Skip to main content
25 Απριλίου 2023 09:08

MAG540w3

Νέο 4K Box της Infomir με Wi-Fi και προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο

MAG 540w3 RCU 841ca67a

Το νέο αποκωδικοποιητή της Infomir που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το MAG540w3, το οποίο ενσωματώνει την πλατφόρμα middleware Ministra TV και είναι ειδικά σχεδιασμένο για αναπαραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου από IPTV portals. Με νέο chipset, ταχύτερο επεξεργαστή και υποστήριξη κωδικοποίησης AV1 και HEVC, αναπαράγει με ευκολία 4K περιεχόμενο χωρίς υπερφόρτωση του δικτύου. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής ζώνης 2.4 GHz / 5 GHz και συνοδεύεται από προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο που μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Η ουκρανική Infomir παρουσιάζει το νέο της μοντέλο που είναι κατά 25% ισχυρότερο από τους παλαιού τύπου αποκωδικοποιητές MAG, διατηρώντας όμως το middleware Ministra TV που εξασφαλίζει μοναδική συμβατότητα με τα IPTV portals. Με το MAG540w3 οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανή τηλεόραση, video on demand και IPTV/OTT περιεχόμενο από δικτυακούς servers. Μπορούν επίσης να παρακολουθούν τις αποθηκευμένες ταινίες τους από εξωτερικά μέσα, να εκτελούν live streaming σε τηλεοπτικά κανάλια που περιέχονται σε έτοιμες λίστες αναπαραγωγής μορφής M3U και να σερφάρουν στο Internet μέσω web browser. Παράλληλα, το ενσωματωμένο Wi-Fi και το προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο της συσκευής χαρίζουν μεγάλη ευελιξία στην τοποθέτηση και τον χειρισμό της.  

Χαρακτηριστικά

Το MAG540w3 έρχεται σε πολύ μικρό μέγεθος, με μαύρο πλαστικό τετράγωνο σασί που έχει διαστάσεις 120x78x21 χιλιοστών και βάρος 110 γραμμαρίων. Στην πρόσοψή του είναι τοποθετημένο ενδεικτικό μικροσκοπικό LED που ενεργοποιείται (κόκκινο) σε λειτουργία ON, ενώ στην αριστερή του πλευρά βρίσκουμε 2x USB 2.0 θύρες και στην πίσω υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 5V/2A, θύρες HDMI, LAN και μικροσκοπικό πλήκτρο Fn για επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το κουτί της συσκευασίας του αποκωδικοποιητή περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με 2 μπαταρίες τύπου AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό DC 5V/2A και 2 φυλλάδια με οδηγίες χρήσης σε αγγλικά και γερμανικά.

Το MAG540w3 τροφοδοτείται από κεντρικό επεξεργαστή Cortex-A53 που βρίσκεται πάνω στο ολοκαίνουργιο chipset Amlogic S905Y4-B. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής ARM και περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 2.000MHz (4x 2.000MHz), αποδίδοντας συνολικά 16.500 DMIPS. Επιπλέον, διαθέτει επεξεργαστή γραφικών ARM G31-MP2 στα 850 MHz, μνήμη RAM 1GB LPDDR4 και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης FLASH 4GB eMMC. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-1/2 MP@HL, MPEG-4 part 2 (ASP), H.265 Main/Main 10@L5.1 High 2160p@60 fps, H.264 AVC High@L5.1 2160p@30 fps, XviD και 3D.

BACK 1

Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου MPEG L1/L2/L3l, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC και Dolby Digital Plus που παρέχει καθαρό ήχο surround οκτώ καναλιών. Έτσι, ο αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί με επτά ηχεία και ένα υπογούφερ, δημιουργώντας ένα εφέ ήχου surround που απογειώνει την τηλεοπτική εμπειρία. Λειτουργεί με λογισμικό Linux 4.9 και έχει ενσωματωμένο middleware που βασίζεται στην πλατφόρμα Ministra TV της Infomir, ενώ υποστηρίζει λίστες αναπαραγωγής μορφής M3U, M3U8, PLS και CUE.

Εξοπλίζεται με θύρα Ethernet 100 Mbit/s, αλλά έχει και ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi 2T2R ac που λειτουργεί και στις δύο ζώνες του, παρέχοντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 100 Mbit/s στα 2,4 GHz και 550 Mbit/s στα 5 GHz. Διαθέτει θύρα HDMI 2.1 που αποδίδει έως 2160p (Ultra HD) ανάλυση στην τηλεόραση, καθώς και 2x USB 2.0 θύρες που μπορούν να δέχονται πληκτρολόγιο/mouse για ευκολότερη χρήση του προγράμματος περιήγησης στο Internet και εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης για αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων. Υποστηρίζονται αρχεία video μορφής TS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS και VOB, εικόνων JPEG, PNG, BMP και RAW, καθώς και εξωτερικών υπότιτλων DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το τηλεχειριστήριο του MAG540w3 διαθέτει 5 πλήκτρα Power, Input, VOL+, VOL- και Mute που είναι σημαδεμένα με μπλε χρώμα, τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν για να ελέγχουν τις αντίστοιχες λειτουργίες της τηλεόρασης. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και έχει ως εξής: Κρατάμε ταυτόχρονα πατημένα για 3 δευτερόλεπτα τα πλήκτρα Power και Input, μέχρι το πράσινο ενδεικτικό LED να παραμείνει σταθερά αναμμένο που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει μπει σε διαδικασία εκμάθησης. Πατάμε ένα από τα μπλε πλήκτρα και το πράσινο LED αρχίζει να αναβοσβήνει 2 φορές ανά δευτερόλεπτο. Τοποθετούμε το τηλεχειριστήριο «μάτι με μάτι» απέναντι σε αυτό της τηλεόρασης και σε απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης, το πράσινο LED αναβοσβήνει γρήγορα 3 φορές και μετά μένει σταθερά αναμμένο, κάτι που σημαίνει ότι η αντιγραφή ήταν επιτυχής. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για τα υπόλοιπα μπλε πλήκτρα και αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις πατώντας και πάλι ταυτόχρονα τα πλήκτρα Power και Input, ώστε να εξέλθουμε από τη λειτουργία του προγραμματισμού.

Μενού

Το κεντρικό μενού του ενσωματωμένου portal του MAG540w3 διατηρεί την παραδοσιακή μορφή του που περιλαμβάνεται σε όλη τη σειρά των Linux αποκωδικοποιητών MAG. Στο πάνω μέρος της οθόνης είναι τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη το εικονίδιο με τον τύπο σύνδεσης, η ώρα, η ημερομηνία και οι πληροφορίες του καιρού, ενώ στην κύρια επιφάνειά της που βρίσκεται από κάτω υπάρχουν 8 εικονίδια πρόσβασης.

Μέσω του Home Media” εμφανίζονται τα συνδεδεμένα δικτυακά και τοπικά μέσα αποθήκευσης, τα αγαπημένα IPTV κανάλια και οι εγγραφές μας. Μέσω του IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των τηλεοπτικών καναλιών που έχουμε δημιουργήσει, ενώ από το Download manager” πραγματοποιείται η διαχείριση των κατεβασμένων αρχείων. Από τον “Internet Browser” αποκτούμε δυνατότητα για πλοήγηση στις σελίδες του διαδικτύου. Από το Weather” ορίζουμε την περιοχή που επιθυμούμε για να λαμβάνουμε τις πληροφορίες της τρέχουσας θερμοκρασίας και την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες τρεις ημέρες, κάτι που όμως δοκιμάστηκε χωρίς επιτυχία για οποιαδήποτε πόλη κι αν επιλέξαμε. Το Menu Guide” περιλαμβάνει ένα πλήρες μενού με αναλυτικές οδηγίες για τις λειτουργίες της συσκευής. Μέσω του Settings” οδηγούμε στο μενού ρυθμίσεων, όπου μπορούμε να επιλέξουμε γλώσσα υπότιτλων, να ενεργοποιήσουμε το Time Shift, να εκτελέσουμε έλεγχο της ταχύτητας σύνδεσης και να ορίσουμε διάφορες παραμέτρους του συστήματος (System settings). Μπορούμε δηλαδή να ορίσουμε τον τύπο σύνδεσης (Ethernet, Wi-Fi), την ανάλυση της εικόνας (μέγιστη τιμή 3840x2160p-60), τη χρονική ζώνη, την ενεργοποίηση λειτουργίας HDMI-CEC, την επανεκκίνηση της συσκευής, την αναβάθμιση λογισμικού, την προσθήκη URL για το portal της επιλογής μας, καθώς και άλλες ακόμα ρυθμίσεις. Τελευταία εικονίδιο είναι το το Record Manager”, μέσω του οποίου μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις εγγραφές μας.

Λειτουργία

Για τη σύνδεση στο τοπικό δίκτυο χρησιμοποιήσαμε το Wi-Fi, το οποίο λειτούργησε άψογα σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας. Χρησιμοποιήσαμε τον Internet Browser και σερφάραμε με επιτυχία στις σελίδες του Internet, για ευκολότερη όμως πλοήγηση προτείνεται η σύνδεση mouse. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο και μέσα από το Home Media αναζητήσαμε αρχείο με έτοιμη λίστα αναπαραγωγής μορφής M3U. Το επιλέξαμε και εμφανίστηκε στην οθόνη μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές, F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για προσθήκη όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Εάν επιλέξουμε την εμφάνιση της λίστας μπορούμε να κάνουμε επιλεκτική αντιγραφή καναλιών, επιλέγοντας κατά σειρά το πράσινο πλήκτρο (F2-Select) και μετά Menu και Copy, ώστε στη συνέχεια να μεταφερθούμε στο IPTV channels και να επιλέξουμε Paste για να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στη λίστα των IPTV καναλιών. Σε λειτουργία IPTV channels εκτελέσαμε με επιτυχία live streaming στα τηλεοπτικά κανάλια της λίστας, ενώ με τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου (F1) εμφανίζεται κάρτα στην οποία μπορούμε να εισάγουμε ώρα έναρξης και τέλους για εκτέλεση ζωντανής και προγραμματισμένης εγγραφής προγράμματος. Μέσω του Home Media αναζητήσαμε επίσης αρχεία video που περιέχονταν στην εξωτερική μονάδα αποθήκευσης. Η αναπαραγωγή όλων των video που επιλέξαμε, με ανάλυση 4K Ultra HD και συμπίεση H.265/HEVC, πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ κατά την αναπαραγωγή ταινιών χρειάστηκε να επιλέξουμε κωδικοποίηση iso8859-7 μέσα από την αναδυόμενη κάρτα για να αναγνωριστούν με επιτυχία οι ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι.  

Βασικός όμως σκοπός του MAG540w3 είναι η δυνατότητα λειτουργίας του σε εξωτερικό IPTV portal που θα ορίσει χρήστης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το μενού με την επιλογή “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals” και την εισαγωγή των απαραίτητων στοιχείων στην κάρτα που θα εμφανιστεί. Μπορούν να προστεθούν έως δύο URL για ισάριθμα portals, ενώ με την ενεργοποίηση του “Multiportal mode” ορίζεται το προεπιλεγμένο Portal στο οποίο θα συνδέεται αυτόματα η συσκευή μετά την επανεκκίνησή της. Η δυνατότητα σύνδεσης σε διαφορετικό portal γίνεται εφικτή κατά την επανεκκίνηση, με τη χρήση του πλήκτρου menu και την επιλογή portal από την εμφανιζόμενη λίστα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

SoC: Amlogic S905Y4-B

CPU: Quad Core ARM Cortex A-53 @ 2.000 MHz (4x 2.000 MHz), 16.500 DMIPS

GPU: ARM G31-MP2 @ 850 MHz

RAM: 1GB LPDDR4

FLASH: 4GB eMMC

Λογισμικό: Linux OS 4.9

Middleware: Ministra TV

Ανάλυση: 4K Ultra HD (3840x2160p-60)

Video: MPEG-1/2 MP@HL, MPEG-4 part 2 (ASP), H.265 Main/Main 10@L5.1 High 2160p@60 fps, H.264 AVC High@L5.1 2160p@30 fps, XviD, 3D

Audio: MPEG L1/L2/L3l, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC, Dolby Digital Plus

Multimedia: video TS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB / images JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW

Εξωτερικοί υπότιτλοι: DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt

Συνδέσεις: 2x USB 2.0, 1x HDMI 2.1, 1x LAN

Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi 2T2R ac / 2,4 GHz@100 Mbit/s,  5 GHz@550 Mbit/s

Διαστάσεις: 120x78x21 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για άλλο ένα αξιόπιστο μοντέλο της σειράς MAG, το οποίο έρχεται με ενισχυμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Χάρη στη δυνατότητα υποστήριξης AV1 και HEVC μπορεί να αναπαράγει εύκολα 4K περιεχόμενο μέσω δικτύου, χωρίς να χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό από το Bandwidth της ευρυζωνικής σύνδεσης. Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνονται επίσης το ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής ζώνης και το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο που μπορεί να προγραμματιστεί για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Συνοπτικά, το MAG540w3 είναι η πλέον ιδανική συσκευή για αναπαραγωγή περιεχομένου από IPTV portals και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση αγοράς.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
 • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
 • D-Link DWA-X1850

  D-Link DWA-X1850

  Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
 • Ikusi FTD-420

  Ikusi FTD-420

  Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
 • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
 • devolo Magic 2 WiFi next

  devolo Magic 2 WiFi next

  Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...