Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 189
TM 546
SECURITY REPORT 152
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20 Ιανουαρίου 2011 03:00

Edision Pingulux

Ο πιγκουίνος της Edision!

Γράφει: Παναγιώτης Μαλακούδης

Ένας νέος δέκτης της Edision, βασισμένος στο Linux, κάνει την εμφάνισή του στον πολύ ανταγωνιστικό αυτό χώρο. Με βασικό του πλεονέκτημα τη χαμηλή τιμή έρχεται να πάρει τη θέση του ανάμεσα στους υπόλοιπους Linux δέκτες. Θα καταφέρει να γίνει η επόμενή σας επιλογή;

Ο Edision Pingulux έρχεται σε ένα διακριτικό μικρό κουτί μαύρου χρώματος, 220x46x169mm. Ανοίγοντας την μπροστινή πόρτα που καλύπτει όλη την πρόσοψη, βρίσκουμε ένα αναγνώστη UCAS (με ενσωματωμένη υποστήριξη Conax), την οθόνη VFD 4 ψηφίων, τους διακόπτες ελέγχου “Menu” και “Power” αλλά και ένα σύνολο 5 διακοπτών σε διάταξη σταυρού και κεντρικού επιλογέα “ΟΚ”, για την πλοήγηση στα μενού του δέκτη χωρίς τη χρήση του τηλεχειριστηρίου. Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του δέκτη βλέπουμε τη θύρα HDMI, το κεντρικό διακόπτη Power, μία θύρα δικτύου Ethernet 100Mbps, είσοδο και έξοδο IF, μία θύρα USB 2.0 για τη σύνδεση εξωτερικού δίσκου USB ή USB stick, μία ψηφιακή ομοαξονική έξοδο ήχου S/PDIF, μία σειραϊκή θύρα RS-232 που χρησιμοποιείται για την αναβάθμιση του δέκτη, μία έξοδος εικόνας CVS (composite) και μία στερεοφωνική έξοδος ήχου RCA. Η κατανάλωση του δέκτη σύμφωνα με την εταιρεία είναι 20W κατά την αναπαραγωγή HD περιεχομένου ενώ σε αναμονή είναι κάτω των 5W.

Ο Edision Pingulux χρησιμοποιεί το νέο επεξεργαστή της STMicroelectronics, Sti7111. Ο επεξεργαστής τρέχει στα 450MHz και μπορεί να αποδώσει περίπου 750 DMIPS. Το σετ εντολών είναι το SH4, γνωστό και από άλλους δέκτες βασισμένους σε επεξεργαστές της STMicroelectronics (IPBOX, QBOXHD, Kathrein, κτλ). Ο δέκτης ενσωματώνει 512ΜΒ flash, ποσό πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλο Linux δέκτη. Αυτή η μεγάλη χωρητικότητα στη flash του δίνει τη δυνατότητα να έχει εγκατεστημένα παράλληλα δύο λογισμικά, ικανότητα που η Edision την ονομάζει dual boot. Έτσι ο δέκτης μπορεί να τρέχει το επίσημο λογισμικό που ονομάζεται Spark, ενώ με πολύ εύκολο τρόπο μπορεί να εναλλάσσεται σε δεύτερο λογισμικό, το οποίο μπορεί να είναι το enigma2, neutrino, VDR ή κάποιο άλλο εναλλακτικό λογισμικό, πάντα φυσικά βασισμένο στο Linux. H flash είναι χωρισμένη ουσιαστικά σε δύο τμήματα, με τα 384ΜΒ να ανήκουν στο επίσημο λογισμικό και τα υπόλοιπα 128ΜΒ στο εναλλακτικό λογισμικό. Η μνήμη του δέκτη είναι 256MB RAM.

Το λογισμικό

Ανοίγοντας το δέκτη μας καλωσορίζει το επίσημο λογισμικό (Spark). Δοκιμάσαμε την έκδοση 1.1.26. Το λογισμικό είναι βασισμένο στα εργαλεία ανάπτυξης της STMicroelectronics και έτσι υποστηρίζει το STAPI για την επικοινωνία με το υλικό, είτε αυτό είναι το tuner, είτε ο video decoder, είτε ο αναγνώστης καρτών. Το λογισμικό φυσικά έχει τροποποιηθεί από την Edision για τις δικές της ανάγκες.

Τα μενού του λογισμικού της Edision είναι σε χρώμα ανοιχτό μπλε, ξεκούραστα στο μάτι αλλά και πραγματικά λειτουργικά. Υποστηρίζεται πλήρως η ελληνική γλώσσα, τόσο στα μενού όσο και στο EPG. Υπάρχει δυνατότητα ταξινόμησης των υπηρεσιών αλφαβητικά, ανά δορυφόρο, ανά πάροχο, ανά σύστημα κωδικοποίησης, φίλτρο ελεύθερων (FTA) και κωδικοποιημένων καναλιών, αλλά και ειδική λίστα για τα HD κανάλια. Η τελευταία είναι αρκετά λειτουργική αφού ναι μεν αρχικά προσθέτονται σε αυτή τη λίστα όσα κανάλια βρίσκονται σε DVB-S2 αναμεταδότες (συνθήκη όχι ικανή για να είναι ένα κανάλι HD), αλλά και όταν ενεργοποιηθεί ένα κανάλι, εφόσον έχει σήμα HD αυτόματα προστίθεται στη συγκεκριμένη λίστα. Σε ότι αφορά τη διαχείριση αγαπημένων, υπάρχει δυνατότητα για 32 λίστες αγαπημένων, με την χωρητικότητα της κάθε ομάδας να ανέρχεται στα 512 κανάλια.

Το λογισμικό του δέκτη υποστηρίζει λειτουργία DiSEqC 1.0/1.1/1.2 και USALS. Το USALS λειτούργησε με μεγάλη ακρίβεια στο κεραιοσύστημα της δοκιμής. Σε ότι αφορά το DiSEqC 1.2 και τη σύνδεση με Vbox positioner, υπάρχει μία ιδιοτροπία του λογισμικού Spark που δεν επιτρέπει τη δήλωση ήδη αποθηκευμένων θέσεων του positioner. Κάθε δήλωση ενός δορυφόρου στη ρύθμιση DiSEqC 1.2 αποθηκεύει και μία νέα θέση στο positioner, ξεκινώντας από τη θέση 1. Συνεπώς αν δε θέλετε να χάσετε τις ήδη προγραμματισμένες θέσεις σας, θα πρέπει να δηλώσετε τις θέσεις με τη σειρά που είναι ήδη αποθηκευμένες, μη ξεχνώντας να μετακινείται το πιάτο στην κατάλληλη θέση πριν την αποθήκευση. Θα ήταν σίγουρα ευκολότερο να υπάρχει δυνατότητα αντιστοίχησης των ήδη αποθηκευμένων θέσεων καταχωρώντας απλώς τον αριθμό της θέσης και ελπίζουμε να προστεθεί αυτή η δυνατότητα σε επόμενη έκδοση του λογισμικού.

Ευαισθησία tuner

Η ευαισθησία του tuner του δέκτη αποδείχτηκε πολύ καλή. Δοκιμάστηκε σε πολύ χαμηλά και πολύ ψηλά symbol rates χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ποιο συγκεκριμένα, κατέβασε την πολύ χαμηλού symbol rate συχνότητα 10.978H, 1.447, 3/4, στον Eutelsat W6 – 21,6Ε με μικρή καθυστέρηση στο συντονισμό, τη συχνότητα του πακέτου LBC με χαμηλό SR σε 8PSK μετάδοση, 11.560Η, 5.000, 3/4, στον Eutelsat W6 – 21,6E, αλλά και τη συχνότητα 11.042V, 44.950, 3/4 στον Express AM22 – 53Ε. Σε όλες τις συχνότητες το tuner έδειξε πολύ γρήγορο χρόνο λοκαρίσματος, με συνέπεια την γρήγορη εναλλαγή καναλιών.

Ποιότητα Εικόνας

Η ποιότητα εικόνας του δέκτη είναι πολύ καλή, όπως άλλωστε όλες οι λύσεις βασισμένες σε επεξεργαστές STi. Ειδικά η αναπαραγωγή πεπλεγμένου περιεχομένου απλής ανάλυσης (SD interlaced) υπερκλιμακωμένο (upscaled) σε 1080 είναι κορυφαία, ενώ το ίδιο καλή είναι η απόδοση και σε υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας. Ο δέκτης υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι 1080p. Σε αυτό το ρυθμό λειτουργίας η απόκριση του δέκτη ήταν λίγο αργή, κάτι που δεν παρατηρήθηκε όταν η έξοδος ήταν ρυθμισμένη σε 1080i. Η έξοδος CVBS λειτουργεί μόνο όταν η ρύθμιση εξόδου είναι σε SD ανάλυση (576, 480).

Λειτουργίες PVRMultimedia

Εισάγοντας ένα USB σκληρό δίσκο ή ένα USB stick στη θύρα USB του δέκτη ενεργοποιούνται οι δυνατότητες PVR. Μπορούμε να παγώσουμε το πρόγραμμα (timeshift) ή να εγγράφουμε ένα πρόγραμμα και να βλέπουμε κάποιο άλλο από τον ίδιο αναμεταδότη, είτε πρόκειται για HD, είτε για SD πρόγραμμα. Ο δίσκος μπορεί να είναι διαμορφωμένος είτε σαν FAT32, είτε σαν NTFS. Τα αρχεία που δημιουργεί ο δέκτης κατά τις εγγραφές του αναπαράγονται εύκολα από το πρόγραμμα VLC στον υπολογιστή σας. Ο δέκτης υποστηρίζει εβδομαδιαίο EPG αν αυτό εκπέμπεται από τον πάροχο, διαφορετικά υποστηρίζει το απλό now/next EPG. Δεν υπάρχει ακόμα κάποιο πρόσθετο που να εισάγει το εβδομαδιαίο EPG από εξωτερικές πηγές (XMLTV), αλλά λόγω της φύσης του δέκτη (Linux) φανταζόμαστε πως θα υπάρχει σύντομα. Άλλωστε έκδοση του CrossEPG υπήρχε σε παλιότερες εκδόσεις λογισμικού για STi (π.χ. IPBOX).

Το επίσημο λογισμικό του δέκτη ενσωματώνει και έναν αρκετά καλό media player. Αναπαράγονται αρχεία μουσικής mp3, φωτογραφίες jpg και αρχεία ταινιών AVI, WMV, VC-1, FLV (flash video), DIVX, XVID, MKV με H.264 περιεχόμενο είτε 720p είτε 1080p. Ο δέκτης δε τροποποιεί αυτόματα το ρυθμό ανανέωσης σε 1080p@24hz και έτσι η αναπαραγωγή δεν είναι απόλυτα ομαλή. Επίσης, δεν υποστηρίζεται δυνατότητα DTS downmix, αλλά αναπαράγεται μόνο μέσω εξωτερικού DTS αποκωδικοποιητή (με τη χρήση του S/PDIF). Τα αρχεία πρέπει να βρίσκονται στο USB δίσκο. Προς το παρόν το λογισμικό δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή από δικτυακούς δίσκους. Ακόμα κι όταν μπήκαμε στο δέκτη μέσω telnet και μοντάραμε ένα δικτυακό δίσκο στο μονοπάτι που ψάχνει ο media player τα πολυμεσικά αρχεία (/storage/c), αυτός δε μπορούσε να τα αναγνωρίσει. Είναι μία έλλειψη που σίγουρα θα διορθωθεί σε επόμενες εκδόσεις, αφού το Linux δεν έχει πρόβλημα να διαβάσει δικτυακούς δίσκους, είτε μέσω πρωτοκόλλου CIFS, είτε μέσω NFS. Οι δικτυακές πολυμεσικές δυνατότητες του δέκτη περιλαμβάνουν την αναπαραγωγή διαδικτυακών ραδιοφώνων Shoutcast, την περιήγηση στα video του Youtube, σύνδεση με το Picasa για την περιήγηση στις φωτογραφίες σας αλλά και προβολή RSS feeds από το internet.

Πρόσθετα και emulators

Το επίσημο λογισμικό δέχεται “πρόσθετα” που εγκαθίστανται μέσα στο φάκελο /home/root. Τα πρόσθετα εκκινούνται μέσα από τη σχετική οθόνη του δέκτη. Τα γνωστά από το χώρο του Linux emulators υποστηρίζονται ως πρόσθετα και από το λογισμικό του Pingulux. Έτσι μπορούμε να εγκαταστήσουμε το OSCAM, το mgcamd ή το incubusCamd. Εμείς δοκιμάσαμε το OSCAM με κάρτα Viaccess και Irdeto και λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα. Για τους επεξεργαστές τύπου SH4 δεν διατίθεται το γνωστό emu CCcam, αλλά αυτή η έλλειψη δεν είναι τόσο σημαντική αφού το OSCAM λειτουργεί άψογα σε ρυθμό CCcam. Για να λειτουργήσει το UCAS με τη χρήση emulators, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη υποστήριξη Conax.

Αναβάθμιση λογισμικού

Η αναβάθμιση του λογισμικού του δέκτη γίνεται πολύ εύκολα, αντιγράφοντας τα σχετικά αρχεία σε ένα USB stick και ενεργοποιώντας τη σχετική επιλογή αναβάθμισης μέσα από τα μενού του δέκτη. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για online αναβάθμιση, μέσα από το μενού “Argus Online”, ενώ προσφέρεται και δυνατότητα για αναβάθμιση της λίστας καναλιών. Εναλλακτικά, η αναβάθμιση μπορεί να γίνει και από τη σειραϊκή θύρα με το αντίστοιχο λογισμικό που θα πρέπει να κατεβάσετε από το site της Edision.

Dual boot και Enigma 2

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο δέκτης έχει τη δυνατότητα να στεγάζει δύο διαφορετικά λογισμικά στη flash, ενώ υποστηρίζει την εναλλαγή τους με εύκολο τρόπο. Συγκεκριμένα, κατά το άνοιγμα του δέκτη κρατάτε πατημένο το κουμπί OK στο κέντρο του σταυρού. Μόλις στο VFD εμφανιστεί το μήνυμα “Fact”, πατώντας το κάτω βελάκι και “OK”, επιλέγουμε την εκκίνηση με το εναλλακτικό λογισμικό, ενώ με πάνω βελάκι και “OK” επιλέγουμε την εκκίνηση με το επίσημο λογισμικό. Υπάρχει ήδη μία έκδοση Enigma 2 για τον Pingulux την οποία και δοκιμάσαμε. Το Enigma 2 στον Pingulux βασίζεται στο Ducktales Project, γνωστό για τις εκδόσεις Enigma 2 και για άλλους SH4 δέκτες, όπως ο Kathrein UFS910. Το Enigma 2 όπως έχουμε αναφέρει ξανά είναι ένα λογισμικό για Linux που βασίζεται στο DVBAPI. Η STMicroelectronics δεν υποστηρίζει επίσημα το DVBAPI, αλλά μόνο το δικό της STAPI. Ανεπίσημα υπάρχει υποστήριξη μέσω του Havana Project, ένας κώδικας για DVBAPI σε STi επεξεργαστές που είχε διαρρεύσει από κάποιο υπάλληλο της STi. Το Ducktales project βασίζει τους οδηγούς του στο Havana Project και έτσι η υποστήριξη των οδηγών δεν είναι πλήρης. Σε ότι αφορά τον Pingulux, παρατηρήσαμε αδυναμία απεικόνισης HD skins, αδυναμία συντονισμού σε πολύ χαμηλά SR, αδυναμία σωστής αναπαραγωγής σε HD κανάλια με ρυθμό μετάδοσης μεγαλύτερο από 15Mbit, μέτρια ποιότητα αναπαραγωγής SD interlaced περιεχομένου, αδυναμία λειτουργίας του UCAS και άλλα. Σίγουρα είναι η πρώτη έκδοση Enigma 2 για τον Pingulux και πιθανότατα να βελτιωθεί στο μέλλον, αυτή τη στιγμή όμως το enigma2 δεν λειτουργεί σωστά στον Pingulux.

Highlights

  1. Το κεντρικό μενού ρυθμίσεων του Pingulux.
  2. Η λίστα των καναλιών του Pingulux με τους διαφορετικούς τρόπους ταξινόμησης καναλιών.
  3. Σύνδεση του Pingulux στο Youtube.
  4. Ελληνικό EPG στον Pingulux.
  5. Προβολή φωτογραφιών από το Picasa.
  6. Online αναβάθμιση του λογισμικού από το “Argus Online”.
  7. Η οθόνη ενεργοποίησης των plugins.
  8. Ρυθμίσεις του USALS μοτέρ.
  9. Αναπαραγωγή ελληνικών διαδικτυακών ραδιοφώνων μέσω του Shoutcast.

Με μια ματιά

CPU: STMicroelectronics Sti7111 450MHz

RAM: DDRAM 256 MB

Flash: 8MB bootloader, 512MB για λογισμικό (χωρισμένη σε δύο τμήματα)

Λογισμικό: Linux (Spark επίσημο image), δυνατότητα για εναλλακτικό λογισμικό

Λήψη: DVB-S/DVB-S2/MPEG-2/MPEG-4/AVC H.264/VC-1/XVID/DIVX/AAC/AAC+

PVR: Υποστήριξη εξωτερικού δίσκου USB, USB memory sticks

Αποκρυπτογράφηση: 1 θύρα έξυπνων καρτών (UCAS)

Πρόσοψη: VFD οθόνη 4 ψηφίων, διακόπτες Menu, Power, ΟΚ, Up, Down, Left, Right

Συνδέσεις: 2xIF (in/loop), 1xSPDIF, 1xHDMI, 1xEthernet, 1xUSB, 1xCVBS, 1xRCA audio, 1xRS232 για αναβαθμίσεις, 1xPower switch.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα πολύ καλό Linux HD δέκτη που δε θα σας προβληματίσει. Το επίσημο λογισμικό λειτουργεί πολύ καλά ενώ συνεργάζεται άψογα με τα γνωστά από το χώρο του Linux emulators. Δε θα συνιστούσαμε το δέκτη για χρήση με το εναλλακτικό λογισμικό enigma2, τουλάχιστο στην κατάσταση που είναι τώρα, αφού οι δυσλειτουργίες είναι αρκετές και οφείλονται στους οδηγούς.

info

Edision Hellas,

Φαρμακέϊκα, Ν. Ρύσιο Θεσσαλονίκης, τηλ.: 23920-66070, fax: 23920-66151,

site: www.edision.gr, e-mail: info@edision.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....