DIABASTE DWREAN DIG 176
techmail
SECURITY REPORT 139
anga2023
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

25 Μαΐου 2023 09:11

LEMCO THERON THE-200

Ο πρώτος δορυφορικός δέκτης της Lemco!

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
LEMCO THERON THE 200 818aee0c

Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον THERON THE-200, τον πρώτο ελληνικό δορυφορικό δέκτη που διατίθεται στην εγχώρια αγορά και που είναι ο πρώτος που σχεδιάζει η εταιρεία LEMCO! Είναι ένας απλούστατος στη χρήση, αλλά ποιοτικός και αξιόπιστος δέκτης που λαμβάνει DVB-S/S2 σήματα, με HDMI έξοδο και Full HD ανάλυση 1080p. Διαθέτει δυνατότητα αποκρυπτογράφησης κλειδιών BISS και υποστηρίζει USB Wi-Fi, ενώ περιλαμβάνει προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο που μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

LEMCO THERON THE 200 copy

Ο THERON THE-200 είναι ένας ιδανικός δέκτης για περιοχές που δεν καλύπτονται από το επίγειο ψηφιακό σήμα, επιτρέποντας στους χρήστες που διαμένουν εκεί να μπορούν να λαμβάνουν εύκολα και απλά όλα τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής μετάδοσης. Το μενού του είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Παρόλα αυτά, οι χρήστες του δε στερούνται τη δυνατότητα να πραγματοποιούν και εγγραφές στα αγαπημένα τους προγράμματα, καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι ένα USB stick. Επιπλέον, το προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριό του κάνει ακόμα πιο απλά τα πράγματα, λόγω της δυνατότητάς του να μπορεί να ανοιγοκλείνει την τηλεόραση, να επιλέγει την πηγή εισόδου της και να αυξομειώνει την ένταση του ήχου της.

Χαρακτηριστικά

Ο LEMCO THERON THE-200 έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σασί, με διαστάσεις μόλις 149x80x33 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED 4 ψηφίων, θύρα USB 2.0 και πλήκτρα CH-, CH+, POWER για τοπικό χειρισμό του δέκτη. Στην πίσω πλευρά είναι τοποθετημένος ο εξοπλισμός συνδέσεων που περιλαμβάνει την υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A και θύρες SCART, HD OUT, COAXIAL για ψηφιακή έξοδο ήχου και LNB IN για το καλώδιο της δορυφορικής κεραίας. Μέσα στο κουτί της συσκευασίας του δέκτη βρίσκονται το τηλεχειριστήριο εκμάθησης, 2 μπαταρίες τύπου AAA και φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες χρήσης σε ελληνικά και αγγλικά.

Η μεταλλική κατασκευή του THERON THE-200 προσφέρει εξαιρετική ηλεκτρομαγνητική θωράκιση, άριστη απαγωγή θερμότητας από το εσωτερικό και στιβαρότητα, ενώ λόγω του μικρού μεγέθους του είναι ιδανικός για όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει περιορισμένος χώρος. Ο δέκτης εξοπλίζεται με DVB-S2 tuner για λήψη δορυφορικών σημάτων, ενώ ο ισχυρός decoder του έχει τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης σημάτων video που είναι συμπιεσμένα με αλγόριθμο MPEG-2 και H.264. Υπάρχει πλήρης συμβατότητα με το πρωτόκολλο DiSEqC, καθώς και υποστήριξη λειτουργίας dCSS (digital Channel Stacking Switch). Διαθέτει ψηφιακή έξοδο HDMI που υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 1080-60p (Full HD), αλλά και αναλογική SCART για σύνδεση σε παλαιότερες τηλεοράσεις. Έχει ενσωματωμένο media player για αναπαραγωγή διάφορων τύπων αρχείων video (π.χ. mkv, avi, mp4 κ.λπ.) και PVR για εγγραφές προγραμμάτων, λειτουργίες που ενεργοποιούνται μέσω της θύρας USB. Υποστηρίζει USB Wi-Fi (Chip Ralink RT-5370 / MT-7601) που του εξασφαλίζει τη δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας. Επιπλέον, με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού που παρέχεται από τη LEMCO και φορτώνεται πανεύκολα μέσα από το μενού “Αναβάθμιση μέσω USB”, ο δέκτης ενσωματώνει αυτόματα τα BISS κλειδιά των ΕΡΤ και DIGEA, ώστε να αποκρυπτογραφεί τη μετάδοση των καναλιών τους.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Ο THERON THE-200 περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο εκμάθησης που με τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορεί να χρησιμοποιείται για να ελέγχει και βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Διαθέτει 4 πλήκτρα POWER, AV/TV, Vol- και VOL+ που μπορούν να αντιγράψουν τα αντίστοιχα του γνήσιου τηλεχειριστηρίου για να εκτελούν τις σχετικές λειτουργίες τους. Τα πλήκτρα αυτά μαζί με το ειδικό πλήκτρο SET βρίσκονται σε ξεχωριστή περιοχή TV CONTROL για να διακρίνονται εύκολα, ενώ ο προγραμματισμός τους παραμένει ενεργός ακόμα και μετά την αντικατάσταση των μπαταριών. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και έχει ως εξής: κρατάμε πατημένο για 3 περίπου δευτερόλεπτα το πλήκτρο SET μέχρι το ενδεικτικό LED να αποκτήσει σταθερό έντονο φωτισμό, που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει μπει σε κατάσταση εκμάθησης. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο «μάτι με μάτι» με το γνήσιο, σε απόσταση 3-5 εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε στιγμιαία ένα από τα πλήκτρα της περιοχής TV CONTROL και το ενδεικτικό LED αρχίζει να αναβοσβήνει, δείχνοντας έτσι ότι περιμένει να προγραμματιστεί. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου και εφόσον το ενδεικτικό LED αναβοσβήσει 2 φορές και μετά παραμείνει σταθερά αναμμένο, σημαίνει ότι η αντιγραφή ήταν επιτυχής. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για τα υπόλοιπα πλήκτρα και εφόσον ολοκληρωθεί η αντιγραφή όλων πατάμε το SET που απενεργοποιεί το ενδεικτικό LED, τερματίζοντας έτσι τη διαδικασία προγραμματισμού.

Μενού

Ο THERON THE-200 διαθέτει πολύγλωσσο μενού που περιλαμβάνει και τα ελληνικά, το οποίο περιλαμβάνει 5 ξεχωριστές καρτέλες που εναλλάσσονται με οριζόντια κύλιση.

Από την καρτέλα “Εγκατάσταση” πραγματοποιούμε τις ρυθμίσεις για τη σύνδεση της κεραίας με το δέκτη και τη διαχείριση της λίστας των δορυφόρων και των transponders, μέσω των οποίων εκτελούμε αναζήτηση υπηρεσιών.

Από την καρτέλα “Κανάλι” αποκτούμε πρόσβαση στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια του δέκτη, με δυνατότητα τροποποίησής τους (κλείδωμα, παράλειψη, μετακίνηση, επεξεργασία, διαγραφή) και δημιουργίας λίστας αγαπημένων.

Η καρτέλα “Εργαλεία” περιλαμβάνει τις πληροφορίες του συστήματος, την επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, την αναβάθμιση μέσω USB, την ασφαλή αφαίρεση της συσκευής USB και τη ρύθμιση του δικτύου.

Η καρτέλα “Ρυθμίσεις Συστήματος” περιλαμβάνει διάφορες επιλογές ρυθμίσεων για τη γλώσσα, την ώρα, το χρονοδιακόπτη, το γονικό κλείδωμα, την ανάλυση της εικόνας και τη διαφάνεια του μενού.

Από την καρτέλα Media Player” αναζητούμε αρχεία βίντεο, μουσικής και εικόνας που περιλαμβάνονται στο συνδεδεμένο αποθηκευτικό μέσο.

Λειτουργία

Τοποθετήσαμε στο δέκτη Wi-Fi USB adapter, το οποίο ρυθμίσαμε για να συνδεθεί ο δέκτης στο τοπικό μας δίκτυο. Πήγαμε στην εφαρμογή δικτύου, επιλέξαμε τον καιρό και προσθέσαμε την περιοχή της Αθήνας, ώστε να εμφανιστεί η κάρτα με την πρόγνωση των επόμενων 4 ημερών.  Αφαιρέσαμε το Wi-Fi USB adapter και συνδέσαμε USB stick με λογισμικό που παρέχεται από τη LEMCO, το οποίο φορτώσαμε στο δέκτη μέσα από την καρτέλα “Εργαλεία” και την επιλογή αναβάθμισης μέσω USB. Έχοντας από πριν κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη σύνδεση της κεραίας, προχωρήσαμε με επιτυχία στη λήψη και αποκρυπτογράφηση των BISS καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA από το δορυφόρο Hellas Sat 39E, παρακολουθώντας τα προγράμματά τους με εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Δοκιμάσαμε στη συνέχεια με άριστα αποτελέσματα την άμεση εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων που ενεργοποιείται με το πάτημα του πλήκτρου REC από το τηλεχειριστήριο, καθώς και την προγραμματισμένη με επιλογή γεγονότος μέσα από το EPG.  

9 1

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuner: DVB-S2

Ανάλυση: Full HD (1080 – 60p)

Πρόσοψη: Οθόνη LED 4 ψηφίων

Αποκωδικοποίηση: MPEG-2, H.264

Media player: mkv, mp4, avi, BMP

Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x HDMI 1.4, 1x SCART, 1x COAXIAL, 1x LNB IN

Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi USB adapter (chip Ralink RT-5370 / MT-7601)

Διαστάσεις: 149x80x33 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για έναν δορυφορικό δέκτη που είναι πραγματικά τόσο απλός στη χρήση, ώστε να μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Το τηλεχειριστήριό του προσφέρει στο χρήστη την άνεση να μη χρειάζεται να χρησιμοποιεί 2 τηλεκοντρόλ, καθώς μπορεί να ανοιγοκλείνει την τηλεόραση, να επιλέγει την πηγή εισόδου της και να αυξομειώνει την ένταση του ήχου της. Για εκείνους που αναζητούν έναν εύκολο και λειτουργικό δέκτη με δυνατότητα υποστήριξης κλειδιών BISS χωρίς περίπλοκες ενέργειες, ο οποίος θα τους επιτρέπει να μπορούν να παρακολουθούν τα κρυπτογραφημένα δορυφορικά κανάλια των ΕΡΤ και DIGEA, ο LEMCO THERON THE-200 αποτελεί μία ιδανική πρόταση αγοράς.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  DEVOLO Magic 1 LAN Single Adaptor

  Απλός και απίστευτα αποδοτικός, ο προσαρμογέας Powerline Devolo Magic 1 LAN προσφέρει αξιόπιστο Internet με ταχύτητες έως και 1200 Mbps σε όλο το σπίτι, μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Με μεγάλη ε...
 • MELICONI STAND 600

  MELICONI STAND 600

  Η επιδαπέδια βάση Meliconi STAND 600 είναι ιδανική για τηλεοράσεις 50 - 82" με VESA 200 - 300 - 400 - 600 και προσφέρει οριζόντια περιστροφή και κάθετη κλίση. Η κομψή γυάλινη βάση της Meliconi STA...
 • TRIAX Cast

  TRIAX Cast

  Η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας είναι η ψυχαγωγία που φέρνουν οι ίδιοι από το σπίτι τους. Με τη σημερινή έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες streaming, μια απλή,...
 • NEDIS ANIR1504BK700

  NEDIS ANIR1504BK700

  Η NEDIS ANIR1504BK700 είναι μια εσωτερική κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας. Λαμβάνει σήματα από πύργους μετάδοσης σε ακτίν...
 • PROMAX RANGER Neo+

  PROMAX RANGER Neo+

  Προηγμένος αναλυτής σήματος για ειδικούς εγκαταστάτες που περιλαμβάνει webControl (απομακρυσμένο έλεγχο), Merogram, Spectrogram, προαιρετικές δυνατότητες οπτικών ινών και GPS, διάρκεια ζωής μπαταρ...
 • TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  TP-Link VIGI NVR1008H-8MP

  Η TP-Link παρουσιάζει το VIGI NVR1008H, ένα νέο σύστημα καταγραφής video καμερών ασφαλείας, που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους από απόσταση. Το σύστημα διαθέτει ευκρί...
 • IKUSI JSBA-103-C48

  IKUSI JSBA-103-C48

  Το σετ έρχεται στην έκδοση για το κανάλι 48 που εφαρμόζεται στη χώρα μας με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα. Δύο πολύ σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι οι εξής: Η στάθ...
 • ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  ICY BOX IB-2914MSCL-C31

  Χρησιμοποιήστε το ICY BOX IB-2914MSCL-C31 ως Docking Station και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση στον σκληρό δίσκο 2,5"/3,5" SATA ή M.2 NVMe SSD σας, ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Απλώς συνδέστε το με ...
 • PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  PROMAX RANGER Neo OP-00x-PS

  Τα πεδιόμετρα και αναλυτές φάσματος PROMAX της σειράς Ranger Neo+, 2, 3 και 4 μπορούν να αναβαθμιστούν με την προαιρετική επιλογή OP-00X-PS, η οποία επεκτείνει τις δυνατότητές τους με αυτές τις λε...
 • LCL 110

  LCL 110

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου LCL 110, το οποίο διατίθεται σε τρία διαφορετικά καρούλια, μήκους 250, 500 και 1000 μέτρων. Πρόκειται για καλώδιο δικτύου με σήμανση...
 • TP-Link EAP690E HD

  TP-Link EAP690E HD

  Το TP-Link EAP690E HD είναι ένα τετραπλής ζώνης Wi-Fi 6E Access Point οροφής για ασύρματη δικτύωση υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Με υποστήριξη για το πιο πρόσφ...
 • Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Τα νέα της Mistral: Κεραίες υψηλής αντοχής

  Στο προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά στις κεραίες δωματίου και στις ελαφρού τύπου κεραίες, όπως είναι οι κεραίες μπαλκονιού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν λύσεις ανάγκης όταν δεν ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουνίου 2023

  Το νέο τεύχος Ιουνίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Headend &...
 • Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Headend & Multi Channel HDMI Modulators

  Η λήψη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών μέσω ενός κοινού συστήματος διανομής είναι δυνατή με πολλούς τρόπους, που ο καθένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ειδικά για τα εν...
 • LEMCO THERON THE-200

  LEMCO THERON THE-200

  Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον THERON THE-200, τον πρώτο ελληνικό δορυφορικό δέκτη που διατίθεται στην εγχώ...
 • B-01

  B-01

  Αυτόν τον μήνα δοκιμάσαμε ένα νέο προϊόν οικιακού κινηματογράφου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον B-01, έναν φορητό mini προβολέα που είναι πανεύκολος στη ρύθμιση κα...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ένα από τα εμπορικότερα και ποιοτικότερα επαγγελματικά πεδιόμετρα της αγοράς δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το PROMAX RANGER mini, έναν all-in-on...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design