Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
TM 492
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Οκτωβρίου 2010 03:00

Hughes Net

Δίνει Internet… παντού!

Γράφει: Παναγιώτης Ψυχογιός
e2d0b8f33170fd51ed7b81462db8d787 XL 47ac9ac9

Στην σύγχρονη εποχή που διανύουμε η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι ένα βασικότατο αγαθό που διευκολύνει την καθημερινότητα μας, προσφέροντας απεριόριστες πληροφορίες, αλλά και δυνατότητα επικοινωνίας με οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Στην χώρα μας παρόλα τα σημαντικά βήματα που έγιναν τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που στερούνται της δυνατότητας αυτής λόγω ανυπαρξίας καλωδιακών υποδομών. Όμως η διάσημη εταιρία Hughes έχει τη λύση, μέσω της υπηρεσίας δορυφορικού internet που διαθέτει.Το δορυφορικό Internet δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια κανονική υπηρεσία Internet, η οποία παρέχεται μέσω δορυφόρου, αντί επίγειας τηλεφωνικής γραμμής. Ο δορυφόρος παρεμβάλλεται στην γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του τερματικου modem που συνδέονται οι υπολογιστές και ενός επίγειου κεντρικού σταθμού που αναλαμβάνει την διασύνδεση με το Διαδίκτυο. Χρησιμοποιείται κυρίως σε περιοχές όπου απουσιάζουν οι κλασσικές τηλεπικοινωνιακές διαδυκτιακές υποδομές, όπως ενσύρματη γραμμή ADSL ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 3G. Επίσης, βρίσκει εφαρμογή και σαν εναλλακτική λύση back up σε επαγγελματικές εφαρμογές, οι οποίες απαιτούν σταθερά υψηλή ταχύτητα διασύνδεσης καθόλο το εικοσιτετράωρο.

Μερικές εφαρμογές της υπηρεσίας δορυφορικού Internet συναντάμε σε εργοτάξια εταιριών, φωτοβολταϊκά πάρκα, ιχθυοκαλλιέργειες, ανεμογεννήτριες, ΑΤΜ τραπεζών, αλλά και σε πολλές εξοχικές κατοικίες ή άλλα απομακρυσμένα σημεία σε συνεργασία με ένα κλειστό κύκλωμα επιτήρησης και καταγραφής καμερών (CCTV).

Το δορυφορικό Internet απαιτεί ειδικό εξοπλισμό (modem, δορυφορικό σύστημα) που μεταδίδει και λαμβάνει το δορυφορικό σήμα, καθώς και μια συνδρομή σε πάροχο Δορυφορικού Δικτύου (ISP). Η εγκατάσταση του πραγματοποιείται γρήγορα και εύκολα, καταργώντας όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες των επίγειων παρόχων.

 

Hughes Net

H Hughes είναι μία εταιρεία που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους παρόχους δορυφορικού Internet στον κόσμο, μισθώνοντας χωρητικότητες σε πολλούς διαφορετικούς τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους. Διαθέτει πλέον πάνω από ενάμισι εκατομμύριο συνδέσεις σε πάνω από εκατό χώρες ανά την υφήλιο. Η έδρα της βρίσκεται στην Αμερική, ενώ ο κεντρικός τηλεπικοινωνιακός σταθμός ΝΟΚ που καλύπτει την Ευρώπη, βρίσκεται στην Γερμανία. Διαθέτει τμήμα εικοσιτετράωρης τεχνικής εξυπηρέτησης, την οποία και χρησιμοποιήσαμε και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

First Telecom

Η First Telecom, αντιπρόσωπος της Hughes στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια προσφέρει δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η οποία είναι εντελώς ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επίγεια καλωδίωση και αποκομμένη από όλους τους περιορισμούς που αυτή συνεπάγεται. Προσφέρει έξη διαφορετικά προγράμματα ευζωνικής σύνδεσης, με διαφορετικές ταχύτητες πρόσβασης. Τα πακέτα internet της First Telecom ξεκινούν με το βασικό οικιακό που παρέχει ταχύτητες download / upload στα 768 kbps / 128kbps και καταλήγουν στο μεγάλο και καθαρά επαγγελματικό Elite premium με ταχύτητες στα 2Mbps upload και 4Mbps download.

 

Όλα τα προγράμματα της First Telecom διατίθενται σε τρεις διαφορετικούς τύπους. Ο πρώτος τύπος Regular Plan αφορά μόνιμη σύνδεση όλο το εικοσιτετράωρο, καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Το Back up Plan είναι μια ενεργοποιημένη δορυφορική σύνδεση που χρησιμοποιείται όποτε παραστεί ανάγκη χρήσης μίας εφεδρικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Τιμολογιακά φυσικά διαφέρει, μιας και απαιτεί μηνιαίο τέλος και τέλη χρήσης που αποτελούν το 10% του κόστους που αφορά το Regular plan. Τέλος, το Seasonal Plan αποτελεί μια ενεργή δορυφορική σύνδεση ορισμένου χρόνου, κατάλληλη κυρίως για τουριστικές επιχειρήσεις ή εξοχικά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι ανεξαρτήτως προγράμματος, ο εξοπλισμός παραμένει ίδιος κάτι που επιτρέπει την εύκολη μεταπήδηση των συνδρομητών από το ένα πακέτο στο άλλο.

Η διαδικασία απόκτησης του εξοπλισμού καθώς και έναρξης της υπηρεσίας είναι πολύ απλή, χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες και στην πράξη από τη στιγμή που το αιτηθείτε μέσα σε μία ημέρα θα έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το τεχνικό τμήμα της εταιρείας, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθεί σε κάθε πιθανή ανάγκη, όχι μονό σε επίπεδο δορυφορικής εγκατάστασης, αλλά και σε επίπεδο ευρύτερων τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών εφαρμογών.

 

Η εγκατάσταση

Αρχικά εγκαταστήσαμε το δορυφορικό κάτοπτρο στο σημείο που θα μας εξασφάλιζε απόλυτη ορατότητα με τον δορυφόρο Eutelsat W2 – 10 E, που φιλοξενεί την υπηρεσία της Hughes Net, για τις χώρες της Ευρώπης. Το κεραιοσύστημα για να εγκατασταθεί απαιτεί βάση (κατά προτίμηση) δαπέδου, διαμέτρου Φ72, με σιδερένιες αντηρίδες. Αυτή θα εξασφαλίσει την ασφαλή στερέωση του κατόπτρου με διάρκεια στο πέρασμα του χρόνου, ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών, κάτι που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για εγκαταστάσεις δορυφορικού ιντερνέτ. To κάτοπτρο (εικόνα 1) είναι μια υλοποίηση της Prodelin με διάμετρο 0.98m και διαθέτει ανακλαστική επιφάνεια από fiberglass. Η όλη κατασκευή του είναι εντυπωσιακή και δείχνει ξεκάθαρα ότι προορίζεται για επαγγελματικές εφαρμογές. Διατίθεται σε άριστη συσκευασία με πλήρεις οδηγίες συναρμολόγησης και τεχνικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα μπορείτε να βρείτε και στο Διαδίκτυο πολλές πληροφορίες, καθώς και οδηγίες συναρμολόγησης με φωτογραφίες.

Η συναρμολόγηση του κατόπτρου πραγματοποιείται γρήγορα και εύκολα από κάποιον εγκαταστάτη. Μετά το πέρας της εγκατάστασης η αίσθηση που μας δημιουργείται είναι αυτή της απόλυτης ασφάλειας. Οι ρυθμίσεις ανύψωσης και προσανατολισμού επιτυγχάνονται και μικρομετρικά με την βοήθεια ρυθμιστικών πυρρών, που ασφαλίζουν στην επιθυμητή θέση με ειδικά παξιμάδια (εικόνες 2 & 3). Το ίδιο συμβαίνει και με την θέση στρέψης (Skew) του LΝΒ (εικόνα 4). Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η θέση στερέωσης του LΝΒ λήψης, στην οποία το καλώδιο καθόδου οδεύει προς τα επάνω και όχι προς τα κάτω ως είθισται (εικόνα 5). Έτσι, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να προστατευθεί το σημείο σύνδεσης καλωδίου και LNB, απo τυχόν εισροή υγρασίας ή βροχής.

 

Η στόχευση

Με τη βοήθεια ενός αναλυτή φάσματος βρίσκουμε αρχικά εύκολα τον δορυφόρο Eutelsat W2 – 10E, που βρίσκεται πολύ εύκολα, αφού βρίσκεται δίπλα (δεξιά) στους πολύ δημοφιλείς δορυφόρους Hot Βird. Η εκπομπή χρησιμοποιεί διαμόρφωση 8PSK, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υποστηρίζεται και από το πεδιόμετρό μας, ώστε να πάρουμε ψηφιακές μετρήσεις. Επίσης, το όργανο θα πρέπει να διαθέτει και ρύθμιση συχνότητας ταλαντωτή LNB, αφού το LNB δεν είναι Universal και ο ταλαντωτής του λειτουργεί στα 10GHz. Στην πράξη βέβαια όλα αυτά δεν είναι άκρως απαραίτητα, αφού το modem διαθέτει ένδειξη μπάρας σήματος με αποτέλεσμα να μπορούμε να επιτύχουμε μικρομετρική ρύθμιση, μέσω αυτού. Κάτι τέτοιο βέβαια απαιτεί την παρουσία δύο ατόμων στην εγκατάσταση ή ο εγκαταστάτης με κάποιο τρόπο να δύναται να έχει άμεση εικόνα των ενδείξεων του modem.

Εάν ούτε αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε από την First Telecom, το όργανο OPI (Οutdoor Pointing Interface). Πρόκειται για μία συσκευή με ένδειξη, που συνδέεται σε σειρά ανάμεσα στο LNB και το Modem και στην ουσία αποτελεί έναν εξομοιωτή τής μπάρας ποιότητας σήματος που εμφανίζεται μέσα στο αντίστοιχο μενού του modem. Στην ουσία, καταργεί την ανάγκη ύπαρξης δεύτερου ατόμου ή Laptop συνδεδεμένου με το modem στο σημείο εγκατάστασης.

 

Ρυθμίσεις modem – Ενεργοποίηση υπηρεσίας

Η παραμετροποίηση του modem (εικόνα 6) μπορεί να γίνει εν μέρει ή και εξολοκλήρου από τη First Telecom όταν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Παρόλα αυτά η γνώση όσον αφορά τις ρυθμίσεις modem κρίνεται απαραίτητη.

Η διαδικασία ρυθμίσεων του modem είναι αρκετά απλή. Στην αρχή συνδέουμε τη θύρα δικτύου του modem με αυτή του υπολογιστή μας μέσω straight ή cross καλωδίου Ethernet. Στο PC μας πάμε στις ιδιότητες της τοπικής σύνδεσης και ρυθμίζουμε τα παρακάτω πεδία:

Διεύθυνση IP: 192.168.0.2

Μάσκα Υποδικτύου: 255.255.255.240

Προεπιλεγμένη Πύλη: 192.168.0.1

Η τελευταία είναι η εργοστασιακή διεύθυνση IP του modem, προτού γίνει οποιαδήποτε ρύθμιση σε αυτό. Πληκτρολογώντας την ίδια IP στον browser μπαίνουμε στο γραφικό περιβάλλον του modem (εικόνα 7). Όπως θα προσέξετε, το System Status είναι κόκκινο, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει σύνδεση. Αυτό είναι λογικό μιας και το modem δεν έχει πατραμετροποιηθεί. Επιλέγουμε Advanced Commissioning Options και στη νέα κάρτα που εμφανίζεται (εικόνα 8), επιλέγουμε VSAT Commissioning Options, ώστε να εμφανιστεί η βασική καρτέλα παραμετροποίησης (εικόνα 9). Εκεί, αρχικά ρυθμίζουμε τις παραμέτρους που είναι κοινές για όλα τα τερματικά και ονομάζονται Satellite Parameters, όπως παρακάτω:

Longtitude: 10 E

Freequency: 15.959

Symbol Rate: 3.000.0000

Lnb 22KHz Switch: Οn

DVB Mode: DVB-S2-ACΜ

Freequency Βand Μodulation: 8PSK

Receive Polarization: Vertical

Transmit Polarization: Horizontal

Στην συνέχεια ρυθμίζουμε το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του σημείου που γίνεται η εγκατάσταση (VSAT Parameters). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω κάποιου δέκτη GPS ή μέσω της εφαρμογής Google Earth. Μόνο όταν οι γεωγραφικές παράμετροι είναι σωστές (ή παρουσιάζουν μικρή απόκλιση) μπορεί να επιτευχθεί η σύνδεση. Στην συνέχεια ρυθμίζουμε τις παραμέτρους τοπικού δικτύου της Hughes, που φυσικά μας αποδίδονται από τη First Telecom, σε αρχείο Microsoft Office Excel. Στην εφαρμογή που δοκιμάσαμε, είχαμε σαν LΑΝ ΙP Address την 10.160.0.1 και Subnet mask την 255.255.255.240. Η 10.160.0.1 είναι η ΙP που δίνει η Hughes στο modem για το τοπικό της δίκτυο, ενώ η κατάληξη 240 στο subnet mask υποδηλώνει ότι μπορεί να μας δώσει έως και δεκαέξι διαφορετικές IP.

Στη συνέχεια (εικόνα 10) δηλώνουμε τα παρακάτω:

IP Gateaway IP Address: 82.214.230.101

DVB Program: 20500

VSAT Management IP Address: 10.1.199.1

VSAT Return Path: Inroute

Αφού ολοκληρώσουμε, αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις επιλέγοντας Save Configuration και επιστρέφουμε στην προηγούμενη καρτέλα, όπου εκεί αυτή τη φορά επιλέγουμε Antenna Pointing. Τότε θα εμφανιστεί η επιλογή Enable OPI (εικόνα 11), την οποία χρησιμοποιούμε εφόσον συνδέσουμε εξωτερικό interface ένδειξης ποιότητας σήματος, κατά την στόχευση, όπως προαναφέραμε.

Προχωράμε στην επόμενη κάρτα, όπου σύμφωνα με τις γεωγραφικές παραμέτρους που τοποθετήσαμε, εμφανίζεται η ανύψωση του κατόπτρου (elevation), o προσανατολισμός σε σχέση με τον πραγματικό νότο (Magnetic Azimuth), καθώς και η στρέψη του LΝΒ (polarization) (εικόνα 12). Εκεί θα βρούμε την επιλογή Signal Strength, η οποία στην πράξη μας υποδηλώνει την ακρίβεια στόχευσης της εγκατάστασής μας (εικόνα 13). Όπως βλέπετε η μπάρα είναι πράσινη και βρίσκεται στο 72%. Σε άλλη δοκιμή χρησιμοποιώντας νεότερο τύπο LNB φτάσαμε στο 78%. Κατά την Hughes, για να έχουμε μια ασφαλή σύνδεση, θα πρέπει η μέτρηση να δείχνει από 70% και άνω. Πάντως, όπως και να έχει η ένδειξη δεν ξεπερνάει ποτέ το 78-80%.

Παρόλα αυτά ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κλείνοντας την σχετική κάρτα, επιλέγουμε System Info, ώστε να δούμε το Status της σύνδεσης μας (εικόνα 14), όπου κα πραγματοποιείται μία αυτό-διάγνωση από το modem, η οποία μας ενημερώνει εάν έχουμε εκπομπή – λήψη και μεταφορά δεδομένων. Στην συνέχεια επιλέγουμε System Status (εικόνα 15) και εφόσον το πλήκτρο System Status πάνω –δεξιά είναι πράσινο, σημαίνει ότι εγκατάσταση μας είναι έτοιμη και είμαστε πλέον έτοιμοι να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο.

 

Port forward

Μια πολύ βασική ανάγκη σε εγκαταστάσεις αμφίδρομου δορυφορικού Internet σε απομακρυσμένες περιοχές είναι η απομακρυσμένη διαχείριση των συσκευών που συνδέονται με το modem, είτε είναι ένας υπολογιστής, είτε ένα καταγραφικό DVR επιτήρησης και καταγραφής εικόνας καμερών, είτε κάποιος αυτοματισμός που ελέγχεται μέσω διαδικτύου. Αυτό απαιτεί ρύθμιση Port forward, δηλαδή αντιστοίχιση μίας Public IP σε μία τοπική LAN IP μέσω αντίστοιχων θυρών.

Το modem της Hughes δεν κάνει από μόνο του Port Forward, αλλά μόνο γίνεται μέσω της υπηρεσίας αφού δηλώσουμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα εάν θέλουμε να ελέγχουμε απομακρυσμένα ένα DVR και ένα PC, λαμβάνουμε από την Hughes δύο Public IP, π.χ. τις 82.214.124.161 και 82.214.124.162. Αυτές αντιστοιχίζονται με τις δυο πρώτες διαθέσιμες LΑΝ IP του modem (από τις 16 που διαθέτει) δηλαδή από τις 10.160.0.2 και 10.160.0.3. Επειδή όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές, μπορούμε να δώσουμε καρφωτά στο καταγραφικό την διεύθυνση 10.160.0.2 με Subnet Mask 255.255.255.240, Port 5000, DNS Servers 195.238.50.254 & 195.238.40.4 και Gateway την 10.160.0.1, δηλαδή την IP του modem για το εσωτερικό δίκτυο. Τότε πληκτρολογώντας απομακρυσμένα την http//:82.214.124.160:5000 γίνεται αυτόματη προώθηση στο DVR. Γενικότερα εάν θέλουμε περισσότερες από μία IP, αρκεί να το δηλώσουμε (με ή χωρίς επιπλέον χρέωση, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό αυτών).

 

Στην πράξη

Όλες οι κινήσεις γίνονται μέσω Proxy Server γιατί έτσι μειώνεται δραστικά το bandwith που δεσμεύεται στον δορυφόρο. Αυτό το είδαμε στην πράξη μιας και κατεβάσαμε εικόνες με χαμηλότερη τελική ανάλυση από τις πρωτότυπες. Φυσικά και η IP που εμφανίζουμε, διαφέρει από την Public IP που μας έχει δοθεί, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε εφόσον μπείτε στις σχετικές σελίδες αναγνώρισης της διεύθυνσης (εικόνα 16). Εμείς όλα αυτά τα δοκιμάσαμε με την υπηρεσία Οffice 1000M, που υποστηρίζει ταχύτητες 1024kbps downloadκαι 256kpbs upload. Στα συνεχόμενα speed test που πραγματοποιήσαμε μείναμε άκρως ικανοποιημένοι, αφού η σύνδεσή μας με ονομαστική ταχύτητα 1024/256, δεν έπεσε ποτέ κάτω από 760kbps (εικόνα 17).

Βεβαία, επειδή τα speed test είναι ενδεικτικά κατεβάσαμε αρχεία από γνωστούς server, όπου εκεί πλησιάζαμε την ονομαστική ταχύτητα (εικόνα 18). Οι μετρήσεις upload στα speed test θα λέγαμε πως ήταν εντυπωσιακές (260kbps). Παράλληλα όμως δοκιμάσαμε κάτι πιο χειροπιαστό που επιβεβαίωσε τις πάρα πολύ καλές μετρήσεις. Συνδέοντας 8κάμερο καταγραφικό με συμπίεση MPEG-4, είχαμε άμεση ανταπόκριση όσον αφορά την εμφάνιση των καρέ της εικόνας, ενώ η καθυστέρηση μεταξύ συμβάντος και εμφάνισης αυτού σε απομακρυσμένο υπολογιστή δεν ξεπερνούσε τα τέσσερα με πέντε δευτερόλεπτα. Έτσι θεωρούμε πως η υπηρεσία κρίνεται ιδανική για σύνδεση με απομακρυσμένα συστήματα παρακολούθησης.

 

Εντυπώσεις

Η εμπειρία μας με την υπηρεσία Hughes Net της First Telecom ήταν μοναδική. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η εύκολη εγκατάσταση, η απλοποίηση των ρυθμίσεων στο modem και το βασικότερο η ταχύτητα και η σταθερότητα της σύνδεσης μας, που μας απέδειξε και με το παραπάνω ότι η Hughes πραγματοποιεί… όσα υπόσχεται!

 

Λεζάντες

  1. Το fiberglass κάτοπτρο της Ηughes Net κατασκευάζεται από την Prodelin.

  2. H ρύθμιση ανύψωσης του κατόπτρου.

  3. H ρύθμιση αζιμούθιου του κατόπτρου.

  4. Η ρύθμιση skew.

  5. To LNB της Ηughes Net.

  6. Το modem της Ηughes Net.

  7. Είσοδο στα μενού του modem μέσω PC.

  8. Η αρχική κάρτα ρυθμίσεων του modem.

  9. H βασική κάρτα παραμετροποίησης του modem.

  10. Λεπτομερείς ρυθμίσεις modem.

  11. Η επιλογή Enable OPI χρησιμοποιείται εφόσον συνδέσουμε εξωτερικό interface ένδειξης ποιότητας σήματος.

  12. Υπολογισμός των γωνιών λήψης.

  13. Η ποιότητα σήματος.

  14. Το Status της σύνδεσής μας.

  15. Το πάνω – δεξιά πλήκτρο πρασίνισε. Η σύνδεση Internet είναι επιτυχής.

  16. Η IP που εμφανίζεται προς τα έξω είναι διαφορετική από την Public IP που μας έχει δοθεί από την Hughes Net.

  17. Έλεγχος ταχύτητας σύνδεσης.

  18. Έλεγχος ταχύτητας download.

 

ΠΑΚΕΤΟ

Ταχύτητες (kbps)

Download – Upload

 

 

Home 500

768 / 128

Office 500 STD

768 / 128

Office 500M

768 / 256

Office 1000 PLS

1024/ 128

Office 1000M

1024/ 256

Office 2000 PRM

2048/ 128

 

 

Business 2000

2048/ 512

Business 2000M

2048/ 1024

 

 

Business 500S

512/ 512

Business 1000S

1024/ 1024

Business 2000S

2048/ 2048

Business 4000

4096/ 1024

Business 4000M

4096/ 2048

 

info

First Telecom, Βατατζή 69, 114 73 Αθήνα, τηλ.: 210-6441354, fax: 210-6451244, e-mail: sales@first.gr, www.first.gr.

Serbia: Djevdjelijska 49/21 11000 Belgrade Tel.: +381 11 241 5866, Fax: +381 11 241 5728

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...