Skip to main content
5 Δεκεμβρίου 2011 18:34

Χρήσιμα plugin και module για κάρτες DVB

Γράφει: Σωτήρης Χατζηστρατής
6977e2f24adc4fbc65195d0940372f02 XL 6b2f3c32

Featured | Πολλά προγράμματα δεν υποστηρίζουν παρά μόνο βασικές λειτουργίες και λίγα χαρακτηριστικά στις επίσημες εκδόσεις τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην μας ικανοποιούν ή ακόμη και να μην καλύπτουν κάποιες ανάγκες μας. Η λύση είναι φυσικά τα plugin (επιπρόσθετα προγράμματα) και τα module (αρθρώματα) που έρχονται να βοηθήσουν εκεί όπου ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνο του. Δεν παίρνουν όλα τα προγράμματα plugin, αλλά κάποια κυριολεκτικά μεταμορφώνονται με τη χρήση τους. Τέτοια παραδείγματα είναι ο Firefox που χωρίς plugin είναι απλά ένα βασικός φυλλομετρητής και το Photoshop με τα δεκάδες πρόσθετα και βοηθητικά προγράμματα. Εδώ φυσικά θα ασχοληθούμε με τα plugin και module που αφορούν το χόμπι που αγαπάμε, τη δορυφορική λήψη και μάλιστα μέσω κάρτας PC και τα αντίστοιχα προγράμματα που την αφορούν. Επίσης, θα αναφερθούν και μερικά ανεξάρτητα βοηθητικά λογισμικά, που ουσιαστικά όμως δουλεύουν ως απαραίτητα συμπληρώματα σε κάποια προγράμματα DVB.

SS2Diseqc (Skystar 2 και Skystar S2)
Το συγκεκριμένο plugin, που λειτουργεί όμως και ως αυτόνομο πρόγραμμα, είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους κατόχους κάρτας Skystar 2 που έχουν εγκατάσταση με μοτέρ Diseqc 1.2 (τύπου Stab και Moteck). Το SS2 Diseqc κινεί σωστά, εύκολα και γρήγορα το κάτοπτρό μας, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία στις ρυθμίσεις του, κάτι που δεν κάνουν τα περισσότερα προγράμματα με τα ενσωματωμένα positioner τους. Παράλληλα, επιτρέπει την εύκολη και αυτόματη μικρορύθμιση της θέσης του κατόπτρου μέσω της λειτουργίας «Max Signal» που διαθέτει. Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση, απλά το αποσυμπιέζουμε στο φάκελο που επιθυμούμε (ενδεικτικά, στο C:DVBSS2Diseqc). Η χρήση ανεξάρτητου φακέλου συνιστάται αντί της αποσυμπίεσης σε κάποιο φάκελο plugins ή στο root ενός προγράμματος όπως το Progdvb, κυρίως διότι κάποια από τα αρχεία που το συνοδεύουν μπορούν να κρασάρουν τις εφαρμογές, όπως και το ότι δεν μπερδεύονται με αυτό τον τρόπο αρχεία του SS2Diseqc με αρχεία του προγράμματος, στην περίπτωση χρήσης του root.  Στο φάκελο αυτό θα βρούμε έναν υποφάκελο με όνομα “STUB”, στον οποίο υπάρχει το βοηθητικό αρχείο SS2DiSEqC.dll, που δεν είναι παρά ένα είδος συντόμευσης στο πραγματικό. Αυτό το αρχείο θα το αντιγράψουμε στο φάκελο plugins των προγραμμάτων που μπορούν να συνεργαστούν με το SS2Diseqc (ενδεικτικά τα ProgDVB, DVBDream, Skyview, MyTheater, Winclip).

Η ρύθμιση του προγράμματος είναι αρκετά απλή, ξεκινάμε με διπλό κλικ στο ss2diseqc.exe. Το πρώτο πράγμα που θα μας ζητηθεί είναι να σύρουμε πάνω του το φάκελο με τα transponder.ini, ώστε να τα χρησιμοποιήσει ως βάση δεδομένων των δορυφόρων. Ο φάκελος αυτός μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε πρόγραμμα τον χρησιμοποιεί (π.χ. το ProgDVB). Η επόμενη κίνηση είναι να πατήσουμε το κουμπί «Configuration» και να βάλουμε τις γεωγραφικές μας συντεταγμένες (μπορούμε να τις βρούμε από διάφορα site όπως το Google Earth, heavens-above.com, από χάρτη της περιοχής μας κ.λπ.) στα πεδία «Longitude» (Γεωγραφικό Μήκος) και «Latitude» (Γεωγραφικό Πλάτος). Επιλέγουμε το σωστό τύπο του μοτέρ μας από το «H-H motor» και φροντίζουμε να τσεκάρουμε το κουτάκι «Current plugin», ώστε με αυτόν τον τρόπο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βοηθητικό ss2diseqc.dll που αναφέρθηκε πιο πάνω. Αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε κι άλλες ρυθμίσεις, όπως την επιβεβαίωση κίνησης του μοτέρ (Confirm motor driving), το κλείσιμο της Skystar 2 αν δεν χρησιμοποιείται (Sleep SS2), το PC να ξεκινά χωρίς να δίνει ρεύμα στο LNB (Startup LNB off) ή την αυτόματη λήψη ανανεωμένων στοιχείων από το internet για τους δορυφόρους (Use SDP4). Κατόπιν πατάμε το «apply» και κλείνουμε το παράθυρο με τις ρυθμίσεις. Επιστρέφοντας στο κύριο παράθυρο του προγράμματος, τώρα, πατάμε το «Auto Goto x.x» και με αυτόν τον τρόπο θα υπολογιστούν αυτόματα οι θέσεις των δορυφόρων σύμφωνα με τα στοιχεία που βάλαμε πριν. Μπορούμε τώρα να πάμε σε κάποιο δορυφόρο δοκιμαστικά και να δούμε αν οι ρυθμίσεις μας είναι σωστές πατώντας το «Max Signal», όπου το πρόγραμμα θα κινήσει το μοτέρ έως ότου βρει το καλύτερο σήμα για το συγκεκριμένο δορυφόρο. Αν η θέση διαφέρει από αυτήν που υπολογίστηκε αυτόματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δορυφόρο αυτόν ως αναφορά για τις υπόλοιπες θέσεις, πατώντας πάλι το «Auto Goto x.x»,  συμφωνώντας στην επιλογή αυτή, όταν ζητηθεί. Φυσικά, μπορούμε να ρυθμίσουμε κάθε ένα δορυφόρο ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας το «Goto x.x» σε συνδυασμό με το «Max Signal». Άλλες επιλογές που μας δίνει το πρόγραμμα από το «Diseqc 1.2 commands», είναι η αποθήκευση θέσεων μνήμης στο μοτέρ για κάθε δορυφόρο μέσω εντολών DiSEqC 1.2 (επιλογή «Store Satellite position»), η μετακίνηση του μοτέρ σε βήματα δυτικά ή ανατολικά («Drive Motor East/West») και η  ρύθμιση ορίων δυτικά και ανατολικά. Όλες οι ρυθμίσεις που περιγράφηκαν μπορούν να γίνουν είτε μέσω του αυτοτελούς προγράμματος ss2diseqc.exe ή από την επιλογή του, μέσω του μενού plugins των διαφόρων προγραμμάτων που το έχουμε εγκαταστήσει. Η χρήση έκδοσης των driver της Skystar 2 ίσης ή μεγαλύτερης από την 4.4.0, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του.

 

SS2 MotorMover (Skystar 2 και Skystar S2)
Το SS2 MotorMover είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα για το SS2DiseqC, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να κινούμε με πολύ απλό και εύκολο τρόπο το μοτέρ, χωρίς να χρειάζεται να αναζητούμε κάθε δορυφόρο στη λίστα του SS2Diseqc. Για τη λειτουργία του, απαιτείται η ύπαρξη του .Net Framework της Microsoft στο PC μας. Η εγκατάστασή του μπορεί να γίνει στον ίδιο φάκελο με το SS2Diseqc ή και σε ανεξάρτητο. Η μόνη απαραίτητη ρύθμιση είναι να του δηλώσουμε το path εγκατάστασης του SS2Diseqc με δεξί κλικ στο εικονίδιο στο tray > settings. Αν θέλουμε και δεν μας καλύπτουν οι προκαθορισμένοι δορυφόροι που έχει το πρόγραμμα, μπορούμε να τους αλλάξουμε (προσθέσουμε ή αφαιρέσουμε) από το «Edit settings.ini» πάλι με δεξί κλικ στο εικονίδιο. Η χρήση του είναι απλούστατη, απλά πατάμε το κουμπί που αντιστοιχεί στη θέση του δορυφόρου που θέλουμε να μετακινηθούμε.

 

Transedit (DVBViewer Pro)
Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τo Transedit ως plugin, αλλά ως βοηθητικό και άκρως χρήσιμο πρόγραμμα για το DVBViewer Pro. Αλλά επειδή η λειτουργία του είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη του DVBViewer (χωρίς αυτό δεν λειτουργεί), θα αναφερθεί και αυτό στην ίδια κατηγορία. Το Transedit είναι ένα λογισμικό με αρκετές λειτουργίες, μερικές από αυτές είναι η επεξεργασία των transponder *.ini (τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε άλλα προγράμματα), διαθέτει ισχυρό scanner στο οποίο έχει προστεθεί και ανίχνευση τύπου blind scan με δυνατότητα εξαγωγής των ευρεθέντων, είναι επίσης αναλυτής του DVB stream ενός transponder και τέλος δίνει τη δυνατότητα προεπισκόπησης των καναλιών (μόνο ελεύθερων). Διατίθεται μόνο στους χρήστες της pro έκδοσης του DVBViewer.

Για να ξεκινήσουμε την ανίχνευση ενός δορυφόρου, τον επιλέγουμε από τη λίστα, αφού πρώτα έχουμε κάνει τυχόν απαραίτητες αλλαγές στους transponders και πατάμε το «Scan All». Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε ανίχνευση μόνο σε ένα transponder ή σε έναν αριθμό από αυτούς, αφού τους επιλέξουμε και πατήσουμε το κουμπί «Scan Selected». Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου υπάρχουν τρία φίλτρα για την ανίχνευση ελεύθερων/κωδικοποιημένων καναλιών, τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών σταθμών, επιπρόσθετων καναλιών ήχου και δεδομένων. Με το πέρας της ανίχνευσης, μας δίνεται η δυνατότητα εξαγωγής της λίστας με τα κανάλια που ανιχνεύθηκαν μέσω του κουμπιού «Export», ώστε αργότερα να την εισάγουμε στο DVBViewer ή να κάνουμε απευθείας ενημέρωση της βάσης δεδομένων του προγράμματος, με δεξί κλικ στον πίνακα με τα κανάλια (αφού πρώτα τα έχουμε επιλέξει) και επιλέξουμε μεταξύ των «Send to DVBViewer» αν δεν υπάρχει ο δορυφόρος στη βάση δεδομένων ή «Update in DVBViewer» αν υπάρχει.

Μία άλλη χρήσιμη λειτουργία του προγράμματος είναι η ανάλυση ενός transponder. Τον επιλέγουμε από τη λίστα στο αρχικό παράθυρο και πατάμε το κουμπί «Analyze». Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τα στοιχεία κάθε εκπομπής από το συγκεκριμένο transponder, audio και video pid, bit rate, τύπος εκπομπής και διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Αν θέλουμε μάλιστα, επιλέγοντας ένα pid ήχου ή βίντεο με δεξί κλικ πάνω του, μπορούμε να κάνουμε και προεπισκόπηση του περιεχομένου του (Preview).

 

IGI Subtitlern
Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα αντιληφθούν οι περισσότεροι που ασχολούνται για πρώτη φορά με δορυφορικά, αλλά όχι μέσω συνδρομής της Nova, είναι η ανάγκη γνώσης μίας ή και παραπάνω ξένων γλωσσών. Στην περίπτωση όμως που δεν ξέρουμε καλά ή καθόλου μία ξένη γλώσσα, υπάρχει μία εναλλακτική λύση για τις DVB κάρτες μας (αντίστοιχη υπάρχει και για δέκτες με λογισμικό Linux της κατηγορίας των dreambox). Η χρήση του προγράμματος IGI Subtitler μας δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης ξένων προγραμμάτων (κυρίως ταινιών ή ξένων σειρών βέβαια) με ελληνικούς υπότιτλους!

Η χρήση του είναι αρκετά εύκολη. Ανοίγουμε το DVB πρόγραμμα μας (AltDVB, Progdvb κ.λπ.) και ξεκινάμε το IGI Subtitler με διπλό κλικ στη συντόμευση που έχει δημιουργηθεί μετά την εγκατάστασή του στην επιφάνεια εργασίας των Windows. Αφού φορτώσουμε τον υπότιτλο (σε μορφή srt, sub, dtc, txt) της ταινίας ή της σειράς που επιθυμούμε, τον οποίο έχουμε κατεβάσει προφανώς εκ των προτέρων από κάποιο site στο internet και κάνουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε, δηλαδή το μέγεθος και επιλογή της γραμματοσειράς, χρώμα, ταχύτητα υποτίτλων κ.λπ. από το tab «Settings», με το ποντίκι σέρνουμε τον πράσινο στόχο που υπάρχει στο παράθυρο του IGI Subtitler στο παράθυρο προβολής βίντεο του προγράμματος και εκεί το αφήνουμε. Όταν αρχίσει η ταινία που θέλουμε, πατάμε το βελάκι play και με τα βελάκια αναζήτησης πίσω – εμπρός που βρίσκονται ακριβώς από πάνω, προσπαθούμε να συγχρονίσουμε τον ήχο της ταινίας με τους υπότιτλους, αν δεν είναι εξαρχής συγχρονισμένοι. Ίσως θέλει λίγη εξάσκηση στην αρχή, αλλά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερα δύσκολο. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να απολαύσουμε την ταινία με τους υπότιτλούς της! Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει και δεύτερη μέθοδος χρήσης του IGI Subtitler, με το πλεονέκτημα ότι οι υπότιτλοι θα φαίνονται και στην τηλεόρασή μας από την έξοδο tvout της κάρτας γραφικών. Αυτή επιτυγχάνεται μέσω των δύο directshow φίλτρων του «IGI Subtitler» ή του «IGI Subtitler native» για μικρότερης δυνατότητας PC. Η χρήση του είναι από λίγο έως αρκετά πιο δύσκολη από τον πρώτο τρόπο, πράγμα που εξαρτάται από το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε, αλλά και τις γνώσεις μας πάνω στη δημιουργία Graph file.

 

GoldenOSD (AltDVB)
Ένα από τα μειονεκτήματα του AltDVB είναι η απουσία ενδείξεων OSD (On Screen Display). Η έλλειψη αυτή αναπληρώνεται μερικώς με μερικά plugins που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτόν το σκοπό. Το πρώτο είναι το GoldenOSD το οποίο υποστηρίζει ενδείξεις ύψους σήματος, έντασης φωνής, λίστας καναλιών, κλήση καναλιού μέσω αποθηκευμένου αριθμού, όνομα καναλιού, logo για ελεύθερο / κωδικοποιημένο κανάλι κ.ά. Μπορούμε να ρυθμίσουμε διάφορες παραμέτρους του, όπως τα χρώματα, τη διαφάνεια, τα πλήκτρα που ενεργοποιούν τις λειτουργίες του, πηγαίνοντας από το μενού Plugins με δεξί κλικ στο goldenosd.dll και OSD Settings.

 

Bch editor 1.0 (AltDVB)
Αν και δεν είναι ουσιαστικά plugin, αλλά ανεξάρτητο λογισμικό, μπορούμε να το συμπεριλάβουμε κι αυτό (όπως και το transedit) ως τέτοιο, αφού συμπληρώνει το AltDVB και μας δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας των αρχείων *.bch με τις λίστες καναλιών που δημιουργεί το πρόγραμμα. Το πολύ μικρό σε μέγεθος πρόγραμμα, το βάζουμε στο φάκελο ..AltDVBSatfilesCategory και ανοίγουμε με αυτό όποιο από τα αρχεία .bch θέλουμε να επεξεργαστούμε, τα οποία βρίσκονται στο φάκελο ..AltDVBSatfilesChannels. Επιλέγουμε το κανάλι που θέλουμε, αλλάζουμε πολύ εύκολα και γρήγορα όποιο από τα στοιχεία του επιθυμούμε. 

 

DDCC (DVBDream Control Center)
Αν και το DVBDream 1.4 έχει δικό του ενσωματωμένο OSD, επειδή είναι υποτυπώδεις οι λειτουργίες του, δημιουργήθηκαν από τρίτους κάποια plugin (στην περίπτωση του DVBDream θεωρούνται ως modules) που συμπληρώνουν κάποιες λειτουργίες. Ένα νέο OSD module για το DVBDream είναι το DDCC, με μόνο μειονέκτημα ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί στα μενού και στις ρυθμίσεις του είναι η γερμανική. Με τη χρήση του, μπορούμε να έχουμε πληροφορίες για το κανάλι , λίστα με τα κανάλια, teletext, ένδειξη εγγραφής, αναπαραγωγής και volume. Η παραμετροποίησή του (μέγεθος γραμματοσειρών, μενού, χρώματα) γίνεται από το μενού «Modules > DDCC Setup» .

 

SimOSD (DVBDream 1.4, OSD)
Το SimOSD είναι  ένα δεύτερο OSD για το DVBDream και μάλιστα έχει ενσωματωθεί στο αρχείο εγκατάστασης των τελευταίων εκδόσεων του προγράμματος. Μπορούμε να διαλέξουμε είτε το προκαθορισμένο OSD του DVBDream είτε αυτό από το μενού «Modules». Με τη χρήση του SimOSD έχουμε λίστα καναλιών και πληροφορίες για το κανάλι που παρακολουθούμε.

 

LargoSwitch (DVBDream 1.4)Όσοι κάνουν λήψη τα κανάλια του Premiere, θα έχουν διαπιστώσει ότι πολλά από αυτά δεν έχουν όνομα. Στους επίσημους δέκτες του πακέτου μπορεί να υπάρχει πρόσβαση σ’ αυτά τα κανάλια μέσω του πράσινου κουμπιού (Green Button). Το LargoSwitch δίνει αυτή τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και από το DVBDream. Για την εγκατάστασή του, απλά αντιγράφουμε τα αρχεία του πακέτου στο φάκελο «Modules». Η χρήση του είναι αρκετά απλή. Αφού το ενεργοποιήσουμε από το μενού Modules, πατάμε το πλήκτρο F8 ή πηγαίνουμε από το μενού Modules > Largoswitch και ανοίγει το παράθυρο του plugin, που πηγαίνει αυτόματα στο Premier Direkt Portal και γίνεται αυτόματη ανίχνευση των καναλιών που υποστηρίζονται (πιθανό να δούμε το σήμα να αυξάνεται ή μειώνεται και την εικόνα να κάνει διακοπές την ώρα της ανίχνευσης). Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και από μόνοι μας ανίχνευση, πατώντας το κουμπί «New Scan». Στο τέλος της ανίχνευσης θα έχουμε μία λίστα με τα κανάλια portal, από την οποία μπορούμε να μεταφερθούμε απευθείας σε κάποιο από αυτά, με απλό κλικ πάνω του. Υποστηρίζεται απόκρυψη όσων από αυτά δεν θέλουμε να φαίνονται μέσω των συντομεύσεων Ctrl+Alt+D, S ή E, όπου κρύβονται τα κανάλια του Direkt, Sport ή Erotic, αντίστοιχα.

 

Greenbuttonng
Αντίστοιχο plugin όπως το προηγούμενο, που λειτουργεί μόνο σε προγράμματα που βασίζονται στο dvbcore.dll και τέτοια είναι το MyTheatre και το RitzDVB. Η εγκατάστασή του γίνεται στο φάκελο plugins.

 

 

XME (Xtra Music EPG)
Ένα εξειδικευμένο plugin από το δημιουργό του vplug, που δίνει πληροφορίες για τα τραγούδια που μεταδίδονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Music Choice» και τη συχνότητα 11.470V,  27.500 του Hot Bird. Κάθε ραδιοφωνικός σταθμός έχει πάνω από ένα audio pid, από τα οποία μεταδίδονται διαφορετικά τραγούδια (για παράδειγμα, το «Music Choice 1» έχει 5 audio pid). Κατά την αλλαγή σταθμού/audio pid ή την αρχή ενός τραγουδιού, εμφανίζεται ένα παραθυράκι pop up με πληροφορίες για το τραγούδι που εκπέμπεται. Ανοίγοντας το monitor του XME (από τις επιλογές plugins του προγράμματος DVB που χρησιμοποιούμε) έχουμε ένα αναλυτικό EPG που δίνει πληροφορίες για όλα τα τραγούδια που εκπέμπονται από όλους τους σταθμούς «Music Choice» τη δεδομένη στιγμή. Από το ίδιο monitor μπορούμε να καταγράψουμε τις πληροφορίες αυτές μέσω επιλογών που μας δίνονται, κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο παράθυρο αυτό.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Η AVM στην MWC 2024

    Η AVM στην MWC 2024

    Στη φετινή MWC που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, η AVM παρουσίασε πρωτοποριακές καινοτομίες και νέα προϊόντα FRITZ! για πανίσχυρες συνδέσεις. Το FRITZ!Box 5690 Pro, που υποστηρίζει συνδέσεις οπτ...
  • DiGiVIEW DV-512

    DiGiVIEW DV-512

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου DiGiVIEW DV-512. Πρόκειται για ένα σετ που περιλαμβάνει ενισχυτή κεραίας ιστού για αναλογικά και ψηφιακά κανάλια VHF/UHF, καθώς και τρο...
  • Promax Ranger – Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά video

    Promax Ranger – Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi Slimstyle Plus 400 ST

    Meliconi Slimstyle Plus 400 ST

    Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει τη σειρά Slimstyle, με την εγγύηση της εξ ολοκλήρου ιταλικής κατασκευής. Αλλάξτε, λοιπόν, τον τρόπο που «βλ...
  • Bridge Cable KL017

    Bridge Cable KL017

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου Bridge Cable KL017. Πρόκειται για καλώδιο LAN κατηγορίας CAT6, το οποίο είναι τύπου S/FTP. Διαθέτει τη μέγιστη δυνατή θωράκιση...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα, τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερω...
  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
  • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

    Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

    Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
  • Kathrein UFOpro

    Kathrein UFOpro

    Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
  • Sat & Zap, Μάιος 2024

    Sat & Zap, Μάιος 2024

    Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...