Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Amiko Mini Combo 3
Η οικονομική πρόταση για δορυφορική και επίγεια λήψη
Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full HD και υποστήριξη H.265/HEVC, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με διπλό tuner για δορυφορική και επίγεια ψηφιακή λήψη. Είναι συμβατός με πολλούς τύπους emulators και μπορεί να διαχειρίζεται κλειδιά κρυπτογράφησης, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει και κωδικοποιημένα τηλεοπτικά κανάλια. Έχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης USB Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο τοπικό δίκτυο, που επιτρέπει την αναπαραγωγή video από το YouTube με εικόνα υψηλής ανάλυσης.
Ο Amiko Mini Combo 3 καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες θέασης του μέσου χρήστη, προσφέροντας δορυφορική και επίγεια τηλεόραση μέσα από μία κοινή συσκευή. Είναι ένας δέκτης συμβατός τόσο με το υπάρχον, όσο και με το μελλοντικό πρότυπο επίγειας ψηφιακής μετάδοσης, ενώ είναι κατάλληλος και για περιοχές όπου δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς μπορεί μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 39E να λαμβάνει και να αποκρυπτογραφεί όλα τα κανάλια της ΕΡΤ και της DIGEA. Προσφέρει όλες τις ευκολίες ενός PVR για time-shift και ζωντανές ή προγραμματισμένες εγγραφές προγραμμάτων, ενώ εφόσον συνδεθεί στο Internet υποστηρίζει την αναπαραγωγή video με εικόνα υψηλής ανάλυσης από τη δημοφιλή βιβλιοθήκη του YouTube.
Χαρακτηριστικά
Ο Amiko Mini Combo 3 έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σασί, με διαστάσεις 144x110x40 χιλιοστών. Στην πρόσοψή του βρίσκουμε LCD οθόνη 4 ψηφίων και δίπλα από αυτήν 3 πλήκτρα CH-, CH+ και POWER για τοπικό χειρισμό, ενώ στο κάτω μέρος της υπάρχει θύρα ανάγνωσης έξυπνης κάρτας. Στη δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένες 2 θύρες USB, ενώ στην πίσω έχουμε υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC, υποδοχές 3,5 χιλ. IR IN, AV OUT και RS 232, θύρα HDMI, ομοαξονική σύνδεση S/PDIF για έξοδο ψηφιακού ήχου, θύρα Ethernet και υποδοχές RF IN, LNB IN για τις αντίστοιχες συνδέσεις επίγειου και δορυφορικού σήματος. Στο κουτί της συσκευασίας του δέκτη, περιλαμβάνονται το τηλεχειριστήριό του με 2 μπαταρίες τύπου AAA, τροφοδοτικό DC 12V/1.5A, καλώδιο HDMI και εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά.
Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ο διάδοχος του παλαιότερου μοντέλου Mini Combo Extra και έρχεται με νέο διπύρηνο επεξεργαστή AVL2519N στα 666MHz, DDR RAM 1333 1Gbx1 και μνήμη Flash 8MB. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265/HEVC HD, MPEG-4/H.264 SP@L3 έως ASP@L5, MP@ML, MP@HL, MP@4.1, HP@L4.1 και ήχου MPEG-1/2, AAC-LC, HE-AAC, MP3, Dolby Digital plus. Υποστηρίζει Full HD ανάλυση (1080p), ενώ χάρη στην αναλογική AV OUT θύρα του μπορεί να συνδεθεί και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται με 2 tuners, ένα DVB-T2/C για επίγεια/καλωδιακή τηλεόραση και ένα DVB-S2 για δορυφορική, το οποίο υποστηρίζει τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0/1.1/1.2 και USALS. Μπορεί να αποθηκεύσει στη μνήμη του έως 6.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ενώ επιτρέπει τη δημιουργία για 32 λίστες αγαπημένων. Υποστηρίζει επίσης 7ήμερο ηλεκτρονικό οδηγό πολλαπλών προγραμμάτων (EPG) και γονικό κλείδωμα. Έχει ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών Conax, ενώ λαμβάνοντας αναβάθμιση με το κατάλληλο λογισμικό ενεργοποιείται η δυνατότητα διαχείρισης κλειδιών κρυπτογράφησης και η συμβατότητα με πολλούς τύπους emulators, όπως CCcam, Newcamd κ.λπ., με αποτέλεσμα να ξεκλειδώνει και κωδικοποιημένα τηλεοπτικά κανάλια. Διαθέτει θύρα Ethernet 100Mbps για πρόσβαση στο Internet που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να παρακολουθεί video από το YouTube, ενώ υποστηρίζει και USB Wi-Fi (Chip Ralink RT-5370 / MT-7601) για ασύρματη σύνδεση στο τοπικό δίκτυο. Διαθέτει και δεύτερη USB 2.0 θύρα για σύνδεση εξωτερικής αποθηκευτικής μονάδας που ενεργοποιεί λειτουργία PVR, με δυνατότητα μάλιστα εγγραφής ενός προγράμματος από το ένα tuner και ταυτόχρονη θέαση ενός άλλου από το δεύτερο. Μπορεί επίσης να αναπαράγει αποθηκευμένα αρχεία μορφής MKV, AVI, MPG, MP4, TS, VOB, JPEG και MP3.
Μενού
Ο Amiko Mini Combo 3 διαθέτει πολύγλωσσο μενού που περιλαμβάνει και τα ελληνικά, η κεντρική κάρτα του οποίου περιλαμβάνει 8 επιλογές.
Από το SERVICE πραγματοποιείται η οργάνωση των καναλιών του δέκτη με επιλογές για μετακίνηση, κλείδωμα, διαγραφή, μετονομασία και παράβλεψη, καθώς και η οργάνωση των αγαπημένων μέσα από 32 διαθέσιμες λίστες.
Από την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για δορυφορικό, επίγειο και καλωδιακό σήμα, καθώς και η εκτέλεση αναζήτησης υπηρεσιών.
Μέσα από το SYSTEM πραγματοποιούνται διάφορες ρυθμίσεις του συστήματος, όπως η γλώσσα, η τοπική ώρα, η ανάλυση της εικόνας, η διαφάνεια των μενού, το δίκτυο Wi-Fi, το γονικό κλείδωμα, ενώ από εδώ εκτελούνται η αναβάθμιση του λογισμικού και η επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Το Conditional Access περιλαμβάνει διάφορες πληροφορίες για την κάρτα πρόσβασης, ενώ μέσα από το MEDIA αναζητούμε multimedia αρχεία από εξωτερικό δίσκο αποθήκευσης για αναπαραγωγή τους.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ περιλαμβάνει τα εικονίδια των διαδικτυακών εφαρμογών YouTube, Weather, Web TV και TikTok, από τις οποίες λειτουργούν μόνο το YouTube και το TikTok.
Το ΠΑΙΧΝΙΔΙ περιλαμβάνει τα Box Man, Tetris, Hit Rat, Go Bang και Sudoku, ενώ από το EPG εμφανίζεται ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος.
Αναβάθμιση λογισμικού
Η πληρότητα του μενού του Amiko Mini Combo 3 διαμορφώνεται μετά την απαραίτητη αναβάθμιση λογισμικού, την οποία πρέπει να εκτελέσει ο χρήστης. Κατάλληλο αρχείο αναβάθμισης βρίσκεται διαθέσιμο στη σελίδα υποστήριξης των δεκτών της Amiko και συγκεκριμένα στο amikoreceiver.com. Κατεβάζουμε λοιπόν στον υπολογιστή μας το αρχείο και το αντιγράφουμε σε ένα USB stick. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το stick σε μια θύρα USB του δέκτη και μέσα από το μενού πατάμε SYSTEM – Αναβάθμιση λογισμικού – Αναβάθμιση από USB και στην κάρτα που ανοίγει επιλέγουμε το αρχείο και πατάμε εκκίνηση. Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο δέκτης εκτελεί αυτόματα επανεκκίνηση και μέσα στο Conditional Access αποκαλύπτονται οι επιλογές για την επεξεργασία των κλειδιών κρυπτογράφησης (περιλαμβάνονται ήδη στη λίστα BISS τα κλειδιά για ΕΡΤ, DIGEA) και τη ρύθμιση emulator (Διαμοιρασμός IP).
Λειτουργία
Αρχικά, συνδέσαμε Wi-Fi USB adapter και κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις πραγματοποιήσαμε με επιτυχία την ασύρματη σύνδεση στο τοπικό μας δίκτυο. Δοκιμάσαμε την εφαρμογή του YouTube που λειτουργεί ομαλά, με δυνατότητες αναζήτησης video από τη δημοφιλή βιβλιοθήκη του και αναπαραγωγής τους με έως Full HD ανάλυση. Ομαλά λειτουργεί και η αναπαραγωγή video από το TikTok.
Έχοντας ήδη προβεί σε όλες τις σχετικές ρυθμίσεις της εγκατάστασης και την αναγκαία αναβάθμιση του λογισμικού, προχωρήσαμε στην αναζήτηση υπηρεσιών. Το επίγειο tuner κατέβασε στον δέκτη όλα τα επίγεια ψηφιακά κανάλια, ενώ το δορυφορικό έκανε λήψη όλων των BISS καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA από τον Hellas Sat 39E. Η αποκρυπτογράφησή τους πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τα παρακολουθούμε στο σύνολό τους με εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Στη συνέχεια, συνδέσαμε USB stick και δοκιμάσαμε τη λειτουργία PVR. Προχωρήσαμε σε ζωντανή εγγραφή προγράμματος με το πάτημα του σχετικού πλήκτρου από το τηλεχειριστήριο, αλλά και σε προγραμματισμένη με επιλογή γεγονότος μέσα από το EPG. Δοκιμάσαμε επίσης την αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών, χωρίς όμως επιτυχή αναγνώριση των ελληνικών υποτίτλων.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Tuner: DVB-S2 & DVB-T2/C
Επεξεργαστής: διπύρηνος AVL2519N, 666MHz
Ανάλυση: Full HD (1080p)
Πρόσοψη: LCD οθόνη 4 ψηφίων
Αποκωδικοποίηση video: H.265/HEVC HD, MPEG-4/H.264 SP@L3 έως ASP@L5, MP@ML, MP@HL, MP@4.1, HP@L4.1
Media player: MKV, AVI, MPG, MP4, TS, VOB, JPEG, MP3
Συνδέσεις: 2x USB 2.0, 1x CA, 1x HDMI, 1x IR IN, 1x AV OUT, 1x S/PDIF, 1X RS 232, 1x ETHERNET, 1x LNB IN, 1x RF IN
Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi USB adapter (chip Ralink RT-5370 / MT-7601)
Εφαρμογές: YouTube, TikTok
Διαστάσεις: 144x110x40 χιλ.
Η γνώμη μας: Ο Amiko Mini Combo 3 είναι μια οικονομική, αλλά απλή και τίμια λύση για εκείνους που επιθυμούν να παρακολουθούν επίγεια και δορυφορικά κανάλια με τη χρήση μίας κοινής συσκευής. Η υποστήριξη αποκρυπτογράφησης των BISS καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA και η συμβατότητα με το μελλοντικό πρότυπο επίγειας ψηφιακής μετάδοσης, αποτελούν προ-απαιτούμενα χαρακτηριστικά για κάθε συσκευή αυτής της κατηγορίας. Συνυπολογίζοντας τις δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας μέσω USB W-Fi και αναπαραγωγής video από το YouTube που καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες του χρήστη, ο Amiko Mini Combo 3 αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς Full HD Combo δέκτη.
- AstraSat
- Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης
- τηλ.: 2310-784232
- fax: 2310-782251
- e-mail: astrasat@the.forthnet.gr
- site: http://www.astrasat.gr/