26 Αυγούστου 2013 11:12

Οι κρυφές δυνατότητες των δορυφορικών δεκτών

Γράφει: Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης

Featured | Τον παλιό καιρό οι δορυφορικοί δέκτες που αγοράζαμε χρησίμευαν αποκλειστικά για να βλέπουμε δορυφορικά κανάλια και να ακούμε δορυφορικά ραδιόφωνα. Ακόμη και σήμερα, η σημαντικότερη χρήση τους για τους περισσότερους παραμένει αυτή… γι’ αυτό άλλωστε και ονομάζονται δορυφορικοί δέκτες! Όμως, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα με τη διάδοση των δεκτών που βασίζονται στο Linux και κυρίως με τη σύνδεσή τους στο ίντερνετ, οι δορυφορικοί δέκτες απέκτησαν και πολλές άλλες χρήσεις, σε βαθμό μάλιστα που οι φανατικότεροι του είδους ασχολούνται πλέον πολύ περισσότερο με τις «άλλες χρήσεις» των δεκτών τους, παρά με την θέαση δορυφορικών καναλιών ή την ακρόαση δορυφορικών ραδιοφώνων!Σήμερα θα δούμε αναλυτικά τις σημαντικότερες «άλλες χρήσεις» των δεκτών, οι οποίες συχνά δεν είναι εμφανείς και με λίγες εξαιρέσεις εμφανίζονται ως bonus μετά το φόρτωμα ανεπίσημων λογισμικών στο δέκτη μας, παρόλο που η πλειοψηφία των δυνατοτήτων αυτών δεν έχουν κάτι το παράνομο. Μερικές από αυτές τις βρίσκουμε και στα επίσημα λογισμικά, όπως π.χ. την αναπαραγωγή μέσω του δέκτη αρχείων MP3 από εξωτερικό δίσκο ή USB stick, την εμφάνιση φωτογραφιών στην οθόνη μας και φυσικά τις εγγραφές σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Ας δούμε λοιπόν τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με τον δέκτη μας… αν βαριόμαστε να δούμε δορυφορικά κανάλια και εφόσον βέβαια έχουμε μεριμνήσει να αγοράσουμε ένα μοντέλο που είναι… ιδιαίτερα προικισμένο!

Εγγραφές προγραμμάτων και timeshift στους PVR ή PVR Ready
Εδώ έχουμε μία κλασική δυνατότητα που συναντάμε πλέον στους περισσότερους δέκτες, είτε βασίζονται στο Linux είτε όχι. Σε λίγες περιπτώσεις ο σκληρός δίσκος είναι εσωτερικός ή μπορεί να τοποθετηθεί εσωτερικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο δέκτης είναι PVR Ready, δηλαδή μπορεί να δεχτεί εκ των υστέρων εξωτερικό σκληρό δίσκο, συνήθως από μία θύρα usb και λιγότερο συχνά (αλλά καλύτερα) από θύρα e-sata. Σε ορισμένους δέκτες αντί του σκληρού δίσκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και USB stick, αν και φυσικά αυτό είναι έτσι κι αλλιώς ασύμφορο οικονομικά. Η βασική αποστολή ενός σκληρού δίσκου είναι να μετατρέψει τον δέκτη σας σε PVR (Personal Video Recorder), στον οποίο θα μπορείτε να κάνετε άμεσες ή προγραμματισμένες εγγραφές τού προγράμματος στο οποίο είναι συντονισμένος. Στην περίπτωση που θέλετε να βλέπετε ένα πρόγραμμα και να εγγράφετε ένα διαφορετικό, τότε χρειάζεστε ένα δέκτη με δύο tuners, τα οποία θα τροφοδοτούνται από 2 ξεχωριστές εξόδους ενός Τwin LNB. Τέλος, σήμερα τα περισσότερα PVR προσφέρουν και την δυνατότητα εγγραφής timeshift (=χρονομετάθεση). Η λειτουργία αυτή χρησιμεύει στις περιπτώσεις που ενώ παρακολουθείτε με αφοσίωση κάποιο πρόγραμμα εμφανίζεται κάποιο «εμπόδιο» (π.χ. τηλεφώνημα ή αναπάντεχη επίσκεψη), οπότε με το πάτημα ενός πλήκτρου ο δέκτης σας ξεκινά να εγγράφει το πρόγραμμα που βλέπατε και αν μετά από 10 λεπτά το προσωρινό «εμπόδιο» εκλείψει, εσείς συνεχίζετε να βλέπετε από εκεί που είχατε σταματήσει, ενώ ο δέκτης εξακολουθεί να εγγράφει την συνέχεια του προγράμματος (δηλαδή βλέπετε το πρόγραμμά σας με χρονοκαθυστέρηση).

Media player δυνατότητες
Οι σημερινοί δορυφορικοί δέκτες και ιδιαίτερα τα μοντέλα που βασίζονται στο linux και διαθέτουν θύρα Ethernet (LΑΝ) είναι πολύ εξελιγμένοι στον τομέα αυτό. Στην πιο απλή περίπτωση έχουμε και μη Linux δέκτες που μπορούν να αναπαράγουν μουσικά αρχεία MP3 ή αρχεία φωτογραφιών jpeg από USB stick ή σκληρό δίσκο συνδεδεμένο σε USB θύρα. Προχωρώντας περισσότερο και περνώντας σε δέκτες Linux με δυνατότητες δικτύωσης, μπορούμε διαμέσου του δέκτη μας να αναπαράγουμε αρχεία βίντεο avi ή ακόμη και τα νέα αρχεία υψηλής ευκρίνειας στο container mkv (με ή χωρίς ελληνικούς υπότιτλους) και αυτό είτε από τον σκληρό δίσκο του δέκτη είτε από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB stick είτε ακόμη και από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα παραπάνω βέβαια καθιστούν τον δέκτη μας ελαφρώς πολύπλοκο και απαιτούν και κάποιες βασικές γνώσεις υπολογιστών, αξίζουν όμως τον κόπο καθώς μας ανοίγουν νέους ορίζοντες διασκέδασης.

Παιχνίδια
Μη φανταστείτε πολύπλοκα σύγχρονα παιχνίδια (και να το ήθελαν… δεν επαρκούν οι ταχύτητες των επεξεργαστών των δεκτών), αλλά κλασικά παιχνιδάκια τύπου tetris, φιδάκι, γκρινιάρης και διάφορα απλά shoot em up, βρίσκουμε αρκετά συχνά σήμερα σε δορυφορικούς δέκτες, είτε Linux είτε απλούς.

Internet radio
Το ιντερνετικό ραδιόφωνο είναι μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που απαιτεί φυσικά δέκτες που να μπαίνουν στο ιντερνέτ, δηλαδή ουσιαστικά δέκτες Linux. Οι πιο γνωστές εφαρμογές είναι οι webradio, Dreamnetcast, Netcaster, Lastfm για δέκτες Dreambox (και συμβατούς).

Google Earth
Άλλη μία εφαρμογή για ιντερνετικούς δέκτες, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εξίσου εύχρηστη στην οθόνη της τηλεόρασης και με την χρήση του τηλεκοντρόλ του δέκτη, σε σχέση με την λειτουργία της στον υπολογιστή.

Email
Στους ιντερνετικούς δέκτες μπορούμε σήμερα… να βλέπουμε, αλλά και να στέλνουμε τα e-mails μας! Και εδώ όμως η πρακτικότητα είναι περιορισμένη και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας γι αυτές τις δουλειές (είναι άλλωστε απίθανο να έχετε ιντερνετικό δέκτη, αλλά να μην έχετε υπολογιστή!)

You tube
Εδώ έχουμε μία πραγματικά χρήσιμη εφαρμογή για τους ιντερνετικούς δέκτες που στην πιο εξελιγμένη της μορφή γίνεται πλέον άμεσα και χωρίς την ανάγκη διασύνδεσης του δέκτη με υπολογιστή και τρεξίματος του VLC στον PC. Σ’ αυτό πρωτοπόροι υπήρξαν οι δέκτες AZbox και πρόσφατα ακολούθησαν οι Dreambox, με το αυτόνομο plugin mytube.

Imdb-Ofdb
Είστε έτοιμοι να αφιερώσετε τον (πολύτιμο) χρόνο σας για να δείτε μία ταινία από τον δορυφορικό σας δέκτη και… διερωτάστε αν θα δείτε κάποιο αριστούργημα ή την μεγαλύτερη «πατάτα» της χρονιάς! Αν συμβουλευτείτε (ιντερνετικά) μία από τις 2 εύχρηστες εφαρμογές που αναφέρουμε, μπορείτε να έχετε όχι μόνο την «περίληψη» της ταινίας (αυτήν θα την βρείτε και στον ηλεκτρονικό οδηγό), αλλά και την βαθμολογία της!

Ελληνικοί υπότιτλοι (drtic)
Όχι… μην φανταστείτε ότι μπορείτε να βλέπετε όλα τα δορυφορικά προγράμματα υποτιτλισμένα και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο! Η εφαρμογή drtic αφορά τους δέκτες dreambox (Enigma 1 και 2) και συνίσταται στο φόρτωμα στον σκληρό δίσκο του δέκτη ενός αριθμού έτοιμων ελληνικών υποτίτλων με στόχο να τους χρησιμοποιήσουμε στην περίπτωση που βρεθούμε σε ξένο δορυφορικό κανάλι που προβάλει ταινία για την οποία διαθέτουμε τον υπότιτλο. Το τηλεκοντρόλ του δέκτη μας επιτρέπει κάποια υποτυπώδη μορφή συγχρονισμού (μπρός-πίσω), αλλά όπως ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το «άθλημα», οι υπότιτλοι δεν «πατάνε» πάντα σωστά στις ταινίες, καθώς υπάρχουν και εκδοχές μεγαλύτερης ή μικρότερης διάρκειας. Γενικά πάντως η εφαρμογή είναι χρήσιμη και υπάρχουν και έτοιμοι υπότιτλοι που έχουν αναπτυχθεί από δραστήρια ελληνικά φόρα όπως satfreaks, satgrecko, κ.ά.

Κατεβάσματα από torrent/rapidshare
Ορισμένοι ιντερνετικοί δέκτες παρέχουν τις παραπάνω «ευκολίες» και μας επιτρέπουν να μην έχουμε συνεχώς ανοιχτό τον υπολογιστή (ξέρετε εσείς…).

Webcam viewer
Άλλο ένα plugin για ιντερνετικούς δέκτες μάς συνδέει με σταθερές webcam σε διάφορα σημεία του πλανήτη (οι οποίες συνήθως δείχνουν φωτογραφίες που ανανεώνονται ανά 5 δευτερόλεπτα).

Weather
Ο καιρός είναι πολύ σημαντικός για να περιμένετε το τηλεοπτικό δελτίο και αν βαριέστε να τον ψάξετε στον υπολογιστή… μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον ιντερνετικό δορυφορικό σας δέκτη!

Web Interface
Οι δέκτες με θύρα LAN παρέχουν συνήθως και ένα αξιόλογο web interface. Πληκτρολογώντας στον browser σας την IP του δέκτη σας (και ενδεχομένως και κάποια login name/password) εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας το web interface του δέκτη σας, που σας δίνει διάφορες ενδιαφέρουσες επιλογές όπως: γκραμπάρισμα εικόνας του καναλιού στο οποίο είναι συντονισμένος ο δέκτης, αλλαγή καναλιού από τον υπολογιστή, παρακολούθηση καναλιού στον υπολογιστή με την τεχνική του streaming (δυσκολεύει λίγο στα HD κανάλια), ξεκίνημα εγγραφών στον σκληρό δίσκο του δέκτη, διάφορες πληροφορίες για την εκπομπή κ.ά. Σε κάποιες περιπτώσεις και με τα κατάλληλα σεταρίσματα, ο εξαποστάσεως τηλεχειρισμός του δέκτη μπορεί να επεκταθεί και στο διαδίκτυο και έτσι αφού επιλέξετε συγκεκριμένο κανάλι, να δώσετε εντολή εγγραφής του προγράμματος στον σκληρό δίσκο. Εφικτό είναι ακόμη και το ιντερνετικό video streaming κάποιου καναλιού, εδώ όμως προς το παρόν δεν έχουμε καλά αποτελέσματα, αφού οι ταχύτητες του upload που μας παρέχεται στο οικιακό ADSL είναι χαμηλές.

Οικιακός διαμοιρασμός κάρτας
Εδώ έχουμε την πλέον ζητούμενη αλλά… και αμφιλεγόμενη λειτουργία των δικτυακών δορυφορικών δεκτών (αλλά ακόμη και ορισμένων μη Linux και χωρίς θύρα LAN που εκτελούν την ίδια αποστολή, μέσω ασύρματης σύνδεσής τους με όμοιους δέκτες). Το οικιακό card sharing μάς δίνει την δυνατότητα να βλέπουμε με μία νόμιμη συνδρομητική κάρτα διαφορετικά προγράμματα του πακέτου που πληρώνουμε σε διάφορες τηλεοράσεις του ιδίου σπιτιού. Έτσι, για παράδειγμα, ενώ η σύζυγος βλέπει το τελευταίο σίριαλ που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται, εμείς μπορούμε να βλέπουμε μπάλα και τα παιδιά να βλέπουν κινούμενα σχέδια στο δωμάτιό τους. Η δυνατότητα αυτή δίνεται συχνά και από ιδιοκτησιακούς δέκτες πακέτων, όπως το PVR της Nova (αλλά με επιπλέον χρέωση). Αν όμως ο διαμοιρασμός ξεπερνάει τα όρια του διαμερίσματος ή επεκτείνεται και στο διαδίκτυο, τότε σίγουρα η τεχνική αυτή είναι παράνομη και είναι φυσικό να «κυνηγιέται» από τους παρόχους.

Skins-Picons
Η δυνατότητα αλλαγής εμφάνισης των μενού και «προσωποποίησης» των δεκτών είναι άλλο ένα «παιχνιδάκι» που συναντάμε σε δέκτες που δέχονται εναλλακτικά λογισμικά και βέβαια τα όμορφα μενού προδιαθέτουν πάντα θετικά.

CalendarAlarm
Η δυνατότητα εμφάνισης ημερολογίου και τήρησης υπενθυμίσεων μπορεί να βοηθήσει τους… ξεχασιάρηδες, ενώ υπάρχει ακόμη και εφαρμογή (για τους Dreambox) λειτουργίας του σκληρού δίσκου του δέκτη ως… αυτόματου τηλεφωνητή, σε συνεργασία με router της εταιρείας Fritz!

RSS Reader
Στους ιντερνετικούς δορυφορικούς δέκτες παρέχονται οι δυνατότητες ενημέρωσης από τίτλους ειδήσεων ιστοσελίδων, ενώ στους Dreambox με την χρήση «ελληνικής κατασκευής» plugin (όπως το sgc menu) μπορείτε να βλέπετε όλες τις νεότερες ελληνικές αθλητικές και πολιτικές ειδήσεις, αλλά και πλήθος άλλων πληροφοριών ελληνικού ενδιαφέροντος.

Πληροφοριακά plugin
Σήμερα είμαστε απαιτητικότεροι από τους δέκτες και θέλουμε να μας δίνουν όλες τις δυνατές πληροφορίες. Έτσι, οι περισσότεροι δέκτες μάς πληροφορούν για την ανάλυση της εικόνας, το φορμά της (4:3 ή 16:9), αλλά στους Linux δέκτες έχουμε συχνά πληθώρα άλλων πληροφοριών, όπως το bitrate της μετάδοσης (plugin bitrate viewer), την άψογη ή οριακή λήψη του πομπού (ενδείξεις AGC, BER), πληροφορίες για την θερμοκρασία του σκληρού δίσκου, για την υπολειπόμενη χωρητικότητα της μνήμης του δέκτη, για τον ήχο που μεταδίδεται και πολλά άλλα.

Οι σημερινοί δορυφορικοί δέκτες είναι στην ουσία… μικροί υπολογιστές και οι δυνατότητές τους δεν έχουν όρια! Βέβαια ένας υπολογιστής χωρίς μεγάλο πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστος, αλλά και οι απαιτήσεις μας από τις διάφορες εφαρμογές στην τηλεόραση είναι συνήθως «βασικές». Υπάρχουν βέβαια και δέκτες για τους οποίους διατίθενται και ασύρματα πληκτρολόγια και το μέλλον σίγουρα μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, ενώ συχνά στους ιδιοκτησιακούς δέκτες που συνδέονται με τηλεφωνική γραμμή (μέσω απλού modem) υπάρχουν δυνατότητες τηλεαγορών, που μπορεί να ξεκινούν από ένα άλμπουμ μουσικής και να καταλήγουν σε ένα τουριστικό πακέτο διακοπών! Η τάση λοιπόν είναι σήμερα… να βλέπουμε τηλεόραση από τον υπολογιστή και να έχουμε εφαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών στην τηλεόραση, με λίγα λόγια η περιβόητη σύγκλιση των δύο κόσμων είναι πλέον γεγονός!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  Απλός και απίστευτα αποδοτικός, ο προσαρμογέας Powerline Devolo Magic 1 LAN προσφέρει αξιόπιστο Internet με ταχύτητες έως και 1200 Mbps σε όλο το σπίτι, μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Με μεγάλη ε...
 • MELICONI STAND 600

  MELICONI STAND 600

  Η επιδαπέδια βάση Meliconi STAND 600 είναι ιδανική για τηλεοράσεις 50 - 82" με VESA 200 - 300 - 400 - 600 και προσφέρει οριζόντια περιστροφή και κάθετη κλίση. Η κομψή γυάλινη βάση της Meliconi STA...
 • TRIAX Cast

  TRIAX Cast

  Η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας είναι η ψυχαγωγία που φέρνουν οι ίδιοι από το σπίτι τους. Με τη σημερινή έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες streaming, μια απλή,...
 • NEDIS ANIR1504BK700

  NEDIS ANIR1504BK700

  Η NEDIS ANIR1504BK700 είναι μια εσωτερική κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας. Λαμβάνει σήματα από πύργους μετάδοσης σε ακτίν...
 • PROMAX RANGER Neo+

  PROMAX RANGER Neo+

  Προηγμένος αναλυτής σήματος για ειδικούς εγκαταστάτες που περιλαμβάνει webControl (απομακρυσμένο έλεγχο), Merogram, Spectrogram, προαιρετικές δυνατότητες οπτικών ινών και GPS, διάρκεια ζωής μπαταρ...
 • TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  Η TP-Link παρουσιάζει το VIGI NVR1008H, ένα νέο σύστημα καταγραφής video καμερών ασφαλείας, που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους από απόσταση. Το σύστημα διαθέτει ευκρί...
 • IKUSI JSBA-103-C48

  IKUSI JSBA-103-C48

  Το σετ έρχεται στην έκδοση για το κανάλι 48 που εφαρμόζεται στη χώρα μας με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα. Δύο πολύ σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι οι εξής: Η στάθ...
 • ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  Χρησιμοποιήστε το ICY BOX IB-2914MSCL-C31 ως Docking Station και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση στον σκληρό δίσκο 2,5"/3,5" SATA ή M.2 NVMe SSD σας, ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Απλώς συνδέστε το με ...
 • PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  Τα πεδιόμετρα και αναλυτές φάσματος PROMAX της σειράς Ranger Neo+, 2, 3 και 4 μπορούν να αναβαθμιστούν με την προαιρετική επιλογή OP-00X-PS, η οποία επεκτείνει τις δυνατότητές τους με αυτές τις λε...
 • LCL 110

  LCL 110

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου LCL 110, το οποίο διατίθεται σε τρία διαφορετικά καρούλια, μήκους 250, 500 και 1000 μέτρων. Πρόκειται για καλώδιο δικτύου με σήμανση...
 • TP-Link EAP690E HD

  TP-Link EAP690E HD

  Το TP-Link EAP690E HD είναι ένα τετραπλής ζώνης Wi-Fi 6E Access Point οροφής για ασύρματη δικτύωση υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Με υποστήριξη για το πιο πρόσφ...
 • Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Στο προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά στις κεραίες δωματίου και στις ελαφρού τύπου κεραίες, όπως είναι οι κεραίες μπαλκονιού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν λύσεις ανάγκης όταν δεν ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Το νέο τεύχος Ιουνίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Headend &...
 • Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα εν...
 • LEMCO THERON THE-200

  LEMCO THERON THE-200

  Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον THERON THE-200, τον πρώτο ελληνικό δορυφορικό δέκτη που διατίθεται στην εγχώ...
 • B-01

  B-01

  Αυτόν τον μήνα δοκιμάσαμε ένα νέο προϊόν οικιακού κινηματογράφου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον B-01, έναν φορητό mini προβολέα που είναι πανεύκολος στη ρύθμιση κα...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ένα από τα εμπορικότερα και ποιοτικότερα επαγγελματικά πεδιόμετρα της αγοράς δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το PROMAX RANGER mini, έναν all-in-on...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design