Skip to main content
20 Σεπτεμβρίου 2017 11:06

Infomir MAG 352

Νέο, πανίσχυρο IPTV box με υποστήριξη 4K UHD

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F04%252F30b63fbbf2f87b2cb0824c362456594f XL

Οι συσκευές MAG είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς υποστηρίζουν εξιδεικευμένες λειτουργίες για πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες. Παραμένοντας πιστή σε αυτή τη συνταγή, η ουκρανική Infomir κατασκεύασε ένα πανίσχυρο IPTV Box που έχει το πλεονέκτημα να υποστηρίζει 4K UHD. Το νέο MAG352 διαθέτει ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή με chipset Broadcom BCM7252s…

Οι συσκευές MAG είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς υποστηρίζουν εξιδεικευμένες λειτουργίες για πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες. Παραμένοντας πιστή σε αυτή τη συνταγή, η ουκρανική Infomir κατασκεύασε ένα πανίσχυρο IPTV Box που έχει το πλεονέκτημα να υποστηρίζει 4K UHD. Το νέο MAG352 διαθέτει ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή με chipset Broadcom BCM7252s, βασίζει τη λειτουργία του σε Linux 3.3, ενώ όπως όλα τα προηγούμενα μοντέλα υποστηρίζει κι αυτό Middleware Stalker για σύνδεση σε Portals που δίνουν πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες.

Το Infomir MAG352 υποστηρίζοντας αναπαραγωγή 4K UHD και το πρότυπο συμπίεσης H.265/HEVC, παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα αναπαραγωγής και αποθήκευσης Video με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Υποστηρίζοντας Middleware Stalker και λίστες αναπαραγωγής M3U, προσφέρει δυνατότητα θέασης τηλεοπτικών προγραμμάτων χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Επιπλέον, χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5GHz) που διαθέτει, αποφεύγονται τελείως τα καλώδια που μπορεί να χαλούν την αισθητική του χώρου και επιτρέπει τη σύνδεσή του σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου.

Χαρακτηριστικά

Το Infomir MAG352 έρχεται σε μαύρο κουτί διαστάσεων 175x124x42 χιλιοστών και βάρους 320 γραμμαρίων. Η πρόσοψή του καλύπτεται από γυαλιστερό πλαστικό, στο εσωτερικό του οποίου είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED λειτουργίας, ενώ στο δεξί της μέρος βρίσκεται μια USB 3.0 θύρα. Η δεξιά πλευρά της συσκευής περιλαμβάνει υποδοχή για κάρτα SD, ενώ η πίσω εξοπλίζεται με διακόπτη ON/OFF, υποδοχή τροφοδοσίας 12V/1A, θύρες LAN, USB 3.0, HDMI 2.0 IN, HDMI 2.0 OUT, Mini Jack 3.5mm AV, οπτική S/PDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου και πλήκτρο Fn για reset του STB. Το κουτί της συσκευασίας περιέχει και τηλεχειριστήριο, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V/1A και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG352 διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή ARM A15 με Broadcom chipset BCM7252s στα 1200MHz, ο οποίος αποδίδει 12000 DMIPS. Διαθέτει επίσης επεξεργαστή γραφικών με επόμενης γενιάς 2.7Gpix/s 3D OGLES3.1 GPU. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB και FLASH 8GB. Υποστηρίζει ενσύρματες και ασύρματες δυνατότητες σύνδεσης, καθώς διαθέτει Ethernet interface 1Gb/s, Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5Hz) και Bluetooth 4.0. Ο εξοπλισμός του επιτρέπει τη σύνδεση σε οποιουδήποτε τύπου τηλεοράσεις, ενώ χάρη στην HDMI 2.0 IN (με υποστήριξη HDCP 2.2) θύρα που διαθέτει, μπορεί να δεχτεί και να προβάλλει στην τηλεόραση το ψηφιακό σήμα οποιασδήποτε πηγής, ακόμα και ενός 4K UHD δορυφορικού δέκτη, καλύπτοντας έτσι και τη περίπτωση μη διαθέσιμης HDMI θύρας. Μέσω των δύο USB 3.0 θυρών του μπορεί να δεχτεί αποθηκευτικά μέσα και να αναπαράγει οποιοδήποτε τύπο αρχείων, υποστηρίζοντας έως 4Kp60 αναλύσεις. Διαθέτει αποκωδικοποιητές video που υποστηρίζουν H.265/HEVC, H.264 High Profile @ level 4.1, VP9, MPEG1/2 Main Profile @ High Level, MPEG4 part2 (ASP), WMV-9, VC1 video, XviD, 3D και HD video. Αναπαράγει αρχεία video MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT και WMV. Διαθέτει αποκωδικοποιητές ήχου που υποστηρίζουν MPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 layer III (mp3), Dolby Digital plus, DTS και μπορεί να αναπαράγει αρχεία ήχου MP3, MPA, M4A, WMA, OGG και WAV. Υποστηρίζει επίσης εξωτερικούς υπότιτλους (και ελληνικούς) από αρχεία text MKV, DVB και SRT, ενώ αναπαράγει και αρχεία εικόνων JPEG, PNG, BMP, GIF και RAW.

Μενού – Λειτουργία

Μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του MAG352, εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης το κύριο μενού του ενσωματωμένου portal, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από εικονίδια (εικόνα 1). Επιλέγοντας το εικονίδιο “Settings” εμφανίζεται το μενού με τις ρυθμίσεις του STB, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Μέσω της επιλογής “System settings” ορίζονται οι ρυθμίσεις δικτύου, Servers, video, audio και άλλων λειτουργιών της συσκευής. Από τις ρυθμίσεις Servers και την επιλογή Portals πληκτρολογούμε τα URL των Stalker Portals της επιλογής μας, ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε εξειδικευμένες IPTV υπηρεσίες. Πίσω στο κύριο μενού του ενσωματωμένου Portal, επιλέγοντας το εικονίδιο “Menu Guide” εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Από το εικονίδιο “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η πρόγνωση καιρού των επόμενων τριών ημερών (εικόνα 2). Μέσω του εικονιδίου “Download manager” υποστηρίζεται η δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ από τον “Internet Browser” εκτελείται η πρόσβαση στο internet. Η χρήση ασύρματου πληκτρολογίου και mouse μέσω USB σύνδεσης διευκολύνει την περιήγηση στο internet, εμείς όμως επιλέξαμε τη σύνδεση Bluetooth πληκτρολογίου-touchpad, η οποία έκανε το σερφάρισμά μας ευχάριστο (εικόνα 3) και ταυτόχρονα άφησε ελεύθερες τις δύο USB θύρες του STB. Επιλέγοντας το εικονίδιο ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή ή συσκευή Android, για αποστολή και αναπαραγωγή video στην οθόνη της τηλεόρασης. Με την επιλογή του εικονιδίου “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών και τοπικών μέσων, ενώ εδώ αποθηκεύονται τα αγαπημένα IPTV κανάλια και οι εγγραφές του χρήστη. Τέλος, με την επιλογή του εικονιδίου “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης (εικόνα 4).

Σύνδεση σε Stalker Portal

Μέσα από το μενού του MAG352 δίνεται η δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Stalker Portals, για πρόσβαση σε πλήθος IPTV υπηρεσιών. Επιλέγοντας με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία στα οποία πληκτρολογούνται από το χρήστη το URL και το όνομα κάθε Portal. Στη συνέχεια, ενεργοποιώντας το “Multiportal mode” εμφανίζεται η επιλογή ορισμού του προκαθορισμένου Portal εκκίνησης, εκείνου δηλαδή που θα φορτώνεται αυτόματα στην οθόνη κάθε φορά με την εκκίνηση του STB. Για τις δικές μας δοκιμές, πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal και αφού συνδεθήκαμε σε αυτό χωρίς την εισαγωγή κωδικών, εμφανίστηκε το μενού του που περιλαμβάνει πληθώρα εικονιδίων που δίνουν πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες (εικόνα 5). Έχοντας από πριν επιλέξει Wi-Fi σύνδεση, χάρη στα ισχυρά χαρακτηριστικά του MAG352 η λειτουργία στο σύνολο των υπηρεσιών του Portal ήταν άριστη, ακόμα και σε streaming HD καναλιών και video (εικόνα 6).

Αναπαραγωγή IPTV καναλιών και λειτουργία media player

Το MAG352 μπορεί να δεχτεί εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα που περιέχουν λίστες M3U και να εκτελέσει streaming σε IPTV κανάλια. Συνδέσαμε USB stick με αρχείο M3U που περιέχει έτοιμη λίστα URL ελληνικών καναλιών και επιλέξαμε το εικονίδιο ‘’Home Media’’. Στη συνέχεια πατήσαμε πάνω στο εικονίδιο του stick, εκτελέσαμε το αρχείο M3U και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να κάνει και επιλεκτική αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών, κρατώντας μόνο αυτά που επιθυμεί. Έτσι, με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο επιλέξαμε τα κανάλια της δικής μας επιλογής και πατήσαμε ‘’Copy’’. Στη συνέχεια, ανοίξαμε το εικονίδιο “IPTV channels” και επιλέγοντας “Paste” δημιουργήθηκε εκεί η λίστα των καναλιών, επιτρέποντας έτσι ανά πάσα στιγμή την εύκολη εύρεση και αναπαραγωγή τους.Με τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου F1 εκτελέσαμε εγγραφές προγραμμάτων, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε σχετικό φάκελο του ‘’Home Media’’ (εικόνα 7), ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου ‘’Record manager’’.

Μέσω σύνδεσης USB 3.0 σκληρού δίσκου δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή video από πλήθος αρχείων που είχαμε στη διάθεσή μας, χωρίς να αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα από αυτά. Η αναπαραγωγή ταινίας με ήχο DTS εκτελέστηκε άψογα, ενώ επιλέγοντας iso8859-7 αναγνωρίστηκαν και οι ελληνικοί υπότιτλοι (εικόνα 8). Η αναπαραγωγή 4K UHD video πραγματοποιήθηκε άνετα, δίδοντας εκπληκτική ποιότητα εικόνας στην τηλεόραση (εικόνα 9).

{gallery}20484{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Dual Core ARM A15 (Broadcom chipset BCM7252s) στα 1200MHz, απόδοση 12000 DMIPS2.7Gpix/s 3D OGLES3.1RAM 2GB / FLASH 8GBLinux 3.3Έως 4Kp60H.265/HEVC, H.264 , VP9, MPEG1/2 MP@HL, MPEG4 part2 (ASP), WMV-9, VC1, XviD, 3D, HDMPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 layer III (mp3), Dolby Digital plus, DTSvideo: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT, WMV, audio: MP3, MPA, M4A, WMA, OGG, WAV, images: JPEG, PNG, BMP, GIF, RAWDVB, SRT, text MKV1xSD, 1xLAN, 2xUSB 3.0, 2xHDMI 2.0, mini AV, S/PDIFWi-Fi Dual Band (2.4GHz/5Hz), Bluetooth 4.0175x124x42 χιλιοστά

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro είναι η τελευταία πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, για επόμενης γενιάς εφαρμογές τηλεόρασης σε χώρους φιλοξενίας. Το διαμορφώσιμο αρθρωτό συμπαγές πλαίσιό του διαθέτει μια σειρ...
 • TP-LINK TL-SG3428XF

  TP-LINK TL-SG3428XF

  Δημιουργήστε και επεκτείνετε το αστραπιαία γρήγορο δίκτυό σας με το TP-Link TL-SG3428XF, ένα πλήρως διαχειριζόμενο Switch επαγγελματικού επιπέδου. Εξοπλίζεται με 4x 10Gbps SFP+ θύρες για συνδεσιμό...
 • Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Η IDComs, πιστή στην υποστήριξη των συναδέλφων τεχνικών, έχει ξεκινήσει από την 1/9/2023 μία άκρως ενδιαφέρουσα καμπάνια που θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2023, η οποία αφορά στα επαγγελματικά πακέτα ...
 • Nedis WSNWA1210BK

  Nedis WSNWA1210BK

  Δημιουργήστε μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση Wi-Fi στο PC σας ή αναβαθμίστε το σήμα Wi-Fi του φορητού υπολογιστή σας, με τον Wireless AC1200 USB αντάπτορα της Nedis. Υποστηρίζει συχνότητα τόσο 5GH...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full HD και υποστήριξη H.265/HEVC, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με διπλό tuner για να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες θέασης του μέσο...
 • FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  Το FRITZ!Box λειτουργεί ως διανομέας Smart Home για τη διαχείριση πολλών συσκευών στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες για έξυπνα χειριστήρια ρολών σε συνδυασμό με το FRITZ!Box για ακόμα ...
 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...