Skip to main content
18 Νοεμβρίου 2014 22:56

Dreambox DM7080HD

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Γράφει: Παναγιώτης Μαλακούδης
fa22326979b312c3e388725317eb7a84 XL 8a05cc09

Featured | Μετά από αρκετό καιρό, η Dream Multimedia έρχεται να ανακαταλάβει το θρόνο του κορυφαίου Enigma2 δορυφορικού δέκτη, παρουσιάζοντας τον Dreambox DM7080HD. Πρόκειται για έναν HD PVR δέκτη με υποστήριξη δύο δορυφορικών DVB-S2 tuner αλλά και δύο plug and play tuner, με ταχύτατο νέο διπύρηνο (με 4 εικονικές cpu – hyperthreading)…Μετά από αρκετό καιρό, η Dream Multimedia έρχεται να ανακαταλάβει το θρόνο του κορυφαίου Enigma2 δορυφορικού δέκτη, παρουσιάζοντας τον Dreambox DM7080HD. Πρόκειται για έναν HD PVR δέκτη με υποστήριξη δύο δορυφορικών DVB-S2 tuner αλλά και δύο plug and play tuner, με ταχύτατο νέο διπύρηνο (με 4 εικονικές cpu – hyperthreading) επεξεργαστή BCM7435 της Broadcom στα 1400MHz, HDMI 1.4a, αναλύσεις 1080p50 και 1080p60, Gigabit Ethernet, 802.11n Wi-Fi, είσοδο HDMI, USB 3.0 & 2.0, καθώς και transcoding. Ο DM7080HD έρχεται με υποστήριξη εσωτερικού 3,5 ή 2,5 ιντσών SATA δίσκου, συμβατότητα με HbbTV εφαρμογές και περιήγηση στο διαδίκτυο και αποτελεί τον κορυφαίο σήμερα enigma2 δορυφορικό δέκτη.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε αρκετά την απάντηση της Dream Multimedia στον ανταγωνισμό. Η απάντηση όμως ήρθε, και είναι εκκωφαντική. Ο DM7080HD δεν είναι μόνο ο ταχύτερος και ο πιο πλούσια εξοπλισμένος enigma2 δέκτης αυτή τη στιγμή, αλλά συνοδεύεται με πολλές βελτιώσεις στο λογισμικό του, προσφέροντας νέες δυνατότητες στο γραφικό του περιβάλλον, όπως 3D εφέ, zoom in/out, fade in/out, αλλά και ταχύτατη περιήγηση στο internet με τον ενσωματωμένο web browser, ο οποίος είναι ταχύτερος απ’ οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα σε δορυφορικούς δέκτες.

Ο DM7080HD έρχεται με τον ταχύτερο επεξεργαστή της Broadcom που έχουμε δει ποτέ σε enigma2 δέκτη, φέρνοντας δυνατότητες που δεν έχουμε ξαναδεί σε δέκτη της Dream Multimedia, όπως υποστήριξη 1080p50 και 1080p60 με δυνατότητα upscale των απλής ευκρίνειας εκπομπών σε αυτές τις αναλύσεις, HDMI 1.4a , Gigabit Ethernet, USB 3.0 αλλά και transcoding. Έχει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι υποστηρίζει PiP δύο HD καναλιών. Ο DM7080HD έχει τη δυνατότητα απεικόνισης OSD κατά την προβολή 3D προγραμμάτων (3D OSD display), υποστηρίζοντας τόσο το συνηθισμένο side-by-side φορμά όσο και το top-bottom.

To υλικό

Ο Dreambox DM7080HD ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή BCM7435 στα 1400 MHz, είναι διπύρηνος με υποστήριξη hyperthreading, εμφανίζοντας 4 εικονικούς πυρήνες, ενώ αποδίδει πάνω από 7000 DMIPS. Είναι μακράν ο πιο γρήγορος δέκτης enigma2. Είναι χαρακτηριστικό ότι το enigma2 με όλα του τα πρόσθετα και με τη λίστα καναλιών του vhannibal για όλους τους δορυφόρους από 75E ως 45W (πάνω από 10.000 κανάλια και πάνω από 15.000 αγαπημένα) φορτώνει σε μόλις έξι (6) δευτερόλεπτα. Το τμήμα αποκωδικοποίησης του BCM7435 μπορεί να αναπαράγει φορμά HD DivX 3.11/4.11/5.x/6.x/Home Theater, αν και δεν υποστηρίζει σωστά κωδικοποίηση GMC ή QPEL. Σε H.264 υποστηρίζει High Profile Level 4.1. Το τμήμα απόπλεξης (deinterlacer) του Dreambox DM7080HD υποστηρίζει vector deinterlacing, που ανεβάζει την ποιότητα αναπαραγωγής σήματος τυπικής ευκρίνειας (SD interlaced), ενώ πλέον ο scaler μπορεί να κάνει upscale περιεχόμενο απλής ευκρίνειας σε 1080p50 (ή 1080p60 αν πρόκειται για NTSC). Σε ότι αφορά τον ήχο, ο Dreambox DM7080HD υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση φορμά ήχου AAC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus και DTS. Το DTS downmix (μετατροπή δηλαδή του πολυκάναλου DTS ήχου σε στερεοφωνικού PCM για την αναπαραγωγή του στην τηλεόραση) υποστηρίζεται από τον ίδιο τον επεξεργαστή BCM7435 και δε χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόσθετο για να ενεργοποιηθεί. Ο Dreambox DM7080HD έρχεται με 2GB RAM από την οποία είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό 1400 MB – τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται από τους video decoders. Ο δέκτης έχει 4 GB flash, χωρισμένη σε 2 διαμερίσματα. Το βασικό είναι 1GB στο οποίο είναι εγκατεστημένο το enigma2, ενώ το δευτερεύον είναι 3GB. Για πρώτη φορά σε Linux δέκτη βλέπουμε πως το σύστημα αρχείων είναι το ext4. Στην ουσία δεν υπάρχει flash memory όπως συνηθίσαμε ως τώρα, αλλά μία ενσωματωμένη SD card των 4 GB.

Ο Dreambox DM7080HD έρχεται στο κλασικό μεγάλο κουτί που έχουμε συνηθίσει από την εποχή του DM7000, διαστάσεων 372×75×232 mm, χρώματος μαύρου. Το τροφοδοτικό του δέκτη βρίσκεται στο εσωτερικό του κουτιού, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο ανεμιστήρα. Το τηλεχειριστήριο του δέκτη είναι ίδιο με αυτό που έχουμε δει στα τελευταία μοντέλα της Dream Multimedia.

Στο δεξί τμήμα της πρόσοψης του Dreambox DM7080HD βρίσκεται το μεγάλο OLED display που συναντήσαμε στον DM7020HD. Δεξιά της οθόνης OLED υπάρχει ο διακόπτης Standby, ενώ αριστερά του υπάρχουν δύο διακόπτες χειρισμού, Up/Down. Όλο το υπόλοιπο τμήμα της πρόσοψης καλύπτεται από μία πόρτα που όταν την ανοίξουμε αποκαλύπτονται οι δύο θύρες UCAS και δύο θύρες CI. Επιπλέον, πίσω από το πορτάκι υπάρχει μία USB 3.0 θύρα για εύκολη σύνδεση USB stick ή δίσκων με πολυμεσικό περιεχόμενο. Τα UCAS του δέκτη είναι 100% συμβατά με τα γνωστά emulators, ενώ δεν υπάρχει υποστήριξη CI+, τουλάχιστον προς το παρόν.

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του δέκτη, θα βρούμε ένα κεντρικό διακόπτη On/Off και την είσοδο παροχής ρεύματος. Για τη σύνδεσή του με τα οπτικοακουστικά μέσα του συστήματός σας o Dreambox DM7080HD είναι εξοπλισμένος με ψηφιακή θύρα HDMI 1.4a και μία οπτική ψηφιακή SPDIF. Λείπουν τελείως οι αναλογικές έξοδοι και αυτό θα δυσαρεστήσει όσους χρησιμοποιούσαν τις αναλογικές εξόδους για μεταφορά της εικόνας του δέκτη σε άλλα δωμάτια. Συναντάμε επίσης άλλη μία USB 3.0 θύρα, αλλά και δύο USB 2.0 θύρες. Για πρώτη φορά σε δέκτη της Dream Multimedia βρίσκουμε Gigabit Ethernet, κάτι που επιτρέπει την ταχύτερη μεταφορά πολυμεσικών αρχείων και εγγραφών. Εμείς μετρήσαμε ταχύτητα διαμεταγωγής 560 Mbit περίπου, αφού μεταφέραμε αρχείο 3,6 GB μέσα σε 53 δευτερόλεπτα. Η δοκιμή έγινε και με NFS και με CIFS, με παρόμοια απόδοση. Φυσικά η κάρτα δικτύου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δικτυακή μετάδοση (streaming) του τηλεοπτικού προγράμματος σε H/Y ή σε έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες, για εφαρμογές οικιακού διαμοιρασμού κάρτας, για συνδέσεις με διαδικτυακές υπηρεσίες τύπου Youtube κτλ. Συναντάμε ακόμα μία θύρα για SD κάρτες και τη mini-usb θύρα για επαναφορά του δέκτη σε περίπτωση καταστροφής του bootloader. Ξεχωρίζει φυσικά η θύρα εισόδου HDMI 1.4a, η οποία προς το παρόν δουλεύει μόνο για απλή προβολή (pass-through) μίας HDMI συσκευής, όμως αναμένουμε τη δυνατότητα εγγραφής από την HDMI θύρα σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση.

Στο εσωτερικό του δέκτη διακρίνουμε τη βάση σύνδεσης σκληρού δίσκου SATA, όπου μπορεί να συνδεθεί δίσκος 3,5 ή 2,5 ιντσών. Στην συσκευασία περιλαμβάνονται αντικραδασμικές βάσεις για το δίσκο. Εσωτερικά ο δέκτης έχει δύο θύρες SATA, όμως μόνο με κάποια πατέντα μπορεί να συνδεθεί και δεύτερος δίσκος, αφού δεν υπάρχει τρόπος στήριξής του. Επίσης βρίσκουμε δύο θύρες USB στο εσωτερικό του δέκτη. Πάνω από τον επεξεργαστή υπάρχει ένας ανεμιστήρας που λειτουργεί σε χαμηλές στροφές και είναι αθόρυβος. Απουσιάζει η γνωστή SIM προστασίας που είχαμε συνηθίσει στα μοντέλα της Dream Multimedia – προφανώς το κλείδωμα του δέκτη κατά των κλώνων γίνεται με άλλο τρόπο. Με τη χρήση εσωτερικού σκληρού δίσκου ο δέκτης αποκτά κορυφαίες δυνατότητες PVR, αφού μπορεί να εγγράψει ως και έξι (6) HD προγράμματα ταυτόχρονα, κάτι που δεν είναι εφικτό με τη χρήση εξωτερικού USB δίσκου. Δε λείπει φυσικά η δυνατότητα χρονομετατόπισης (timeshift), ενώ για όσους θέλουν να έχουν μόνιμα ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να ενεργοποιήσουν ένα από τα πρόσθετα autotimeshift ή permanent-timeshift.

Ο Dreambox DM7080HD έρχεται με δύο DVB-S2 tuner τα οποία βρίσκονται σε ένα πλάγιας τοποθέτησης άρθρωμα, και είναι τα γνωστά BCM4506 που έχουμε συναντήσει και σε παλαιότερα μοντέλα της Dream Multimedia. Ο δέκτης μπορεί να δεχτεί δύο επιπλέον tuner σε άρθρωμα, τα οποία μπορεί να είναι DVB-S2/C ή T. Η ευαισθησία των δορυφορικών tuner είναι πολύ καλή. Σε οριακές λήψεις στο κεραιοσύστημα της δοκιμής απέδωσε σε αντίστοιχα επίπεδα με τους προηγούμενους δέκτες της Dream Multimedia, ενώ δοκιμάστηκε σε πολύ χαμηλά και πολύ ψηλά symbol rates χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε όλες τις συχνότητες το tuner έδειξε γρήγορο χρόνο λοκαρίσματος με συνέπεια τη γρήγορη εναλλαγή καναλιών. Η συμβατότητά του με το DiSEqC 1.2 gbox positioner (και actuator) του συστήματός μας ήταν άψογη. Το ίδιο άψογη ήταν και η συμβατότητά του με τις εντολές DiSEqC 1.1, αλλά και με το συνδυασμό DiSEqC 1.0 + 1.1 (ένα Spaun 1.0 DiSEqC ακολουθούμενο από ένα EMP Centauri 16:1 DiSEqC 1.1) που έχουμε στην εγκατάστασή μας. Δεν είχαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής κάποιο έξτρα tuner για να δοκιμάσουμε και την λειτουργία των plug and play tuner.

Η ποιότητα απεικόνισης του Dreambox DM7080HD είναι πολύ καλή, αντίστοιχη με όλες τις υλοποιήσεις Broadcom της τελευταίας γενιάς που έχουμε δει. Σε κανάλια απλής ευκρίνειας, ο vector deinterlacer βελτιώνει αρκετά την ποιότητα εικόνας, ενώ στα κανάλια υψηλής ευκρίνειας η εικόνα είναι κορυφαία. Ο scaler πλέον μπορεί να κάνει upscale σε 1080p50 ή 1080p60, ενώ συνολικά η εικόνα φαίνεται ελαφρώς καλύτερη από την προηγούμενη γενιά δεκτών της Dream Multimedia. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο Auto-Resolution, ώστε ο δέκτης να στέλνει πάντα τη φυσική ανάλυση και να αναλαμβάνει το upscaling/deinterlacing το προβολικό σας σύστημα.

Λογισμικό

Ο Dreambox DM7080HD έρχεται με το επίσημο λογισμικό που περιλαμβάνει τους οδηγούς, τον Linux πυρήνα και το enigma2 με όλα τα υποστηρικτικά αρχεία του (python κτλ). Πρόκειται για τελείως διαφορετικό λογισμικό απ’ ότι είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα, αφού τα πακέτα λογισμικού χρησιμοποιούν πλέον το deb format (από το γνωστό Linux distro Debian) και όχι το ipk που χρησιμοποιούνταν σε όλους τους προηγούμενους δέκτες. Επίσης το image διατίθεται σε μορφή tar.bz2 ή tar.xz και όχι στο γνωστό nfi format που είχαμε μέχρι σήμερα. Αυτές οι αλλαγές κάνουν ασύμβατα τα plugins για τα παλαιότερα λογισμικά με τον DM7080HD και θα πρέπει να μετατραπούν. Το επίσημο λογισμικό της Dream Multimedia δεν συμπεριλαμβάνει πολλά από τα ενδιαφέροντα πρόσθετα, αλλά και εξομοιωτές CAM για τη χρήση των UCAS. Η υποστήριξη του δέκτη με λογισμικά αυτή τη στιγμή είναι μικρή και πειραματική. Ουσιαστικά υπάρχουν τρία διαθέσιμα λογισμικά, το Merlin4, το Newnigma2 experimental και το Oozoon. Και τα τρία λογισμικά βασίζονται στο επίσημο λογισμικό της Dream Multimedia, ενώ ο δέκτης δεν υποστηρίζεται ακόμα από κανένα image της ομάδας OE-Alliance. Εμείς αντικαταστήσαμε το επίσημο λογισμικό με το Merlin4. Η αναβάθμιση του λογισμικού γίνεται όπως και στους παλιότερους δέκτες της Dream Multimedia, αφού θέσουμε το δέκτη σε STOP mode. Μέσω ενός εύχρηστου web interface μπορούμε να περάσουμε το λογισμικό, ενώ ξεχωρίζει η νέα επιλογή για online recovery, όπου ο δέκτης θα κατεβάσει την τελευταία έκδοση του επίσημου λογισμικού. Ο Dreambox DM7080HD έρχεται με έναν όχι και τόσο πρόσφατο Linux kernel, την έκδοση 3.4-3.0, οπότε η υποστήριξή του σε εξωτερικές USB συσκευές είναι περιορισμένη.

Περιήγηση στο διαδίκτυο – HbbTV

Ο Dreambox DM7080HD ενσωματώνει Web Browser (webkit based), δημιουργίας Dream Multimedia, και έτσι έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την περιήγηση στο διαδίκτυο. Δε λείπει φυσικά και η υποστήριξη για web εφαρμογές ειδικά διαμορφωμένες για την τηλεόραση, πιο γνωστές ως HbbTV. Ο web browser μπορεί να ελεγχθεί και από το τηλεχειριστήριο, αλλά για πιο άνετη περιήγηση στο διαδίκτυο προτείνεται η χρήση κάποιου ασύρματου πληκτρολογίου. Στο Merlin4 ο Web Browser δεν είναι προεγκατεστημένος και θα πρέπει να τον εγκαταστήσετε από τα πρόσθετα. Η ταχύτητα του επεξεργαστή του DM7080HD κάνει την περιήγηση στο διαδίκτυο αρκετά ικανοποιητική, καλύτερη από κάθε άλλο δορυφορικό δέκτη που έχουμε δοκιμάσει.

Υποστήριξη USB DVB-T, USB Wi-Fi

Σε κανένα από τα τρία λογισμικά που δοκιμάσαμε (Επίσημο, Newnigma2 Experimental και Merlin4) δεν παρέχεται δυνατότητα χρήσης ενός εξωτερικού USB tuner. Οι οδηγοί δεν εμφανίζουν το vtuner interface. Δεν είναι σαφές ακόμα αν θα παρέχεται αυτή η δυνατότητα στο μέλλον. Αν θέλετε να μετατρέψετε το δέκτη σας σε Combo DVB-S2/DVB-T, θα πρέπει να πάρετε το έξτρα tuner της Dream Multimedia. Ο DM7080HD έρχεται με ένα USB Wi-Fi τεχνολογίας 802.11n, το οποίο αναγνωρίστηκε αμέσως τόσο στο επίσημο λογισμικό όσο και στο Merlin4.

PiP/PaP

Όπως αναφέραμε, ο επεξεργαστής του Dreambox DM7080HD υποστηρίζει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι ενεργοποιείται η υποστήριξη PiP (Picture in Picture) του enigma2. Picture and Picture (PaP), δηλαδή απεικόνιση δύο προγραμμάτων χωρίζοντας την οθόνη στη μέση, δεν υποστηρίζεται στο enigma2 της Dream Multimedia, ενώ και το πρόσθετο splitscreen δεν διατίθεται προς το παρόν στο Merlin4.

3D OSD display – HDMI CEC

Ο Dreambox DM7080HD υποστηρίζει τη δυνατότητα απεικόνισης των μενού του δέκτη (OSD) κατά τη λειτουργία του σε 3D mode. Το πρόσθετο 3dsettings επιτρέπει τη ρύθμιση του OSD είτε σε ρυθμό side-by-side είτε στο μη χρησιμοποιούμενο ως τώρα σε δορυφορικές μεταδόσεις top-bottom. Υπάρχει και μία επιλογή auto που όμως δε φάνηκε να κάνει κάτι στη δοκιμή μας με την 3D τηλεόραση Panasonic TX-L47ET5E. Ο δέκτης υποστηρίζει και το πρωτόκολλο HDMI CEC για την αμφίδρομη επικοινωνία με τηλεοράσεις που το υποστηρίζουν. Έτσι, όταν ενεργοποιούμε το OSD 3D mode, ο δέκτης μπορεί να επικοινωνεί με την 3D τηλεόρασή μας, ώστε να αλλάζει τη λειτουργία της αυτόματα.

HDMI είσοδος και transcoding

Η είσοδος HDMI και οι δυνατότητες transcoding, δηλαδή της επανασυμπίεσης του σήματος σε χαμηλότερο bitrate για την εύκολη μετάδοσή τους μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης είναι ίσως από τις πιο σημαντικές δυνατότητες του DM7080HD που τον κάνουν να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Ο δέκτης σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δίνει ο κατασκευαστής, θα μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα 4 HD transcoding, ενώ θα μπορεί να κάνει transcoding και εγγραφή και από τη θύρα HDMI in. Δυστυχώς και οι δύο αυτές δυνατότητες δε λειτουργούν τη χρονική στιγμή που έγινε η δοκιμή και αναμένεται να ενεργοποιηθούν με ενημέρωση οδηγών στο προσεχές μέλλον. Προς το παρόν η είσοδος HDMI χρησιμοποιείται μόνο σαν pass through.

Media player

Το τμήμα αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων είναι πολύ καλό. Ο δέκτης μπορεί να αναπαράγει αρχεία MKV με H.264/AVC περιεχόμενο, ακόμα και 1080p60, χωρίς να ζορίζεται καθόλου. Δοκιμάσαμε MKV με video αυτούσιο από Bluray στα 40Mbit χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο Dreambox DM7080HD μπορεί να αναπαράγει AVI αρχεία με περιεχόμενο DVIX/XVID όμως δεν υποστηρίζει GMC και QPEL, όπως άλλωστε τα περισσότερα SoC (System on Chip). Μπορεί να απαπαράγει MP3 και ήχο από AAC, AC3, MPG, ΑΑC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus (DD+). Μπορεί να αναπαράγει DVD, αν συνδεθεί εξωτερικό DVD-ROM σε USB, ενώ χάρη στην ταχύτατη Gigabit Εthernet είναι εύκολο να αναπαράγει αρχεία κατευθείαν από τους σκληρούς δίσκους Η/Υ στο δίκτυο. Υποστηρίζεται και η αναπαραγωγή μη κρυπτογραφημένων BluRay δίσκων. Υποστηρίζει τη δυνατότητα για DTS passthrough μέσω του SPDIF/HDMI, αλλά και DTS downmix. Με τη χρήση του πρόσθετου auto-resolution ο δέκτης υποστηρίζει 1080p@24Hz, που απαιτείται για την ομαλή αναπαραγωγή των HD αρχείων MKV. Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, αν αυτοί είναι σε κωδικοσελίδα UTF8.

{gallery}13192{/gallery}

Τ75

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro είναι η τελευταία πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, για επόμενης γενιάς εφαρμογές τηλεόρασης σε χώρους φιλοξενίας. Το διαμορφώσιμο αρθρωτό συμπαγές πλαίσιό του διαθέτει μια σειρ...
 • TP-LINK TL-SG3428XF

  TP-LINK TL-SG3428XF

  Δημιουργήστε και επεκτείνετε το αστραπιαία γρήγορο δίκτυό σας με το TP-Link TL-SG3428XF, ένα πλήρως διαχειριζόμενο Switch επαγγελματικού επιπέδου. Εξοπλίζεται με 4x 10Gbps SFP+ θύρες για συνδεσιμό...
 • Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Η IDComs, πιστή στην υποστήριξη των συναδέλφων τεχνικών, έχει ξεκινήσει από την 1/9/2023 μία άκρως ενδιαφέρουσα καμπάνια που θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2023, η οποία αφορά στα επαγγελματικά πακέτα ...
 • Nedis WSNWA1210BK

  Nedis WSNWA1210BK

  Δημιουργήστε μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση Wi-Fi στο PC σας ή αναβαθμίστε το σήμα Wi-Fi του φορητού υπολογιστή σας, με τον Wireless AC1200 USB αντάπτορα της Nedis. Υποστηρίζει συχνότητα τόσο 5GH...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full HD και υποστήριξη H.265/HEVC, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με διπλό tuner για να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες θέασης του μέσο...
 • FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  Το FRITZ!Box λειτουργεί ως διανομέας Smart Home για τη διαχείριση πολλών συσκευών στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες για έξυπνα χειριστήρια ρολών σε συνδυασμό με το FRITZ!Box για ακόμα ...
 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...