Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Johansson Stacker – Destacker 9633
Δύο ανεξάρτητοι δέκτες με το ίδιο καλώδιο
Featured | Η πρόταση της Johansson έρχεται να σας γλιτώσει από το δεύτερο καλώδιο καθόδου, στη περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε δύο δορυφορικές τροφοδοσίες σε δύο ανεξάρτητους δέκτες. Είναι ιδανικό για περιπτώσεις που διαθέτετε συνδρομή σε δύο δορυφορικά πακέτα, που χρησιμοποιούν παντρεμένο σύστημα δέκτη- κάρτας και φυσικά για…
Η πρόταση της Johansson έρχεται να σας γλιτώσει από το δεύτερο καλώδιο καθόδου, στη περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε δύο δορυφορικές τροφοδοσίες σε δύο ανεξάρτητους δέκτες. Είναι ιδανικό για περιπτώσεις που διαθέτετε συνδρομή σε δύο δορυφορικά πακέτα, που χρησιμοποιούν παντρεμένο σύστημα δέκτη- κάρτας και φυσικά για τον συνδυασμό της αναμενόμενης πλατφόρμας του ΟΤΕ με αυτό της Nova.
Αρκετά συχνά, σε μία κατοικία μπορεί να έχουμε δύο δορυφορικούς δέκτες στο ίδιο ή και διαφορετικό σημείο, που θέλουμε να λειτουργούν ταυτόχρονα. Μια απλή λύση είναι ο ένας να τροφοδοτηθεί από την έξοδο loop through του άλλου. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να συμβεί, αφού το LNB δεν μπορεί να μας δώσει κανάλι διαφορετικής μπάντας – πόλωσης, από αυτό που βλέπει ο πρώτος δέκτης. Έτσι, μόνο με διαφορετικό κεραιοσύστημα ή διπλό LNB μπορούμε να έχουμε διαφορετική λήψη. Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιο, στην συνήθη των περιπτώσεων απαιτεί δεύτερο καλώδιο καθόδου, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό κυρίως για πρακτικούς ή και αισθητικής λόγους.
H αρχή λειτουργίας toy Stacker – Destacker
Δύο πηγές, σε δύο δέκτες, μέσω κοινού καλωδίου, είναι η λύση που προσφέρουν οι μονάδες Stacker – Destacker της Johansson. Παράλληλα επιτρέπει και την διέλευση επίγειου σήματος προς την μία κατεύθυνση. Το κιτ περιλαμβάνει δύο συσκευές, το stacker που τοποθετείται σε επίπεδο ταράτσας και το destacker που τοποθετείται στο σημείο των δορυφορικών δεκτών. Το stacker διαθέτει δύο εισόδους. Η πρώτη δέχεται δορυφορικό και επίγειο σήμα 5-2150 MHz (μέσω μίκτη TV-SAT), ενώ η δεύτερη δέχεται ένα δεύτερο ξεχωριστό δορυφορικό σήμα στα 950-2150 ΜΗz. Το σήμα στην δεύτερη είσοδο, με την βοήθεια ενός ταλαντωτή επαναδιαμορφώνεται στην μπαντα των 2150-3350ΜΗz. Η έξοδος του Stacker δίνει ένα εύρος συχνοτήτων στα 5-3350 MHz και συνδέεται με το καλώδιο καθόδου (σχήμα 1).
Με αυτόν τον τρόπο περνούν μέσα από το ίδιο καλώδιο διαφορετικές συχνότητες με πληροφορίες μπάντας πόλωσης, που αντιστοιχούν πολλές φορές σε ίδιους δορυφορικούς transponders, χωρίς να υπάρχει αλληλοεπηρεασμός. To Destacker διαθέτει μία είσοδο 5-3350ΜΗz (όπου συνδέεται με την έξοδο του Stacker, μέσω του καλωδίου καθόδου) και δυο εξόδους. Η πρώτη δίνει επίγειο και δορυφορικό σήμα (5-2150ΜΗz) και η δεύτερη μόνο δορυφορικό 950 -2150ΜΗz, αφού αποδιαμορφώνει την διαμορφωμένη μπάντα 2150-3350ΜΗz.
Εφαρμογές στην πράξη
Το Stacker – Destackerμπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα πλήθος εφαρμογών. Η απλούστερη αυτών είναι όταν σε ένα κάτοπτρο με μονό LNB θέλουμε να συνδέσουμε ένα δεύτερο ανεξάρτητο δέκτη ή να συνδέσουμε έναν δέκτη με διπλό tuner. Αρκεί να αντικαταστήσουμε το Single LNB με Twin και να παρεμβάλλουμε το Stacker – Destacker. Οι έξοδοι του Twin LNB συνδέονται με τις εισόδους του stacker στην ταράτσα, ενώ αντίστοιχα κάθε έξοδος του Destacker συνδέεται με την είσοδο κάθε tuner. Εάν ο ένας δέκτης μας είναι combo, τότε δίνουμε επίγειο σήμα μέσω ενός διακόπτη TV-SAT στην πρώτη είσοδο του Stacker και αντίστοιχα παρεμβάλλουμε στην πρώτη έξοδο του Destacker, έναν διαχωριστή ή πρίζα TV/Sat, για να τροφοδοτήσουμε ξεχωριστά το επίγειο και το δορυφορικό Tuner (σχήμα 2).
Τo Stacker – Destackerυποστηρίζει πρωτόκολλο DiSEqC. Έτσι, μπορούμε να περάσουμε ανεξάρτητα πιο σύνθετα σήματα από περισσότερους δορυφόρους, μέσω διακοπτών DiSEqC. Αρκεί όλα τα LNB ή μέρος αυτών να αντικατασταθούν με Twin και να τοποθετηθούν οι αντίστοιχοι διακόπτες (σχήμα 3).
Σε άλλη περίπτωση μπορούμε να περάσουμε μέσα από το ίδιο καλώδιο δορυφορικά σήματα που προέρχονται από διαφορετικά κάτοπτρα. Αυτό χρησιμεύει κυρίως για την ταυτόχρονη χρήση ιδιοκτησιακών δορυφορικών δεκτών που ανήκουν σε διαφορετική πλατφόρμα, όπως θα γίνει σε λίγο καιρό με την έναρξη της νέα υπηρεσίας του ΟΤΕ σε συνδυασμό με αυτήν της Nova.
Τέλος μια άλλη πολύ χρήσιμη εφαρμογή είναι η δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο SMATV με πολυδιακόπτη για παροχή δυο ανεξάρτητων σημάτων σε ένα διαμέρισμα. Σε αυτήν την περίπτωση μόνο η μία έξοδος θα παρέχει επίγειο σήμα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά το όλο σύστημα, είναι να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας καλώδιο καθόδου.
{gallery}5100{/gallery}
T37