DIABASTE DWREAN DIG 176
techmail
SECURITY REPORT 139
anga2023
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

25 Απριλίου 2023 09:12

Sat Apps για συσκευές iOS και Android

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για στόχευση δορυφορικού κατόπτρου

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
ANOIGMA2 e8a8a1c1

Οι λάτρεις των δορυφορικών λήψεων συνηθίζουν να επισκέπτονται συχνά την ταράτσα, με σκοπό να στοχεύουν με τα «πιάτα» τους νέες τροχιακές θέσεις. Η σωστή ευθυγράμμιση του κατόπτρου με τη θέση, την κατεύθυνση και τη γωνία ενός δορυφόρου επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός πεδιόμετρου ή ενός ψηφιακού μετρητή σήματος. Επειδή όμως δεν είναι πάντα εφικτό να έχουν όλοι στη διάθεσή τους ένα τέτοιο όργανο, τη λύση έρχονται να τη δώσουν έξυπνες εφαρμογές που έχουν αναπτυχτεί ειδικά για smartphone – tablets και στο άρθρο που ετοιμάσαμε παρουσιάζουμε τα καλύτερα δωρεάν Sat apps για τους κατόχους φορητών συσκευών με λογισμικά iOS και Android.

Οι δωρεάν αυτές εφαρμογές βοηθούν τους χρήστες να στοχεύουν με ακρίβεια τα κάτοπτρά τους σε διάφορους εμπορικούς τηλεοπτικούς δορυφόρους, δείχνοντας στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου τις παραμέτρους τοποθεσίας, γωνίας με το έδαφος, γεωγραφικού πλάτους, κατεύθυνσης και άλλων στοιχείων. Επιπλέον, προσφέρουν μια εικονική πυξίδα που βοηθάει ενεργά τους χρήστες να ευθυγραμμίσουν το κάτοπτρο με τον δορυφόρο. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές διαθέτουν επίσης προβολή AR που δημιουργεί επαυξημένη πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας την πίσω κάμερα του τηλεφώνου. Στη διεπαφή επαυξημένης πραγματικότητας, εμφανίζουν έναν εικονικό δορυφόρο που επισημαίνει την τροχιά και τη θέση του επιλεγμένου δορυφόρου. Εκτός από την ευθυγράμμιση του κατόπτρου με έναν δορυφόρο, οι εφαρμογές αυτές βοηθούν επίσης τους χρήστες στη σωστή στερέωση της κεραίας τους στο έδαφος.

Satellite Pointer – (iOS & Android)

1. Satellite Pointer

Το Satellite Pointer είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθάει να εγκατασταθεί εύκολα το δορυφορικό κάτοπτρο. Ο χρήστης κατευθύνει τη συσκευή του στον ουρανό και κοιτάζει σε λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας τους γεωστατικούς δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη. Παρέχεται πρόσβαση σε μια ενημερωμένη βάση δεδομένων με περισσότερους από 200 δορυφόρους, με δυνατότητα επιλογής ανίχνευσης για τη διευκόλυνση της αναζήτησης. Μόλις επιλεγεί ένας δορυφόρος, ο χρήστης θα μπορεί να διαβάσει μια σειρά από πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την εγκατάστασή του, όπως η γεωγραφική ζώνη, το γεωγραφικό μήκος, οι διαθέσιμες συχνότητες ζώνης, το αζιμούθιο, η ανύψωση και οι γωνίες πόλωσης, όπως υπολογίζονται με βάση την τοποθεσία του. Επιπλέον, η έκδοση PRO προσφέρει ένα εργαλείο ευθυγράμμισης τεσσάρων βημάτων για τη σωστή εγκατάσταση του κατόπτρου.

DishPointer (Satellite Finder) – (iOS & Android)

2. DishPointer Satellite Finder

Το DishPointer βοηθάει στην ευθυγράμμιση του δορυφορικού κατόπτρου με μεγάλη ακρίβεια σε ελάχιστο χρόνο, χάρη στη λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας. Ακολουθώντας τα 9 βήματα της εφαρμογής, ο χρήστης θα εγκαταστήσει με επιτυχία το πιάτο του μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Δεν χρειάζεται πλέον γυροσκόπιο για χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς τα smartphone επωφελούνται από το συνδυασμό των δεδομένων του επιταχυνσιόμετρου και του μαγνητόμετρου. Το DishPointer ενσωματώνει επίσης μια μονάδα για τον υπολογισμό της μαγνητικής απόκλισης και την αντιστάθμιση του σφάλματος μεταξύ μαγνητικού βορρά και γεωγραφικού βορρά, κάτι που βοηθάει στην εμφάνιση της σωστής κατεύθυνσης. Χάρη στους αισθητήρες του smartphone (πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο), η εφαρμογή εμφανίζει τον δορυφόρο-στόχο στο διάστημα για να επιλεγεί καλύτερα η θέση της κεραίας και να διασφαλιστεί η απουσία οποιουδήποτε εμποδίου (τοίχος, δέντρο κ.λπ.). Χρησιμοποιεί επίσης GPS για να εμφανίζει την εκάστοτε τοποθεσία σε έναν χάρτη και στη συνέχεια να εμφανίζει την κατεύθυνση του δορυφόρου-στόχου από την τοποθεσία. Η πυξίδα διαθέτει ηχητικό σήμα που καθοδηγεί τον προσανατολισμό της κεραίας σύμφωνα με την επιτάχυνση των μπιπ, έτσι ώστε ο χρήστης να μη χρειάζεται να κοιτάζει συνέχεια την οθόνη του τηλεφώνου, ενώ το επιταχυνσιόμετρο χρησιμοποιείται για να ελέγξει ότι η στήριξη του κατόπτρου είναι κάθετη.

SatFinder Lite – (iOS & Android)

3. SatFinder Lite

Το SatFinder Lite είναι ένα ακόμα εργαλείο για τον εντοπισμό δορυφόρων τηλεόρασης και την ευθυγράμμιση δορυφορικών κατόπτρων. Χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του τηλεφώνου για να ανιχνεύσει τη φυσική του θέση και υπολογίζει το αζιμούθιο και την ανύψωση που πρέπει να εφαρμόζονται στη δορυφορική κεραία. Ο χρήστης χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου για προβολή επαυξημένης πραγματικότητας, που εμφανίζει εικονίδια δορυφόρων στις θέσεις όπου είναι τοποθετημένοι στον ουρανό. Αποκτάει έτσι μια ρεαλιστική άποψη του ορίζοντα που τον βοηθάει να βεβαιωθεί ότι υπάρχει οπτική επαφή, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν φυσικά εμπόδια, όπως κλαδιά δέντρων ή κορυφές σπιτιών, μεταξύ του δορυφορικού πιάτου και του ίδιου του δορυφόρου. Και με ένα απλό άγγιγμά του στην οθόνη, μπορεί να αποθηκεύσει ένα screenshot της προβολής επαυξημένης πραγματικότητας.

SatFinder – (iOS & Android)

4. SatFinder

Το SatFinder είναι ένα εργαλείο που βοηθάει το χρήστη να ρυθμίσει το δορυφορικό του πιάτο, δίνοντας αζιμούθιο, ανύψωση και κλίση LNB για την τοποθεσία του (με βάση το GPS) και τον επιλεγμένο δορυφόρο από τη λίστα. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται τόσο ως αριθμητικά δεδομένα, όσο και ως γραφικά στους χάρτες Google. Έχει επίσης ενσωματωμένη πυξίδα που τον βοηθάει να βρει το σωστό αζιμούθιο του δορυφόρου. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας για να δείξει πού βρίσκεται ο δορυφόρος σε προβολή κάμερας.

SatFinder 3D Augmented Reality – (iOS & Android)

5. SatFinder 3D Augmented Reality

Το SatFinder 3D βοηθάει τον εγκαταστάτη να βρει την κατεύθυνση του δορυφόρου που επιθυμεί, επιλέγοντάς τον απλά μέσα από τη διαθέσιμη λίστα, πατώντας το κουμπί «AR» και ορίζοντας τον τύπο πιάτου offset ή prime. Η εφαρμογή SatFinder 3D δείχνει ένα τρισδιάστατο μοντέλο δορυφορικού πιάτου που είναι στραμμένο προς τα δεξιά στον επιθυμητό δορυφόρο. Ο χρήστης μπορεί να στρέψει την κάμερα της συσκευής του στον τοίχο του σπιτιού του και να ρίξει μια ματιά στην κατεύθυνση του μοντέλου τρισδιάστατου πιάτου. Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού «AR» από το παράθυρο λίστας δορυφόρων και στρέφοντας τη συσκευή του προς τον ουρανό, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί όλους τους διαθέσιμους δορυφόρους για την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια βάση δεδομένων με αναμεταδότες (συχνότητες) όλων των δορυφόρων TV/RADIO στον κόσμο κι έτσι ο χρήστης μπορεί εύκολα να βρίσκει τις παραμέτρους ενός δορυφόρου.

SatCatcher – (iOS & Android)

6. SatCatcher

Η εφαρμογή SatCatcher απλοποιεί την ευθυγράμμιση και την εγκατάσταση του δορυφορικού κατόπτρου. Είναι ένας δορυφορικός ανιχνευτής και δείκτης κατόπτρων, που βοηθάει τον προσανατολισμό της κεραίας σε οποιονδήποτε δορυφόρο. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας, η εφαρμογή αυτή εμφανίζει το δορυφόρο-στόχο στο διάστημα για να επιτρέψει στο χρήστη να επιλέξει καλύτερα τη θέση της κεραίας του και να εξασφαλίσει την απουσία οποιουδήποτε εμποδίου (τοίχος, δέντρο κ.λπ.). Το SatCatcher χρησιμοποιεί επίσης το GPS του τηλεφώνου για να δείξει την τοποθεσία του σε έναν χάρτη και δείχνει την κατεύθυνση του δορυφόρου από την τρέχουσα τοποθεσία. Διαθέτει πυξίδα η οποία συνοδεύεται από ένα ηχητικό σήμα που βοηθάει τον προσανατολισμό του κατόπτρου σύμφωνα με την επιτάχυνση των μπιπ ή το βέλος της, καθώς και επιταχυνσιόμετρο που χρησιμοποιείται για να επαληθεύσει ότι ο ιστός της κεραίας είναι κάθετος.

Sat pointer – (iOS)

7. Sat pointer

Το Sat pointer έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το χρήστη να κατευθύνει το κάτοπτρό του στον δορυφόρο που επιθυμεί, παρέχοντάς του πρόσβαση σε μια λίστα με περισσότερους από 400 δορυφόρους. Μόλις επιλέξει ένα δορυφόρο, θα μπορεί να διαβάσει τον αριθμό των πληροφοριών που είναι απαραίτητες για την εγκατάστασή του, όπως τη γεωγραφική του ζώνη (περιοχή/χώρα), τη θέση του (Ανατολικό ή Δυτικό γεωγραφικό μήκος), την ανύψωση και το αζιμούθιο του κατόπτρου, όπως υπολογίζονται με βάση την τοποθεσία. Διαθέτει επιλογή αναζήτησης για γρήγορη εύρεση, καθώς και δυνατότητα προσθήκης προσαρμοσμένων δορυφόρων.

Satellite Spotter & Weather – (Android)

8. Satellite Spotter Weather

Με τη χρήση της εφαρμογής Satellite Spotter & Weather, ο χρήστης βρίσκει το δορυφόρο και λεπτομερείς πληροφορίες για την ανύψωση και το αζιμούθιο που βοηθούν στη σωστή ευθυγράμμιση και γωνία του κατόπτρου. Λαμβάνει επίσης στοιχεία για τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, τιμές συχνότητας, πόλωση, Symbol rate, FEC, λεπτομέρειες συστήματος, διαμόρφωση και άλλες παραμέτρους. Επιπλέον, λαμβάνει πλήρη πρόγνωση καιρού, με πληροφορίες όπως θερμοκρασία, υγρασία, πίεση, ταχύτητα ανέμου, βαθμό ανέμου και ώρα ανατολής/δύσης ηλίου των πόλεων, καθώς επίσης και το υψόμετρο της τρέχουσας τοποθεσίας. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ζωντανή πυξίδα και χάρτη με κάμερα AR για λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας, εξασφαλίζοντας κατεύθυνση απόλυτης ακρίβειας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  Απλός και απίστευτα αποδοτικός, ο προσαρμογέας Powerline Devolo Magic 1 LAN προσφέρει αξιόπιστο Internet με ταχύτητες έως και 1200 Mbps σε όλο το σπίτι, μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Με μεγάλη ε...
 • MELICONI STAND 600

  MELICONI STAND 600

  Η επιδαπέδια βάση Meliconi STAND 600 είναι ιδανική για τηλεοράσεις 50 - 82" με VESA 200 - 300 - 400 - 600 και προσφέρει οριζόντια περιστροφή και κάθετη κλίση. Η κομψή γυάλινη βάση της Meliconi STA...
 • TRIAX Cast

  TRIAX Cast

  Η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας είναι η ψυχαγωγία που φέρνουν οι ίδιοι από το σπίτι τους. Με τη σημερινή έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες streaming, μια απλή,...
 • NEDIS ANIR1504BK700

  NEDIS ANIR1504BK700

  Η NEDIS ANIR1504BK700 είναι μια εσωτερική κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας. Λαμβάνει σήματα από πύργους μετάδοσης σε ακτίν...
 • PROMAX RANGER Neo+

  PROMAX RANGER Neo+

  Προηγμένος αναλυτής σήματος για ειδικούς εγκαταστάτες που περιλαμβάνει webControl (απομακρυσμένο έλεγχο), Merogram, Spectrogram, προαιρετικές δυνατότητες οπτικών ινών και GPS, διάρκεια ζωής μπαταρ...
 • TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  Η TP-Link παρουσιάζει το VIGI NVR1008H, ένα νέο σύστημα καταγραφής video καμερών ασφαλείας, που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους από απόσταση. Το σύστημα διαθέτει ευκρί...
 • IKUSI JSBA-103-C48

  IKUSI JSBA-103-C48

  Το σετ έρχεται στην έκδοση για το κανάλι 48 που εφαρμόζεται στη χώρα μας με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα. Δύο πολύ σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι οι εξής: Η στάθ...
 • ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  Χρησιμοποιήστε το ICY BOX IB-2914MSCL-C31 ως Docking Station και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση στον σκληρό δίσκο 2,5"/3,5" SATA ή M.2 NVMe SSD σας, ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Απλώς συνδέστε το με ...
 • PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  Τα πεδιόμετρα και αναλυτές φάσματος PROMAX της σειράς Ranger Neo+, 2, 3 και 4 μπορούν να αναβαθμιστούν με την προαιρετική επιλογή OP-00X-PS, η οποία επεκτείνει τις δυνατότητές τους με αυτές τις λε...
 • LCL 110

  LCL 110

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου LCL 110, το οποίο διατίθεται σε τρία διαφορετικά καρούλια, μήκους 250, 500 και 1000 μέτρων. Πρόκειται για καλώδιο δικτύου με σήμανση...
 • TP-Link EAP690E HD

  TP-Link EAP690E HD

  Το TP-Link EAP690E HD είναι ένα τετραπλής ζώνης Wi-Fi 6E Access Point οροφής για ασύρματη δικτύωση υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Με υποστήριξη για το πιο πρόσφ...
 • Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Στο προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά στις κεραίες δωματίου και στις ελαφρού τύπου κεραίες, όπως είναι οι κεραίες μπαλκονιού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν λύσεις ανάγκης όταν δεν ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Το νέο τεύχος Ιουνίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Headend &...
 • Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα εν...
 • LEMCO THERON THE-200

  LEMCO THERON THE-200

  Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον THERON THE-200, τον πρώτο ελληνικό δορυφορικό δέκτη που διατίθεται στην εγχώ...
 • B-01

  B-01

  Αυτόν τον μήνα δοκιμάσαμε ένα νέο προϊόν οικιακού κινηματογράφου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον B-01, έναν φορητό mini προβολέα που είναι πανεύκολος στη ρύθμιση κα...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ένα από τα εμπορικότερα και ποιοτικότερα επαγγελματικά πεδιόμετρα της αγοράς δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το PROMAX RANGER mini, έναν all-in-on...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design