DIABASTE DWREAN DIG 170
techmail
SECURITY REPORT 133
now 33 2022
satpraxis 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 Δεκεμβρίου 2022 10:54
18 Νοεμβρίου 2010 03:00

Ταυτόχρονη λήψη αναλογικών και ψηφιακών καναλιών που προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις εκπομπής

Γράφει: Παναγιώτης Ψυχογιός
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=WyJ3cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMi8wNS8zMmYyNTM3YjFkNTgwOTUyODljYjZlNzU4NTUyMmFkZF9YTC5qcGciLFtbImRvUmVzaXplIixbMTIwMCw3NzgsMTIwMCw3NzhdXSxbImRvQ3JvcCIsWzEyMDAsNjAwLDAsODldXV0sMTY1MTU2NzU4NV0%3D&file=dd%2F32f2537b1d58095289cb6e7585522add XL dd0c72d0

Featured | Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή συνεχίζεται, το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει, αλλά εμείς σε πολλές περιπτώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε τις ιδιαιτερότητες και τα παράδοξα που προκύπτουν μέσα από αυτό το μεταβατικό στάδιο αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό μας.

Η είσοδος της ψηφιακής τηλεόρασης στην ζωή μας, αναμφισβήτητα, είναι ένα πολύ θετικό γεγονός με πολύ σημαντικά οφέλη, ειδικότερα σε περιοχές με μέτρια έως προβληματική αναλογική λήψη. Λόγω του ότι η μετάβαση πραγματοποιείται σταδιακά, δηλαδή έχουμε σταδιακή εκπομπή ψηφιακών καναλιών με την παράλληλη σταδιακή παύση ή μη των αναλογικών, προκύπτουν πρακτικά προβλήματα ή ανάγκες που ποικίλλουν ανάλογα με τις ιδιομορφίες λήψης της εκάστοτε περιοχής. Η πιο συχνή ανάγκη είναι η ταυτόχρονη λήψη καναλιών από δύο ή και τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό χωρίς κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις στο κεραιοσύστημά μας. Εμείς θα σας προτείνουμε κατά περίπτωση λύσεις, που θα σας δώσουν την δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης ψηφιακών και αναλογικών καναλιών από διαφορετικά σημεία εκπομπής, έχοντας όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας.

 

Λήψη ψηφιακών αναλογικών καναλιών από δύο διαφορετικά κέντρα εκπομπής Digea σε ατομική εγκατάσταση

Όπως καταλαβαίνετε, ο τίτλος φωτογραφίζει το λεκανοπέδιο Αττικής, όπου αυτήν την περίοδο, συμβαίνουν αρκετά παράδοξα. Δύο κέντρα εκπομπής Digea (Υμμητός – Αίγινα) σε κάποιες περιπτώσεις καλύπτουν τις ίδιες περιοχές, εκπέμποντας όμως διαφορετικά ψηφιακά κανάλια, ενώ οι συχνότητες των πακέτων που εκπέμπονται από τα ίδια κέντρα εκπομπής, δεν λαμβάνονται με την ίδια ποιότητα η στάθμη σήματος. Ταυτόχρονα, παραμένει η εκπομπή των αναλογικών καναλιών, κάποια από τα οποία προς το παρόν δεν λαμβάνονται ψηφιακά. Το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου λαμβάνουν αναλογικό σήμα από τοπικούς αναμεταδότες έχοντας παράλληλη δυνατότητα λήψης ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Digea. Έτσι, όποιος έχει μία ατομική κεραία, δικαίως προβληματίζεται για τον προσανατολισμό της, εάν φυσικά θέλει να λαμβάνει το σύνολο των εκπεμπόμενων καναλιών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ενδείκνυται η εγκατάσταση μίας δεύτερης κεραίας προσανατολισμένης στο δεύτερο κέντρο εκπομπής. Το στοίχημα είναι πώς θα λάβουμε επιλεκτικά τα κανάλια που θέλουμε από τις δύο κεραίες, ελαχιστοποιώντας τον παράγοντα αλληλεπιδράσεων μεταξύ τους, είτε πρόκειται για ψηφιακά είτε για αναλογικά κανάλια.

Σε μια ατομική εγκατάσταση οι λύσεις που έχουμε, περιορίζονται, μιας και το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις επιλογές μας. Στο λεκανοπέδιο Αττικής, σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται το φαινόμενο να λαμβάνουμε σήμα από αντίθετη κατεύθυνση (π.χ. Αίγινα), παρότι η κεραία μας είναι προσανατολισμένη σε διαφορετική κατεύθυνση (π.χ. Υμηττός). Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως λήψη από ανάκλαση, υπερβολική εκπεμπόμενη ισχύς ψηφιακού σήματος στην συγκεκριμένη συχνότητα, χαμηλότερη πλευρική απόρριψη της κεραίας λήψης, κ.ά. Επίσης, παρατηρείται ότι η λήψη ψηφιακού σήματος από αντίθετη κατεύθυνση δεν αφορά όλες τις συχνότητες και δεν είναι πάντα σταθερή. Αυτό οφείλεται στο ότι η λήψη γίνεται οριακά με χαμηλά επίπεδα ποιότητας BER και MER, με διακυμάνσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς και κατά τις εναλλαγές των καιρικών φαινομένων.

Σε αυτήν την περίπτωση μια σχετικά απλή λύση είναι η τοποθέτηση μιας δεύτερης κεραίας, προσανατολισμένης στο άλλο κέντρο εκπομπής συνδεδεμένης σε ξεχωριστό καλώδιο, που θα φτάνει στον χώρο του τηλεοπτικού μας δέκτη. Εκεί θα συνδεθεί στην είσοδο ενός ξεχωριστού ψηφιακού αποκωδικοποιητή, που με τη σειρά του θα δίνει σήμα στον τηλεοπτικό δέκτη μέσω καλωδίου Scart ή HDMI (σχήμα 1). Η λύση αυτή πλεονεκτεί στο γεγονός ότι λαμβάνουμε όλα τα κανάλια που μας ενδιαφέρουν χωρίς να επιδρά το σήμα της μίας κεραίας στην άλλη, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι απαιτεί την εισαγωγή δεύτερου καλωδίου RF, εντός της οικίας.

Αυτό το μειονέκτημα μπορούμε εύκολα να το υπερκεράσουμε, επιλέγοντας κάποιες έξυπνες λύσεις. Εάν για παράδειγμα διαθέτουμε ήδη ένα εγκατεστημένο δορυφορικό σύστημα, τότε μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε για τον σκοπό αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση η εισαγωγή του τηλεοπτικού σήματος της δεύτερης κεραίας προς τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή, επιτυγχάνεται μέσω του καλωδίου δορυφορικής κεραίας με την προσθήκη μικτών – διαχωριστών TV/Sat (σχήμα 2). Τοποθετούμε έναν μίκτη TV/Sat στο κεραιοσύστημα στην ταράτσα, εισάγοντας στο ίδιο καλώδιο καθόδου δορυφορικό και επίγειο τηλεοπτικό σήμα. Αντίστοιχα, λίγο πριν από τη σύνδεση με τον δορυφορικό δέκτη στο διαμέρισμα, εισάγουμε έναν διαχωριστή που διαχωρίζει τα δύο σήματα, και οδηγεί το δορυφορικό προς το δορυφορικό δέκτη και το επίγειο τον ψηφιακό επίγειο δέκτη. Εάν ο δέκτης είναι combo (δηλαδή διαθέτει επίγειο ψηφιακό tuner) δεν χρειάζεται να προμηθευτούμε επίγειο δέκτη, εκτός κι αν η ιδιαιτερότητα της περιοχής λήψης το επιβάλλει (λόγω π.χ. μη ευαίσθητου επίγειου tuner).

Εάν πρακτικά δεν υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής δεύτερου καλωδίου, αλλά ούτε και εγκατεστημένο δορυφορικό σύστημα, τότε η λύση θα δοθεί συνδέοντας και τις δύο κεραίες στο ίδιο καλώδιο χρησιμοποιώντας μίκτη UHF. Εάν διαμένετε σε περιοχή εκτός αστικού κέντρου, όπου η λήψη επιτυγχάνεται μέσω ενισχυτή ιστού, τότε δεν έχετε παρά να συνδέσετε την κεραία στην δεύτερη είσοδο UHF, εάν φυσικά διαθέτει, αλλιώς προμηθευτείτε έναν αντίστοιχο.

Σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή του ενισχυτή, καθώς και του τύπου των κεραιών που θα χρησιμοποιήσετε προς τον κάθε αναμεταδότη, μιας και έχετε να διαχειριστείτε σήματα με διαφορετικά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε στην επιλογή της κεραίας που θα λαμβάνει τα ψηφιακά κανάλια, ιδιαίτερα αν είστε μακριά από τα κέντρα εκπομπής.

Σε οριακές λήψεις ψηφιακού σήματος χωρίς οπτική επαφή, θα διαπιστώσετε πως σημαντικό ρόλο παίζουν ο τύπος της κεραίας, η θέση που τοποθετείται, ο σωστός προσανατολισμός της, καθώς και ο τύπος και τα μέτρα του καλωδίου μέχρι τον δέκτη σας. Πέραν αυτού, η ρύθμιση του ενισχυτή σε κάθε είσοδο παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Δεν φτάνει μόνο να ενισχύσουμε το σήμα των καναλιών που θέλουμε να λάβουμε, αλλά και να προσέξουμε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην στάθμη τους, σε σχέση με ασθενέστερα που πιθανώς λαμβάνονται από την δεύτερη κεραία.

Στις περιπτώσεις λήψης σήματος από διαφορετικούς αναμεταδότες με χρήση δύο κεραιών και κοινό καλώδιο καθόδου, θα πρέπει τα λαμβανόμενα κανάλια να αντιστοιχούν σε διαφορετικές συχνότητες. Σε αντίθετη περίπτωση, εγκυμονεί ο κίνδυνος της αλληλοεπίδρασης και της αλληλοεπικάλυψης ψηφιακών και αναλογικών σημάτων με αποτέλεσμα την κακή ποιότητα εικόνας αναλογικών καναλιών ή την ολική απουσία ψηφιακών συχνοτήτων.

Σε μια ατομική εγκατάσταση η λύση μπορεί να δοθεί σχετικά ανέξοδα με την χρήση ενός παθητικού φίλτρου διέλευσης πολλαπλών συχνοτήτων, συνδεδεμένο σε σειρά με το καλώδιο της μίας κεραίας. Το φίλτρο αναλαμβάνει να περάσουν μόνο οι συχνότητες που μας ενδιαφέρουν, αποκόπτοντας άλλες που μπορεί να επηρεάζουν τα κανάλια που λαμβάνονται από την άλλη κεραία. Για κάθε συχνότητα αντιστοιχούν ρυθμιστικά που συντονίζουν σε αυτήν, καθώς και ένα που ρυθμίζει την στάθμη εξόδου. Το φίλτρο τοποθετείται σε σειρά με την κάθοδο, στην περιοχή του κεραιοσυστήματος μέσα σε κλειστό αδιάβροχο κουτί (σχήμα 3). Το φίλτρα θα πρέπει να ρυθμιστεί από τεχνικό με την βοήθεια πεδιομέτρου και αναλυτή φάσματος.

Σε περίπτωση που συχνότητες διαφορετικών αναμεταδοτών που βρίσκονται στην ίδια σχετικά κατεύθυνση (με μικρή δηλαδή διαφορά γωνίας λήψης) αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, η πιθανή λύση δεν μπορεί να δοθεί με ένα απλό φίλτρο αλλά με πιο σύνθετο τρόπο, χρησιμοποιώντας συστοιχία κεραιών, καθώς και ενισχυτή με ενεργά φίλτρα.

 

Λήψη ψηφιακών αναλογικών καναλιών από δύο διαφορετικά κέντρα εκπομπής Digea σε κεντρική εγκατάσταση

Σε μία κεντρική εγκατάσταση, η λήψη από διαφορετικά σημεία εκπομπής μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα με προγραμματιζόμενους ενισχυτής ενεργών φίλτρων. Κάθε φίλτρο προγραμματίζεται, ώστε να λαμβάνει επιλεκτικά μία ή περισσότερες συχνότητες από την είσοδο κεραίας που θα επιλέξουμε. Ταυτόχρονα, το σήμα ισοσταθμίζεται έτσι ώστε όλες οι συχνότητες να οδηγούνται στην έξοδο του ενισχυτή με την ίδια στάθμη, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια κεντρική εγκατάσταση. Η φιλοσοφία στησίματος του κεραιοσυστήματος είναι σημαντικότερη σε σχέση με μια ατομική εγκατάσταση. Επιλέγουμε τον καταλληλότερο τύπο κεραίας που ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμαστε και σε σχέση με την κάλυψη από τα κέντρα εκπομπής, θα μας δώσει τα καλύτερα ποσοστά στάθμης και ποιότητας σήματος πριν την ενισχυτική βαθμίδα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο προγραμματιζόμενος ενισχυτής που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να διορθώσει κάποιες πιθανές λάθος επιλογές όσον αφορά την κεραία που θα χρησιμοποιήσουμε (ειδικότερα σε περιπτώσεις υπερβολικού σήματος στην είσοδο), σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να βοηθήσει σε λήψεις με χαμηλά επίπεδα ποιότητας BER και MER.

Πέραν αυτού, θα πρέπει να συνεκτιμήσετε πως σε μία κεντρική εγκατάσταση κεραίας οι τηλεοπτικοί δέκτες που λαμβάνουν το σήμα της δεν έχουν την ίδια ευαισθησία. Έτσι εάν λαμβάνουμε κάποιες ψηφιακές συχνότητες οριακά με ένα όργανο μέτρησης, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λαμβάνονται το ίδιο απ’ όλους τους ψηφιακούς τηλεοπτικούς δέκτες, μιας και το πιθανότερο είναι να παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές στην ευαισθησία τους.

Σε περιπτώσεις οριακών λήψεων ο ακριβής προσανατολισμός της κεραίας παίζει σημαντικό ρόλο. Κάποιες φορές απαιτείται ακρίβεια αντίστοιχη της ρύθμισης ενός δορυφορικού κατόπτρου. Αυτό βέβαια σχετίζεται άμεσα με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και το πολικό διάγραμμα της κεραίας που χαρακτηρίζει την κατευθυντικότητά της.

 

Λήψη ψηφιακών και αναλογικών καναλιών από διαφορετικές κατευθύνσεις με επαγγελματικά συστήματα (Head End)

Η χρήση επαγγελματικών μονάδων για τη λήψη και διανομή ψηφιακού και αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από διαφορετικά κέντρα εκπομπής, ελαχιστοποιεί σε μεγάλο βαθμό προβλήματα που προκύπτουν σε ατομικές ή κεντρικές μη επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Λόγω όμως του μεγαλύτερου κόστους τους, προορίζονται κυρίως για ξενοδοχειακές εφαρμογές ή για μεγάλα δίκτυα. Συνήθως σε τέτοιες εγκαταστάσεις, τα κέντρα βρίσκονται σε σημεία που δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό καλωδίων, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (καθώς επιβάλλεται) ξεχωριστό καλώδιο καθόδου για κάθε κεραιοσύστημα που αντιστοιχεί σε κάθε κέντρο εκπομπής, είτε είναι τοπικός αναμεταδότης, είτε κέντρο εκπομπής ψηφιακών καναλιών (ERT ή Digea). Για κάθε αναλογικό ή ψηφιακό κανάλι που θέλουμε χρησιμοποιούμε μονάδα αναλογικού ή ψηφιακού μεταλλάκτη, αντίστοιχα. Κάθε μονάδα λαμβάνει το επιθυμητό κανάλι, το επεξεργάζεται και το αναδιανέμει στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο με νέα συχνότητα και ίση στάθμη με τα υπόλοιπα κανάλια. Κάθε μονάδα έχει ξεχωριστή είσοδο κεραίας, κάτι που μας επιτρέπει να επιλέξουμε εμείς το κεραιοσύστημα που θα λάβει σήμα, κάνοντας φυσικά τις απαραίτητες ομαδοποιήσεις. Η δυνατότητα μεταλλαγής συχνότητας, λύνει τα προβλήματα αλληλοκάλυψης εφόσον δεν επηρεάζεται απευθείας το κεραιοσύστημά μας (δηλαδή λαμβάνει ταυτόχρονα δύο εκπομπές στην ίδια συχνότητα). Για περιπτώσεις οριακών ψηφιακών σημάτων υπάρχουν οι μονάδες αναγέννησης σήματος (Regenarators). Κάθε μονάδα συντονίζει σε μία ψηφιακή συχνότητα, λαμβάνει την ωφέλιμη πληροφορία με ένα υψηλότερο ποσοστό λαθών και την αναγεννά, δηλαδή την επαναφέρει στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, απαλλαγμένη από λάθη και με υψηλή ποιότητα σήματος. Τα σήματα εξόδου είναι πάλι DVB-T στο ίδιο πρότυπο συμπίεσης (MPEG-2 ή MPEG-4), επεξεργασμένο και απομονωμένο από άλλα σήματα, ενώ τα κανάλια είναι ισοσταθμισμένα μεταξύ τους και επαναδιαμορφωμένα σε COFDM, με διορθωμένα όλα τα λάθη της μετάδοσης. Έτσι, έχουμε ένα καθαρό σήμα στην έξοδο με τιμές MER, BER, C/N, όπως όταν βγαίνει από το studio.

 

Λεζάντες

 1. Λήψη με δύο κεραίες και δύο καλώδια, ένα που κατεβαίνει κατευθείαν στην TV και ένα κατευθείαν στον επίγειο ψηφιακό δέκτη.

 2. Εάν υπάρχει ήδη δορυφορική TV στην οικία μας, μπορούμε να γλυτώσουμε την κάθοδο δεύτερου επίγειου καλωδίου, χρησιμοποιώντας το υπάρχον δορυφορικό καλώδιο και ένα μίκτη TV/Sat.

 3. Με χρήση ενός φίλτρου στην μία κεραία και ένα μίκτη UHF, μπορείτε να κατεβάσετε σήματα από δύο κεραίες στο ίδιο καλώδιο.

 

Οδηγίες σχήματα

Χρησιμοποίησε τις κεραίες από το τεύχος 12 εξώφυλλο. Βάλε την ikusi, την engel, την fracarro και την alcad, ενώ κάπου έχουμε ξεγυρίσει και μία televes, βάλτην και αυτή. Είναι όλοι μας πελάτες και δεν θέλω να δημιουργηθεί πρόβλημα. Οι φώτος είναι ήδη ξεγυρισμένες

Στο σχήμα 1, βάλε ένα επίγειο δέκτη, βάλε τον powerplus από μακέτα stam.

Στο σχήμα 2 σαν δορυφορικό δέκτη βάλε τον dreambox 800, σαν επίγειο βάλε έναν από μακέτα ψηφιακή. Μίκτη TV/Sat θα βρεις στο τεύχος 5

Στο σχήμα 4 το φίλτρο το βάζω ηλεκτρονικά. Το μίκτη UHF θα τον βρεις στο τεύχος 19 / τεχνική βιβλιοθήκη.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • OCTAGON SFX series

  OCTAGON SFX series

  Η εταιρεία TRONIX ανακοινώνει την παραλαβή της νέας σειράς δεκτών Octagon SFX. Περιλαμβάνει τους SFX6018 S2+IP, SFX6018 S2+IP WL, SFX6008 IP και SFX6008 IP WL, εκ των οποίων τα μοντέλα WL έχουν εν...
 • TP-LINK EAP650-Outdoor

  TP-LINK EAP650-Outdoor

  Το EAP650-Outdoor είναι ένα Wi-Fi Access Point εξωτερικού χώρου της σειράς Omada της TP-Link που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ομαλή εμπειρία Wi-Fi, ακόμη και σε δύσκολα εξωτερικά περιβάλλοντα....
 • TRIAX OTX 1310, SAT FO Headend Kit

  TRIAX OTX 1310, SAT FO Headend Kit

  Το OTX 1310 SAT Fiber Optic Headend Kit της TRIAX, αποτελείται από το Wideband LNB TWB 40 και τον πομπό OTX 1310 SAT FO, συμπεριλαμβανομένου του τροφοδοτικού βύσματος τοίχου. Το Headend αυτό επιτρ...
 • FAGOR FAGSET II LP-2022

  FAGOR FAGSET II LP-2022

  Η εταιρεία AMF Electronics διαθέτει στην ελληνική αγορά νέο starter kit λήψης και μετατροπής δορυφορικών καναλιών σε επίγεια, το οποίο βασίζεται στο Headend 8000 της Fagor. Το νέο FAGSET II LP-202...
 • ICY BOX IB-1807MT-C31

  ICY BOX IB-1807MT-C31

  Το IB-1807MT-C31 είναι μια φορητή εξωτερική θήκη αλουμινίου για σκληρούς δίσκους M.2 NVMe. Η εγκατάσταση του σκληρού δίσκου επιτυγχάνεται γρήγορα χωρίς τη χρήση επιπλέον εργαλείων: ανοίξτε απλά το...
 • IKUSI NBS-701-C48

  IKUSI NBS-701-C48

  Ο NBS-701-C48 είναι ένας ευρυζωνικός ενισχυτής που καλύπτει τις συχνότητες από 47 έως 694 MHz, με ρύθμιση κλίσης καμπύλης. · 1 είσοδος, UHF · Στάθμη εξόδου: 115 dBμV · Κεντρική ενίσχυση μ...
 • AB IPBox ONE

  AB IPBox ONE

  Η εταιρεία TRONIX ανακοινώνει την παραλαβή του νέου AB IPBox ONE, ενός δέκτη που καταφέρνει να τα έχει όλα και συμφέρει! Με τον AB IPBox ONE οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν δορυφορική λήψη και ...
 • Το βραβείο της EHA για το καλύτερο router απονεμήθηκε στο FRITZ!Box

  Το βραβείο της EHA για το καλύτερο router απονεμήθηκε στο FRITZ!Box

  Στην ετήσια διεθνή δημοσκόπηση των αναγνωστών για τα Βραβεία 2022 του Συνδέσμου Ευρωπαϊκού Υλικού (EHA – European Hardware Association), η AVM κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία "Best Router". ...
 • <strong>TP-LINK EAP650-Wall / EAP655-Wall</strong>

  TP-LINK EAP650-Wall / EAP655-Wall

  Εξοπλίστε το δωμάτιό σας με τα επιτοίχια AX300 Access Points EAP650-Wall και EAP655-Wall της TP-Link! Υποστηρίζουν Wi-Fi 6 που φέρνει μεγαλύτερες ταχύτητες, μικρότερη καθυστέρηση, λιγότερες παρεμβ...
 • TRIAX<strong> </strong>Cast<strong></strong>

  TRIAX Cast

  Το νέο επαναστατικό σύστημα TRIAX Cast απευθύνεται σε όλα τα ξενοδοχεία εκείνα που μέσα από την τηλεόραση των δωματίων θέλουν να προσφέρουν στους φιλοξενούμενούς τους πολύ περισσότερα από την απλή...
 • Lemco – Νέα γραφεία στο Ντουμπάι

  Lemco – Νέα γραφεία στο Ντουμπάι

  Η Lemco, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, προσπαθεί να είναι πάντα μπροστά από την εποχή μας, με καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες που βοηθούν τον κλάδο της να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. Συμμετέχοντ...
 • MELICONI FLAG TV

  MELICONI FLAG TV

  Η επιτοίχια βάση Meliconi FLAG είναι μια καινοτόμος βάση τηλεόρασης που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διαφορετικών σπιτιών ή εγκαταστάσεων. Είναι ιδανική για τηλεοράσεις 52" - 82" με VESA 200 - 30...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 171

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 171

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Μετά από ...
 • <strong>4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC</strong>

  4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC

  Μετά από 2 χρόνια παύσης, η ENERGIA.TEC επέστρεψε δυναμικά με πιο πολλές συμμετοχές από ποτέ!Σπουδαίες επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στο ηλεκτρολογικό υλικό, τον φωτισμό, τα συστήματαασφαλείας κ...
 • <strong>STAR Hybrid</strong>

  STAR Hybrid

  Ένα ακόμα τηλεοπτικό κανάλι ελεύθερης λήψης εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή που έχει διαμορφωθεί από τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη του κοινού για on demand τηλεθέαση. Πρόκειται για το Star, ένα απ...
 • <strong>AB IPBox ONE</strong>

  AB IPBox ONE

  Ένα νέο STB που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, τράβηξε την προσοχή μας για να το δοκιμάσουμε και να σας το παρουσιάσουμε αυτόν το μήνα. Ο λόγος για τον AB IPBox ONE, ο οποίος είναι ένας...
 • <strong>JJ-JS-SM18-03W</strong>

  JJ-JS-SM18-03W

  Μια καινοτόμος μικροσκοπική συσκευή κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, η οποία διευρύνει τις λειτουργίες του έξυπνου σπιτιού και προσθέτει έξτρα ασφάλεια. Πρόκειται για το JJ-JS-SM18-03W, έ...
 • <strong>Homatics Box R 4K</strong>

  Homatics Box R 4K

  Ένα καταπληκτικό STB που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το Homatics Box R 4K, ένα πανίσχυρο streaming box π...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design