ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ferguson Ariva S300
Με το καλύτερο app για Android που έχουμε δει!

Featured | Για τον Ariva S300 η Ferguson επέλεξε τον νέο επεξεργαστή Novatek NT78326SZ, χαρίζοντας στον δέκτη υψηλή ποιότητα εικόνας, χρηστικό και καλαίσθητο νέο μενού OSD, άριστες δυνατότητες PVR και Timeshift, όπως και λειτουργία multimedia player. Αυτό όμως που ξεχωρίσαμε κατά τη δοκιμή του δέκτη είναι η εφαρμογή S300 Remote…
Για τον Ariva S300 η Ferguson επέλεξε τον νέο επεξεργαστή Novatek NT78326SZ, χαρίζοντας στον δέκτη υψηλή ποιότητα εικόνας, χρηστικό και καλαίσθητο νέο μενού OSD, άριστες δυνατότητες PVR και Timeshift, όπως και λειτουργία multimedia player. Αυτό όμως που ξεχωρίσαμε κατά τη δοκιμή του δέκτη είναι η εφαρμογή S300 Remote για smartphone. Το app μεταμορφώνει το κινητό ή tablet σε πλατφόρμα διαχείρισης του δέκτη και προβολής καναλιών. Πέρα από την περιήγηση στο μενού, το zapping και την προβολή EPG (!!), η εφαρμογή δίνει δυνατότητα άμεσου stream ενός δορυφορικού καναλιού στη φορητή συσκευή, μέσω λειτουργίας Big2small.
Ο Ariva S300 είναι ο νέος HD δορυφορικός δέκτης DVB-S2 της Ferguson με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης καναλιών μέσω μιας θύρας CI. Χαρακτηριστικό του δέκτη είναι η εμπειρία χρήστη που προσφέρει μέσα από το πολύ όμορφο OSD μενού του (εικόνα 1), αλλά και την καταπληκτική εφαρμογή Ariva S300 για Android συσκευές. Η συμπεριφορά του STB ως δορυφορικός δέκτης είναι πολύ καλή, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ταυτότητά του ως δικτυακή συσκευή και multimedia player. Μέσα από τα μενού του δίνει πρόσβαση σε δικτυακές υπηρεσίες (εικόνα 2), όπως Youtube, Youporn, Redtube, Picasa κ.ά., ενώ με τη σύνδεση USB μπορεί να λειτουργήσει ως PVR και media player.
Η θύρα smartcard φιλοξενείται κάτω από το ανοιγόμενο πορτάκι του δέκτη, δίπλα στην 4-ψηφίων οθόνη. Στο πίσω μέρος συναντάμε θύρα υψηλής ανάλυσης HDMI, με δυνατότητα upscaling σε 720p ή 1080p, όπως και ψηφιακό ήχο SPDIF coaxial. Παράλληλα, διαθέτει έξοδο SCART για σύνδεση με συμβατικές τηλεοράσεις. Για εξωτερικό δίσκο είναι εξοπλισμένος με μια θύρα USB και τέλος, υποστηρίζει σύνδεση RS-232.
Μενού και λειτουργία
Το μενού του Ariva S300 είναι πολύ εύχρηστο, με όμορφα γραφικά υψηλής ανάλυσης. Ευπρόσδεκτη βέβαια είναι η υποστήριξη ελληνικής γλώσσας σε επόμενη αναβάθμιση λογισμικού. Για τη λήψη δορυφορικών προγραμμάτων μπορεί να συνεργαστεί με πρωτόκολλα DiSEqC 1.0 και 1.1 (εικόνα 3). Η προβολή των καναλιών γίνεται μέσω μονής καρτέλας και επομένως η αντιστοίχησή τους στις 8 λίστες αγαπημένων είναι σχεδόν απαραίτητη.
Εφόσον έχει συνδεθεί ένας δίσκος USB μορφοποίησης FAT32 ή NTFS στη θύρα USB, μπορεί άμεσα να πραγματοποιηθεί Timeshift και εγγραφή. Η απόκριση του timeshift είναι άμεση και στο PVR μας επέτρεψε ταυτόχρονη εγγραφή ενός καναλιού και παρακολούθηση ενός δεύτερου. Ως Media Player διαθέτει αρκετές δυνατότητες, αφού είναι συμβατός με πληθώρα αρχείων όπως mkv, avi, mp4 κ.ά., όμως δεν μπορεί να αναπαράγει ήχο DTS, που συναντάμε πολλές φορές σε αρχεία υψηλής ανάλυσης. Για την αναπαραγωγή αρχείου εξωτερικών υποτίτλων (εικόνα 4) διαθέτει επιλογή αναζήτησης (πλήκτρο find), αλλά με την τρέχουσα έκδοση λογισμικού της δοκιμής (22.1.11286) δεν έπαιξε σωστά ελληνικούς χαρακτήρες.
S300 Remote
Η εφαρμογή S300 Remote είναι διαθέσιμη για φορητές συσκευές Android και είναι το καλύτερο app που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως λογική, αφού η Ariva ξεκίνησε από πολύ νωρίς τη διάθεση εφαρμογών για διαχείριση των δεκτών της μέσω smartphone. Μοναδική απαίτηση της εφαρμογής είναι η καλή σύνδεση LAN (χρειάστηκε να αποσυνδέσουμε ένα switch και να συνδέσουμε το δέκτη απευθείας στο Router). Μετά την αυτόματη αναγνώριση του δέκτη από το app, αμέσως προβάλλεται ένα εικονικό τηλεχειριστήριο στο smartphone για πλήρη διαχείριση, με αλλαγή φωνής, αλλαγή καναλιού, ενεργοποίηση μενού ρυθμίσεων, πλοήγηση στις ρυθμίσεις, πλήκτρα Multimedia κτλ. (εικόνα 5). Μάλιστα, μέσα από το app μπορούν να προβληθούν οι καρτέλες info και EPG.
Εκεί όμως που ξεχωρίζει η εφαρμογή είναι στη δυνατότητα προβολής λίστας καναλιών streaming εικόνας και ήχου απευθείας στη φορητή συσκευή. Η ροή αναπαραγωγής είναι πολύ καλή και το παράθυρο προβολής μπορεί να γίνει σε πλήρη οθόνη σε landscape mode. Μάλιστα, το κανάλι αναπαραγωγής στη φορητή συσκευή Android μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που προβάλλεται τοπικά στον δέκτη (εικόνα 6).
{gallery}13724{/gallery}
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
: 4-ψηφίων: HDMI 1080p, coaxial SPDIF, SCART, USB, RS-232, LAN: DiSEqC 1.0, 1.1, Unicable και DiSEqC 1.2, USALS
- Beskas Electronics
- Ανεξαρτησίας 21, 164 51 Αργυρούπολη
- τηλ.: 210-9927695
- fax: 21-9942765
- e-mail: info@beskas.gr
- site: www.beskas.gr