20 Απριλίου 2011 20:18

Οι 10 αρετές της δορυφορικής λήψης!

Γράφει: Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F56028075e13ecc3e9e5ee85edd53f448 XL

Featured | Η δορυφορική τηλεόραση είναι συναρπαστική, απρόβλεπτη και διαρκώς αναπτυσσόμενη. Ένα βήμα πάντα μπροστά από όλα τα άλλα μέσα, προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Εάν αυτοί οι λόγοι δε σας αρκούν για να μυηθείτε στον χώρο, ή να αναβαθμίσετε την υπάρχουσα δορυφορική σας εγκατάσταση, τότε ίσως σας “πείσουν” οι 10 αρετές της δορυφορικής λήψης που παραθέτουμε παρακάτω!

1. Καθολική λήψη πέρα από σύνορα
Η δορυφορική εκπομπή είναι ένας από τους πολλούς τρόπους μετάδοσης ενός τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σήματος. Ο γνωστότερος τρόπος μετάδοσης είναι φυσικά η επίγεια αναλογική επίγεια εκπομπή, η οποία αντικαθίσταται σταδιακά από την ψηφιακή μετάδοση, με στόχο (στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες) την πλήρη κατάργηση των αναλογικών εκπομπών μέχρι το 2015.
Ο δεύτερος τρόπος μετάδοσης είναι η καλωδιακή, η οποία ελάχιστη διάδοση έχει στη χώρα μας (και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει).
Ο τρίτος τρόπος μετάδοσης είναι η IPTV, δηλαδή η μετάδοση καναλιών μέσα από γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις. Στη χώρα μας, έχει κάνει τα πρώτα δειλά βήματα και αναμένεται σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον, ενώ σε ότι αφορά τα ραδιόφωνα, η μετάδοση είναι ευκολότερη (απαιτώντας πολύ μικρότερο εύρος ζώνης) και ήδη μπορούμε να μιλήσουμε για παγκόσμια κάλυψη μέσω διαδικτύου.
Ο τέταρτος δρόμος… είναι φυσικά η δορυφορική εκπομπή, η οποία και παρουσιάζει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, σε σχέση με την επίγεια και την καλωδιακή: Με μία μόνο εκπομπή από κάποιον ισχυρό δορυφόρο, μπορούμε να πετύχουμε την κάλυψη όχι μόνο του 100% της ελληνικής επικράτειας, αλλά και του συνόλου της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Η αναλογική ή επίγεια ψηφιακή δεν μπόρεσαν και ούτε θα μπορέσουν ποτέ να καλύψουν όλη την επικράτεια, καθώς για μία ορεινή χώρα σαν την Ελλάδα, απαιτείται τεράστιος αριθμών τοπικών αναμεταδοτών. Η δορυφορική, αντίθετα, μπορεί να καλύψει ακόμη και όλη την Ευρώπη, με πολύ μικρό κόστος για τη λήψη του σήματος και ο μόνος ανταγωνισμός σ’ αυτόν τον τομέα, θα έλθει μετά από αρκετά χρόνια, από την IPTV (αν και πάλι …χλωμό το βλέπω να κατεβάσουμε τα πιάτα!). Σε κάθε περίπτωση, η δορυφορική θα συμφέρει πάντα για τις λεγόμενες unicast μεταδόσεις (ένας provider μεταδίδει προς πολλούς τηλεθεατές), ενώ το διαδίκτυο θα συμφέρει οπωσδήποτε για τις multicast μεταδόσεις (ένας ή περισσότεροι providers μεταδίδουν προς ένα τηλεθεατή).
Για να είμαστε πλήρεις, πάντως, θα πρέπει να πούμε ότι ένας δορυφόρος δεν μπορεί να καλύψει με σήμα όλα τα σημεία όπου θεωρητικά θα ήταν ορατός, αλλά μόνο τις περιοχές εκείνες που βρίσκονται μέσα στη ζώνη κάλυψης της συγκεκριμένης δέσμης του δορυφόρου και οι οποίες ορίζονται από τα ιχνοδιαγράμματα (footprints) και καταγράφονται ενδεικτικά στους πίνακες του περιοδικού (ως διάσταση πιάτου για συγκεκριμένες λήψεις).
 
2. Ποιότητα εικόνας και ήχου
Η ποιότητα των αναλογικών επίγειων εκπομπών είναι… γνωστή! Με τα πολλά κανάλια και την ασυδοσία που επικρατεί, οι παρεμβολές είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ στις μεγάλες πόλεις τα πολλά διαφορετικά σημεία εκπομπής καταλήγουν σε είδωλα, ψαροκόκαλα, χιόνια και πολλά άλλα εκνευριστικά για τον τελικό χρήστη! Το μειονέκτημα αυτό θα εκλείψει βέβαια, όταν επικρατήσει η επίγεια ψηφιακή λήψη, αλλά όταν θα γίνει αυτό, η δορυφορική τηλεόραση θα έχει περάσει κατά πολύ στην εποχή της HD, όπως ήδη συμβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς.
Σήμερα, σε πολλές περιοχές της χώρας μας με κακή κάλυψη αναλογικών καναλιών, αρκετοί είναι οι κάτοικοι που εξαναγκάζονται να συνάψουν συνδρομή στη συνδρομητική δορυφορική υπηρεσία της Nova, μόνο και μόνο για να πιάσουν με καλή ποιότητα τα επίγεια ιδιωτικά ή κρατικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Mega, ANT-1, Alter, Star, Alpha) από τους δορυφόρους Hot Birds, ενώ χωρίς συνδρομή (ελεύθερα) μπορεί κάποιος να λάβει από το δορυφόρο Hellas Sat, τα κανάλια ERT Sat, SKAI, 902TV, Κανάλι10, RIK Sat, Tele Asty, Sat Lux TV, Vouli και TV Magic (και ελεύθερα, από Hot Birds, τα HellasDTV, Extra3, Vouli και RIK Sat).
Δεν θα ισχυριστώ ότι η ποιότητα εικόνας και ήχου των ελληνικών δορυφορικών καναλιών είναι «άψογη» ή «άπαιχτη», σίγουρα όμως δεν θα δείτε με είδωλα, ψαροκόκαλα, χιόνια και λοιπές παρεμβολές και σε κάθε περίπτωση, η εικόνα θα είναι καθαρή.
Αν το ενδιαφέρον σας στρέφεται σε ξενόγλωσσα δορυφορικά κανάλια και ιδιαίτερα συνδρομητικά, τότε στα πλεονεκτήματα προσθέστε και την πιθανή μετάδοση σε σύστημα 16/9 (πραγματικό), ενώ σε ορισμένα εκπέμπεται και ήχος Dolby Surround ή και Dolby Digital, αποτελώντας έτσι μια καλή πηγή τροφοδοσίας για τον οικιακό σας κινηματογράφο.
 
3. Ποσότητα
Η ποσότητα αποτελεί το μεγάλο ατού της δορυφορικής λήψης. Ακόμη και με μια φτηνή εγκατάσταση, για λήψη των δύο σημαντικών δορυφορικών συμπλεγμάτων (Astra1 – Hot Bird), ο αριθμός των λαμβανόμενων καναλιών είναι τεράστιος, με πολλά από αυτά να είναι ελεύθερης λήψης, ενώ άλλα συνδρομητικά. Μέσα στα πολλά, υπάρχουν φυσικά κανάλια για όλα τα γούστα και εφόσον γνωρίζετε και κάποιες ξένες γλώσσες, οι καθημερινές σας επιλογές είναι τόσο πολλές, που… θα χρειάζεται να κάνετε αυστηρή επιλογή στο τι θέλετε να παρακολουθήσετε. Ευτυχώς, τα περισσότερα ψηφιακά κανάλια διαθέτουν ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG), ο οποίος σας δείχνει συνήθως μία περίληψη του τρέχοντος και του επόμενου προγράμματος (σε κάποια κανάλια ή πακέτα υπάρχει και εβδομαδιαίος οδηγός).
Αν προχωρήσετε σε εγκατάσταση κινητής λήψης ή και σε μεγαλύτερο πιάτο ή και σε προσθήκη μπάντας C, τότε πραγματικά, ο αριθμός των καναλιών που θα μπορείτε να λάβετε… εκτοξεύεται στα ύψη! Για όλα αυτά, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους πίνακες συχνοτήτων, στις πίσω σελίδες του περιοδικού.
 
4. Υψηλή ευκρίνεια
Η λήψη καναλιών υψηλής ευκρίνειας αποτελεί σίγουρα το παρόν και το μέλλον της δορυφορικής. Ακολουθώντας το νέο πρότυπο συμπίεσης MPEG-4/DVB-S2, έχει ξεκινήσει η δορυφορική εκπομπή καναλιών υψηλής ευκρίνειας και, συγκεκριμένα, με ανάλυση 1080i και 1080p. Αν πάντως διαθέτετε ήδη κάποια μεγάλη τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα HD Ready ή Full HD, θα πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε τη δορυφορική λήψη σαν πολύ σοβαρό μέσο τροφοδοσίας της εγκατάστασης, δεδομένης μάλιστα της επικείμενης διαμάχης μεταξύ Blu Ray –HD DVD και του υψηλού κόστους προμήθειας των νέων δίσκων.
 
5. Ζήτηση συγκεκριμένης γλώσσας
Η ζήτηση αυτή υπήρξε ανέκαθεν μία από τις πλέον σοβαρές αιτιολογίες εγκατάστασης δορυφορικής λήψης (ασχοληθήκαμε σε προηγούμενα τεύχη διεξοδικά με τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις). Η Γερμανίδα σύζυγος στην Ελλάδα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταστήσει ένα δορυφορικό πιάτο για λήψη των ψηφιακών γερμανικών καναλιών, του συμπλέγματος Astra 19,2Ε, εφόσον βέβαια θέλει να διατηρήσει επαφή με την πατρίδα της, ζώντας στη χώρα μας. Αντίστροφα, ο Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία, θα χρειαστεί είτε λήψη Hot Birds με συνδρομή Nova είτε ελεύθερη λήψη Hellas Sat (είτε και τα δύο), για να χορτάσει τη δίψα του για ελληνικό πρόγραμμα και να διατηρήσει την επαφή με τη μητέρα πατρίδα.
 
6. Ζήτηση θεματικών καναλιών
Θεματικά κανάλια είναι αυτά, που το πρόγραμμά τους εξειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο είδος, όπως αθλητικά, ερωτικά, ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικά κ.λπ. Τα δορυφορικά κανάλια και ιδιαίτερα τα συνδρομητικά, προσφέρουν απλόχερα αυτά που θα θέλατε να βλέπετε, αλλά δεν τα βρίσκετε στην ελεύθερη επίγεια τηλεόραση. Ξεκινώντας από το ελληνικό πακέτο της Nova και προχωρώντας σε διάφορα ξένα συνδρομητικά πακέτα (για τα αθλητικά, θα βρείτε μεγάλη προσφορά και σε ελεύθερα ξένα κανάλια), μπορείτε να καλύψετε οποιοδήποτε γούστο σας δεν καλύπτεται από την επίγεια τηλεόραση. Οτιδήποτε θεματικό, που ενδιαφέρει αρκετό κόσμο, είναι πιθανόν να εκπέμπει και δορυφορικά. Και με αυτό το θέμα ασχοληθήκαμε αναλυτικά πριν λίγους μήνες.
 
7. Ζήτηση ξενόγλωσσων καναλιών για επαγγελματικούς λόγους
Αν είστε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ή καφετέριας ή παμπ σε τουριστική περιοχή, όπου συχνάζουν ξένοι, θα είστε σε πολλές περιπτώσεις υποχρεωμένοι να τους παρέχετε και κανάλια της χώρας τους, ώστε να βρεθείτε σε πλεονεκτικότερη θέση από τον ανταγωνισμό! Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι επιχειρηματίες των νησιών μας και, όχι σπάνια, έχουν επενδύσει και τεράστια ποσά για να πετύχουν δύσκολες δορυφορικές λήψεις (όπως π.χ. τα κανάλια BBC στη Νότια Ελλάδα, από τον πολύ δύσκολο Astra 2D), θεωρώντας ότι θα αποσβέσουν την επένδυση, με την αυξημένη προσέλευση ξένων πελατών. Υπάρχουν πάντως και πολλές φθηνές λύσεις, εφόσον τα κανάλια εκπέμπονται σε δέσμες με εύκολη λήψη στη χώρα μας.
 
8. Προηγμένες υπηρεσίες
Οι νεότερες γενιές έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν όλες τις ευκολίες της τεχνολογίας. Έτσι, οι ψηφιακές δορυφορικές εκπομπές μπορούν να τους παράσχουν (ανάλογα με την περίπτωση και το χρησιμοποιούμενο δέκτη) και διάφορες άλλες χρήσιμες υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG, Electronic Program Guide), εγγραφή σε σκληρό δίσκο και timeshifting, teletext, διάφορες αμφίδρομες υπηρεσίες (κυρίως στους ιδιοκτησιακούς δέκτες), υποτιτλισμό, παιχνίδια, πληροφορίες για τον καιρό, ιντερνετικά ραδιόφωνα και πολλά άλλα. Αυτά δεν αποτελούν βέβαια απαραίτητα κίνητρο για εγκατάσταση δορυφορικής λήψης, συχνά όμως βλέπουμε «κομπιουτεράκηδες», οι οποίοι προχωρούν στην εγκατάσταση δορυφορικής λήψης για να «παίζουν» με αυτήν, αγοράζοντας ειδικότερα δορυφορικές κάρτες υπολογιστών ή δέκτες με δυνατότητες δικτύωσης, που επιτρέπουν πολλά και διάφορα «παιχνίδια», σε συνεργασία με τον υπολογιστή.
Εκτός από τα παραπάνω, θα πρέπει να αναφέρουμε και τους άτυχους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, στις οποίες δεν προβλέπεται ADSL κάλυψη. Η μόνη εναλλακτική επιλογή γρήγορου ίντερνετ γι αυτά τα άτομα (έστω και με μεγαλύτερο κόστος), είναι το δορυφορικό ίντερνετ, το οποίο βεβαίως προϋποθέτει την εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας λήψης (και στις ακριβότερες περιπτώσεις, που είναι πλήρως αμφίδρομο, απαιτείται κεραία  εκπομπής/ λήψης).
 
9.Τεράστιος αριθμός ραδιοφώνων
Τα δορυφορικά ραδιόφωνα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά, ο αριθμός τους όμως είναι πολύ μεγάλος, ενώ υπάρχουν και συνδρομητικές υπηρεσίες (αυτόνομες ή μέσα σε ξένα πακέτα). Σε κάποια από αυτά, μπορείτε να βλέπετε στην οθόνη της τηλεόρασης ή του δέκτη, το τρέχον και το επόμενο τραγούδι, ενώ στις συνδρομητικές υπηρεσίες θα βρείτε κυρίως θεματικά ραδιόφωνα (π.χ. τζαζ, κάουντρυ, φολκ, κ.λπ.). Σήμερα υφίστανται σοβαρό ανταγωνισμό από το διαδίκτυο, η ποιότητα όμως της δορυφορικής εκπομπής, είναι προς το παρόν σαφώς ανώτερη.
 
10. …ασταμάτητο ζάπινγκ
Στην αγγλική γλώσσα, χρησιμοποιείται ο γενικός όρος DXer, για να περιγράψει το άτομο που διακατέχεται από… μόνιμη μανία αναζήτησης! Πρόκειται γι αυτόν, που παλαιότερα έψαχνε όλη την μπάντα των βραχέων για να πιάσει μακρινούς ραδιοσταθμούς ή που έστριβε τη Yagi κεραία του με ειδικό μηχανισμό, για να μπορέσει να συλλάβει κάποιο τηλεοπτικό κανάλι γειτονικής χώρας.
Τα άτομα αυτά (στα οποία περιλαμβάνω και τον εαυτό μου), έχουν βέβαια εξοπλιστεί με κινητή δορυφορική λήψη εδώ και καιρό ή χρησιμοποιούν σταθερά κάτοπτρα για τη λήψη πολλών δορυφόρων ή ακόμα και κάτοπτρα τύπου torroidal, σίγουρα όμως ξεφυτρώνουν κάθε χρόνο… νέοι συνάδελφοι!
Αγαπητοί μου φίλοι, για σας, δεν χρειάζεται καμία σοβαρή αιτιολογία για την εγκατάσταση δορυφορικής λήψης, καθώς το μικρόβιο το έχετε μέσα σας, έτσι κι αλλιώς! Για όλους εμάς τους DXers, η δορυφορική λήψη είναι απαραίτητη, για το λόγο ότι θέλουμε να μπορούμε να κατεβάζουμε όλα τα σήματα που… ίπτανται στον ουρανό, ακόμη και κανάλια που προέρχονται από χώρες, των οποίων ουδόλως καταλαβαίνουμε τη γλώσσα! Έτσι απλά!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • IKUSI JSBA-103-C48

  IKUSI JSBA-103-C48

  Το σετ έρχεται στην έκδοση για το κανάλι 48 που εφαρμόζεται στη χώρα μας με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα. Δύο πολύ σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι οι εξής: Η στάθ...
 • ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  Χρησιμοποιήστε το ICY BOX IB-2914MSCL-C31 ως Docking Station και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση στον σκληρό δίσκο 2,5"/3,5" SATA ή M.2 NVMe SSD σας, ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Απλώς συνδέστε το με ...
 • PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  Τα πεδιόμετρα και αναλυτές φάσματος PROMAX της σειράς Ranger Neo+, 2, 3 και 4 μπορούν να αναβαθμιστούν με την προαιρετική επιλογή OP-00X-PS, η οποία επεκτείνει τις δυνατότητές τους με αυτές τις λε...
 • LCL 110

  LCL 110

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου LCL 110, το οποίο διατίθεται σε τρία διαφορετικά καρούλια, μήκους 250, 500 και 1000 μέτρων. Πρόκειται για καλώδιο δικτύου με σήμανση...
 • TP-Link EAP690E HD

  TP-Link EAP690E HD

  Το TP-Link EAP690E HD είναι ένα τετραπλής ζώνης Wi-Fi 6E Access Point οροφής για ασύρματη δικτύωση υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Με υποστήριξη για το πιο πρόσφ...
 • Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Στο προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά στις κεραίες δωματίου και στις ελαφρού τύπου κεραίες, όπως είναι οι κεραίες μπαλκονιού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν λύσεις ανάγκης όταν δεν ...
 • MELICONI FLATSTYLE FR400

  MELICONI FLATSTYLE FR400

  Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει την σειρά FlatStyle, με την εγγύηση της εξ' ολοκλήρου ιταλικής κατασκευής, εστιάζοντας στη λειτουργικότητα ...
 • www.avm.gr

  www.avm.gr

  Τα δημοφιλή premium προϊόντα της AVM αποκτούν τον δικτυακό τους τόπο. H ΑΜΥ ΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του ολοκαίνουργου διαδικτυακού τόπου www.avm.g...
 • SONORA ARTSTAND 600 DARK

  SONORA ARTSTAND 600 DARK

  Η επιτραπέζια βάση SONORA ARTSTAND 600 DARK, έχει premium σκανδιναβικό design, με βάση από ξύλο και αποτελεί μία άκρως κομψή και μοντέρνα λύση για την επιτραπέζια στήριξη της LED τηλεόρασης σας! Ε...
 • KATHREIN DAB+ 1 mini

  KATHREIN DAB+ 1 mini

  Το DAB+ 1 mini είναι ένα μικρό, φορητό ραδιόφωνο FM/DAB+ με δυνατό ήχο. Εξοπλισμένο με Bluetooth για ασύρματη ροή ήχου, δεν αφήνει τίποτα περιττό κατά τη ροή από το κινητό τηλέφωνο στο ραδιόφωνο. ...
 • IKUSI NBS-704-C48

  IKUSI NBS-704-C48

  Ο NBS-704-C48 είναι ένας multiband ενισχυτής για την ενίσχυση σημάτων που προέρχονται από διαφορετικές επίγειες κεραίες. Ενισχύει, ισοσταθμίζει και συνδυάζει σήματα αναλογικού ή ψηφιακού ραδιοφώνο...
 • TP-LINK TL-SG3428XF

  TP-LINK TL-SG3428XF

  Δημιουργήστε και επεκτείνετε το αστραπιαία γρήγορο δίκτυό σας με το TP-Link TL-SG3428XF, ένα πλήρως διαχειριζόμενο Switch επαγγελματικού επιπέδου. Εξοπλίζεται με 4× 10Gbps SFP+ θύρες για συνδεσιμό...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Το νέο τεύχος Ιουνίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Headend &...
 • Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα εν...
 • LEMCO THERON THE-200

  LEMCO THERON THE-200

  Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον THERON THE-200, τον πρώτο ελληνικό δορυφορικό δέκτη που διατίθεται στην εγχώ...
 • B-01

  B-01

  Αυτόν τον μήνα δοκιμάσαμε ένα νέο προϊόν οικιακού κινηματογράφου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον B-01, έναν φορητό mini προβολέα που είναι πανεύκολος στη ρύθμιση κα...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ένα από τα εμπορικότερα και ποιοτικότερα επαγγελματικά πεδιόμετρα της αγοράς δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το PROMAX RANGER mini, έναν all-in-on...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design