειας, δορυφορικής και καλωδιακής ψηφιακής τηλεόρασης. Λειτουργεί σε εύρος συχνοτήτων 45 έως 2350 MHz και διαθέτει έξοδο HDMI για σύνδεση σε τηλεοράσεις, οθόνες κ.ο.κ. Αναφορικά με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, αξίζει να ξεχωρίσουμε πως διαθέτει λειτουργία Sat ID για αυτόματη αναγνώριση του δορυφόρου και της τροχιακής του θέσης για ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εργασία, ισχυρή μπαταρία Li-Ion 3400 mAh με την εγγύηση της Panasonic και έγχρωμο LCD 3,5 ιντσών πάνελ με ανάλυση 320×240.

SATSTORE, τηλ.: 0035-799047071.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Μαγικό Τζάμι που έκλεψε την παράσταση

PSIFIAKH1

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ «έκλεψε» την παράσταση με το Μαγικό Τζάμι. Πρόκειται για ένα φιλμ με αυτοκόλλητη τη μία του επιφάνεια, ώστε να μπορεί να εφαρμόζεται πάνω σε κάθε τζάμι (μονό – διπλό – triplex – αλεξίσφαιρο κ.λπ.). Είναι διαθέσιμο σε όλες τις πιθανές διαστάσεις και συνοδεύεται από μετασχηματιστή από 220V σε 48V και τηλεχειριστήριο. Πέραν αυτού, η εταιρεία εισάγει και διακινεί στην αγορά χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως δορυφορικούς και επίγειους ψηφιακούς δέκτες, υλικά και παρελκόμενα για δορυφορική και επίγεια τηλεοπτική λήψη (οικιακή και επαγγελματική), κεραίες και κάτοπτρα για επίγεια ή δορυφορική λήψη, συνδρομητικές κάρτες για δορυφορικούς δέκτες, οικιακές και επαγγελματικές τηλεοράσεις (ξενοδοχειακά μοντέλα), tablets κ.ά.

psifiakh2

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, τηλ.: 210-8835300.

Netacmion

Τα πάντα για το ξενοδοχείο!

NETACMIION1

Η Netacmion συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση Salonica Electronix 2023. Η Netacmion είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην ξενοδοχειακή αγορά, παρέχοντας λύσεις τεχνολογίας για κάθε ξενοδοχείο. Είναι συνεργάτης της LG Electronics όσο αφορά τις ξενοδοχειακές τηλεοράσεις, και διακρίνεται στην τοποθέτηση συστημάτων Wi-Fi και τηλεόρασης στα ξενοδοχεία. Παρέχει λύσεις διανομής περιεχομένου μέσω ομοαξονικού ή οπτικής ίνας ή συνδιασμού και των δύο, υπηρεσίες Digital Signage, καθώς και υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet στα δωμάτια. Είναι σε θέση να παρέχει και υπηρεσίες αυτοματισμού, ενώ διαθέτει έξυπνες κλειδαριές, συστήματα access control και RFID για την πρόσβαση των επισκεπτών στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου. Τέλος, μέσα από την συνεργασία της με υλικά της Dahua, παρέχει και υπηρεσίες CCTV και monitoring, ενώ μέσα από την συνεργασία της με την εταιρία Lemco παρέχει την υπηρεσία Flix, καθώς και τα compact headend της εταιρίας.

NETACMION2

Netacmion, τηλ.: 2313-098650.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Fracarro D-Matrix 4S FTA
Δεν γίνεται να αφήσετε τους φιλοξενούμενούς σας χωρίς τηλεόραση. Η ιταλική Fracarro έρχεται να δώσει τη λύση με το νέο Compact Headend D-Matrix 4S FTA, το οποίο προορίζεται για σύνδεση σε τηλεοράσ...
AVM FRITZ!Fon X6
Το FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4” υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να βλέ...
Solray S01C, S02B & S03C Series
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέες παραλαβές προϊόντων που περιλαμβάνουν σειρές φωτιστικών LED της Solray. Πρόκειται για πλήρως ανεξάρτητα συστήματα φωτισμού που αποτελούνται από προβολέα...
TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Fracarro PAS4117101
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PAS4117101 της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο εξωτερικού χώρου, με τριπλή θωράκιση, διάμετρο 6,...
Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U30 Split
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
AVM FRITZ!Box 4060
Το FRITZ!Box 4060 είναι ένα γρήγορο ασύρματο tri-band router με Wi-Fi 6, που εξασφαλίζει κορυφαίες ταχύτητες στο Wi-Fi δίκτυό σας. Χάρη στην ευρεία γκάμα επιλογών σύνδεσης, το FRITZ!Box 4060 μπορε...
Τηλεχειριστήρια τύπου original από την KAL Electronics
Αλλάξτε το παλιό τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σας με ένα από τα τηλεχειριστήρια αντικατάστασης της KAL Electronics! Πρόκειται για τηλεχειριστήρια τύπου original, τα οποία δεν χρειάζονται προγραμματι...
TP-Link EAP625-Outdoor HD AX1800
Μεγιστοποιήστε τη συνδεσιμότητά σας με το TP-Link EAP625-Outdoor HD AX1800 Wi-Fi 6 Access Point, το οποίο έχει κατασκευαστεί τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους. Απολαύστε εκπληκτ...
Fracarro PAS4117101
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PAS4117101 της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο εξωτερικού χώρου, με τριπλή θωράκιση, διάμετρο 6,...
Γιατί πρέπει να αλλάξετε τον παλιό σας αναλυτή φάσματος Promax
Καθώς οι τεχνολογίες εκπομπής γενικότερα εξελίσσονται, θα πρέπει αντίστοιχα να ανανεώνονται και τα όργανα μέτρησης, προκειμένου να συμβαδίζουν τουλάχιστον με κάποια βασικά χαρακτηριστικά, όπως ταχ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...