Skip to main content
20 Οκτωβρίου 2022 18:47

Infomir MAG522w3

Νέα γενιά MAG, με υποστήριξη 4K HEVC και ενσωματωμένο Wi-Fi 2T2R ac

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
MAG522w3 RCU 37ff6682

Η ουκρανική Infomir ανανεώνει για μία ακόμα φορά τη δημοφιλή της σειρά συσκευών MAG, παρουσιάζοντας το νέο της βελτιωμένο μοντέλο. Πρόκειται για το MAG522w3, έναν αποκωδικοποιητή υψηλής απόδοσης με λογισμικό Linux 4.9, ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για σύγχρονες υπηρεσίες OTT περιεχομένου. Εξοπλίζεται με νέα GPU και κεντρικό επεξεργαστή που είναι κατά 25% ταχύτερος από την προηγούμενη γενιά, ενώ υποστηρίζει ανάλυση 4K Ultra HD και συμπίεση H.265/HEVC. Πρόκειται για την τροποποιημένη έκδοση του μοντέλου MAG522, περιλαμβάνοντας ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi διπλής μπάντας 2T2R ac που παρέχει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων 100 Mbps στα 2.4 GHz και 550 Mbps στα 5 GHz.

Όπως όλα τα μοντέλα της δημοφιλούς σειράς, έτσι και το MAG522w3 είναι μια ανοιχτού λογισμικού πλατφόρμα που υποστηρίζει το Ministra TV (Stalker), εξασφαλίζοντας κορυφαία συμβατότητα με IPTV portals. Έτσι, ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης Internet προσφέρει Video on Demand και ζωντανή τηλεόραση με εικόνα υπερυψηλής ευκρίνειας, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Δέχεται επίσης μέσω USB έτοιμες λίστες αναπαραγωγές μορφής .m3u για εκτέλεση live streaming στα τηλεοπτικά κανάλια που περιλαμβάνουν, ενώ λειτουργεί και ως media player για εγγραφές προγραμμάτων και αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων video με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους. Επιπλέον, χάρη στον ενσωματωμένο Web Browser ο χρήστης μπορεί να σερφάρει στους ιστότοπους του Internet από τη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής του.

Χαρακτηριστικά

Το MAG522w3 διαθέτει κλασσικό σχεδιασμό, με μαύρο πλαστικό τετράγωνο σασί που έχει διαστάσεις 132x87x26 χιλιοστών. Η πρόσοψή του περιλαμβάνει στο δεξί μέρος της ενδεικτικό LED λειτουργίας και στο αριστερό της θύρα USB 3.0. Ο εξοπλισμός συνδέσεων είναι τοποθετημένος στην πίσω πλευρά του, όπου έχουμε: υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας, θύρες HDMI, LAN και USB 2.0, καθώς και μικροσκοπικό πλήκτρο Fn για επαναφορά ρυθμίσεων. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει τον αποκωδικοποιητή, τροφοδοτικό 12V/1A, τηλεχειριστήριο SRC-4015, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI και 2 φυλλάδια με οδηγίες χρήσης σε αγγλικά και γερμανικά.

Στο εσωτερικό του MAG522w3 βρίσκεται SoC Amlogic S905X2, το οποίο είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Cortex-A53. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARM και αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.900MHz (4×1.900MHz), αποδίδοντας συνολικά 18.400 DMIPS που προσφέρουν κατά 25% περισσότερη ισχύ συγκριτικά με τους επεξεργαστές των προηγούμενης γενιάς αποκωδικοποιητών MAG420w1 και MAG424w3. Διαθέτει επίσης νεότερη GPU ARM G31-MP2 στα 850 MHz που του επιτρέπει να αναπαράγει ευκολότερα περιεχόμενο 4K HDR 60 fps, ακόμα και σε ευρυζωνικές συνδέσεις ταχύτητας 16 Mbps. Διαθέτει επίσης μνήμη RAM 1GB DDR3 και FLASH 4GB eMMC που αποτελεί τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG1/2 MP@HL, MPEG4 part 2 (ASP), H.265/HEVC Main/Main 10@L5.1 High 2160p@60 fps, H.264/AVC High@L5.1 2160p@30 fps, XviD, 3D και ήχου MPEG L1/L2/L3, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC και Dolby Digital Plus. Βασίζεται σε λογισμικό Linux 4.9 και χάρη στο ενσωματωμένο middleware Ministra TV της Infomir είναι το πλέον ιδανικό Set-Top-Box για σύνδεση σε IPTV portals. Χάρη στην HDMI 2.1 θύρα του δίνει έως Ultra HD ανάλυση (2160p) στην τηλεόραση. Για τη σύνδεση στο Internet χρησιμοποιεί θύρα Ethernet 100 Mbps, έχει όμως και ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi διπλής μπάντας 2T2R ac που προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 100 Mbps στα 2.4 GHz και έως 550 Mbps στα 5GHz, καλύπτοντας έτσι την πιθανότητα μακρινής απόστασης από το οικιακό modem – router. Εξοπλίζεται με 2 θύρες USB που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση πληκτρολογίου – mouse και εξωτερικών μονάδων αποθήκευσης. Υποστηρίζει έτοιμες λίστες αναπαραγωγές σε μορφές M3U, M3U8, PLS και CUE για εκτέλεση streaming στα τηλεοπτικά κανάλια τους. Υποστηρίζει επίσης την αναπαραγωγή αρχείων video μορφής TS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS και VOB, καθώς και εξωτερικούς υπότιτλους DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt.

Μενού

Το ενσωματωμένο portal του MAG522w3 διαθέτει το γνώριμο κεντρικό μενού που συναντάμε σε όλους τους Linux αποκωδικοποιητές MAG. Στο πάνω μέρος της οθόνης είναι τοποθετημένα σε οριζόντια παράταξη το εικονίδιο με τον τύπο σύνδεσης, η ώρα, η ημερομηνία και οι πληροφορίες του τρέχοντος καιρού, ενώ στην υπόλοιπη επιφάνεια είναι τοποθετημένα 8 εικονίδια. Πατώντας το Home Media” εμφανίζεται κάρτα με τα συνδεδεμένα δικτυακά και τοπικά μέσα αποθήκευσης, τα αγαπημένα IPTV κανάλια και οι αποθηκευμένες εγγραφές μας. Το IPTV channels” περιλαμβάνει λίστα με τηλεοπτικά κανάλια που έχουμε εκεί αντιγράψει από έτοιμες λίστες αναπαραγωγής. Μέσω του Download manager” μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα αρχεία που έχουμε κατεβάσει, ενώ από τον “Internet Browser” μπορούμε να σερφάρουμε στις ιστοσελίδες του διαδικτύου. Μέσω του Weather” μπορούμε να προσθέσουμε την τοποθεσία που επιθυμούμε, ώστε να λαμβάνουμε τις λεπτομερείς πληροφορίες του τρέχοντος καιρού και την πρόγνωσή του για τις επόμενες τρεις ημέρες. Το Menu Guide” περιλαμβάνει υπομενού με διάφορες επιλογές που μας προσφέρουν αναλυτικές οδηγίες για τις λειτουργίες της συσκευής. Το Settings” μας οδηγεί σε ένα άλλο υπομενού που αφορά τις ρυθμίσεις, μέσα από το οποίο μπορούμε να ορίσουμε τη γλώσσα των υπότιτλων, να εκτελέσουμε αναβάθμιση λογισμικού, να ενεργοποιήσουμε το Time Shift, να εκτελέσουμε έλεγχο της ταχύτητας σύνδεσης και να ορίσουμε διάφορες ρυθμίσεις του συστήματος (System settings). Αυτές περιλαμβάνουν επιλογές για τον τύπο σύνδεσης (Ethernet, Wi-Fi), την προσθήκη εξωτερικών portal, την ανάλυση της εικόνας (μέγιστη τιμή 3840x2160p-60), τη χρονική ζώνη, την ενεργοποίηση της λειτουργίας HDMI-CEC, την επανεκκίνηση της συσκευής, την επαναφορά των ρυθμίσεων, καθώς και άλλες ακόμα παραμέτρους του συστήματος. Τέλος, μέσω του Record Manager” πραγματοποιούμε τη διαχείριση των εγγραφών.

Λειτουργία

Για τη σύνδεση του MAG522w3 στο Internet χρησιμοποιήσαμε το Wi-Fi, το οποίο δε μας προβλημάτισε σε κανένα σημείο των δοκιμών μας. Αρχικά, δοκιμάσαμε το σερφάρισμα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τον Internet Browser. Η εφαρμογή λειτουργεί εξαιρετικά, με εύκολη εισαγωγή διευθύνσεων μέσω του εικονικού πληκτρολογίου και γρήγορο φόρτωμα των ιστοσελίδων, ενώ η χρήση του πλήκτρου ί μετατρέπει το τηλεχειριστήριο σε mouse που κάνει την πλοήγηση μέσα σε αυτές άνετη. Στη συνέχεια συνδέσαμε στον αποκωδικοποιητή USB 3.0 σκληρό δίσκο και μέσω του Home Media αναζητήσαμε και επιλέξαμε λίστα αναπαραγωγής μορφής .m3u. Στο αναδυόμενο μενού της οθόνης εμφανίστηκαν τρεις διαθέσιμες επιλογές, F1 (κόκκινο) για εμφάνιση της λίστας, F2 (πράσινο) για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 (κίτρινο) για προσθήκη όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Εάν επιλέξουμε το F1 για εμφάνιση της λίστας, μπορούμε στη συνέχεια να αντιγράψουμε μεμονωμένα οποιοδήποτε κανάλι επιθυμούμε. Για να γίνει αυτό, επιλέγουμε ένα κανάλι και πατάμε κατά σειρά F2-Select (πράσινο) – Menu – Copy, μεταφερόμαστε στη συνέχεια στο IPTV channels και επιλέγουμε Paste, ώστε να ολοκληρώσουμε τη μεταφορά του στη λίστα των IPTV καναλιών. Η εισαγωγή λίστας καναλιών στο IPTV channels μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί και με έναν άλλο τρόπο: πατάμε το πλήκτρο Menu, επιλέγουμε Add IPTV list και στην κάρτα που εμφανίζεται πληκτρολογούμε και αποθηκεύουμε το URL της πηγής για αυτόματη εισαγωγή της λίστας των καναλιών της. Έτσι, κάθε φορά που επιλέγουμε το IPTV Channels αποκτούμε πρόσβαση στη λίστα των καναλιών που έχουμε δημιουργήσει για να εκτελούμε streaming στα ζωντανά προγράμματά τους, κάτι που δοκιμάσαμε με απόλυτη επιτυχία. Μέσω του υπομενού Home Media αναζητήσαμε επίσης αρχεία πολυμέσων που περιέχονταν στο σκληρό μας δίσκο. Δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή video ανάλυσης 4K Ultra HD και συμπίεσης H.265/HEVC που εκτελέστηκε με άνεση, ενώ μέσω του μενού Subtitles και την επιλογή του κατάλληλου αρχείου από την εμφανιζόμενη λίστα αναγνωρίστηκαν με επιτυχία και οι ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι των ταινιών μας.

Λειτουργία σύνδεσης σε εξωτερικό Portal

Για τη σύνδεση του MAG522w3 σε εξωτερικό Portal της επιλογής μας, μέσα από το μενού επιλέγουμε με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals” και στην κάρτα που εμφανίζεται πληκτρολογούμε τα απαραίτητα στοιχεία. Μπορούμε να προσθέσουμε έως δύο εξωτερικά portals εισάγοντας τα URL τους, ενώ με την ενεργοποίηση του “Multiportal mode” ορίζουμε το προεπιλεγμένο Portal για αυτόματη σύνδεση του αποκωδικοποιητή μετά την επανεκκίνησή του. Επιπλέον, εφόσον επιλέξουμε επανεκκίνηση του portal μπορούμε να πατήσουμε (όταν μας ζητηθεί) το πλήκτρο menu και στη συνέχεια να ορίσουμε το portal στο οποίο θέλουμε να συνδεθεί ο αποκωδικοποιητής. Η λειτουργία του MAG522w3 στο εξωτερικό portal που δοκιμάσαμε ήταν άριστη, καθώς το ενσωματωμένο middleware Ministra TV προσφέρει μοντέρνο, πανέμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης, αλλά και κορυφαία συμβατότητα για απροβλημάτιστο streaming σε ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια και On Demand περιεχόμενο με εξαιρετικής ποιότητας εικόνα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

SoC: Amlogic S905X2

CPU: Quad Core ARM Cortex A-53 @ 1,9GHz (4×1,9GHz), 18.400 DMIPS

GPU: ARM G31-MP2 (850MHz)

RAM: 1GB DDR3

FLASH: 4GB eMMC

Λογισμικό: Linux OS 4.9

Middleware: Ministra TV

Ανάλυση: 4K Ultra HD (3840x2160p-60)

Video: MPEG1/2 MP@HL, MPEG4 part 2 (ASP), H.265/HEVC Main/Main 10@L5.1 High 2160p@60 fps, H.264/AVC High@L5.1 2160p@30 fps, XviD, 3D

Audio: MPEG L1/L2/L3, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC, Dolby Digital Plus

Playlists: M3U, M3U8, PLS, CUE

Multimedia: TS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB

Υπότιτλοι: DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt

Συνδέσεις: 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x HDMI 2.1, 1x LAN 100Mbps

WiFi: 2T2R ac

Διαστάσεις: 132x87x26 χιλ.

Η γνώμη μας: Η επιτυχημένη πορεία της δημοφιλούς σειράς αποκωδικοποιητών της Infomir συνεχίζεται με το νέο MAG522w3! Με 25% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά MAG και υποστήριξη H.265/HEVC, αναπαράγει ευκολότερα 4K HDR video ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet. Επιπλέον, η υποστήριξη Dolby Digital Plus προσφέρει καθαρό ήχο surround 8 καναλιών που είναι ιδανικός για συστήματα Home Cinema με θύρα HDMI. Και ασφαλώς, το ενσωματωμένο middleware Ministra TV που εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο συμβατότητας με τα IPTV portals τοποθετεί το MAG522w3 στην κορυφή των συσκευών αυτής της κατηγορίας, καθιστώντας το μια εξαιρετική πρόταση αγοράς.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....